Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Rendőrsors 2006, 2015

2015. szeptember 17. - Európa Kávézó

Akkor tegnap a rendőrök most rátámadtak az ártatlan tömegre, vagy mi a fene történt? Ha a Fidesz kommunikációját jól értjük, akkor ami 2006-ban maga volt a gyalázat, az 2015-ben a jogos határvédelem.

Nyilvánvaló, hogy a tegnapi röszkei események után a Fidesz 2006 óta tartó szemkilövős kommunikációja is tarthatatlanná vált. Nem lehet hiteles egy szájból ugyanazt fújni, hogy 2006-ban a csúnya Gyurcsány idején rátámadtak az október 23-án ártatlanul ünneplő, korábban mellékesen a tévészékházat felgyújtó, odabent törtvénytelenségeket elkövető igazmagyar fociultrákra. A vízágyú az vízágyú, a könnygáz az könnygáz. Ha 2006-ban sírt és fulladt tőle az ártatlan és a rendőrt megtámadó, akkor sírt és fulladt 2015-ben is. 

A Fidesz 2006-ban azt mondta, hogy aránytalan volt a rendőrök fellépése, most ugyanezt mondja a világsajtó és az ENSZ főtitkára. 2006-ban több rendőr sérült meg, mint civil, most rendőrnek - szerencsére - nem lett baja. Azon kívül, hogy gazember miniszterelnökük ostoba, és a hazát veszélybe sodró parancsokat adat ki nekik. (És még rendesen enni sem kapnak...)

2006 után a Fidesz perbe fogatta a rendőri vezetőket, mert "rendet tettek", Demszky főpolgármester pedig kitüntette őket. A per most is tart, de biztosak vagyunk benne, hogy Orbán és Pintér vállvetve fog plecsniket osztogatni határaink hős védőinek. Apropó, határok: kerítés Szerbia, Románia és Horvátország felé, a szlovákok már lezárták a komáromi hidat. Magyarország egyedül marad a ketrecben egy idiótával.

És most jön a java: mindkét atrocitás, a 2006-os, és a 2015-ös mögött is Orbán Viktor áll. 2006-ban ő hergelte, tüzelte a szurkolói csiportokat, ő szervezett az Astoriához tüntetést, hogy az a tömeg össszefusson a Jobbik Convin közi rendezvényéről érkező, kukákat, autókat gyújtogató, náci karlendítéssel érkező, kirakatokat bezúzó, később hidat torlaszoló haramiákkal. (Nem a menekült zúzta szét a Fradi-stadion környékét és a Planetáriumot a románok elleni meccs után, hanem Orbán korábbi hősei.) És Orbán tüzelte a hangulatot most is a menekültekkel szemben, ócska, a Jobbikkal vívott szavazatmaximáló játszmáival, amelynek Magyarország máris a vesztese. Hazánk terrorcélpont lett, megveti a világ, és szabadon kószálnak ellenőrizetlen, papír nélküli emberek az ország területén. Magyar ugrik magyarnak, hogy Orbán hazaáruló szemétláda-e vagy a haza, és a béna Európai Unió megmentője. Korábbi barátok emiatt törlik egymást a Facebook-on, családok vesznek össze, mert ő alantas ösztönökre és az irgalom hiányára tette meg tétjeit. (Teszi ezt úgy, hogy félmillió magyar már kijutott innen a még nyitott határokon, nő a szegénység és mindent ellep a fideszes korrupció...)

A rendőr pedig ott áll, és tudja, hogy ha nő a tömeg, nem fogja tudni a magyar hatóságok által becsapottakat megállítani. Az egyenruhások 2006-ban és 2015-ben is Orbán Viktor áldozatai lettek. Bizony, ez a nagy büdös helyzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr27794414

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország legyőzte… 2015.09.17. 13:51:24

Pár hete azt írtam, hogy nyilván nem én fogom megoldani a menekültek problémáit, de lesújtó a véleményem róla. Tizenhat nap elteltével úgy tűnik, hogy Orbán Viktor megoldotta a problémát, pontosabban áttolta másra a dolgot. már jelzőt se találok arra,R…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.17. 14:32:39

@Dili:

A fő különbség nem ez a többi eset és az október 23-i események között.

Hanem az, hogy akkor nem egy valóba gyújtogató garázda csoportra rontott rá a rendőrség, hanem negyven ezer emberre, akit válogatás nélkül ütöttek kardlappal, viperával, lőttek gumilövedékkel, könnygázgránáttal, és egyéb tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverrel.

A célja az azonosítható nélküli rendőr attacknak a megfélelmlítése az embereknek, hogy így jár, aki Gyurcsány ellen tüntet.

Mikrobi 2015.09.17. 14:33:50

@Dili: 2006-ban nemcsak a gumilövedékekkel volt gond, hanem azzal is, hogy ártatlan embereket vertek össze és vágtak hónapokra előzetesbe. Az egy közönséges bosszúkampány volt, amikor emberi mivoltukból kivetkőzött állatok dühöngtek Budapest utcáin napokig.
@d.j: igazán kulturált hangon tudsz beszélni. Dehát ilyen a te liberális fajtád. Egy dologra reagálnék: amikor nem engedjük át a menekülteket regisztráció nélkül, mint tették a görögök, macedónok, szerbek, akkor nemcsak magunkat védjük, hanem egész Európát. Tök mindegy, hogy visszaküldik-e ide őket, vagy a kvóták alapján nekünk jut-e később letelpítendő menekült, ha mindenkit be- (és át-)engedünk, többmilliónyi idegen vallású és kultúrájú ember fogja a mi kultúránkat tönkretenni.
@high up!: rendben van, hogy utálod az Orbánt, de esetleg valami értelmes kritikát is mondhatnál.

vénkujon 2015.09.17. 14:35:21

@Ballib Cenzúra: a fidisek megveretése gyúrcsány nagy vezércsele volt, hogy direkt hatalmasat bukjon. csakis ez lehetett a célja. egyértelmű

vénkujon 2015.09.17. 14:36:50

+viktor zseniálisan ismerte fel akkor, hogy remekül használhatja a szúrkereket. nagy respekt neki érte

vénkujon 2015.09.17. 14:37:47

így most orbi simán kilophatja a szart is alólatok, akkor is tapsikoltok neki. így van ez jól. nagy a faszaság

Mikrobi 2015.09.17. 14:37:48

@Ballib Cenzúra: kis pontosítás: valóban reggel 6-kor ürítették ki a teret, majd amikor déltájban vége lett az ünnepségnek, visszamentünk volna az Alkotmány utca felől. Akkor már utunkat állta a "rendőrség". Akkor már voltak köztünk, akik kendőt köttek az arcuk elé és rúgták le a kukákat, de egy emberként hurrogtuk le őket. Aztán a zsernyákok elkezdték kiszorítani a tömeget a körútra, majd a körúton az Astoria felé, de csak lassan, lépésről lépésre, hogy pont addigra érjünk a Deák térre, mire a Fidesz-nagygyűlés véget ér. Amikor véget ért és összekeveredett a két tömeg, ránk támadtak.

Dili · http://diliblog.blog.hu/ 2015.09.17. 14:38:05

@Ballib Cenzúra: Persze igazad van, de ezt hiába magyarázod egy balosnak, aki "szent kötelességének" érzi, hogy minden jobbos fasisztát agyon kell verni/le kell csukni/meg kell semmisíteni. Azok megmagyarázzák maguknak azt is, hogy október 23-án mindenki megérdemelte akit megvertek ("Minek ment oda?"). Ezért gondoltam, hogy előhozok valami objektívabb dolgot, ami nem olyan, hogy így látom, vagy úgy látom. :)

Mikrobi 2015.09.17. 14:41:11

@Mikrobi: ja, ezzel csak azt akarom mondani, hogy még az úgymond radikális tüntetők is túlnyomórészt békés emberek voltak, igazán törés-zúzás a tévéostromig nem volt. De ott is egy pár focihuligán csinálta a cirkuszt, rengeteg barátommal találkoztam a külső körön, ahol kedélyesen beszélgettünk és néztük, ahogy az a pár tucat huligán akadálytalanul tör-zúz. A rendőrök meg ott álltak két utcával arrébb. Amikor már tüzek is égtek és padokkal próbálták betörni valamelyik mellékbejáratot, elrohantam a rendőrökhöz és üvöltöttem velük, hogy miért várják meg, amíg valaki meghal?! Senki nem reagált, csak néztek. Parancsra vártak, hogy minél jobban elmérgesedjen a helyzet és többen érezzék jogosnak másnap a bosszút.

