Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Orbán idején rosszabbul élnek a nyugdíjasok

2017. november 05. - Európa Kávézó

Ezekben a napokban az Orbán-kormány azt a látszatot próbálja kelteni, mintha dőlnek a pénz a nyugdíjasokhoz, eljött a Kánaán az idős embereknek. A valóság azonban zord és kegyetlen. Ma rosszabb nyugdíjasnak lenni, mint Gyurcsányék idején.

 szegenyseg.png

Az infláció nyugdíjasokra átszámított része 2,4 százalékos, januárban pedig csak 1,6 százalékkal emelték a nyugdíjakat, a különbséget novemberben, egy összegben fizetik ki. A szabály az, hogy ha a különbség 1 százalékpontnál kisebb, egyösszegű nyugdíjkiegészítés jár. Még mielőtt bárki meghatódik, eláruljuk, hogy évek óta egyre rosszabbul élnek a nyugdíjasok.

A KSH nyári adatai szerint egy év alatt, vagyis a tavalyihoz képest legnagyobb mértékben a dohányáruk, valamint az élelmiszerek drágultak 7, illetve 3,1 százalékkal. A dohánytermékek árát a jövedéki adó emelkedése befolyásolta. Az élelmiszereken belül jelentősebben nőtt a sertéshús és a cukor ára, a baromfihúsnál viszont látszik az általános forgalmi adó (áfa) év eleji csökkentésének hatása. A sertéshús ára 15,7, a cukoré 10,7 százalékkal, a sajt ára 9,2, a párizsié, kolbászé 7,9, a kenyéré 4,8 százalékkal nőtt. A friss gyümölcsök 10,2 százalékkal kerültek többe, a zöldségek 2,5 százalékkal drágultak.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy sok idős ember ma is levelezik és nem csetel, akkor még rosszabb a helyzet. Az elsőbbségi szabványlevél 7 százalékkal, az aznapi utalvánnyal történő fizetés ára közel 5 százalékkal, a postacsomagok alapdíja majdnem 14 százalékkal nőtt idén januártól, a háznál felvétel díja 100 százalékkal emelkedett, csakúgy, mint a terjedelmes vagy törékeny csomagok esetében felszámított különdíj.

És még nem számoltuk fel a romló egészségügyet. Nagyon sok helyen rossz körülmények között, kórházi fertőzéstől rettegve próbálnak gyógyulni. Lassan egész régiókban nincs elég háziorvos, így számos idős ember nem is jut hozzá a neki szükséges gyógyszerhez.

Többek között mindezekért kell kormányt váltania az országnak jövőre. Hogy ismét megbecsüljék az idős embereket, és törődjenek velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr9213180738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konrada 2017.11.06. 11:53:24

@tireless treehugger:
Kedves Tireless!

Olvasd el a címet és izelgesd, értelmezd.
...aztán ha sikerül, akkor nyugodtan írhatod, hogy téged a mostani 7 év érdekel, az elmaradt fejlődési ütem zavar...
... s írhatod hozzá: qrvára nem érdekel se az előző 8 év (amiben van igazad), se a hazug címadás, mert az csak egy fórum nyítója a blog.hu-n, aminél alap, hogy ne legyen igazságtartama.
Ha ezt leírod, én neked adok igazat.

...de ha úgy teszel, mintha egyetértenél a címben foglaltakkal, akkor ne csodálkozz, ha azt kérdeziok meg tőled, te tényleg azt komolyan gondolod???

konrada 2017.11.06. 12:00:38

@citrix:
Igazad van Aranyapám!
Fizessen csak a sok paraszt sok nyögdíjjárulékot! Egy okos ember sz.rik ezeknek adózni! Nyugodtan lel lehet húzni 25 évet feketézve is, 20-at meg minimálra bejelentve, ha vannak ilyen remek emberek, mint te, akik elintéznék, hogy annyit kapjon, mint akik lehúzták a maguk 40-45 évét bejelentve adózva.
(Legfeljebb kevesebbet kapnak azok majd, mert csak 1 kalap van, de mi tudjuk, úgy kell a hülye parasztnak....)

citrix 2017.11.06. 12:01:55

@Zsoltbacsi: 1. a média mindig ezeket a 28 ezres nyugdíjasokat fogja mutogatni mint A NYUGDÍJAST akkor is ha az átlag ennek a többszöröse is.
2. ha csak ennyien vannak valóban akkor Mészáros pofátlan profitjából ez a kérdés megoldható lenne.

tireless treehugger 2017.11.06. 12:04:50

@konrada:

nem érdekel a nyitócím sem az előző nyolc évre való hivatkozásotok.

Az érdekel hogyha sikeres ország vagyunk miért nem rendezzük az idősekkel elesettekkel kapcsolatos tartozásunkat.

Hol itt a siker???, miben méritek a sikert???, és hogy lesz ebből a sikerből jövő??,

DFK 2017.11.06. 12:08:48

A nyugdíjas szegénység egy legenda. A bérekhez viszonyítva igen nagyvonalú a magyar nyugdíjrendszer. A nyugdíjak akkor is emelkednek, amikor a bérek nem. Egy 2 gyerekes család még mindig rosszabb helyzetben van, mint a nyugdíjasok. Egy tanulóbérlet drágább, mint egy nyugdíjas bérlet.
Persze, amikor évente 10 %-kal drágult a rezsi, akkor ugye minden jobb volt... Attól, hogy dk közeli a blog, nem kéne hülyének nézni mindenkit. Persze lehet folytatani a hazudtunk reggel, délben meg este hagyományát.

DFK 2017.11.06. 12:10:21

@citrix: a 28000-es nyugdíjas nem véletlenül kap annyit. Igazságtalan lenne, ha csekély szolgálati idejére többet kapna.

Clyde Sandy 2017.11.06. 12:11:33

2014-ben az átlag nyugdíj 103 518 Ft
2018-ban várható átlag nyugdíj 128 000 Ft
__________

2014-ben az átlag nettó fizetések : 155.690 Ft
2018-ban a várható 8.8 %-os növekedéssel : 210 038 Ft

Tehát ha a számok pontosak, akkor a 2014-2018 ciklusban a nyugdíjak 18 %-al
a nettó fizetések 35 %-al nőttek.
Azaz 2014- óta a nyugdíjak 17 %-al leszakadtak a fizetésektől,
a befizetett járulékok természetesen nőttek !
Tehát fedezet mindig is volt a 4 év alatt, de a nyugdíjak 17%-al lemorzsolódtak
a nettó fizetésekhez képest, és ezt bizony nagyon érezni !! Ez két havi nyugdíj !
De gondoljunk csak bele, mi történne, ha a bérből és fizetésekből élőknek azt mondanák : megőrizzük a fizetések vásárlóértéket ????
Természetesen ezt nem lehet megtenni, de sajnos a nyugdíjasokkal igen, mert a kutya nem szól értük egy szót sem.

citrix 2017.11.06. 12:12:01

@konrada: + el lehet kommunizálni 3 ezer milliárdot egy tollvonással mert eltőzsdézték volna azt a nyugdíjalapot. Ezzel nagy lendületet adtak a nyugdíj befizetések iránti affinitáshoz. Ráadásul olyan politikusok döntenek akiknek A Párt a kezébe nyomja a beterjesztést majd nyilván kétharmaddal elfogadják. Ezek a sz@rjankó emberek életükben nem dolgoztak egy napot se a kormányfővel az élen, cserébe betegre keresik magukat és pereputtyuk is csilliárdos lesz nagyon gyorsan.

tireless treehugger 2017.11.06. 12:13:53

@DFK:

>>Egy 2 gyerekes család még mindig rosszabb helyzetben van,
>>mint a nyugdíjasok.

