Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Gyurcsány leleplezte Orbánt: ne fizessük az ukránok nyugdíját

2018. január 14. - Európa Kávézó

A DK elnökének évnyitó beszédében két kiemelten fontos mozzanatot találtunk. Az egyik, hogy Orbán rendszerét diktatúrának nevezte, amely nyilván alapjaiban határozza majd meg a DK kampányát. A másik, hogy harcot indított egy súlyos igazságtalanság ellen. A magyar adófizetők már több tízezer idetelepülő ukrán nyugdíját fizetik.

gyf_uj.jpg
A felmérések szerint az emberek 70 százaléka Gyurcsány Ferenccel ért egyet, vagyis a fideszesek jelentős része is. A tényleg botrányos ügy felkarolása több szempontból is fontos.
Egyrészt rávilágít egy igazságtalanságra. Tényleg felháborító, hogy csak azért, hogy a Fideszre szavazzanak, az Orbán-kormány nem csak hagyja, hanem támogatja is, hogy ukrán állampolgárokat magyar lakcímekre jegyezzenek be, gyakran kamu papírokkal munkás évtizedeket igazoljanak, majd az ukrán nyugdíjaknál sokkal nagyobb, akár 300 ezer forintos magyar nyugdíjat szabjanak ki a fideszes hatóságok,
Másrészt lelepleződik egy szavazatvásárlásra szakosított nagyüzem. Így akarja Orbán megőrizni a hatalmát.
Magyar nyugdíjasok százezrei még csak nem is reménykedhetnek abban, hogy valaha ennyi nyugdíjuk lesz, de az általuk is befizetett adót ukránoktól vett szavazatokra költik.
Gyurcsány ezzel leleplezi Orbán "nemzeti érzését", amely nem a nemzet egyesítéséről, hanem a tudatos megosztásról, a magyar választások erkölcstelen befolyásolásáról szól. 
Reméljük, hogy az anyaországi magyarok szavazási hajlandóságára jótékonyan hat, hogy Gyurcsány leleplezte Orbánt. Ha elmegyünk Orbán ellen szavazni, nem tud a Fidesz kintről annyi voksot importálni, amivel a helyén maradhatna. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2113575877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinus67 2018.01.15. 00:34:54

Sajnos a szavazási hajlandóságra édeskevés ez a hívószó. Az egészségügy, oktatás, stb. hívószavai is édeskevesek!
Miért is?
Az ellenzéki pártok összefogását legkésőbb már 2017 közepére tető alá kellett volna hozni. Ehhez képest a pártok farokméregetése ment (és megy még most is). A fideszre szavazó tömegeket most hagyjuk. Őkk akkor is Orbánra szavaznak, ha az mindennap háromszor a szájukba vizel. Orbánnak csak a "hadi állapotot" kell fenntartania, hogy a hívei minél többen elmenjenek szavazni.
Az ellenzék ellenben nem szólította meg a szavazókat. Még a sajátjai közül is csak keveset. Azokat csak, akik majdnem annyira fanatikusak pártjuk irányában, mint a fideszesek. (Mondjuk a fundamentalistákat nem is kell megszólítani.)
Az ellenzéki pártok egymást is marják. A médián keresztül üzengetnek egymásnak. Ha már üzengetés! A választóknak ez nem jó üzenet!
Ez a választónak azt üzeni, hogy ezek a pártok, pártocskák a választási győzelem után sem lennének képesek megegyezni, konszenzusra jutni. Semmilyen kérdésben. Nem kíváncsiak arra, hogy hónapok, évek menjenek el azzal, ki milyen miniszter meg államtitkár legyen, csak mert az ő pártjának kettővel több szavazója volt, mint a másiknak.
Másfelől igenis félnek a választók, hogy az mszp és/vagy dk hatalomra kerülése esetén pl. a 3-400 ezer bruttót keresők megint gazdagnak számítanak és kétsávosan szarrá lennének adóztatva?
Ezen jövedelmi réteget képező emberek többsége - még! - szemet huny a fékek és ellensúlyok rendszerének megszűnése, elvesztése felett, mert a megélhetés fontosabb az átlagember számára, mint az alkotmánybíróság összetétele, vagy az ÁSZ vezetőjének pártállása.
Az elmúlt években a korrupció municiója, benne a stadionépítésekkel, Mészáros Lőrinccel, stb. is el lett puffogtatva. Tudja mindenki (még a trollok is), hogy a jelenlegi kormány egy velejéig romlott, korrupt banda! Az sem hívószó már.
Az ukrán nyugdíjbalhé pedig elenyészően keveseket érdekel. Ez nem hívószó így, hanem erőlködés.
A választók válaszokat szeretnének a kérdéseikre, amelyek nagyon egyszerűek. Az ellenzéknek azonban fogalma sincs mik a kérdések.
Egy dolog van előttük csak: a fideszt el kell zavarni.
És utána? Utána velünk mi lesz?
Hallgatjuk az üzengetéseket a médiában?

