Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka Gyurcsánytól lop

2017. március 14. - Európa Kávézó

Életveszélyes játékba kezdett az MSZP, vagyis inkább Botka László. Az önjelölt miniszterelnöki aspiráns szétverte az ellenzéki együttműködést, sikerült elérnie, hogy már senki nem áll vele szóba, ráadásul most már nyíltan lopja a DK programját, mondatait.

gyf_botka_2.jpg

Amióta Botka László bejelentkezett, azóta csak a gond és a baj támad a demokratikus ellenzéki oldalon. Legfrissebb, mikrofonállványoknak adott interjújában úgy beszél a liberalizmusról, mint a Fidesz és a Jobbik, frakciófegyelemmel magyarázza, hogy 12 éven át a Horn-, a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány minden intézkedését megszavazta. Közli, hogy mostantól nem áll szóba senkivel. Úgy tesz, mint aki nem tudja, hogy vele nem áll szóba már senki. Az LMP elhajtotta, a DK-ba ő rúgott bele, az Együttel való egyeztetést már ő maga mondta le, hogy elkerülje az újabb bukást. Bokros őt hibáztatja az ellenzéki tárgyalások leállásáért, a Párbeszéd pedig őt teszi felelőssé, hogy nem lett előválasztás. Botka magányossá tette az MSZP-t.

Most már ott tart a gőgös szegedi polgármester, hogy közli, csak az MSZP-nek van programja, holott a DK kongresszusa egy éve fogadta el a Sokak Magyarországa című programot. Pénteken Gyurcsány bejelentette, hogy országjárásra indul a Demokratikus Koalíció, erre ő kedden ugyanezt bejelenti. Saját ötlet nincs, lopás van. Családi pótlék és alapjövedelem ügyében is lopkod, csak amit ő mond, az rossz és kártékony megoldás. Fűnek-fának pénzt ígér, azt állítja, hogy ez baloldali program, holott igazságtalan és simán ostobaság.

Nem lesz ennek így jó vége. Olyan mélyre ássa az árkokat a pártok között az MSZP Botka miatt, hogy nehéz lesz így majd közösen kampányolni. Botka László eddig egyetlen emberrel tudott szót érteni: Orbán Viktorral. Néhány hét és kiderül, hogy az MSZP követi-e ezen a halálos úton a szegedi polgármestert, vagy visszatérnek a józan észhez. 

Egyelőre az MSZP (Botka) a Fidesznek segít és ez már most is történelmi bűn.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3812337001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vasvári Sándor 2017.03.14. 12:51:14

Sajnálatos,hogy az MSZP-be mindig van valaki aki belerondít az együttműködésbe. 2014-ben a hisztiző Mesterházy Attila tette ezt,és tudjuk mi lett a vége.Orbán újabb 2/3-s többséget kapott. A mostani szépen induló tárgyalásokba amely a karácsonyi ünnepek miatt fel lett függesztve azzal,hogy 2017 januárjában folytatják.Igen ám de jött Botka László és azóta csak baj és felfordulás van az ellenzéki oldalon. Nagy a felelőssége az egész MSZP-nek és főleg Molnár Gyulának,hogy megálljt parancsoljon az ámokfutó Botka Lászlónak! A Magyaroknak elegük van Orbánból és a Fideszből.Ne hagyják,és mi se hagyjuk,hogy egy önjelölt erőszakos Botka semmissé tegye sok ember vágyát,nevezetesen azt,hogy a pokol mélyére küldjük Orbán és bűnbandáját,Fideszestől Lőrincestől,mindenestől!

Skankhunt42 2017.03.14. 15:16:11

@Vasvári Sándor: a magyaroknak annyira elegük van oviból és a fideszből, h ha ma lennének a választások akkor talán éppen megkapnák a kétharmadot. ebből is látszik, h ferit akarják vissza!

Bryan élete 2017.03.14. 17:36:00

Botka miatt nem érdemes aggódni.
Eddig sem volt tényező és ezután sem lesz megváltó. Nem látok rajongótáborokat a sarkában lihegni., a szocik is csak pianóban nyomják.

Scagnetti 2017.03.14. 18:30:30

"szétverte az ellenzéki együttműködést"

A mit?

