Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Hiába magyarázkodik, Karácsony lebuktatta önmagát

2017. december 11. - Európa Kávézó

Elindult a szerecsenmosdatás. Karácsony Gergely úgy próbálja magyarázni a faszozós hangfelvételt, mintha a beszélő áldozatot hozna a kormányváltásért. Valójában leleplezte önmagát: kiderült, hogy egy cinikus mandátumvadász.

karigeri.jpeg
Ha valaki veszi a fáradságot és meghallgatja az MSZP-P miniszterelnök-jelöltjének önvallomását, akkor annak lényege három pontban összefoglalható.
„Alapvetően az az érzésem, hogy a f…ért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem” (...) „annyi hatása volt, hogy a PM felment nulla százalékról egyre, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk.”
1. Ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely nem akar miniszterelnök-jelölt lenni. Saját teljesítményéről sincs túlságosan jó véleménnyel.
Utána arról beszél, hogy van főállása, „ami önmagában egy kib…ott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok."
2. Még a zuglói önkormányzat irányítása is felőrli a képességeit, ő is tudja, hogy nagy rá a felpróbált kabát.
"Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.” 
3. Ezzel elismeri, hogy semmi mást nem csinál, mint alibizik. Úgy tesz, mintha politizálna, de valójában cinikusan bemondja, hogy a kormányváltásért végzett munkája látszattevékenység.
Az elhangzottak dekódolása sima szövegértési feladat. Értjük, persze, hogy Karácsony próbálja menteni a menthetetlent, de ettől még kiderült, hogy az új miniszterelnök-jelölt mit gondol a politikáról, saját valós szerepéről és képességeiről. Vége a helyeskedésnek, a szimpatikus fiú imázsának. 
És persze,az is világos, hogy Karácsony Gergely sosem lesz az ország miniszterelnöke.
És ez jól is van így...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2813471613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2017.12.11. 14:16:29

igazi féreg, aki ezt tudta kihozni a kiszivárgott cuccból. annyira visszataszító, ahogy Gyurcsány csicskái gyalázzák a nagyon kevés tisztességes magyar politikus egyikét. szégyelljétek magatokat, fidesz-szinten okádtok a riválisra, igazi, mocskok vagytok.

Gedeon Vinklmann 2017.12.11. 17:06:32

Röhög a vakbelem.....Karácsony mint tisztességes, és ráadásul politikus.

Orosz Csaba 2017.12.12. 02:35:46

Tisztelt "pöcsköszörű úr:
Lényegében igaza van. europakavezo.blog.hu, www.nyugatifeny.hu ----
Ezek lényegében együttműködnek a Habony médiával.

Miklós Kalocsai 2017.12.12. 09:08:04

Orosz Csaba! A különböző dolgok közötti különbségek megállapításához némi kognitív erőfeszítésre van szükség, ami láthatólag nem az erős oldalad. Azt viszont nem nehéz észre venni, hogy Karácsony pávatánca nem egyéb izzadság szagú erőlködésnél, hogy valaki bevigye a parlamentbe. Most egymásra találtak az MSZP-vel, szép pár lett belőlük.

Szilágyi Imre 2017.12.12. 10:51:14

Így van.
Kibelezni, kiherélni. Ha egy politikus ilyen hülye. És Karácsony Gergely ilyen hülye.
Ez az első eset, hogy egyetértek a blogszerzővel.
Kár, hogy máskor nem ilyen sebészkéssel, hanem bárddal dolgozik.

büünös 2017.12.12. 13:16:39

DK-DK, ezt nem kellett volna. Akinek dilemmái vannak az nem ér semmit, nem ért semmihez? Ej-ej.
Gyurcsány soha nem lesz újra miniszterelnök, mert politikai stratégia tekintetében ugyanolyan gátlástalan mint a fidess.
süti beállítások módosítása