Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

MSZP: aki gyurcsányozott, megbukott

2016. június 26. - Európa Kávézó

Aki gyurcsányozott, megbukott, Molnár Gyula ha vékonyat is, de mégis csak felhatalmazást kapott az együttműködésre - ezek a legfőbb tanulságai az MSZP kongresszusának. Ősszel már okosabbak leszünk, és látni fogjuk, hogy képes-e az ellenzék másfél év alatt összekalapálni egy kormányváltó többséget.

molnar_tobias.jpg

Már megint, ha úgy tetszik, még mindig Gyurcsány Ferenc az origo az MSZP-ben. Ez a tisztújítás is róla szólt. Voltak szavak, hogy ki milyen dögös pártot akar, jött szembe az unásig nyomott megújulás-mantra, de gyakorlatilag mindenki a DK elnökéhez, az MSZP egykori miniszterelnökéhez és elnökéhez mérte magát. A DK jön fel, látni kellett, hogy viszonyul ehhez az MSZP. A jelöltek nagyobb része a kampányban elérkezettnek látta az időt a korábbi vezetőjükkel való végleges leszámolásra. Ők mind el is hasaltak, egytől egyig.

Botka László bukott a legnagyobbat. A hírek szerint a Gyurcsány-fóbiás polgármester, amikor már veszni látta a választmányi elnöki pozíciót, azt is bedobta, hogy ha őt választják, vállalja a miniszterelnök-jelölti posztot is 2018-ban. És a küldöttek még így is elengedték a Medián szerint legnépszerűbb politikusuk kezét. (Vagy a Medián mért megint rosszul, vagy a küldöttek nem ismerik saját tagságuk véleményét. Igaz, a tagságot ők képviselik...) Az biztos, Botka mindent bedobott, de még így sem kellett... Elege lett a küldötteknek a diktatórikus választmányi vezetésből - mondják a bennfenntesek, ráadásul Szegeden is gyűlnek a konfliktusok. Ezzel eldőlt: Botka már nem lehet kormányfőjelölt két év múlva. Akit a saját pártja leszavaz, hogyan próbálhatna a demokratikus oldalon, pláne az országban többséget szerezni? 

A Gyurcsányt a DK éléről visszaléptetni akaró Harangozó Tamás is orra esett. Ő a tipikus esete annak, aki annyira elvakult, hogy már arra sem emlékszik, hogy 2006-ban a Gyurcsány által hozott svungnak köszönhetően lett képviselő. Hasonlóan járt a legkevesebb szavazatot kapó Szanyi Tibor is. Ők ketten az elnökválasztás második fordulójáig sem jutottak el... (A Kávézó a dunaújvárosi időközi választás után megírta, hogy itt a gyurcsányozás vége, és igazunk lett...)

A győztes Molnár Gyula lett, aki Hiller István választmányi elnökkel tandemben vezeti az MSZP-t a 2018-as választásra. Hiller már tett ilyet Gyurcsánnyal is, igaz, más felállásban. Hiller még úgy is könnyedén verte Botkát, hogy sokan a szemére vetik, hogy megvédte Orbán kerítését, cserébe meg is dicsérte a diktátor, hogy milyen nemzeti. Molnár sikeres újbudai polgármester volt, és most megbízást kapott az ellenzéki együttműködés formálására. Tegyük hozzá, hogy soha ilyen alacsony támogatottságú elnöke nem volt az MSZP-nek. Molnár 55, Tóbiás 45 százalékot kapott. (Gyurcsány 2007-ben 89 százalékkal lett elnök, és még Mesterházy Attila is kétharmadot vitt Szanyival szemben.) Tanulságos az is, hogy Gyurcsány 2009-es lemondása óta hét év telt el, és az MSZP tegnaptól a negyedik elnökkel próbálkozik (nincs már Lendvai, Mesterházy és Tóbiás sem...). Futballban hét év alatt négy edző maga a szakmai halál. Mindig új emberek, módszerek, edzéstervek, csapatépítés, igazolások - ennyi változás nem a stabilitás, inkább a kapkodás jele. Tóbiás sokat dolgozott, de hiába a földügyi sikeres aláírásgyűjtés - az emberek nem hisznek semmilyen ellenzéki népszavazás sikerében -, a dunaújvárosi vereség lélekig hatolt, és ott vezetői kompetenciája is megrogyott...

