Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Új felmérés: Botka megosztja az MSZP-szavazókat

2017. március 21. - Európa Kávézó

Tanulságos kutatás látott ma napvilágot. Az derül ki belőle, hogy hiába a MSZP miniszterelnök-jelöltje Botka László, a párt szavazóinak harmada Gyurcsány Ferencben látja Orbán legyőzőjét - holott ő nem is miniszterelnök-jelölt. Az ellenzék által elérhető szavazóknál kiegyenlített a támogatottságuk. A fideszesek inkább Botkát fogadják el, de ők Orbánra fognak szavazni. Íme a részletek...

gyf_botka_3.jpg

A Závecz Research felmérése alapján már világos, miért indított háborút az MSZP a Demokratikus Koalíció ellen. Az új fiúnak titulált politikai veterán, Botka László mögött még mindig nem sorakozott fel a baloldali szavazótábor, az agyonszidott Gyurcsány ma is erős pozíciókkal rendelkezik, sőt megkerülhetetlen erőt képvisel.

Arra hivatkoznak több helyen, hogy a felmérés alapján Botkát "négyszer annyian" választanák, mint Gyurcsány Ferencet. Ha azonban a számokat megnézzük, csupán az derül ki, hogy a sok szavazóval rendelkező fideszes táborban Botka elfogadottabb, mint Orbán korábbi legyőzője, a gyűlölt Gyurcsány. Ezzel csak az a probléma, hogy egy Fidesz-szavazónak lehet, hogy Botka szimpatikusabb, mint Gyurcsány, de ebből sosem lesz kormányváltó szavazat. A fideszes Orbánra szavaz, senki másra. 

A legizgalmasabb adat szerint az MSZP-szavazók harmada inkább Gyurcsány Ferencben látja Orbán legyőzőjét. Ez annak fényében különösen érdekes, hogy a szocialisták milyen brutális kampányt folytatnak korábbi elnökük és miniszterelnökük ellen. A Závecz Research azt is kimutatja, hogy a DK-ban is vannak, akik bíznak Botkában, de ne feledjük: Gyurcsány nem miniszterelnök-jelölt, ő tehát nem indul ebben a versenyben.

A balliberális oldal által elérhető szavazóknál a jelölt Botka és a nem jelölt Gyurcsány között kiegyensúlyozott a "verseny." 

És végül: a megkérdezettek fele nem nyilvánított véleményt. Jó lenne tudni, mit gondolnak erről, de nem mondták el a kérdezőknek.

Ha hitelesnek fogadjuk el az elemzést, akkor úgy összegezhetjük a tapasztalatokat, hogy Botka megosztja még az MSZP szavazóit, a DK erős pozíciókkal rendelkezik, a szinte mérhetetlen kis pártok szimpatizánsainak a véleménye egyelőre nem perdöntő. Ha elfogadjuk, hogy a fideszesek sosem fognak Botkára szavazni, akkor a szegedi polgármester által megnyitott Gyurcsány-ellenes háború egyelőre nem ért célt, sőt, értelmetlen. A DK eltiprására tett kísérlet, persze, folytatható, de lehet, hogy inkább taszítani fogja a választókat. 

Tárgyalni kellene, legalább az egyéni körzetek elosztásáról, hogy mindenütt egy jelölt induljon a Fidesszel és a Jobbikkal szemben. A többit meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr6812358037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dani Dugi 2017.03.21. 12:20:43

Emberek között élek !!Nem tace-poaukbol tájákozódom !! Závec ÚR !!Hány kavics egy rakás !!?? És ha megfizetik ?????????????????????????????????????

professzor45 2017.03.21. 12:26:21

Ez úgy hülyeség, ahogy van. A szocialisták örülnek Botka László jelöltségének, ezt a cikket még az óvodás gyerek sem veszi be.

Egyértelmű, hogy DK-sok agyszüleménye, akik már kínjukban nem tudják mit találjanak ki Botka és a szocik ellen.

Jó lenne ha Gréczy és a DK-sok is tudomásul vennék, ha az ilyen és ehhez hasonló cikkekkel, azt fogják elérni, hogy helyben sem tudnak együttműködni a szocik a dékásokkal. Nem is értem, hogy miért gondolják azt, hogy nincs hatással a települések szocialistáira, ha a vezetőik, szóvivőjük ilyen megnyilvánulásokat tesz közzé. Csak halkan árulom el, a mi településünkön már nem hajlandók a szocialisták és az aktivisták együtt dolgozni a dékásokkal. Konkrétan a Gréczy tegnap, tegnapelőtti ámokfutása verte ki a biztosítékot.

Elárulom. Lehet még rontani a dolgon, ha ezt akarják, akkor csak így tovább. Sikeres lesz az ügy. Orbánnak.

professzor45 2017.03.21. 12:27:38

Hahaha... Látom előmoderált az oldal :) Akkor kár is írni :) Nem mondom, demokratikus mentalitás :)

Domoka1 2017.03.21. 12:53:23

Így sem jó, úgy sem jó.

Marci29 2017.03.21. 13:16:35

Inkább Gyurcsány legyen újra a miniszterelnök HAJRÁ DK!

Bryan élete 2017.03.21. 13:17:30

Nem értem ezt az állandó dk fanyalgást.
A pártnak az lenne a dolga, főleg kifelé mutatva, hogy építkezzen, népszerűsítse magát, fiatalítson, főleg vidéken.
De úgy látom, éppen a már jól beépült fiatalok lépnek le, ami rossz jel.
Ez az örökös farokméregetés nem visz sehova, be lehetne fejezni és nem reagálni minden lepkefingra.

Veronika Laska 2017.03.21. 13:53:37

Sajnálom, de ez a Botka László, hogy kit szolgál és kinek az érdekeit akarja érvényre jutatni az még homályos. Egy biztos! Az én érdekeimet ő nem szolgálja, inkább gátolja. Amióta színre lépett ez az ember mintha az ellenzéki oldalt szeretné még zavarosabbá tenni. Ez csak egy személy érdekét szolgálja! Orbán Viktorét, aki a káoszból szokott győzelmet aratni ö mestere az ellenségeskedésből nyert győzelemnek. Tisztázni kéne, már hogy Mi ennek a Botkának a programja, mert csak ennyit hallottam, hogy fizessenek a gazdagok. Ez nem program! Ez nem több mint ködösítés és hülyítés. Botka László nálam már vesztes. Az egy dolog hogy ő vesztes lesz, de az már egy fájdalmasabb történet, ha a velem együtt több százezren vesztenek! Na, ezt kéne már felfogni.
„Animae scrinium est servitus.”
(A szolgaság a lélek börtöne.)

ben2 2017.03.21. 17:36:03

A baloldal 2018-ban nem fog választást nyerni, a fő kérdés tehát nem az, hogy kit tart akar miniszterelnöknek az átlag baloldali szavazó most, hanem hogy kinek lesz a legjobb esélye nulláról felépíteni a baloldalt 2018 után.
A Gyurcsány szekta azért parázik rá Botkára, mert ha sikerül a szociknak Botkát a mérsékelt baloldal vezetőjének pozíciójába lavírozni, akkor Gyurcsány minden esélye egyszer és mindenkorra elszáll, hogy valaha is Orbán érdemi kihívója legyen.

barli 2017.03.21. 17:57:21

Mivel kormányváltás csak akkor lesz, ha a mai fideszesek kiábrándulnak, így nem mindegy, hogy kire szavaznának. Gyurcsány véleménye nem oszt, nem szoroz..

illaim 2017.03.21. 17:59:05

@ben2: Látom egy picit nehéz a felfogásod! Gyurcsány nem akar miniszterelnök jelölt lenni! Ettől kezdve minden okoskodásod egyenlő a marhasággal!

illaim 2017.03.21. 18:04:50

Botka tagja volt annak az MSZP-vezérkarnak, akik aljas módon elárulták az elnöküket, a párt miniszterelnökét! Botka programjában nyomokban sem találni a pártok finanszírozásának átláthatóvá tétele! Ennek kapcsán teljesen mindegy hogy Botka vagy Orbán, az állami korrupció ugyan úgy virágozni fog! Legfeljebb Mészáros helyett majd más lesz a pénztáros!

bekerült 2017.03.21. 18:56:59

@ben2:

Gyurcsány nem akar miniszterelnök lenni, ő a demokráciáért küzd.
Mint a DK vezetője, ennek minden ódiumát is felvállalja és kész egy összefogás esetén , a közös miniszterelnök jelöltet támogatni.
Akkor milyen kihívóról beszélsz ?