tsimike 2015.09.17. 14:44:23

@Bbogas: túl azon hogy egyetértek azzal, hogy szükség van a határzárra, azért amikor a szomszédodba lövöldözik a rakétákat (jó lehet hogy ez kicsit túlzás), meg lehet hogy holnap reggel téged lőnek fejbe, akkor nem hinném hogy ráguglizol, hogy "aszongya" ezeken az országokon megyek keresztül, megnézem, ugyan már mi nálunk a "merre hány óra". Az szerintem a legfőbb baj, hogy ezt nem igazán tudja felmérni senki. A németek is integettek az első vonatnak, meg küldték a konvojt, aztán amikor átruccant hozzájuk néhány tízezer akkor gyorsan lezárták a határokat. Nagyjából ahogy az osztrákok. Könnyen verik a nyálukat, mert nem az ő határaikon állnak ezek az emberek. Még megérteném, ha az olaszok osztanák az észt, ők is kapják a nyakukba rendesen.

vénkujon 2015.09.17. 14:44:38

"Parancsra vártak, hogy minél jobban elmérgesedjen a helyzet és többen érezzék jogosnak másnap a bosszút." ...na ez volt gyúrci szuper bravúrötlete, amivel direkt megbuktatta magát. nagy húzás volt akárhonnan is nézzük

Kékcsillag 2015.09.17. 14:49:02

Ekkora egy idióta ballibsi írást, mint ez a cikk!!!!

kvadrillio 2015.09.17. 14:54:23

RÖSZKEI KOMÉDIA:...provokáció-performaccc !!! :O))) NEM PERFORMANSZ, MERT EZ NAGYON BLŐDLIRE SIKEDREDETT ! 6-8 KIS "FRADI-DRUKKER"-SZERŰ ÉPZŐDMÉNY UGRI-BUGRÁLÁSA, KÉZNÉL LÉVŐ KÖVECSKÉKKEL, MIKÖZBEN AZ IGAZI MENEKÜLTEK, ÁRTATLANUL NYUDOT POFÁCSKÁVAL PISLOGTAK KÖRBE-KÖRBEHHH ! :o))))) TÉNYLEG EL KÉNE HINNI EZT ????? :DDDDDD

kvadrillio 2015.09.17. 14:56:05

AZ IGAZI MENEKÜLTEK ÁRTATLANUL NYUGODT POFÁCSKÁVAL ÜLTEK A JÁRDA SZÉLÉN.....

kvadrillio 2015.09.17. 14:59:07

...most már csak az a kérdés, mennyit kaptak ezen fellépésért a beszervezett szereplők ??? :) ( akárcsak az Andrássy úti fradi-szurkolók ! ) :O)))))

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 15:01:35

Gyurcsány aránytalan eszközök alkalmazása után várni lehetett, hogy az '56-os menekülteknek a muzulmán betolakodó hordákkal egy lapon emlegetése után a libsik szépen elkezdik 2006-ot is összemosni 2015-tel.

Nagy szerencsétek van, hogy jogállamban éltek libsik.

Peterpapo 2015.09.17. 15:02:13

@Voznyák Pista:

Ja gyorsan hoztak egy törvényt, hogy szabályosnak tűnjön amit csinálnak. A 2/3.dal még azt csinálnak, amit akarnak. keltik a hangulatot, hogy ne a folyamatos lopásaikról szóljanak a hírek. Hazudni meg most is folyamatosan hazudnak. Mocskos szar gecik ezek nem hazafik. Azt kérdezik, mit kerestek ott az újságírók az első sorban? Most meg lehetne azt is kérdezni, hogy mit kerestek az ártatlan emberek a csürhék között 2006-ban? Mert azokat csak csürhének lehet nevezni, akik előzőleg kukákat, autókat borogattak és felgyújtották a tévé székházat, meg kirabolták a büféjét.

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 15:03:08

@Tudományos libsizmus:
Helyesen:
Gyurcsány "aránytalan eszközök alkalmazása" rizsája után...
Elnézést az elírásért.

Peterpapo 2015.09.17. 15:03:35

@Tudományos libsizmus:

Meg nektek is szerencsétek és ezt a libsiknek köszönheted, ezt ne felejtsd el, mert ha rajtatok múlna, már akkora diktatúra lenne itt, hogy attól koldulnánk.

kvadrillio 2015.09.17. 15:07:31

nemtom..mééér, DE TECCIK EZ A POSZT ! TALÁN MERT JÓ MEGFIGYELŐ EZ A SRÁC ! :)
Poszt ITT 19
Rohadt nehéz volt, de sikerült elérni, hogy agresszívak legyenek ezek a migránsállatok
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

¯\_(ツ)_/¯. 2015. 09. 17. 12:58

19
11

HIRDETÉS
Napelem rendszerek kivitelezése. Ajánlatkérés itt! »

Szeptember 16. (never forget) úgy marad majd meg a magyar történelemkönyvekben, mint a nap, amikor a magyar fegyveres erők a testükkel védelmezték a hazát az egyre agresszívabb, együttműködni képtelen, csecsemőkkel és pillepalackokkal felszerelt brutális állatoktól.

Nem volt egyszerű elérni, hogy brutálisak legyenek ezek az állatok, de végül csak sikerült. Hónapok kemény munkája van benne.

A szerdai események egyébként annyira azért nem egyértelműek. Az M1 riporterei tényleg mondtak olyan fantasztikus mondatokat, amikben szerepelt a “pillepalackokkal felfegyverkezett” szófordulat, sőt, a tömegből kiemeltek egy “terroristát” is. Amúgy nem Jihadi John volt az, azért hívják terroristának a férfit, mert a magyar hatóságok szerint a határ megtámadása kimeríti ezt a fogalmat. Meg értik, arab, muszlim, terrorista, ezekkel tök jól lehet játszani.
Nyitott kapuk, könnygáz

Az események a helyi beszámolók szerint nagyjából így történtek: a magyar hatóságok át akartak engedni néhány kisgyerekes családot. Arab tolmács nem kommunikálta, mi történik, a hátul állók nem láttak semmit, csak azt, hogy nyílik a kapu és engednek át embereket. Erre rengetegen kezdtek el egyszerre beáramlani a nyitott kapun, majd kapták a pofájukba a gázsprét és a vízágyút. Én is zokon vettem volna. Ezután nem csak pillepalackok, hanem fejméretű kövek is repültek a rendőrök felé, ezt senki nem hallgatja el. A fontos az, hogy miből lett az egész félreértés.

Szeptember közepe van. Április eleje óta szopatjuk a menekülteket. Senki nem emlékszik már pontosan, Lázár János – mielőtt attól rettegett volna, hogy Orbán összerogánozza – hányszor mondta el sírásközeli hangon, hogy ezek az “emberek” agresszívak, nem hajlandóak együttműködni, satöbbi. Úgy, hogy egyébként hajlandóak voltak együttműködni, annak ellenére, ahogy bántunk velük. A történet menekültszopatós részéről írtunk már, sőt, arról is, hogy a rendőrök, orvosok és önkéntesek legalább olyan jól dolgoztak, amennyire a politika és a vezetés rosszul.
Új magyar határőrvidék

Ahhoz, hogy Orbán Viktor ne érinthetetlen, hanem hős legyen Európában, aki a török után most az arab muszlimokkal szemben védte meg a keresztény Európa kapuját, az kell, hogy ne szerencsétlen menekültek ragadjanak fent a kerítésen, hanem agresszív migránscsőcselék. Elértük hát, hogy szerencsétlen menekültekből agresszív migránscsőcselék legyenek.

Tényleg nem volt egyszerű. Hetekig kellett emberekről folyamatosan hajtogatni, hogy késelnek, összeszarják a köztereinket és képtelenek civilizált módon viselkedni. Ami már önmagában iszonyatos nagyképűség. Ezeknek az embereknek a nagy része Szíriából jött. Damaszkusz a világ valószínűleg legrégebb óta lakott városa, ötezer kibaszott évvel azelőtt lakták már, hogy Emese megálmodta volna a turulmadarat. A szírek civilizáltságához képest a rómaiak és az ókori görögök vidéki zsellérek. Persze, majd ők szarják össze az utcáinkat. (Össze vannak azok szarva maguktól is.)
Biztonságos országok

Hetekig várakoztattunk elkeseredett, családdal a pokolból menekülő embereket egy pályaudvar előtt. Néha hitegettük őket, hogy mehetnek nyugatra, néha tényleg vittük is őket nyugatra. Néha meg lezártuk a határt és mondtuk, hogy kein vonat.

