Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Együtt-konferencia a Fideszért és a Jobbikért

2015. május 16. - Európa Kávézó

Összegyűlnek a szatelit pártok, hogy értékeljék az elmúlt 25 évet. Nem hívták meg az MSZP-t, a néhai MDF-et, az ugyancsak elhalálozott SZDSZ-t, az exitált kisgazdapártot sem. De legalább egy asztalhoz ül a Fidesz, a Jobbik, az LMP és az Együtt. Az eddig tapasztalatok alapján a DK-t hiába is hívták volna, ők nem ülnek egy asztalhoz a Jobbikkal.

Rendszerváltás-konferenciát szervez az Együtt május 22-én a fordulat óta eltelt 25 évről.

Az apropó, hogy 1990. május 23-án alakult meg az Antall-kormány, a téma pedig, hogy az egykori kormányokat, az elmúlt 25 évet fogják – szerintük – megvitatni, szerintünk szidni, tovább mérgezve a közéletet azzal a tematikával, amely részben bukásra ítélte a civil kezdeményezésű tüntetéseket is, felhozva a Jobbik népszerűségét..

Ismerve a felkért előadók és szervezetek álláspontját, tudjuk: valamennyien kórusban szokták gyalázni a rendszerváltást. Így aztán ez az álszent kezdeményezés konferenciaszintre emeli azt a hazugságot, hogy minden pocsék volt az elmúlt 25 évben, ráadásul ehhez felhasználják Antall József nevét. Az első demokratikus választás és kormány megalakulása örömünnep volt. Most az Együtt ezt "áttematizálja": minden rossz, jöhet a bűnök felsorolása.

A vita résztvevőinek névsora igen tanulságos.

  • Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke
  • Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője
  • Schiffer András, az LMP társelnöke
  • Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke

Gulyás annak a pártnak a képviselője, amelyik az elmúlt negyedszázadban módszeresen szétverte a demokráciát, hazug alaptörvényt kreált és egyenlősítette önmagát a korrupcióval. Mirkóczki a nyilas szellemiségű szervezet egyik fontos embere, Schiffer, mint Orbán egykori ügyvédje, ma is közelebb érzi magát a Fideszhez, mint a demokratikus ellenzékhez, nem titkoltan kvaterkázik jobbikos alakokkal. Szigetvári pedig Medgyessy, majd Gyurcsány és Bajnai emberéből lett a 25 év kritikusa, korábban volt az MSZP tagja is. A Gyurcsány-kormányt azóta nyíltan megtagadta, tulajdonképpen pártja is erre a fundamentumra jött létre.

A romjaiban heverő Fidesznek minden médiajelenlét kedvez, ami nem a lopásaikról, bénázásaikról, belső feszültségeikről szól. Meghívásukkal az Együtt legitimálja őket egy Orbán utáni rendszer számára is. Az Együtt egyúttal támogatást nyújt Vona Gábor középre húzó politikájának, ha a szóvivője baloldali politikusokkal mutatkozhat. Schiffer Andrásnak pedig ugyancsak ajándék az invitálás. Lám, nem csak ő tartja szalonképesnek a Fideszt és a Jobbikot, hanem Szigetvári Együttje is.

Ez a tabló megerősíti azokat a véleményeket, hogy Szigetvári Viktor és Juhász Péter a Fidesz, különösen Lázár János érdekében tartja fent Bajnai dicstelen kiugrása után is a pártját. Szigetvári cégének szerződése volt a Lázár János vezette Hódmezővásárhellyel, Juhász pedig mindig csak azt a Rogán Antalt üti, aki Lázár legfőbb vetélytársa a Fideszben, Orbán hol az egyiket, hol a másikat pozicionálja, olykor egymás ellen is kijátszva őket. Úgy tűnik, az Együttnek feladata lehet egy ilyen utódlási harcban, megfelelve a Fidesz elvárásainak, jelen esetben az orbáni szövegekkel koherensen a 25 év szidalmazásában is. Az Együtt pedig nem jött rá, hogy többek között azért szerepeltek önmaguk számára csalódást keltően az EP-választáson, mert előtte egy tévévitán már Bajnai legitimálta a Jobbikot... Újra elköveti ugyanazt a hibát... Ha csak nerm szándékosan...