2018-as esetleges vereség után, a DK nem fog összeomolni, sőt megerősödve fog kijönni belőle. Ha csak a parlamentbe kerül be, már ezzel ezt is elérte !

A baloldal szétesése tehát nem fog megvalósulni.
AZ MSZP széthullása viszont igen !

A Botka féle ÁRULÓKNAK a pártból menni kell.
Botka a fellépésével bizonyította, hogy részese volt az öszödi beszéd utáni puccsnak és az árulásnak. Az újra elővett Gyurcsányozás bizonyítja mindezt, pláne akkor, amikor már a FIDESZ részéről is lecsengett ez és a kutyát nem érdekli.
Pontosan Botkának illene megvédeni a volt elnökét, mert ő pontosan tudja, hogy mi az igazság !

Nincs programja és a balrafordulás nem fogja meghozni a várt eredményt, mert a szocializmus bukása egy jó időre elintézte a baloldalt.
A választók nem fognak szavazni egy olyan pártra, amely a szocializmust szeretné visszahozni.
Erre ott van Thürmer !

A DK tehát nem párázik rá a Botka hülyeségeire, fordítva annál inkább, ezért indított olyan feltételekkel, a DK legfeljebb csak reagált Botkára.

Botkának nincs meg az a képessége, hogy a baloldal vezetőjévé váljon, ezt már eljátszotta és mivel elég régi motoros már, nem is fogja tudni befutni ezt a pályát !

camilló 2017.03.21. 20:55:00

@bekerült: Ugye tudod, hogy a DK-nak köze sincs a baloldalisághoz! Nyugodtan kijelenthető, hogy egy neoliberális párt! Ugye tudod, azt is, hogy csak a köznyelv nevezi az elmúlt rendszert szocializmusnak, mert filozófiai értelemben is elég távol volt még tőle?! Az MSzP-nek nincs más választása a baloldali fordulaton kívül! Vegyétek már tudomásul, hogy a liberalizmus megbukott és már senkit sem tudnak becsapni a lózungokkal! A kizsákmányolt és a kizsákmányoló soha nem lehet egyenlő, mint ahogy a neoliberálisok állítják!

Imre Csizma 2017.03.21. 22:42:24

Valaki elárulná már nekem,hogy a 2002 és 2010 közötti kormányzás miben volt neoliberális?Akkor,amikor 2002től fizették az Orbán kormány utolsó pillanataiban duplájára emelt minimálbért,50%-al megemelték a közalkalmazotti béreket,bevezették a 13.havi nyugdíjat.Többkulcsos adó volt,a magas jövedelműek többet fizettek.Lehet,hogy volt bennük formalitás,de működtek az érdekegyeztető fórumok.2000 és 2003között(Orbán kormány vége,Medgyessy kormány eleje)32%-al emelkedtek a reálbérek,miközben a GDP csak 12%-ot nőtt.Tehát majdnem háromszorosával nőttek a reálbérek,mint a GDP. Teljesen nyilvánvaló,hogy ebből elöbb-utóbb vissza kellett venni!2006-ig ehhez senki nem mert hozzányúlni,2006 után a második Gyurcsány kormány már kénytelen volt visszavenni és a hiányt a 2006 évi 9,4%ról 2008 ra leszorította 3,6%ra.Mi van ebben neoliberális,hogy a hiánycélt tartani kell?Mi van neoliberális például a vizitdíjban vagy a kórházi napidíjban?A szociális állam Ausztriában például a TB járulékon felül kártyadíjat (10Euro negyedévenként) és kórházi napidíjat (12Euró/nap) kell fizetni.Abszolút hülyeség,hogy a baloldal, a Fidesz hazug retorikáját átvéve önként minősíti magát neoliberálisnak.Mindeközben a Fidesz bevezette az egykulcsos adót.Na ez az ami tényleg neoliberális intézkedés!

Zsoltbacsi 2017.03.21. 23:30:32

@Imre Csizma:

"Valaki elárulná már nekem,hogy a 2002 és 2010 közötti kormányzás miben volt neoliberális?"

Rengeteg mindent lehetne erre irni, en csak egyet emlitenek: mindent "suchmannositottak" (=aron alul elkotyavetyeltek), mert "az allam rossz gazda" es "majd a piac megoldja"

ebella 2017.03.22. 04:14:56

A gyurcsányisták szerint megosztja a maszopot a Botka? Ki hitte volna, hogy azután, hogy a francba küldte imádott vezéreteket, nem szeretitek?

Kár erőlködnötök.

ebella 2017.03.22. 04:18:01

@bekerült: Pedig parázhatna nyugodtan a DK. Kinéz egy parlamentből kikerülés, elég egyértelműen. Gondolom ezért is támadjátok olyan kérlelhetetlenül a maszopot.

camilló 2017.03.22. 05:39:57

@Imre Csizma: Neoliberális gazdaságpolitikának nevezzük azt a politikát, ami kiszolgálja a tőke (ha úgy tetszik tőkések) érdekeit. Szeretnélek emlékeztetni, hogy megnyirbálták a dolgozói jogokat (korántsem annyira mint a fidesz ez tény!), olyan kedvezményeket kaptak a multinacionális vállalatok amiért a közösségnek nem adtak semmit csak a profitjuk nőt! Erőteljesen megnyirbálták a szociális ellátást. Természetesnek veszik a munkanélküliséget és nem a megélhetést nyújtó (tehát nem éhbért fizető) munkahely teremtésen dolgoztak. A gazdaság irányítását a piacra akarták bízni teljes egészében. No ez megbukott és a FED elnöke jelentette ki, hogy kellenek szabályozók a piacnak mert egyébként komoly bajok következnek be! A Mikola elkezdett kórház privatizációját erőteljesen folytatták. Ugye tudod, hogy azokat a szolgáltatásokat amik jól fizetnek multik vették meg! Ajánlom figyelmedbe Moldova György Tékozló koldus című művét! Soroljam még, milyen neoliberális intézkedéseket tettek?

camilló 2017.03.22. 06:15:47

@Imre Csizma: Még egy apróság! Nem lehet baloldali az a párt, aki elfogadja az emberek közötti vagyoni egyenlőtlenséget. A vizitdíjról: A szerencsétlen közmunkás aki cca. 50 ezer forintból él fizet 300 ft-ot, meg a Te pártelnököd is fizet 300-ft-ot. Szerinted ki vállalta a nagyobb terhet? Milyen kórházi napidíjról beszélsz amikor 3 millió honfitársunknak a mindennapi lét is gondot okoz? Ne Ausztriával példálózz mert ott a fizetések nagyságrendekkel nagyobbak, és a dolgozói érdek-képviseleteket sem tették tönkre különféle neoliberális kormányok!

bekerült 2017.03.22. 09:24:47

@camilló:
camilló !

