Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Gyurcsány kontra többiek

2015. augusztus 02. - Európa Kávézó

Hat és fél éve nem ő a miniszterelnök, hat és fél éve nem ő az MSZP elnöke, sőt, új pártot alapított. Amióta nincs hatalmon, Orbán Viktor végképp kimutatta a foga sárgáját, kendőzetlenül láttatja, hogy mit gondol a szegényekről, az erkölcsről, a demokráciáról, a szabadságról, a parlamentarizmusról, Európáról, a szolidaritásról, a humanizmusról, a közpénzről és így tovább.

És bár a régi nyomás már a múlté, akadnak korábbi álláspontjukat átértékelők, mégis olyan düh árad még mindig Gyurcsány Ferenc felé bizonyos baloldali politikusoktól, ballib közíróktól, értelmiségiektől, mintha nem látnák a különbséget Orbán, és máig utolsó legyőzője között. A 168 óra két egymás utáni számában először Botka László, Szeged, DK által is támogatott polgármestere támadta be korábbi saját pártelnökét, majd Paul Lendvai állapítja meg keserűen: hogy ezen az oldalon vannak, akik jobban utálják Gyurcsányt, mint Orbánt. Erősen úgy fest, hogy igaza van. Akad e gyűlölködők között MSZP-s megrendelésre dolgozó politológus, meg korábbi fideszes önkormányzati képviselőből lett újságíró is. 

Ha mindehhez hozzá veszük, hogy tévéműsorok úgymond ellenzéki résztvevői pontosan ugyanazzal a hévvel gyurcsányoznak, mint ahogy orbánoznak, akkor semmi ok a meglepődésre, hogy hol tart az ellenzék. Az LMP-s Schiffer hatalommal való visszaélés miatt a sukorói - sajnos, soha fel nem épült kaszinóváros okán - feljelenti Gyurcsányt, de Orbánnál nem lát hatalommal való visszaélést, sőt együtt tart fórumot a Fidesszel Posványoson. A civilek meg épp akkor hajtották el a pártokat, amikor Orbán megrogyni látszott, nagyjából az internetadó elleni tüntetés környékén. Azóta az akkor nagyhangú szónokok gyakorlatilag eltűntek, a szelep kiengedte a gőzt, most pedig olyan kérdésekben remél Orbán közszolgálati egyetemének alkalmazottja (!) rendszerbontó népszavazást, amelyben előre tudható, hogy soha nem lesz érvényes és eredményes voksolás. Bárki el tudja képzelni, hogy a megváltoztatott szabályok miatt négymillióan szavaznának a kötelező kamarai tagságról? 

Ne bolonduljunk meg! Ennyien a NATO- vagy az EU-csatlakozásra sem igen akartak elmenni népszavazni. A vizitdíj elleni őrületre uszultak 3,3 millióan, és ehhez kéne még hétszázezer a kötelező kamarai tagságról... Ugyan...Viszont ez az ügy is alkalmas lesz arra, hogy a Fidesz és a kormány azt kommunikálhassa: az ellenzék béna, az ellenzék megosztott. Csak épp arról nem lesz szó, hogy már a kérdések sem alkalmasak Orbán hatalmának gyengítésére, és akkor még a megváltozatott szabályokat is el kéne magyarázni a majdan csalódott ellenzéki híveknek... A vasárnapi boltbezárás ellen nem lehet népszavazás, mert azt mindenki érti és talán mozgósító erejű lenne, befolyásolja a mindennapi létezést, a szokásainkat, a kamarai tagságról bezzeg lehet... Nem lóg ki a lóláb?

Mintha valami láthatatlan, vagy nagyon is látható kéz forgácsolná szét az ellenzéket. Persze, van ebben bőven ostobaság, féltékenység, az életben maradás és az egzisztencia megőrzésének kínzó igénye. De amikor egy MSZP-s (SZDSZ-es) hisztizik Gyurcsány ellen - az végképp szánalmas. Mintha nem ő juttatott volna be olyanokat is a 2006-os parlamentbe, akik erre másfél évvel korábban esélyt sem láttak. Mintha nem szavaztak volna meg minden kormányzati döntést, mintha nem lettek volna miniszterek, államtitkárok, frakcióvezető-helyettesek, frakcióigazgatók abban az "átkosban", amikor még irányíthatták az országot.

Persze, ez a történet nem csak Gyurcsány Ferencről szól, hanem az ellenzék egészéről. Rendben, ne szeresd, vitasd kormányzati teljesítményét. De ha nem látod a különbséget közte és Orbán között a demokrácia és a tisztesség javára, akkor az az igazság, hogy ganús vagy... A 2009 óta is csak lassan mérséklődő, személye elleni közszereplői gyűlölködés tökéletes látleletet kínál a demokratikus ellenzék állapotáról. A közönség ettől már messze jár - lásd a Friderikusz-műsor kimagasló, egymilliós nézettsége -, de nehéz lesz úgy haladni, ha valakik folyton elránjták a kocsi kormányát az egyenes úton is, vagy épp menet közben húzzák be a kéziféket.

Orbán pedig építi a kerítést, egyre több a szegény, egyre többet lopnak a haverok, hiába minden büntető feljelentés. Az ajtórésben Vona lába. Innen indul majd 2015 ősze. Gondolkodni kéne...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr37672784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.02. 09:02:40

Gyurcsány liberális ellenzéket akar, be akarja olvasztani az összes többi szervezetet. Mára már az MSZP-ben is rájöttek azonban: a magyar ember nem kér a liberalizmusból.

Marianna Hetyési 2015.08.02. 09:08:40

Minden szavad igaz!
(Bár a kötelező kamarai tagsággal nem èrtek egyet, mert mikor megkérdeztem,.mit kapok ezért a pénzért, a hölgy majdnem tolmácsot kért.) :(

wallenberg8805 2015.08.02. 10:49:36

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A Gyurcsány az nemzetáruló.
2005-ben, úgy szavazta meg Románia EU-csatlakozását, hogy annak nem szabta feltételéül a székelyföldi autonómiát.
A legfontosabb kritériuma egy politikusnak, hogy hűséges-e a nemzethez, vagy nemzetáruló, minden más demokratikus maszlag ahhoz képest csak másodlagos.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.02. 11:03:35

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: És mond már meg, a Bonsai Duce miben politizál az ország érdekeiért? Amit én látok az csak a gátlás és erkölcstelen eltulajdonítása az országnak és a vagyonának.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.02. 11:06:06

@The Ghost Wolf:

Orbán az első 25 év óta, aki észrevette és ki merte mondani: a nyugati liberális út zsákutca.

Uni1002 2015.08.02. 11:26:34

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Mert azt sem tudja ez a szó mit takar.
Orbán szitokszava lett...

bardos 56 2015.08.02. 11:48:45

Fecó sok hibát követett el sajnos ! Pl.Nem tudott a szociknál rendet tenni! vagy nem is lehetett! Ez a párt ma már halott ! Kéne egy új baloldali gyűjtő Párt !
Akárhogyis csűrjük,csavarjuk Fecó egy igazi Demokrata,szerethető figura !

wallenberg8805 2015.08.02. 11:56:08

@bardos 56:

"demokrata" = lop, csal, hazudik

Sepydus 2015.08.02. 12:35:04

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Én is magyar vagyok, de én kérek 8 kérnék) a liberalizmusból. Úgyhogy ez "A magyar ember..." féle orbáni demagógia baromság.
Szerintem a liberalizmusból az nem kér, aki azt sem tudja mi az.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.02. 12:36:43

@Sepydus:

A többség nem akarja, azaz nem érvényesülhet kisebbségi akaratod.

wallenberg8805 2015.08.02. 12:50:20

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Vona már előbb kimondta hogy a nyugati liberalizmus megbukott, Orbán csak fut Vona után..

wallenberg8805 2015.08.02. 12:55:11

@Sepydus:

“liberalizmus” = a liberálisoknak (zsidóknak, buziknak) mindent szabad (sértegetni, gúnyolni a magyarokat, keresztényeket), a többieknek meg csak azt szabad, ami a liberálisokat (zsidókat, buzikat) nem zavarja

A lakosság több mint 90%-a ebből már nem kér.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.02. 12:57:16

@wallenberg8805:

Könnyű ezt kimondani nem-hatalmi pozícióból.

Ellenzékiként jóval Vona előtt is kimondták ezt.

István Tamasi 2015.08.02. 13:09:51

maxwall te ocsmány bulesz birkaszar /leánykori néven ivanov/!
Netán a kubai janicsárképzőben mondták meg neked hogy miből kér a magyar?

István Tamasi 2015.08.02. 13:13:18

wallenberg8805
Nemzetáruló a zazrivecz-vona / aki egyébként egy ótvvaros esküszegő is / mert a magyar nbép alapvető érdeke /a békés egymás mellett élés/ ellen lázít.
Nemzetáruló a csúti nemzetmeg/félrevezető mert az oktatás- és egészségügy szétverésével nemzedékekre kihatóan tönkretette az ország jövőjét.

wallenberg8805 2015.08.02. 13:19:07

@István Tamasi:

Én tételesen megjelöltem egy konkrétumot, hogy a Gyurcsány miért nemzetáruló.
Vona soha nem lázított a békés egymás mellett élés ellen.

István Tamasi 2015.08.02. 13:39:00

wallenberg8805
Az esküszegő zazrivecz-vona olyan pártot vezet/irányít amelyik rendszeresen a hazánkban élő nemzetiségek, vallások, más orientáltásgú emberek valamint a környező országok nemzetiségei ellen uszít.

wallenberg8805 2015.08.02. 13:52:08

@István Tamasi:

Ez szemen szedett hazugság.
Az esküjéhez hű Vona olyan pártot vezet, amely párt következetesen kiáll az igazságért és a tisztességes emberek békés egymás mellett éléséért, és következetesen kiáll a társadalmat bomlasztó, a békés egymásmellett élésre nem hajlandó emberekkel szemben.

dugonics titusz 2015.08.02. 13:52:13

Kedves Wallenberg !
A sárgaföldig lealasodott, felcsuti tahó 1 100 éves örténelmünk legrohadtabb
bolsevikja!!!
Mint ahogy a sunyi gazemberjében egy hangyafingnyi kersztényit se tudhatsz
felfedezni, vajh mi a bdös franctól lenne hazafi ???
Pláne hazaszerető ???
Az elmúlt öt esztendőben az országért SEMMIT nem tettttt !!!
Kizárólag a saját tróger hatalmának mindenirányú kiterjeszésére és
visszataszítóan aljas ,legpofátlanabb megrablásunkra szakosodott !!!

Elrettentő például LÁSD !!! az MNB 6 és fél millárdos 'fejlesztési hitel'
hírverését !!!
A (kötelező tagságú) kamarák e-mail-ben 6 és fél forint RÁORDÍTÁSSAL
MINDEN ÉRDEKELTET 100%-os hatékonysággal érhettek volna el !!!
IGAZ nem lehetett volna (akár) 5 milliárdot SIMÁN ellopni !!!

Nem mellékesen, Gyurcsányról sok jót nem tudnék hitelt érdemlően
állítani, de a maga simlis módján DEMOKRATÁNAK nevezhető !
Sőt !!! Pláne, a felcsuti gyatra tahóval összevetésben már szentnek is !
Soha nem kellett összerondítanod a nadrágod, hogy üvölthes rá egy
112 decibelles 'takarodj !!!'-ot !!!
Pártelnökként is akár leköphetted--megtörtént !!!

István Tamasi 2015.08.02. 14:00:01

wallenberg8805
Az ótvaros esküszegő zazrivecz-vona /úgy tett esküt a törvények betartására a Parlamentben, hogy egyúttal meg is szegte/ rendszeresen védelmezi rasszista fajgyűlölő megnyilvánulásokat tett párttársait és ezzel a magyar nép alapvető érdekei ellen cselekszik.

Lilla50 2015.08.02. 14:04:54

wallenberg8805 Ön népnemzeti gondolkodású. Az nem baj, csak séta a háború felé!

Gyurcsány pedig ha tudomásul vesszük, ha nem , bizony szakított a balos osztályharcos szemlélettel . ezért aztán balról azt mondják: lefeküdt a tőkének. Jobbról pedig szociáldemokrata, mert törvényekkel garantálná a szolidaritást a nem tőkebirtokosok felé is.
Így aztán Létrehozta a dk-t. A volt szdsz szerint nem lett liberális párt a dk. Csépelik is rendesen. Az mszp szerint nem balos, Csépelik is rendesen. A többit meg ne is soroljam, mert azok meg a valódi alternatívától félnek a horthyi kor ellenében. a népnemzeti etnonacionalizmus ellenében

wallenberg8805 2015.08.02. 14:13:50

@dugonics titusz:

A cionista Orbán-rezsim lopása nem mentség a cionista Gyurcsány-rezsim nemzetárulására, országeladósítására és nemzeti vagyon áron alul elprivatizálására.
A Fidesz-MSZP cionista tolvaj mutyi nagykoalíciót csak a Jobbik képes elszámoltatni.

wallenberg8805 2015.08.02. 14:16:31

@István Tamasi:

1. Melyik törvényt szegte meg Vona Gábor (+ jogerős bírósági ítélet)?

2. Amelyik párttársa rasszista vagy fajgyűlölő megnyilvánulást tett, azt jóvátételre kötelezte, a Jobbikban a dolgoknak van következményük.

wallenberg8805 2015.08.02. 14:19:04

@Lilla50:

A háború felé nem a népnemzeti gondolkodás vezet, hanem a vérlázító igazságtalanság (pl. trianon).

dugonics titusz 2015.08.02. 14:30:01

Drága Lilla!
Gyurcsány kizárólag önző érdekből robbantott a MSzP-ből !
..és érdemben semmi olyannal nem tudott előállni, ami elhagyott
hajdani pártjától vérszegény ötleteléseken kívül megkülönböztetné !!!
Sőt !!! 'vissza'egyesülni is szeretett volna, hisz kétségtelenül 'pengésebb'
az odahagyottak mindegyikénél.
Abban egyenlőek, hogy Bajnairól, nemhogy egy jó mondatra, de egy
jó szóra sem voltak képesek ! Rövidlátó, kicsinyes érdekkel ki is utálták
a közéletből !
Gyurcsánynak a szocik rovására akár 10%-a is lehet legközelebb,
amivel egyenes arányban nő a KÁR !!!
Hozadéka csak annyi lesz, hogy néhány 'autófényezőjének' (l. öszödi b.)
ismét 'kereső' foglalkozása lesz a politikából kifolyólag, sérelmünkre !!!

Lilla50 2015.08.02. 14:42:27

wallenberg8805: a háború felé a nemzetállami bezárkózás vezet, amely keresi az életterét --előbb utóbb. A magyarság nemzetiségi politikája évszázadokig --egyébiránt ma is--homogén nemzetállamot akart. trianonban megkapta. Akkor meg a hatalmi gőgje lépett elő.
A nemzetállam nemzetistene pedig áldozatokat kér--előbb utóbb--aztán mindenkit berendel , azt is aki az Európai Egyesült Államokban látja a helyzet megoldásának kiútját. Ja a határok már nyitottak, hogy az nem elég--és tudatilag birtokolni is akarnak egyesek? Hát az meg az egyéni szoc problémájuk.

István Tamasi 2015.08.02. 14:42:48

wallenberg8805
A jogerős bírósági ítélet törvény/erejű/.
Szánalmas, gyerekes és nevetséges "jóvátételeket" szabott ki rasszista párttársaira az eküszegő zazrivecz-vona. Ha nem értene velük egyet akkor kizárta volna őket a pártból /persze akkor nem sokan maradtak volna a nyilas jobbikban ha minden rasszistát és fajgyűlölőt kizárna/.

dugonics titusz 2015.08.02. 14:45:38

Kedves Wallenberg !
A tahó és bandája nem lop, hanem pofátlan gátlástalansággal rabol !!!
Trianon!
Gondolj bele, hogy a zsidók most azzal állnának elő, hogy adjuk vissza
nekik mindazt, amit a zsidótörvényekkel, a holokauszt-tal aljas, sunyi
módon elraboltunk tőlük !!!
PLUSZ !!! AUTONÓMIÁT is KÖVETELNÉNEK !!!
A Te észjárásod alapján abszolút korrekten !!!
NEMDE !!!
Vona testvér és csahosai, Te hogy reágálnál ???
Kérlek nézz szét a famíliádban és gondold el, hogy '45-től
CSAK az életbenmaradt apádból ÁGAZIK a családfátok !!!
Az azt megelőző csak hamu és üszök !!!
EZT átérezni LEHETETLEN, de GONDOLKODNI--fehér ember módjára--
SZABAD !!!