Lilla50 2017.03.14. 21:21:54

Meglátjuk Majtényit hányan kisérik az ünnepi sétán?
Botka pedig szanyi és Tóbiás és Baja és stb. elképzelését valósítaná, de végre egyfejűvé tenné sz mszp-t jogi és vagyoni egyenlőséget ide! Afféle feltételegyenlőséget. Igaz akkor lesz is Kádár éra megint , pont mintha Orbán csinálná!

Vasvári Sándor 2017.03.14. 21:44:33

@Scagnetti:
Nem az együtt működést,hanem az ígéretesen alakuló tárgyalást amit Karácsony előtt azzal hagytak abba,hogy januárban folytatják. És ekkor jött az elefánt a porcelánboltba.Azaz Botka az erőszakos önjelölt szétzilálta a tárgyalásokat.Azóta sem történt semmi! És ez Botkának köszönhető! Valószínű Orbán beígérte Botkának ,hogy Szeged újabb öt évre az övé! Mert Botka jól tudja egyedül semmiképen nem győzheti le Orbánt. És Botka meg az MSZP nagyon egyedül maradt!

Zsoltbacsi 2017.03.15. 07:52:13

@Vasvári Sándor:

"És Botka meg az MSZP nagyon egyedül maradt!"

Az lehet, de az mszp meg igy is 3x akkora, mint a dk, es akkor a vezetok nepszeruseget meg meg sem emlitettem.

Dániel Galsai 2017.03.15. 08:25:41

A Botka elemzés és a helyzetértékelés helyes. Csak éppen a DK-nak fikarcnyi esélye sincs - se összefogva, se anélkül... Ahogy az MSZP-nek sincs, de ők még így is legalább kétszer annyi szavazót tudnak felmutatni! Gyurcsány már 2014-ben eljátszotta ezt: magának szerzett mandátumokat a "demokratikus" összefogással, a többiek kárára... (Erről felmérések vannak: még azok sem szavaztak rájuk Gyurcsány miatt, akik amúgy baloldalinak vallják magukat.)

Amúgy az egész egy ál-vita egy ál-kérdésről. A Fidesz masszív 2/3 körül áll MINDEN intézet szerint, Vona leamortizálta a Jobbikot, de ahhoz már nyilván nem lesz képük, hogy összebútorozzanak a balliberálisokkal (amúgy ezt Fletó is kizárta!), a Momentumos ifjú komisszárok is elvisznek 1-2%-ot.......ez az egész " "elemzés" csupán a Nyugatifény nevű DK-s pártportál reménytelen, frusztrált nyavalygása!

gmihaly621 2017.03.15. 08:32:42

Pontosabban: Ellopja a show-t.

NemodaBuda 2017.03.15. 11:01:30

@Vasvári Sándor: Ez az MSZP lényege, nem érted ? A kizárólagosságra törekvés azóta, hogy nem bírt együttműködni az SZDSZ-szel egy kormányban. Más kérdés, hogy az nehéz is volt, bele is törött két miniszterelnök bicsakja . Mostanra az MSZMP-ben az a baloldaliság mércéje, hogy egyedül legyenek, más mindenki hasaljon le előttük ! Szerintem egyébként ezzel vége is az MSZP-nek, még ez a Botka lefutja a kötelezőt, aztán bezár a bazár ! Be kell látni, hogy az új MSZP a DK-ban van, a mostaninál liberálisabb, elvibb és következetesebb ! Hja, és persze mindaddig, amíg meg nem jelennek ott is a "régi baloldaliak" !

László Nyilas 2017.03.15. 11:27:36

@Zsoltbacsi: S honnan ez az eredmény???Én meg at mondom, hogy abszulút leamortizálódott az Mszp!! Mondom úgy, hogy egész életemben baloldali voltam, s vagyok, minden lelkiismeretfurdalás nélkül!! A Botka nagyon nem illik a képbe, rossz választás, borítékolva a bukás, szimpatizáns-vesztés!! Komoly megfontolás tárgya személye, átgondolandó! Természetesen nem kívánom megbántani, megsérteni, de mint az tapasztalható, igen megosztó személye!! Talán át kellene gondolni??!!

Zsoltbacsi 2017.03.15. 11:47:10

@László Nyilas:

" S honnan ez az eredmény??"