Molnár Gyula okos politikus és jó szervező. A Kávézó közönsége abban bízik, élni tud a törékeny bizalommal. Tudja, hogy 2018 nem csak a személyes sorsáról dönt, hanem az MSZP jövőjéről és az országéról is. Mindenesetre biztató, hogy első nyilatkozatában elhagyta a Tóbiás-féle, az orbáni népszavazás kapcsán képviselt egyrészt-másrészt szöveget, és a DK, meg az Együtt után bojkottot hirdetett. Megfontolt mondat az is, hogy mindent a választási győzelemnek kell alárendelni. Ha az MSZP végre nem Gyurcsányt, hanem Orbánt akar váltani, akkor a párt nélkülözhetetlen fogaskereke lesz Orbán megbuktatásának. Ha folytatják a harcot az ellen, aki utoljára választást nyert a baloldalnak, akkor az MSZP ki fog esni az országgyűlésből. És abban Szanyinak is igaza van - bár csak ő vitt gój motorosokat Brüsszelbe -, hogy a szocikon belüli kollaboránsoktól, trafiktulajoktól, helyben a Fidesszel együttműködőktől el kell köszönni. Vagy Orbán, vagy demokratikus Magyarország. Nincs más út.

Most akkor ingujjat feltűrni! A DK és az MSZP együttműködése az alap. Ez a munka már ősszel elkezdődhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr148843794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2016.06.26. 09:16:45

A küldöttek
"Megvannak a tisztújítás első fordulójának eredményei. Az elnökjelöltekre 337-en szavaztak, és a leadott voksok a következőképp oszlottak meg: 121 szavazatot kapott Molnár Gyula, 99 szavazatot Tóbiás József, 67 szavazatot kapott Harangozó Tamás és 45 szavazatot Szanyi Tibor. Ez azt jelenti, hogy senki nem kapta meg a szükséges számú szavazatot, vagyis második forduló lesz Molnár Gyula és Tóbiás József között.

Az országos választmány elnök-jelöltjei közül 201 szavazatot kapott Hiller István és 134 szavazatot kapott Botka László. Ezzel Hiller István lett a választmány elnöke. Az elnökhelyettesi pozícióra pályázók közül Gőgös Zoltán 183, Tóth Bertalan 144 szavazatot kapott, ezzel Gőgös Zoltán maradt az elnökhelyettes. Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa elnöki posztjára egyedüli pályázóként Legény Zsolt 331 szavazatot kapott, így továbbra is ő tölti be ezt a tisztséget. Az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnöki posztjára dr. Bárándy Gergely 218 , dr, Simon Gábor pedig 116 voksot kapott, ezzel Bárándy Gergely maradt a testület elnöke. A párt alelnöki posztjára négyen pályáztak: Ujhelyi István 262, dr. Nemény András 234, Gúr Nándor 197, Lukács Zoltán pedig 194 szavazatot kapott. Ez azt jelenti, hogy a jövőben Ujhelyi István, Nemény András és Gúr Nándor lesznek az MSZP alelnökei."
A szavazatszámláló bizottság tájékoztatása szerint az elnökjelöltek második körös szavazásán 320-an szavaztak, ebből érvényes volt 309 voks. Ebből Molnár Gyula 176 szavazatot kapott, Tóbiás József pedig 133-at. Eszerint az MSZP új elnöke Molnár Gyula."
Molnár Gyulát választották, és Vele az együttműködés reményét is!
Remélhetőleg ez az üzenet elég lesz a többi párt számára is.
A dk pedig pont annyira új párt, mint a többi. Az elnöke pedig látens módon nem is annyira elutasított, mintha a trendi szerint kéne azt látni. A titkos szavazás mindig más, mint a nyílt.

noviktorka 2016.06.26. 10:04:09

Ha az MSZP jobbik énje sem képes eredményeket felmutatni, akkor tényleg el kell tűnnie ennek a pártnak, hogy helyet adjon egy sikeresebb formációnak.