Nem voltak rendes táborok, vagy legalábbis nem ott, ahol kellett volna lenniük. Kaját dobáltunk nekik, lenéztük őket, plakátokon hergeltünk ellenük. Hetekig, napokon keresztül várakoztattuk őket egy kietlen, sáros mezőn a hideg éjszakában, víz, étel, fény nélkül, csak hogy végre egyáltalán regisztrálhassanak Magyarországon, hogy ők igenis menekülnek valahonnak. Gazdasági, megélhetési bevándorlóztuk őket, azt monduk nekik, hogy Szerbia és Törökország biztonságos helyek, maradjanak ott. Félig szerb vagyok, de ez még nekem is nagyon vicces.
Elképzelt Európa

A menekültek nagy része annyira eltökélten akart eljutni egy képzelt Európába, hogy ez sem érdekelte őket. Csak tovább akartak menni Németország felé, és ha nem engedtük, akkor elindultak gyalog az autópályán.

Ahhoz, hogy ezek az emberek végre egy időre állatok legyenek, az kellett, hogy beszorítsuk őket egy kerítés és a szerb határőrség közé a senki földjére. Hogy ott sátrazzanak az Európai Unió küszöbén, de egy kerítés miatt ne tudjanak belépni rajta.

Ezután felvillantottuk előttük a lehetőséget, hogy végre lehet jönni, majd pofánfújtuk őket gázsprével. Aztán repültek a kövek.

És még így is csak rövid ideig voltak brutális, együttműködni képtelen, civilizálatlan, pillepalackokkal felszerelt terrorista állatok.

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 15:12:40

@Peterpapo:
Ha rajtam múlna, legalábbis, ha engem kérdezel kedves barátom, titeket úgy basználak ki ebből az országból, mint macskát szarni. Ebben teljesen igazad van.

Majd e munka elvégzése után kezdhetünk beszélni a magyar jogállam ésszerű felépítéséről.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.09.17. 15:18:32

Rendőrök által sanyargatott járókelőket összevetni rendőröket ostromló bevándorlókkal? Támadó rendőröket védekezőkkel? Szezont a fazonnal?
Amiben a szerzőnek igaza van: valóban kettészakad a magyar társadalom, és világnézeti különbségek miatt valóban megszakadnak barátságok.
udvar.wordpress.com/2015/09/16/vihar-a-biliben

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.09.17. 15:21:50

Rendőrök által sanyargatott járókelőket összevetni rendőröket ostromló bevándorlókkal? Támadó rendőröket védekezőkkel? Szezont a fazonnal?
Amiben a szerzőnek igaza van: valóban kettészakad a magyar társadalom, és világnézeti különbségek miatt valóban megszakadnak barátságok.
udvar.wordpress.com/2015/09/16/vihar-a-biliben

Peterpapo 2015.09.17. 15:22:07

@Tudományos libsizmus:

Na erről beszélek. Kedves barátodnak nevezel, de kibasznál az országból. Mégis ki a fasznak képzelitek magatokat? Ország- és nemzetmentőnek? Az csak az álmaitokban van. Nem vagytok mások, mint szarfaszú kis senkik. Pont olyanok, mint például én is, csak ti emellett még gyűlölködtök is. Pedig az élet túl rövid ahhoz, hogy gyűlölködj és durcáskodj. Meg a múlton rágódj. Békélj meg önmagaddal, mert abból ered, minden rossz, hogy elégedetlen vagy magaddal, az életeddel.

cselaxi 2015.09.17. 15:26:08

Tisztelt jobbosok, balosok és trollok!
Nagyon sok politikai felhangú cikket olvasok naponta, elolvasva a hozzászólásokat is.
Egy dolog nem hagy nyugodni; miért nem a véleményét írja le valaki, és ha leírta, miért nem azzal vitatkozik egy másik valaki (harmadik...negyedik...)?
Merthogy: azt látom, olvasom, hogy egymás (ismeretlen) testi adottságait, (ismeretlen) családját a 3. hozzászólás után elkezdi valaki becsmérelni, mert vagy elfogytak az érvek, vagy mert tényleg ilyen tahó a stílus.
Apám szokta mondani: "Az a baj fiam, hogy nem mindenkit mi csináltunk...". Ez jópofa egy családban, de egy országnyi közösségben azért... Ne mindenkit magunkhoz hasonlítsunk, ne mindig mi legyünk az "überokosak". Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hallgassunk meg másokat is, BESZÉLGESSÜNK, VITATKOZZUNK, hallgattasson meg a másik oldal is, de ne ezen az ordenáré, alpári módon. Ez a mód az utcai kődobálással azonos, ami VAN ÚGY, hogy jogos, de két ismeretlen ember kötött???

Hajdú Peter 2015.09.17. 15:29:27

A 2006 -os esemenyknel raadasul mai napig tisztazatlan, hogy Gyurcsanyek be vetettek e, az orszagba behivott Izraeli kommandosokat.

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 15:33:47

Nem gondoltam volna, hogy Európa "nyugati" kormányai is olyanok, mint a libsik: nem a szemüknek, hanem a fülüknek hisznek.

Attól, hogy a Spiegel minden síró kisgyerek fotója alá odaírja, hogy "Flüchtling", az attól még egy cigány rablóbanda.

De jó, mindez még rendben is lenne. Azonban hogy a világ harmadik hatalmának kormánya ezt meg is eszi reggelire, az azért több, mint súlyos.

Peterpapo 2015.09.17. 15:44:38

@cselaxi:

Nagyon szép gondolatok és a zemberek általában úgy is kezdik, ahogy ajánlottad, de aztán rájönnek, hogy a gyűlölködés ellen nincsenek ésszerű érvek. És sokan vannak, akiket nem is érdekelnek az érvek, mert ők valamit elképzeltek abban az okos kis fejükben és nem engednek belőle egy jottányit sem. És persze sokan vannak, akik csak azért jönnek ide, hogy kiélhessék nyomorult kis életük kudarcait és anyázhassanak egy jóízűt.

kvadrillio 2015.09.17. 15:46:41

Netanjahu Moszkvába tart az orosz csapatok miatt

Vágner Krisztián | 2015. szeptember 17., csütörtök
Benjamin Netanjahu rövidesen Moszkvába látogat, jelentette be egy izraeli hivatalnok szerdán. A Reuters szerint a jövőheti találkozó témái az orosz hadsereg szíriai megjelenése és annak következményei lesznek.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök előreláthatólag szeptember huszonegyedikén fog Moszkvába látogatni, hogy a mára már tekintélyes mértékűvé duzzadt szíriai orosz katonai jelenlétről beszéljen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A látogatást a Kreml is megerősítette.

„Hétfőn egy rövid munkalátogatást tesz [Netanjahu] Vlagyimir Putyinnál”, idézte a RIA hírügynökség Dimirtij Peszkov orosz szóvivőt.
Kattintson és nézze meg az orosz arzenál egy részét a Győzelem Napi parádén!

Izraeli források szerint a „miniszterelnök az Izraelt érintő veszélyekről fog tárgyalni, amelyek a térségbe áramló fejlett fegyverrendszerek és a Hezbollahhoz és más terrorista csoportokhoz eljutó halálos fegyverekből adódnak”, írja a Hareetz.

Az izraeli lap megemlíti, hogy az amerikaiak egy szíriai reptérnél hét T-90-es típusú orosz harckocsit azonosítottak be. Az amerikai források szerint az oroszok tüzérségi állásokat alakítottak ki és fejlett légvédelmi berendezéseket telepítettek a térségben, minden bizonnyal a latakiai támaszpont védelmére. Minden jel arra mutat, hogy az oroszok egy előretolt légitámaszpontot akarhatnak Latakia közelében létrehozni.

Bár feltehetőleg orosz katonák fogják üzemeltetni, és távoltartják a berendezést a Hezbollahtól, az SA-22-es légelhárító rendszer megjelenése így is aggasztja az izraeli hatóságokat. A múlt héten hivatalos izraeli források megerősítették, hogy Moszkvával folyamatos kapcsolatban állnak, hogy elkerüljék egy véletlen fegyveres incidens kialakulását. Ugyanakkor Izrael azt is egyértelművé tette, hogy továbbra is akadályozni fogja a fejlett fegyverek Hezbollahhoz áramlását.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei Szíriában aktívan támadják az Iszlám Államot a levegőből. A szíriai háborús övezetben való együttes orosz és amerikai jelenlét így legalább annyira veszélyes, mint nosztalgikus.