Ugye tudod, hogy a baloldaliság , mint fogalom, egész mást jelent egy piacgazdaságban és mást egy "szocializmusban",

Vonatkozik ez persze a jobboldalra is és, igen, a liberalizmusra is.

Talán meg kellene kérdezni előtte, mielőtt sommás kijelentést teszel, hogy mihez képest ?

Ha úgy nézzük a változásokat, akkor minden pártban van némi liberalizmus, mert változnak a helynek és időnek,, no meg a választók igényeinek megfelelően.

Amelyik nem ezt teszi, az bizony lemarad és kimarad.

Azzal pedig kifoglalkozik, hogy ki mit címkézik ?
Neked neoliberális, másnak meg nem és kész.

A baloldalnak és benne az MSZP-nek is változnia kell tehát, mert, ha nem ezt teszi, akkor az MDF sorsára jut.
Mivel nem akarnak a "liberális". irányba menni, mert ott már ott van a DK, kénytelenek balra menni, csak ott meg a Thürmerék vannak., akiket nem nagyon kedvelnek a választók.
Kíváncsian várom, hogy mi sül ki ebből, csak nehogy ezt is a Gyurcsányra fogjátok.

A DK és benne Gyurcsány, jelenleg a demokrácia visszaállításáért küzd, hogy a baloldal tudjon működni, mert a baloldal csak a demokráciában tud érvényesülni. Tegyük hozzá, hogy a szociáldemokraták is hagyományosan demokraták. A DK jelenleg ebből a demokráciára helyezi a hangsúlyt, mert ez van a legnagyobb veszélyben.

Ha ez neoliberalizmus, akkor ezt is fel kell vállalni, mert más út nincs !.

A liberalizmus jelenlegi utálata még érthető is lenne az SZDSZ után, akik bizony túltplták a biciklit, meg is bűnhődtek érte.
Az viszont nonszensz, hogy aki változást akar, az a liberálisokat akarja visszahozni.
Ilyen értelemben az MSZP balraátja meg a "szocializmusért " kiált !

Eszük ágában sincs demokratának lenni és a demokráciáért küzdeni.
Legfeljebb az Orbán rendszerét vennék át és vinnék tovább más szereplőkkel.

Hülyeséget lehet állítani, de a DK soha nem mondta, hogy a kizsákmányoltak egyenlők lehetnek a kizsákmányolókkal, ezért tehát nem is lehet neoliberális.

Az életben azért olyan soha nem volt, hogy mindenki egyenlő és nem is fog lenni. Minidig vannak erősek és gyengék, okosak és buták, vezetők és vezetettek, stb., ezért egy nagy marhaság az, aki ezt állítja, vagy nagy marha aki erről beszél.

Te pedig ezt állítod a DK-ról.
Egy kicsit hülyének nézel mindenkit.
Nincs semmi baj, csak rajta, majd elválik, hogy mi lesz belőletek.

bekerült 2017.03.22. 09:30:57

@ebella:

Hogy mi néz ki a DK-nak, azt majd meglátjuk.
Jelenleg a DK, a demokráciáért küzd és ezzel az MSZP -n is segít többek között.
Az MSZP pedig mindenkit rugdos és feltételeket támaszt mindenkivel szemben, mintha ő szarta volna ki a spanyolviaszt.

A nagy akarásnak nyögés lesz a vége !

Vasvári Sándor 2017.03.22. 15:34:50

Kevés kivétellel sok itt az idióta! A cikk minden szava igaz! Mondjátok vakok,és gyenge értelműek? Hogyan lehetséges,hogy Botka és Gyurcsány minimum egyenlően állnak,pedig Gyurcsány nem is akar miniszterelnök lenni!Csak nevetnem kell,mennyire ostobák vagytok!Camilló, Ebella, Ben2 olyan ostobák vagytok,hogy a szóban kifejezni nem is lehet! 2018-ban hatalmas meglepetésben lesz részetek! Bár Gyurcsány nem is indul min. eln. jelöltnek,én rábeszélném ha tudnám! Botka bármekkora nagy darab Feri megreggelizné.És desszertnek ott van Orbán! No ha a desszert elég ocsmány,de egyszer meg lehet enni! A lényeg,fingotok nincs a politika lényegéről! Üssétek Gyurcsányt ahogy tudjátok.Mert az acél akkor keményedik,ha mennél jobban ütik!

Zsoltbacsi 2017.03.22. 16:35:11

@Vasvári Sándor:

"2018-ban hatalmas meglepetésben lesz részetek! "

Ezt mar hallottuk. 14ben meg 2 hettel a valasztasok elott is az volt a duma, hogy "ugysem merik elmondani a telefonos kerdezoknek" meg "nem sikk ellenzekinek lenni", "de majd az embereknek a helyukon lesz a szivuk a szavazofulke maganyaban", es lesz meglepetes.
Hat lett, orom volt nezni az osszefosas tagjait a kozos szinpadon. Ott alltak, es latszott rajtuk, hogy nem ertik... :))))

"És desszertnek ott van Orbán!"

Gondolom ezzel arra gondoltal, hogy "felmosta a padlot" vele. Ajanlom a kovetkezo 2 grafikont tanulmanyozd:

m.cdn.blog.hu/ma/mandiner/image/fidesz_mszp(1).gif
m.cdn.blog.hu/ma/mandiner/image/gyurcsany_orban(1).gif

Lilla50 2017.03.22. 18:10:41

dk mszp csörte egy pohárban!
vihar

a dk a realitás talaján áll, a realitásban Jog előtti egyenlőség -esélyegyenlőség)!

Botka pedig a hitet hozta újra elő: a jövőben mindenki boldog és gazdag lesz. (jogi és vagyoni relatív egyenlőséget = feltételegyenlőséget)
Mindeközben a nemzetvédelem Nemzethitbeli áhitat pedig felülírja a vagyoni problémákat és mindent visz!
Miközben az Orbáni rezsim nem ingatható, addig a maradék ellenzéke meg kioltja egymást!
Ez az mszp sara elsősorban sajnos! Kár!

camilló 2017.03.22. 18:36:02

@bekerült: Igazán köszönöm az olvasni valót, de valószínűsítem, hogy többet tudok a Tanács Magyarországról és harcairól mint Te. Már csak személyes érintettség okán is. Értem én, hogy miről ír a blog szerzője (megjegyzem az általam olvasott valóban baloldali híroldalak egyik ajánlott szerzője), sőt azt is tudom, milyen indokból ír így.
A baloldaliság nem a rendszertől függ. Teljesen mindegy, hogy kapitalizmus van, vagy szocializmusnak nevezett (államszocializmus, államkapitalizmus) rendszer. Fogalmam sincs hol és kitől olvashattad, hogy különbség lenne! Nincs mihez képest! Olvass talán Trockíjt, Lenint, Marxot, ha kíváncsi vagy a filozófiai háttérre! Ajánlhatom az anarchista szerzőket is, csak hogy tisztán láss! A liberalizmus forradalmi és baloldali VOLT akkor amikor kitalálták! Azóta jócskán eltávolodott az eredeti eszméktől, ha nem is szavakban, de tettekben mindenképpen! Egy komoly pártot komoly filozófiai háttér is jellemez és ennek az alapja stabil, még akkor is ha változik a világ. Így a marxizmus sem dogma! ha nem tudod milyen az Általad választott párt politikai, gazdasági háttere, csak sajnálni tudlak! Sajnállak, ha nem ismered fel, mit is jelent a neoliberalizmus és mit is akar! Egy idézetet teszek ide Neked: "Ne rettegjünk a régi igazságoktól.

