Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Orbán, a drótos: a percért odadobott élet

2015. június 17. - Európa Kávézó

A vasfüggöny egy újabb lépés a diktatúra felé. Orbán tudja, hogy tövid távon ez bejöhet. Megint ő lehet a magyarság megmentője, népének, kultúrájának védelmezője. A végvári vitéz, aki megvédi a büszke, tehetetlen Nyugatot és rájátszhat a rettenetes viharban a hajót biztos kézzel kormányzó kapitány szerepére is.

 

Napok óta minden fideszes vezető azt mondta, szögesdrót nem lesz, ez teljesen kizárt. Most pedig majd jön egy Fidesz-közeli vállalkozó, aki mégis csak legyártja az egészet. Adódik az aforizma: Horn lebontotta, Orbán visszaemeli.

A baj azonban itt van a nyakunkon.

Sokan fognak hinni neki. Lesz cikk és híradó és fotó, hogy rosszul öltözött, maszatos, zavaros tekintetű külföldiek állnak tétován a határon és/vagy a menekülttáborban, snájdig magyar rendőrök pedig kettes sorba állítják őket. Felbukkan a miniszterelnök, aki jelentést kap a belügyminisztertől és a honvédelmi minisztertől, hogy határaink biztonságban, megvédtük a magyarokat.

A Jobbik zavart közleményt ad ki, hogy helyes az eljárás, de ők a Batyársereget és a Gárdát és bevetnék. Az LMP kicsit zsidózva és palesztinozva emlegeti az emberi jogokat, a többiek nagyjából azonos jelzőkkel tiltakoznak. Orbán pedig kétnaponta készíttet egy felmérést, hogy a magyarok 73 százaléka egyetért a szigorúsággal, sőt maga is csavarozna az oszlopokra.

1958-ban egyetértett a magyarok többsége a határzárral, 1989-ben meg ennek az ellenkezőjével. Orbán a percnyi sikerért eladja a történelmi távlatot. Pedig tudhatná, hogy előbb-utóbb lesz valaki, aki büszkén vágja majd át az általa emelt szögesdrótot és ezzel újra szabaddá teszi Magyarországot.

Ferenc pápa szerint vétkes, aki lezárja a határt. Orbánt azonban ez biztosan nem érdekli. A pápa a legkevésbé. Legfeljebb benyögi, hogy Térdre, imára, csuhások!

A nyarat ez a történet elviszi, ha Orbánnak szerencséje van. Hol van már a Quaestor, ki beszél a sok lopásról, Lázár tanulságos beszédéről. Ezt a meccset a Jobbikkal vívja. A demokratikus ellenzék pedig nem tehet mást, mint hogy ebben sem tesz engedményt. Higgyen a saját igazában, hogy ez a döntés embertelen, káros és túlzó. Hogy az emberség jobb az embertelenségnél.

Ha Orbánnak buknia kell, ezek a drótok sem fogják megvédeni.

És a metszőollót se tegyük el túl messzire.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr267552034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.17. 18:13:00

túlihegett populista ballib ajvékolás. Értem én, hogy kritikus vagy a kormánnyal szemben, van is miért. De ez a poszt csak a félhülye csürhe tüzelésére alkalmas. A jó kritika alapja a tárgyszerűség, amit a fenti írás érzelmi frázisokkal pótol. Csak néhány példa: '58-ban senki sem örült a szögesdrótnak, csak nem volt tanácsos nem örülni. Most írhatsz róla posztot, semki sem fogja miatta leverni a vesédet. "Horn lebontotta, Orbán visszaemeli." Nem visszaemeli, mert egész másutt van, és nem bezárni akarja az állampolgárokat, hanem kizárni a gazdasági bevándorlókat. A dróttol függetlenül útlevéllel szabadon oda mégy ahova akarsz, az EU-n belül meg még az sem kell. Aki meg majd büszkén átvágja a drótot, az maga OV lesz, amikor alábbhagy az áradat, és elmondhatja, hogy nem lettünk menekülttábor.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.17. 18:17:04

Ezek szerint az USA, Spanyolország, Görögország és Izrael diktatúrák...

Marianna Hetyési 2015.06.17. 18:32:17

Tudod, mit szeretnénk Zsolt? Ha úgy épülne az a kerítés, mint Déva vára! Ahogy húzzák, már a DK tekeri is! Nekem megérne egy polgári engedetlenséget, és szerintem másoknak is!