István Tamasi 2015.08.02. 14:45:40

wallenberg
Trianont is jórészt a nemzetiségellenes politikát folytató uraknak köszönhetjük. Egy olyan országban folytattak nemeztiségeket elnyomó politikát - a nemzetállamok kialakulásának kezdetétől - amelyben mi magyarok nem értük el az 50 %-os arányt sem.

wallenberg8805 2015.08.02. 14:47:44

@Lilla50:

A háborúhoz nem a bezárkózás, hanem a vérlázító igazságtalanság (pl. trianon) vezet. A francia-német békeszerződéskor a francia képviselő kijelentette, hogy nem békét kötöttek, hanem fegyverszünetet 20 évre, mert az igazságtalan béke háborúhoz vezet.
A határok annyira "nyitottak", hogy a marosvásárhelyi piacon súlyos bírságot róttak ki a megszálló oláhok, amiért magyar árusok magyar nyelvű címkét is kitettek a portékájuk mellé.

Lilla50 2015.08.02. 14:48:35

dugonocs titusz: Ezt 2005-ben írta.
mek.oszk.hu/03400/03484/03484.pdf
Ha beleolvasol látni fogod, hogy hamisat állítasz! GyF már akkor modern mszp-t akart. Csak Szanyi és Tóbiás meg balra akart menni. Nem bírtak egymással, Így GyF lépett a bad godesbergi el szerint szakítva az osztályharcossággal. Ez a vita mára sem csitult:
Tessék itt a bizonygatása magyarnarancs.hu/publicisztika/vigasztalas-nehez-idokben-tamas-gaspar-miklos-a-kepviseleti-kormanyzat-rothadasanak-gyogyitasarol-95959

wallenberg8805 2015.08.02. 14:50:26

@István Tamasi:

A trianoni reblóbékediktátumot a nyugati liberális demokratáknak köszönhetjük, a gyarmattartó angol és francia kormányoknak, azok döntöttek róla, mert imperialista érdekeik nem akartak Közép-Európában egy erős Magyarországot.
A nemzetiségek nem játszottak szerepet, az angolokat és a franciákat a nemzetiségi jogok tökéletesen hidegen hagyták, csak az imperialista érdekeik számítottak.

wallenberg8805 2015.08.02. 14:53:04

@dugonics titusz:

Honnan szerezték a zsidók azt az irdatlan nagy vagyonukat, miközben a gójok koldusszegénységben nyomorogtak? A kettő között egyenes összefüggés van.
Egyébként a bankokat és a médiát most is ellenőrzik, tehát most is túl sok erőforrást birtokolnak a lakossági létszámarányukhoz képest.

wallenberg8805 2015.08.02. 14:55:15

@István Tamasi:

Hányadik paragrafust szegte meg Vona Gábor, és ezt kimondta-e jogerős bírósági ítélet, és ha igen, van-e erről forrás?
A Jobbik tagjai közül aki helytelen dolgot mondott, azt a párt vezetése jóvátételre kötelezte, mert a Jobbikban jóvá kell tenni a hibákat.

Lilla50 2015.08.02. 14:56:01

wallenberg8805:
Arra ott volt a II.vh. de semmi újat nem hozott. Sőt !
A határok átjárhatók, de nem azt jelenti, hogy Románia területén kis Magyarország működhetne. Ott a szabályok mások, azokat kell betartani.
A románok az I. vh idején Győrt is leszerelték, ha nem nemzetállamot hoztak volna létre a monarchia romjain, akkor ma a románok Győrnél lennének. Akkor még nem volt más csak az etnonacionalista gondolkodás--és az rendelte vissza a románokat, akik akkor a győzők voltak--a mai határok közé.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.02. 14:58:54

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Akkor, hogy a picsába lehet, hogy Magyarországról mindenki a haldokló Nyugat Európába akar menni, nem pedig a "fejlett" Orosz demokráciába. Erre kérek egyenes választ !

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.02. 15:01:55

@wallenberg8805: Miért a Bonsai Duce mit csinál? Ha Gyurcsány lopott, csalt és hazudott, akkor ez köcsög ugyanazt teszi csak a sokadik hatványon . Vagy Andy Valna, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, és a többiek nem a strómanjai szerinted?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.02. 15:01:56

@The Ghost Wolf: ú

Mert magasabb az átlagbér nyugaton, mint Oroszországban.

Lilla50 2015.08.02. 15:02:03

wallenberg8805. : tudomásul kell venni, hogy az akkori vagyoni viszonyok addigra már román tulajdonosokat regisztráltak Erdély területén, hogy a dzsentri tulajdonosok eladták az ősi földet? és már a lakosság számaránya sem volt meggyőző--az nem kétséges. A szentkorona tan pedig mára csak a hívők számára követendő--és a történelmi századokba merült.
Nem feléleszthető. Mert másoknak is van hasonló elve--és máris ott a nemzetisten nemzetállami háborúja.

wallenberg8805 2015.08.02. 15:02:14

@Lilla50:

A határok annyira "átjárhatók", hogy a megszálló oláhok a legelemibb emberi jogaitól a szabad anyanyelvhasználattól is megfosztják az őslakos magyarokat.
Az oláhok azért tudtak behatolni Magyarország területére, mert a hazaáruló Károlyi-rezsim lefegyverezte a magyar sereget, és felfegyverezte (!) az erdélyi szeparatista oláh milíciát*, az ország területét előre átengedte az ellenségnek, és megtiltotta vele szemben az ellenállást.

www.hargitakiado.ro/cikk.php?a=MTQx
"felmerült Kolozsvár védelmének gondolata, azonban azt lehetetlenné tette a városban elhelyezett román zászlóalj és nemzetőrség, amelyet a magyar kormány szerelt fel és látott el pénz-zel"

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.02. 15:03:21

@István Tamasi:

Trianon elkerülhetetlen volt, SEMMI köze a magyar nemzetiségi politikához, ahogy ezt az újliberó mítosz állítja.

dugonics titusz 2015.08.02. 15:03:53

Kedves Lilla!
"
8. Jóléti reform vagy bukás

A magyar gazdaság növekedését, jövőbeli jólétünk alapját mai jövedelmünk befektetése teremti meg. Önmagát emészti fel az a jóléti rendszer, amely forrásait a befektetésektől vonja el. Magyarország ezt tette az elmúlt három évben. A következmények kijózanítóak: lelassult a növekedés, felborult a költségvetési és a fizetési egyensúly, növekszik az eladósodás."
2004.01.12.

2004 szeptemberétől miniszterelnök (augusztusban már Medgyessy szabin)!!!
A 2006-os ktsvetés--kis túlzással--minden sorában kitervelt hazugság--
az év végén 2 000, azaz KETTŐEZER milliárd, 9,4 % GDP arányos HIÁNNYAL !!!

KÉREM tisztelni a TÉNYEKET !!!

wallenberg8805 2015.08.02. 15:04:05

@The Ghost Wolf:

Miért, ki mondta hogy a Fidesz-MSZP az nem egy cionista tolvaj mutyi nagykoalíció?
Én mondtam ilyet?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.02. 15:04:37

@Lilla50:

Erdély ma azért nem magyar, mert a korabeli magyarok nem álltak ellen a román bevándorlásnak a XIV. századtól kezdve. Ez az egyetlen ok.

Lilla50 2015.08.02. 15:09:49

@dugonics titusz: Ez is kettős! Akkor az autópálya beruházások nem számítottak költségvetési tételnek, azt a fidesz intézte el annak. Az autópályák pedig kellettek.
Azóta azok a befektetések bizony nem hozzák a remélt hozadékot, mert vagy nem fejeződtek be, vagy abbahagyták azokat. Mert mindig mindent újra kell kezdeni minden kormányváltáskor--és dobáljuk a pénzt rendesen--

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.02. 15:10:17

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Mitől lehet magasabb az átlagbér Nyugat Európában, ha a liberális demokrácia modell haldoklik? Akkor nem a "fejlett" orosz, török, kínai, azerbajdzsán, stb. demokráciákban kellene magasabbnak lenniük az átlagbéreknek? Vagy valamit nem jól látok? Általában a jólétinek nevezett demokráciákban szokott magasabb lenni az átlagbér. Vagy az sz, török, kínai azerbajdzsán, stb. demokráciákban a jólét az csak egy kisebb kiválasztott réteg jussa, a többiek pedig csak azért létezhetnek, hogy a kiválasztott réteg igényeit a nyomor küszöbön létezve de kielégítse?
Baszd meg én köszönöm, de az ilyen "demokráciából" nem kérek. Ezt úgy hívják diktatúra.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.02. 15:14:25

@The Ghost Wolf:

Történelmi okokból.

A nyugatnak szerencséje volt.

Mo-on az életszínvonal MAGASABB volt pl., mint Angliában a XIV. században. Aztán jött az oszmán hódítás és Amerika felfedezése.

Magyarul: szerencsés helyzet, semmi egyéb.

Persze hihetsz abban, hogy a XV: százabdn nyugaton liberális demokrácia volt,,, :-)

Lilla50 2015.08.02. 15:23:17

@wallenberg8805: ennek is voltak előzményei, meg következményei is Meg az Ivh idején magyarok általi kirablások is még Bukarestnél is. Meg a magyarok által előállított román kifosztások is--- nem volt véletlen a revans
hu.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A1n_front_%28els%C5%91_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA%29

István Tamasi 2015.08.02. 15:34:46

wallenberg; birkaszar
Amennyiben a magyar urak nem folytatnak elnyomó politikát a nemzetiségek ellen, úgy azoknak nem lett volna sem okuk sem hivatozási alapjuk kiválni Magyarországból, hanem esetleg ragaszkodtak volna egy nagyobb ország részének maradni.
wallenberg
Nem kell a hülyét játszania zazrivecz-vona esküszegésével kapcsolatban, mert ön már anélkül is hülye.

ludlud 2015.08.02. 15:37:21

@terlasz: Szart,hülyéket,terrort,szegénységet,ellenséget.

István Tamasi 2015.08.02. 15:38:06

maxwall birkaszar
Rosszul tanították a történelmet Castro janicsárképzőjében: Volt időszak a magyar történelemben amikor a magyar királyság határait 3 tenger mosta.

dugonics titusz 2015.08.02. 15:42:28

Drága Lilla!
2005 szeptemberében Almunia biztos itt járt Bp-en és TUDATOSÍTOTTA
az autópálya elszámolás PONTOS helyét !
A 2006-os ktsvetést december végén fogadta el a parlament ballib része!
Öszödön Veres János is--hosszan--beszélt, többek között:
"..itt a 'tábla'!
végig van számolva.
decemberben egy példányban készült!
ja és nem szivárgott ki!
..a miniszterelnök is látta és nem akarta, hogy nála maradjon példány"..."

E SZERINT elfogadtattak egy hamis ktsvetést és nagy gonddal titkoltak
egy 'frankót' !!!

Nem mellékesen 2009.02.26-án a Népszabi interjújában Gyurcsány
'jeges lehelletnek' nevezte és visszautasította a Reformszövetség ajánlásait, amelyekkel a Bajnai-Oszkó páros EREDMÉNYESEN kezelte a válságot !
Azokkal a megszorításokkal amelyek elvetve Gyurcsány két hét mulva lemondott !!!

Eredményesen: az unió 26 tagállama szenvedett el gazdasági visszaesést
2009-ben, Lengyelország kivételével !
Magyarország a legnagyobbat bukók versenyében KILENCEDIKKÉNT végzett !!!
Bajna

ludlud 2015.08.02. 15:44:37

@wallenberg8805: Tanulj tinó...A tudás hatalom,de ezt nem értheted...

dugonics titusz 2015.08.02. 16:08:28

Kedves Wallenberg!
"Honnan szerezték a zsidók azt az irdatlan nagy vagyonukat, miközben a gójok koldusszegénységben nyomorogtak? A kettő között egyenes összefüggés van."

Alighanem Richter Gedeon, Weiss-Manfréd, Aschner Lipót...és a többiek
bünszövetségben, különös kegyetlenséggel kirabolták őket, hogy aztán
tisztviselői és munkáslakások építésével mélyítsék a nyomorukat !!!

dugonics titusz 2015.08.02. 16:29:22

Drága Lilla!

"--itt van a tábla!
--végig van számolva!
--igen, megtörténtek az elemzések!
--Ja! igen, de nem szivárgott ki!
--akiknek kellett azoknak oda volt téve az asztalra!
--DECEMBER ÓTA EGY példányban létezik az a program!
--nincs két példány belőle!
--a m.elnök is azt mondta, ne maradjon nála sem páldány!
--LÁTTA !

(Veres J. Öszöd, 2006.05.26. Index/öszödi beszéd IV.r. 17'35")

a nagy hohoohooo 2015.08.02. 16:43:15

@dugonics titusz: Látod, látod, te is igazolod, hogy sokat kell előbb olvasni ahhoz, hogy írásra vetemedjen valaki...Ne mond ,hogy neked van választójogod ,de a sárga ház gumiszobájában a csendes őrülteknek nincs....ez az igazságtalanság .
És vedd le lécci a szemüveged ,had jusson be némi fény a szemed mögött lévő sötét űrbe legalább a pupillákon át:
Arról, hogy Gyurcsány meghamisította-e a közérdekű adatokat
2010.08.13. 09:16
Egyrészt

Mit mondott: ...van Magyarország, egy olyan ország, ahol a vezetők hazudni szoktak, hiszen ezt csinálták éveken át. Bele a szemükbe. Meghamisították a költségvetési adatokat, fals adatokat adtak, csapdába csalták őket...

Mikor mondta: 2010. július 23.

Hol mondta: HirTV

Hol található meg: magában a sasfészekben

Továbbá

Mit mondott: ...Magyarországon meghamisították a közérdekű információkat...

Mikor mondta: 2011.01.20.

Hol mondta: EU-Parlament, Strassburg

Hol található meg: Youtube, (5:19 perc)
Másrészt

Az ügyészség legalább kétszer utasította el a Fidesz feljelentéseit a költségvetési adatok meghamisításának ügyében.

Hol található meg: Az első elutasítás: Index, A második elutasítás: FMH
Továbbá

Ki mondta: Veres János

Mit mondott: Navracsics frakcióvezető úr tett ma egy kijelentést, amelynek a valóságtartalmával kapcsolatban valóban merülhet fel kétség. Frakcióvezető úr, szeretném egyértelművé tenni, hogy a Pénzügyminisztérium mind ebben az évben, mind az elmúlt évben minden egyes hónapban az előre közölt publikációs naptár szerinti időpontban nyilvánosságra hozta azokat az adatokat, amelyeket a költségvetésről, a fő folyamatokról Magyarországon nyilvánosságra kell hozni. Ez a naptár januárban közzétételre került, és pontosan tartalmazta azt, hogy minden hónapban az adott hónap ötödik munkanapját követő első munkanapon kerül közzétételre ez az adatsor.

(Ahogy azt a Népszabadság cikke igazolja, 2006. április 10.-én, azaz pontosan az ötödik áprilisi munkanap utáni napon tették közzé az adatokat)

Ezenkívül, miután ön hivatkozott egy olyan dologra is, amely elkerülte a figyelmét, szeretném felhívni az ön és a nyilvánosság figyelmét is egy tényre. 1998 decemberében a parlament elfogadta az államháztartási törvény módosítását. Ebben rögzítésre került egy olyan kötelezettség, amely szerint minden egyes választási évben a választások első fordulóját megelőző harminc nappal nyilvánosságra kell hozni az államháztartás, valamennyi minisztérium legfontosabb adatait. 2000. december 8-án az akkori parlamenti többség ezt a pontot kivette az államháztartási törvényből, azaz hatálytalanította. Ennek megfelelően 2002-ben nem is történt ilyen nyilvánosságra hozatal a választásokat megelőzően. 2002 őszén az akkori parlamenti többség az államháztartási törvényben ismét szerepeltette ezt a pontot, és ennek megfelelően - meg lehet ma is nézni - a Pénzügyminisztérium honlapján március 10-ével valamennyi államháztartási adat pontosan nyilvánosságra került.

Mikor mondta: 2006.10.06.