#izrael #netanjahu #putyin #szíria #usa

...:)....SZTEM, AZÉRT MEGY PUTYINHOZ, MERT Ő AKARJA ÍRNI AZ OROSZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK TÖRTÉNELEM KÖNYVEIT ! :)...nemtom...ilan mór bácsi is megy vele ??? :O)))

kvadrillio 2015.09.17. 15:52:11

...csak nehogy kitörjön a III. vil.háború. NOSTRADAMUS IS MEGJÓSOLTA...UGYE.....reméljük a nagyhatalmak ennek elkerüléséért kiválóan összehangolják tevékenységeiket !
.....amúgy..., sorozások is lesznek ???

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 15:53:59

Áttörték a horvát rendőrök sorfalát

Kitört a káosz a tovarniki vasútállomáson – jelentik a helyszínről.

A horvát rendőrök próbálják fenntartani a rendet, gyerekek visítanak, asszonyok zokognak, emberek a földön – írja a BBC tudósítója.

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 15:54:34

Tovarnikban humanitárius válság van

Tovarnikban humanitárius válság van, mondta Bozo Galic, Vukovár-Szerém megye vezetője. Szerinte erről a kormány tehet, és mára az is kiderült, hogy a kormánynak egyáltalán nem voltak tervei. „Nem engedhetjük meg, hogy a csecsemőiket cipelő anyák, a fogyatékos emberek a kukoricaföldeken bolyongjanak, és a szabad ég alatt maradjanak” - mondta Bozo Galic. „Nem lehet tervnek nevezni azt, hogy 5 ezer emberért elküldenek egy vonatot, amibe ezren férnek.”

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 15:56:53

@Tudományos libsizmus:
Nem értem. Hogyhogy nem Orbán a hibás?

Punxsutawney Mormota 2015.09.17. 15:57:58

@Bbogas: Migránsokét nem, de szerb tévés kezét törték el. Gondolom, 16 rendőr fogja egybehangzóan állítani, hogy téglákat dobált, aztán ellenállt a letartóztatásnak. Csakúgy, mint a 48 kilós kolléganője. Illetve a többi újságíró, akiket válogatás nélkül vertek, mint a répát. A Budapesten élő ausztrál újságíró meg örülhet, ha a magyar gyereke miatt nem száll rá a GYIVI. Még kettőt makkan a pasi, és a helyi Fideszes-alapszervezet sírva fogja letenni a nagyeskűt, hogy látták, amint molesztálja a lányát.

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 16:01:28

"Horvátország is visszatáncol

A jelek szerint Ranko Ostojic horvát belügyminiszter visszatáncol Zágráb korábbi ígéretétől, hogy engedik szabadon átvonulni az országon a menekülteket.

Bejelentette ugyanis, hogy illegális bevándorlóként kezelnek mindenkit, aki nem nyújt be menedékkérelmet. „Az ország nem képes fogadni több embert” – tette hozzá.

Az elmúlt napokban mintegy 7300 menekült érkezett Horvátországba – háromszor annyi, mint 2014-ben összesen."

Jól van. Ennyi volt. A világ harmadik hatalma egy hétig bírta. Horvátország másfél napig.

Nem értem, miért kell Európa összes országának egyenként, szépen sorban leszopnia ugyanazt a faszt.

high up! 2015.09.17. 16:04:47

@Tudományos libsizmus: "Nem gondoltam volna, hogy Európa "nyugati" kormányai is olyanok, mint a libsik"

jaj te röghöz kötött Orbnaeszku birka és a neonáci családod: barátkozz meg azzal a ténnyel, hogy a nagyvilág nem olyan mint a Átlaghülyemagyarok. Ott az emberek elvégzik a Nyócc osztályt, nem kellenek nekik birkavézérek, mert tudnak önállóan gondolklodni és nincs igényuk a fos zabálására.

Na ezért sikerül nektek mélysötét magyartarkáknak rendre a seggre vágódni a történelemben. Ezért sikerül nektek rendre csak a balhéitokról világhírnevet szereznetek, ezért azonosítja ma a világ Magyaro-ot Orbaneszkuval, azaz egy fajgyülölő suttyó népségként vagytok bemutatva.

Te meg erőlködhetsz itt pár száz olvasónak megmagyarázni, hogy megint a világ hülye, nem pedig az Átlaghülemagyar a maga örökletes mélysötétségével, dehát már az eftársaid is csak kényszerből járnak ide bemutatni a Nyócc osztály hiányos agyukat, na meg a troll pótlékért.

FOLYTASSUK!

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 16:06:50

@high up!:
Péter. Mondtam már tegnap is. Vedd fel a segélyt a tel-avivi városházán, ne itt lebzselj. Ha ennyire nem tudsz innen elszakadni, akkor meg mi a faszért vándoroltál ki, bazdmeg?

high up! 2015.09.17. 16:09:38

László Petra felrúgásai, Szögesdrót, Vízágyú, Könnygáz, Töltött fegyver, Vasúti sínre vetett gyerekes anyát vegzáló rendőrök, Nemzetközi újságírókat vérere verő magyar rendőrök, Németo-ba jutott menekültek háladása egyenes adásban, hogy elkerültek a velük állatként bánó magyaroktól, Orbaneszku Hitlertől átvett sorozatos fajelméletei és Árja-Európa lázálmai,

Úgy látszik 6 milliárdos Happy End nélkül is müködik az ország blamázs.
Elég ehhez egy hatalombeteg törpe, aki rájátszik a tanulatlan proli tömegek genetikai igényeire. Hol is törént már ez meg a 30-as években?

FOLYTASSUK!

Peterpapo 2015.09.17. 16:13:20

Egyébként most jutott az eszembe, hogy Viktorunk az árvíz idején ott volt a gáton. Most miért nem megy le a határra, hogy jelenlétével öntsön erőt a mieinkbe és nyugalmat a migránsok lelkébe?

high up! 2015.09.17. 16:13:37

@Tudományos libsizmus:

szia te fidesznáci batyu, én meg mondtam már neked tegnap is, hogy tüzzél el a ruszki édesanya földedre, nem a te tanulatlan proli fajtádnak való európai civilizáció. Oszt majd ott az Ural-alján befejezed a Nyócc osztályt. Ezért a röpke 10 évért nem kell Európábanj rontanod a levegőt.

FOLYTASSUK!

metal · http://electric.blog.hu 2015.09.17. 16:18:03

Ha ezt így folytatjátok 18-ban a parlamenti küszöb sem lesz meg. Amúgy valószínűleg Orbán tegnap nyerte meg a következő választást. Innen már kurva nagy hülyeséget kell csinálni, hogy elbukják.

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 16:19:46

Európában ma három és fél épeszű kormány van: a magyar, a cseh, meglepő módon a tót, valamint a lengyel (ez a két és feledik). Ősszel már négyen leszünk. Kaczinskiék le fogják radírozni a térképről a kriptolibsiket.

Azért az kicsit meglep, hogy a horvát kormány is ilyen idióta.

Traktoros lány 2015.09.17. 16:36:18

@high up!: "Hol is törént már ez meg a 30-as években?"
Ott, ahova most a legtöbben vágynak! Úgyhogy az irány jó!44! :P

Proud Mary 2015.09.17. 16:51:45

@henna4: 2015.09.17. 16:04:15 a fasiszta orbán gyermeket készül lopni, h ledarálhassa

paragrafus 2015.09.17. 16:52:22

Akkor hadd tájékoztassak mindenkit, aki nagyon el van tévedve, hogy 2006-ban a gumilövedék az akkori törvények alapján törvényes tömegoszlató eszköz volt.

Male39 2015.09.17. 16:52:41

@Bbogas: igen, használtak tegnap (is) viperákat ugyanúgy, ahogyan 2006-ban (is) .. fotókat találsz fent a neten, légy leleményes

Proud Mary 2015.09.17. 16:52:58

@high up!: szevasz náci, nagyon kerülöd a választ na mizu? szólt ha hozzád valaki az ápolókon kívül? tényleg te vagy dániel petike? mindig meglógsz abból a blogból amelyikben felkérdeznek téged. ejj ejj

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 16:57:05

@henna4:
Egy az egyben olyanok, mint a cigányok.