Onnan, hogy egyhangulag MINDEN intezet ugyanazt allitja!

kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2013/06/jelenlegi_trend-33-1024x837.jpg

László Nyilas 2017.03.15. 15:45:58

@Zsoltbacsi: 2013.06.hó!! De a valóságot kellebe figyelembe venni, nem pedig ezeket a közvéleménykutatókat!! Mondjuk a járókelőket, az átlagembereket! Ki tudja azt, hogy hány megkérdezett volt, s milyen körökből?? Rég nem hiszek a mesékben!! Főleg nem akkor, amikor jártamban-keltemben szöges ellentétekről hallok!! Duma az összes kutató!! Ennyi a véleményem, elfogultság nélkül!! A valóság, sokkal jobban hihető!!! Amit tapadutalok, látok, s hallok!! Innentől kezdve számomra teljesen érdektelen bármelyik közvéleménykutató csoport!! Nekem 100%-ban hiteltelen mind!!!

Zsoltbacsi 2017.03.15. 15:54:55

@László Nyilas: Felolem nyugodtan dighatod homokba a fejed, nekem nem lesz jobb.

Azert emlekeztetlek, hogy a fennti szavaidat mar 2014ben is hallottuk. Ferenc Testver meg 2 hettel a valasztasok elott is azt harsogta, hogy hazudik minden sozvelemenykutato (a sajatjai is!). Az volt a mese, hogy "az emberek nem merik elmondani a kerdezonek a telefonban", meg "nem sikk ellenzekinek lenni", "de majd az embereknek a helyen lesz a szivuk a szavazofulke maganyaban" es nagy meglepetes lesz.
Hat lett, nem tudom, elotted van-e a kep, ahogy a valasztas estejen ott alltak a kozos szinpadon az osszefosas tagjai. Orditott roluk, hogy nem ertik.... :)

Zsoltbacsi 2017.03.15. 15:57:54

@László Nyilas:

Csak kivancsisagbol kerdezem: milyen valosagra vagy kivancsi? Legyszives mondj olyan tuntetest az elmult evekbol, ahol a dk nehanyszaz embernel tobbet mozgatott meg! Fleto kvota MELLETTI alairasgyujtese is erdektelensegbe fulladt.

László Nyilas 2017.03.15. 16:55:01

@Zsoltbacsi: 2014-ben??? Az én szavaimat??? Érdekes!! Hol, s mik voltak azok? Mert még emlékeim közt sem találok bármit is?! Bocsi, bizonyára öregszem!!

Zsoltbacsi 2017.03.15. 17:00:05

@László Nyilas:

Meg egyszer: pontosan ugyanazt hangozatattak az osszefosas szereploi meg 1-2 hettel a 2014es valasztas elott is, mint te MOST! Igy mar erted?

László Nyilas 2017.03.15. 17:00:31

@Zsoltbacsi: Tüntetésről, vagy más ehhez hasonlókról szót nem ejtettem! Nem csak tüntetéseken, gyűléseken, demonstrációkon lehet véleményt nyilvánítani!! Ellenben a mindennapi hétköznapokban bárki, bármikor, csak úgy spontán is megteszi, ha kell, ha nem! Na, az az igazi, őszinte vélemény! Erre próbáltam utalni monandóm elején! Sajnálom, ha nem értettük meg egymást! Köszönöm a beszélgetést, további szép életet, s békés boldogulást kívánok Önnek, s családjának!!

kiskutyauto 2017.03.15. 18:01:36

1. nem lop, legfeljebb plagizál...
2. politikai beszédekben ha vannak hasonlóságok, az nem feltétlen plágium... ha minden pár mondjuk adócsökkentést igér, akkor csak egy idióta képzeli azt, hogy egymástól lopták az ötletet...
3. ha netán mégis lopna Botka, mitől lenne életveszélyes? Lelölvi Gyurcsány egy távcsöves puskával egy háztetőről? Ugyan kérem... Botka kezdett ámokfutásba, hogy a baloldal egyik legmeghatározóbb tényezőjét (legyen bármilyen múltja is - amin mellesleg lehet vitázni - akkor is az), Gyurcsányt úgy indított hogy betámadta és elmarta... Kb ezen balfogáson el is csúszik a bal összefogás... így lesz ismét az egész bal összefogás - balfogás... még van egy év esetleg jó volna inkább bocsánatot kérni, és összefogni...