Hogy lehetne rosszabb helyzetben mikor a bérek magasak és siker van???

Zsoltbacsi 2017.11.06. 12:15:36

@citrix:

Annyira demagóg ez a Mészárosozás, és szerintem kontraproduktív is.

Tudod, korábban, amikor nem a Mészáros "lopott", akkor majdnem minden egyes közbeszerzés botránnyal zárult. Neked is megszépíti az idő az emlékeidet. Tudod, akkoriban majdnem minden ilyet külföldi cégek nyertek el, és hogyhogynem mindig bedőlt 1-2 cég a láncolatban, és tulajdonképpen csak az nem kapta meg a pénzét, aki a konkrét munkát elvégezte (az alvállalkozó, és alkalmazottai). Olvass vissza, szinte minden hétre jutott egy botrány, hogy (addig) jónevű építési vállalkozó öngyilkos lett, mert az állandó körbetartozások miatt elúszott az egész egzisztenciája. Na ilyen mióta a Mészáros "lop" NINCS! Mindenki időre megkapja a pénzét.

Azért ne feledd, hogy az építőipar az egyik legnagyobb foglalkoztató az országban. Szerinted mi a jobb? Ha valaki szinte sose kap időben fizetést, esetleg egyáltalán nem, vagy ha ilyen téren minden rendben van, és azt hallja reggeltől estig minden hullámhosszon, hogy meglopják?

Én biztos vagyok benne, hogy nem az "agymosás" miatt van ekkora előnye a fidesznek vidéken, hanem mert emlékeznek az emberek, hogy mi volt, amikor a "szakértők" nem loptak....

Cycmen 2017.11.06. 12:19:10

Poszterkám ezek már nem azok a hülye nyugdíjasok akik Medgyessyékre szavaztak! A régi munkásőrök, munkaidőben pártgyűlést tartók mint nyugdíjasok kihaltak! Azoknak sem volt jobb, csak Kádár idejében még felállt a farkuk és az rémlett nekik!

tireless treehugger 2017.11.06. 12:21:11

Most már az alvállakozók és fővállakozók közösen fosztogatják a kasszát. Így minden többe kerül, van hogy sokszorosába.

A siker mámorító érzése, hogy háromszor annyian lopnak. Még szerncse hogy az én érdekemben lopnak, még azt hinném hogy nem becsületesek.

Aztán még erényt kovácsolni a görénységből, ez már tényleg a legalja..

(zsoltbácsi, nem neked válaszoltam)

Gatinho 2017.11.06. 12:23:15

@tireless treehugger:

"Ma rosszabb nyugdíjasnak lenni, mint Gyurcsányék idején."

Erről szól a cikk. Akkor most mi bajod van?

tireless treehugger 2017.11.06. 12:27:31

@Gatinho:

Nekem semmi. A tálibokkal vitatkozom.

Tom66 2017.11.06. 12:32:11

Valóban, micsoda szép idők voltak…

„Az MSZP megszavazza a 13. havi nyugdíj eltörlését, az általános forgalmi adó egyes kulcsainak és a táppénz szabályoknak a módosítását - jelentette ki Lendvai Ildikó pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.

Az MSZP "keserű szájízzel" megszavazza a 13. havi nyugdíj eltörlését, mert azt akarja, hogy a 12 havi nyugdíj kifizethető legyen - hangsúlyozta a politikus azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés hétfőn dönt az adótörvényekhez benyújtott módosító indítványokról. A 13. havi nyugdíj helyett nyugdíjprémiumot vezetnek be, amelynek az összege csak akkor éri el a mai 13. havi nyugdíjnak megfelelő összeget - 80 ezer forintot - ha a gazdasági növekedés eléri a 7,5 százalékot. Nyugdíjprémiumot akkor fizetne a kormány leghamarabb, ha a bruttó hazai termék növekedése meghaladja a 3,5 százalékot, ekkor az összege maximum 20 ezer forint lehet.

Lendvai Ildikó közölte: az áfa csökkentést és az áfa emelést is megszavazzák, ugyancsak támogatják az új középső, 18 százalékos kulcsot a távhőre és az alapvető élelmiszerekre. Mint mondta, mivel nem tudják a költségvetési bevételeket csökkenteni, és ennek fejében megszavazzák a felső kulcs 25 százalékra emelését.

Bajnai a Népszavának arra a kérdésére, hogy mennyire puhítható fel a kormány programja politikai demonstrációkkal és sztrájkokkal, a kormányfő ismét leszögezte: a kiadáscsökkentésből nem enged.”

HVG 2009

tireless treehugger 2017.11.06. 12:43:34

@Tom66:

>>A 13. havi nyugdíj helyett nyugdíjprémiumot vezetnek be,
>>amelynek az összege csak akkor éri el a mai 13. havi nyugdíjnak
>>megfelelő összeget - 80 ezer forintot - ha a gazdasági növekedés
>>eléri a 7,5 százalékot. Nyugdíjprémiumot akkor fizetne a kormány
>>leghamarabb, ha a bruttó hazai termék növekedése meghaladja a 3,5
>>százalékot, ekkor az összege maximum 20 ezer forint lehet.

Teljesen reális és normális, növekedés 7.5%!!!!! ----> nyugdíjprémium.
Kicsi pénz kicsi emelés.

DE MOST SIKER VAN!!, még a bukás is siker!!! oszt mégis a főnök saját kezűleg kell hogy osztogasson nyamvadt 10000 forintot.

Egyébként pedig : Lendvai for president!

Bajnai: nem enged a kiadáscsökkentésből. Hmm... egy okos ember.

legyetek 2017.11.06. 12:46:24

Hát, ha rosszabbul élnek, akkor majd nem szavaznak az orbánbasira. Ha meg jobban, akkor
igen. Tavaszig eldöntik, akkor majd a blogger is meglátja az eredményt. Szerintem ilyen
egyszerű.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 12:48:24

@Clyde Sandy:

2014-ben az átlag nyugdíj 103 518 Ft
2018-ban várható átlag nyugdíj 128 000 Ft
__________

2014-ben az átlag nettó fizetések : 155.690 Ft
2018-ban a várható 8.8 %-os növekedéssel : 210 038 Ft

---

Bezzeg Gyurcsány alatt.. Amikor a fizetések is amortizálódtak az inflációhoz képest, meg a nyugdíjak is.
De legalább egyszerre.

Komolyan mondom a sok agybeteg GYurcsaniyta gyűlölködő egyre röhejesebb.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 12:50:33

@legyetek5ó6éú2:

Dehát éppen ez az oka a napi bérrettegésnek.
Hogy minden gazdasági adat ezerszer jobb és folyamatosan javuló tendenciát mutat, szemben az elkúrókkal akik az egész EU legszarabb korányai voltak minden statisztika szerint.

Pl 2009-ben 140 ezer BRUTTÓ felett az úgynevezett gazdagok 40%-os SZJA-t fizettek, ma meg egykulcsos az adó, és a Bruttó átlag 300 ezer felett van.

Visceroid 2017.11.06. 12:52:16

@tireless treehugger: " Mert hiába véd migráncs ellen egyikkel ha másik kezével gyilkol.. "

Valamit valamiért!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 12:53:29

@tireless treehugger:

"A szlovákok amiatt húztak el hogy beléptek az euróba, ezt a magyar elit elutasítja."

