Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Hazudhat bármit, Orbán megbukott

2019. március 21. - Európa Kávézó

Hiába folytatódik a pávatánc, Orbán lábára béklyó került, úgy pedig nehéz a mozgás. És ronda is. Meg sikertelen. Az Európai Néppárt kirakta a vizelő kutyát a ház elé. A sajtótájékoztatón előadott hazugságai pedig még rontják is a helyzetét.

ov.jpg

Rögzítsük a legfontosabb tényeket:

1. Orbán és a Fidesz európai néppárti tagságát felfüggesztették. 190-3 arányban. 

2. Orbán és a Fidesz mostantól be sem teheti a lábát a Néppárt tanácskozásaira, nincs szavazati joguk és nem javasolhatnak tisztségviselőket.

3. A felfüggesztő javaslatot megszavazta a Fidesz is.

4. Orbánt és a Fideszt egy háromtagú bizottság gyámsága alá helyzeték.

5. Orbán és a Fidesz elkövette azt a hibát, hogy a felfüggesztés megszavazásával elismerte, hogy az ellene felhozott vádak jogosak.

6. A totálisan bevizelt Orbán a szavazás előtti este még a CEU ügyében is letérdelt bírái elé.

7. Orbán és a Fidesz nyakig merült újabb hazugságokban. Azt hazudták, hogy nem volt Juncker-ellenes kampány - ki is röhögték az újságírók -, és azt hazudták, hogy felfüggesztés esetén azonnal kilépnek a Néppártból. Ez sem történt meg.

Itt, a Kávézóban is olvassuk, hogy vannak, akik szerint Orbán "ügyesen lavírozott", "kihozta a legtöbbet a helyzetből" stb. 

Nos, Orbán annyira ügyesen lavírozott, hogy a Soros-Juncker plakátokkal két hét alatt kirúgatta magát az Európai Néppártból. Annyira ügyes, hogy mostantól nem tud lobbizni uniós fejlesztési pénzekért. Annyira ügyes, hogy elvesztette korábbi támogatóit és szövetségeseit. 

Hazudhat bármit, Orbán megbukott. Persze, még jönnek majd újabb bajok, konfliktusok. Nem fogja ugyanis beismerni a kudarcot, és változtatni sem fog. És a tegnap kikínlódott állapot is csak tegnapra volt érvényes. Ma úgy kellett ébrednie, hogy néhány fontos telefonszámot hiába tárcsáz. 

Persze, az Európai Néppárt is megéri a pénzét. Orbánt ki kellett volna zárni. Hogy nem tették, annak meglesz az ára. Nekik is, nekünk is.

De a felfüggesztés az felfüggesztés. Minden más, az blabla.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr8514706184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szárny 2019.03.21. 08:27:53

Egyetlen kérdésem van. Mindez hány szavazatot hoz a magyar "baloldalnak"?

jajdehülyevagyok 2019.03.21. 11:29:26

Erősen megkérdőjelezhetőek az állítások és az indoklások.

júliusz48 2019.03.21. 13:16:49

Tisztelt Pjotr Pavlovics! Mivel nem az Unióban függesztették fel a Fidesz képviselők szavazati jogát, még csak nem is az Európa Tanácsban mint miniszterelnök,csak abban a frakcióban amihez eddig csatlakizott a párt, a választás után találhat ennél jobb érdekérvényesítő frakciót is. Viszont az EPP-t terelné vissza igazán a Nemzetek Európája irányába. Miért ne kéne ebben támogatni?

fabatka2 2019.03.21. 15:56:03

@MAXVAL bircaman közíró: Mesélj erről a "nép java érdekében"-ről.

19540511 2019.03.21. 19:17:52

Orbánra igaz a régi mondás: Nagyot akart a szarka, de nem bírta a farka.
Nem kellett volna ugrálni, pávatáncolni, lopni, csalni, hazudni és gyűlöletet szítani, akkor nem került volna szégyenpadra. Orbán egy rossz gyerek, aki nem tud semmiből tanulni és nem is akar. Az ilyen előbb-utóbb pofára esik. Ez most elkezdődött.

Zsoltbacsi 2019.03.21. 20:38:32

@MAXVAL bircaman közíró:

"Már megint megbukott Zorbán?"

Meg, pedig eddig keddenként szokott. (a csütörtök az államcsőd napja)

Arthur Bloch 2019.03.22. 03:35:59

@MAXVAL bircaman közíró: Melyik nép javára birka ???Nemo nascitur doctus,sed fit...

fabatka2 2019.03.22. 23:10:28

@MAXVAL bircaman közíró: Szép mondat. Kár, hogy semmit nem mondtál vele.
süti beállítások módosítása