Pyrrhus 2015.06.17. 18:36:41

A határ nem lesz lezárva. Csak azok a részei, ahol amúgy is tilos rajta átlépni. Igénybe lehet venni, s ezentúl kell is a hivatalos átkelőhelyeket, amelyből több is van.
Ennyi.
Egy adott területre tessék ott belépni, ahol a terület gazdája azt engedélyezi.
Szépen is néznénk ki, ha mindenkinek el kellene tűrnie, hogy bárki ott hatol be a birtokára, ahol csak tetszik neki.

program készítő 2015.06.18. 00:37:24

Kell az a kerítés a papának.lesz hova rakni a követ a bányájából.

István Tamasi 2015.06.18. 08:52:08

Maxwal birca
Te ocsmány bulesz birkaszar /leánykori néven ivanov/!
Diktatúra az ahol te jártál janicsárképzőben: zsivkov meg castro országa!

mortullus 2015.06.18. 10:05:10

Az is vicces, hogy széltébe-hosszába most minden libóbolsi a pápára hivatkozik, hogy jaj a Feri azt mondta ne zárjátok ki a menekülteket. :)
(mondjuk nem mintha engem érdekelne, hogy az egyház élére ültetett izráelita miket zagyvál össze, bár lehet a liberók azért isszák a szavait mert tisztában vannak ezzel.)

hammurabbi 2015.06.18. 11:08:14

@mortullus: És az megvan, Derága Baro...ööö...minta nemzetthynácik egyik legnagyobb hímvesszője,hogy mennyit költ Magyarország a bevándorlókra, és mennyit a nemzeti konzultációra?
Átlátszó.hu egyik blogja állította egymás mellé az összegeket. Íme:

4027 millió forint

Ennyit ad az EU Magyarországnak, hogy a bevándorlást kezelje. A célzott európai pénzalapok a “határvédelem kiadásaitól az integráción át a menedékkérők ellátásig” biztosít pénzt.

481 millió forint

Összesen kevesebb mint félmilliárd forinttal száll be a magyar költségvetés a fenti pénzalapokba.

1000 millió forint

Megközelítőleg ennyibe kerül egy Nemzeti Konzultáció. Az ezt megelőző konzultációkat levelenként 105 forintos költséggel kalkulálták. Az összeg kétszer annyi mint amennyibe ma Magyarország a bevándorlókra költ.
1 az illegális határátlépő nem bevándorló, hanem, miután jelentkezik és menekültstátuszért folyamodik, menekült. 2 azok, akiket elkapnak Magyarország területén, azért elkapják, és nem jelentkezik, mert nincs szándékában itt menekültstátuszt kérni. tehát jogilag Magyarországon se nem bevándorló, se nem menekült. csak illegális határátlépő. ezt a jelenséget Orbánék fújták fel, bevándorlásról beszélve, szimpla propaganda célokkal, tudod, jobbikhoz pártolt fideszesek visszacsábítása, szerintem unalmas is. ezeket a mondatokat olvasd el lassan és rendkívül figyelmesen, mert tisztázzák a fejedben élő káoszt a menekült, bevándorló és illegális határátlépő fogalmakat illetően ,3 nem tudom, miért asszociáltál a külföldön dolgozó magyarokra arról, amit írtam. ó, talán mert annyira elvakult vagy, és megveszve utálsz bárkit, aki nem fehér, hogy ezen oknál fogva kialakult szelektív látásod miatt nem is látod azt a jelentős tömeget, akik Magyarországon minden nap hajnaltól éjjelig robotolnak... azt sok kurdot, törököt, afgánt, arabot, kínait, vietnámit, olykor tibetit, thaiföldit, és egyéb délkelet ázsiait, továbbá a kisebb létszámban, de szintén jelenlevő hollandot, németet, írt, lengyelt, oroszt, és amerikait , ja, nem beszélve az erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai magyarokról, ugye, hát, neked biztos szar ezt látni, de a kárpát medence továbbra is egy elegyképző hely, ahogy az már párezer éve. jobb lesz, ha barátkozol a gondolattal, mert te már rég halott leszel, de ez akkor is így lesz. 4 milyen érdekes a megfogalmazásod! aki Magyarországról megy nyugatra, ott dolgozik, és él, az szerinted vendégmunkás. csupa nagybetűvel, ordítva. aki itt teszi ugyanezt külföldiként, az bevándorló-menekült. mondd csak, annak ellenére, hogy praktikusan ugyanaz történik - tehát valakik felkerekednek egy adott helyen, máshol telapednek le, élnek és dolgoznak - miért nevezed ezt két, egyben eltérő megítélést is magában hordozó különböző kifejezéssel? asszem ez rád nézve gáz, és lebuktat, hogy alapvetően a gyűlölködés alapjának tekinted az egész kérdéskört, és nem a bevándorlás miatti aggodalom emészti a kis lelkedet
Igen, azt hiszem az ilyen álláspontokat képviselő emberekért csinálják ezt a kérdőíves cirkuszt. Hát, akkor fizessétek csak az egy milliárd forintot ezért a semmiért. Ezt a pénzt is elkölhetnénk sokkal fontosabb dolgokra, de addig se beszélünk az ország rohadó állapotáról és a masszívan gazdagodó politikusokról.