Akkor se, ha némelyek fölhúzzák az orrukat.

Ami megfejtendő: a rejtély, hogy miképpen lehet rávenni óriási társadalmi csoportokat, hogy saját – könnyen kibetűzhető – érdekeik ellen cselekedjenek, méghozzá izzó lelkesedéssel.

Hogyan lehetséges, hogy elnyomottak akár az életüket áldozzák érte, hogy súlyosabban elnyomják őket; hogy kizsákmányoltak szót emeljenek érte, hogy gyalázatosabban zsákmányolják ki őket, mint korábban."
Igazán sajnálatos, ha a baloldalon csak a Thürmer féle pártot ismered! Én azért leírom Neked, hogy van olyan párt ami modern baloldali párt képét mutatja. Ilyen a Magyarországi Munkáspárt 2006. Vannak még nem Sztálinista pártok a baloldalon akiről nem is hallottál, mert agyon hallgatják őket. Ilyen pl. a Népi Front. Lehet, hogy nem kedvelik Thürmert, de az általa képviselt eszmékkel sokan egyetértenek, még akkor is ha ezt nem is tudják! Nem vagyok Egy pártnak a tagja sem,mielőtt párt elkötelezettséggel vádolnál! Marxista vagyok! Milyen demokrácia visszaállításáért küzd Gyurcsány? Én megmondom Neked! A polgári demokráciáért! Ha olvasnál teszem azt Lenint, akkor tudnád, hogy egy időben valóban forradalmi volt a polgári demokrácia, de a történelem meghaladta és pontosan a tőke érdekeit képviseli. nem lehet a polgári demokrácia mindenki számára demokrácia, mert az osztályok megmaradnak! Igazán nem akarok kiselőadást tartani Neked a szociáldemokraták demokrácia felfogásáról a két baloldali irányzat szakításáról, de a szocdemek is csak addig fogadják el a polgári demokráciát amíg az nem sérti teljesen az általa képviselt osztály érdekeit! Lehet elmenni abba az irányba ami teljesen feladja a baloldali értékeket és meg is lesz az eredménye. Blair Munkáspártja vs Corbyn Munkáspártja. SPD válsága vs. Die Linke sikere. PSo válsága Podemos előretörése. Nem is folytatom! Nincs azzal baj, hogy valaki liberális, de akkor ne tévessze meg az egyszerű halandót azzal, hogy baloldalinak mondja magát. Kis pengeváltásunkból egyértelműen kiderül, hogy Neked sincs fogalmad arról mit is jelent amit képviselsz!
Még egyszer leírom, hogy nincs tiszta demokrácia! van polgári demokrácia és van a proletariátus demokráciája. " A "tiszta demokrácia" a munkások elbolondítására törekvő liberálisok hazug frázisa. A történelem ismer polgári demokráciát, amely felváltja a feudalizmust és proletár demokráciát, amely felváltja a polgári demokráciát... A polgári demokrácia, bár nagy történelmi haladás volt a középkorhoz képest, mindig szűk, korlátozott, hamis, képmutató lesz, paradicsom a gazdagok, csapda és csalás a kizsákmányoltak, a szegények számára - és a kapitalizmus alatt nem is lehet másként."
ha az MSzP balraátja a szocializmusért kiállt akkor azzal nincs semmi baj!
A DK valóban nem mondta ki hogy a kizsákmányoltak és a kizsákmányolók egyenlőek lehetnek, de ezt sugallja! Élén a párt elnökével aki szerint nincs semmi baj azzal, hogy egyesek milliárdosok, míg mások éheznek. Szerinte annyi a teendő, hogy adjunk segélyt ezeknek az embereknek! Szerintem meg nem segélyt kell adni, hanem igenis joga van minden embernek a tisztes jóléthez. Ha ehhez az szükségeltetik, hogy a gazdagoktól elvegyünk, akkor legyen úgy! Mert kevés kivételtől eltekintve egyik gazdag sem mondott le a vagyonáról, hogy segítsen embertársain, pedig Feritek szerint aki gazdag az biztos jobb képességű. Szerintem meg nem! ha meg jobb képességű akkor kutya kötelessége lenne segíteni és nem a "nyomorenyhítő akciók" keretében!
Jót mosolygok magamban, hogy Te szerinted vannak akik többet érnek mint Te! Igen ezt állítod!

camilló 2017.03.22. 18:36:53

@bekerült: Jót mosolygok magamban, hogy Te szerinted vannak akik többet érnek mint Te! Igen ezt állítod!
"Az életben azért olyan soha nem volt, hogy mindenki egyenlő és nem is fog lenni. Minidig vannak erősek és gyengék, okosak és buták, vezetők és vezetettek" Én nem gondolom, hogy bárki is többet érne tőlem, vagy akármelyik más embertől! Ebben a kérdésben Che Guevara gondolkodott teljesen szélsőségesen, de még az Ő gondolatmentét is meg lehet érteni! Halkan megkérdem, hogy tudod-e mit jelent az anarchia? Guglizz bátran, ha fejből nem megy, és akkor nem fogsz olyat állítani amit idéztem Tőled! Nevezhetsz marhának, de azért gondolkozz el, hogy csak az a kevés amit felvillantottam Neked hány szerzőtől jött össze. Tedd mellé Te mennyit olvastál erről és gondolkozz!
Nem tudom értelmezni, hogy "mi lesz belőletek"! A kisembernek nincs más lehetősége a tisztes léthez csak a baloldali út!

camilló 2017.03.22. 18:41:10

@bekerült: Csak egy kis adalékként. 2013-ban amikor leültek az ellenzéki pártok tárgyalni az együttműködésről, a DK megmondta, hogy ki a demokrata és ki nem! Ez ugye teljesen demokratikus pártra utal!:)) Főleg úgy, hogy a saját magát sem tudja elhelyezni a politikai palettán. Jó példa volt Feritek hebegése Rónai Egon műsorában!

camilló 2017.03.22. 18:42:02

@Lilla50: Nem jog kell, mert abból már túl sok van! Igazság kell az embereknek, mert abból egy szemernyi sincs!

mojszipupi 2017.03.23. 09:50:42

Inkább rohadjon szét az ország a fidesz alatt, minthogy a puccsita mszp valaha is vissza kerüljön a hatalomba. A fideszt az tartja össze, hogy nem árulja el a sajátjait, az mszp pénzért, pozíciókért, a kényelmes semmittevés megőrzéséért simán feldobta Gyurcsányt. Ugyan olyan aljas köpönyegforgatók, mint a fidesz. Sőt ha kell egy csapatot akotnak és kedélyesen vihorásznak együtt az állami propaganda tévében. Botkának egy feladatot adott Orbán. Akadályozzon meg bármilyen össze fogást, és kizárólag Gyurcsányt támadja. Ezt teljesítette is. Ha ez az ország jót akar magának, az mszp maffiát soha többé nem hozza vissza a hatalomba, mert abba már a fidesz évtizedes országlerablása után csődbe menne az ország. Alapjövedelem + fizessennek a gazdagok??? A garantált csőd receptje, viccenek is rossz

bekerült 2017.03.23. 11:44:03

@camilló:

Camilló !