Hol mondta: Magyar Orszgággyűlés

Hol található meg: a Magyar Orszgággyűlés Honlapján
szelviktor.blog.hu/page/2

poor 2015.08.02. 16:58:50

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Ilyen gyilkosok mint Te a fidesz seggnyalók a pofátokról égjen le a bőr!!!! Hazudtok és lpptok!!!!!!!!!!!!!!!!!

poor 2015.08.02. 17:01:34

@dugonics titusz:
És most a fidesz geczik ellopnak mindent mert jár nekik nehogy a kommunisták vagy kunbéla lopja el. Mi megint csak a fizető oldalon vagyunk!!!! Szemét mocskos fidesz geczik lopnak és lopnak Mi fizetjük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.02. 17:08:58

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Azt senki nem hiszi, hogy a XV. században Angliában liberális demokrácia volt, de Magyarországnak sikerült azóta minden történelmi esélyét eljátszania. És sajnos most is ez történik. A jobb oldali konzervatív" politikával a Felcsúti Focialista pont ezeket az esélyeket játssza el. Mert neki fontosabb a pénz és a hatalom, mint az ország sorsa. 2010 óta többször követett el olyan cselekedeteket az ország és lakói ellen, amik a hazaárulás tényállását is megvalósíthatják egy komolyabb (nem Polt Péteri) ügyészségen.
Csak néhány példa:
Erőszakos alaptörvény alkotás, (minimum egy népszavazás kellett volna törvényről, úgy mint a 300.- forintos vizitdíjról),
A paksi atomerőmű bővítése, a 3000 milliárd forintos hitelfelvétellel és lepaktálás az oroszokkal. (Nem tudom, ki vádolta pont ezzel kapcsolatban az akkori kormányt 2008-ban - ja beugrott a Felcsúti Focialista volt csak ellenzékben.)
Éppen itt lenne az ideje a liberális demokráciák felé történő fordulásnak, mert a történelem során többször bebizonyosodott, hogy diktatúrák és az illiberális demokráciák előbb utóbb életképtelenné válnak.
Lásd a náci Németországot, a Szovjetuniót, az egész keleti blokkal, de megnézheted Kubát is. Ott is nyitni próbálnak Amerika felé. Egyelőre Oroszország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Türkmenisztán és Belorusszia még tartja magát, mint az illiberális demokrácia zászlóvivői, de valahogy csak ők vannak kevesebben, és tőlük is mindenki "Nyugatra" akar menni, és nem fordított a tendecia.

wallenberg8805 2015.08.02. 17:11:00

@ludlud:

Konkrétumra már nem futotta. Így szokott lenni.

wallenberg8805 2015.08.02. 17:13:10

@Lilla50:

Tudtommal 1916-ban Románia tört be Magyarországra, nem fordítva.

a nagy hohoohooo 2015.08.02. 17:14:34

@dugonics titusz: Aki le van szarva, az ne ugráljon! Nem kell különösebben fantáziadúsnak lenni ahhoz, hogy erre a viccre asszociáljon az ember, amikor az ilyen buta nemzetthynácik megszólalnak.....
Besírok ,nem kéne azt a gondolkodást erőltetni,lássuk be nem megy az neked sem,mindig szarul,szarosan jössz ki belőle.....

Másodfokon is pert nyert Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Veres János a pénzügyi tárca egykori vezetője, és a Pénzügyminisztérium. Mintegy kétszáz magánszemély indított ellenük személyiségi jogi pert.

A felperesek szerint a 2006-os választások előtt az alperesek nem hozták nyilvánosságra a makrogazdasági adatokat, amit pedig közzétettek, azok hamisak voltak. Mindezzel szerintük megsértették a felperesek személyiségi jogait. Az alperesek a tárgyalások során bizonyították, hogy minden adatot időben, teljes körűen és valós tartalommal hoztak nyilvánosságra - írta a Népszava.

A gazdaság publikált tényadataival kapcsolatban nem fogalmazott meg kétségeket hazai vagy külföldi elemző-bank, kutató vagy más autentikus intézmény. Utólag nem volt szükség a már korábban publikált adatok korrigálására sem. A per során az alperesek részletesen bemutatták azt, hogy a Pénzügyminisztérium havonta publikálja az aktuális makrogazdasági adatokat, azokat a gazdaság és napi sajtó képviselőinek is bemutatja, megküldi a parlament pártoknak, és az illetékes parlamenti bizottságoknak.

Az alperesek azt is bemutatták, hogy a törvény által előírt, a választásokat megelőzően érvényes egyedei adatközlési kötelezettségüknek is eleget tettek. Első fokon a bíróság a felperesek keresetét már elutasította, ezt az ítéletet ma a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta. Az ítélethirdetés nem volt zavartalan, a 82. rendű felperes bekiabálással megzavarta, így a bírónő utasítására el kellett hagynia a termet.
www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=38&p_uln=18&p_felsz=24&p_szoveg=navracsics&p_felszig=24

Ezt már akkor is tudtuk. A fidesz hamisan állította hogy a kormány nem adta közre a tényadatokat, ezzel szemben ők nem cselekedték meg ezt.

"Ezenkívül, miután ön hivatkozott egy olyan dologra is, amely elkerülte a figyelmét, szeretném felhívni az ön és a nyilvánosság figyelmét is egy tényre. 1998 decemberében a parlament elfogadta az államháztartási törvény módosítását. Ebben rögzítésre került egy olyan kötelezettség, amely szerint minden egyes választási évben a választások első fordulóját megelőző harminc nappal nyilvánosságra kell hozni az államháztartás, valamennyi minisztérium legfontosabb adatait. 2000. december 8-án az akkori parlamenti többség ezt a pontot kivette az államháztartási törvényből, azaz hatálytalanította. Ennek megfelelően 2002-ben nem is történt ilyen nyilvánosságra hozatal a választásokat megelőzően. 2002 őszén az akkori parlamenti többség az államháztartási törvényben ismét szerepeltette ezt a pontot, és ennek megfelelően - meg lehet ma is nézni - a Pénzügyminisztérium honlapján március 10-ével valamennyi államháztartási adat pontosan nyilvánosságra került."
www.168ora.hu/itthon/gyurcsany-nyert-52615.html?print=1&full-version
Várom hogy az öntudatos honpolgárok -az egyenlő elbírálás elve alapján- az orbáni hazugságözön miatt menjenek és verjék szét a Kossuth-teret, és követeljék hogy ezt az ítéletet a közrádió adja közre az éterben.

wallenberg8805 2015.08.02. 17:14:40

@István Tamasi:

A liberálisdemokrata gyarmattartó Anglia és Franciaország akkor is szétdarabolta volna Magyarországot, ha itt példás nemzetiségi politika lett volna, mert imperialista érdekükkel ellentétes volt egy erős Magyarország léte Közép-Európában.

dugonics titusz 2015.08.02. 17:23:52

@a nagy hohoohooo:

Vesd össze !!!

"4. A választások után rendbe akartuk tenni a költségvetést. Bár tudtuk, hogy van feszültség a költségvetésben, de azt nem, hogy a tudottnál sokkal súlyosabb a baj. Az derült ki, hogy amennyiben sürgősen nem avatkozunk be, előbb-utóbb költségvetési vészhelyzettel fogunk szemben állni.

Mikor tudtam meg, hogy hatalmas, a vártnál sokkal nagyobb a várható hiány? A választást követő hetekre megbeszélést hívtam össze, hogy elkezdjük a kormányprogram összeállítását. Az egymást követő tárgyalási napokon egyre magasabb év végi hiánycélról hallottunk. Először nem akartunk hinni a fülünknek, de gyorsan kiderült: ez bizony nem áprilisi tréfa.

Hogyan történhetett ez meg? Ki a felelős? Nem szeretnék másokról beszélni, mert nem kétséges: én voltam a miniszterelnök, nekem kellett volna reális képet adni az országról. Nem tudtam teljesíteni ezt a kötelességemet, tehát én vétettem. Hogy az én győzni akarásom ragadt át másokra és tette őket vakká, de legalább is vakmerővé? Lehet. Hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve? Hát persze. Minden esetre nincs okom, hogy másokban keressem a hibát. Ha másért nem, mert én választottam kollégáimat, én vezettem a kormányt. Nyilvánvaló, hogy ilyen horderejű kérdésekben a miniszterelnök nem bújhat el a felelősség elől.
Bajban voltunk. Ott álltunk egy alig hitt győzelem után, de olyan helyzetet kellett kezelni, amire sem mi, sem az ország nem volt felkészülve. Két választásunk volt: vagy lemondunk, mert nem ezt ígértük a választóknak, vagy megpróbáljuk kezelni a magunk okozta drámai helyzetet. Az előbbi lényegében fel sem merült, az utóbbit ügyetlenül csináltuk. Az elkerülhetetlen megszorítások és a részben általuk is kikényszerített drasztikus reformok az őszödi beszéd hatásaival együtt veszélyes helyzetet teremtettek, ami az ellenzéki pergőtűzben drámai belpolitikai háborúskodásba csapott. Küzdöttünk tisztességünkért, a kormányzás lehetőségeinek megtartásáért, kitartottunk, de elfogyott hitelünk, elfogyott az erőnk."
Gyurcsány: Röpirat 2010.05.04./részlet /

..és..

"--itt van a tábla!
--végig van számolva!
--igen, megtörténtek az elemzések!
--Ja! igen, de nem szivárgott ki!
--akiknek kellett azoknak oda volt téve az asztalra!
--DECEMBER ÓTA EGY példányban létezik az a program!
--nincs két példány belőle!
--a m.elnök is azt mondta, ne maradjon nála sem páldány!
--LÁTTA !

(Veres J. Öszöd, 2006.05.26. Index/öszödi beszéd IV.r. 17'35")

és dobjál fel egy 'gondolkodóba estem'-et minimum !!!
Megköszönöm, hogy lehülyéztél !

Egy dicsekvéstől sem mentes BEISMERŐ VALLOMÁST olvashatsz
és egy minősíthetetlenül gyáva 'emlékezetkiesést' !!!

Full igazad van ! BÍRÓSÁGI, jogerős elmarasztalás egyik esetben sem
született !!!
FELTESZEM a kezem, ha NEKED ez az IRÁNYADÓ !!! Már megbocsáss!!!

a nagy hohoohooo 2015.08.02. 17:24:07

@wallenberg8805: Takonynáci égesd magadat hülyeségekkel.Okádok ettől a sok baromságtól! Ez az a téma, ahol te csak veszíthetsz! Ugye nem ismered-az általam nagyra becsült-Hofi Géza művész mondását a tájékozódási futásról?Van az vicc :egy újszülöttnek minden vicc új,mint szellemi pelenkásnak idézem:"előbb tájékozódni ,s aztán futni"Ha tájékozódtál volna és nem a csontig szopogatott FideSS-hígmélymagyarjobbokos mantrát fújnád,elkerülhetted volna,hogy hülyének nézesd önmagad,a többi hígmélymagyar birkával együtt.
Hányingerem van tőle, hogy veritek a melleteket a nagy magyarságotokra, miközben csak annyira vagytok jók, hogy a jelenlegi tendenciák szerint 30-40 éven belül teljesen szétrohad az ország, de nem, ti turulmadaras, árja hiperszupermagyarok vagytok, mindenki másnál jobbak a világon és mi vagyunk a legfejlettebb nép, akik egyenesen a Szíriuszról jöttek űrhajókkal és igazából nincs is itt semmi baj az országban, mert van Orbán Viktorunk, aki imádkozik Szűrmariskához és mosolyog az ő szeretett népére és holnap megyünk és le is igázzuk a Kárpát-medencét, mert mi ekkora nagy király magyarok vagyunk, hujjhujj rá, csattogjanak az ostorok, repüljenek a turulmadarak az árpádsávos égen, minden házat fessünk be piros-fehér-zöldre, rakjunk 10 méterenként Trianon-emlékművet és 5 méterenként rovásírásos táblákat, mert akkor az még nemzeti igazhígmagyarabb lesz, mint jelenleg.
A Tanácsköztársaság politikusai elutasították a trianoni békefeltételeket, amiket az első világháború éveiben alakított ki az antant, a Károlyi-, és Kun Béla-kormányok tevékenységétől függetlenül.
Horthy a franciák védőszárnya alatt gyűjtötte a seregét Szegeden, és az antant bizalmát élvezve lett kormányzó. Három hónap múlva az általa vezetett Nemzetgyűlés törvényerőre emelte a trianoni békeszerződést.
olyan sötét, hogyha elröpül maga mellett egy varjú, atomvillanásnak látszik.

Egy köztársaságban nem "hatalma" van valakinek. De akinek csak indulata vannak, és a feje olyan végtelenül üres, mint a tiéd, az csak ennyire képes.
Erre épít a FideSS és kistesója a neonáci jobbik.
Nem mellékesen, jó lesz ha megtanulja: mindkét esetben jobboldali kormányok teremtették meg a lehetőséget a vörös hatalomátvételhez. Ha nem taszítják a jobboldali kormányok olyan szakadékba az országot, amilyenbe a két háború vitte, akkor máshogy alakult volna az ország helyzete.

Trianon,Tanácsköztársaság:Történelemtanárok egylete(TTE)

www.tte.hu/toertenelemtanitas/egyezzuenk-ki-a-multtal/6468-trianon-mitoszai

Gyávaságból és butaságból lett öngyilkos a régi Magyarország
Félelem, vabankra játszó katonák, diplomáciai ügyetlenségek miatt nem tudott időben kilépni a Monarchia az első világháborúból, bele is halt egyszer s mindenkorra. A magyarok még büszkék is voltak rá, hogy nincsenek önálló törekvéseik, pedig az angolszászokban lett volna partner erre, a franciák sem akarták mindig a pusztulásunkat. Politikai bénázások A régi Magyarország utolsó háborújában.
Annak is érdemes elolvasnia Hajdu Tibor és Pollmann Ferenc első világháborúról szóló új könyvét, akinek illúziói vannak a „ régi világ” politikájával kapcsolatban. Nagy államférfiak helyett belterjes, személyes ambíciókba fulladó csörték, a külpolitikára vak pártvezérek jellemezték az 1914-18 közötti éveket is. Ezek alapján felesleges luxus összeesküvés-elméleti magyarázatokat keresni Trianonra, a nemzetközi helyzet és a Monarchia saját politikusai együtt bőven elég muníciót adtak mindehhez.
index.hu/tudomany/tortenelem/anagyhaboru/2015/04/06/gyavasagbol_es_butasagbol_lett_ongyilkos_a_regi_magyarorszag/
A 133 napról és most jól figyelj mert talán még nem késő tanulni egy ostoba mélymagyarnak sem: hadd emlékeztesselek arra, hogy az I.világháború után a kommunisták védték az országot a trianoni gyalázat ellen,mert amíg a Tanácsköztársaság dicső katonái a vérüket ontották az elfoglalt magyar területek visszaszerzéséért addig a Horthy banda Szegeden pezsgőzve mulatott és az áruló székely hadosztállyal együtt kiadták a Tiszai offenzíva tervét az antantnak és így hátbatámadták a Tanácsköztársaságot , és nem a kommunisták, hanem a hazánkkal hadiállapotban lévő Franciaország fegyverezte és öltöztette fel azt a martalóc rablóbandát, amely nem az országot védte, hanem legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást parasztot, majd egy puccsal átvették a hatalmat és ránk kényszerítették Horthy Miklóst, akiről akit leginkább Ady Endre költőnk szavaival lehet jellemezni a legjobban: „Úrnak,Magyarnak egyként rongyot”.A FideSS és kistesó neonáci jobbikos horda épp olyanok, mint Horthy Miklós volt. Az egyetlen különbség az, hogy azok nem küldtek halálba egy millió magyart úgy, ahogyan azt nagy példaképük tette a II. világháború idején. ( bár nem vagyok abban biztos, hogy ezt nem tennék meg szívesen).

dugonics titusz 2015.08.02. 17:41:20

@a nagy hohoohooo:
Nagy harag ne legyen!!!
2006.04.10-i szarsággal én EGYÁLTALÁN NEM FOGLALKOZTAM !!!
KIZÁRÓLAG a 2005 decemberében elfogadott 2006-os ktsvetéssel,
valamint a Veres által, minden bizonnyal és értelemszerűen
CSAK 2005 decemberében ELKÉSZÍTETT, "...VÉGIGSZÁMOLT" 'TÁBLÁVAL'
"DECEMBER ÓTA EGY példányban létezik az a program!"
Állította V.J.--minden kényszer nélkül--elvbarátainak és elvtársainak !!!

poor 2015.08.02. 17:41:35

@dugonics titusz:
Bajban voltunk. Ott álltunk egy alig hitt győzelem után, de olyan helyzetet kellett kezelni, amire sem mi, sem az ország nem volt felkészülve. Két választásunk volt: vagy lemondunk, mert nem ezt ígértük a választóknak, vagy megpróbáljuk kezelni a magunk okozta drámai helyzetet. Az előbbi lényegében fel sem merült, az utóbbit ügyetlenül csináltuk. Az elkerülhetetlen megszorítások és a részben általuk is kikényszerített drasztikus reformok az őszödi beszéd hatásaival együtt veszélyes helyzetet teremtettek, ami az ellenzéki pergőtűzben drámai belpolitikai háborúskodásba csapott. Küzdöttünk tisztességünkért, a kormányzás lehetőségeinek megtartásáért, kitartottunk, de elfogyott hitelünk, elfogyott az erőnk."
Na ez alapján a mocskos gyilkos fidesz hordának azonnal le kell mondani!!!! NEM EZT ÍGÉRTÉTEK GYILKOS RABLÓK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Satyala 2015.08.02. 17:44:59

@dugonics titusz: Ugye megvan, hogy az Orbán kormánynak sikerült átlépni a 25.000 milliárdos adósság határt is, és hogy már felhatalmazást akar kérni a saját alaptörvénye alól, ami az adósság kérdésben is ellene fordult!
Persze ne idegeskedj!
Ha úgy alakul, akkor az alaptörvényt is megváltoztatja immár sokadszorra, mint ahogy eddig is megváltoztatta, ha a pillanatnyi érdeke ezt kívánta! Ha máshogy nem megy, akkor a jobbik segítségével!

wallenberg8805 2015.08.02. 17:47:14

@a nagy hohoohooo:

Ne gyűlölködj, zsidó.

