Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

2006 ősz: a Fidesz éles lőszerrel lövetett volna - itt a bizonyíték

2018. október 25. - Európa Kávézó

Változnak az idők, ezért egy már-már elfeledett dokumentummal bizonyítjuk, hogy a Fidesz 2006 őszének forró napjaiban még a rendőrség mellett állt, sőt, Nyítray András, fideszes képviselő azt kérte számon egy országgyűlési bizottsági ülésen, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert!

 2006.jpg

Már évek óta feloldották a titkosítását annak a dokumentumnak, amely súlyos terhelő bizonyíték a Fideszre nézve. A hírhedt mondatok, amely szerint Orbán azt akarta, hogy halálos áldozatok is legyenek (?), Nyitray Andrástól származnak.

Nyitray azt az utasítást kérte számon a Honvédelmi és Rendészeti, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottság összevont ülésén megjelent két miniszteren, hogy a rendőrök nem használhattak fegyvert. Nyitray azt firtatta, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. „Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét” - fejtegette Nyitray.
Majd még hozzátette, hogy „isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van.”

Most, amikor október 23-a apropóján ismét fellángolnak a viták és az értelmezések, ennyivel tartoztunk az igazságnak. Az Orbán vezette Fidesz képviselője a tömegbe akart lövetni, azt kifogásolta tehát, hogy miért nem voltak halálos áldozatok...

A "szemkilövetős Gyurcsány és a rendőrterror" teóriája csak később született meg. Most már azonban bárki láthatja, Orbánnak, és a Fidesznek mi volt a célja. Akár a rendőrök védelmében. Tiszta szerencse, hogy Gyurcsány akkor sem hallgatott Orbánra.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1414320837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Alex 2018.10.25. 13:51:00

Miért gond ez?
Apja párttitkár volt, ő maga KISZ-titkár...
A kommunisták így nőttek fel!
Le kell lőni az "ellenséget", (ellenzéket) úgy kell megszüntetni a problémát!
Mit bíbelódjenek a demokratikus eszközökkel?
Még látszatra sem!

emmersson 2018.10.25. 14:00:39

@maxval balcán bircaman:

Ja...csak éppen a vezéred írta :P

patyuka 2018.10.25. 14:16:21

Tragikus az országot uraló köznapi tudat állapotára/szintjére, s abból fakadóan a sorsunkat hosszú távra meghartározó '19-es választások kilátásaira, azaz a jövőnkre nézvést, hogy reakcióként ezen az - egyébként ismert, de tudatosan elhallgatott/rejtegetett - dokumentumra nemhogy 'utcárazúdulásos' közfelháborodás, de igazából még enyhe 'naugye'-szintű szemrehányások sem támadnak az érintettek felé.
Az pedig csak még határtalanabbá növeli ezt a szégyent, hogy a kulturált viszonyok között dívó, az alaptalan rágalmakért járó megkövetésnek napjaink Magyaroszágán még a feltételezése is fixaidea!
Tehát mikrorizikóval akár nagy tételben is fogadhatnék arra, hogy azok, akik eleddig a leghangosabban "szemkilövőztek", most is sunyítva mélyen hallgatnak, de gyaníthatón, nem tellik majd el hosszú idő, hogy gátlástalanul újra előszedjék az efféle rágalmaikat.
Személyessé téve a konklúziókat, még azt is megkockztatom, hogy viszont amennyiben valami csoda folytán ez a vélekedésem a közérdeklődés középpontjába kerülhetne, úgy zúdulnának rám a kioktatástól a legförtelmesebb mocskolódásig tartó skálájú "ellenvélemények" - de az adekvát, tényszerű cáfolatokat lezserül mellőzve -, hogy elolvasni se győzném azokat, nemhogy külön-külön lereagálni...
S mindezeket azért ír(hat)om ide ilyen határozottsággal, mert a mindennapok gyakorlata és a tapasztalat ezt az attitűdöt igazolják vissza. Hiszen a Gyurcsány Ferenc személyére zúdított dehonesztáló vádakról - akár profánul vagy hivatalos feljelentésként fogalmazódtak meg - rendre bebinyosodtak, hogy aljas indíttatású rágalmak, a N. T. meg S. Zs által szervezett és irányított rágalomhadjárat termékei, illetve következményei. Ám eleddig a bírósági döntésekkel kötelezett sajtóhelyesbítéseket meghaladóan nem sok bocsánatkérésről hallhattunk/olvashattunk, és ne is reménkedjünk affélékben!
Mert nálunk nagyon-nagyon sokan nem megköszönni, méltányolni és irányváltással kifejezésre juttani szokták azt, ha felfedik/leleplezik előttük annak a hamisságát, amivel - a hatalomhoz juttató vokasaikat "meghálálandó" - csőbe húzták, átverték, becsapták... őket a hatalmasságok, hanem fröcsögő felháborodással, csakhogy a felvilágosítóra zúdítva azokat, merthogy úgy látszik: ők kimondottan szeretik, ha a kegyeltjeik - akiket ők munkáltatókként közös ügyeink intézésére szavaztak be a pozícióikba, szolgálat helyett - hülyét csinálnak belőlük!