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 16:59:02

@Punxsutawney Mormota:
Teljesen korrekt elemzést írtál a 2006-os eseményekről. Csak így tovább.

paragrafus 2015.09.17. 17:05:39

Alkotmánybíróság 54/2000. (XII. 18.) AB határozata:

....."Intézkedésük alkalmával a hatóság tagjai nyilvánosan, az állam képviselőiként lépnek fel. A hatóság tagjainak intézkedési jogosultságát egyenruhájuk vagy igazolványuk igazolja. Az egyenruhát viselő hivatásos és szerződéses állomány tagjai azonban tevékenységüket nem “arctalan tömegként”, hanem
közhatalom gyakorlására felruházott tisztviselőkként végzik, akiknek egyedi azonosíthatósága alapozza meg esetleges személyes felelősségre vonásuk lehetőségét. Az intézkedés alá vont állampolgárnak jogos érdeke az, hogy a hatósági fellépés teljes időtartama alatt tisztában legyen a vele szemben
intézkedő személyazonosságával, “egyediségével”. Az állampolgár panaszhoz, jogorvoslathoz való joga ugyanis csak így garantálható. A belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezetek, valamint a hivatásos önkormányzati
tűzoltóságok hivatásos és szerződéses állományú tagjai számára a társasági, illetve a köznapi öltözeten névkitűző viselését előíró rendelet kibocsátásával a jogalkotó alkotmányos jogalkotási kötelezettségének tett eleget".....

Vagyis az Alkotmánybíróság határozatának megfelelően a rendőrök csak a társasági, ill. a köznapi öltözeten kötelesek azonosítót viselni.
Tömegoszlatáskor használt gyakorlóöltözéken nem kötelesek, mert ilyenkor nem egyénileg intézkedik a rendőr, hanem csapaterő kötelékben.

Proud Mary 2015.09.17. 17:11:18

@paragrafus: nem, névtáblát kötelesek azon viselni, más módon azonosíthatónak kell lenniük.

Bbogas 2015.09.17. 17:15:29

@Male39: Marslakokrol is vannak fent kepek, bennuk is hiszel?

Punxsutawney Mormota 2015.09.17. 17:16:32

@henna4: Húúúúú, Ecsém! Most az elevenembe találtál. Elmondanád, hogy jön ez ahhoz, amit írtam? Ezek közül bármilyik is újságíró?

Alick 2015.09.17. 17:17:02

A 2006-os és a mostani intézkedés is jogos volt, ugyanakkor mindkettő részben szakszerűtlen.

paragrafus 2015.09.17. 17:17:08

A fidesz a 2006-os események hatására valami elképesztő energiát fektetett abba, hogy betiltsa a gumilövedékek alkalmazhatóságát. Vehemenciájukat siker koronázta, mert kitartó fellépésüknek köszönhetően 2007.06.18.-án az akkori kormánypártok egyetértésével módosították a rendőrségi törvényt, amelynek következtében kikerült a jogszabályból a gumilövedék és annak használhatósága.
És ez így volt egészen 2014.november 18-áig, amikor is nagy titokban visszacsempészték a rendőrök eszköztárába a gumilövedéket. De hogy ennek adjanak egy jókora csavart, nem a rendőrségi törvénybe tették vissza, hanem "A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról" szóló 2013. évi CCXL. törvénybe. De ennyi trükközéssel nem érték be. Nagyon vigyáztak arra, hogy a gumilövedék kifejezést magában a jogszabályban még csak véletlenül se alkalmazzák. Körmönfontan speciális, nem élet kioltására tervezett traumatikus lőszernek nevezik az időközben elfogadott törvényben. Csakhogy ez valójában nem más, mint maga a gumilövedék, mégha ilyen cizelláltan is körítették körbe. A jogszabály indoklásában ők maguk ismerik el, hogy a traumatikus lőszer maga a gumilövedék. Idézem:
„Új elem a traumatikus (gumilövedékes) fegyver, melyet nemzetközileg megszokott műszaki paraméterek írnak elő”.

paragrafus 2015.09.17. 17:17:51

És ha már megemlítettem 2006-ot, akkor szükségesnek tartom megemlíteni, mint a témához szorosan kapcsolódó "érdekességet", hogy
az Országgyűlés (akkori) rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságának közös ülésén készült, a későbbiekben a titkosítás alól feloldott jegyzőkönyvéből megtudhattuk, hogy Nyitrai Zsolt, a fidesz képviselője akkoriban azt kérte számon az akkori rendőri vezetőkön, hogy miért nem használtak a rendőrök éles lőfegyvert:

...."Elhangzott itt több soron - és itt jönnek a kérdések -, hogy a rendőri állománynak olyan utasítása volt, hogy nem használhat fegyvert. Szeretném megkérdezni, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak - és higgyék el, hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van. Azért mondom Petrétei miniszter úrnak külön, mert a bemutatkozásakor én már egyszer ezt nagyon hangsúlyosan felvetettem, hogy Magyarországon a polgárok - és a rendőr is polgár - önvédelmi joga sehol a világon nincsen tiszteletben tartva . Micsoda dolog az, hogy ilyen esetben kvázi külön megtiltják a rendőrnek - ha ez így történt, és erős a gyanúm, hogy így történt, mert ezt többször hangsúlyozták -, hogy önmaga testi épségét megóvja. És most teljesen függetlenül attól, hogy ott mi történt, akárhol történik ilyen, szerintem ez végtelenül lelkiismeretlen parancs, ha ilyen parancs volt. Tehát volt-e ilyen extra külön parancs erre a helyzetre?"
www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/HOB/0609191t.pdf
38. oldal

Csak nem azt akarta ezzel mondani Nyitrai Zsolt, hogy éles lőfegyverrel bele kellett volna lövetni a tömegbe? Miközben szinte minden létező fórumon kikeltek a gumilövedékek használata ellen?
És ha akkoriban Nyitrai Zsolt szerint kellett volna éleslőfegyvert alkalmazni, akkor most mi a garancia arra, hogy nem fognak megint kacérkodni a gondolattal?

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 17:27:41

@paragrafus:
Erre esetleg egy forrásocskát ha tudnál nekünk mutatni.

Punxsutawney Mormota 2015.09.17. 17:46:33

@Tudományos libsizmus: Miért a kép, amit nekem linkeltek 2006-os? Ugyan már! De ha ennyire zavar, akkor elnézést az off topic-ért, Elvtárs!

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 17:49:24

@Punxsutawney Mormota:
Összekeversz valakivel, libsi. Nem linkeltem neked képet. Így nem tudom, miről beszélsz már megint itt lázálmodban. Nem kell elszakadni a valóságtól, mit Merkel. Érted.

Proud Mary 2015.09.17. 17:49:53

@Alick: 2015.09.17. 17:17:02 szerintem mindkettő jogos volt, de a tegnapi szakszerű és arányos is

@paragrafus: ismét tévedsz, sokkoló maroklőfegyverre utal a jogszabály

Punxsutawney Mormota 2015.09.17. 17:53:56

@Tudományos libsizmus: Tudom Pártitkár, más linkelt be, Te meg beleszóltál, mint 88 május 1-én a megafonba.
Tudod, prüszkölhetsz és köpködhetsz Merkelre (vagy akár a farkadat is kiverheted), de, hogy Gary Linkert idézzem:

Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win

És ugyanez a helyzet a politikával is. A németek valahagy mindig jól jönnek ki a buliból. Pedig a keleti egyesítésnél is temették őket rendesen.

monddazigazatmar 2015.09.17. 17:56:11

Ez a nyomi blog tényleg azt kérdezi, hogy mi a különbség?
Nem tudja magától?
2006ban magyar tüntetőket azonosító nélküli rendőrök vertek szarrá.
2015ben a határon külföldi nem kívánatos személyek be akarnak törni, azokat tartják vissza.

Hülye balfasz libsik, tényleg semmi különbséget nem tesztek egy magyar állampolgár meg egy bevándorló csürhe között?

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 18:12:33

@monddazigazatmar:
De, különbséget tesznek közöttük.

A libsi mindent faji mércével mér, hiszen a libsi a földkerekség legnagyobb rasszistája. Ezért vádol mindig másokat rasszizmussal.

Willkommenskultur 2015.09.17. 18:21:00

Ha a horvátok továbbra is a magyar határ mellett eresztik el a betántorgókat, megvétózzuk a schengeni csatlakozásukat.

Tudományos libsizmus 2015.09.17. 18:35:45

@Willkommenskultur:
Szerbia EU csatlakozását is. Nagyon remélem.

monddazigazatmar 2015.09.17. 18:50:55

@Willkommenskultur: Pedig tegnap mág azt mondták, hogy nem fogják őket akadályozni, hogy megmutatják, hogy hogyan lehet ezt kezelni...
Egy kibaszott napig bírták. A németeknek legalább eltartott egy hétig, amíg felfogták.