2018.01.15. 03:19:54

@Peter Götz: Baromarcú! Nem ukrán! Elmagyarosodott zsidó testvéreid!

Oroszország kegyetlenül nyomta a maga kazárjait. A galíciai kormányzat is fölébredt arra a tudatra, hogy a kazárt nem vallási szektának kell tekinteni, hanem antigazdasági elemnek. És ezen az alapon kezdte kezelni. Ellenőrzés alá vette, a kocsmát, a boltot, a hitelt, az üzérkedést. Szervezkedett társadalmilag. Védte a parasztot az élősdiektől. A hol csak lehetett, boykottálta a kazárt. 92. old

LKerekes 2018.01.15. 04:12:04

Először azt hittem, hogy karikatúra, vicc a cikk. Aztán csak az derült ki, hogy egy seggfej, ostoba, faszszopó geci az írója.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.15. 06:04:35

Ukrán állampolgár nem szavazhat Mo-on, azaz ez a rész nem igaz.

Szilágyi Imre 2018.01.15. 09:18:30

A Fletó miniszterelnökként miért nem szüntette meg az ukrán nyugdíjat? Mit pofázik ez a senkiházi, amikor ő sem tett semmit ellene?

berber10 2018.01.15. 10:57:23

Óriásit tévedsz, a Bajnaiék már teljesen előkészítették az egyezmények felmondását, aztán jött a nagyvezíred aki leállította.

Szilágyi Imre 2018.01.15. 12:23:05

@berber10:
Bélám!
Nem ez volt a kérdés.
A Fletó 2004-2008 között miért nem szüntette meg?

tamáska99 2018.01.15. 12:26:29

@berber10: Oszt, akkor miért kellett erre a lármára várni 2018-ig? Hány év is telt el 89 vagy Bajnai óta? Vagy a "baloldal" a jobbikkal egyetemben csak most ébredezik "Csipkés Rózsika" álmából? Netán megegyeztek Orbánnal, hogy eddig csak kuksoltak erről a jogosan fájó témáról /is/ ???

Gitram 2018.01.15. 13:06:00

Ez az ukrán nyugdíj nagyon durva. Mikor fizettek ide adót, nyugdíjjárulékot. A Magyarországon élő magyarnak is járna akkor, ha nemis fizetett járulékokat. Az elvett nyugdíjmegtakarítást pedig vissza kell adni.

BAZINGA2 2018.01.15. 14:22:42

Egyetértek. Még csak nem is laktak itt soha, se nem dolgoztak és adóztak Magyarországon. Hamis papírokkal átjárnak ide, és felveszik a nyugdíjat. A vezír meg szemet huny a szavazatokért. Itthon, sok rokkanttól elvették a nyugdíjat. Sokan közülük valóban nyomorékok voltak, nem szimulánsok.

bobijub 2018.01.15. 15:21:03

@Szilágyi Imre:
az oviban a kisjózsi elgáncsolja julikát úgy, hogy julikának betörik az orra, kisjózsi még széttiporja julika leesett szemüvegét és messzire elrúgja a julika elejtett babáját. amikor az ovodaszemélyzet szóvá teszi a kisjózsi szüleinek a történteket, akkor a kisjózsi szülei ráordítanak a személyzetre: MAGA MEG MIT KÉPZEL, HOGY VAN POFÁJA ILYENÉRT SZÓLNI, AMIKOR A PISTIKÉNEK MEG MINDIG CSÚNYÁN KÖTIK MEG A SZÜLEI A CIPŐFŰZŐJÉT ?!?!?

konrada 2018.01.15. 15:23:54

... egyébként valóban: ez egy 1962-es államközi egyezmény, mely mint olyan, csak kétoldalúan módosítható, és az ukránok meg nem nagyon akarnak ebbe belemenni.
Nem véletlen, hogy nem mondta fel egyoldalúan éppen ezért egyik kormány sem: köztük a most kemnyen fröcsögő Fletóé sem, illetve az utána következő Libás sem.