1. Néhány zsidó történelemtanár létrehozott egy “Magyar Történelemtanárok Egylete” nevű gittegyletet, és azóta ők akarják megmondani, hogy mi volt a történelemben.

2. “a Tanácsköztársaság dicső katonái a vérüket ontották az elfoglalt magyar területek visszaszerzéséért”

Ez mocskos szemenszedett hazugság! A zsidóbolsevista tanácsköztársaság esze ágában sem volt magyar területeket visszaszerezni, ezt bizonyítja, hogy a vöröshadserege által elfoglalt felvidéki területet nem csatolta vissza Magyarországhoz, hanem ott létrehozta a Magyarországtól különálló szlovák tanácsköztársaságot az akkor még magyar többségű Kassa fővárossal.
Tehát a vörös zsidó sereg NEM a magyar hazáért harcolt, hanem a nemzetközi bolsevizmusért.

lexikon.katolikus.hu/S/Szlov%C3%A1k%20Tan%C3%A1csk%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g.html
Szlovák Tanácsköztársaság
Legfőbb végrehajtó szerve a Forr. Végrehajtó Biz., amit székhelyén, Kassán VI. 20: választottak meg

3. A nép által soha meg nem választott hazaáruló Károlyi-rezsim felfegyverezte az erdélyi szeparatista oláh milíciát, amire példát sehol nem látunk a világtörténelemben hogy egy kormány felfegyverzi az országa potenciális ellenségeit, megnehezítve, ellehetetlenítve ezzel az ország védelmét.

www.hargitakiado.ro/cikk.php?a=MTQx
"felmerült Kolozsvár védelmének gondolata, azonban azt lehetetlenné tette a városban elhelyezett román zászlóalj és nemzetőrség, amelyet a magyar kormány szerelt fel és látott el pénz-zel"

a nagy hohoohooo 2015.08.02. 17:52:03

@dugonics titusz: Ugye nem ismered-az általam nagyra becsült-Hofi Géza művész mondását a tájékozódási futásról?Van az vicc :egy újszülöttnek minden vicc új,mint szellemi pelenkásnak idézem:"előbb tájékozódni ,s aztán futni"Ha tájékozódtál volna és nem a csontig szopogatott FideSS mantrát fújnád,elkerülhetted volna,hogy hülyének nézesd önmagad,a többi FideSS -jobbikuSS birkával együtt.

"A keresett kifejezés (--itt van a tábla! --végig van számolva! --igen, megtörténtek az elemzések! --Ja! igen, de nem ...) egyetlen dokumentumban sem található meg.

Javaslatok:

Győződjön meg arról, hogy valamennyi szót helyesen írta.
Próbálkozzon más kulcsszavakkal.
Próbálkozzon általánosabb kulcsszavakkal.
Próbálkozzon kevesebb kulcsszó használatával.
Ne hazudjon...

A valóság pedig:
2010.05.04: Gyurcsány röpirata 2.

"doku.blog.hu/2014/05/05/2010_05_04_gyurcsany_ropirata_630#more2539074

Sehol egy szó sem a hazugságodról...már nem egyszer írtam,Kósának a FideSS rendkívüli és
meghatalmazott közhülyéjének volt egy ostoba ötlete,a választásokon való részvételt kössék bizonyos értelmi képesség szinthez.
Már akkor felmerült mi lenne ha az újságokba regisztrálóknál is ez lenne,akkor lehülyéztük Kósát.....téged és több túlértelmes jobbert látva .....az Kósa nem annyira hülye

Ellenben a valóság:"Arról, hogy Gyurcsány meghamisította-e a közérdekű adatokat
Parlamenti napló:
Felszólalás adatai
18. ülésnap (2006.10.06.), 24. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó
Felszólalás oka felszólalás
Felszólalás ideje 8:52

Felszólalások: Előző 24 Következő Ülésnap adatai
A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársak! Ha megengedik, először néhány eddig elhangzott dologra szeretnék reagálni.

Navracsics frakcióvezető úr tett ma egy kijelentést, amelynek a valóságtartalmával kapcsolatban valóban merülhet fel kétség. Frakcióvezető úr, szeretném egyértelművé tenni, hogy a Pénzügyminisztérium mind ebben az évben, mind az elmúlt évben minden egyes hónapban az előre közölt publikációs naptár szerinti időpontban nyilvánosságra hozta azokat az adatokat, amelyeket a költségvetésről, a fő folyamatokról Magyarországon nyilvánosságra kell hozni. Ez a naptár januárban közzétételre került, és pontosan tartalmazta azt, hogy minden hónapban az adott hónap ötödik munkanapját követő első munkanapon kerül közzétételre ez az adatsor. Nem követi ezt el minden magyar közintézmény. Nagyon sok magyar közintézmény, amely független a kormánytól, nem tesz közzé ilyen publikációs naptárt, hanem véletlenszerűen hoz információkat nyilvánosságra, de a Pénzügyminisztérium nem ezt teszi. Nem merült fel, tisztelt frakcióvezető úr, egyetlenegy alkalommal sem kétely sem belföldön, sem külföldön a nyilvánosságra hozott adatok tartalmával, hitelességével kapcsolatban. Kérem, hogy ezt vegye figyelembe.

Ezenkívül, miután ön hivatkozott egy olyan dologra is, amely elkerülte a figyelmét, szeretném felhívni az ön és a nyilvánosság figyelmét is egy tényre. 1998 decemberében a parlament elfogadta az államháztartási törvény módosítását. Ebben rögzítésre került egy olyan kötelezettség, amely szerint minden egyes választási évben a választások első fordulóját megelőző harminc nappal nyilvánosságra kell hozni az államháztartás, valamennyi minisztérium legfontosabb adatait. 2000. december 8-án az akkori parlamenti többség ezt a pontot kivette az államháztartási törvényből, azaz hatálytalanította. Ennek megfelelően 2002-ben nem is történt ilyen nyilvánosságra hozatal a választásokat megelőzően. 2002 őszén az akkori parlamenti többség az államháztartási törvényben ismét szerepeltette ezt a pontot, és ennek megfelelően - meg lehet ma is nézni - a Pénzügyminisztérium honlapján március 10-ével valamennyi államháztartási adat pontosan nyilvánosságra került. Nem mondom, hogy olvasmányos a szöveg, de minden további nélkül végignézheti mindenki. Ennélfogva szeretném, ha a pontos adatközlés hitelessége nem kerülne kétségbevonásra.
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=38&p_uln=18&p_felsz=24&p_szoveg=navracsics&p_felszig=24

Bárki bármit mond, én kedvelem Simicska Lajost, szívem együtt dobban az övével,ő mindig kitartott elvei mellett („mindenkinek jogában áll hülyének lenni”)
De te visszaélsz ezzel a jogoddal....

dugonics titusz 2015.08.02. 17:57:26

@a nagy hohoohooo:

"... legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást parasztot, majd egy puccsal átvették a hatalmat és ránk kényszerítették Horthy Miklóst"

Ez a "..legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást paraszt..."
Ha ez az orgoványi erdőben történt, akkor Bayer Zsoca eddig miért nem
büszkélkedett vele ???

Mintha hosszútávú szintetikus tudatmódosító sejlene fel itten !!!?

Katintka 2015.08.02. 17:59:26

@The Ghost Wolf: Az úgynevezett jóléti társadalmak a mának élve éppen a jövőjüket fogyasszák el !

dugonics titusz 2015.08.02. 18:00:06

@a nagy hohoohooo:

Vesd össze !!!

"4. A választások után rendbe akartuk tenni a költségvetést. Bár tudtuk, hogy van feszültség a költségvetésben, de azt nem, hogy a tudottnál sokkal súlyosabb a baj. Az derült ki, hogy amennyiben sürgősen nem avatkozunk be, előbb-utóbb költségvetési vészhelyzettel fogunk szemben állni.

Mikor tudtam meg, hogy hatalmas, a vártnál sokkal nagyobb a várható hiány? A választást követő hetekre megbeszélést hívtam össze, hogy elkezdjük a kormányprogram összeállítását. Az egymást követő tárgyalási napokon egyre magasabb év végi hiánycélról hallottunk. Először nem akartunk hinni a fülünknek, de gyorsan kiderült: ez bizony nem áprilisi tréfa.

Hogyan történhetett ez meg? Ki a felelős? Nem szeretnék másokról beszélni, mert nem kétséges: én voltam a miniszterelnök, nekem kellett volna reális képet adni az országról. Nem tudtam teljesíteni ezt a kötelességemet, tehát én vétettem. Hogy az én győzni akarásom ragadt át másokra és tette őket vakká, de legalább is vakmerővé? Lehet. Hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve? Hát persze. Minden esetre nincs okom, hogy másokban keressem a hibát. Ha másért nem, mert én választottam kollégáimat, én vezettem a kormányt. Nyilvánvaló, hogy ilyen horderejű kérdésekben a miniszterelnök nem bújhat el a felelősség elől.
Bajban voltunk. Ott álltunk egy alig hitt győzelem után, de olyan helyzetet kellett kezelni, amire sem mi, sem az ország nem volt felkészülve. Két választásunk volt: vagy lemondunk, mert nem ezt ígértük a választóknak, vagy megpróbáljuk kezelni a magunk okozta drámai helyzetet. Az előbbi lényegében fel sem merült, az utóbbit ügyetlenül csináltuk. Az elkerülhetetlen megszorítások és a részben általuk is kikényszerített drasztikus reformok az őszödi beszéd hatásaival együtt veszélyes helyzetet teremtettek, ami az ellenzéki pergőtűzben drámai belpolitikai háborúskodásba csapott. Küzdöttünk tisztességünkért, a kormányzás lehetőségeinek megtartásáért, kitartottunk, de elfogyott hitelünk, elfogyott az erőnk."
Gyurcsány: Röpirat

dugonics titusz 2015.08.02. 18:08:54

@a nagy hohoohooo:
ÚJRA felteszem:
"--itt van a tábla!
--végig van számolva!
--igen, megtörténtek az elemzések!
--Ja! igen, de nem szivárgott ki!
--akiknek kellett azoknak oda volt téve az asztalra!
--DECEMBER ÓTA EGY példányban létezik az a program!
--nincs két példány belőle!
--a m.elnök is azt mondta, ne maradjon nála sem páldány!
--LÁTTA !

(Veres J. Öszöd, 2006.05.26. Index/öszödi beszéd IV.r. 17'35")

ÉRTELMES embernek magáért 'beszél' !!!
Szinte primítíven egyszerű és őszinte !!!

István Tamasi 2015.08.02. 18:10:12

seggdugasz titusz
A nemzetáruló horthy a magyarok gyilkolászását a cattarói matrózfelkelés véres leverésével, kivégzésekkel kezdte és azt csak folytatta - román szuronyok és európai nyelvet nem is beszélő szpáhik védelmében - a fehérterrorral.

dugonics titusz 2015.08.02. 18:17:45

@a nagy hohoohooo:

Hátha elkerülte a figyelmed, MEGJELÖLTEM A FORRÁST !!!
Senki által nem vitatott HANGFELVÉTEL !!!

zoezoe 2015.08.02. 18:19:54

Amiért egyetértésemet ezen a helyen bátorkodtam rögzíteni:
1. Mert Gurcsány Ferenc - Tisztelt Bircaman Megbízott Szerkesztő Úr! - nem akar liberális ellenzéket, tehát nem csupán a liberalizmus híveinek, hanem az autokrácia és a nacionalizmus potenciális ellenfeleinek tömörítésére törekszik, tehát mindazok megnyerésére, akik legalább a szavazatukkal hajlandóak akadályozni, hogy a jelenlegi, az országunkat végveszélybe sodró kormányzati korszak folytatódjék.
2. Mert az MSZP-ben - ugyancsak Tisztel Bircaman Megbízott Szerkesztő Úr! - legfeljebb egyesek, meglehet, többen is, no nem “rájöttek”, hanem juthattak arra a véleményre, hogy “a magyar ember” (aki, persze, így, pláne határozott névelővel ellátva nem is létezik, lévén sokfélék vagyunk, mi, magyarok) “nem kér a liberalizmusból”. Az így vélekedőknek azonban bizonyosan nincsen igazuk, hiszen köztünk, magyarok között is van, aki tudja, hogy mi a liberalizmus, s van, aki nem; azok közül pedig, akik úgymond nem kérnek belőle, jónéhányan ráébreszthetők, hogy ilyeténképpen a saját szabadságjogukról mondanak le.
3. Mert az elmúlt huszonöt évben Orbán korántsem elsőként tételezte - Tisztelt Maxval Bircaman Megbízott Szerkesztő Úr!, -, hogy “a nyugati liberális út zsákutca” lenne, még kevésbé jelenthető ki Orbánról, hogy ő volt az első, aki ezt “észrevette és ki merte mondani”, hiszen amióta országunk immár huszonöt éve, erre az útra lépett, mindazok ezt állították, akik letaszították volna róla.
4. Mert azzal, aki itt wallenberg8805 néven posztol, s azokkal akik vele egyetértőn fejtik ki nézeteiket, vitatkoznunk se szabad, különösen írásban nem. Azért nem, mert jóval kevésbé feltételezhető róluk az esetleg elolvasott érveink megfontolása, mint hogy az ilyen, szerintük nemzetellenes érveket esetleg tartalmazó olvasmányokat elégetik.
5. Mert még remélhető, hogy az utóbbiak - amennyiben azok szószólói, akik nem tartják demokratikus maszlagnak mindazt, ami az utóbbiak szerint nem nemzeti, vagy éppen nemzetellenes, nem követnek el sok hibát - nem lesznek többen nálunk.
6. Mert ma még - Tisztelt Maxval Bircaman Megbízott Szerkesztő Úr!, az ön véleményével ellentétben - mi vagyunk a többség, s ezt egyelőre, időnként érzékeltetni is képesek vagyunk.
Egyébiránt, Tisztelt Maxval Bircaman, minek a szerkesztője ön, s kinek, kiknek a megbízásából az?

dugonics titusz 2015.08.02. 18:29:20

@István Tamasi: Pista Bátyám!

" legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást parasztot"
..ha már idekeveredtem a mindentudás egyetemére, engedelmeddel a
a 'több, mint százezer..' nem barokkos túlzást, szintetikus gyorsítót sejtet !
Magam igyekszem szikár tényekre szorítkozni !!!

..és ha a 'belépőm'-et is elolvasni sziveskednél kiderülhetne a tárgyilagosok
szűk táborát próbálom itt erősíteni !?

'Drága Lillát mintha sikerült is volna meggyőznöm!?

István Tamasi 2015.08.02. 18:37:31

titusz
Én is igyekszem tárgyszerűen fogalmazni és ezért nem erősítettem meg - de nem is cáfoltam - a százeres számot a fehérterror áldozatait illetően. Annál is inkább, mert noha nagyon sok volt a fehérterror áldozatainak száma, ismereteim szerint eddig még nem számolták össze. Lehet, hogy csak 99ezer volt vagy valami hasonló szám?
Az viszont bizonyos, hogy a nemzetáruló horthy kezéhez összesen kb 1 millió ember vére tapad. De nehogy már név szerint kérje őket mint a régi viccben!

kuksi1088 2015.08.02. 18:38:45

Teljesen egyetértek a leírtakkal. A közelben nem látok olyan határozott, karizmatikus politikust az ellenzék oldalán, mint Gyurcsány. Könnyű azt mondani, hogy lehetett volna jobban kormányozni, ha elfelejtjük, mit is tett ellenzékben a Fidesz, mit tett már akkor az Alkotmánybíróság, milyen háttérország volt az MSZP vagy az SZDSZ. Pedig csak össze kellene hasonlítani: öszödi beszéd/pávatánc, feles/kétharmados, gazdasági válság/kilábalási időszak, demokrácia/diktatúra, stb. Azt gondolom, a Fidesz hatalmon maradásának záloga az MSZP.

a nagy hohoohooo 2015.08.02. 18:44:42

@wallenberg8805:

Mi van kibújtál seggedből guestuors?
Lássuk :A keresett kifejezés (A nép által soha meg nem választott hazaáruló Károlyi-rezsim felfegyverezte az erdélyi ...) egyetlen dokumentumban sem található meg.