Willkommenskultur 2015.09.17. 18:51:32

@Tudományos libsizmus: Szíjjártó holnap megy Belgrádba elmagyarázni a szerbeknek, hogy tulajdonképpen kik ők és mit akarnak.

Le Orme 2 2015.09.17. 18:56:04

Az Ensz főtitkára hülye. Ne ugasson bele olyanba, amihez nem ért. Gyúrcsótány szemkilövetése és a határ megvédése pedig a legszélsőségesebb liberálfasiszták agyában mosható csak össze.

turista a saját országában 2015.09.17. 19:00:52

"Akkor tegnap a rendőrök most rátámadtak az ártatlan tömegre, vagy mi a fene történt?"

Orbán kézivezérelt szemkilövető rendőrsége rátámadt a békésen tüntető migránsokra.

turista a saját országában 2015.09.17. 19:02:54

@Anti Liberal: "A bloggerek jó lesz ha vigyáznak magukra, és arra amit írnak, mert lehet meghalni is a hazugságok terjesztése miatt."

Fenyegetőzz csak nyugodtan. Te börtönbe mész, a felcsúti patkányod meg Hágába...

de let e ... 2015.09.17. 19:47:46

@ursus artos:
Ha nem lenne igaz , hogy Orbán és a fidesz állt a 2006-os zavargások mögött , akkor nem lenne sok-sok évre titkosítva az összes erről készült jelentés ;-P

ursus artos 2015.09.17. 19:55:20

@de let e ...: Akkor már néhányan az ultrák közül csak közölték volna, hogy igen, az Orbán fizette a számlát! Pláne most, hogy a drukkerek nem éppen puszipajtások a kormánnyal.

ursus artos 2015.09.17. 19:56:05

@de let e ...: "akkor nem lenne sok-sok évre titkosítva az összes erről készült jelentés "
Egyébként Orbánék titkosították?

Visceroid 2015.09.17. 20:17:11

Mindkettő teljesen jogszerű rendőri intézkedés volt.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.17. 20:49:57

Horgosnál nem lőtték ki senkinek a szemét, nem volt a rendőröknél tiltott eszköz (vipera), viszont volt rajtuk azonosítószám.
Most kedden rendőrök szakszerűen végezték a dolgukat, ellentétben a 2006 október 23-mal.

Punxsutawney Mormota 2015.09.17. 21:27:39

Mielőtt még linkelgetsz... Elolvastad? Láttad, hogy mióta él Európában? Van valami köze az esetnek a menekültekhez? Nincs. Legközelebb Zsákos Frodóról is tegyél be egy képet, aki közismert terrorista volt.

Apropó, van egy bizonyos Weszdorn Róbert nevű srác, hogy annnak milyen cuki képei voltak óvodás korából. Pöttyös labdával, telefonnal... Aztán 30 évvel később lemészárolt 8 embert egy móri bankfiókban... Aztán vendégül láttuk mi a Sakált is, meg lelövettünk 60 embert egy bizonyos Malév géppel együtt, hogy ruszki fegyvereket csempésszenek a PFSZ-hnek.

xclusiv 2015.09.17. 21:39:57

@enpera: pedig nagy vonalakban igaza van...

xclusiv 2015.09.17. 21:46:03

@_Neville: "Akkor a beismerten hazug kormányzat ellen tüntető magyarokat ütöttek, most pedig törvénysértő, a jogszabályokat leszaró határsértőket. Ha tényleg nem érzed a különbséget, a hiba a te készülékedben van."

Akkor is törvénysértő, a jogszabályokat leszaró, a rendőrökkel szember agresszív emberek által használtak könnygázt és vízágyút, és most is.

Az nem indokolja a békés kődobálást és egyebeket, hogy a kormány hazug, tolvaj, stb. Mert ennyi erővel minden kormány ellen lehetne békésen kődobálni, a mostani ellen is. És ez ellen a mindenkori kormány joggal vetné be a kékeket, a mostani is.

Az meg hogy beismerik-e hogy hazudtak, ugyanmár. Ha neked ehhez beismerés kell, akkor nem látsz a szemedtől.

xclusiv 2015.09.17. 22:00:23

@AndZ: Nem érted.
Nem azt mondja, hogy a mostani rendőri fellépés jogos volt, mert az volt.
Azt mondja, hogy az a jobber (fidesz+jobbik) toposz, hogy 2006-ban a saját népére támadt orvul a rendőrség, na ez a mostani fellépés fényében nyilvánvalóan hazugság. Legalábbis a mostani eseményekkel kapcsolatos jobber vélemények alapján egyértelműen az, ugyanis _alapvetően_ ugyanaz történt. A rendőrség ugyanis ugyanazt tette: megpróbálta fenntartani a rendet, ami amúgy a feladata.

És igen, vannak nyilvánvaló különbségek is, nem is kérdés. Azt senki se vitatja senki, hogy 2006-ban bőven voltak túlkapások, ezekről amúgy konkrétan a szélsőliberális zsindex újságírója, Bodoky írt könyvet.

Ettől függetlenül az alaphelyzet ugyanaz.
És ezért 2006 jobber interpretációja (a békés kődobálókra támadt a mocskos rendőrség) és 2015 jobber interpretációja (a bűnöző kődobálók ellen megvédte a rendet a hős rendőrség) között, nos ha itt valaki nem érzi az ellentmondást, akkor az nem akarja..

xclusiv 2015.09.17. 22:04:53

@Bafana: nem, te jobbikos vagy. Semmivel se különb, mint egy orbánhívő.

Willkommenskultur 2015.09.17. 22:08:56

@xclusiv: Ja, csak az a kellemetlen helyzet van, hogy a lakosság 2006tal kapcsolatban is meg most is a jobbos véleményt osztja, akkor is ha megbaszod magad fejen állva.

ennyi számít, a többi langyos fing a szélben

Emzé Periksz 2015.09.17. 22:14:30

A blogger relativizálni akarja a szélsőfasiszta szemkilövető gyurcsótány nemzetellenes őrjöngését.

Willkommenskultur 2015.09.17. 22:33:49

1. Az egyetlen normális terv az EUban a török táborok pénzelése. Ez részmegoldás, lassíthatja a bevándorlást.

2. NYEU megeszi a szart amit főzött, hiába vágták meg a dán és a német segélyt, a nagyvárosok nem ússzák meg a polgárháborús jeleneteket, mert sok millió moszlim él már eleve ott, akinek ugrik a megélhetése.

3. MEGOLDÁS: el kell távolítani a ballib vezetőket az EUból és karanténba kell zárni a liberális sajtót (mint Putyin). Nem engedhető meg, h vízbe fulladt szír kisgyerek fénykképével haknizzanak, a spanyolországi kerítésmászó niggerhíreket pedig gondosan elhallgasság (ott évek óta ez megy).

Minnél később nyírják ki a libsi sajtót, annál valószínübb egy új Hitler (-ek) eljövetele. Nem lehet büntetlenül hazudozni.

xclusiv 2015.09.17. 22:53:53

@high up!: "BENNE VAGYUNK A (VILÁG) TV-BEN!

László Petra, Szögesdrót, Vízágyú, Könnygáz, Vasúti sínre vetett gyerekes anyát vegzálásó rendőrök, Nemzetközi újságírókat vérere verő magyar rendőrök, Németo-ba jutott menekültek háladása egyenes adásban, hogy elkerültek a velük állatként bánó magyaroktól, Orbaneszku Hitlertől átvett sorozatos fajelmélet és Árja-Európa lázálmai,

há kérem szépen, ez a kormány
Országlejáratásból jobban teljesít!"

Na nézzük sorban:
- lászló petra - ez nem a kormány sara, legalábbis nem közvetlenül. Viszont remélhetően megkapja azt, ami jár neki.

- "szögesdrót," határzár, stb: nagyon úgy néz ki, hogy erre szükség van. Párezer menekültet se nagyon tudunk elhelyezni, és ugye Európa nyugatni felén is egyre több helyen teszik ki a "megtelt, legalábbis pillanatnyilag" táblát. Tegyük fel, hogy az osztrákok lezárják a határt és egy hét alatt beesik hozzánk mondjuk 30 ezer menekült, akkor mi a faszt kezdünk velük? És ha 2 hónapig zárva marad az osztrák határ, akkor november közepéig mi lesz? El tudunk majd emberien helyezni 50-100 ezer embert, a november elejei hidegben?