Mindezért persze lehet b.sztatni az őket követőket, de nem úgy, hogy a saját felelőségét meg sem említi a dologban.
(Zárójelben: 2014-ben szigorítani akartak ezen 1963/16-os törvényerejű rendeleten, de azt meg elkaszálta az Alkotmánybíróság...)

...Azért nem semmi egy demagógia ez mind Gyurcsánytól, mint a blogírójától, hogy mindezeket "kifelejtve" fröcsögnek, az meg már vicc kategória hogy Fletó "komolyan" elhiszi, hogy ezen a kevesebb mint 20 ezer nyugdíjas - akinek csak része magyar állampolgár, múlik az ő kormányra jutása...

Szegény Gyurcsány egyre inkább saját karikatúrája lesz, már nem csak 23 millió romántól fél, hanem 20 ezer ukrán nyugdíjastól is.

(S mielőtt: szerintem se kéne kapniuk, de tán pont a B1 az a fórum, ahol már a nemzetközi egyezmények, diktátumoktól való legkisebb eltérésétől is frásztörést kapnak, most meg azt követelik, hogy abból egyet azonnal egyoldalúan mondjon fel a kormány. ...amivel kivételesen egyet is lehet érteni, de legalább lennének következetesek, és tennék hozzá azt: ha már ők nem merték megtenni.)

konrada 2018.01.15. 15:27:11

@bobijub:
Ne vazze: itt mindkét esetben ugyanarról van szó: nem szemüvegleverésről, hanem arról hogy Julika szülei azért basztatják a kisjózsit, mert csúnyán kötötték be a cipőfűzőjét...;)))

dunántúli gyerek 2018.01.15. 15:35:02

semmigond akkor, gyurr csanye a 2/3

muhaha

rallus 2018.01.15. 15:36:43

"Az 1963. évi 16. számú törvényerejű rendelet hirdette ki a Szovjetunióval kötött szociálpolitikai egyezményt, amely jelenleg is hatályos.

– A kétoldalú tárgyalások érdemi folytatását ellehetetleníti a folyamatosan változó és bizonytalan ukrán belpolitikai helyzet, amelynek következtében az ukrán fél az egyeztetéseket rendre lemondja, elnapolja – tájékoztatta lapunkat az ONYF sajtótitkára, majd hozzátette: egy áttelepülő ukrán állampolgárnak az Ukrajnában megállapított nyugdíjáról le kell mondania, s Magyarországon a hazai jogszabályok alapján kell részére nyugdíjat megállapítani, amelyet a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság folyósít neki a továbbiakban."

Ferenc játszva el tudta adósítani Magyarországot, de ez az egyezmény csak most jutott el a tudatáig... Jó min. elnök volt...

horvathviteztamas 2018.01.15. 15:43:18

Viccnek gyenge, cikknek csúsztatás és vakítás...nem lepődtem meg, ez az amihez értetek. Hála a sorsnak, eltűntök:))

ursus artos 2018.01.15. 16:06:48

Azt hittem azokat a titkos bankszámlás bizonyítékokat mutatta be Feri, amit látott...

Brix 2018.01.15. 16:07:33

Politikai okból nem szüntetik meg ezt a nyilvànvalóan kàros jelenséget. Ràadàsul, túl sokan keresnek, túl sokat az àllmpolgàrsàgi biznisszel. Ebben az egy kérdésben, igaza van Gyurcsànynak: lépni kell a magyar àllamnak, az élősködőkkel szemben!