Ha pedig valaki hiteles konferenciát akar a 25 évről, meghívhatta volna például Magyar Báintot, Kovács Lászlót, Jeszenszky Gézát, Bokros Lajost, Lendvai Ildikót és még sorolhatnánk. Az Együtt-konferencia szereplői mind 2002 után bukkantak fel, a rendszerváltás fő évszáma pedig 1989.

Ettől még fel fogják mondani a hazug leckét valamennyien.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr767463208

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Muszáj -e vitatkozni a Jobbikkal? 2015.05.16. 20:29:28

Kisebb vihart kavart baloldali körökben az, hogy az Együtt konferenciát kíván rendezni a jövő héten az rendszerváltás 25. évfordulója kapcsán magáról az eseményről, és az azóta eltelt időszakról. A két fő botránykő: kit hívtak meg, és kit nem. Az utób...

Trackback: Muszáj -e vitatkozni a Jobbikkal? 2015.05.16. 20:23:45

Kisebb vihart kavart baloldali körökben az, hogy az Együtt konferenciát kíván rendezni a jövő héten az rendszerváltás 25. évfordulója kapcsán magáról az eseményről, és az azóta eltelt időszakról. A két fő botránykő: kit hívtak meg, és kit nem. Az utób...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

program készítő 2015.05.16. 08:51:03

1. napirendi pont:Pártnak nevezett hálózatépítő rendszer gazdasági előnyei.

miaturo 2015.05.16. 09:32:35

Valóban tanulságos a névsor: mind őszinte, konstruktív, együttműködő emberek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.16. 09:37:27

még annyit, hogy a PM-et sem hívták meg. tehát nem az a logika, hogy szatelit pártok, nem az a logika, hogy eddig nem kormányzó pártok. egy logika van: az Együtt akarja a képviselni a nem jobboldalt. ez lehet az elgondolás. azaz propaganda az egész.

mindenesetre a Jobbikkal és a Fidesszel egy tálból cseresznyézni elfogadhatatlan dolog.

megosztottam

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.16. 09:38:37

egyébként a munkáspártot is meg kellett volna hívni, nem azért, mert érdemes velük együttműködni, hanem azért, mert a témában érintettek, és akkor úgy illik, hogy elmondhassák az ő nézőpontjukat.

toportyánzsóti 2015.05.16. 10:52:43

Sajna a kitörési lehetőséget blokkolják a pénzecskék felett rendelkező gecik,10-szeresét kéne alapból a politikára fordítania az államnak mert a jó gondolatok birkaszart érnek ha nincs hol megismertetnie az ötletgazdának...

Lilla50 2015.05.16. 10:52:48

itt bal és jobboldali antiszemiták tanácskozása kezdődött:

(összeesküvéselméletes antikapitalista ,antiglobalista , nagytőkeellenes, oligarcházás = baloldali antiszemitizmus )
a fentiek megértéséhez el kell olvasni a két cikket, másként a vita a levegőben marad:
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=350589%3Anem-osztalyharc-faji-harc-nem-mutyi-fasizmus-350589&catid=9%3Avendegek&Itemid=134

www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6805:hol-vannak-az-antifasisztak-magyarorszagon-6622&catid=9:vendegek&Itemid=134

"A „baloldali” antiszemitizmus jellemzője, hogy antiimperialista és antikapitalista, és a fasizmust az 1935-ből származó dimitrovi definíció nyomán a „finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája”-ként határozza meg. Evvel kiemeli a fasizmust az általános érvényű kulturális problémakörből, és keletkezését monopolkapitalista hatalmi harccá redukálja.

