Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Szanyi coming out: már nem akarja bántani Orbánt

2015. május 20. - Európa Kávézó

Valószínűleg tovább mélyül a válság az MSZP-n belül. Szanyi Tibor a Fidesztől minimum nem távoli Pesti Srácoknak az alábbi nyilatkozatot adta Orbán Viktor tegnapi európai parlamenti meghallgatása előtt: Én otthon támadom a magyar kormányt, Strasbourgban és Brüsszelben kussolok." (...) "A baloldali politikus kérdésünkre nyomatékosította, nem ért egyet azokkal a párttársaival, akik ilyen alkalmakkor külföldön, magyarként veszik össztűz alá a magyar kabinetet és Orbán Viktort.

Baloldali képviselőtársaimmal együtt én is azon az állásponton vagyok, hogy Orbán Viktor nem tartja tiszteletben a közös európai értékeket és alapelveket, de otthon vitázzunk és otthon támadjunk, ne az uniós porondon” – szögezte le Szanyi Tibor."

Ennyi a történet egy olyan napon, amikor néppárti politikusok is bírálják Orbánt az idegenellenesség és a halálbüntetés bevezetésének lebegtetése kapcsán. A sztori azért is tanulságos, mert Szanyi MSZP-s párttársa, Ujhelyi István nem csak hogy közös sajtótájékoztatót tartott a DK-s Niedermüller Péterrel, hanem szenvedélyes beszédben ugrott neki a miniszterelnöknek, nyílt színen összetépve a "konzultációs",valójában fasiszta hangvételű kérdőívet. Márpedig Szanyi az idézett mondataival elhatárolódott Ujhelyitől és felszólalásának tartalmától is.

Szanyi igen aktív képviselő Brüsszelben és Strasbourgban. Rejtély, hogy miféle hazafias buzgóság vett erőt rajta. Miért gondolja úgy, hogy kint "kussolnia" kell, ha úgy gondolja: Orbán nem tartja tiszteletben az európai értékeket. Az MSZP-s kapitány már korábban kiverte a biztosítékot, amikor az uniós polgárok pénzén - egy fogadást elveszítve - gój motorosokat vendégeltetett meg Brüsszelben. Saját pártja el is határolódott tőle.

Az Európa Kávézóban üldögélve kiváncsian várjuk, mostani megszólalásának lesz-e pártbeli következménye? Netán egykori védence, Szili Katalin után előbb-utóbb ő is az Orbán-kormányban folytatja-e pályafutását. Van-e egyáltalán Brüsszelben, illetve attól leválasztva idehaza képviselt ellenzékiség?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr187474918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2015.05.20. 08:53:35

A dolog ennél mélyebb gyökerű!
Ez -ha akarjuk, ha nem--ideológiák harca.
Orbáné
kontra baloldal(amelyben Szanyi kapitalizmust döntene)
Mindkettő közössége érdekében tenné azt. Velük szemben ma elég gyenge lábakon, de ott vannak az egyetemes emberi jogokat valló demokraták. Nos őket bírálják mindketten!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.05.20. 09:05:23

Ha nem lenne tudható Szanyi képviselőúrról korábbi közéleti megnyílvánulásai alapján, hogy a szofisztikált kifejezésrendszerek, valamint a hazájához fűződő elvárható lojalitás terén mily elhanyagolható színvonalat sikerült ezidáig felmutatnia, még nagyraértékelhető nyilatkozatnak is tarhatnánk a szavait.
Ami viszont a problémát okozza, hogy azok közé tartozom, akik emlékekket tárolnak a koponyájuk védelmében, és így erős disszonanciát vélhetnek felfedezni a mostani szavak, és az eddig elhangzottak között.
Szerintem nem kellene foglalkozni a dologgal. Több okot is feltételezhetünk a megnyilvánulás mögött, kezdve a párton belüli figyelemfelkeltéstől a társadalmi megítélésjavításig, egy esetleges pártalapítás előkészítéseként.

