Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Pálfordulás: hét éve az LMP sem támogatta a határon túliak szavazati jogát

2018. február 15. - Európa Kávézó

Kincseket lehet találni az interneten. Itt a bizonyíték, hogy korábban az LMP sem támogatta a határon túli magyarok szavazati jogát. Nem tudni, miért csicskultak be a Fidesznek ebben a témában. Lehet, hogy ezért szavazták meg Orbán alkotmánybíróit.

szel_had.jpg

Az uh.ro című portál számol a Kárpát.-medencei Magyar Képviselők Fóruma üléséről 2011. január 20-án. Ezen Dorosz Dávid, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta a tanácskozáson, hogy az "az LMP továbbra sem támogatja a határon túli magyarok szavazati jogát.
Dorosz közölte:  "sem elméletben, sem gyakorlatban nem támogatják a határon túli magyarság szavazati jogát. Az az álláspontjuk, hogy a szavazati jog területhez és lakóhelyhez kötődik, s azokba a döntésekbe, amelyek az itt élőket érintik, csak azok szólhassanak bele, akik itt is laknak. Akiket nem érint a szavazatuk következménye, ne vonják bele a szavazásba."
 
A helyzet egyértelmű. Áder és a Fidesz 1993-ban gondolta úgy, hogy a határon túliaknak nem jár szavazati jog. Most az LMP bukott le a pálfordulással. 
 
Lehet, hogy van összefüggés abban, hogy az LMP-hez az utolsó pillanatban befújt a szél egy raklapnyi ajánlószelvényt és a korábbi nézet elárulása között? Talán az sem véletlen, hogy Szél Bernadett vígan sorosozott Kósa Lajossal Orbán erdélyi "szabadegyetemén." Az LMP már megszavazta Orbán alkotmánybíróságának kibővítését is. 
 
Mi lehet az ára annak, hogy egy párt simán szembefordul önmagával?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr9213671440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azigaziraptor 2018.02.15. 20:42:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Hülye vagy birka, hisz sosem volt!
Tudhatnád, h ez Orbán csicska-csapata!

patyuka 2018.02.17. 06:29:19

Nem ez az egyetlen árulkodó jele annak, hogy az LMP a regnálók téglája! Pl.: még mindig nem adtak magyarázatot a csodálatos ajánlatszaporulatra, aminek köszönhetően egyáltalán bent lehetnek a Parlamentben; nem tudni, mit kerestek a regnálók szájtépői között Tusványoson; milyen megfontolásból segítettek be a 2/3-hoz az AB kiegészítése kapcsán... Tehát nem egyszerűen infantilizmus, hanem a gátlástalanság netovábbja az, hogy amikor ezeket fejükre olvassák, nagy lezserül úgy tesznek, mintha nem is hallanák, folytatják tovább az alakoskodó bohóckodást. Mert sem Sz. B. harcias felszólalásai, sem H. Á. leleplező nyomozásai sem többek annál, hiszen a különcködésükkel - a rájuk szavazókkal egyetemben - tagadhatatlanul a gyökeres változások kerékkötői!
süti beállítások módosítása