Európai téridő 2018.01.15. 16:46:16

Akkor miért nem tárgyalt erről az oroszokkal, amikor ő volt a kormányfő?

nemecsekerno_007 2018.01.15. 17:55:44

"ne fizessük az ukránok nyugdíját"

"ne fizetssünk annak nyugdíjat akinek a gyereke/unokája külföldön fizet járulékot"

BéLóg 2018.01.15. 18:15:14

Őőőő.
Hogyis vanez? Van egy fel nem mondott egyezmény ami alapján nemzetközileg vagyunk kötelezettek valamire. A DK 23milliórománköteles elnöke szerint eztet nem kell tejjesíteni?
Na mindegy,,,
Ide meg oda keresgélve a netten, hát képzellyétek aztat találtam, hogy ez a rohatt nyugdíj a kárpátaljai magyaroknak fejenként és havonta 100 jó madzsar forintba kerül...

Szopjon le a gyúcsányi is, meg ti is!

Venesz 2018.01.15. 18:29:53

@Szilágyi Imre: Fletó 2008-ban már nem volt hatalomban, ezt azért tudhatja mindenki. A szerződések felmondása nem megy azonnal, Bajnai alatt már elő volt készítve, csak aztán jött a Fidesz, és nekik már nem ez volt az érdekük. Faék egyszerű a dolog.

István Hámori 2018.01.15. 18:37:15

Ennek a szerencsétlen bukott diktátornak megint elment az agya: még hogy 70 százalék egyetért az ő csodálatos véleményével?

Muzsikok közt 2018.01.15. 19:06:59

gyurcsany bazmeg meg az hianyozna komolyan

2018.01.15. 19:25:31

@István Hámori: A "Ne-fi-zes-sünk!"-re mindig találni 'támogatókat'...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.15. 20:23:32

Ez már ismerős.

23 millió román..

Agybeteg és hazaáruló Gyurcsány blog.

consul 2018.01.15. 21:36:24

@Venesz: 2009. április 14-ig volt miniszterelnök

consul 2018.01.15. 21:37:07

Jajj, de gagyi ez az írás!

csorsza 2018.01.15. 21:51:58

@konrada: nézd meg itt a kommenteket, hány egyszerű jóember beszopja a Gyurcsány-féle kinembontott igazságokat...
Tudatosan hazudnak most is, ahogy akkoriban is, Fletó kitalálja, a faszszopó csicskái meg hergelik az egységsugarú népet.

VaradiJanos 2018.01.15. 22:05:52

A cikkecske szerzőjét vissza kéne tuszkolni a retkes kurva anyja büdös pinájába, utána megdugatni a vén kilincspifájú luvnyát a gyurcsánnyal, de szép lassan, hogy a szerzőcske közben bentről tudja kényeztetni a böszmét.

VaradiJanos 2018.01.15. 22:06:37

@VaradiJanos: szégyellem, hogy ilyeneket írok, de ez a féreg parazita banda nem érdemel mást

legális 2018.01.15. 22:27:25

AZt mesélje már el a cikkíró, miből lehet egy ukrajnai magyarnak (vagy nem magyarnak) több, mint 300 ezer forint nyugdíjat megállapítani.
Odaát nem kevéssel alacsonyabbak a bérek, ha jól tudom.
Ha meg ez a 300+ nem levezethető, kéretik nem hergelni vele az olvasótábort.

anyadmajma 2018.01.15. 22:49:27

@legális: onnan, te gyökér, hogy kb bemutatóra szóló papírt hoz, mert nem lehet lekérni sem az Ukrán, sem az Orosz, sem a Fehérorosz hatóságoktól semmit.
De ezt te úgysem vagy képes felfogni.

De nem kell aggódni, hogy ezek a gátlástalan senkiháziak majd nem tudnak annyi szavazatot felmutatni. Az inzultációt is vagy 2,5 millióan küldték vissza. A levélszavazatok is ugyanígy bemondásra mennek majd.