Azért ez sem így kezdődött.
2002-ben minden gzadsági mutatóban a Szlovákok elött jártunk.
Medgyessy 2006-os Euró bevezetéssel kampányolt.
Aztán jöttek az elkúrók, és 2020 elött ez EU bevezetést lehetetlenné tették a kritériumok teljesítehetetlensége folytán, annyira elkúrták.
A szlovákok meg 4 év alatt elhúztak mellettünk 2006-ra, és folytatták 2010-ig, amíg az elkúrók elkúrták.

illaim 2017.11.06. 12:54:04

@citrix: Az előbb összetévesztettem a nickneved egy fidesztálibéval! Sorry.
Az a legnagyobb probléma, hogy a nyugdíjas fogyasztási kosár messze eltér az inflációt kimutató számításoktól! A nyugdíjasok élelmiszerre és rezsire költik a pénzüket. A tartós fogyasztási cikkek, meg a ruházat csak a tönkrement háztartási berendezés cseréje, ha nem javítható, a ruházatnál meg legfeljebb az agyonmosott gatya, meg trikó cseréje. Az ő esetükben közel nem annyi az infláció mint az MNB számítása! A nyugdíjasok valós érdek képviseletét jelentő civil szervezetet azért cserélte le a kormány, egy időskori demenciában szenvedő seggszolgálatos talpnyalókra!

citrix 2017.11.06. 12:55:55

@Zsoltbacsi: Mészáros a korrupció, a stróman és a gátlástalan lopás szinonimája. Ez a fajankó aki buta mint a föld de Orbán strómanja azt se tudja mi van és holnap mi lesz a tulajdonában valamint minden pályázatot csak ő nyer meg úgy is ha jóval drágább mint a többi ajánlattevő. Lásd a legutóbbi komáromi híd esete. De legalább szar, silány munkát végez amit átvesz az állam. Próbálná meg nem átvenni azonnal repül az állásából a kukacoskodó műszaki átvevő mérnök. Nem értem hogy lehet ezt a csókosi rendszert, a korrupt pártállamot imádni és fényezni hogy ez milyen fantasztikusan szép jó igazságos és nemzeti csokrétás színmagyar remekmű. Mészáros önmagában egy ikonja, cukormázzal leöntött példaképe a pártállami korrupciónak.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 12:57:32

Az megvan egyébként, hogy az INdex nem meri nevén nevezni a meleg erőszaktevő színház igazgatót a cikkében ?
Amit már a címlapról is levett ?
index.hu/kultur/2017/11/05/szinhaz_szexualis_zaklatas_elfenekeles_aldozatok/

Kerényi Miklós Gábor nak hívják az illetőt, aki történetesen zsidó, és kiskúrakat erőszakkolt.
Ée ezt a tetvet védi és fedezi az Index, és a ballib hírhamisító csapat:

badog.blogstar.hu/2017/11/01/gyomorforgato-tortenet-a-magyar-rendezorol-/44261/

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 12:59:23

@citrix:

Bezzeg amikor még a külföldi multik építették méregdrágán az alföldre az alagutat, meg a völgyhidat méregdrágán, az mennyivel jobb volt.
Hisz 100 millákat kapott a Simor féle MSZP-s geci zsebbe, cserébe az összes EU-s forrás, meg adófieztők pénze külföldi bankszámlákon landolt, az ország és emberek meg rommá adósodtak.

Zsoltbacsi 2017.11.06. 12:59:25

Az IMF giga kölcsön – a Bajnai-Gyurcsány tandem 2008-2009-ben vette fel, 2010-2014-ig vállalta a visszafizetést; ennek ára:
a/ 2 évre befagyasztják a közszféra bruttó bértömegét;
b/ 10 százalékkal csökken a táppénz;
c/ 12 milliárd dollárral a bankok feltőkésítése;
d/ 25 %-os nyugdíjcsökkentés;
e/ megszűnik a 13. havi illetmény;
f/ megszűnik a 13. havi nyugdíj;
g/ vagyonadó bevezetése 2012.ig;
h/ önkormányzati támogatás csökkentése;
i/ csökkentik az önkormányzati támogatásokat;
j/ előre hozzák a nyugdíjkorhatár 65 évre való emelését;
k/ 2009-ben nem fizetik ki a 13. havi nyugdíj második felét;
l/ átütemezik év végére a 2009-re tervezett nyugdíjkorrekciót;
m/ 2010-ben elmarad a nyugdíjkorrekció;
o/ gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár;
p/ családi pótlék összegét, a korhatár 23-ról 20 évre csökken;
r/ fokozatosan megszüntetik a gázár- és távhő-kompenzációt;
n) felfüggesztik a lakástámogatásokat;
sz/ tömegközlekedés támogatásának csökkentése;
t/ közmédia támogatásának csökkentése;
u/ az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítésének csökkentése 2010-ben;
v/ 20-ról 25 százalékra nő az áfa;

Igazatok van, 18ban rohanok ezekre szavazni....

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 13:01:49

@Zsoltbacsi:

És Az agyhalott ballibek nem értik, miért vannak a béka segge alatt a közvéleménykutatásokban..

:DDD

tireless treehugger 2017.11.06. 13:02:17

@Ballib cenzúrázók réme 25:

A szlovák magyar együtt fejlődött, a ksh statisztika megmutatja. A törést a válság okozta, nekünk betett a szlovákok meg fejlődtek tovább. Az eurót a saját "háttérhatalmunk" elutasítja, medgyessyt blokkolták is miatta. Ez is az egyik oka hogy nálam az mszp-sek kötél pozitívok. Meg szinte az egész politikai paletta, mert kiszolgálják az egyébként is nagyon jól élő felső tízezret. Ebből így nem lesz ország, ebből csak tartós válság lesz, amiben ők kiválóan elvannak.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Zsoltbacsi 2017.11.06. 13:08:28

@tireless treehugger:

Egy főre jutó GDP, vásárlóerő-paritáson

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_pp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN:SVK&ifdim=region&hl=hu&dl=hu&ind=false

Minimálbér - Euro

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ml9s8a132hlg_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=minimum_wage&fdim_y=currency:eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:hu:sk&ifdim=country&hl=hu&dl=hu&ind=false

Mindkettő fényesen mutatja, hogy mikor szakadtunk le, illetve mikor előztek be!

Clyde Sandy 2017.11.06. 13:10:57

@Ballib cenzúrázók réme 25: nem érdekel gyurcsány, nem is említettem, csak a 2014-2018 közötti 17 % nyugdíj leszakadást, ami tény.

illaim 2017.11.06. 13:12:48

@legyetek5ó6éú2: Ebben sajnos nincs igazad! Az idősebb korosztály az információit a kormánypárti goebbels tv adásaiból szerzi(!), ami köztudottan se tárgyilagos! Itt vidéken találkoztam olyannal, aki az internetet mint valami fertőzés
aposztrofálta! LOL Az egyoldalú, és hamis információk nem adnak lehetőséget
a nem képzett nyugdíjas reális döntéséhez! A mai köztv nem sokban különbözik a Kádár korszak köztv agymosásaitól! Csak aljasabb! Az a nyugdíjas aki az internetet is használja, már közel nem annyira megvezethető!

flydomi 2017.11.06. 13:13:16

@Zsoltbacsi:

Nézz utána először, hogy kik azok akik a 28 ezret kapják, és mennyien vannak összesen!

Helyes válaszok:

1: pontosan azok akik sosem vettek részt a közteherviselésben (ha jól rémlik 5-10 év munkaviszonnyal már kb duplázódik az összeg)
2: talán 3-4000 ember

Bruhahaahahha....5-10 év alatt duplát kapsz.Hol élsz te csíra?Talán jó esetben minimnum 20-25 év,és akkor megkapod ezt az összeget.
És nem 3-4 ezer ember,hanem 3-4 százezer emberről van szó...........

