Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka a Gyurcsány-kormányból épít árnyékkormányt

2017. július 14. - Európa Kávézó

Megjelent egy hír, amit nem cáfolt az MSZP: Botka László árnyékkormánya tele van a Gyurcsány-kormány minisztereivel és államtitkáraival. Most akkor mégsem akkora baj mindaz, ami 2010 előtt történt?

botkaek.jpg

Itt valami nem stimmel... Botka László azzal kezdte miniszterelnök-jelölti bemutatkozását, hogy meg kell mutatni a választóknak, hogy nem térhet vissza a 2010 előtti világ, Gyurcsány Ferenc pedig pláne nemkívánatos személy. Ő aztán lépjen vissza, de gyorsan, mert akadályozza a kormányváltást.

Ehhez képest most megjelent egy lista - igaz, a Habony-médiában -, de egy teljes nap alatt nem cáfolta a névsor hitelességét a Magyar Szocialista Párt. Végül elkezdett csordogálni, hogy nem is így, hanem valamilyen Tanács alakul. Ez pedig azért kínos, mert Botka már ígérte az árnyékkormányt. Ennek ellenére vegyük komolyan...

Ha Botka megtagadja a 2010 előtti kormányzást - amikor amúgy képviselő és megyei elnök is volt -, akkor hogyan lehet nála árnyékkormány miniszterjelöltje Hiller István, Ujhelyi István, Korózs Lajos és Gőgös Zoltán? Hiller oktatási miniszter volt, Ujhelyi területfejlesztési államtitkár, Korózs a szociális, Gőgös az agrárügyek államtitkára volt - mindannyian a Gyurcsány-kormány tisztségviselői. 

Ha 2010 előtt minden rossz volt - ahogy Botka állította -, akkor ezek az emberek nem számíthatnának árnyékkormányos megtiszteltetésre. Ha viszont jól dolgoztak - mi a Kávézóban ezt így gondoljuk -, akkor mi baja van Botkának a felsoroltak korábbi főnökével, Gyurcsány Ferenccel, illetve az általa vezetett kormány teljesítményével? 

Lám, nem lehet össze-vissza beszélni, mert az ember gyorsan lebukik. A világ vicce lenne, ha Botka hivatalosan bejelentené ezt a névsort, hiszen az általa megtagadott Gyurcsány-kormányra támaszkodna - és nagyon hamar kinevetnék újabb következetlenségéért...

Utóirat: Nagyon népfrontosra nem sikeredett az árnyékkormány, mert az egyetlen nem szocialista, az az Együtt egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán. Igaz, ő már cáfolta, hogy megkeresték...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr8812662751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2017.07.14. 18:10:41

Nem akar ez miniszterelnök lenn, sőt az ún. "demokratikus" ellenzék nem akar kormány alakítani. Csak asszisztál a fidesz-nek, mert ők is tisztába vannak vele, hogy olyan reformok kellenek ami sokaknak nem fog tetszeni, de sajnos muszáj megcsinálni a versenyképesség javítása érdekében. Gondolok itt a nagy elosztó renszerekre: nyugdíj, eü, oktatás

Ha ezekben nem jelennek meg a piaci viszonyok – még ha különböző mértékeben is – akkor tényleg eláshatjuk magunkat.

Shakespeare Emilke 2017.07.14. 19:41:10

A régiekkel és a régiekből bármiféle kormányalakítás egyenlő az öngyilkossággal. Botkának ezt tudni kell.
Kimenni az utcára, akár egy körorvost eü miniszternek, egy tanítót oktatásügyinek és egy tömegközlekedőt a villamosról közlekedésügyinek.
Az első kapáló parasztot föld és élelmezés ügyinek.
Szakemberek kellenek.
És nem utolsó sorban, kell az OEB hivatala. Országos Elszámoltatási Bizottság,
leánykori nevén Államvédelmi Botka úr, it gyenge számtani tudás mellett is 5 000 milliárd Ft.-ról van szó..

2017.08.12. 06:07:30

Árnyék kormány, árnyékszéken! Elüldögélnek maguk bűzében!
süti beállítások módosítása