Egész kisregényt hoztál össze, csak sajnos sok vélt és valótlan állításokkal, teljesen értelmetlenül hablatyolsz.
Azt, hogy ki mit tud és mit nem, ráadásul szent meggyőződéssel állítani, enyhén szólva s nagyképűség.
Annyi ferdítést, félreértést hoztál itt össze, hogy kedvem szerint mindet megcáfolnám.
Azért felsorolom :
Nem tudsz többet a Tanácsköztársaságról mint én.
Félreérted a baloldaliságról írott véleményem.
Félreérted a LIBERALIZMUSRÓL írt véleményem és azt a baloldaliságra érted.
Rengeteget olvastam az általad említetteket is, mert kötelező volt, egyetemi végzettségem van belőle.
Azt se tudod, hogy mit akar a DK, de a hagymázas saját gondolataid ezt érthetővé teszik.
Biztosíthatlak, hogy A DK baloldalisága megkérdőjelezhetetlen, tehát az alapok stabilak legalább annyira, mint az általad ismertetett pártoké.
A régi igazságok igazak voltak a saját korukban és nem is retteg senki tőle, csak nem sokba nézik.

A társadalmi csoportokat az érdekeik vezérlik és ezt képviselik a pártok, ha nem tudnád !
A "kizsákmányoltakat " is meg lehet érteni, mert élni akarnak, még pedig jól élni !
Lózungokkal már nem lehet megetetni őket.

Ismerek baloldali pártokat, csak sajnos átlátok rajtuk, mint már írtam, értek hozzá, benne voltam nyakig a sűrűjében.

Tudod hányingerem van már a FOXI-MAXI oktatástól, ezzel talán nem kéne etetni senkit.

Az MSZP balra- átja a mutyizásért kiált és esze ágában sincs semmilyen demokráciában gondolkodni ! Ez a te rended is, meg a Botkáé is.

Milyen okos is vagy te, hogy a DK sugallatait is képes vagy kitalálni !?
Talán nem kellene a mások nevében beszélni és ragozni a saját elképzeléseidet.

Mindig elképedek, amikor a milliárdosokat szapuljátok, miközben minden hamis és rossz eszközt bevettek, hogy pénzt "csináljatok.
Szeretnélek emlékeztetni ENGELS szerepére, akinek a pénze nélkül igen csak nehezen született volna meg a munkásmozgalom !
Akkor mi a fészkes bajotok van a mai milliárdosokkal, akik szeretnének segíteni a baloldalon.. Hálából ti meg beleharaptok a kezükbe !
Elmentek a sunyiba !

Elképedek azon, hogy mennyit tudsz hazudni.
A DK soha nem a segélyezést preferálta. A " több felelősség fent és a több lehetőség lent" ugyanis nem ezt jelenti. Márpedig erről hallhattál eleget mostanában. Erre te egész másról írogatsz.

a gazdagoktól való elvevést már kipróbáltuk és hagy ne mondjam, hogy a rémálmaimba se jöjjön elő !
Ökör vagy te kedves barátom, ha ez még most is az eszedbe jut, de azok is, akik erre gondolnak !
Egyesek úgy látszik, hogy csak egy másik jövedelem átcsoportosításban tudnak gondolkodni ! Mint a FIDESZ ! Össze lehetne kötni benneteket !

Szerintem Gyurcsány messze a legtöbbet tett a saját vagyonából a baloldal asztalára. Elég csak a miniszterelnöki fizetésére gondolni, amelyet jótékony célra ajánlott fel. SENKI, ismétlem, senki nem tett többet tőle
ezen a téren a baloldalért !

Vegyétek már észre, hogy a piacgazdaságban élünk és előre láthatólag abban is fogunk még sokáig élni.
Itt nem bűn az, ha valaki profitra tesz szert és az az ügyes és sikeres akinek ebből több jut.

Hát én még emlékszem azokra az időkre, amikor tele voltak a munkahelyek munkakerülőkkel, az úgynevezett "vatta emberekkel ".
Úgy, hogy hagyjuk már ezt a süket dumát a nyomorról meg a többiről.
Ezt Orbánék is simán kihasználják és etetik vele a szavazókat

Főleg a választások előtt, meg a MULTIKKAL szemben, miközben a saját zsebüket tömik.

Ezt csinálták az átkosban is az egyes vezetők, mert azért vezetőkre mindig szükség van, ugye ??
Minden rendszer kitermeli a saját arisztokráciáját.
Egy idő után meg jöttök ti és leraboljátok őket miközben az ország ebbe belerokkan.

Nézd már meg, hogy nem e tollas a hátam !

Igen, én elismerem, hogy vannak akik többet érnek nálam, sőt, még azt is tudom, hogy még tőlük is vannak akik többet érnek.
De, hogy te nem tartozol ezek közé, az biztos !

Elárulok valamit.
Ép a minap jutott eszembe, amikor én is a fekete vonaton ingázva jártam dolgozni Budapestre és máshová, a családot hátra hagyva.
A kisemberekről tehát ne dumálj nekem, ismerem ezt a terepet, benne élek.
Azt tudom, hogy soha nem leszünk egyenlőek, mert mindig lesznek olyanok, akik még nálunk is egyenlőbbek !

A baloldal az emberi gyarlóságok miatt bukik el és bukott el mindig !
A baloldali ÚT is ide vezet !

Rákosiék ezt gyönyörűen bemutatták, csak emlékezni illene rá !

bekerült 2017.03.23. 11:53:11

@camilló:

Már megint félrebeszélsz !
Javasolnám, hogy ne igyál többet !

A DK soha nem mondta meg, hogy ki a demokrata !
Azt viszont könnyen meg lehet mondani, hogy ki nem az !

Ezen persze elgondolkozhatnál, mert egy olyan párt, amely kizárólagos hatalomra tör érőszakkal el akarja venni mások értékeit és megkeresett jövedelmét, az bizony nem lehet demokrata !

Te pedig ezt tartod helyesnek !
Ezen meg te hebeghetsz, mert Gyurcsány csak azért nem akart belemenni egy ilyen vitába, mert ez nem segítené az Orbán eltávolítását.
Ezt a vitát majd megvívjuk, ha Orbánék már nem lesznek a hatalom közelében sem !

No comment.

bekerült 2017.03.23. 11:54:52

@camilló:

Camilló !

Egész kisregényt hoztál össze, csak sajnos sok vélt és valótlan állításokkal, teljesen értelmetlenül hablatyolsz.
Azt, hogy ki mit tud és mit nem, ráadásul szent meggyőződéssel állítani, enyhén szólva s nagyképűség.
Annyi ferdítést, félreértést hoztál itt össze, hogy kedvem szerint mindet megcáfolnám.
Azért felsorolom :
Nem tudsz többet a Tanácsköztársaságról mint én.
Félreérted a baloldaliságról írott véleményem.
Félreérted a LIBERALIZMUSRÓL írt véleményem és azt a baloldaliságra érted.
Rengeteget olvastam az általad említetteket is, mert kötelező volt, egyetemi végzettségem van belőle.
Azt se tudod, hogy mit akar a DK, de a hagymázas saját gondolataid ezt érthetővé teszik.
Biztosíthatlak, hogy A DK baloldalisága megkérdőjelezhetetlen, tehát az alapok stabilak legalább annyira, mint az általad ismertetett pártoké.
A régi igazságok igazak voltak a saját korukban és nem is retteg senki tőle, csak nem sokba nézik.

A társadalmi csoportokat az érdekeik vezérlik és ezt képviselik a pártok, ha nem tudnád !
A "kizsákmányoltakat " is meg lehet érteni, mert élni akarnak, még pedig jól élni !
Lózungokkal már nem lehet megetetni őket.