Péter Sákovits 2018.10.25. 15:23:21

Tisztelt Szerkesztő Úr !
Ön elolvastaa amit írt ?Mert abból nem derül ki, hogy Nyitray azt kívánta volna a rendőröktöl hogy éles lőszerrel a tömegbe lőjjenek. Ezt csak Ön sugallja és azok harapnak rá,akik ezt szerették volna.

tetovaoda 2018.10.25. 17:02:36

„Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét” - fejtegette Nyitray.
Szerinted, Péter Sákovits, ez mit jelent? Ha egy rendőr életveszélyben találja magát, szerinted hogyan használja a fegyverét?
„isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van.”
Szóval, ha ez elég jog a fegyverhasználatra, akkor ilyenkor hogyan szokták használni azt a fegyvert?

azigaziraptor 2018.10.25. 17:25:54

@maxval balcán bircaman:
Hülye vagy Bírca!
Látszik, h Bulgáriában élsz!

Lévai András 2018.10.25. 19:23:16

Mi az, ami kiderül az idézetekből?
- Problémás az, hogy egy rendőr vészhelyzetben nem használhatja a fegyverét.
- Mázli az, miszerint nem halt meg egyetlen rendőr és nem rendőr sem.

Ami nem derül ki az idézetekből: a Fidesz szerint kötelező lett volna éles lőszerrel a tömegbe lövetni, hadd legyenek halálos áldozatok.
Ami viszont iszonyatos nagy csúsztatás, a szöveget úgy értelmezni, a Fidesz kimondottan akarta a halálos áldozatokat. A "Mázli"-val kezdődő mondat igen erősen cáfolja a fenti értelmezést.

Gyerekek, de tényleg... csak ennyi telik tőletek?

katus46 2018.10.25. 21:33:49

Már megint megy a hazugság a Fideszre ? Elég már a mesékből. Hová bújnának a patkányok akik felfordulást akarnak ?

öreg_répatorta 2018.10.25. 21:54:51

A fideszes a természet csodája. Agy és gerinc nélkül életfunkciókat produkál. Itt is van egy pár.

Megfontolt 2 2018.10.26. 05:11:19

Idézet a szánalmas cikk fotója alatti szöveg :
"Már évek óta feloldották a titkosítását annak a dokumentumnak, amely súlyos terhelő bizonyíték a Fideszre nézve. A hírhedt mondatok, amely szerint Orbán azt akarta, hogy halálos áldozatok is legyenek (?), Nyitray Andrástól származnak."
Aki képes ilyen aljas hazugságot összetákolni ( Orbán azt akarta ..) az nem tartozhat az értelmes élőlények közé . A névtelenségbe bújva próbálja az agyakat átmosni , szerencsére kevesen ülnek fel a teljesen nyilvánvalóan hazug mocskolódásainak !