VaradiJanos 2018.01.15. 23:17:51

@anyadmajma: gyökerezik aki szerint Ukrán, Orosz, Fehérorosz .... ajjaj

legális 2018.01.15. 23:25:40

@anyadmajma: a gyökérért kicsit jobb helyen orrba baxnának, te majom.
Amúgy elfelejtettél válaszolni a 300+os nyugdíjra.
Szerinted egy fél szavazat megér havi 300+ ruggót? Biztos meg sem néznének egy ilyen igénylést. Különösen, hogy a legkisebb versenyhelyzet sincs.
Ferinek legfeljebb DK-s taggyűlésen van 70%-a, az meg egy zárt osztály.
Feri a legjobb leleplezést akkor tenné, ha a saját szobrát leplezné le, és megígérné, hogy a Fittelinánál komolyabb dolgokhoz nem nyúl.

Csucsupa 2018.01.15. 23:49:43

Ez tehát nem csak azt jelenti, hogy a választás már előre tudhatóan érvénytelen, mivel sorozatos többrendbeli csalásra készülnek (ebből ez immár tény), ezért eleve meg sem volna tartható és biztosra tudhatjuk hogy az előző is abszolút csalás volt, tehát az sem volt érvényes, utána érvénytelenítették egy aljas mocskos ostoba, senki által (csak a hazaáruló fizeSS patkányfalka) el nem fogadott alkotmánynak csúfolt dilettáns szégyenletes agyhalott idióta tákolmánnyal, következésképp a teljes jogrendszer és törvénykezés is 7 éve legalább illegitim, érvénytelen (hiszen ugyebár elvileg az Alkotmány képezi a fundamentumát), valamint érvénytelenítették és kiiktatta a hazaáruló rablógyilkos orbánmaffia még a nyugdíjrendszert is, a demokráciát is, a parlamentarizmust is és a teljes magyar Monetáris rendszert... helyette csinált egy fasiszta feudalista soviniszta idióta dilettáns (minden létező vezető pozíciót már kizárólag dilettáns ostoba szervilis hazaáruló orbáncsicska bűnözők bitorolnak) prolivircsaftot, amiben teljesen, kifosztják, kirabolják, kisemmizik, kivéreztetik, átverik és elbutítják az országot (legalábbis aki hagyja magát és a többség nem tud mást tenni, bele van kényszerítve) és a nemzetet... egy megerőszakolt, Stockholm szindrómás kómás söpredékké tette a hazaáruló rablógyilkos náci orbánmaffia az országot és a népet, a folyamatos demagógiával, hazugság cunamival, agymosással és Göbbels-i jellegű tehát náci mintájú propagandával... csupán ennyi történt nem több...

Jakab.gipsz 2018.01.16. 00:49:07

@Csucsupa:

Hi-hi-hi.

Aztán belenyúlsz a bilidbe és felébredsz. Gyagya.

2018.01.16. 05:51:16

@Csucsupa: Ez még mind semmi... én aztat is halottam, hogy azoknak, akik nem küldték viszza a konzultációs kérdőívet, először elkobozzák a vagyonát, majd békemenetben a Duna partjára vezetik és belelövik a folyóba... vagy ha be van fagyva a Duna, akkor bevagonírozzák őket és Lengyelországba szállítják őket. Ezeknek mindenre van kész tervük.
Minden választást érvényteleníteni kellene, amikor nem a ballibsik nyernek, mert azt már a különleges nevelési igényű cigánypurdé is tudja, hogy olyankor fasiszta diktatúra jön!

eßemfaßom meg áll 2018.01.16. 08:03:13

Nem igazán értem a címet. GY leleplezett egy fél évszázados államközi szerződést ami alapján pl az ö kormányai is fizették az ukránok nyugdíját, tehát Orbántakaroggy vagy miafaszom?

$pi$ 2018.01.16. 08:36:44

@eßemfaßom meg áll: "GY leleplezett egy fél évszázados államközi szerződést ami alapján pl az ö kormányai is fizették az ukránok nyugdíját, tehát Orbántakaroggy"

Pontosan érted! :D

eßemfaßom meg áll 2018.01.16. 08:46:01

@$pi$: Ok, megnyugodtam, hogy nem én vagyok az elmeháborodott.

$pi$ 2018.01.16. 09:12:48

@eßemfaßom meg áll: :D Nem, nem te vagy, de valakinek annak kell lennie... hámostnem? :D

2018.01.16. 12:35:11

@eßemfaßom meg áll: Persze, de bennük már ott volt a szándék csírája...érted, a szándék a lényeg...
süti beállítások módosítása