Ismerek baloldali pártokat, csak sajnos átlátok rajtuk, mint már írtam, értek hozzá, benne voltam nyakig a sűrűjében.

Tudod hányingerem van már a FOXI-MAXI oktatástól, ezzel talán nem kéne etetni senkit.

Az MSZP balra- átja a mutyizásért kiált és esze ágában sincs semmilyen demokráciában gondolkodni ! Ez a te rended is, meg a Botkáé is.

Milyen okos is vagy te, hogy a DK sugallatait is képes vagy kitalálni !?
Talán nem kellene a mások nevében beszélni és ragozni a saját elképzeléseidet.

Mindig elképedek, amikor a milliárdosokat szapuljátok, miközben minden hamis és rossz eszközt bevettek, hogy pénzt "csináljatok.
Szeretnélek emlékeztetni ENGELS szerepére, akinek a pénze nélkül igen csak nehezen született volna meg a munkásmozgalom !
Akkor mi a fészkes bajotok van a mai milliárdosokkal, akik szeretnének segíteni a baloldalon.. Hálából ti meg beleharaptok a kezükbe !
Elmentek a sunyiba !

Elképedek azon, hogy mennyit tudsz hazudni.
A DK soha nem a segélyezést preferálta. A " több felelősség fent és a több lehetőség lent" ugyanis nem ezt jelenti. Márpedig erről hallhattál eleget mostanában. Erre te egész másról írogatsz.

a gazdagoktól való elvevést már kipróbáltuk és hagy ne mondjam, hogy a rémálmaimba se jöjjön elő !
Ökör vagy te kedves barátom, ha ez még most is az eszedbe jut, de azok is, akik erre gondolnak !
Egyesek úgy látszik, hogy csak egy másik jövedelem átcsoportosításban tudnak gondolkodni ! Mint a FIDESZ ! Össze lehetne kötni benneteket !

Szerintem Gyurcsány messze a legtöbbet tett a saját vagyonából a baloldal asztalára. Elég csak a miniszterelnöki fizetésére gondolni, amelyet jótékony célra ajánlott fel. SENKI, ismétlem, senki nem tett többet tőle
ezen a téren a baloldalért !

Vegyétek már észre, hogy a piacgazdaságban élünk és előre láthatólag abban is fogunk még sokáig élni.
Itt nem bűn az, ha valaki profitra tesz szert és az az ügyes és sikeres akinek ebből több jut.

Hát én még emlékszem azokra az időkre, amikor tele voltak a munkahelyek munkakerülőkkel, az úgynevezett "vatta emberekkel ".
Úgy, hogy hagyjuk már ezt a süket dumát a nyomorról meg a többiről.
Ezt Orbánék is simán kihasználják és etetik vele a szavazókat

Főleg a választások előtt, meg a MULTIKKAL szemben, miközben a saját zsebüket tömik.

Ezt csinálták az átkosban is az egyes vezetők, mert azért vezetőkre mindig szükség van, ugye ??
Minden rendszer kitermeli a saját arisztokráciáját.
Egy idő után meg jöttök ti és leraboljátok őket miközben az ország ebbe belerokkan.

Nézd már meg, hogy nem e tollas a hátam !

Igen, én elismerem, hogy vannak akik többet érnek nálam, sőt, még azt is tudom, hogy még tőlük is vannak akik többet érnek.
De, hogy te nem tartozol ezek közé, az biztos !

Elárulok valamit.
Ép a minap jutott eszembe, amikor én is a fekete vonaton ingázva jártam dolgozni Budapestre és máshová, a családot hátra hagyva.
A kisemberekről tehát ne dumálj nekem, ismerem ezt a terepet, benne élek.
Azt tudom, hogy soha nem leszünk egyenlőek, mert mindig lesznek olyanok, akik még nálunk is egyenlőbbek !

A baloldal az emberi gyarlóságok miatt bukik el és bukott el mindig !
A baloldali ÚT is ide vezet !

Rákosiék ezt gyönyörűen bemutatták, csak emlékezni illene rá !

camilló 2017.03.23. 18:47:32

@bekerült: Szitkozódással azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik." Ugyan idézd már, hogy én hol szidtalak, aggattam Rád szitokszavakat?! Nincs semmi hablaty abban amit leírtam. Marxtól. Lenintől, Trockíjtól idéztem. Legjobban az tetszik, hogy az egyik idézetem TGM tollából származik és nem is olyan régen jelent meg, ellenben Te valamikor sokkal korábbi felvetésnek gondolod!:) Nekem nem egyetemen tanították a Marxizmust, nem kötelező jelleggel olvastam Lenin, Trockíj, és mások műveit! Mit akar a DK? Polgári demokráciát! Ebből én nem kérek. Idéztem előző hozzászólásomban Lenintől, mit is takar ez! TGM tollából származott az az idézet ami arról szól, hogy az emberek egyszerűen nem képesek felismerni mi az ami a saját érdekei ellen szól és "izzó lelkesedéssel" akarják, hogy még jobban átverjék őket és még jobban kizsákmányolják. Igen az osztályokat az érdekeik vezérlik, de most és a múltban is voltak akik félrevezették a kizsákmányolt osztályokat különféle módszerekkel. Ehhez is írtam idézetet. Ismersz baloldali pártokat, de egyet sem soroltál fel Thürmernél valahogy megálltál. Nem hiszem hogy találkoztunk volna a Bal Szigeten, ahol a valóban baloldali emberek találkoznak. A gyengébbek és a Te kedvedért ez a rendezvény a Gödi fészek utódja! Az MSzP 2010 előtti mutyizásáról tudok egyet s mást, amiben szeretett főnököd is benne volt! Nem ismersz és egy sorba állítasz olyanokkal akik ellen egész életemben küzdöttem. Ez kifejezetten sértő és ha valaki ilyet a szemembe mer mondani nem marad következmény nélkül! Munkás voltam, vagyok és leszek. A szüleim is azok voltak és senki nem gazdagodott meg, mert mint biztosan ismered az orosz közmondást: becsületes munkából, nem építesz kőházat! Sokkal óvatosabban a minősítésekkel!
Engelst egy lapon emlegetni a mai gazdagokkal enyhén szólva is felháborító! Tudod a Mandíneren szoktak ilyen stílusban vitatkozni! Én hamis eszközt bevetek, hogy pénzt keressek??:)) Egyszerűen nem értem, hogy valaki, aki nem is ismer így minősítsen!:) Mi a bajom a milliárdosokkal? Azt írtad tanultad Marx tanait! Akkor légy szíves emlékezz rá, hogy egy munkás miért is nem zárja a szívébe egyik milliárdost sem!
Minden liberális párt a segélyezés mellett van és nem azon, hogy mindenkinek legyen megélhetést biztosító munkája és aki egészségügyi okokból nem tud dolgozni annak is meglegyen a lehetősége az emberhez méltó életre. Amíg a jövedelmi elosztások ilyen, addig ezekre esély sincs! Olvasom, hogy az átlag jövedelem 260 ezer forint. Én és a kollégáim bruttóban sem keresünk ennyit, pedig télen a mínuszokban és nyáron a perzselő hőségben is dolgozunk. Persze kijön ez az átlag, ha kevesek nagyon sokat keresnek! Ez pedig így van. Itt is ajánlom Marx gondolatait!
A mai kapitalista (főleg a volt keleti blokkban, de máshol sincs másként) nem a tehetségének köszönheti a vagyonát (persze vannak kivételek, de sajnos kevesen, és az ő történetükben is vannak olyan idők amiről nem szeretnek beszélni), hanem a gátlástalanságuknak, primitívségüknek! Bizony engem fenyegettek meg a vadprivatizáció korában a privatizátorok és kedvezményezettjeik, mert lázítottam a munkásokat, hogy nem engedjék szétrabolni a gyárat alapítsanak munkás céget! Életveszélyesen fenyegettek, de megtanultam nagyapám példájából, hogy ha valaki küzdeni akar, akkor tudjon harcolni. Szóval nem kell nekem a tehetségről papolni a gazdagok esetében! Nem minden rendszer termeli ki az arisztokráciáját. Ugye tudod mit jelent a kommunizmus? Bár biztos tudod, hiszen tanultad!:)
2013 febrúárjában amikor leültek az ellenzéki pártok tárgyalni a DK képviselője jelentette ki, hogy nem hajlandó összefogni a Magyar Munkáspárttal és a Magyarországi Munkáspárt 2006-tal, mert nem demokratikusak! Ez megtörtént tény! Egyik barátom ott volt a tárgyaláson!
Mindenki egyenlő. vannak kiváló képességű emberek, és pont ők azok, akik nem tartják magukat többnek, mint a többi ember! Tisztelni lehet és kell az ilyen embereket, de Ők is "csak" emberek! Ilyen TGM és hogy más politikai nézetet valló embert is említsek, Herényi Károly! Folytathatnám a sort, de nem ez a lényeg. Szolga az marad, aki az is akar lenni!
Rákosi rendszere Sztálinizmus volt, aminek volt létjogosultsága a Szovjetunióban, de nem nálunk. Komolyan csodálkozom amikor azt írod, hogy tanultad Marx és más munkásmozgalmi gondolkodók műveit. Engels egyik művében pontosan arról beszél, hogy pl. a földek kollektivizálását erőszak nélkül kell megoldani. Leírja ennek a feltételeit, de biztos többet tudsz róla, hiszen tanultad:) No a Sztálini kollektivizálás nem erről szólt és bármilyen rosszul is hangzik az akkori Szovjetunióban volt létjogosultsága. Ajánlom szíves figyelmedbe Krausz Tamás A Szovjetunió története című munkáját. Ezt a Sztálinizmust sajnos elhozták hozzánk.

