Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Horn Gábor Orbán csicskája

2016. augusztus 26. - Európa Kávézó

Horn Gábor bejelentette, hogy igennel szavaz Orbán népszavazásán. Ezzel meg is teszi azt a szívességet a diktátornak, hogy hozzájárul az érvényességi küszöb eléréséhez. Még szerencse, hogy alig akad, aki adjon a szavára. A jelenség azonban figyelemreméltó.

A Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány koalíciós egyeztetésért felelős államtitkáról nem azt várná az ember, hogy ne ismerje fel az orbáni népszavazás abszurditását. Nehezen értelmezhető, hogy éppen Horn ne lenne tisztában azzal, miért született ez a népszavazás? Hogy Völner államtitkár már külföldön is elismerte, hogy mindez kamu, terelés, és hogy az Orbán-kormány pontosan tudja, hogy semmilyen kötelező kvóta nincs. Ami viszont van, az legfeljebb megvetés a kormányunkkal szemben, hogy ilyen ordas gyűlöletkampánnyal halad a Göbbels által kijelölt úton, amely egyszer már világtragédiához vezetett.

De Hornt ez nem érdekli. Ő igennel szavaz. Elmegy, felveteti magát a szavazók listájára és behúz egy igent, mintha nem tudná, hogy minden érvényes szavazat Orbán politikai céljait szolgálja. Az érvényesség elérése legitimálja ócska és hazug szándékait. Horn ne tudná, hogy ha a résztvevők több, mint fele érvényes voksot ad le, akkor Orbán tort fog ülni, hogy a szavazók többsége fele ért egyet. Horn ne értené, hogy ezzel a felhívással a demokratikus ellenzéket gyengíti?

Olyan sztori ez, amely kristálytisztán mutatja meg, hogy a balliberális értelmiségi elit mekkora felelősséget visel Orbán mai hatalmának létrejöttében. Elég megnézni, hogy a néhai SZDSZ még ebben a gyűlöletgerjesztő és alávaló népszavazásban is képes többfelé húzni. Horn Gábor és Fodor Gábor igennel szavaz, Kuncze Gábor és Magyar Balint távol marad. Horn esetében még az a krakélerség is szerepet játszhat, hogy ő volt, aki a 2008-as, alkotmányellenes, vizitdíjas-, tandíjas népszavazáson belemondta a Hír TV kamerájába a Gyurcsány Ferencre vonatkozó trágár megjegyzését. Ne feledjük, Horn akkor a kormány államtitkára volt, ráadásul a koalíciós egyeztetésért viselt felelősséget. Olyan kizárt, hogy azért mond most igent, mert az ellenfelének tekintett Gyurcsány a távolmaradás mellett érvel? (A történethez tartozik, hogy Horn a gyalázatos és illojális mondat után a helyén maradhatott, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció folytathassa a munkát. Ez a világon sehol máshol nem történhetett volna meg, bárhol másutt azonnal repült volna.)

A népszavazáson való részvétel után a Horn vezette Republicon Intézet valódi hovatartozása sem lehet kétséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr4711653764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2016.08.26. 15:23:56

Ez válasz lehetett arra, hogy idős beteg édesapja a minap vissza merte adni a tisztikeresztjét. :(

Lilla50 2016.08.26. 15:27:06

www.youtube.com/watch?v=pIQJ35iXouc

Nem is a szavak, hanem a hülyére vevés volt a dühítő!
Ahogy ma! Amit az ellenzék külön külön és együtt is erölködik, azt véletlenül se támogatni! Nullázzuk le! az normális!
Hibáit emlegessük az idők végezetéig!
Mérgezzük a légkört a magas erkölcs nevében.
Ja és végül mindenkit , hogy nem támogat senkit.
Cseles!
De világos Orbán támogatás!

Lilla50 2016.08.26. 15:30:45

60. Horn Miklós, a Budapesti Gazdasági Főiskola ny. főigazgatója, főiskolai tanár

adta vissza a kitűntetést tüntetve Bayer és a kormány gondolkodásmódja ellen

2016.08.26. 16:46:51

Ez egy alkoholista aki azt sem tudja hogy mit beszél. Művelt ember lehetett és az ma is. Jó mélyen művelték és jól le is trágyázták.
Mert aki a tv-ben, részegen , bunkó módon okoskodik, az nem más mint egy tahó, egy idióta alkesz. Nyalt Fletónak, nyal most Orbánnak. De ha szereti, akkor tegye. .

ulpius66 2016.08.26. 16:57:14

"Nyalt Fletónak..."

Ja, nagyon nyalt neki!

Horn Gábor: "Nem azt mondták, Feri, azt mondták, hogy menj a picsába! Valljuk be!”

NemodaBuda 2016.08.26. 19:30:39

Nem kell mindjárt atommal nekimenni ! Tarthatatlan az álláspontja, egy rendes vitában nem is tudná megvédeni, sem ő, sem a Liberális Párt. De logikailag létezik egy ilyen megoldás ! Tahéát nem hülye. Orbánt segíti ? Az "igen"-nel nem segíti, az orbánt a "nem" segítené. Ha meg ez a provokatív és ostoba népszavazás érvényes lesz, az nem ennek a balgának a hibája lesz hanem a magyar népből 4 millió ember hitvallása az orbán-féle korporatív fasizmus mellett. És akkor azt kell eldönteni, hogy van-e még egy életünk arra, hogy megnyerjük ebben az országban harmadszorra, vagy negyedszerre is a polgári forradalmat ? Vagy elmegyünk innen, szeretteinkkel és öseink szobraival......

Frank Waldner 2016.08.26. 22:17:23

Orbani kaosz van minden szinten mindenhol ! Lazadassal kell vegetvetni az orult uralkodasanak !

Arthur Bloch 2016.08.27. 06:35:57

Horn "úr" mindig is egy beteg emberke volt! Miért is változna meg ?!

viragildi 2016.08.27. 07:39:29

LOL, imádom, amikor a keselyük egymásnak esnek, annyira vicces:-)))))

SEHERIKE23 2016.08.28. 12:50:35

Olyan lila a feje, biztosan nem volt józan...amikor nyilatkozott.

dogbakszi 2016.08.28. 13:17:02

@NemodaBuda:
"Az "igen"-nel nem segíti, az orbánt a "nem" segítené."
- Nagy tévedés! Vagy csak egy végiggondolatlan hozzászólás, vagy egy troll beszólása...
Ha Orbán nekivadított tábora leadja a szavazatát és nemmel szavaz, de két szavazat hiányzik, hogy érvényes legyen a népszavazás, s ezt a két szavazatot Horn és Fodor szolgáltatja, éppenséggel igen szavazattal, akkor az eredmény egy eredményes népszavazás 99,9% nem szavazat és Orbán győzelem eredménnyel, miközben ha nem mentek volna el szavazni, akkor lenne egy érvénytelen népszavazás és slussz. Akkor ki is segít Orbánnak?
süti beállítások módosítása