Aptyuka 02 2016.06.26. 10:25:14

Egy jelentősen erősödő MSZP és DK is kevés Orbán ellen, a PM-től és az Együttől semmi jót nem várok, talán a Schiffer nélküli LMP segíthet...
Szóval reménykedhetünk ismét...

bringás bosszantó 2016.06.26. 10:45:52

Gratula. Végre rájött a sok agyhalott, hogy orbánt és a maffiáját csak összefogással lehet a sittre küldeni.

Domoka1 2016.06.26. 10:50:04

Addig szerencsétlenkedik az MSZP, míg Gyurcsány marad egyedül a baloldalon.

GépBalta 2016.06.26. 10:57:10

"Ha az MSZP végre nem Gyurcsányt, hanem Orbánt akar váltani, akkor a párt nélkülözhetetlen fogaskereke lesz Orbán megbuktatásának."
Pedig ha Gyurcsányt nem tudnak váltani, akkor azt Orbánváltás is túl nagy falat lesz számukra.

Reszelő Aladár 2016.06.26. 11:00:14

Ha az a mottó, hogy Orbánt minden eszközzel el kell talarítani, akkor ki a hataloméhes? Gyurcsányt az ország néhányszor már elég látványosan elküldte kapálni, erre jön Gyuszi és megint előszedné a kóterből, és közben azt ismételgeti, hogy most majd minden másképp lesz.
2 olyan téma volt amivel lehetett operálni az egyik egy 700 forintos internet adó volt, amit be sem vezettek, sőt nemsokára az ÁFA is 5% lesz, ha addig Brüsszel ki nem találja hogy lehet adómentes is. A másik a vasárnapi boltzár volt, amit az emberek nem szerettek. El is törölték a francba, lehet továb haladni, nincs itt semmi látnivaló. Jelenleg fut egy aláírás tarhálás, hogy Matolcsy azért mégse keressen többet egy német osztályvezető helyettesnél. Erre perszr költsünk el 5-6 milliárdot ami Matolcsy jelenleg kb 100 évnyi fizetése...

Srácok és lányok! Ez nagyon karcsú lesz...

2016.06.26. 11:07:28

"Hiller még úgy is könnyedén verte Botkát, hogy sokan a szemére vetik, hogy megvédte Orbán kerítését" - nem Orbán kerítése az, hanem a schengeni határon állított európai védvonal.

Talán ha a baloldal nem menne szemben a józan ésszel és ilyen összeurópai biztonsági, nemzetvédelmi, iszlamizáció elleni kérdésekben nem a kerítésrázó Gyurcsányra hallgatnának, hanem a józan paraszti észre, akkor majd lenne esélyük egyszer a jövőben.

Bezzeg a bezzegosztrákok, bezzegnémetek, bezzegsvájciak, bezzegfranciák, bezzegbritek, bezzegspanyolok européer kerítései demokratikus szögesdrótból készültek!

Scagnetti 2016.06.26. 11:33:04

Vajon összejön megint az összefogósdi, ami a mostanra már szokásossá váló második helyre lesz elég? És vajon melyik párt a rosszabb reklám a másiknak, a DK vagy az MSZP? Melyiknek a kedvéért ugrik majd ki a semmiből az az újabb egymillió szavazó, aki a győzelemhez kellene?

bringás bosszantó 2016.06.26. 12:16:11

@Reszelő Aladár:

2Ha az a mottó, hogy Orbánt minden eszközzel el kell talarítani, akkor ki a hataloméhes? "

És ki az amnéziás?

2010-ben a függönymögöttbújkáló génselejtes féreg törpe program nélkül azzal nyert, hogy Gyurcsányt mindenáron el kell távolítani. A vicc ráadásul az, hogy akkor már egy éve nem volt Gyurcsány, de az agyhalott földturkáló vidéki nyugdíjasokat és a tudatlan buta mérnökpalántákat ezzel be lehetett hülyíteni.
Szóval a hataloméhség a génhibás törpe részéről a legnagyobb, ez minden cselekedetén és a beteg agyának az összes kinyilatkozásán tökéletesen látszik.

bringás bosszantó 2016.06.26. 12:19:50

@karandash:

Európa határa jóval arrébb van.