megamedve 2018.10.26. 05:54:31

Az egész 2006-os "zavargás" orbán kézivezérelt csőcselékének a hőbörgése volt, ezt csak az nem látta, aki nem akarta, vagy hülye volt hozzá.
Lehet utólag bármit belemagyarázni, mint bármibe, utólag könnyű osztani az észt.
Akkor a hatóságok nagyjából jól kezelték a dolgokat. Nem volt tökéletes, de nem lőttek se itt, se ott ( bár egy balfasz elköltött egy tankot is).

csulla 2018.10.26. 09:16:35

Nem örülök neki,hogy a nemzetileg "érintett" bucka lakók,a nap fényt is az agyukban terjengő sötétbe akarják zárni!Minden liberális gondolatra képesek a turulos maszlagot bedobni!Az amnéziájuktól nem képesek látni,hogy a jobboldali nemzet-vezetés MINDIG BELE VITTE AZ ORSZÁGOT A SZARBA?amit aztán a pór népnek kellett "lapátolni"!Az utolsó hábórút,amiben hőn szeretett köbányai miklós oly kézségesen segítette a "kiválasztottakat",közel 1 millió Ember halálához vezetett,amiben a más identitású Embereké volt a túl súly!Ehhez ma is ragaszkodnának,mert az ezer év is kevés volt a megvilágosódásukhoz,csak így tovább és ez a katxvasz nép elmerül a történelem mélyére!

Lévai András 2018.10.26. 14:35:52

@csulla: előbb írni kellene megtanulni, majd utána a történelmet is, tiszta forrásból.
A bal-jobboldaliság nem értelmezherő 1789 előtt

Lévai András 2018.10.26. 14:41:56

Az az értelmezés is téves, miszerint baloldalon a népért tenni igyekvő értelmes lények vannak, míg jobboldalon a kapitalista hülyék leledzenek.
Az utolsó háborút, amiben Magyarország részt vett, éppen az akkor regnáló szélsőséges baloldali kormányzat miatt vívtuk, még 1956-ban.
Gondolom az a tény kimaraft nálad, Horthy fegyverszünetet kötött Sztálinnal.

István Hámori 2018.10.27. 09:28:35

Lám 12 év elegendő arra, hogy a valóságot kiforgassák, ellenkezőjére (-saját magukra akartak lövetni????) Kádárt így sem tudták ebben utolérni, őneki félév elegendő volt a forradalmat "ellenforradalomra" változtatni.

situmato 2018.10.28. 02:13:31

nem tudom a cikknek mennyi a valóság tartalma, nem is fogok utána járni, csak megjegyezném hogy akik annyira védik a Fideszt, mit szólnak ahhoz, hogy az állam 2013-2016 között kb. 300milliárd forintért adott el letelepedési kötvényt amiből kb. 60 milliárd (4 Groupama aréna ára, csak hogy érezük a léptéket) ment az offshore cégeknek akik értékesítették (20% jutalék... segítek) és ezt a pénzt kamatosan 2018-2020 között (igen, már az idén is) fizetjük vissza ami kb. 330milliárd lesz... tehát 240-et kaptunk 330-at fizetünk vissza. (37,5%-os kamat... ) Ez Antika "bomba üzlete"... de a kamatot nem Antika fizeti vissza... hanem mi! És ez nem fejeződöt be... ezt továbbra is tolják. 2017-2020 között ugyan ennyi kötvényt el fognak adni amit szintén kamatosan fizetünk majd vissza mi! Szóval akik annyira védik a Fideszt... Ez anynira jó az országnak? 3 évente bukunk 90 milliárdot csak ezen... ami, hogy maradjunk a példánál, 6 Groupama aréna ára... persze ebből csak 4 árát rakják zsebre... és ez csak 1 példa.

situmato 2018.10.28. 02:15:42

És bocs, de engem nem érdekel hogy az XY kormány mennyit lopott, az ezt nem mentesíti. Engem az érdekel most mi van, holnap mi lesz, meg az után mi lesz.

Sylion 2018.10.29. 18:45:35

@maxval balcán bircaman: Legalább használnád a Google-t, mielőtt ekkora fájdalmasan kategorikus kognitív disszonanciával égeted magad; www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/HOB/0609191t.pdf 38. oldal 2. bekezdés