Szinte az összes hsz-od a vezír hátsóját nyalja.......
Aki azt hazudozza,mint te,hogy minden okés,vezetőink megvédenek minket,jólétet teremtenek,stb,az csak a kis hazánkat és annak állampolgárait taszitja nyomorba,döngöli őket a földbe.
Rendszerváltás óta minden vezető hatalom hazaáruló.
Nincs érdekükben,hogy normális életet teremtsenek.
Magyarországnak nincs jövöje.Ez már eldőlt.A te gyerekeidnek-unokáidnak is sanyarú sorsa lesz.Ennek örülök.Örülök,mert látni fogod,hogy fognak szenvedni minden téren.Kilátástalan helyzetükben talán még fejbe is lővik magukat. :) ,mert a hatalmas nagy nyugdijukból még megélni se tudnak.
Az,hogy valami kórházi ellátást is kapjanak,az számukra lehetetlen lesz.Mert ők csak pondrók lesznek a hatalom szemében. :)
Enjoy the future :)

Csak annyit még,hogy ilyen parasztvakitást,amit te nyujtasz,az felér egy akasztásal. :)
Mindenról hazudozol,kamuzol,amit minimum egy 20 éves börtönbüntetésel díjaznám.
Szociáélis rendszerünk csak alapszinten működik,oktatást is építik le.Lehetne folytatni,de fölösleges a szélmalom harcot csicska. :)
Érdemtelenülfröcsögsz és hazudozol.

Bolshevik 2017.11.06. 13:17:31

ballib újbeszél:

"leszakadt" = "kevésbé növekedett"
"elvették" = "kevesebbet adtak"
"Gyurcsányhoz képest" = "nem Gyurcsányhoz képest"

folytassátok, nagyon jó :D

Medgar 2017.11.06. 13:18:07

@citrix: Még Kádár alatt tanulta a demagógiát?

Bolshevik 2017.11.06. 13:19:43

@flydomi: "A te gyerekeidnek-unokáidnak is sanyarú sorsa lesz.Ennek örülök.Örülök,mert látni fogod,hogy fognak szenvedni minden téren.Kilátástalan helyzetükben talán még fejbe is lővik magukat. :) ""

Lol ez mennyire gáz, hogy te annak örülsz (örülnél) ha más gyereke főbe lőné magát, csak azért, mert te nem értesz egyet a politikai nézeteivel? Ez mi egyáltalán?

citrix 2017.11.06. 13:20:49

@Medgar: Nem. Menj ki az utcára és minden oszlopon, buszmegállóban és plakáthelyen, az állami tv-ben és spanok lapjaiban tanulhatod a demagógiát. Sok-sok milliárdért közpénzből.

tireless treehugger 2017.11.06. 13:20:56

@Zsoltbacsi:

Ez így nem jó.

A minimálbér nem mutat semmit mert nem gazdasági hanem politikai és szociálpolitikai eszköz.

A ppp országon belüli gazdasági mutató, lehet vele korrigálni a nominális gdp-t, hogy a helyi viszonyokhoz illeszzük. Ha két országot hasonlítasz össze akkor a ppp nem alkalmas, mivel a gazdaságot a fogyasztási árak arányában mutatja.

A nominálisnak pont az a lényege hogy megmutatja milyen a nemzetközi helyzete az adott gazdaságnak.

Már előbb is érzékeltem hogy propagandisták hatása alatt vagy, pl ők használják ezeket a számokat meg a szövegeket amiket fentebb is idéztél. Értem én hogy nem érted, de én nem kívánok mindenféle hülyeséget cáfolni, ez nem vita hogy te abszolút félreviszed a témát és előhúzogatsz butaságokat valami random rendszerben.

A téma: hol a siker????

Bolshevik 2017.11.06. 13:22:20

"És nem 3-4 ezer ember,hanem 3-4 százezer emberről van szó"

Ezzel szemben 72 ezer ember kap 50e alatt, és ennek nyilván még kisebb része a 28e.

index.hu/gazdasag/2015/05/12/nyugdij/

"Mindenról hazudozol,kamuzol,amit minimum egy 20 éves börtönbüntetésel díjaznám."

Olé, a szokásos "aki nem ért velem egyet, azt börtönbe kell zárni" toleráns, nyitott higgadt párbeszéd jele :D

Bolshevik 2017.11.06. 13:23:46

@tireless treehugger: "A téma: hol a siker????"

Ki csinálná jobban?

Ha van konkrét válaszod, hajrá, propagáld azt. De leszólni egy eredményt csak azért, mert valami képzeletbeli mércén nem tökéletes, teljesen kontraproduktív.

n3spr3ss0 2017.11.06. 13:25:01

@DFK: Évente 8-10%-al drágult a rezsi. Lehet, de még mindig olcsóbb volt mi ma.

Medgar 2017.11.06. 13:27:10

@citrix: Látom érzékeny pontra tapintottam.

n3spr3ss0 2017.11.06. 13:28:40

@Zsoltbacsi: 12.59.25
A 25%-os áfa még mindig kevesebb,mint a mai 27%.
A többi intézkedés pedig mind jogos volt. Te a kb. 60 féle fideszes,új adóról papolj.

Bolshevik 2017.11.06. 13:29:29

@n3spr3ss0: "A 25%-os áfa még mindig kevesebb,mint a mai 27%"

Mintha most egy csomó dolgon kevesebb lenne, nemde?

citrix 2017.11.06. 13:30:13

@Ballib cenzúrázók réme 25: Az se volt korrekt, ezzel nyert választást a fidesz. És ahogy hatalomra került azonnal négyzetre emelte a korrupciót a haveri zsebeket gátlástalanul megtömve. Offsore lovagoztak, ma Rogán akkor micsoda? Elmúttnyócéveznek akkor amikor már ők vannak kontroll nélküli teljhatalom birtokában nyolc éve. Ígérnek fűt-fát mindenkinek azt amit hallani szeretne, mindebből a strómanok feltőkésítése valósul meg. +stadion minden tanyára ha kell, ha nem. Nyugat ellenesség és szovjet/putyini imádat, gigantikus állami beruházások amik a tervezett összeg sokszorosába kerülnek lásd úszó vb. és társai. Csak így tovább és ez a rezsim pont oda jut ahová mintaképe, a szocializmus: a történelem szemétdombjára.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 13:31:33

@n3spr3ss0:

A kedvenc elkúróid alatt az EU legdrágább rezsijét fizettük, mind áram, mind gáz díjakat tekintve (benne voltunk végig a top 10-ben).
Ma pedig az EU legkisebb rezsijét fizetjuk már évek óta (benne vagyunk az utolsó 5-ben).

Persze aki újra az EU legdrágább rezsijét fizetné az szavazzon az elkúrókra nyugodtan.

Bolshevik 2017.11.06. 13:32:34

@citrix: Érthetetlen, hogy egy ilyen korrupt és lopkodós kormány hogyan tud újra legalábbis szinten maradni (áht, gdp, stb), mikor az előző hókezűek meg csak lerohasztani bírták.

"Csak így tovább és ez a rezsim pont oda jut ahová mintaképe, a szocializmus: a történelem szemétdombjára"

Szavazás van négy évenként :D Miről beszélsz? Ez nem diktatúra, ezt az emberek akarják.

Zsoltbacsi 2017.11.06. 13:32:41

@flydomi:

Szófosás helyett idézz tőlem, ahol én azt írtam volna, hogy itt minden tökéletes/kívánatos. Sőt, többször leírtam, hogy nyílván lehetne fejlődni. Arra akartam csak rávilágítani, hogy ahhoz képest, ahonnan 2010ben indultunk alakul a dolog...