A nagyon agyhalott selejtes fideSSjobbikkdnp közmunkaéhes jobbágyai elhiszik, hogy egy útvonal közepén ér valamit egy 100 méteres kapu, de mint látható volt a migránsoknak azért valamivel több agyuk volt mint a selejtes putyinbérenc orbánistáknak és elmentek a végéig, oszt jónapot, mentek tovább.

A menekültáradatot a kiindulási pont után kell megállítani, ez az amit a selejtes agyú csúti geci és az agymosott hívei nehezen tudnak felfogni.

2016.06.26. 12:33:44

Az MSZP ismét visszafeküdt Gyurcsány alá, ezzel végleg el is vesztette az esélyét annak, hogy valaha még kormányra jusson.

jandera 2016.06.26. 12:35:41

@Reszelő Aladár:
"Gyurcsányt az ország néhányszor már elég látványosan elküldte kapálni" ---> Egyszer! ( mondott le ). Orbán hány választást bukott???

"Ha az a mottó, hogy Orbánt minden eszközzel el kell talarítani, akkor ki a hataloméhes"
---> Cca. 4 millió magyar.! ( nem hatalom, csak éhes)

"2 olyan téma volt amivel lehetett operálni" ---> Rengeteg olyan téma van amivel lehet operálni: - egykulcsos adó, trafikbiznisz, nyugdíjpénztárak, kisvasút, stadionok, oktatás(helyett közmunka), adósság növekedése, adósmentés a gazdagoknak, stb...

Csumpitáz Béla 2016.06.26. 12:42:24

Na ne! Gyurcsányra vagy bárkire, aki mögött ő áll nem vagyok hajlandó szavazni. Akkor inkább el sem megyek.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.06.26. 12:43:42

Hát...én csak egy kávét kérek....
Röhejes vergődés.Tényleg lottootos a fleto.

Alick 2016.06.26. 13:12:02

Tehát az identitási válsággal küzdő MSZP elhatározta, hogy végbélkúpként feloldódik a neolib DK ülepében. Vona elvtárs dörzsölheti a tenyerét...

Alick 2016.06.26. 13:15:43

@jandera: "egykulcsos adó"

Ezzel csak óvatosan, mert eléggé öntökönszúrás lenne, ha az EU-s minimálbér szintű fizu belelógna a 30 %-os kulcsba...

2016.06.26. 13:23:52

@bringás bosszantó: ezt mondd a svájciaknak, osztrákoknak, németeknek, dánoknak, franciáknak, spanyoloknak, mert ők is hamar átvették a kis köpcös módszereit.
Amíg a görögök, olaszok szabotálják a védelmet, addig mindenhol kerítéseket kell emelni. Sajnos. Vagy a török-szír határon sortüzeket vezényelni.

cipraszon 2016.06.26. 13:53:04

Egy másik blog írta: "másfél éve van a demokratikus oldalnak, hogy összekalapáljon egy ütőképes szövetséget" Ez az "összekalapálás" már valami előírt kifejezés baloldalon? Ez le lett diktálva?

cipraszon 2016.06.26. 13:58:30

@bringás bosszantó: Azért ciki, hogy az a "törpe" a miniszterelnököd, ezáltal emberileg egy sokkal magasabb minőséget képvisel mint te. Te kevesebbet érsz mint ő.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.06.26. 13:59:24

Nagyon jó, ezek a régi levedlett szararcok tuti felemelkednek az új maszoppal :)

cipraszon 2016.06.26. 14:00:05

Legalább az MSZP mer kicsi lenni. Betagozódik Gyurcsány DK-jába. Majd szép lassan megszűnik.