Szanyi Tibor 2015.05.20. 12:31:30

Nagy kár, hogy olyanok elmélkednek a magatartásomon, akik nem figyeltek az EP-kampányban elmondottakra.
Legalább százszor elmondtam, leírtam, hogy az Európai Parlamentet nem kívánom kihelyezett belpolitikai csatatérré tenni! Ennyi és nem több!

Szanyi Tibor 2015.05.20. 12:34:00

A kapitalizmust viszont továbbra is meg akarom dönteni, s helyette szocializmust szeretnék. Egyszerűbben szólva a tőke hatalma helyett a közösségek hatalmát akarom.

patkányarcúáginéni 2015.05.20. 19:38:43

Az internet sötét segglyuka ez a poszt. Ilyen alakok akarnak diktálni, mint ez a tudatlan hazaáruló. Szégyen!

vakapad 2015.05.20. 20:37:33

1./ Ha jól tudom, az EU Orbánt hívta magyarázkodni, nem Magyarországot.
2./ Én azt úgy gondolom, hogy ha Orbán nézeteivel ellentétes magyar felszólalás nincsen, akkor azzal a magyar képviselők jelzik, hogy Orbán álláspontja tulajdonképpen közös álláspont, vagyis Magyarország álláspontja.
3./ Ekkor az első pont érvényét veszti, azaz az EU-nak immár nem Orbánnal lesz baja, hanem Magyarországgal.
4./ A 3. pontban leírt helyzetet jó lenne elkerülni, ugyanis jelenleg az EU pénzén élünk, és bármifajta szankció az egész országot fogja sújtani.

Persze, én is voltam alsó tagozatos, és emlékszem hogy "betyárbecsület" fennforgása miatt a kicsiket állandóan meggyepáló, túlkoros osztálytársunk mindig megúszta, mert többek között én is gyávának bizonyultam. De aztán felnő az ember.

monddazigazatmar 2015.05.20. 20:37:42

Nagyon nem szeretem Szanyit. Ez az első normális megnyilatkozás tőle.

De most komolyan, -függetlenül attól, hogy ki a miniszterelnök, -mennyire gáz, amikor emberek a saját országuk és a demokratikusan megválasztott kormány ellen bujtogatnak külföldön. Milyen emberek ezek, mint az a majom tegnap aki az eu-s pénzek leállítását kérte, a másik aki az arab ligához fordul, ha nem építenek neki mecsetet, a harmadik, aki a libamáj ellen kampányol?

camilló 2015.05.20. 20:39:39

A középkori Japán jut eszembe. Ha nem volt külső ellenség, akkor csatáztak egymással a főurak. Ha volt külső ellenség (lásd mongol invázió) Akkor rögtön összefogtak. Én egyáltalán nem ítélem el Szanyit! Igaza van! Csak a hülyék mondják be hangosbemondóba az otthon történt dolgokat. Az meg egyenesen vicc, hogy ha valami az un. ellenzéknek nem tetszik, akkor rohannak Brüsszelbe árulkodni! Rendezzék le itthon Orbánt! Vagy így, vagy úgy! Ez persze nem megy, mert megoldást nyújtó programmal nem tudnak előállni. No meg ki a fene menne a tűzbe a leszerepelt, korrupt politikusokért?

monddazigazatmar 2015.05.20. 20:42:43

@vakapad: Talán nem szét kéne tépkedni a konzultációs levelet, hanem milliós tüntetést szervezni a menekültekért.
Ja, hogy az nem megy? Lehet, hogy az ország nagyobb része egyetért Orbánnal, és a háta közepére nem hiányzik neki egy csomó menekült? Esetleg egy népszavazáson visszaállítanák a halálbüntetést?
Hát jó szar dolog amikor a demokrácia ellened dolgozik mi?