Javaslatok:

Győződjön meg arról, hogy valamennyi szót helyesen írta.
Próbálkozzon más kulcsszavakkal.
Próbálkozzon általánosabb kulcsszavakkal.
Próbálkozzon kevesebb kulcsszó használatával.
Ne hazudj takonynáci!
Hiába hajtogatod a hazugságot, attól az még nem lesz igaz.
Mi van a székely hadosztály árulásával takonynáci?
Például a tanácsköztársaság története kapcsán említették a székely hadosztály árulását.
Oszt tudtad é milyen szarházi gerinctelen árulók voltak?
Előtte a Hadosztálynál uralkodó képlékeny politikai hangulatra és a késői generációk nem mindig következetes véleményalkotására jellemző, hogy miután 1919 februárjának elején letették az esküt a Magyar Köztársaságra, néhány hét múlva Szatmárnémetiben a manapság hazaárulónak kikiáltott gróf Károlyi Mihályt, beszédének hatására lelkesen megéljenezték.
Ugyanolyan senkiházi bitangok voltak mint a jobbikos nácik.
1918-ban Károlyinak nem volt hadserege, a frontról visszaáramló katonák nem voltak alkalmasak arra, hogy önálló magyar hadsereget szervezzenek belőlük.
Megpróbáltak hadsereget szervezni, de abba alig jelentkezett valaki, még a tisztek többségének sem akaródzott négy év háború után újra harcolni.
A hadseregszervezés csak 1919 májusára jutott odáig, hogy megfelelő létszámú, harcolni akaró katonákból álló hadsereg jöjjön létre. De az a Vörös Hadsereg volt.
Magának Horthynak a Nemzeti Hadserege is csak a magyar lakosság sanyargatására volt alkalmas, soha sehol fel nem vették a harcot a románokkal.
Például 1919-ben nem Szegeden kellett volna dekkolni az Antant támogatásával, hanem egy katona (de még sok matróz is) kutya kötelességének érezte volna, hogy az országot megtámadó ellenség ellen felvegye a harcot.
Ehelyett már akkor dróttal megkötözött embereket dobatott a Tiszába, és a Csónakázó Egylet regattaházában vagy a Kass Szálló különtermében reggelig tartó orgiákat rendezett a köréje sereglett huszártisztek és a szép Sóvári főhadnagyné társaságában.
Miután az antant semmilyen korábbi megállapodást nem tartott be, s a román csapatok mind előrébb vonultak, a kormányzat fontolóra vette a fegyveres ellenállás megkísérlését.
Miért próbált megállapodni a Székely Hadosztály a román királyi hadsereggel, és miért adta meg magát a románoknak gyáván megnyitva a frontot a románok előtt?
Miért adta fel a Székely Hadosztály Kolozsvárt és utána annyi erdélyi várost puskalövés nélkül (illetve bocsánat, előtte még egy kicsit fosztogattak, mielőtt kivonultak volna.A drágalátos székelyek mindig is leszarták a többi magyart, és a saját pecsenyéjüket sütögették. Már a török időkben is így volt. Csak amikor Ceausescu szorongatta a mogyoróikat, akkor nyivákoltak utánunk, de amióta az öreg feldobta a pacskert, megint leszarnak. Azt csak a leghülyébb náci seggfejek képzelik, hogy szegény székelyeknek minden vágyuk, hogy visszacsatolják őket Magyarországhoz. Egy nagy faszt! Székelyföld autonómiája, vagyis függetlensége a bevallott politikai céljuk. Dehogy akarnak ők cseberből vederbe esni! De ha kell, simán egymásra uszítják a románokat és a magyarokat, nem okoz nekik lelkifurdalást.
Március 2-án Károlyi a Székely Hadosztály előtt tartott szatmárnémeti beszédében kijelentette: „ha a párizsi békekonferencia a wilsoni elvek, a népek önrendelkezési joga és a megegyezéses béke ellenében és Magyarország feldarabolása mellett döntene, akkor mi végszükség esetén még fegyverrel is fölszabadítjuk ezt az országot.
De erre már csak a Tanácsköztársaság Vörös Hadserege tett - részben sikeres - kísérletet.
De a székely hadosztály árulása eldöntötte a harc sorsát.

dugonics titusz 2015.08.02. 18:54:55

@István Tamasi: Pista Bátyám!
Mondani szokták, ilyen esetben, hogy az egy is sok, de a különítményesekre 'több, mint százezret' lőcsölni, azt Hofi Géza is kikérné magának.
Isten bocsássa meg, hogy megkifogásoltam, ha már azt nem tudtam elfogadtatni,
hogy Veres J. a saját frakciójuk ZÁRT-nak hitt ülésén TÁN őszintén beszélhetett.
a 2005 decemberi saját tevékenységéről!

a nagy hohoohooo 2015.08.02. 19:12:15

@dugonics titusz:Hány éves vagy, mi a legmagasabb befejezett iskolai végzettséged?
Ezt muszáj megkérdeznem, mert nem igazán tudom eldönteni, hogy az ifjonti hév miatt vagy képtelen megkülönböztetni a könyöködet a seggedtől, vagy épp az olvasatlanság okozta szűk keresztmetszet, vagy akár a bigott pártvallás (nyugdíjas CÖF-ös szindróma) vezet téged ennyire félre.
Bayer Zsoltnak nem jelent problémát az effajta, nem létező elvek mentén történő ide-oda hajladozás,a mindig van lejjebb megfontolást követve – az ő esetében bármikor felülírja a korábbi, ellenkező előjelű kinyilatkoztatásokat.
Csupán annyit érdemes, ha egyáltalán érdemes megjegyezni ebből az egészből, hogy Bayer Zsoltnak ennyire nem okoz lelkiismereti problémát kórosan hajlott gerincének ilyetén nyilvános mutogatása.
Nem csak az írás ..
Maga, Bayer személye is gyomorforgató

Bayer a legeslagalja.hu weboldal legeslegalja. Ez már akkor nyilvánvaló volt, amikor országos cimbi haverjaival - Bencsik "Vezérlőtábornok" Andrással és Lovas "Brüsszelben lettem tudósító" Istvánnal - mondták meg a tutit a (Rém)hír TV-ben. Oda jártam röhögni hétvégenként . "Gyönyörű" példáját mutatták a emelkedett, toleráns, befogadó polgári értékrendnek. A keresztényi szeretetről nem is beszélve.
A kérdéses cikk stílusa - mely maga az ember - önmagáért beszél.

Bayer Zsolt az orgoványi vérengzéssel poénkodik .
hvg.hu/velemeny/20110106_bayer_orgovany_fidesz
„Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…”- szomorkodik „viccesen” Bayer Zsolt, feldühödve a kormányt és személy szerint Orbán Viktort érő heves ballib támadások miatt. Aligha tesz jó szolgálatot szeretett miniszterelnökének. Az időzítés sem szerencsés, éppen az EU magyar elnökségének premierje előtt jelent meg ez az írás. Lesz, aki komolyan veszi.

Orgoványi erdő: pert vesztett Bayer Zsolt.
propeller.hu/itthon/2729847-orgovanyi-erdo-pert-vesztett-bayer

a nagy hohoohooo 2015.08.02. 19:26:08

@dugonics titusz: Óóóóó te kedves hígmélymagyar Orbán-Vona csicska! Ugye elgondolkodtál azon, hogy hozzászólásod a fejedben lévő sötétség visszaigazolása? Igyekezz fiú! Ismertesd magad minél szélesebb körben! Ezzel az ésszel még a Kedves Vezető akár felfigyelhet rád, s nagy embert csinál belőled. Ő így szokta! Kiválasztja a hülyéket ahhoz, hogy saját akaratát érvényesítse!
Az őszödi beszédről .Ezek a rohadt görények csak nem nyugodtak. Annyira féltek Gyurcsánytól, hogy már semmitől sem riadtak vissza.Hát csak röhögni tudok.2006 - ban nagyon mocskos dolgok történtek az akkori ellenzék a Fidesz tudtával,felbujtásával.
Erre bizonyíték a semmisségi törvényük amely mintegy "judáspénz" a vandáloknak, illetve a rendőrség egyetemes elítélése, mert hiszem hogy a rendőrök a törvény szerint jártak el erre bizonyíték a videók!Aztán meg azt is láttuk és hallottuk, hogy Orbán valamivel korábban beült a futballhuligánok közé. Az is tény, hogy Orbán ragaszkodott ahhoz a helyszínhez, amitől sokan óva intették, ahol feltüzelte a híveit. Ő maga pedig beszállt a páncélautójába és elfelejtette tájékoztatni (rendőrségi kérés ellenére) a rajongóit, hogy rendőri attak folyik a Deák tér irányában a tomboló csürhe ellen, akik mindenképpen rá akarták húzni a rendőröket a tömegre (hangfelvételekből tudjuk). A rendőrök többszöri felszólítás után kezdtek el oszlatni, miután sokan nem tettek eleget a felhívásnak.A 2006. őszi eseményeknek volt egy célja, Orbán szeretett volna miniszterelnök lenni. 50 év telt el, el lehetett volna adni a nagyvilágnak a hatalomszerzését forradalomnak átkeresztelve.
És ez annyira megragadt a zakkant agyában, hogy jobb híján a 2010-es választást nevezte ki forradalomnak
Azóta a nap is másképp süt, tudniillik a napot is és a csillagokat is lehazudják az égről az idejáró idétlenekkel együtt.
Ez volt az a beszéd, ami miatt egy csomó rossz dolog történt az országgal.
Mindenekelőtt Orbán.
Igen, általában a lányok hibásak azért, mert megerőszakolják Őket.
Nos, ezt nagyon nem veszi be az én szervezetem.
Orbán a Fidesz valamennyi anyagi forrását arra fordította, hogy találjon valamit, amit az MSZP ellen lehet fordítani. Jó anyagot talált - egyik délután, amikor a Parlament előkertjében sétált (sic!)
És akkor fordította, és bebizonyította híveinek, hogy a legnagyszerűbb (és mostmár mondhatja immáron) legkegyesebb pártvezér.
Hogy éppen Gyurcsányon csattant az ostor, az csupán a véletlenek szerencsés Orbán általi megerőszakolásán múlott.
Nincs is legmocskosabb, hisz mind mocskos: a kordonbontó kedves vezető, aki tüzelte a csürhét; a vénember, aki akkumulátort vitt a tankba; a focihuligán eszement, aki csak a rombolás kedvéért ment oda; a "katasztrófaturista", aki látván, hogy rendbontás zajlik, még közelebb ment, ahelyett, hogy eltakarodott volna apicsába, és még panaszkodik, hogy csíp a könnygáz; a töketlen rendőr, hogy nem lőtt bokán idejében két maszkos békés tüntetőt; kerényi, a milliós festményeivel, ahogy a fenti békés tüntetőket és a lovasrendőröket megfestve még a rendfenntartókat állítja be gonosznak; a rendőri vezetők, hogy nem érzékelték idejében a szar huligánok csürheszellemét; és ismét és főképpen az a nyálat fröcsögve demokráciáért ordító mentálsérült ingyenélő, aki a legitim kormányzatot az ő zavaros agya szerint, az ő megfogalmazásával forradalmárok segítségével, puccs-szerűen akarta megdönteni, aki buszokkal szállíttatja a békés tüntetőket.
Érdekes, hogy 2002-2010 között majdnem napi hír volt az "alvilági leszámolás", hol ezt hol azt ölték meg, hol itt robbant bomba hol ott, autókat, kukákat gyújtogattak ..... és érdekes módon minő nagy nyugalom van 2010 óta! Az ellenállás, a tiltakozás, a tüntetés, a hőzöngés az ellenzék dolga, mindig a regnáló hatalom ellen. Ezek szerint a FideSS nagyon jól működött ellenzékben, vagy a mostani ellenzék nagyon béna. Ezért is volt furcsa a "béka-menet" tüntetése felvonulása a kormány mellett..... most miért nem állnak ki mellettük?
Azért mert azokat mind a FideSS uszította, csinálta, pénzelte.

Tanulj tinó,hogy még nagyobb nemzetthynáci ökör legyen belőled:
Itthon: Az őszödi beszédet méltatta Lázár egy jegyzőkönyv szerint:
Lázár “ennyi év távlatából, némi higgadtsággal kezelve a helyzetet” Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéből sok mindent figyelmébe lehetne ajánlani a mindenkori kormánynak.
hvg.hu/itthon/20140724_Az_oszodi_beszedet_meltatta_Lazar_egy_jeg
De azon jól mulatok ,hogy ez néhány ostoba mélymagyar, huggyenotta nemzetthynáci mennyire fél még mindig Gyurcsánytól....a Kossuth tér körbehuggyozásában ,a tévé székház felgyújtásában ,a molotov koktél,kockakő dobálásban gyáván csuklyában ,álarcban hőbörgő csürhe akkor is és még ma is gyáva .

dugonics titusz 2015.08.02. 19:32:25

@Satyala: Kedves Barátom!
kicsit se idegeskedek!
Mert számbavettem, hogy a manyup kasszákban felhalmozott
3 153 milliárdos MEGTAKARÍTÁS az akkori GDP 12%-át tette ki!
..hogy az 'Otthonteremtés" államilag kamattámogatott szomorú álma,
mintegy 1 500 milliárd adósságot növesztett "Lakásépítési támogatás"
költségvetési sorokon !
..hogy az önkormányzatok adóssága 2005-ben 350 milliárdnál kevesebb volt.
Amikor a gyatratahó 'kiszabadította az adósrabszolgaságból' azokat az
adósságuk 1 360 milliárdot tett ki !!! Az öszödi beszéd után fideszsárga lett
önkormányzatilag az ország !!!

A FENTI három tétel 6 000, azaz HATEZER milliárd nem az 'ELMÚLT NYÓC év'
hozománya !!! ..és ha levonjuk a 2010 végi, GDP arányos 80,9%-os rátából
ABBÓL 60% SE volt a fülkeforradalommal megbuktatottak számlájára írható !!!

..és akkor meg sem említettem, hogy 2002-ben egy utolsó fillérig kirabolt
kincstárt hagytak hátra a 'polgáriak' !!!
2010-ben Bajnaiék 1 500 milliárdot, benne közel 5 milliárd eurót az MNB betétjében,
TISZTÁN, PONTOSAN, TISZTESSÉGBEN hagytak hátra !!!

Igazán szomorú, hogy ezt se Gyurcsánytól, se a szocialistáktól nem fogod
meghallani !!!

dugonics titusz 2015.08.02. 19:43:16

@a nagy hohoohooo:
Kedves Barátom!
Szives engedelmeddel a MAI beköszöntőm:

dugonics titusz 2015.08.02. 13:52:13

Kedves Wallenberg !
A sárgaföldig lealasodott, felcsuti tahó 1 100 éves örténelmünk legrohadtabb
bolsevikja!!!
Mint ahogy a sunyi gazemberjében egy hangyafingnyi kersztényit se tudhatsz
felfedezni, vajh mi a bdös franctól lenne hazafi ???
Pláne hazaszerető ???
Az elmúlt öt esztendőben az országért SEMMIT nem tettttt !!!
Kizárólag a saját tróger hatalmának mindenirányú kiterjeszésére és
visszataszítóan aljas ,legpofátlanabb megrablásunkra szakosodott !!!

Elrettentő például LÁSD !!! az MNB 6 és fél millárdos 'fejlesztési hitel'
hírverését !!!
A (kötelező tagságú) kamarák e-mail-ben 6 és fél forint RÁORDÍTÁSSAL
MINDEN ÉRDEKELTET 100%-os hatékonysággal érhettek volna el !!!
IGAZ nem lehetett volna (akár) 5 milliárdot SIMÁN ellopni !!!