a nagy hohoohooo 2016.06.26. 14:22:53

A négy jelölt közül Molnár volt a legjobb választás az MSZP részéről!
Molnár Gyula magabiztosan nyerte az elnökválasztást!
Az nyert, aki nem Gyurcsányozott.
Aki Gyurcsányozott az mind lemaradt!
Gratulálunk!
Lehet belőle okulni.
Győzött a józan ész és nem engedett a nagyképűsködő cinizmusnak - látszik, h az emberek el kezdtek gondolkodni és nem hagyták, h a megyei elnökök megmondják, mit gondolhatnak, kire szavazhatnak.
Lehet Molnár se fogja tudni komolyan helyretenni az Mszp sorsát, de ha lesz összefogás, esély van hogy leváltsuk Orbánt.Ez a többi jelöltel nem ment volna, esély se lett volna rá! ...én természetesen mindig annak szurkolok aki nekünk jobb! És nem utolsó sorban ugye az országnak is jobb mert ebből nagy nyűglődésből már elég volt.
ennek is örülök:
"A jövőben Ujhelyi István, Nemény András és Gúr Nándor lesznek az MSZP alelnökei, a jelöltre a következő szavazatok érteztek: Ujhelyi István 262, dr. Nemény András 234, Gúr Nándor 197, Lukács Zoltán pedig 194 szavazatot kapott.
Az elnökhelyettes Gőgös Zoltán maradt. A szavazatokat újraszámolták, miután az alelnököknél túl szoros volt az eredmény."
Azért koalíciót kötni mégis pártok fognak! Nem a helyi kiskirályok! Másként anarchia van!
Országban kell itt már gondolkodni nem pártban, és örülni kell hogy egy józan gondolkodású, és nagy népszerűségnek örvendőember lett a szocik vezetője, aki képes lesz az összefogásra a többi demokratikus párttal.
Simán dicsekvésből elmondom , h egyik pártnak sem vagyok tagja és pártoló tagja sem, én csak egy normálisan működő országot szeretnék normális vezetőkkel, akik képesek leváltani a jelenlegi kormányt. meg tette az első lépéstt, minden Mszp szavazót arra kért, hogy ne menjenek el a kvóta szavazásra, eddig jó.

Buchhalter 2016.06.26. 15:37:28

@a nagy hohoohooo: ez most vicc volt a részedről?Molnár nagy népszerűségű?Hol,kiknél?Meg jó kis komcsi szöveget nyomsz:nem pártban hanem országban kéne gondolkodni.Ezt miért nem adod elő nagy publikum előtt?DK-val összefogni?Gyurcsány még mindig sokak szemében egy vörös posztó!A nagy baloldali összefogás nem jött össze az előző választásnál se!Miért nem mernek megújulni a szocik?Új makulátlan tisztaságú emberek akikbe nem lehet belekötni!Molnár besározodott.Máshol a saját párttársai golyóznák ezért ki.

bringás bosszantó 2016.06.26. 15:53:49

@karandash:

A többi idiotizmusa nem mentesíti orbánt és a tudatlan követőit.
Ha valamit sokan csinálnak, az nem jelenti azt, hogy jó, csak azt, hogy sok buta ember van aki követ egy másik butát.

Rejtő már megírta, nem segítek, hogy melyik volt, próbálj meg magadtól rájönni a rengeteg nagy eszeddel.

bringás bosszantó 2016.06.26. 16:00:17

@cipraszon:

Ez igaz. Velem lehet a baj, de ha valamit teszek akkor vállalom a felelősséget.
Hogy is volt ez a fajta hozzáállás a példaképeddel?
Mesélj, hányszor mert kiállni olyan szituációban ahol a kérdéseket nem a lefizetett kérdezők tették fel.
Mesélj, hogy is volt, amikor a gyáva féreg a függöny mögött bujkált, mert a saját Parlamentjében gyáva volt kiállni a kérdések elé.
Mesélj, hogy is volt amikor az utóbbi években szinte minden nemzeti ünnepünkről kiderült, hogy a gyáva féreg csak fizetett tapsolók elé mer kiállni és a nagy kordonbontó "hős" az utolsóra már csak úgy mert kiállni, hogy még a belátást is akadályozó fóliát tettek a kerítésre.

Szóval örülök, hogy más vagyok mint ő... és mint te. Nekem van gerincem, ember vagyok, míg ti a takonygerincű férgek osztályába tartoztok. A génselejtes gyáva törpe nekem csak papíron miniszterelnököm, a valóságban még arra sem méltó, hogy a seggemet kinyalja.

glorianna 2016.06.26. 16:05:33

@Buchhalter: Molnár jogerős bírósági határozattal tudja igazolni, hogy nem korrupt és nem lopós. A Fideszben simán tovább munkálkodnak azok is, akiket jogerős bírósági határozat marasztalt el korrupcióért, sikkasztásért, hazugságért (már ha mond valamit neked Várszegi Attila, Schlecht Csaba vagy Orbán Viktor neve...).
Voltaképpen azt sem értem, miért kell érzelmeket pazarolni politikusokra. Alkalmasságuknak nem mértéke az, hogy Gipsz Jakabnak vagy Jakabnénak szimpatikusak-e :S

glorianna 2016.06.26. 16:09:52

@enpera: Lassacskán a legrégebbi "szararc" (Copyright by enpera) OV...