camilló 2017.03.23. 18:49:26

@bekerült: Még egy apró szösszenet! Azt mondod, hogy Ne dumáljak mert ismered a kisemberek terepét. ha így lenne akkor tudnád hogy ilyen hangot egy munkás sem enged meg magának, sőt a faluvégi kocsmában sem így beszélnek az emberek. Az értelmiség gondolja, hogy ezzel közvetlen a hangnem, pedig nem közvetlen, csak ...

camilló 2017.03.23. 18:51:52

"el akarja venni mások értékeit és megkeresett jövedelmét, az bizony nem lehet demokrata !"
Egy baloldalitól nem kell elvenni, mert önként odaadja! Ajánlom Trockíjt!

camilló 2017.03.23. 20:13:36

@bekerült: hvg.hu/velemeny/20150319_TGM_A_politikai_helyzet_Magyarorszagon
Tessék egy kis baloldali olvasni való. Kitűnő elemzés! Nyilván ez is hablaty:)

bekerült 2017.03.24. 12:58:54

@camilló:

Egyetértek veled, hogy a szitkozódással nem lehet semmire sem jutni, viszont én csak a tényeket soroltam fel, egy, egy megjegyzéssel.
Tudod a hablatyoláson olyan százszor elismételt dolgokat értek, aminek semmi értelme, mert már unalomig ismertek és eljárt felettük az idő.
Bizony, kedves barátom és ez vonatkozik TGM-re is.

No nem arra gondolok, hogy nincsenek részigazságok a dolgok mögött, csak éppen a helyzet nem ugyan az, mint amikor ezek a gondolatok megszülettek.

De menjünk sorjában :

Nem én dicsekedtem a baloldali ismereteimmel, hanem TE. Én csak jeleztem, hogy ezen a kezdeti lelkesedésen én már túl vagyok, mivel benne voltam nyakig ezekben a dolgokban.
Ezeket a felvetéseket nem gondolom én semminek, azonkívül, hogy tévútnak látom.

Hogy mit akar a DK ?
Jelenleg minden erejével a demokrácia visszaállításáért küzd !
Minden többi vita csak ezután jöhet.
Így az is, hogy milyen demokrácia legyen, vagy melyik ne legyen.

Az a helyzet ugyanis, hogy ha már valami jelzős szerkezettel van ellátva, az már bizony gyanús és valójában az is kiderülhet róla, hogy csak egy sima diktatúra.
Lásd: az illiberális demokrácia, amiben most is részünk van.

Tudom, nehéz ezt felfogni, de nem lehetetlen.
A baloldal megújításáért folyó küzdelem sok elgondolást eredményez és több irányt.
A DK megalakulásakor, /ott voltam a sátorban, mert meghívtak / elindultunk egy olyan úton, amely átmenetinek tekinthető, mert nekünk sem időnk sem energiánk nem volt arra, hogy ezt a megújulást megvárjuk.
Egyszerűen csinálni kellett valamit, mert az MSZP mai szárnya erre nem volt hajlandó.
Ezért azok, akik látták a FIDESZBEN rejlő veszélyeket és nem kokettáltak a FIDESSZEL, új pártot alakítottak.
Csak emlékeztetőül : Vitányi Iván, Kósáné Kovács Magda, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, stb. , akik fedhetetlenségére akár mérget is lehet venni.
Azt mondták, hogy egy balközép pártot szeretnének létesíteni, amely Szociáldemokrata értékrend szerint fog működni és ezeket az értékeket vállalják fel.
A helyzet adta gondok miatt azonban a szociáldemokrata értékrenden belül, a demokráciára helyezik a hangsúlyt, mivel ez került igen veszélyes helyzetbe., a FIDESZ tevékenysége okán..
Ezért teret és színt kellett adni azoknak a jobboldali és baloldali politikusoknak is, akik fel tudták vállalni a DK szociáldemokrata értékeit.
Ilyenek voltak pl. Debreceni József, Eörsi István , Bauer Tamás, Szentiványi ,stb

Tulajdonképpen minden demokratával szívesen vették az együttműködést még akkor is, ha már az elején látszott, hogy nem lesz hosszú életű az együttműködés és csak átmenetilg, a helyzet miatt biztosítunk lehetőséget a számukra, mert a saját pártjukat már szétverték a FIDESZESEK, az MSZP hathatós segítségével.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a DK liberális párt lenne, vagy, olyan demokráciában gondolkodna, mint a FIDESZ, Nem törekszik hegemóniára, a szociáldemokrácia értékei szerint próbál meg maradni.
A demokráciáért való küzdelem megkívánja, hogy a párt nyitott legyen a más demokratikus pártok értékei. iránt is és ez bizony kicsapta a biztosítékot, már kizárólagosságra törekvő pártoknál.

Sajnos igen sokuknál bebizonyosodott, hogy valójában nem gondolkodnak a demokráciában, legfeljebb a jelzős szerkezetű ILLIBERÁLISban, ahol ők lennék a vezetők és mondanák meg a tutit.

És akkor TE, írsz itt nekem mindenféle marhaságot,, pedig ezt te is tudtad volna, ha egy kicsit is utána néztél volna.