@tireless treehugger:

"A minimálbér nem mutat semmit mert nem gazdasági hanem politikai és szociálpolitikai eszköz."

Köszönöm szépen hogy igazat adtál nekem! Ugyanis az volt az eredeti kérdés, hogy mit tett a kormány az állampolgárokért. Hol a siker??? Hát itt pl.

@n3spr3ss0:

Kb 4 oldal hosszú a felsorolás, hogy mi mindennek kevesebb az áfája. Az átlag áfa 22 százalék ha jól emlékszem.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 13:33:11

@citrix:

Abban igazad van, hogy létezik a Fidesztől jobb kormány minden tekintetben.

De ez nem változtat a tényen hogy a ballib hazaáruló elkúró tetvektől szarabb a világon nincs.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 13:35:07

@citrix:

Megjegyzem a magyar tőkés osztályt létre kell hozni.

Mivel a komcsik (ballibek) kicsinálták őket a kommunista diktatúrában, és ma is csak a külföldi érdekekekt képviselik.

citrix 2017.11.06. 13:37:16

@Medgar: A tapogatás közel áll hozzád mert vak vagy ha nem látsz a szemedtől. Mondd már el mit látsz ha kidugod az orrodat az utcára? Mi ömlik a közmédiának csúfolt hazugsággyárból? Mindez számolatlanul, közpénzből. Te beszélsz populizmusról, gátlástalan gyűlöletkeltésről? Ember.

citrix 2017.11.06. 13:38:18

@Ballib cenzúrázók réme 25: Nem vagyunk és nem is leszünk egy véleményen. Soha, ebben biztos lehetsz.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 13:38:27

@tireless treehugger:

"Hol a siker??????"

Igaz nem nagy dicsőség de minden gazdasági mutatóban jobbak vagyunk ma, mint ahová 2010-re az elkúrók alatt kerültünk.

Nézhetünk államadósságot, munkanélküliséget, egy főre jutó GDP-t, átlagkeresetet, reál béreket, inflációt, banki kamatot, deviza kitettséget, ...
akármit.

Avagy visszakérdeznék.
Milyen gazdasági téren vagyunk rosszabb helyzetbe ?

tireless treehugger 2017.11.06. 13:39:04

@Zsoltbacsi:

Nem adtam igazat, a gazdaság egésze és a gazdasági folyamatok nem mérhetőek minimálbéren keresztül.

Arra mutattam rá finoman hogy kibaszott hülye vagy! Így most jobb?

Bolshevik 2017.11.06. 13:39:29

"Nem vagyunk és nem is leszünk egy véleményen. Soha, ebben biztos lehetsz. "
Éljen a higgadt, érvekre és a másik álláspontjának megértésére törekvő alapuló vita.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 13:39:35

@citrix:
"Nem vagyunk és nem is leszünk egy véleményen. "

Azt én is tudom.

Viszont ezért találták fel a demokráciát, hogy a többségi vélemény döntsön, ne a kisebbségi.

flydomi 2017.11.06. 13:40:34

@Bolshevik:

Ez az,amikor egy agybeteg életeti azt a rendszert,ami emberek milllioit nyomoritja meg minden téren.És ha már ez kell neki,akkor adjuk meg a gyerekeinek-unokáinak is. :)
Erről szól.ezt akarja,akkor ne siránkozon. :)

-Lol ez mennyire gáz, hogy te annak örülsz (örülnél) ha más gyereke főbe lőné magát, csak azért, mert te nem értesz egyet a politikai nézeteivel? Ez mi egyáltalán?

Lol.Az a gáz,hogy nem politizálok. :) De hát az elvakultságod ezt már nem veszi észre,mivel a hozzászólásomba leírtam tömören és röviden egy mondatban a legfontosabbat. :) De hát arra nem tudsz reagálni. LOL.

De azért kiemelem helyetted

Bolshevik 2017.11.06. 13:42:12

@tireless treehugger: "Nem adtam igazat, a gazdaság egésze és a gazdasági folyamatok nem mérhetőek minimálbéren keresztül."

Továbbá nem mérhetőek nyilván a GDP arányos államadóssággal, az államháztartási hiánnyal, az átlagjövedelemmel, az állampapírok kamatával, és a többi, kizárólag olyan obskurus adatokkal mérhetőek hitelesen, hogy pl. "a nyugdíj kevésbé növekedett mint az átlagjövedelem".

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 13:43:29

@flydomi:

"A te gyerekeidnek-unokáidnak is sanyarú sorsa lesz.Ennek örülök.Örülök,mert látni fogod,hogy fognak szenvedni minden téren."

Ilyet csak nagyon beteg Gyurcsány csicska ír..
Sajnállak, hogy a gyűlölet ennyire elvakította a beteg agyadat.

Bolshevik 2017.11.06. 13:45:12

@flydomi: "ami emberek milllioit nyomoritja meg minden téren"

ez esetben érthetetlen, hogy ezek a milliók miért nem szavaznak valami másra.

Kihagytad, hogy azt írtad, hogy 3-400e ember van 28ezres nyugdíjon, miközben ennek a töredéke, tehát nem zsótibácsi hazudott, hanem te.

Ja és szánalmas a magyarázkodásod, hogy miért is kívánod más bebörtönzését meg a gyereknének a halálát csak azért, mert nem értesz egyet a politikai nézeteivel.

Egy szar alak vagy, maradjunk ennyiben.

tireless treehugger 2017.11.06. 13:45:29

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Nemzetközi gazdasági összehasonlításban. A hasonló környezeti faktorú és hasonló adottságú országokhoz képest lemaradtunk. Persze fejlődünk is, de olyan problémákat halmozunk amik már most kezelhetetlenné váltak. Európa közepén ne szudán legyen az összehasonlítási alap hanem a szomszédaink.

A legnagyobb probléma az elvándorlás, minden más részben vagy teljesen de ebből fakad. Ha orbánék megállítják és visszafordítják akkor felőlem király is lehet.

Zsoltbacsi 2017.11.06. 13:45:49

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Ráadásul kimaradt a listából az "elmennekabankok" :)

Na mindegy, holnap kedd, tuti megbukik a patás, és gyáván lemond, aztán már csak a csütörtöki államcsődöt kell kibekkelni...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 13:47:21

@tireless treehugger:

Egy darab problémát sikerült írni, az elvándorlást.

Ebben speciel a környező országok között a legjobbak vagyunk.
Tőlünk mennek ki arányaiban ugyanis a legkevesebben.

Azaz Orbánék sikeresebben állították meg a kivándorlást, mint a Szlovákok, Románok, vagy Lengyelek.

Bolshevik 2017.11.06. 13:48:45

@tireless treehugger: "A legnagyobb probléma az elvándorlás, minden más részben vagy teljesen de ebből fakad. Ha orbánék megállítják és visszafordítják akkor felőlem király is lehet. "

Ja azt már meg is oldották. Magyarország migrációs rátája (ki illetve bejövő emberek aránya) pozitív.

www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

esa.un.org/miggmgprofiles/indicators/files/Hungary.pdf

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2112.html

Vagy ha valaki a magyar forrásoknak valamiért jobban hisz, a KSH is ezt írja:

hvg.hu/gazdasag/20130124_Nincs_is_itt_semmifele_kivandorlas

Bolshevik 2017.11.06. 13:50:10

@tireless treehugger: "A hasonló környezeti faktorú és hasonló adottságú országokhoz képest lemaradtunk. Persze fejlődünk is, de olyan problémákat halmozunk amik már most kezelhetetlenné váltak."
+
"A legnagyobb probléma az elvándorlás,"

Itt érthetetlen módon valahogy nem jut eszedbe a hasonló környezeti faktorú és adottságú országokhoz mérni magunkat, ahogy fentebb is írták :D

tireless treehugger 2017.11.06. 13:56:31

@Bolshevik:

A gdp arányos adósság tényleg nem jó, mert az adóképesség adóbefizetés per adósság lenne a helyes. A gdp-nk nagy részét alacsony adózású multik állítják elő, viszont a kis termelékenységű maradék fizeti az adókat amiből a tartozást kellene visszafizetni. Mivel a kicsik nem tudják ezt megtenni, mert már így is európában a legadózottabbak vagyunk ezért folyamatosan és egyre nagyobb mértékben adósodunk el.