A 4. pontot meg hagyjuk már. Be is fizetünk, vannak kötelezettségeink, a fasz tele ezzel az EU tart el minket dumával. Kurvára nem segélyszervezet, hiába állítjátok be annak.

vakapad 2015.05.20. 20:45:56

@Brendel Mátyás:

Érdekes lenne, ha az elkötelezetteknek nem lehetne véleményük. Megjegyzendő még, hogy a jajdenagyonsemleges megmondóembereknek köszönhetjük Orbán újabb négy évét, meg, ha így megy tovább, a következő négyet is. Ha nekik ez kell, azzal nincs bajom, csak az a gond, hogy a "többség" döntése alapján ebben nekem is kötelező részt vennem..

vakapad 2015.05.20. 20:51:35

@monddazigazatmar:

Aha. Szintén menekültellenesnek meg halálbüntetés pártinak tetszik lenni. Nem gond, de addig javasolnám az "ország nagyobb része" kijelentés mellőzését, amíg nem volt ezekről népszavazás.

vakapad 2015.05.20. 20:53:28

@camilló:

Teccik tudni, az úgy van, hogy az EU néhány pártnak idehaza nem "külső ellenség". Sőt.

Hajrá DÉKÁS! 2015.05.20. 21:17:24

Kezd már unalmas lenni, hogy a DK közeli blogok nem a fidesszel foglalkoznak hanem a szocikkal.
A DK-JOBBIK közös céggel bezzeg semmi kivetni való nincs? :)

Hajrá DÉKÁS! 2015.05.20. 21:17:53

Gréczy szoci fóbiája röhejes :)

monddazigazatmar 2015.05.20. 21:39:44

@vakapad: Hát, nagyon azt gondolom, hogy igen nagy többséggel visszaállítanák a halálbüntetést is meg bezárnák a határokat is. Közvéleménykutatásokon 70% volt a halálbüntetés mellett- pont ezért nem merik és nem is fogják soha népszavazásra vinni. És néhány liberális bölcsészen kívül senki nem gondolja úgy, hogy jaj de nagyon hiányoznak az afgán menekültek. Mert minek?

lupilui 2015.05.20. 21:59:03

Mikor veszik már észre hogy ezzel a viselkedéssel, és a külföldről való nyomással amit úgy próbálnak beállítani hogy nem felőlük fúj a szél (de tudjuk hogy igen) csak ellenszenvet növelik maguk ellen az ellenzéki politikusok. Ezt Szanyi is érzékeli ezért próbál másképp lavírozni, persze nagyon gyengén adja elő, nem túl hiteles.

margueritka 2015.05.20. 23:55:38

Hogy a nép rohad itthon, az mit érdekli Szanyit? Hogy szellemi népirtás folyik az országban, ahhoz neki úgy látszik, semmi köze. Szarházi alak!

2015.05.21. 06:34:09

Szanyi ? Mivel különb mint bármelyik megélhetési zsivány "politi-kuss "?
Semmivel sem. Iszik és ha úgy tartja kedve, akkor hadovál és nagyokat mond.
De ez legalább meglátszik rajta .

mikigyerek 2015.05.21. 09:19:58

@Szanyi Tibor: Ha nem akarod belpolitikai csatatérré tenni az EP-t, akkor mit is csinálsz Magyarország érdekében, mint EP képviselő? Tételezzük fel és legyünk olyan egyszerűek, mint a faék. Te, mint Magyarország képviselője, az ország érdekében szavazol, esetleg pénzekért lobbizol. Mondd már el nekem, hogy jogos e "finnyásságod", ha az általad megszerzett forrásokat, Mészáros Lőrinc (Orbán Viktor) teszi zsebre??? Most téged a párt vagy azért küldött oda, hogy az ország érdekeit képviseld, vagy azért, hogy ne itthon rontsd a levegőt. Ha az előbbiért, akkor kérlek ne finnyáskodj, ahogy a motorosoknál nem tetted és csak nyugodtan menj neki kint Orbánnak, ha az utóbbi miatt, akkor jól dolgozol!

mikigyerek 2015.05.21. 09:24:33

@monddazigazatmar: Gondolom ezt akkor is így gondoltad, amikor Orbán futkosott Brüsszelbe, hogy ne adjanak pénzt a Gyurcsány kormánynak!

mikigyerek 2015.05.21. 09:31:24

@monddazigazatmar: Szerencsére még nem a te gondolataid és érzéseid szerint hozzák a törvényeket, bár ez Orbánra sajnos igaz!