Ehhez azonban be illene vallani, hogy a baloldali pártok többségének esze ágában sincs egy demokratikus berendezkedésű országot építeni.

együk hozzá, hogy nálunk a jobboldalon sincs ilyen.

A DK-t is mocskolják ezért és el szeretnék tüntetni minden oldalról, ezek közé tartozol te is..

Az istennek se akarod megérteni az idők szavát, pedig te képzett embernek tartod magad.
Akkor miért csodálkozol, hogy egyesek a saját érdekeiket sem képesek megérteni.
Innen már csak egy lépés a szokásos baloldali válasz felé, hogy akkor erőszakkal ismertessük meg velük, hogy mit is akarnak.
Eszi nem eszi, nem kap mást.

Újra elővesszük a régi dumákat, sémákat, stb. és csodálkozunk, hogy nem működik.
Mindenkit okolunk ezért, de főleg Gyurcsányt, ugye?

Én még emlékszem arra a TGM-re, aki a demokratát játszva tetszelgett és mondta ki a frankót.
Ma ő lenne az egyik baloldali etalon ?

Sajnos sok mindenben nem tudok vele egyetérteni, miközben nem tagadom, hogy sok mindenben meg igaza van, csak azok felett meg eljárt az idő.

Igen, az MSZP mutyizásairól sajnos lehet beszélni és van is felelőssége ebben egy párt vezetőjének még akkor is, ha próbált ellene küzdeni minden lehetséges eszközzel.
Ha rá tudtak volna valamit bizonyítani, akkor már rég a börtönben csücsülne.
Ehhez még az MSZP is szívesen asszisztált volna.

Nem vitatom, hogy mi voltál és mi leszel, de hidd el, hogy nem kell ehhez annyira verni a mellét az embernek, sokszor azért leszel az, mert az élet úgy hozza. Nem sok öröm van benne, tisztelet a kivételnek.

bekerült 2017.03.24. 12:59:39

@camilló:

Folytatom :

Ha olyanokat védesz, akik részesei a mutyizásnak, akkor sajnos te is sáros leszel és kár erőlködni, mert a felelősség . a tiéd is.
Igy járt Gyurcsány is, akinek a nevében és a háta mögött tették a dolgukat egyesek, őt baleknak nézve, a párt és a maguk érdekében.
Ezt Gyurcsány is elismeri és bocsánatot is kért ezekért a hibákért.

Ő viszont ebből nem részesült és nem is vett részt benne.

Gazdagság, szegénység ?
Tudod én soha nem voltam gazdag, mindig annyim volt, amennyi éppen elég.
Mit tagadjam, nem vagyok büszke rá.
Ennyi tellett tőlem, igaz, félárván, a nulláról indultam.

A pénz, a jövedelem, egy társadalomban igen mozgósító erő tud lenni.
Mindenki szeretne minél többet elérni, magának és a családjának.
Aki nem ezt teszi, az egy különleges emberfajta, de ilyen elég kevés van.

Akik sikeresek ezen a téren, azok irigyelt emberek, de nem mind bűnöző és kár ezt sejtetned.
A számuk elég kevés és így könnyű őket a gonoszként láttatni, bár néhányuk ezt megérdemli.

Viszont szükség van rájuk és ezt neked is el kell ismerned
Arról nem is beszélve, hogy egyesek tényleg a tehetségükkel és a szerencséjükkel szereznek vagyont és azoktól coki.

Úgy, hogy ne gyere nekem Trockijjal !
Ha valaki a vagyonát szétosztja a szegények között, azzal nem segíti a társadalmat, hanem szegényíti.
Elveszik az a tőke, amellyel lehetne termelni, mert felélik és marad a szegénység.

Miközben a kizsákmányoltak azért könyörögnek, hogy jöjjön már valaki és zsákmányolja ki őket !
Benne voltunk, vagyunk !

Bizony !

Engels is szerezte a vagyonát valahogy és nincs okom kételkedni benne, hogy, hogy.
Kizsákmányolással , bizony !
De tényleg ne keverjük bele a mai mutyizásokat, meg a lopásokat.
Azért vastagon lehetett benne olyan is, hogy jókor volt jóhelyen, még Engels is, meg Gyurcsány is .

A stílusom lehet, hogy a számodra bántó egy kicsit, de én ezt szoktam meg és nincs benne sértő szándék.

A gazdagok és a milliárdosokkal sok baj van !
Van aki feléli, szétszórja a pénzét és van aki beruház és kizsákmányol.
Na, ezekkel van a legtöbb baj.

Sajnos a vezetők és a vezetettek, a kizsákmányoló és a kizsákmányolt között, a munkáltató és a munkavállaló között, stb. , kibékíthetetlen ellentétek húzódnak, amit a baloldalon nagyon szeretnek kihasználni.

Nem is ragozom tovább, tudod te ezt pontosan.

A múlt rendszer semmi másért nem volt jó, csak azért, hogy megmutassa mennyi lógós ember volt a társadalomban, mennyi meggazdagodni vágyó tehetségtelen mameluk, akik még az anyjukat is eladták volna egy kis tőkéért !

Már írtam, de mintha süket fülekre lelnék nálad.
A DK által meghirdetett program, " a több felelősség fent és a több lehetőség lentről " szól és nem a segélyezésről !!

Bizony, lenne itt mit tenni még sok minden téren és ezen nincs mit csodálkozni.
Egy átmeneti időszak, amiben élünk, sajnos ezzel jár.
Régi igazságok dőlnek meg és újakat kellene helyettük találni, illetve szülni és ez nem megy máról holnapra.
A " szocializmusból " a kapitalizmusba való átmenet elég rázós tud lenni.
Nem lehet semmihez sem hasonlítani, mert még ilyen nem volt.

Azt hiszem Nixon mondta, hogy az USA milliárdosainak jórészét megvizsgálva , megállapítható, hogy valamelyik ősük maffia gyökerekkel rendelkezik.

Nálunk meg szocialista gyökerekkel !

Jaj, ne gyere már nekem az öntudatos ember képével, mert ezt már unalomig ismerem.
Azt is, hogy közben mire gondol !

Igen !
Egyik baloldali párt sem demokratikus, amely kizárólagos hatalomra tör és nem tiszteli a törvényesen megszerzett jövedelmeket..
Lásd : fizessenek a gazdagok, mindenki kivétel nélkül !
Ne értsd félre, aki lopott, csalt, az bűnhődjön, de aki nem, attól coki !

Megismétlem !

Olyan soha nem volt és nem is lesz, hogy mindenki egyenlő volt, vagy lesz
Mindig voltak egyenlőbbek és lesznek is.

Nem vagyunk egyformák !

Aki ezt nem ismeri fel, az más aljasságra is képes !

Persze nem kell keverni a dolgokat és nem kell a jelzőkkel játszani.
Aki lenéz másokat , azt el kell kerülni, aki szolgát akar magának, ahhoz az menjen, aki szolga akar lenni és sorolhatnám !

Beszélhetünk a magyar kollektivizálásról is, meg a szovjetről is.
Mind a kettő kényszer volt a javából !
Tudom, mert ismerem, átéltem.

Abban a helyzetben, vagyok, hogy Krauszt ismerem már vagy 50 éve és a könyve is meg van, a saját ajánlásával.

Nem akarlak meggyőzni, mert tudom, hogy ez lehetetlen.
Azért ajánlanám, hogy a dogmáktól és az izmusoktól szabadulj meg, ezeket már KÁDÁR is károsnak tartotta !

Juli mama 2017.06.01. 16:52:08

Csak a DK, csak Gyurcsany!
süti beállítások módosítása