Bambano 2016.06.26. 16:27:47

Hillerrel Orbán ellen? ezen nagyon tudnék röhögni, ha piréz lennék...

2016.06.26. 16:57:35

Nagy összegben mernék fogadni, hogy semmiféle összefogás nem nyer 2018-ban amiben Gyurcsány és / vagy az MSZP benne van. Akkor már inkább ott az LMP (lássuk merre mennek) vagy az MKKP.

cipraszon 2016.06.26. 17:50:28

@bringás bosszantó: Tulképpen ezt a bujkálást, gyávaságot te bringás bosszantóként hozod fel.

bekerült 2016.06.26. 17:52:14

@Buchhalter:

Neked az fáj, hogy a FIDESZ besározása nem ér egy fabatkát se !

Gyurcsány esetében sem működik már, mert jön felfelé mint a talajvíz !

Az igaz, hogy a FIDESZESEKNÉL nem nyerő egyik sem, se Gyurcsány, se Molnár és nem is igen lesz.

Azért vannak még híveik, akik kiállnak mellettük és ez a lényeg.
A többit meg elintézi Orbán és csapata.

Mert ennyit még nem hazudott, lopott, csalt senki, mint ezek az Orbánféle selejtes férgek !

Hajrá MSZP, Hajrá DK, Hajrá PM, Hajrá Együtt, Hajrá MOMA, Hajrá LMP és minden demokratikus erő !

Aranyi Gábor 2016.06.26. 17:56:59

@Aptyuka 02: Nem kéne A ZSIDÓK kezét elengedni, és nem származási, hanem tudás- és tehetség-, rátermettség-alapon politizálni?? Az összes oldalon... Egy próbát megér, nem? Neeem, agyhalottainknak megint az a gondja, h. Szakály professzor elítéli-e azt a "num. clausus,-törvényt, (amilyen két évvel korábbtól egészen 1950-ig (!!!!!) abban a kiaszottul demokratikus és nem zsidók által vezetett Amerikában bizony hatályban volt??!!!), amiben EGYETLEN SZÓ sincs zsidókról, csak a Trianon utáni értelmiségi kiegyenlítődés szükségességéről.. Orbánizmus lesz még itt 22-ben is, nemhogy 28-ban...

Aranyi Gábor 2016.06.26. 17:59:17

@bekerült: b@szod, ha nem lopnának ennyit, akkor a Hubbléval sem látna Amerika, mert úgy húznánk el mellette, mint Sikanzen a Zsuzsi-vonat mellett... Qurcsótány még a diplomáját is lopta, nemcsak az első millát...

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.06.26. 18:10:34

Molnár szimpatikus figura, de ez még kevés.

Alapvetően teljes és kérlelhetetlen rendszerellenességet várok el a vezetőt váltott mszp-től - bár tudom, hogy ez naiv ábránd csupán. Ez a magatartás hiányzik mind a mai napig az un. "demokratikus" ellenzéki oldalon. Az ellenzékkel legfőképp' az a bajom, hogy képtelen felfogni, mi lenne a dolga. A mai ellenzéki erők díszhalak csupán Orbán üvegtálkájában, amit ő a külföld felé mutogat: lám itt az ellenzék, demokrácia van.

Ez a rendszerellenesség hiányzott már 2014-ben, és előtte majd utána is. Most is. A 2010 elötti köztársaság - bár ezer sebből vérzett - elbukott. Az ellenzék 2010 után lefeküdt Orbán rendszerének. Pedig az orbáni rendszer totális elvetése, az annak való kérlelhetetlen nekifeszülés kellene hogy legyen az ellenzéki politizálás lényege.