Dániel Galsai 2017.03.15. 23:02:42

@kiskutyauto: Ha jól látom, Ön nem érti a helyzetet. Az MSZP-nek - DK-val együtt, DK nélkül - nincs egy szemernyi esélye sem! Korábban leírtam, hogy miért. Se program, se háttér, a lopott pénzt felélték, még egy székházuk sincs, MINDEN kutatás szerint legfeljebb a Jobbikkal harcolhatnak a második helyért - nagyon leszakadva... Viszont nem tűrik, hogy az eszement, fanatikus Gyurcsány (aki amúgy elárulta őket, és az általa okozott totális csődöt a nyakukba hagyta) még egyszer átverje őket, és a hátukon lovagolva szerezzen mandátumokat! Erről van szó, és ebben Botkának teljesen igaza van! A rögeszmés álmodozás az Európakávézó pártblog sajátja, semmi köze a valósághoz!

Revolutionist 2017.03.15. 23:43:50

@Dániel Galsai: 1. az internet komment területen, de máshol is, tehát chat-ben és nem hivatalos email-ben is a netikett szerint a tegeződés a nyelv, az angolt követve... ergo kérem ne magázzon és én sem fogom önt, azaz kérlek ne magázz és én sem foglak... köszönöm
2. Alapvetően tévedni tetszik! Nemhogy az MSZP-nek vagy a DK-nak, de még a Kétfarkú Kutyapártnak is VAN ESÉLYE!!! Miért? Azért mert van az országban több millió bizonytalan szavazó, akik ugrásra készen várják, és tíz körömmel csapnak le és kapaszkodnak bele egy olyan politikai erőbe, amely végre korrekten megmondja a tutit, kínál egy valós és jó alternatívát, és egy jó vezetőt! Teljesen mindegy szinte ki ez. Lehet ez a Vona is a Gyurcsány is, akárki bárki, csak szabadítsa fel reális és fenntartható vízióval az orbáni rabló tömegnyomorító diktatúra alól!
3. Ha Gyurcsány eszement, akkor mi orbán, mi kövér??? Eszementek a köbön!!! Tébolyult kötöznivaló gumiszobába való habzószájú közveszélyes őrültek, és még jó néhány fideszmaffia elit, (pl Pintér, Lázár, Matolcsy, Szijjártó, Rogán), ők az igazi őrültek, hozzájuk képest Gyurcsány makk egészséges! És ez tény! Hiszen Gyurcsány lehet hogy csalt, de ezredét sem csalta annak, amit a viktátor, és milliomod részét sem annak, amit az egész orbáni hazaáruló rablóbanda söpredék..!!! A nép pedig mélynyomorban tengődik, nélkülöz miattuk...
4. Kutatásokra statisztikákra hivatkozni minden értelmes ember régóta tudja, hogy komolytalan és nevetséges... semmi jelentősége hogy most egy kutatás, a társadalom egy nagyon szűk, kontrollcsoportnak csúfolt, abszolút valósan nem reprezentatív keresztmetszetének véleményéből megmondjuk a tutit... Eme balga és naiv tévelygés helyett, inkább maradjunk két nagy volumenű nagy múltú politikai személyiség két bölcseleténél! 1. Kovács László: "Mi nem közvélemény kutatást akarunk nyerni, hanem választást!" 2. Winston Churchill: "Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam"... ;)

Zsoltbacsi 2017.03.16. 08:51:16

@Revolutionist:

"Azért mert van az országban több millió bizonytalan szavazó, akik ugrásra készen várják, és tíz körömmel csapnak le és kapaszkodnak bele egy olyan politikai erőbe, amely végre korrekten megmondja a tutit, kínál "

Ezt elmagyarazod nekem?
Nem ertelek, pontosabban igen: megint abba a hibaba esel, mint a kvota szavazasnal, hogy a tavolmaradokat automatikusan ellenzekinek veszed.
Azt nem veszed figyelembe, hogy van egy csoport, akik soha semmire se mennek el szavazni.
Eddig a rekord reszvetel 70 szazalek volt (atlag 64%). Tehat 5,68 millional meg sose voltak tobben szavazni, most kezd el kivonni belole egyenkent a partok jelenlegi becsult taborat. Ki fog jonni, hogy maximum 2-300 ezer ember van, aki jelenleg nem tartozik sehova ES esetleg hajlando lenne elmenni szavazni.

Persze lehet almodozni, hogy 18ban csucsot fog donteni a reszveteli arany, de en nem tennek nagy teteket ra...
süti beállítások módosítása