Jelen tapasztalataim szerint Magyarországon a reálisan létező szocializmus egyik legnagyobb kártéteménye, hogy még az antifasizmus nagy része sem antifasiszta. A liberális demokrácia elkötezettjei közül nyilván sokan azért nem csatlakoznak Magyarországon az antifasiszta mozgalomhoz, illetve azért támad bennük kétség az „antifasizmus” szó hallatán, mert érzik, hogy valami nem stimmelhet abban az érvelési rendszerben, amelyben a jobboldal és a szélsőjobb kódoltan vagy nem kódoltan a „zsidókat”, az „antifasiszták” pedig az „imperialista nemzetközi nagytőkét” (amely szintén antiszemita sztereotípia) okolják az ország saranyú helyzetéért. Ugyanakkor mindkét fél „nemzeti” alapon érvel, elveti az ún. „nemzetköziséget“, amellyel újra táptalajt ad az antiszemita nézőpontnak.

A magyarországi „baloldal” elég nagy része tehát az említett dimitrovi definíció alapján vindikálja magának a antifasizmust, és ezzel rátelepszik a demokratikus antifasiszta kezdeményezésekre, és elnyomja őket."

adam hyl 2015.05.16. 11:40:13

Lilla50: igazad van. egyéb cikkek a témában, pl. www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=327417_a_szigetvari_szekta_vege és a másik: gepnarancs.hu/2014/01/csak-azert-is-hajra-fidesz/

amúgy ez a lakmusz papírjuk. ha a többi baloldali párt most nem kezdi el kurva hangosan felhívni a figyelmet arra, hogy mit csinál az Együtt, akkor 2018-ig ezt fogják csinálni.

adam hyl 2015.05.16. 11:41:23

Brendel Matyi: jól nyomod! minél több fórumon hangosan kell kiabálni!

adam hyl 2015.05.16. 11:46:22

programkiegészítő: hálózatot a jobbiktól remélnek, a pénzt már most is a fidesztől kapják. ide írom, hátha észleli egy újságíró:

nagymező utca 3.: publicpress.hu/ , e cég vezetője ő: miszk.hu/szakerto-adatlap/sarosi-peter-gabor.html , ezzela céggel szakért plus.google.com/114531478793218387654/about?gl=hu&hl=hu (szintén nagymező u. 3.) , az Együttnek is itt van az irodája, konkrétan a pulicpress adja nekik.

Andráska8 2015.05.16. 13:13:52

Bejelentkeznek az új kormányba a Fidesz-Jobbik mellé?

s.g.l. 2015.05.16. 14:59:20

éljen az összefogás!!!

éljen a kirekesztés mentes szeressük egymást!!!

éljen a .....!!

adam hyl 2015.05.16. 15:58:40

Andráska8: eddig is így volt a látenciában, csak most nyilvánvalóvá, vagyis manifeszté vált. vesd össze fentebbi kommentem, honnan van az irodájuk.

adam hyl 2015.05.16. 16:00:58

s.g.l.: nem tudom már, hogy a mogács dani vagy a puzsár volt e a zseni, aki az első perctől Külön 14-nek hívta őket... mondjuk úgy 2012 októbere óta... kell még valamit mondanom?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.16. 20:26:11

Na akkor csak azért, hogy egy másik nézőpont is képviselve legyen:

"...azt az álláspontot, miszerint nem szabad szóba állni a szélsőjobbal, mert az legitimálja őket, sajnos meghaladta az idő. Halló, az ország második legnagyobb pártjáról beszélünk, amely legnagyobb sajnálatomra esélyes arra is, hogy a legnépszerűbb legyen a közeljövőben. Tapolca után homokba dugja a fejét az, aki még mindig leragadt ennél. A legitimálást már rég megtették a választók, ha tetszik, ha nem (egyébként persze nem), legfőbb bizonyítékaként annak, hogy a levegőnek nézés taktikája a Jobbik esetében megbukott. A vita még nem egyenlő az együttműködéssel, sőt. Pont azért kell velük vitatkozni, hogy le lehessen leplezni a dermesztő szakpolitikai hülyeségeiket, és rá lehessen mutatni, hogy egyre több az átfedés a FIDESZ intézkedéseivel és (ami a konferencia kapcsán releváns) emlékezet-politikájával. Ha a régi módszerek használhatatlannak bizonyulnak, akkor újakat kipróbálni, de ettől még a cél nem változik."