Szanyi Tibor 2015.05.21. 09:39:52

Kedves Mikigyerek!

Pontosan ugyanazt gondoltam, amikor Orbán javasolta a pénzmegvonást, mint most a DK.

Az EU pénzeket azonban nem az EP intézi, s aki azzal dicsekedne, hogy európai parlamenti képviselőként pénzt tud szerezni, az hülye.

Mindazonáltal a Magyarországra jutó pénzek sorsa 2013-ban lett elrendezve, éspedig a 2014-2020 időszakra.

Más kérdés a felhasználás ellenőrzése. E téren alighanem fogsz még rólam hallani a következő hónapban.

Egyébként ha adsz egy emailcímet, akkor szívesen elküldöm neked az eddigi munkámról szóló részletes beszámolómat.

Üdv., T

Szanyi Tibor 2015.05.21. 09:45:14

Rossz az első mondatom. Szóval Orbán egykori akciójáról ugyanazt gondoltam, mint most a DK hasonló ötletéről.

Bocs, de jelenleg arra a parlamenti napirendre figyelek, amely során azt szorgalmaztam, hogy egy adott ország foglalkoztatottsági rátájába ne vegyük bele azokat, akik elmenekültek onnan külföldön munkát vállalni.

adam hyl 2015.05.21. 12:32:13

Szanyi Tibor, a kapitalizmus meg fog dőlni. Ez világtendencia, csak Magyarországon senki nem beszél nyelveket, aki meg igen, és ezért tájékozott, mert nem a magyar fost olvassa, az úgy van beállítva, mintha összeesküvés-elméletei lennének. A dupla csavar a dologban, hogy az USA-ból fog kezdődni. Illetve látens módon már csinálják is...
Itthon nem tudják, ki az a Bernie Sanders, ahogy azt se, ki az a Rachel Notley stb. Nem látják itthon, hogy a legnagyobb jólétben lévő skandináv országokban, ki nem mondottan, de gyakorlatilag szocializmus van. Üsd be Sanders vagy Notley nevét bármelyik keresőbe, magyarul szerintem nem fogsz találni semmit.

mikigyerek 2015.05.21. 15:02:43

@adam hyl: Nem nagy kunszt szocializmust építeni, egy jóléti országban!

adam hyl 2015.05.21. 16:15:52

@mikigyerek: vagy fordítva van a logika. :) nem állítom ezt, csak vagylagosan említem. és azt akartam közölni vele, h szanyi ne csináljon úgy, h ezt ő teremti meg. efelé megy a világ. az más kérdés, h legalább észreveszi.

monddazigazatmar 2015.05.22. 15:15:31

@mikigyerek: Nem hallottam erről, hogy Orbán futkosott volna, meg pénzmegvonást kért volna. De ha tényleg így volt, akkor ja, neki sem kellett volna, és gusztustalan dolog, menjen a picsába.
Na, most akkor mi van? Beesik az eső, te szerencsétlen? Megborult a kétpólusú világnézeted? Nem érzed sötétnek magad amikor a világot úgy osztod fel, hogy "orbánutáló - orbánseggnyaló"?

Ja, nem az én gondolataim szerint hozzák a törvényeket. Hanem a többség gondolata és véleménye szerint. Biztos vagyok benne, hogy a liberós menekültimádó balfaszokból van a kevesebb, miattam mehet a népszavazás.
süti beállítások módosítása