- vízágyú, könnygáz - ez bizony szükséges, ha rátámadnak a rendőrre. Legyen az fociultra vagy menekült.

- "vasúti sínre vetett gyerekes anyát vegzálásó (sic!) rendőrök" - ha meg "nem vegzálnák", hanem ott hagynák a sínen, akkor meg az lenne a baj

- "nemzetközi újságírókat vérere verő magyar rendőrök" - akinek amúgy túl sok keresnivalója nincs a rendőrökre támadók első vonalában, legyenek nemzetköziek vagy nem. Ha pedig ott van, akkor készüljön fel arra, hogy nem fogják az első ütés előtt elkérni az igazolványát. Veszélyes szakma.

- "Németo-ba jutott menekültek háladása egyenes adásban, hogy elkerültek a velük állatként bánó magyaroktól" - amit ki nem szar le? Mások meg azt mondják, hogy thank you, Hungary. Meg hogy inkább száz magyar rendőr, mint egy görög. Plusz ugye más menekülteknek a német rendőrökkel van baja, megint másoknak a dánokkal, stb.

Ettől függetlenül a magyar állam a legnagyobb jóindulattal is megbukott a helyzet kezelésével. Mert ugye hónapokon keresztül annyiban merült ki a dolog kezelése, az arra való felkészülés, hogy menekültellenes plakátkampányt csinált a kormány, geci drágán. Az is szégyen amúgy, hogy most annyit csinál a magyar állam, hogy naponta száz esetet lekezel és elutasít.
Ugyanakkor Európa is megbukott, nem csak Magyarország. Mert sehol se készültek fel erre. Békésen eltárgyalgattak arról, hogy kvóta így, kvóta úgy, legyen, ne legyen, ki mennyit vállal, ki mennyit tud vállalni a negyvenezerből, ki mennyit szeretne, aztán majd egyszer csinálunk erre egy bizottságot, aztán majd egyszer vállalgatunk, meg szavazgazunk. satöbbi.
Aztán nálunk meg elkezdett "beesni" napi 3-5 ezer menekült, aki nyilván mind szírnek vallja magát, mert miért ne. És ehhez képest vicc a 40 ezer, a 120 ezer, meg kb. minden amiről eddig Európa tárgyalgatott.
Aztán ugye jött az, hogy a menekültek kurvára nem akarnak Magyarországon maradni, ők Németországba _akarnak_ menni. Másoknak az se jó, nekik Svédország vagy Norvégia kell. Stb.

Mert értem én, hogy genfi egyezmény, meg dublini, meg schengeni, meg apámfaszai, csak hát az a papír. A gyakorlat pedig nagyon más...

xclusiv 2015.09.17. 22:56:30

@Willkommenskultur: "Ja, csak az a kellemetlen helyzet van, hogy a lakosság 2006tal kapcsolatban is meg most is a jobbos véleményt osztja, akkor is ha megbaszod magad fejen állva."

Ez kurvára nem igaz. A te epszilon sugarú környezeted persze más kérdés.

Willkommenskultur 2015.09.17. 22:59:42

Most, hogy a dánok és a némete is drasztikusan csökkentik a segélyt, biztos felfejlődik a willkommenskultur.

Végül is a jóléti állam, amit a nagyfaterjaik és a faterjaik raktak össze nekik, a sáskajárás miatt hullik szét.

xclusiv 2015.09.17. 23:09:37

@Willkommenskultur:
1. igaz
2. részben igaz, részben fasság
3. teljes egészében fasság

Amúgy meg az ún. liberális sajtó kinyírása valszeg csak addig tetszene neked, amíg a te véleményed lenne az engedélyezett.
Mert ha az általad olyannyira felszopott putyini rendszerben a te véleményed lenne véletlenül nem kívánatos, akkor szerintem kussolnál. Mert ha nem akkor azt kockáztatnád, hogy jönnek te lennél a rendszerellenes, jönnének a kékek, szarrá vernének, aztán bevinnének, aztán szarrá vernének. Aztán elítélnének, elvinnének a gulágra 5-10 évre, ahol továbbra is szarrá vernének. És ha túlélnéd ezt az 5-10 évet, akkor egy emberi roncsként jönnél ki.

Mert értem én, hogy minden antiliberális azt hiszi, hogy az általa áhított rendszerben ő lenne felül, csak ezt eddig minden diktatúrában sokan megszopták. Francia forradalom, hitler alatt az sa, sztálin alatt a fél ország, tessen utánaolvasni.
De meg lehet nézni pl. Szíriát is, ott pl. nyoma sincs a liberalizmusnak. Nyilván kurva jó ott élni, ezért is menekült el onnan pármillió ember, és ezért se mész te oda.

Az általad áhított rendszerben előbb-utóbb te is szopóágra kerülnél...

Willkommenskultur 2015.09.17. 23:15:56

@xclusiv: 'Amúgy meg az ún. liberális sajtó kinyírása valszeg csak addig tetszene neked, amíg a te véleményed lenne az engedélyezett.'

Ez természetes. De a mai szerkezetü sajtó okozta a weimari köztársaság halálát is.

A sajtó tulakjdonosi szerkezetét át kell világítani, és kiemelővel odaíratni minden hír mellé. Kellenek közösségi finanszírozású hírforrások is. Ma a helyzet durvább mint anno, bár a szereplők a régiek.

A FBon lehet pénzt gyüjteni a menekülteknek, de nem lehet pénzt gyüjteni mondjuk ellenük stb. És megint egy Cukorhegy a hunyó.

baj lesz

xclusiv 2015.09.17. 23:25:36

@d.j: "Idióta fidessmajmok, még mindig egy őrült lázálmait magyarázzátok. Növekvő gazdaság ??? Bruhaha. Hülye. Soha nem volt ennyi szegény Magyarországon."

Eddig igaz.

"Az egész abból indult ki, hogy ez a köcsög állat nem akarta regisztrálni a menekülteket, mert jajajajajj, visszafogják ide küldeni őket. Lófaszt küldik. Összesen tlán pár százat küldtek vissza. Tényleg, ezt aztán már nem lehet kezelni."

Eddig. És mennyit fognak visszaküldeni?
És eddig regisztráltunk mennyit is? Párezret?

"Gyűlöletkampány a migránsok ellen, uszítás."

Ez igaz.

"Ezek nem akarnak itt maradni, mi a faszért nem lehet ezt megérteni. Miért kell feltartóztatni, miért kell embertelen körülmények között bezárni őket, miért kell őket bűnözőknek tekinteni."

Azért mert ez a feladatunk. Schengeni határként bizony nekünk kell(ene) őket megfogni, regisztrálni, aztán meg várni hogy történjen valami.
Nem kell őket bűnözőnek tekinteni, csak épp ez kurvára nem egy kívánságműsor, hogy ő hova is szeretne menni, hol szeretne regisztrálni, már ha szeretne egyáltalán.
Nem. Az a rendszer, hogy az övezet határán ő regisztrál. Ott ad ujjlenyomatot, pont. És ha az EU szerint is menekült, akkor biztonságos helyen van, pont. És majd az EU eldönti, hogy hova is tudja elhelyezni. Ha Románia akkor az, ha Magyarország akkor az, ha meg épp Svédország akkor az.
Ez a rendszer, ez az európai rendszer, és ha nem tetszik akkor el lehet menni.

Emzé Periksz 2015.09.17. 23:40:33

"@xclusiv: oha nem volt ennyi szegény Magyarországon."

Eddig igaz."

Hazugság. Csökkent a szegénység az elmúlt években, plusz mondjuk az 1830-as évekhez hogyan mered összehasoníltani?.

xclusiv 2015.09.17. 23:43:19

@Willkommenskultur: "Ez természetes. De a mai szerkezetü sajtó okozta a weimari köztársaság halálát is."

Egy fenét. A weimari köztársaság halálát nem a sajtó okozta, hanem elsősorban hitler. Ezen kívül meg volt még rengeteg más oka is, nyilván.

"A sajtó tulakjdonosi szerkezetét át kell világítani, és kiemelővel odaíratni minden hír mellé."

Miért is? A 80 milliárdos költségvetésű köztévé minden híre mellé oda kellene írni, hogy 100% állami tulajdod?
Vagy az rtl híreihez oda kellene írni, hogy az rtl xyz germany 100%-is tulajdona?
(Költői kérdések, nyilván csak zsidózol.)

"Kellenek közösségi finanszírozású hírforrások is."

