Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botkával egy helyben toporog az MSZP

2017. április 26. - Európa Kávézó
Úgy tűnik, hiába az erőlködés. Újabb hónap telt el és sehol az áttörés, sehol az egymillió új szavazó. Botka Lászlóval nem hasít az MSZP.
botka_utca.jpg
Az MSZP-közeli cégek folyamatosan gyártják a győzelmi jelentéseket, hogy Botka már utolérte Orbánt, csak épp a tapasztalat nem ezt igazolja. Most a szocialistáktól legalább egy lépésre távolabb álló Závecz Research mutat stagnálást. Botka decemberben jelentkezett be pártja miniszterelnök-jelölti posztjára. Azóta négy hónap telt el, és érdemi növekedésnek nyoma sincs. Botka országjáró utcafórumai megbuktak, 30-50 ember lézeng a rendezvényeken. 
Ugyan az MSZP május végi kongresszusa meg fogja erősíteni a szegedi polgármestert miniszterelnök-jelöltként, de renoméját már kikezdte a vagyonosodása, és Zuglóban sem voltak boldogok, hogy sem ő, sem Molnár Gyula pártelnök nem látogatta meg a Bitskey Bencéért a DK-val, és a Párbeszéddel kampányoló csapatot. Tóth Csaba kerületi MSZP-elnök sokat dolgozott, hogy az ellenzéki együttműködés létrejöjjön a Demokratikus Koalícióval és Karácsony Gergely polgármesterrel. 
Botka azonban már bejelentette, hogy senkivel nem hajlandó közösen dolgozni a kormányváltásért. Korábban tárgyalást ígért az ellenzékkel, aztán akiknél próbálkozott, mind elhajtották. 
Botka története - bárhogy is fényezze az MSZP - egyelőre kudarc. Hol az egymillió új szavazó? Hol a korábban ígért közös lista? Hol az ellenzéki egység Botka mögött? Ezekre a kérdésekre a szocialistáknak akkor is válaszolnia kell, ha a május végi kongresszusukig még gyártatnak néhány házi felmérést Botka László nemlétező mennybemeneteléről...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5812456107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoltbacsi 2017.04.27. 07:53:32

Ertem en a kapalozast, kedves Greczy Ur. Nagyon necces, hogy bekerultok-e a parlamentbe, remelem lesz annyi esze a szociknak, hogy most nem visz be a hatan kullancsokat a parlamentbe, mint 14ben.

Ime itt a legfrissebb adatok:

"Nem kezdték ki a Fidesz népszerűségét a kormányellenes tüntetések

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik is 1-1 százalékponttal növelte a támogatottságát, a DK viszont ugyanennyit vesztett népszerűségéből, miközben a pártnélküliek aránya is csökkenő tendenciát mutat – olvasható a ZRI Závecz Research Intézet április közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásában. "

www.atv.hu/belfold/20170426-nem-kezdtek-ki-a-fidesz-nepszeruseget-a-kormanyellenes-tuntetesek

Csaba Szikora 2017.04.27. 07:54:14

Botka elszarta hogy belement,mert a csontvázak csak úgy potyognak az önkormányzati szekrényekből.D

Scagnetti 2017.04.27. 12:54:25

Már kezdtem megijedni, hogy lebetegedett a stáb. Napok óta sehol egy botkázás. De látom, minden rendben van.

Zsoltbacsi 2017.04.27. 14:42:39

@Scagnetti:

Az elmult napokban a keleti sotetseg (nyugati feny) nevu blogjukon berrettegtek :)
süti beállítások módosítása