Attól a gazdaság mint egész jól teljesít, de ebben csak a multik járnak jól mert 10-15% adóelőnyük van a helyiekhez képest, amit aztán ők fejlesztésre fordíthatnak így tovább nyomorítva a helyi eredetű gazdaságot.

hümhüm 2017.11.06. 13:57:58

@n3spr3ss0: "Minden rosszabb,mint a Gyurcsány kormány idején.Lehet köpködni, vitatkozni, de mint nyugdíjas és vállalkozó biztosan állítom. "

Minden jobb,mint a Gyurcsány kormány idején.Lehet köpködni, vitatkozni, de mint nyugdíjas és vállalkozó biztosan állítom.

flydomi 2017.11.06. 13:58:02

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Bruhahahahaha-----bemásolom a hozzászólásombol,mert valahogy ezt nem akartad. :)
__Rendszerváltás óta minden vezető hatalom hazaáruló.
Nincs érdekükben,hogy normális életet teremtsenek.
Magyarországnak nincs jövöje.

De igazad van.Gurcsány fan vagyok Bruhahahaahahah...

legyetek 2017.11.06. 14:01:01

@illaim: Értem. Szóval van a nyugdíjas pénztárcájában 10ezer forint. Megnézi a híradót és kiderül, hogy abban 20ezer van és ettől az Orbánra szavaz. Nem becsülöd te le kissé a nyugdíjasok szellemi képességét?

flydomi 2017.11.06. 14:01:16

@Bolshevik:
@flydomi: "ami emberek milllioit nyomoritja meg minden téren"

ez esetben érthetetlen, hogy ezek a milliók miért nem szavaznak valami másra.

Kihagytad, hogy azt írtad, hogy 3-400e ember van 28ezres nyugdíjon, miközben ennek a töredéke, tehát nem zsótibácsi hazudott, hanem te.

Ja és szánalmas a magyarázkodásod, hogy miért is kívánod más bebörtönzését meg a gyereknének a halálát csak azért, mert nem értesz egyet a politikai nézeteivel.

Egy szar alak vagy, maradjunk ennyiben

Bruahahahaha.Keményen ferdítesz ornageSS. :)
Nem kellene csak egy pár szót kiragadni a szövegkörnyezetből,aminek egészen más lesz a jelentése. :)
De hát csak ehhez értesz csicska fos. :)

Gondolom,hogy valahogy nem érdekel,amir írtam az első hozzászólásomba. :)
(bemásolom ide,mert akkor látni fogod végres,fröcsög-habzó szádal. :) )

-Rendszerváltás óta minden vezető hatalom hazaáruló.

Mennyire szar alak vagy. :)

Bolshevik 2017.11.06. 14:08:56

@tireless treehugger: értem, tehát ha magas lenne a gdp arányos adósságunk és folyamatosan növekedne, a gdp-nk meg stagnálna vagy csökkenne, akkor egész biztosan nem vernéd a palávert, hogy vége van az országnak, hanem ugyanazt mondanád mint most, hogy ezek szinte nem is számítanak :D

Medgar 2017.11.06. 14:09:01

@citrix: Veled ellentétben emlékszem Molnárra Horváthra Bajnaira Medgyesire Gyurcsányra, a szuperbruttóra, az eü kiadások brutális megvágására az el lehet mennire. Igen Orbántól és slepjétől én is hányok mint minden jóérzésű ember, de a másik oldaltól ebolát kapok.

Bolshevik 2017.11.06. 14:11:59

@flydomi: "Bruahahahaha.Keményen ferdítesz ornageSS."

Mit írt zsótibácsi:
- hogy kevés (pár ezer) ember van 28e nyugdíjon
Mit írtál te:
- hogy 3-400e ember
Mi a valóság:
- hogy 70e ember van 50e nyugdíj alatt, ebből ismeretlen a 28e-n lévők száma, de ugye ez triviálisan kevesebb mint a 3-400e

Hiába kenegeted... Ez nem szövegrészből kiemelés, ahogy az sem, hogy annak örülnél, ha mások gyerekei meghalnának.

citrix 2017.11.06. 14:12:54

@Ballib cenzúrázók réme 25: A demokráciát azért találták ki hogy szabad választás útján a többség véleménye és akarata érvényesüljön a kisebbség véleményének és akaratának figyelembe vételével és konszenzussal. Ha leragadunk a többség akaratánál az a pártállam lényege, a kisebbség totális elnyomásával, kirekesztésével, ezt hívták népi demokráciának. Nem volt az olyan klassz mint arra nosztalgiából ma gondolnak. A 2/3-os kontroll nélküli kormányzás akárhonnan is nézzük a pártállamot valósítja meg. Bírálni lehet (még) de igyekeznek a bíráló médiumokat és szervezeteket ellehetetleníteni ez világosan látszik.

flydomi 2017.11.06. 14:14:32

@Bolshevik:
Már megint ferdítesz. :)
Szánalmas pondró vagy. :)
Hazug geci :)

Etniez 2017.11.06. 14:20:03

Meg kell nézni a Fidesz szavazóbázisát, már jelentős (fele?) részben nyuggerek alkotják.
Ez azért vicces, mert ők hamarosan befognak kerülni egy kórházba és onnan kevés eséllyel fognak távozni élve, de ők most nagyon boldogok, mert decemberben jön az ötezer forintos Bözsi utalvány, meg a háromezer forintos nyugdíjkorrekció és ez a lényeg.

Azzal a Zsoltibácsival meg nem kell foglalkozni, fideszdroid, bekapcsolt a védő üzemmód, mert báncsák az Orbánkát, csak régi rajta a szoftver még fut még, elmúltnyolcévezik, nincs ápdételve.

Bolshevik 2017.11.06. 14:20:16

@flydomi: "Már megint ferdítesz. :)"

Ebben a hozzászólásodban írtad:

2017.11.06. 13:13:16

hogy 300-400e nyugdíjas van minimálnyugdíjon (28e), szemben azzal, amit zsótibácsi állított.

Ez z állítás nem igaz, nagyságrendekkel kevesebb minimálnyugdíjas van.

Mi itt a ferdítés? Öregem, ha egy ennyire egyszerű tévedést nem vagy képes belátni, akkor minek vitázol egyáltalán?

tireless treehugger 2017.11.06. 14:20:35

Mindennap jönnek az újabb kivándorlók szóval nekem mondhatjátok. Ma már olyanok is jönnek mint az otthoni szomszédságomból akiket néhány éve kirúgni nem lehetett volna. Amúgy az elvándorlásról még a köszolgálati felmérés is megemlékezik, 38% tett már lépéseket hogy külföldre költözzön, és 10%-a már kint él. A napokban jött ki lehet hogy hozzátok még nem jutott el, én is csak kivonatokat olvastam róla.