Nem mellékesen, Gyurcsányról sok jót nem tudnék hitelt érdemlően
állítani, de a maga simlis módján DEMOKRATÁNAK nevezhető !
Sőt !!! Pláne, a felcsuti gyatra tahóval összevetésben már szentnek is !
Soha nem kellett összerondítanod a nadrágod, hogy üvölthes rá egy
112 decibelles 'takarodj !!!'-ot !!!
Pártelnökként is akár leköphetted--megtörtént !!! "

A 'gondolkodóba estem'-et figyelmedbe ajánlom !!!

dugonics titusz 2015.08.02. 20:29:29

@a nagy hohoohooo: Kedves Barátom!
Figyelmetlenül kimaradtam egy 'dobásból'.
..ha rástartolok a propelleredre, azt tudom meg, hogy Zsoca pert vesztett
ellenedben, miután a szintétikus gyorsítók hatására "..legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást paraszt..." lázálomi látásodat sértődötten,
felperesként kevesellte ???

a nagy hohoohooo 2015.08.02. 22:09:41

@dugonics titusz: Egy fenét!Orbán fasiszta,semmi köze a bolsevikokhoz,kommunistákhoz.
Orbán:"a haza nem lehet ellenzékben"óta ebben semmi újdonság nincsen.
Hazaárulózni és "rárontott a baloldal a nemzetre "is ő kezdte.
A kötcsei centrális erőtér meghirdetése óta ez zajlik: a nyugati demokratikus államhatalmi berendezéstől való egyértelmű távolodás.
Abból, hogy Orbán szerint az autokrácia jobb, mint a demokrácia, csak egy dolog következhet: Orbánnak a demokrácia eltörlését kell csinálnia, mert ha ezt nem teszi, akkor nem javasolja azt, ami szerinte jobb politikai rendszer. Hangsúlyozom: a demokrácia mellett egyetlen érvet sem említett, ellene hármat is: nem sikeres, nincs benne cselekvés, nincs benne energia.
Az autokrácia bevezetése ugye azt jelenti, hogy nem lenne szükség a népre, választásra, ellenzékre, sőt több pártra sem. A népnek nem kell okoskodnia, a maffiapártnak nem kell sem vele, sem az ellenzékkel vitatkozni, az energiáit a"jobban teljesítünk"lopásban,korrupcióban,mutyikban,Mészárosokban,Tiborcokban,Rogánokban,Vidaildikben stb...fordíthatja, így lehet egy sikeres ország irányítója. Az autokratikus rendszer három előnye egy mondatba sűrítve, politikai modellként ezt jelenti. Ismerős ez valahonnan?
Kövér is közölte, hogy rendeleti kormányzásra készülnek, amikor a parlamentre sincs szükség.
Sajnos az egyszikű Orbánszektának rossz hír lehet, hogy egyértelműen bebizonyosodott, hogy a liberális demokráciák gazdaságilag is jobban teljesítenek.
Ami teljesen logikus: ahol tolerancia van, ott egyéb kvalitások is megjelennek, nem csak a szervilis rendpárti Orbán családi maffia által engedélyezettek.
Sajnos Orbán egy nagyon elcseszett horthyfeudális-rákosi egyveleg hűbéri rendszert próbál ránk erőltetni, mintha szégyen lenne a nyugattól tanulni, mert "mi mások vagyunk".
Lószart! A magyar ember is meg tudja tanulni azt a fajta civilizáltságot, ami a nyugatra jellemző, ha a vezetőitől nem állandóan azt látná, hogy kilopják a szemét, és nem azt hallaná, hogy aki nem rájuk szavaz, az ellenség.
Nagyon messze vagyunk egy kulturált, toleráns társadalomtól. Csak a mutyi, a lopás, a szélhámoskodás, egymás átbaszása, az empátia hiánya, vakhit a nemzetmegvezető vezérben, gondolkodás mellőzése, egyéni értékrendek kialakításának hiánya.
Orbán még az elcsalt kétharmaddal nem tudta elérni, hogy ez megváltozzon. Történelmi lehetőségével csak még kártékonyabban verte szét az országot, ahelyett, hogy összehozta volna.
Mert a hatalom mindenek felett....
Naés a rendszerváltás és a kommunistáékkal ,hogyis állt Orbán?
Kis szemelvény 1986-ból:
"Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna." Horváth István volt akkor éppen Kádár belügyminisztere és Stumpf István apósa...

Ismerjük már Fidesz-politika alapmondatait:
"Ne azt figyeljék, amit mondok..." és "csak nem gondoltad komolyan?
A Fidesz ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon - egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
Igazából sose volt igazi liberális,igaz,konzervatív se.Orbánt csak a hatalom érdekelte mindig is.A hatalomért.
Egyébként már nem is konzervatív, hanem nemzetiszocialista, vagy valami populista keresztény kurzust visz. Orbán új típusú populista szerinte a nép "homogén", akarata pedig a közjóra irányul és csupán egy hiteles képviselőre ,vezérre van szüksége, aki ezt az akaratot érvényesíti. Ebben az ideológiában politikailag csak az lehet legitim, ami illik az erkölcsi elképzelésekhez, a karizmatikus vezető pedig az "a férfiú, aki tudja, hogy mire van szüksége a népnek", és akinek más véleménye van, az nem is tartozik a néphez.
Miután 98-2002-ben először kormányzott a Fidesz, Orbán Viktor megízlelhette milyen is irányítani egy országot és mennyi hatalommal jár ez. Miután 2002-ben elvesztette a választásokat(amit egyébként a közvélemény-kutatások szerint meg kellett volna, hogy nyerjen), kikészült.Onnantól kezdve csak az érdekelte, hogy hatalomra jusson(ennek érdekében sok mindent meg tett).Ezért lett a 1990-ben még liberális, később konzervatív, de most már csak demagóg, populista és hatalommániás Horthyt majmoló pojáca.

dugonics titusz 2015.08.03. 00:08:48

@a nagy hohoohooo:
Kedves Barátom!
"Ebben az ideológiában politikailag csak az lehet legitim, ami illik az erkölcsi elképzelésekhez"
Rosszul látod, tévedsz, itt nincs erkölcsi elképzelés, CSAK erkölcstelenség !!!
..és senki nem legitim, csak báb v. kolbászos rántottán kisütött hűbéres!
Nézz rá az Alkotmánybíróságra! Az MNB-re a felügyelő bizottságára!
"szerinte a nép "homogén"--ennyire nem hülye és a legkevésbé sem érdekli
a nép, pláne az akarata! Lásd 'alaptörvény' a vele kimiskárolt népakaratot!!!
Síkrahülyített, megvett egy kisebbséget és szakadatlanul pofázza, disznó mód
hazudja többségnek--kivételes verbális képességgel--bizton, 1 100 éves történelmünk legrohadtabb bolsevikja !!!
Horthyt egyáltalán nem majmolja! Nem is volt rajta majmolni való!
A Kárpát- medence Putyinja lenne legszivesebben, tudván tudva, hogy
annál a figuránál--tahó paraszt létére is--lényegesen intelligensebb, sérelmünkre !!!
..ha belegondolunk, a sunyi, tahó sárgaföldig lealjasodott gazemberségében
van teljesítmény !!!
Egyetlen molekulányi SEM a hasznunkra v.előnyünkre !!!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 05:36:33

@The Ghost Wolf:

Pont fordítva. 2010 óta elkezdődött az eddigi hibák átgondolása.

Nyugatra azért akarnak menni az e mberek, mert magasabb ott a fizetés, s nem azért, mert tetszik nekik az ottani rendszer. ha megnézed a kitántorgott magyarok szavazását, látni fogod: 45 % a Fideszre szavazott ott is tavaly.

Arthur Bloch 2015.08.03. 06:03:21

@wallenber8805: - A Trianon ügyben ajánlom beleolvasni Ablonczy Balázs : TRIANON-legendák c. könyvéve...Sok mindent lehetne abból tanulni.Nem ártana néha utánamenni a tényeknek...flyboy

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.03. 08:12:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Akkor azok a Fidesz szavazók csak azért mentek ki, hogy belülről bomlasszák a Fidesz egységét? Egyébként meg honnan tudod, hogy a külföldön szavazók 45 %-a a Fideszre szavazott? Ez olyan, mint a nemzeti konzultáció! Ott is az jött ki 1 245 000 visszaküldött kérdőív alapján, hogy a magyarok a menekült és bevándorló ellenességet támogatják. Igaz, hogy 8 millió példányban küldték ki a szaros nemzeti konzultációjukat, abból válaszoltak 1 245 000, és abból sem tudható, hogy kik hogyan, de az biztos, hogy a magyarok, menekült és bevándorló ellenesek.
Hagyjál már az ilyen hasra ütés alapján bedobott számokkal.

♔batyu♔ 2015.08.03. 09:01:18

Gyurcsánynak becsengettek, ennyi. Elege van belőle népnek, de Soroséknak is, mert 2008-ban (sajnos) nem a nép zavarta el a kormányrúd mellől.

Persze ballibsik ti siránkozhattok akár Kádáron is, azt szabad.

csak egy néző 2015.08.03. 09:01:39

"-Egyetlen ember van a kiszesek közül, akit én ismerek, akit komolyan kell venni, ha az ember tárgyal vele, mert az próbára teszi az ember képességeit, ...az a Gyurcsány nevű ember."
Még ma is rájön a barnafosás a felcsuti parasztra, ha meghallja a volt KISZ-társa nevét. DDDD

♔batyu♔ 2015.08.03. 09:02:51

Amúgy a 2006-os szemkilövető aggódik, hogy a bevándorló megvághatja magát:

"Migránsokat félt a 2006-ban lövető posztkommunista"

www.flagmagazin.hu/politika/migransokat_felt_a_2006ban_loveto_posztkommunista

♔batyu♔ 2015.08.03. 09:03:49

@csak egy néző: Igen, nem a Jobbik 15%-a ijeszti meg, hanem Gyurcsány 4%-a.

Nem politikai elemző vagy véletlenül?

♔batyu♔ 2015.08.03. 09:06:36

@The Ghost Wolf: Dehogyis, a magyarok imádják a bevándorlókat. Ezt tanúsítja a ballibsi pártok szárnyaló népszerűsége is.

Amúgy én sem küldtem vissza a kérdőívet. Minek, úgyis tudtam, hogy a döntő többség hogy fog válaszolni.

csak egy néző 2015.08.03. 09:16:10

@♔batyu♔:
Valahogy úgy tűnik, hogy mégis jobban fosik a Fletótól, mint Vonótól, aki majd kap két pofont és hazazavarja.

Scagnetti 2015.08.03. 09:43:03

Orbánnal akkor szaladt el a ló, mikor az MSZP összeomlása következtében ellenfél nélkül maradt. Ebben az összeomlásban Ferinek komoly szerepe volt.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 10:25:39

@The Ghost Wolf:

Honnan tudom: hát a hivatalos eredményekből! Te nem olvastad tavaly a választási eredményeket?

A magyarázat pedig sokkal egyszerűbb annál, amit te mondasz: egyszerűen a politikai hozzáállás NEM játszik semmilyen szerepet a kitántorgásban. Ha ugyanis játszana, érzekelhetően más lenne a külföldi és a belföli szavazás eredménye. De nem az. Ott is, itt is ugyannyi az összes párt, egyedül az LMP szerepelt jelentősen jobban külföldön. De a Jobbik, Fidesz és a ballibek egyformán teljesítettek.

Netuddki. 2015.08.03. 10:27:10

@wallenberg8805: "A Gyurcsány az nemzetáruló.
2005-ben, úgy szavazta meg Románia EU-csatlakozását, hogy annak nem szabta feltételéül a székelyföldi autonómiát."

Székelynek tetszik lenni? Vagy csak a más farkával csapkodnád a csalánt?

dugonics titusz 2015.08.03. 10:45:42

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Kedves Barátom!
Hitelt adsz a levélszavazatok és a külképviseletek korrekt számlálásának???
Erdélyben, messze a Jobbik a legnépszerűbb és ott szinte senki rájuk
nem szavazott !!! Természetesen a 'hivatalosa eredmény' szrt. !!!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.03. 10:54:48

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ha ennyire biztos vagy a választási eredményekben akkor erre is biztos van valamilyen mélyenszántó igazságokat tartalmazó válaszod. Az nem kell, hogy azért magasabb a nyugatra kivándorolt magyaroknál a születések száma, mert jó Fideszes, illiberális emberekként ezek haza fognak jönni, és csak azért szülnek kint, hogy ezzel se terheljék a magyar költségvetés szociális fejezetét.

cselaxi 2015.08.03. 11:13:40

@wallenberg8805:
Melyik törvényt szegte meg Gyurcsány Ferenc (+ jogerős bírósági ítélet)?

2. Amelyik párttársa rasszista vagy fajgyűlölő megnyilvánulást tett, azt jóvátételre kötelezte, a DK-ban a dolgoknak van következményük.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 11:15:56

@dugonics titusz:

A levélszavazatok más kategória. Én a külföldi szavazókörökről beszéltem.

A levélszavazatoknál 95 % a Fidesz, de ennek megvan a maga nyilvánvaló oka. De most nem ez a téma.

Potyka Kálmán 2015.08.03. 11:54:38

Azért van néhány nóvum, ami Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségéhez köthető:

- amíg hatalomra nem került és meg nem bukott, volt SzDSz a Parlamentben
- a baloldalnak erős, egységes szavazótábora volt
- nem volt Jobbik a Parlamentben
- nem aprózódott szét a baloldal "pártocskákra"

Egy "erős láthatatlan kéz"? Dehogy láthatatlan...

Node látom Ferenc lassan építi miniszterelnök-jelöltségét :) csak így tovább... van még lejjebb.

Scagnetti 2015.08.03. 12:02:06

@Potyka Kálmán: Ezért nem értem én sem ezt a nagy rajongást. Gyurcsány idejében eltűnt a szocik táborának 60%-a, a Jobbik 1%-ról 16%-ra nőtt, ő maga leküzdötte magát a népszerűségi listák aljára, és ezek mégis ezt a figurát várják vissza messiásként. Nem mondom, hogy ezekért kizárólag Gyurcsány lenne a felelős, de azért vastagon benne volt. Tudnám, mit várnak tőle ezek után.

Potyka Kálmán 2015.08.03. 12:24:28

@Scagnetti: nem racionális a várakozás. Node nem is racionális alapon rajonganak Ferencért.

Amúgy ha elismernék valós érdemeit, akkor saját maguknak is be kellene ismerniük, hogy rossz lóra tettek. Így hát Ferenc reménybeli győzelme számukra is a "megváltást" jelenti. De legalább az fejnek homokba dugását, amíg Ferenc még egyáltalán az erénában tartózkodik.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.03. 12:33:09

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ebben mi a halandzsa vagy a csúsztatás? A KSH adatait idézi a 168óra. Azé a KSH-ét, amelyik megszüntette a létminimum számítást, mert a kormányra nézve lesújtó adatok jöttek ki folyamatosan. Te menj ki az aklodból és nézz körül a világban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.03. 12:45:41

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Az előbb lemaradt a link: www.168ora.hu/itthon/szivesebben-szulnek-nyugatra-kivandorolt-magyarok-137915.html

És akkor még egy statisztikai adat a magyar reformok működéséhez: www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-orban-viktor-tusnadfurdo-imf-adossag-nemzeti-ossztermek-137912.html

Néha azt hiszem, hogy a Felcsúti Focialista olyan mint, mint Hitler volt a II. Világháború végén, amikor már a tábornokai nem akarták neki elmondani, hogy mi a helyzet a frontokon. És ő irányítgatta a nem létező csapattestjeit.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 12:55:34

@The Ghost Wolf:

A választási eredményekről beszéltünk, hogyy jön ide a KSH?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 13:00:27

@The Ghost Wolf:

Egyébként meg nagyobb a szülési kedv, ha az embernek magasabb a jövedelme, mi ezen a furcsa?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.03. 13:05:11

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Mert szerinted a külföldön (gondolom ezen a nyugatot érted) választók többsége Fidesz szavazó. Erre bátorkodtam azt írni, hogy nem értem, hogyx akkor Magyarországon miért nem nagyobb a szülési kedv. Miért csak nyugaton akarnak szülni a kivándorolt magyarok? Csak nem a magyar költségvetés szociális fejezetét akarják kímélni a jó Fidesz szavazók?
Hagyd már abba a hülyeségek magyarázását.Olvasd el a fenti két linket.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.03. 13:31:50

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Mert az általad olyan nagyra tartott illiberális demokráciában élő Bonsai Duce arról pofázik folyamatosan, hogy milyen rohadt családbarát kormánya van, és mindent megtesznek, hogy a magyarok minél többet szüljenek. Nekem egy kicsit falsra sikerült ez az erőlködésük. Ha olyan rohadt jól működnek a magyar reformok és emelkednek a bérek csökken a munkanélküliség , akkor miért nincs kedvük a magyaroknak Magyarországon szülni?
Nem lehet, hogy az elkúrt oktatás, a szétcseszett egészségügy, az alacsony bérek (amikről nem tudom, miért alacsonyak, holott a propaganda folyamatosan azt harsogja, hogy milyen nagyon dübörög a magyar gazdaság) az okai a születésszámok csökkenésének?
Még a patás ördög Bajnai alatt is több gyerek született mint most. Nem lehet, hogy valami nagyon el lett baszva, mióta a Felcsúti Focialista és rablóbandája van hatalmon? Hát még az ő lánya sem szült egyetlen örököst sem a papának.