Az ellenzéki politikusok ne a kormányzó Orbánnak, ne a kormánypárti Fidesznek, hanem annak rendszerének legyenek az ellenzékei. A jelenlegi ellenzékről ez nem mondható el. Ez a mai "ellenzék" egy behódolt, a NER-ben kirakatbábúnak használt, az orbáni játékszabályokat elfogadó, az Orbán által rájuk mért mozgástérben cincogó gittegylet csupán.

És ha lehet, bármilyen "vadul" is hangzik: ne a választásokra koncentráljanak. A választások nem lesznek sem tiszták, sem szabadok. Ha pedig a hatalom még így is veszélyben érezni fogja magát, bármikor bármit beír a választási tv.-be, amit csak akar. Ez a Kötcsén lefektetett centrális erőtér. Ez a NER. Itt nem győzhetsz csak úgy.

Ehelyett legyenek bátrak, tökösek. Lovagiasságnak, úriemberségnek itt már régen nincsen helye. A gazemberrel szemen nem játszhatod az úriembert.

Az mszp silányságát, és az egész un. "demokratikus ellenzék" mai helyzetét, és szellemi-anyagi kapacitásait látva most is azt mondom, nincs remény 2018-ban egy határozott fordulatra. De a változásnak legelőször a fejekben kell elkezdődnie.

Akkor talán hosszabb távon van remény.

Nagyorrú Barbi 2016.06.26. 18:46:06

'18-ban eltűntök a süllyesztőben büdös bolsik.

agyamputáltak 2016.06.26. 19:16:38

@Nagyorrú Barbi: ez tuti információ? eltűnik végre a fidesz? legyen igazad! :-)

Andráska8 2016.06.26. 19:38:51

Molnár Gyulát anno jól kigolyózta a saját pártja, partvonalon volt évekig. Én az MSZP-ben most sem bíznék.

Anna Kisfaludiné Baán 2016.06.26. 19:45:52

@bringás bosszantó: a nagy összeborulás eredménye 0 lesz. Bolond ember az,aki azt hiszi, hogy ezt a kormányt meg tudja buktatni, és az álkomcsi csürhét megint a nyakunkba ültetheti nem is beszélve az eddig elért eredmények szétzilálásáról!

lavór 2016.06.26. 20:17:59

Az az ország végét jelenti,, ha csak Gyurcsány és Orbán vezetheti...

PomberMaci 2016.06.26. 20:35:06

1. Molnárnak arról van papírja, hogy bizonyítottság hiányában mentették fel, azaz az ügyészség szar munkát végzett, ezt mondta ki a bíró. Ha ártatlan lenne, akkor bűncselekmény hiánya lenne. Kérdés az, hogy mit írt alá a Fidesznek a Molnár, hogy az ügyészég pünkt most, csak ebben az esetben ilyen hülye és unhatékony votl...

2. A trafikpályázatok komoly részét (25%-ról hallottam) emeszpés "vállalkozók" (értsd: maszopos politikusok sleppjei, rokonai, haverjai) nyerték. Ha ezeket mind kirúgják a Párt közeléből, létszámhiány miatt rögtön be is zárhat az Mszp.:-)))

Atacama 2016.06.27. 09:35:59

Amondó vagyok, hogy ha itt a jónépben az az érzés volna, hogy jajjistenem, mégiscsak Gyurcsánynak volt annó igaza, mégiscsak ő kell nekünk vezetőnek, akkor a DK már régesrég lekörözhette volna az összes ellenzéki pártot a közvéleménykutatásokban, az MSZP-ben alig lézengene 1-2 %-nyi szavazó, mind átpártolt volna már bűnbánóan Gyurcsányhoz. De még a balos érzelműek nagy részének sem kell Gyurcsány, nemhogy a bizonytalanoknak!

hugi12 2016.06.27. 11:12:46

Nevetséges, hogy egy 3-4 százalékos pártvezetőt istenítetek itt. Egyébként arról a Gyurcsányról beszéltek, aki éppen a napokban hülyézte le az embereket?

bekerült 2016.06.27. 12:31:21

@Aranyi Gábor:

Eszed a FIDESZ mantrát, mint a kacsa a nokedlit !

Magas ez neked, mint a kiscsirkének a pingpongasztal !
süti beállítások módosítása