sebestyén eszter 2015.06.18. 13:56:19

@F.M.J.: amint látom viszonylag hosszú írásodból, pontosan tudod te is, hogy az, hogy határzár, nem jelent semmit, egy átfogó fogalom, kb. úgy, mint az oktatási intézmény, ami lehet az ovitól az egyetemig bármi. ennek a kommunikációját a kormányzat kezdte, ők is baszták el. akkor az ellenzék miért ne élcelődjön rajta? a vasfüggönyözés és társai, pusztán szatirikus szóképek.
nem az ellenzék dolga a kormány helyett kommunikálni.

sebestyén eszter 2015.06.18. 13:59:47

@program készítő: szerintem meg a határzár csak egy elterelő kommunikáció -- aknazár lesz az! :-D

sebestyén eszter 2015.06.18. 15:15:23

@mortullus: Ferencre hivatkozni nem lehet, de Mészáros Viktor (leánykori nevén: Orbán) anno Rühel(l)ke telefonjáról irányítva felgyújtathatta Budapestet?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.18. 15:49:02

@sebestyén eszter: Nincsen nekem semmi bajom azzal, ha az ellenzék élcelődik a kormányon. Azzal sincs bajom, hogy vannak sajtótermékek (akár blogok), amelyek kritikákat fogalmaznak meg. Amit én próbáltam megvilágítani, az a mód. Az ország sok problémájának az egyik komoly oka, a népesség mérhetetlen butasága és komformizmusa. Ha nem sikerül jól ülő élceket elegendő mennyiségben és változatosságban gyártani, az két dolgot jelenthet. Vagy tehetségtelen az alkotó, vagy rossz célpontot választott. Ezen érdemes lenne elgondolkodni. A kritikai írásokra is hasonló vonatkozik. Ha nem sikerül komoly okfejtéssel, minősítgetés, meg populista demagógia nélkül ütős kritikákat megfogalmazni, akkor egyáltalán nem kellene csinálni az előzőekben sorolt okok miatt. Az egésznek fontos hozadéka, hogy amennyiben nem táplálnak a magasabb társadalmi rétegek kellő nívót a megnyílvánulásaikba, akkor nem kell csodálkozni, hogy az egyszerű polgár a továbbiakban is igénytelen csőcselék marad fejlődő társadalom helyett. Pedig hosszútávon a valóban pozitív beállítottságú politikai erőknek is épp az az érdeke, hogy egy széleslátókörű társadalom rendezzen választásokat, amelyek tagjait nem lehet süket dumákkal saját érdekeik ellen szavaztatni.

sebestyén eszter 2015.06.19. 09:29:16

@F.M.J.: Köszönöm a hosszú választ. Ahogy látom, igényes a blogod, ebből meg az is következhet, hogy érthető a problémád a leegyszerűsödött világ miatt. Magam sem érzem túl komfortosan ebben, ugyanakkor azt is gondolom, hogy nem biztos, hogy a leghelyesebb ezt egyszem blogger nyakába varrni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.19. 13:06:44

@sebestyén eszter: Örülök,hogy van aki érti a mondandómat, és annak is, hogy tetszenek az írásaim. Szívesem látom a józan kritikákat, még akkor is, ha ellenkeznek, úgyhogy nyugodtan fogalmazd meg őket, fogok rájuk reagálni.
Igazat adok abban, hogy nem kell egy bloggeren kitölteni a nemtetszésem, de megteszem másutt is. Igaz sokkal többen vannak, de az élet nem csak a kommentelésről szól :) ! Néhány helyen olykor kifejtem az álláspontom. Főleg ott szoktam, ahol általában nívós cikkeket olvasok, és főleg akkor, ha épp nem értek egyet vele valamiben, mint pl most itt is.

gregor man 2015.06.20. 13:46:58

Jó ez a kerités. Munkalehetőséget biztosít a romáknak.
"Tesvérem, mondd csak mennyi má a vasfüggöny kilója?"
süti beállítások módosítása