Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A liberálisozó Botka új barátja: Fodor Gábor

2017. szeptember 20. - Európa Kávézó

Kevés kínosabb pillanat lehet annál, mint amikor Botka László és Fodor Gábor összefog. Az egészről ordít a megújulás, és a szakítás a múlttal. Nem számít, hogy Botka eddig érdektelen liberális kispártokról beszélt, most meg mindenki által elutálva már a mindenki által megvetett volt (?) fideszessel, a pár főt számláló liberális kispárttal bútorozik össze.

fodor.jpg

Botka múlt szombaton arról beszélt, hogy le kell számolni az elmúlt tizenhat évvel. Nyilván ennek jegyében ő, mint aki 2002 és 2010 között a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány minden törvényét megszavazta, hiteles lesz Fodor Gáborral, aki a Gyurcsány-kormány környezetvédelmi minisztere volt. A hitelességet erősíti, hogy az MSZP-Liberálisok együttműködésben az a Szent-Iványi István képviseli majd Fodort, aki a menekültellenes orbáni népszavazáson - az MSZP-vel is szembemenve - a részvételre buzdított, segítve ezzel Orbánt, hátha érvényes lesz a népszavazás. Ez a Szent-Iványi 2010 és 2015 között Orbán mindenkivel összevesző, Európát megtagadó külpolitikájának képviselője volt, mint szlovéniai nagykövet.

De a legpikánsabb mégis az, hogy Fodor alig pár napja jelentette be, hogy kezdeményezik a könnyű drogok szabad hozzáférhetőségét. Látjuk magunk előtt, hogy Botka László után az MSZP helyi szervezetei és szavazói is felemelik szavukat, hogy marihuánát is lehessen kapni a Nemzeti Dohányboltokban. 

 Végül még egy tanulság: Hiller, Gőgös és Fodor beemelésével Botka a Gyurcsány-kormány két miniszterét és egy államtitkárát hozta vissza az általa megtagadott időszakból. Eddig...

Hillert azzal mentette fel, hogy 2014-ben egyéni körzetet nyert, így kvázi a választók rehabilitálták. (Igaz, Hiller a DK jelöltje is volt...) Kíváncsiak vagyunk, Fodorra mi lesz a magyarázat?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2812880382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laszlo ador 2017.09.20. 21:23:15

Ha ilyen kétséges egyéniségek mint Botka meg Fodor az alternativák egy új magyar kormányzásra akkor:Jóéjszakát Magyarország!

A.A. Cooper 2017.09.21. 06:12:20

@laszlo ador: ! Nem az alternatívával van itt gond, barátom, hanem azzal, amit helyettesíteni próbálnak.

Zsoltbacsi 2017.09.21. 11:41:57

Botka felismerte, hogy ha eredményt akar, akkor kénytelen bevenni Fodort a buliba. Hiába csak 1 százalékos a pártja, ha az az 1% Budapesten (+esetleg megyeszékhelyeken) koncentrálódik, azaz épp előlük venné el a szavazókat...
Ráadásul épp ezekben a körzetekben volt a legkisebb különbség- Szóval szerintem szimplán kimatekozták, hogy megéri lemondani 1-2-3 befutó listás helyről a javukra, ha cserébe szállítják a körúton belüli és a romkocsmák közönségét...
süti beállítások módosítása