A hasonló adottságú szomszédaink közül a szlovákok megállították, a lengyelek csökkentették, a románok ukránok most vannak a csúcson, a szerbek nem ugrálnak (őrzik az országot a horvátoktól, albánoktól), a horvátok nem mennek (őrzik az országot a szerbektől) , a szlovénok csak egy kicsinkét szomszédolnak. Nálunk most kicsit lassabb az idősek körében de a fiataloknál növekszik, összességében még mindig az évi 40ezres szinten van. Ha nem áll meg akkor gigantikus válság következik, amit semmiféleképpen nem lehet elkerülni, mert nem pénzkérdés hanem kezelhetetlen társadalmi probléma.

Bolshevik 2017.11.06. 14:21:30

@Etniez: Igen én emlékszem hogy régen a Gyurcsány alatt a nyugdíjasok sose haltak meg! Ilyen is csak a zorbánbasi alatt történhet!

flydomi 2017.11.06. 14:21:30

@Bolshevik:
szar alak vagy. :) Bebizonyitottad,hogy hazudozol keményen. :)
ezen már nem tudsz változtatni.elbasztad. :)

Bolshevik 2017.11.06. 14:22:08

@flydomi: "szar alak vagy. :) Bebizonyitottad,hogy hazudozol keményen. :)"

Ebben a hozzászólásodban írtad:

2017.11.06. 13:13:16

hogy 300-400e nyugdíjas van minimálnyugdíjon (28e), szemben azzal, amit zsótibácsi állított.

Ez z állítás nem igaz, nagyságrendekkel kevesebb minimálnyugdíjas van.

illaim 2017.11.06. 14:23:02

@Zsoltbacsi: Azt erről mi a véleményed fidessköcsög?
Gigantikus magyar hitelfelvétel - Mik a következmények?

2013. február 13. - 16:13

Minden idők második legnagyobb egynapi piaci forrásbevonását hajtotta végre tegnap a magyar állam, hiszen két kötvénysorozattal 3,25 milliárd dollárnyi (2,5 milliárd eurónyi) forrást szerzett. Ezzel az adósságkezelő több mint felét teljesítette az egész évre tervezett devizaalapú forrásbevonásának és az is elképzelhető, hogy a jövő tavaszi választásokig már nem is jelenik meg újra a nemzetközi tőkepiacokon. A tegnapi gigantikus hitelfelvétel a GDP-arányos bruttó államadósságot több mint 3 százalékponttal újra kissé 80% fölé emeli és közben az államadósság devizaaránya is megugrik. Hangsúlyozni kell azonban, hogy ezek csak átmeneti változások, hiszen ez a devizaadósság még idén "kipörög" a rendszerből a törlesztések miatt. Bár a tegnapi igen erős vételi érdeklődés szorított valamelyest a kötvények kamatain, látni kell, hogy mind a két évvel ezelőtti magyar, mind az idei térségi kibocsátásoknál drágább volt a mostani forrásbevonás. Portfolio.hu
-Az ÁFA 27 %
-Visszamenőleges hatályú törvénnyel megszüntetik a rendőrök és a tűzoltók nyugdíjazását!
- Példátlan zsarolással megfosztják az állampolgárokat 3000 milliárd nyugdíjvagyontól!
- A magát "adócsökkentő kormánynak"nevező maffia 53 fajta adót és járulékot emel!
- 2007.-ben a magyar parlament és a lakosság elleni puccsnak nevezett Paks II.re
versenytárgyalás nélkül a Roszatomnak ad megbízást, orosz hitelfelvétellel, melynek kondíciói messze rosszabbak, mint a piacin fellelhető hitelek!
- Háromszoros bóvli besorolásba vitte az országot 2012.ben!
- 11%-kal leértékelte a nemzeti valutát!
Csak ennyi kapásból, persze a lista közel sem teljes!

Etniez 2017.11.06. 14:28:12

@Bolshevik: De akkor is meghaltak, de a kórházi ellátás ezerszer jobb volt akkor.
Na jó, lehet hogy csak szászor.
De nekem ne kezdjél el pampogni kisfideszes, nem vagyok szoci, utálom mindet.
De a saját tapasztalatomon keresztül tudom, hogy akkor még nem volt teljesen letérdelve az egészségügy, nem úgy mint manapság.
Akkoriban a hálapénz még tényleg az volt, később azért fizetted, hogy legyen rendes ellátásod, ma meg már hiába fizeted, akkor sem kapsz rendes ellátást. Ide jutottunk. Mikor is emelt a Fidesz bért az EÜ dolgozóknak az elmúlt 7 évben? És mennyit is pontosan?

Zsoltbacsi 2017.11.06. 14:29:14

@illaim: Ilyeneket én is tudok:

1. IMF hitel
2. eladták a MÁV legjobban profitálló részét a Kargót az Osztrákoknak, azt ígérték a vasutasoknak, hogy részesednek pár százezer forinttal az eladás hasznából; Kóka János, Veres János – nem tartották meg a szavukat
3. Kunce Gábor cián kapszulákat akart adni nekünk – rádióban is hallható volt a nyilatkozata
4. tűzoltók, rendőrök és tanárok túlóra díja hova lett?
5. 3,5 milliárd forint uniós támogatást kellett visszafizetnünk, mivel a szocik 2007-ben határrendészeti célok helyett vízágyúk vásárlására használták fel.
6. 13 milliárd veszteség – a Moszkvai Magyar konzulátus eladása Hajdú-Bét ügy – ki a felelős az áldozatokért? Bajnai.
7. stratégiai ágazatok eladása – a víz-, gáz-, áram – miért kerültek külföldiek kezére?
8. 4-es Metro, OLAF jelentés – 167 milliárdot elcsaltak.
9. 2005 december – a Józsefváros pályaudvaron megszűnt a rendszeres forgalom, – a MÁV első pályaudvara.
10. 2007 marcius – Gyurcsány-kormány leállítja 14 mellékvonalon a személyforgalmat.
11. 2007 július – a MÁVból kiszervezik a személyszállítási üzletágat, megalakul a MÁV-START Zrt.
12. 2008 január – MÁV Cargo Zrt. privatizálása.
13. 2009 október – leállítják 33 mellékvonalon a személyforgalmat.
14. 24 milliárdos kár a repülőtér eladásával.
15. 17 milliárdos kárt okoztak Dobrevék az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések ügyében.
16. 10 milliárd Ft – meg nem valósult kormánynegyed.
17. 41 milliárd Ft – Kőröshegyi ( hegy nélküli ) Völgyhíd.
18. 220 millió Ft – nem mozgó Időkerék Budapest.
19. 2,1 milliárd Ft – Sukorói telekcsere.
20. 40 millió Ft – Bodrogkeresztúr 40 cm „kilátó”.
21. vizitdíj automaták kb. 650 000 Ft/intézmény.
22. kormányzati jósda – Szilvásy Péter (György öccse) az augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört viharban öt ember meghalt, több száz pedig megsebesült. Az ombudsmani vizsgálat megállapította, hogy a történtek fő felelőse a Szilvásy György vezette kancellária.
23. 50 milliárd Ft – M6 homokdomb alagút.
24. kórházi széfek, „kakaóbiztos” számítógép.
25. kb. 400 millió Ft – Hagyó és társai által okozott kár.
26. MSZP sikkasztás, hűtlen kezelés – 6 év letöltendő börtön, Zuschlag János.
27. adócsalás, magánokirat-hamisítás – 2,6 év jogerős börtön, Kabai Károly.
28. Altus ügy – Bíróság mondta ki, hogy jogosulatlanul gazdagodott a magyar állam rovására 84 millió forinttal – megúszta, elévült, Gyurcsány.
29. MSZP Hivatali befolyással üzérkedés – 3 év börtön, Csonka Gábor.
30. MSZP hivatali befolyással üzérkedés – 2 év börtön, Kaszab Csaba.
31. MSZP sikkasztás – 10 hó börtön, Karakasev Anna.
32. Hűtlen kezelés, Magyar Úttörő Szövetség – 1,5 év felfüggesztett börtönbüntetés, Rácz Péter.
33. MSZP társadalom biztosítási csalás – 1év 10 hó börtön, Szarvas Attila.
34. MSZP adócsalás – 8,1milliós pénzbüntetés, Kodela László.
35. MSZP hivatali befolyással üzérkedés – jogerősen elítélve, Weiszenberger L.
36. Benedek Fülöp MSZP hivatali visszaélés, számtalan más bűntett – elítélve.
37. MSZP számlagyár – felfüggesztett szabadságvesztés, Balázs Gábor.
38. MSZP – a Zuschlag-ügy elítéltje Lados István.
39. MSZP – emberre fogta vadászfegyverét – felfüggesztett börtön, Hámori Csaba.