BALTAZÁR 2015.08.03. 13:43:25

Gyurcsány egyszerűen alkalmatlan arra, hogy egy országot vezessen. Ezt talán már a korábban magukat baloldalinak mondó szavazók is belátják akik korábban istenítették. Miből is gondolom ezt?
- Képes volt-e keresztülvinni egyetlen "nagy" projektet? Volt persze 100 lépés meg miegymás, de van valaki aki tud idézni a 100-ból mondjuk kettőt? Jó, egyet.
Nincs egy olyan dolog sem amit kezdettől a végéig képes lett volna menedzselni, válalni az ezzel járó konfliktusokat, érdekegyeztetni stb.... Vegyük pl a vizitdíjat - eltekintve attól, hogy ez végülis helyes lett volna vagy sem -. Két hónap alatt megbukott az egész ügy. Persze lehet most jönni azzal, hogy Orbán gáncsoskodott vele szemben, de hát ő akkor az ellenzék vezetője volt. Mit vártak tőle mégis? Két kézzel tapsikoljon a kormány döntéseihez és nyomja az igen gombot?
Most vajon nem szónokolnak az ellenzéki padsorokból reggeltől estig Orbán ellen.
Nem szaladgálnak napi rendszerességgel Brüsszelbe árulkodni? Nem rettegnek minden nap az erre hivatott közszereplők?
Fletó - lássuk be - nem alkalmas miniszterelnöknek, ez tény.
Ahogy jelenleg az európai reakciókat látom, Orbán módszerei egyre több követőt találnak. csak nehogy pár év múlva arra ébredjünk, hogy jó Viktorunkat akarja majd az európai közvélemény valamiféle szuper vezetőnek Brüsszelben. Mert Fletó akkor fogja felvágni az ereit.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 13:53:29

@The Ghost Wolf:

Már válaszoltam: aki hirtelen jobb jövedelmi helyzetbe kerül, annak növekszik gyermekvállalási kedve.

S ismétlem: a belföldön maradtak és a kitántorgottak között nincs releváns különbség a politikai szimpátiákat illetően. Ballib mítosz, hogy aki elmegy, az ballib szimpatizáns. A választási adatok szerint külföldön (külföldi szavazókörök és NEM leveles szavazatok) 45 % a Fideszre szavazott. Szinte pontosan ugyannyi, mint belföldön. Egyedül az LMP esetében van lényes eltérés a belföldi és a külföldi szavazatok között.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 13:56:57

@The Ghost Wolf:

Egyrészt, az egész fejlett világban alacsony szülési kedv.

Másrészt a magyarok nagyon szegénynek érzik magukat (tévesen), mert a nyugathoz viszonyítanak.

♔batyu♔ 2015.08.03. 14:06:02

@Scagnetti: Még az sincs tisztázva, hogy Gyurcsányt annak idején ki mondatta le. Ami az érdekesebb, hogy ez a ballibsiket sem érdekli, pedig hosszútávú vereségük kulcsa itt lehet.

Mert, hogy nem Orbán volt, az tuti.

♔batyu♔ 2015.08.03. 14:08:27

@The Ghost Wolf: Az Orbán kormány mostanában kezd családbarát lenni, ha csak nem tekintjük azt is annak, hogy stabilizálta a gazdaságot, szinte nulla az infláció, jobban pörög a gazdaság.

A születésszám pedig semmit nem jelent, a németországi törökök simán leszülik a jóval gazdagabb németeket.

raqua 2015.08.03. 14:08:33

"demokratikus ellenzék" - ezt a bullshitet is rég hallottam.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.03. 14:31:55

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Akkor a létminimum alatt kereső ápolónők, óvónők, és a szociális ágazatban dolgozó munkavállaló csak tévesen gondolja azt, hogy a keresete kevés? Az orvosok akkor miért vándorolnak el? Akkor miért van a rengeteg közmunkás? Az ő keresetük gondolom már jóval meghaladja az európai béreket csak ezeknek a szerencsétleneknek a ballibák mindig azt mondják, hogy kevés a keresetük. Az ha belenéznek az üres pénztárcába és hűtőbe az csak érzéki csalódás.
De tulajdonképpen igazad van. A Lázár, a Matolcsy, a Polt felesége és még jó páran lásd Mészáros Lőrinc, Papcsák Ferenc, Seszták Miklós, Grancsi István, és még pár ÍFideszes oligarcha magasan a létminimum felett keresnek.
Csak a szegény létminimum és a szegénységi küszöb alatt tengődő nem képes felfogni, hogy milyen jól él.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 14:48:55

@The Ghost Wolf:

Ha a nyugati szintet tekinted normálisnak, akkor a magyarok zöme kétségtelenül szegény. Ebben igazad van.
De ez abszurd hozzáállás.
Mo-on oligarchák nem léteznek. Ezt szögezzük le.

♔batyu♔ 2015.08.03. 14:52:46

Amúgy elmondanám, hogy az Eu-ban az angolok költik a legtöbbet GDP arányosan a családtámogatásokra, 4.6%-ot. (lakhatás, adókedvezmény, gyerektámogatás, családoknak járó szolgáltatások, pld. bölcsődei, iskolai támogatás, étkezés, stb. )

A szlovákok 2.4%-ot.

Mi 4%-ot.

Pop40 2015.08.03. 15:28:05

Kitűnő poszt. Minden szava igaz.
Igen, a baloldal legnagyobb ellensége önmaga.
Amíg az ún "baloldal" kis, 1-2%-os formációkból áll, ahol mindenki a maga pecsenyéjét sütögetné, addig itt semmi nem lesz.

A zömének ráadásul -politikusként- annyira semmi politikai érzéke nincs, hogy döbbenet. A népszavazási példa kitűnő. Vitya 2000000 mocskos ügye közül mit akar megszavaztatni a baloldal?

A kötelező kamarai tagságot, meg a 16 éves iskolalátogatási korhatárt.

Aztán meg csodálkoznak, hogy elmegy 2% szavazni.
No comment.

Pop40 2015.08.03. 15:32:52

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

"Orbán az első 25 év óta, aki észrevette és ki merte mondani: a nyugati liberális út zsákutca."

Ja, az bizony zsákutca. Ezért kellett szögesdrótos falat emelnünk az osztrák határra.
Különben elárasztottak volna minket az osztrák, német, francia, angol, stb bevándorlók, hogy részesedhessenek Orbanisztán tündérmeséjében.

Veretes aranyköpés volt, tied a napi nagydíj.
Tudsz még ilyet?

Ma Baker 2015.08.03. 15:38:00

@dugonics titusz: "Trianon!
Gondolj bele, hogy a zsidók most azzal állnának elő, hogy adjuk vissza
nekik mindazt, amit a zsidótörvényekkel, a holokauszt-tal aljas, sunyi
módon elraboltunk tőlük !!!
PLUSZ !!! AUTONÓMIÁT is KÖVETELNÉNEK !!!"

A TELJES autonómiát és a nyelvi egyenlőséget az első percben megígérte Románia az erdélyi Magyaroknak és már majdnem 100 éve nem tartja be. Bocsi...

csak egy néző 2015.08.03. 15:38:16

@Pop40:

"Orbán az első 25 év óta, aki észrevette és ki merte mondani: a nyugati liberális út zsákutca."

Az alábbi mondatáról, már szót se ejtsünk. DDD
De majd jön a birkapásztor és megmagyarázza ezt is.

"A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus".

Pop40 2015.08.03. 15:45:16

@csak egy néző: Hát, én a fidesznek egyetlen elvét ismerem csak: a "lopjunk el mindent, amit csak lehet, minél előbb"-elvet :-)

Az ideológiát meg, amivel a lopást megetetik a birka híveikkel, úgy váltogatják, mint más az alsógatyáját.

Ma Baker 2015.08.03. 15:48:21

A ballib oldalnak elfogadhatatlan, ha a másik oldal máshogy gondolkodik "a szegényekről, az erkölcsről, a demokráciáról, a szabadságról, a parlamentarizmusról, Európáról, a szolidaritásról, a humanizmusról, a közpénzről és így tovább". Amég ez így van és izzó dühhel fröcsögnek mindaz ellen amit inkább elemezni kéne és érvek felsorakoztatása után rábízni a választókra a döntést, addig itt csak árokásás lesz.

Gyurcsány megítélésén pedig nem tudom mit kell csodálkozni. "Orbán máig utolsó legyőzője" szimpla manipulációval, a 2002-2006 közötti katasztrofális teljesítményük statisztikáinak szándékos és törvénytelen elhallgatásával és "trükkök százaival" tudott csak nyerni (csalással).
És ami ez után következett, azzal végképp kiírta magát a magyar politikából. Ezt valószínű ő is tudja, de a társadalompszichológiai oldalával is tisztában van, ugyanis ha valakit majdnem mindenki utál, akkor biztosan lesz kb 5%-nyi "más gondolkodású", aki éppen azért zárja keblére, mert annyian bántják. Ebből él mai napig Fletó, meg a sz@rkeverésből a "demokratikus" ellenzéki oldalon.

Pop40 2015.08.03. 16:00:25

@♔batyu♔:
"hogy stabilizálta a gazdaságot, szinte nulla az infláció, jobban pörög a gazdaság. "

Na, ez a másik napi nagydíjas komment.
Ennél külön pluszban pozitívum, hogy bár rövid a mondat, ennek ellenére sikerült belezsúfolni 2 hazugságot, + egy olyan dolgot, amihez Vityának meg a maffiájának pont semmi köze.

Pop40 2015.08.03. 16:01:46

@csak egy néző:
Olvasol a gondolataikban :-)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.03. 16:19:59

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Az a baj, hogy a magyarok jó része nem csak a nyugati bérszínvonalhoz képest szegény. Persze ha az etióp vagy libériai bérszínvonallal hasonlítjuk össze, akkor kifejezetten gazdagok. Bravó, ez zseniális levezetés a részedről.
De a magyaroknak sajnos t kell élniük Magyarországon, ahol a nyugati árszínvonalat keresztezték az ázsiai bérszínvonallal. Mi eben az abszurd?
Az oligarchák pedig léteznek putyini szinten, magyar jövedelmi viszonyokkal.
Vagy szerinted a Garancsi, Tiborcz, Mészáros, Csányi quartettet mindek neveznéd? Várj, egy szót se szólj, igaz magyar szorgalmas üzletembereknek, ugye?
A Mészáros saját szorgalmából lett gázszerelőből a Dunántúl egyik legnagyobb földbirtokosa és vágóhíd tulajdonosa, akik ma már mindennel foglalkozik acsatornázástól kezdve a kisvasút építésig.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.03. 16:37:33

@The Ghost Wolf:

"Az a baj, hogy a magyarok jó része nem csak a nyugati bérszínvonalhoz képest szegény."

Az átlagmagyar szerény gazdagságban él, a világátlagszint felett. Nem most, Orbánnak vagy Gyurcsánynak köszönhetően, hanem ez a helyzet kb. 40 év óta.

"De a magyaroknak sajnos t kell élniük Magyarországon, ahol a nyugati árszínvonalat keresztezték az ázsiai bérszínvonallal."

Ez nem igaz. Az ázsiai bérszint erősen a magyar alatt van.

"Az oligarchák pedig léteznek putyini szinten, magyar jövedelmi viszonyokkal."

Oligarchák már Oroszországban sincsenek.

"Vagy szerinted a Garancsi, Tiborcz, Mészáros, Csányi quartettet mindek neveznéd?"

Nézd meg mit jelent az oligarcha szó. Szerinted Bill Gates oligarcha?

"Várj, egy szót se szólj, igaz magyar szorgalmas üzletembereknek, ugye?"

Nem tudom. Én valószínűbbnek tartom a korrupciót. De ennek semmi köze ahhoz, hogy oligarcha-e.

s 2015.08.03. 17:52:16

Aki orbán ellenzékeként sokat mosdatja gyurcsányt, az maga is mocskos lesz. Ez a tanulság. Ugyanis orbánt AZÉRT nem lehet leváltani még mindig, mert csak gyurcsányra lehetne lecserélni.

Normális politika kell, ez a tömegek igénye. Egyik gazemberből sem kérnek már.

Tudományos libsizmus 2015.08.03. 17:55:50

@István Tamasi:
Az első világháborút lezáró békekonferencián egyáltalán nem erről volt szó.

Ott arról volt szó, hogy a Napóleon bukása óta idegbeteg Franciaország látszólag megkapja, amit akar. Látszólag.

A XVII. és XVIII. században Franciaország jószerivel azt csinált Európában, amit akart. Németországot felvonulási területnek tekintette, ahol megvívhatja a háborúit.

Franciaország előtt 200 évig három útvonal volt nyitva Európa belseje felé: Németalföld, a Rajna vidék és Észak.Itália.

A XIX. században mindhárom útvonal lezárult. Belgium 1830-ban az összes európai nagyhatalom által garantált semleges állam lett. Az 1860-as években létrejött az egységes Olaszország. 1871-ben az egységes német birodalom.

Az első világháborút úgy nyerték meg (brit és amerikai segítséggel), hogy nem nyertek vele semmit, hiszen a három európai útvonal továbbra is zárva maradt előttük.

Ezzel szemben Németország előtt Oroszország, a török birodalom és Ausztria-Magyarország bukásával megnyílt egész Közép- és Kelet-Európa és a Balkán. És ami még ennél, is fontosabb, Ausztria-Magyarország bukásával megnyílt előttük az össznémet egység lehetősége.

A francia diplomácia ezt baszta el, de rettenetesen. Mint Gyurcsány.

A nemzetiségi kérdés senkit nem érdekelt. Hiszen ha az számított volna, akkor nem hoztak volna létre egy úgynevezett Csehszlovákiát, egy úgynevezett Jugoszláviát, amely államok azóta már másodszor buktak el.

A trianoni béke Franciaország elmebeteg nagyzási hóbortjára és Károlyi Mihály hazaárulására vezethető vissza.

Larry Silverstein 2015.08.03. 18:02:55

'Rendben, ne szeresd, vitasd kormányzati teljesítményét. De ha nem látod a különbséget közte és Orbán között a demokrácia és a tisztesség javára'

Látom, ezerszer inkább Orbánt választom.

Hajdú Peter 2015.08.03. 18:02:57

No egy ujabb libero rinya blog.
Jaj fasizmus van, nacizmus, rasszizmus van. Nincs sajtoszabadsag, meg demokracia.
Bezzeg a Gyurcsany idejeben, mikor a felvonulokat, halomra lotek az utcan a forradalom unnepen, akkor nem volt itt semmi problema a demokraciaval, a fekekkel meg az ellensulyokkal.

2015.08.03. 18:10:21

"Gondolkodni kéne..."
Az emberek pontosan ezt teszik. A többség rájött, hogy a 20 éve a jövőbe vesző mindenféle zavaros ígéretek ("majd Istenuccse' dől a lé, csak most még itt egy kis megszorítás, ott egy privatizálás") mit érnek...

És ha ugyanez a csapat ellenzékből 5 éve annyira képes, hogy a régi arcok naponta 3-szor Brüsszel fele fordulva elmormolják, hogy "le kell váltani Orbánt", akkor nem kell csodálkozni.

2015.08.03. 18:22:44

A poszt csak a sötétben bujkáló, ellenforradalmár kormánypropaganda újabb gazsága. Az igazság valójában az, hpgy az ellenzék egységes, és erős. A legújabb felmérések szerint az emberek 120-130%-a már őket támogatja! Persze a királyi média ezt is elhallgatja!

A kormány jövő hét szerdán 13:48-kor egyszer és mindenkorra MEGBUKIK!

Pop40 2015.08.03. 19:25:15

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

"Nézd meg mit jelent az oligarcha szó. Szerinted Bill Gates oligarcha?"

Érdekes felvetés. Ugyan, mégis mi köze Gatesnek pl egy Mészároshoz?

Gates saját erőből, piaci viszonyok közt, a semmiből létrehozott egy milliárdos céget.

Mészáros meg semmi mást nem csinált, csak piócaként csüngött a tolvaj miniszterelnök haverján, együtt kicsatornázva a lopott közpénzt. Piaci viszonyok között soha nem működött egyik se, nem is bírná ki egy percig se.

Mégis, hogy jön össze ez a kettő?

Pop40 2015.08.03. 19:27:16

@Larry Silverstein: Mészáros, meg a többi tolvaj elvtárs is így van ezzel, ne aggódj.

Bizonyos típusú embereknek kifejezetten kedvező a mostani közeg. :-)

Larry Silverstein 2015.08.03. 19:32:44

@Pop40: Szerencse hogy a 2/3ra mindig elég az oligarchák szavazata.

Pop40 2015.08.03. 19:48:52

@Larry Silverstein:
Nem, az azért nem elég.
Kell hozzá a rendszerből hasznot húzó kevesek, meg kb 1 millió hülye szavazata is.

A buherált választási rendszer már elintézi a többit, úgy már lehet kétharmadot kapni úgy is, hogy kevesebb szavazatot kapnak, mint a 2006-os, buktás választáson. :-)

Kalmár 2015.08.03. 20:08:08

@Pop40: A "sok" csalódott ember pedig végső elkeseredésében tömegesen jól otthon maradt?
Azt a 2 győzelmet bárhogy csűritek csavarjátok, le kell nyelni!

Gigákat felkészíteni 2018-ra!
Új gombóc készül!

Pop40 2015.08.03. 20:18:04

@Kalmár: Igen. A zöme sajnos otthon maradt, mert - tévesen - úgy érezték, hogy a fideszes maffia szarságait bárki is képes megközelíteni, azaz tökmindegy, ki kormányoz.
Az otthonmaradók másik fele meg a csodapártot várja.