fedor.blog.hu/2015/05/16/muszaj_-e_vitatkozni_a_jobbikkal

Blogger Géza 2015.05.16. 23:26:21

Hát ez zseniális! :) A DK-nél már nem csak a Jobbik és az LMP a Fidesz "szatelit pártja", de az Együtt is? Én már csak popcornt kérek! :)

Blogger Géza 2015.05.16. 23:30:18

@Lilla50: Hűha, már 80% az antiszemiták aránya? (Kb ekkora részét fedik le a fenti pártok a politikai palettának) Azannya...

N48 2015.05.17. 00:27:56

"Juhász pedig mindig csak azt a Rogán Antalt üti, aki Lázár legfőbb vetélytársa a Fideszben,"
Én eddig azt hittem, hogy Juhász azért foglalkozik Rogánnal, mert abban a kerületben képviselő, ahol korábban Rogán polgármester volt, de most már látom, hogy a csalafinta Juhász pont azért indult az 5. kerületben, hogy a Rogánnal kitoljon.

makokriz 2015.05.17. 00:32:02

Azt hittem Magyarországon egyedül Orbán Viktor értéknélküli, erkölcstelen, züllött ember, - de tévedtem.
• A konferencián az elmúlt 25 évet akarják megvitatni, - azok nélkül, akik akkoriban alakították, formálták a politikát.
Ez olyan, mintha a bíróság kimondaná az ítéletet úgy, hogy a vádlottat meg se hallgatta - így az ítélet igazságtalan.
• Az értéknélküli társaság - azzal a Jobbikkal tárgyal, aki vállaltan nem demokratikus párt, - ergo, akkor mi?
• Azért is kritizálom az értéknéküli négy pártot, mert 1989. számukra történelem s mint tudjuk a történelmet nem a politikai pártok írják, hanem a történészek.
• Így, ezt a "Rendszerváltás-konferenciát" át kell nevezni: társadalmat leépítő, romboló, hazug konferenciának, akik az "értéknélküliek társasága" alkot, s mint ilyen kezelhetetlen.

adam hyl 2015.05.17. 02:29:34

fedor: köszönjük, leülhetsz. hol van az a sok ha-hás aki egy éve ilyenkor még százával lepte el a mandinert meg a blog.hu-t? nincs píz? hehe! álláspontodat végiggondolja szerintem mindenki,

adam hyl 2015.05.17. 02:30:40

fedor: ui.: nem neked írom mindenkinek: az együtt párt bérkommentelői aprópénzért a ha-hából kerültek ki...

adam hyl 2015.05.17. 02:36:16

blogger géza: annyira átlátszóak vagytok! értesültök egy véleményről vagy egy hírről és egyszerre szálljátok meg az oldalakat. mennyire kár, h éppen mindig ugyanabban az időpontban az összes felületen. egy james bond film rendező is kibaszna titeket, mert folyton dekonspiráljátok magatokat, pl. épp az időzítéssel. de ez a magyar belpol-ban megfér. hajrá fasiszták, vesztés lesz a vége. ezért siessetek egy kicsit jobban. ismételten a fasz kevésbé jó részén álltok, de teljesen érthető, h most van pénz, most. és nektek csak a most számít. az nem tűnik fel nektek, h ahogy az mszp, a dk és a többi baloldali egység dobott titeket a jobbik is fog? tippelek: november. :)

adam hyl 2015.05.17. 02:39:42

N48: szerezd meg az érettségit, hátha adnak azzal kombinációs készséget is. nem csak az időzítést rontjátok el, amint blogger gézának írtam, hanem a LOGIKÁTOKKAL is folyton lelepleződtök. az egész ország falujában az összes maris néni érti, h mit jelent rogánt támadni, ti öten, az együtt pártban nem. egyébként onnan tudom, h nem, mert juhival pont beszéltem róla.