citrix 2017.11.06. 14:33:57

@Medgar: Én is emlékszek a fenti figurákra és egy percig se kellenének újra. Akkor se szavaztam rájuk. Aki bársonyszőnyeget gördített Orbán 2/3-a elé azt Gyurcsánynak hívják. Mindent megtett ezért a rezsimért. Egy fiatalokból álló, értelmes és nyílt gondolatokat megvalósító csapat kell aki eltakarítja a múlt és jelen szemetét. Aki kiszámítható és elviselhető közteherviselést ajánl, nyugalmat és biztonságot. Akik nem ellenségképet kínálnak hanem együttműködést a környező országokkal. Akik nem a kétes hírű autokráciákban látják a barátot és a "hanyatló" nyugatban az ellenséget. Ők jöjjenek és a Mészárosok, Csetényik, Rogánok, Kedves Vezetők menjenek ahová valók: a szemétdombra.

Etniez 2017.11.06. 14:35:47

@Zsoltbacsi: És ha a szocik loptak, akkor a fideszesek is lophatnak. Ugye?

Bírom ezeket az óvodai érveléseket. Gondolkozz el azon, hogy a listád után hova jutott az MSZP és most mekkora listát lehetne írni a Fideszről és hova fog jutni? :D
Megy az is majd a szemétdombra, Orbán sírját meg személyesen fogom lehugyozni, megígértem neki.

Zsoltbacsi 2017.11.06. 14:37:54

@Etniez:

Nincs vita, a fidesz is megy majd a szemétdombra, de csak akkor, ha lesz más helyette. Viszont amíg az elkúrók az alternatíva, addig ne nagyon reménykedj

Bolshevik 2017.11.06. 14:40:16

@Etniez: "És ha a szocik loptak, akkor a fideszesek is lophatnak. Ugye?
Bírom ezeket az óvodai érveléseket."

Az óvodás érvelés, hogy egy elképzelt ideális dolog a mérce, a felnőtt érvelés meg az, hogy reális alternatívákat hasonlítasz össze. A fidesznek nem a "mágikus tökéletes párt" az alternatívája, hanem a szocik, esetleg a jobbik, tehát velük kell összehasonlítani a teljesítményüket. A "mágikus tökéletes párt" ugyanis nem létezik, nem lehet rá szavazni.

Bolshevik 2017.11.06. 14:43:54

@citrix: "Akik nem ellenségképet kínálnak"

basszus az összes ellenségképet kínál, ugyanis a "vesszen a zorbánviktor" mindegyiknek meghatározó eleme. hét éve az ellenzéki ellenségkép a vérfarkasorbán meg a rohadtköcsögfideSSes (csak nézd vissza a hsz-eket!), ne magyarázz már hogy nincs ellenségkép :D

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.11.06. 14:46:30

Nincs rezsim, szabad választáson megválasztott kormány van.
Van sajtószabadság és kellő mértékű demokrácia.
Gazdasági növekedés van, de az országnak adóssága is van.
Tetves, köcsög liberálisok és megélhetési szocialista FÉRGEK még mindig élnek.
Sárosdi Lili egy ribanc.
A hétre nagyjából ennyit.

citrix 2017.11.06. 15:08:29

@Bolshevik: A pártállamnak, a személyi kultusznak, a nemzeti stadionprogramnak, a Polt Pétereknek és Patyi Andrásoknak, Mészárosoknak milyen szerepet lehet szánni egy normális országban? Velük változást, az érdekes lenne. Ha a szocialista pártállam nem tetszett akkor a most regnáló rezsim személyi kultusza, 2/3-os szavazódroidos parlamentje miért tetszik? Ez nem ellenségkép hanem valóság. Ők nem ellenségek hanem a normális élet ellehetetlenítői. Szomorú hogy a szocializmus után 27 évvel erről kell vitatkozni és értetlenkedni mi is a pártállam, miért nem jó a közpénzek korrupt szórása, a minden döntés 50 évre titkosítása nehogy bárminek felelőse lehessen. Kell újabb 40 év pártállam a szovjetorosz csöcsön lógva, most komolyan?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 15:23:41

@Bolshevik:

Gondolod érdekli a valóság ?

Nem azért hazudik itt feszt @Ethinez meg a többi, hogy a homlokára csapjon, és azt mondja... Ja boccs. Nked volt igazad, én tévedtem.

elvis56 2017.11.06. 15:25:06

Lajos megmondta: Orbán egy GECI !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.06. 15:26:07

@citrix:

Önző gazdasági okokból tetszik jobban a Fidesz, mint az MSZP-Gyurcsány féle elkúrás.

Többet keresek, kevesebb adót fizetek, olcsóbb a rezsi, kisebb a kamat, nincs infláció, stabilabb a gazdasági környezet, stb..

Persze a hatoruntúli honfitársaiat megtagadó Gyurcsnyista csürhe speciel akkor se jöhetne szóba, ha a világ legjobb kormánya lennének, de szerencsére ilyen dilemma nincs kilátásba.

Etniez 2017.11.06. 19:01:46

@Bolshevik: Az nem zavar, hogy mindegyikben az van, hogy majd jön a béremelés :D
Ebből mennyi valósult meg ténylegesen, az érdekel.

Etniez 2017.11.06. 19:06:31

@Ballib cenzúrázók réme 25: El sem olvastátok amit belinkeltetek fasszopók :D

Egyes link: nulla konkrétum, a hír egy ígéretről szól. Mi lett belőle?

Kettes link: "A több műszakban, vagy készenléti rendszerben dolgozók jól járnak, de az ápolók és szakasszisztensek többsége kimarad a fizetésemelésből – derült ki Zombor Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol az ágazatot érintő kormányzati döntésekről számolt be a szakpolitikus. "

Hármas link megint egy ígéret, hogy "Többlépcsős, legalább 3-4 évre előre meghatározott bérrendezést terveznek, ami már idén, a 2016-os költségvetés teherbírásától függően elkezdődhet - jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár"

A negyedik link meg a harmadik link frissebb változata.

Legalább vegyétek már a fáradságot, hogy elolvassátok, amit belinkeltek, szánalmas idióták.

Etniez 2017.11.06. 19:07:59

@Bolshevik: Nem, mert ezen érvelés szerint az MSZMP-nek sem kellett volna buknia, hiszen nem volt kivel összevetni.
Hagyjatok már az óvódás viselkedésetekkel.

Etniez 2017.11.06. 19:08:47

@Ballib cenzúrázók réme 25: A határon túliak kapjanak szavazatjog nélküli állampolgárságot, az lenne korrekt.

lajafix1 2017.11.07. 16:00:50

lol folyik a nyugdíjashergelés, miközben az ország erőn felül tartja fent a nyugdíjrendszert.
süti beállítások módosítása