Én is így gondolom. Ezért támogatom rendszeresen pl. az atlatszo.hu portált.
Te is megteheted: atlatszo.hu/4ezer/

"Ma a helyzet durvább mint anno, bár a szereplők a régiek."

e?

"A FBon lehet pénzt gyüjteni a menekülteknek, de nem lehet pénzt gyüjteni mondjuk ellenük stb. És megint egy Cukorhegy a hunyó."

Egyrészt: a fb magáncég. Azt enged amit akar. Ha nem tetszik, akkor csinálj sajátot.
Másrészt meg a menekültek _ellen_ hogy a fenébe gyűjtenél pénzt? Mire költenéd?

És megint egy kevéssé elrejtett zsidózás, szánalmas cseppet...

xclusiv 2015.09.17. 23:49:07

@Emzé Periksz: "Hazugság. Csökkent a szegénység az elmúlt években"

Hazugság, nem csökkent, sőt, nőtt. Nem véletlenül töröltette el a fidesz ezt a statisztikát.
index.hu/gazdasag/2015/06/25/tul_sok_volt_a_szegeny_megszuntettek_a_mutatot/

"plusz mondjuk az 1830-as évekhez hogyan mered összehasoníltani?."

Nyilván sehogy, de a kőkorszakhoz se hasonlítunk, nyilván. Pedig akkoriban sokkal többen haltak éhen, mint akár az 1830-as években...
De nyilván nem is erről van szó, hanem arról, hogy 2010 óta _jelentősen_ nőtt a szegénység, a legutóbbi számok szerint "a magyar háztartásoknak több mint 35 százaléka él a létminimum alatt".
Ezt leszámítva pedig rosszabbul élünk, mint négy éve...

xclusiv 2015.09.18. 00:34:27

@stim: "Amikor Gyurcsány volt szíves igazságbeszédével beismerni, hogy hazudott az azt jelentette, hogy ugyanúgy kozmetikázta a kormánya a gazdasági adatokat az EU felé mint a görögök."

Hazugság, semmi ilyet nem ismert el. Sőt, nem is tett.
Teccett volna meghallgatni azt a kurva beszédet.

"Látjuk hová tartottak ezzel a hozzáállással a görögök; mi is ida tartottunk volna."

Látjuk, mi is oda tartunk. A fidesz megtette fő ellenségnek az államadósságot, aztán szépen kihátrált. Mostanában év végén trükkök százaival sikerült elérnie, hogy legalább egy napra csökkenő tendenciát mutasson az a fránya mutató. Pedig még a tákolmányba is beleírták anno, aztán azt is beleírták, hogy akkor rájuk azért ne vonatkozzon, aztán ott tartunk ahol tartunk. Ugyanúgy 80% körül van GDP arányosan, mint ahogy átvették. 5 év alatt ennyit értek el...

"Láthatjuk, hogy mekkora veszélyforrás az EU-nak Görögország gyengesége. Ha Magyarorszgá is ilyen gyenge lenne, most az osztrákoknál lenne kerítés és itt gyűlnének fel a menekültek."

Sőt, ha nagyanyám sárga lenne és lenne áramszedője, akkor ő lenne a villamos...

"Fletó és az MSZP-SZDSZ alatt meg lehet nézni, hogy az egekben volt az infláció ami a dolgozóknak szar, a bankoknak jó. Ugyanez érvényes a devizahitelre, az embereknek szar a bankoknak jó. Csakhogy tudjuk, hogy ki melyik csapatban játszik."

Ja, meg ne felejtsük el fletóek alatt járai elvtársat se, aki az egekbe emelte az alapkamatot fletóék alatt. Ezért lett a devizahitel, amit amúgy a fidesz kormány engedélyezett anno. Aztán hogy ez a fidesz alatt mennyire lett jó az embereknek, hát hogy is fogalmazzak, finoman szólva ez se egy sikertörténet. Mert először a fidesz szarrá gyengítette a forintot, amivel odabaszott a devizahiteleseknek, aztán meg a devizahitelesek legpénzesebb rétegét hagyta irreális árfolyamon végtörleszteni (nyilván rengeteg fideszes fejes esett ebbe a körbe),
A maradékot pedig, az egész bankrendszerrel együtt pedig szépen kivéreztette.

Az inflációval kapcsolatban pedig: értem én, hogy a statisztika ezt mutatja. Csak én meg azt tapasztalom, hogy az a trappista sajt, amit 890-ért vettem meg pár éve, az most 1250. Ugyanaz, ugyanott. A benzin 300-ról 400 lett, a cigi 520-ról 980 lett, a sör 200-ról 260 lett, a paprika 400-ról 600 lett, a percdíj 35-ről 43 lett, stb.
Szóval értem én ezt a statisztikát, de ez kurvára nem vág egybe sem az én mindennapi tapasztalatommal, sem bárkiével akivel erről beszéltem.

Rosszabbul élünk, mint 4 éve...

"Többek között erre a politikára mondtak 2/3-os NEM-et a 2010-es választásokon. "

Hazugság. A válság, a 8 évnyi semmittevés, és a konkurencia hiánya miatt nyert a fidesz 2010-ben. És a választási rendszer miatt ért az akkor elért 53%-uk kétharmadot.

"Csinálták a balhét, összeugrasztották a magyarokat a cigányokkal, alattuk lett olyan feszült az együttélés, hogy megöltek 3 cigányt fegyverrel és Olaszliszkán és Veszprémben pedig a cigányok lincseltek."

Mert előtte ugye tündérmese volt, hát persze...

"Örülhetünk, hogy nem ők vannak hatalmon mert valószívűleg ez a tendencia folytatódott volna. Ahogy az államadósság növekedése is. Én köszönöm de ebből még most SEM kérek."

Hát az államadóósság nominálértéken sokezer milliárd forinttal nőtt.
Kb. stagnál GDP arányosan.
3000 milliárd Ft mnyp vagyon pedig ment a levesbe mindemellett...
Halkan mondom: ennyi pénzt veszünk fel ivánéktól paks2-re. (Vagy sokkal többet, a fene tudja hogy miért titkosítottak mindent,)

"Amikor a hazugság beismerése feltüzelte a magyarokat akkor október 23-án (mikor máskor) voltak békés és féktelen tüntetők is. A rendőrök egymásra terelték őket. Szakmai hiba vagy politikai akarat. Nincs felelőse."

Hát igen, a sajtó is lehozta hogy szinte könyörögtek orbánnak, hogy ne _oda_ szervezze a kormányellenes összejövetelét, amit amúgy ünnepi megemlékezésnek nevezett. De ő csakazértis oda szervezte.
Persze az akkori mszp-s és rendőri vezetés is leszerepelt ott, de ha vitya a parlamenttől messzebb kívánt volna az akkori kormány ellen lázítani, akkor nem lett volna révész mártírusz.

De igen, volt politikai akarat, a fidesz direkt oda szervezte a "megemlékezését", 2 km-re a kossuth téri csürhétől...

"A kommunista időkre emlékeztető szándékos agresszivitás nem méltó a rendőrséghez. Nem tudom és sose fogom valószínűleg megtudni, hogy Gyurcsány rendelte-e el vagy Gergényi ezt a rendőri intézkedést. De megtörtént. És a szarnak azóta sincs gazdája."

Ezzel egyetértek. Különösen a tv ostrom volt gáz. Ott a baranyai kisrendőröket küldték felszerelés és kiképzés nélkül a széljobber csürhe ellen.

"Most viszont más a helyzet. A hazát védik, a magyar állampolgárokat védik és ha hazamennek akkor úgy fekszenek le aludni, hogy maguk mögött tudhatják a magyar emberek szimpátiáját és amit most csinálnak mértéktartó, arányos, a feletteseik nyugodtan vállalhatják értük a felelősséget. Rendőrként nekem nem lenne mindegy, hogy kit szolgálok ha köt a kötelesség."

A rendőrnek mindig a rendet kell védenie. Kellene. A többi bs.

paragrafus 2015.09.18. 05:17:15

@Tudományos libsizmus:
...."Erre esetleg egy forrásocskát ha tudnál nekünk mutatni"....

Ott van benne a komment szövegében, csak végig kellett volna olvasnod...

paragrafus 2015.09.18. 05:19:35

@Proud Mary:
...."ismét tévedsz, sokkoló maroklőfegyverre utal a jogszabály"....

Tévedés, mert nem tévedek.
A jogszabály (és ezt az indoklása is megerősíti, mint idéztem) a gumilövedékes fegyverre vonatkozik.