adam hyl 2015.05.17. 02:47:22

makokriz: neked is azt tudom tanácsolni, ne egyszerre lepjetek el, mert feltűnő. erre az oldalra is egyszerre írtok, és pont akkor jönnek máshova is a kommentek. miért nem értitek, h egy ember, aki mondjuk 5 helyen admin (lehet, h 9...) pontosan látja az IP-teket meg a mail címeiteket, és mindig mindenhova egy időben jöttök. szánalmas. ezt is csak ebben az országban lehet megcsinálni. ettől kezdve a tartalom lényegtelen is, amit írsz. ugyanakkor: nehogy az a vád érjen, nem kaptál választ... ezért felhívom a figyelmed a logikus és érvelő kommunikáció hiányára. "értéknélküli, erkölcstelen, züllött" -- ez mind értékítélet, azaz olyan dolog, mint, h a zsidók gazdagok, mert lopnak, a cigányok bűnözők, mert lopnak. ha a cigányozáson-zsidózáson-erkölcstelenezésen-ésatöbbi írsz érveket, akkor még kommentelhetsz. a kirekesztő fasisztoid minősítéseket moderáljuk. ám mivel demokraták vagyunk - veled szemben - megjelenhetett a kommented. és: ugye, észrevetted, h téged nem minősített senki, pusztán az alapján vontunk le következtetéseket, amiket te magad írsz magadról.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.17. 06:41:38

@Brendel Mátyás:

A Post Mortem párt nem létezik, nincs miért meghívni.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.17. 06:42:28

@Lilla50:

Miért gondolod, hogy a zsidó és a kapitalista ugyanaz?

Rudi Kató 2015.05.17. 06:48:25

Akiket te hiányolsz a beszélgetésről kivétel nélkül mindegyiknek az akasztófán a helye!

Arthur Bloch 2015.05.17. 06:49:00

Éppen ideje lenne tisztán látni ? - Ajobb és bal ma már értékelhetetlen, semmit sem minősít! -Az eddigi tettek és ígéretek : azok minősítik ezeket a pártokat ! -Már annak,aki egy kicsit is tárgyilagos...

♔batyu♔ 2015.05.17. 09:39:11

@maxval bircaman szerkesztő: A zsidó politikai és pénzügyi túlsúly hátránya, hogy megnő a fasiszták száma, mert a zsidók problémáinak egyre teljesebb és erőszakosabb közüggyé emelését, az erre kidobott egyre emelkedő összegeket egyre többen érzik túlzásnak.

♔batyu♔ 2015.05.17. 09:42:22

@adam hyl: Ne kínlódjál már. Miért tanácsolnál te bármit is bárkinek. Van erről valami papírod vagy mi?

"Mi demokraták vagyunk". Még hülyének is nézed magad, nem a te jóvoltodból van demokrácia és nem miattad marad meg.

b+, még meg is dicséri magát, mert "elviseli" a más véleményt.

♔batyu♔ 2015.05.17. 09:44:36

Fidesz+Jobbik koalíció a többi kuka. Ez eleve lefedné a szavazók kétharmadát.

Jules Verne (törölt) 2015.05.17. 10:40:28

@♔batyu♔: Ugyanolyan kollaboráns hazaáruló vagy, mint itt ezek, geciputtony.