Ja, azt a 2 győzelmet, azt le.
Főleg a második győzelmet, amiben a narancsbolsi maffia kevesebb szavazatot szerzett, mint 2006-ban, amikor ELBUKTÁK a választást. :-)

És ha eleget csavarják a választási törvényt, tényleg nyerhetnek 18-ban is.
Elég lesz elintézni, hogy akkor is kétharmados fideszkúrmány alakuljon, ha Vitya egyedül szavaz magára. :-D

a nagy hohoohooo 2015.08.03. 20:20:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
" maxval bircaman megbízott szerkesztő · bircahang.org
2015.08.03. 05:36:33
@The Ghost Wolf:

Pont fordítva. 2010 óta elkezdődött az eddigi hibák átgondolása. "

Látod, látod, te is igazolod, hogy sokat kell előbb olvasni ahhoz, hogy írásra vetemedjen valaki...
Ne mond ,hogy neked van választójogod ,de a sárga ház gumiszobájában a csendes őrülteknek nincs....ez az igazságtalanság,vedd le lécci a szemüveged ,had jusson be némi fény a sötét fejedbe legalább a pupillákon át:

Négymillió magyar létminimum környékén és alatta, Európa-rekord infláció, 61 új adó, 27 százalékos áfa, Horthy-szobrok, Wass-Nyirő-Tormay az alaptantervben, Fekete György, mint kulturpápa, Kerényi Imre festményei, Tokody Ilona alázása, közös önkormányzati irányítás a Jobbikkal, József Attila és Károlyi Mihály eltávolítása, Kossuth tér 1944, újabb lejárató kampány Gyurcsány és Bajnai ellen, a Sukoró-botrány Gyurcsány hazug megvádolásával, Budai és Papcsák ámokfutása, a fideszesek elleni feljelentések polti visszaverése, Szájerné, Szalai Annamária kinevezése, hiába nyer frekvenciát a Klub Rádió, egypárti OVB, választási csalást előkészítő regisztráció, egypárti alaptörvény saját asztallal, CÖF és Békemenet rejtélyes százmilliókból, szétvert határon túli magyar pártok és szervezetek, teljes nemzetközi elszigeteltség, szabad a baltás gyilkos, cimborák, rokonok földhöz juttatása, törvények órák alatt, megsemmisített Alkotmánybíróság, az MNB elfoglalása, ellopott és felélt 3 ezer milliárdos magánnyugdíj, megbukott diplomácia, leállt magyar filmgyártás, alternatív színházak felszámolása, Dörner nyilas színháza, bóvli, majd bóvli alá, recesszió, zuhanó ipari termelés, brutális tandíj és egyetemi keretszámok, kivándorló fiatalok, növekvő műtéti várólisták (rákos betegeknél is!!), orvos- és nővérhiány, bezáró kórházak, szétzilált mentőszolgálat, komisszárok a közoktatásban, kötelező hit-vagy erkölcstan, értelmetlen és káros államosítás, bankadó, kivételezés a devizahitelesek között, stagnáló munkanélküliség, 47 ezerből meg lehet élni, 23-47 ezer a közmunkás bére, vegzált rokkantak, hajléktalanok, nyugdíjasok, visszamenőleges törvénykezés, uniós eljárások Magyarország ellen, milliárdok haveri kutatócégeknek, a kormányapparátus költségeinek növekedése, a bankok visszavágják a hitelezést, a sajtószabadság korlátozása, cenzúra és egyoldalú hírszolgáltatás a "köztévében és a közrádióban", házi Videoton, milliárdok a futballba, miközben pár százan ülnek lelátókon, választási ígéretek teljes semmibevétele, Alföldi Róbert megtámadása, lex-haverok Vajnától, Járain át Borkaiig, eladósított önkormányzatok, ügynökakták zárolása, az ügynökök mentegetése, a tévés éhségsztrájkolók megtámadása, Matolcsy tündérmeséje, Orbán szabadságharca, fülkeforradalom, Nemzeti Együttműködés Rendszere.
És télleg,felgyorsult a lopás,lenyúlások,mutyik

a nagy hohoohooo 2015.08.03. 20:32:52

@Kalmár: Már megint csalni akartok Derága Baro.....ööö......mint a nemzetthynácik egyik legnagyobb hímvesszője...
Csak óvatosan Navracsics-ra gondolsz? ., hogy: "arra vigyázzunk nehogy túlnyerjük magunkat...............nem lenne jó ha kiderülne a külhoni szavazatok számlálása után ,hogy az arra jogosult választók 150 % szavazott ránk.

Kalmár 2015.08.03. 20:57:24

@Pop40: Azt értem én, hogy kevesebb szavazatot kaptak mint 2006-ban, de segíts kérlek, azért többet mint bármelyik másik párt, igaz??
Hány százalékát nyerték meg a szavazó kerületeknek?

Szóval mégiscsak pofátlanság lenne, ha ezek után más kormányozna, nem?

Kalmár 2015.08.03. 21:08:17

@a nagy hohoohooo: Nagyon izgalmas ez a külhoni szavazatok aránya.....

Vajon kire szavazhattak?
Talán a szocikra akik ellenük uszítottak abban a bizonyos nemzetáruló kampányban, most pedig szélesre tárnák a kapukat az afgán kecskepásztorok előtt?
Esetleg azokra akitől 100 év szégyene után újra visszakapták az identitásukat!
Nem csak úgy szavakban, hanem a valóságban, a törvény erejével!

A határon túl nem kell a Fidesznek aggódnia, ott mindenki többre tartja a magyarságát attól, hogy a nagytőke hiénáit küldjék képviselőnek! Ott még tudják mi az Isten, Haza, Család!

Ti már nem!
Ezért kerültetek a politika szemétdombjára és nincs annyi pénze sorosnak, hogy kivásároljon titeket onnan, hiszen ő is ott van!

Pop40 2015.08.04. 03:07:35

@Kalmár: Ami a kerületeket illeti, arra ugyanúgy a buherált választási törvény vonatkozik, mint minden másra. Jól kisakkozták, hova kell rakosgatni körzetenként néhány fideszes falut, hogy egész más eredmény jöjjön ki.

"Szóval mégiscsak pofátlanság lenne, ha ezek után más kormányozna, nem?"

Nem a kormányzásáról beszéltem, hanem a kétharmadról. Ugyanis a támogatottságuknak köze nem volt a kétharmadhoz, most meg aztán pláne nincs.
Innentől fogva minimum röhejes, mikor a tolvaj Vitya a "magyarok akaratáról" ugat. Úgy, hogy ha az ország negyede támogatja, már sokat mondtam.

Pop40 2015.08.04. 03:13:45

@Kalmár:

"A határon túl nem kell a Fidesznek aggódnia, ott mindenki többre tartja a magyarságát attól, hogy a nagytőke hiénáit küldjék képviselőnek! Ott még tudják mi az Isten, Haza, Család!"

Ó, hogyne, persze. Addig könnyen verik a határon túliak más faszával a csalánt, amíg rájuk Vitya uralmából csak az "isten, haza, család" vonatkozik.

Jöjjenek ide, éljenek itt, élvezzék Vitya kormányzását élőben, fizessék itt az adókat, a világrekord áfát, élvezzék a vasárnapi bezárt boltokat, a szétkúrt oktatást és egészségügyet, a mindent átszövő korrupciót, próbáljanak itt melót keresni, és utána okoskodjanak.

Kívülről könnyű belepofázni mindenbe, úgy, hogy az idióta szavazásuk következményeinek negatív része őket nem is érinti. Kibicnek semmi sem drága, ugye.

Larry Silverstein 2015.08.04. 03:24:46

@Pop40: Ezt a baromságot....2006ban és 2014ben nem is ugyanaz volt a választási rendszer....minden listát összevetve sokkal több szavazatot kaptak.

Ezzel az eredménnyel angliában v. az USAban 95%-os többséget szereztek volna a parlamentben.

Larry Silverstein 2015.08.04. 03:29:19

@Pop40:' Innentől fogva minimum röhejes, mikor a tolvaj Vitya a "magyarok akaratáról" ugat. Úgy, hogy ha az ország negyede támogatja, már sokat mondtam.'

Ahhoz képest hogy röhejes, Viktoron kívül senki másnak esélye sincs ilyen támogatásra. A világon sehol nem kell ennyi szavazat a parlamenti 2/3hoz.

Evvan, a Jobbik nem is pörög ezen sokat. A baloldal sír ezen, aminek annyi az eredménye, hogy tovább fogynak. A népnek nem kellenek a rinyagépek.

Le Orme 2 2015.08.04. 04:38:04

@a nagy hohoohooo: "Orbán fasiszta,semmi köze a bolsevikokhoz,kommunistákhoz."

Neked meg semmi közöd az értelemhez és a civilizációhoz.

Le Orme 2 2015.08.04. 04:45:42

@Kalmár: "Vajon kire szavazhattak?
Talán a szocikra akik ellenük uszítottak abban a bizonyos nemzetáruló kampányban, most pedig szélesre tárnák a kapukat az afgán kecskepásztorok előtt?"

Szerencsére van szavazati joguk.

@Pop40: "élvezzék a vasárnapi bezárt boltokat"
Én élvezem. Örülök neki.

"a mindent átszövő korrupció" Ezt lefordítom: a baloldali maffia nem tud már lopni.

Le Orme 2 2015.08.04. 04:51:58

@a nagy hohoohooo: "amikor az ilyen buta nemzetthynácik megszólalnak."
Egy turbóliberálisnál ez az elmebeteg toporzékolás mindig az érvek hiányát jelenti a gyűlölettől teljesen eltorzult érzelmi állapotukban. Valaki tartósan ebben az állapotban él.

Le Orme 2 2015.08.04. 05:08:51

@Lilla50: "A magyarság nemzetiségi politikája évszázadokig --egyébiránt ma is--homogén nemzetállamot akart."

Ekkora bődületes baromságot hogyan lehet leírni? Ha így lenne, erőszakos asszimiláció lett volna, mint a franciáknál, németeknél (Berlin szláv falu volt III. Béla idején), spanyoloknál, olaszoknál; az íreket rövid idő alatt asszimilálták nyelvileg, nem jártak jól a skótok, walesiek, cornwalliak, manxiak, bretonok, korzikaiak, szardíniaiak, katalánok, baszkok stb. A magyarság elleni genocídium is a történelem legsötétebb lapjaira tartozik.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.04. 05:44:35

@a nagy hohoohooo:

Amit leírsz, annak harmada nem igaz, harmada csúsztatás, harmada pedig kormányfüggetlen. Azaz semmi köze ahhoz amit én írtam.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.04. 05:45:22

@Pop40:

Lényegtelen a vagyon megszerzésének mődja. Az oligachaság nem ettől függ. Szóval ne csúsztass.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.04. 05:49:17

@Le Orme 2:

Minden egészséges nép asszimilálja az idegeneket. Ha ugyanis ezt nem teszi, azok a fejére nőnek. Azt hiszem, ez nyilvánvaló,

A magyarok UGYANEZT csinálták, amíg Mo. független állam volt: gyakorlatilag csak a végeken voltak idegenek tömbben (délnyugaton horvátok, északon szlovákok, s északkeleten rutének). A magyar asszimiláció megszűnt a XVI. században, amikor megszűnt a független magyar állam. S a XIX. második felében, amikor Mo. ismét félig független lett, már túl késő volt: már tele volt az ország idegenekkel. pl. minden ötüdik lakos román volt.

Ennyi az egész.

Pop40 2015.08.04. 05:53:28

@Larry Silverstein:
".2006ban és 2014ben nem is ugyanaz volt a választási rendszer...."

A helyedben én ezt nem nagyon hangoztatnám...

Pop40 2015.08.04. 05:57:25

@Larry Silverstein:

"Viktoron kívül senki másnak esélye sincs ilyen támogatásra. "

Milyenre? A polgárok negyedének támogatására?
Hát, ezt kötve hiszem.

@Le Orme 2: Igen, a fideszesek általában a lopáson kívül egy dolognak örülnek, ha emellett még sikerül kibaszniuk minél több emberrel.

Akik ha ezt nem birka módra tűrnék, hanem alaposan a tökükre lépnének, nem itt tartana az ország.

Amúgy nem csak te, a CBA-sok is örülnek. A termékeikkel, áraikkal, kínálatukkal, stb nem rúgnak labdába, így hát bezáratják a versenytársakat, hogy legyen esélyük.

Pop40 2015.08.04. 05:58:30

@Le Orme 2:

"Ezt lefordítom: a baloldali maffia nem tud már lopni."

Ezt jól látod. Sőt, nem csak a baloldal, senki más se tud már lopni.
A fideszes maffia ugyanis mindent ellopott, amit lehetett. Sőt azt is, amit nem.

Pop40 2015.08.04. 06:00:38

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Ó, na ne mondd. Szóval nálad lényegtelen az, hogy valaki lopott közpénzből, miniszterelnöki strómanként, kockázatmentesen gazdagodik, vagy pedig saját ötletből, saját tőkét kockáztatva a semmiből hozza létre a világ egyik legnagyobb cégét?

Ha ez nálad lényegtelen különbség, akkor mégis mi számít feléd lényegesnek?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.04. 06:37:21

@Pop40:

Nem a korrupcióról beszéltünk, hanem az oligarchaságról.

Larry Silverstein 2015.08.04. 07:09:54

@Pop40: Milyenre? 'A polgárok negyedének támogatására?'

Igen. Vagy ki lenne a megváltó?

István Tamasi 2015.08.04. 09:33:49

Tudományos libsizmus
A /szélső/jobboldal fóbiája Hogy Károlyit hibáztatja Trianonért, pedig ő a 3 hónapja alatt egy vesztes háború után összeomlott országban vajmi keveset tehetett szemben a feudális urak évszázados nemzetiségelnyomásával. Ezzel a "Károlyi a bűnös" című ajvékolással a jobboldal a tényleges hibákról és bűnösökről próbálja elterelni a figyelmet.
Nem tagadom a győztesek azon szándékát, hogy szét akarták szedni Közép-Európa akkori legnagyobb országát /Osztrák-Magyar Monarchia/, de ehhez szükségük volt a Magyar Királyságból kiválni akaró nemzetiségekre.

István Tamasi 2015.08.04. 09:36:35

maxval birkaszar
Nyilván keveset tudhattál meg Magyarországról Castro janicsárképzőjében. Ezért csak itt, csak most, csak neked: a Magyar Királyságban a magyarok összességében kisebbségben voltak a nemzetiségekkel szemben.

Le Orme 2 2015.08.04. 11:03:45

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Nem volt asszimiláció a középkorban. A 19 századtól egyedül a galíciaiak lettek asszimilálva nyelvileg, de ez egy nagy veszteség a nemzet számára. Ami egyéb asszimiláció volt a 18-19. században, az a vegyesen lakott területek vegyes házasságaiból származó természetes asszimiláció volt. Ez is korlátozott volt, leginkább az alföldi szlovákokat érintette csak, például magyar-román házasság nem volt vallási okokból. Ezzel szemben az említett példáimban az indoeurópaiak tömbökben élő peremterületeket asszimiláltak erőszakos módszerekkel néhány generáció alatt.

Le Orme 2 2015.08.04. 11:07:06

@Le Orme 2: Plusz még ami kicsit növelte a magyar anyanyelvűek (hiszen a galíciaiak nyelvi asszimilációja nem tekinthető a magyarság növekedésének) arányát a 19. század végén, az az, hogy a kivándorlók között kisebb volt az aránya a magyaroknak, mint az összlakosságban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.04. 11:43:02

@Le Orme 2:

Dehogy nem volt. Hát mi lett a helyi lakossággal Árpádék alatt, a szlávokkal és az avarokkal. A szlávok saját identitása csak a magas hegyekben (szlovákok és ruténok) és a tengerparton (horvátok) maradt meg. S aztán a kunok, besenyők, stb. szintén mind magyarrá lettek.

mpreston 2015.08.12. 15:31:01

Megszamoltak, amennyire lehetett az aldozatokat.
Minden magyar verzivatarban 2-5 ezer ember halt meg.
A Tanacskoztarsasag idejen, a haboru utan igazsagszolgaltatasokban, az 56 alatti idoben es az 56 koveto megtorlo bunteto eljarasokban.
Nem voltak sehol szazezrek, meg Tanacskoztarsasag felvideki hadjarataban, ami az egyetlen !(!) olyan harc volt, amelyez a trianoni hatarok ellen (is) inditottak.
Meg a balfasz Hotjynak lett volna lehetosege az oroszoktol eszak- erdelyt visszakapni, ha nem lep haboruba ( ja es meg vagy millioan eletben maradtak volna) koltok es csecsszopok vegyesen , plusz az orszag sem lett volna romhalmazza, de ez egy masik tortenet.
süti beállítások módosítása