Jules Verne (törölt) 2015.05.17. 10:44:49

"egy asztalhoz ül a Fidesz, a Jobbik, az LMP és az Együtt"

A többi kollaboráns, Orbán alamizsnájából élő, parlamentben vegetáló, sajtókonferenciákon hazudozó ál ellenzéki hol marad, főleg a DK nevű Gyurcsány-tálib szekta?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 10:47:21

@adam hyl: Gondolom magadból indulsz ki, amikor úgy gondolod, hogy csak bérkommentelő lehet, aki egy veled ellentétes álláspontot képvisel.

Jules Verne (törölt) 2015.05.17. 10:49:16

@♔batyu♔: Még mindig képtelen vagy időben tájékoztatni a honfitársaidat, hogy a fideszes rablóbanda mit fog legközelebb ellopni, pedig erre kértelek a manyup vagyon lerablása óta. Azóta rengeteget loptak és sarcoltak, te meg szurkoltál nekik. Kinek a pártján állsz, geciputtony? Tolvaj maffiozó vagy, esetleg csak sima náci hazaáruló? Túlzabáltad magad turulszarral?

_Neville 2015.05.17. 11:11:42

Imádom az ilyen blogokat. Elég végigolvasni, és a szövegben esszenciálisan benne van, miért nem lesz a büdös életben többet esélye a keményvonalas ballibeknek itt hatalomra jutniuk, akármekkora tróger is a Fidesz..

Ligeti György · https://face2face.blog.hu 2015.05.17. 12:35:59

Hát nem állítható, hogy "kiugróan" sikeres volt az elmúlt huszonöt éve Magyarországnak! Ismét sikerült egy páratlan lehetőséget elszalasztani, össznépi támogatással, a politikai pártok és csatolmányaik vezényletével. Ennyire voltunk képesek. A cikkről néhány szót. Érzek valami sértettségből fakadó rosszhiszeműséget a gondolatmentébe, csúsztatást az előadottakban. Milyen demokrata az, aki egy szűk kedvelői körből kikukucskálva, nemlétezőnek, szalonképtelennek gondol milliós támogatottságú pártokat. Ezzel nem a szóban forgó pártok politikáját helyeslem, hanem ezt az "elefántcsont torony" szemléletet bírálom. Hasonlít az angol költő szemléletére, aki azt találta mondani, mikor leereszkedett a köd a csatornára, hogy "a kontinens elszigetelődött". Szemben a nagyszámú, sündisznó állásból ködszurkáló párttal és kommentelővel, szükségesnek tartom egy párbeszéd, véleménycsere megindulását végre, amely némi optimizmussal akár a közös értékek minimumában való megegyezéshez is vezethet. Az elmúlt huszonöt év erre kevésnek bizonyult! Az igaz, hogy a "nemzeti összeférhetetlenség" fő okozói, ez alól nem látok kivételt, a hatalomért, végső soron a kasszakulcsért, a saját érdekeikért, a nép nevében birkózó pártok. Szóba lett hozva a civilek sikertelensége, ebben a pártok felelőssége. Milyen civilekről beszélünk? Vágó Gábor, Gulyás Balázs, Vajda János hol civilek? A néhány új szereplő pedig a "jussát" követelte, az egymással, és a pártokkal való bármiféle együttműködésre való képtelenséggel. A JOBBIK erősödését valójában a FIDESZ arrogáns, ostoba politikája, a műellenzék nem létező tevékenysége, így a bizonytalan szavazók alternatíva nélkül maradása okozza. Még egy tévedés! Az embereknek nem a rendszerváltás tényével, hanem annak szégyentelen, dilettáns megvalósulásával van bajuk. Ezt a létező elégedetlenséget kommunikálják egyes pártok úgy, hogy nehézségek oka a liberalizmus, az EU, a demokrácia. Nettó hülyeség!

Spiritmonger 2015.05.17. 12:52:26

@Lilla50: drága lányka, neked nem tűnt fel, hogy 70+ éve nincsenek errefelé fasiszták?
ugye tudod, hogy a megélhetési rettegés és a hivatásos antifasizmus napjai lejártak, hamarosan nem lehet belőle megélni?
süti beállítások módosítása