Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A gerinctelen Karácsony útja a megsemmisülésbe

2017. december 08. - Európa Kávézó

Nehéz eldönteni, hogy kínos-e vagy szánalmas, amikor egy nulla százalékos párt társelnöke akar parlamenti helyeket kialkudni magának, és nemlétező szervezete még pár tagjának. Karácsony Gergely, aki gerincét vesztve kódorog az ellenzéki térfélen, erre tett kísérletet. 

karacsony_molnar.jpg

Karácsony Gergely olyat tett, ami nem megbocsátható. Átverte politikai szövetségesét, az Együttet. Előtte kuncsorgott az általa korábban elhagyott LMP-nél, majd rátalált az MSZP-re. Arra a pártra, amelyről korábban azt állította, hogy jobban utálja, mint a Fideszt. 

Karácsony kaméleon volt, aki mindenkinek szimpatikus akart lenni, végül mindenki szimpátiáját elvesztette. Pár fős pártja nem érdekel senkit, a szövetségesi hűséget nem ismeri, képtelen tartani a szavát. Az MSZP listáján remél most befutó helyet, hátha ott még befogadják. Ha megteszik a szocik, lelkük rajta. Ez a sztori arról szól, hogy nem lehet más a politika. A megélhetés, a pályán maradás reménye felülírja az erkölcsöt, a tisztességet, összeroppantja a gerincet. Még pár napja is a külön pártlisták mellett érvel, most pedig hirtelen a közös listában látja a jövőt. Mi ez a pálfordulás? El lehet árulni a szövetségest pár mandátumért? Nem az ilyen embert hívják megélhetési politikusnak?

Karácsony azt mondta a tévében, hogy ő milyen népszerű és ő ezt hozná a közösbe. Kár, hogy nem szavazatot ígért. Arra nagyobb szükség lett volna. A népszerűség egy dolog, a politikai képesség és teljesítmény egy másik kategória. Eddig hiányzott a teljesítmény, mostantól oda a népszerűség is.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr713456447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2017.12.08. 13:28:56

Ha nem más, mint egy nulla százalékos párt elnöke aki az ellenzék térfelén kódorog, akkor miért érdemel egy posztot?
Milyen alapon gondolja az Európakávézó szerzője, hogy "mindenki" nevében fogalmazhatja meg véleményét? (vö.: "Karácsony kaméleon volt, aki mindenkinek szimpatikus akart lenni, végül mindenki szimpátiáját elvesztette. Pár fős pártja nem érdekel senkit, ..." )

Okos Tóbiás 2017.12.08. 13:30:35

Sztem, teljesen felesleges, sőt talán kontra produktív egymás fikázása, még akkor is ha netán jogos lenne. Ezért tartanak a tárgyalások ott, ahol. Vagyis sehol. Az ilyen megnyilvánulásokkal okozott sebek megmaradnak, nemcsak a pártokban, de a választókban is. Jobb lenne, ha a DK és a pártoló blogok kimaradnának a sárdobálásból. Többet hozhat a konyhára.

patyuka 2017.12.08. 14:13:15

@Okos Tóbiás: "Jobb lenne..."

Ennél rosszabb, "kontraproduktívabb" tanáccsal előállni sem lehetne!
Mert: milyen "sárdobálásból lenne jobb kimaradni" ; a tények sorolása mitől lenne az?
Viszont - sajnos - megtörtént, így aztán következménye is van, méghozzá káros; amiket - és ez a legkevesebb - az okozóikkal társítva igenis nevesíteni kell!

K. G. ezzel nem csupán önnön moralitásának, de a mentális munícióinak silányságáról is szegénységi bizonyítványt állított ki.
Vajon miért is egy ilyen alakra lenne szüksége az ellenzéki összefogásnak?!

nyünyüge 2017.12.08. 14:35:56

@patyuka: És az Európakávézóblog ki által van felkenve arra, hogy mások moralitásáról, mentális munícióinak (?+?+?) silányságáról ítéletet mondjon?
Majd a választó eldönti, hogy ki a silány, kinek van moralitása (?+?+?) és az mennyire silány.
A szerző véleménye EGY vélemény lehet, vagy egy PÁRT álláspontja. De ne akarja eladni magát mindenki véleményeként.

Okos Tóbiás 2017.12.08. 15:14:44

@patyuka: Ha a tényeknél maradnak, semmi probléma, tegyék. De amikor már a minősítő jelzők sokasága jelenik meg, - no, ez a jobb lenne, ha...

patyuka 2017.12.08. 17:45:48

@nyünyüge: "A szerző véleménye EGY vélemény lehet, vagy egy PÁRT álláspontja. De ne akarja eladni magát mindenki véleményeként."

Sértődés ne essék, de számomra ez eléggé zavaros, mert...

Mitől lennék/vagyok én az "Európakávézóblog"?
Karácsony Gergely nem "mások", hanem egy politikailag igencsak diszponált személy, akinek a megnyilvánulásai nem azonos fajsúlyúak egy kommentelő vélekedésével.
Míg az aligha vitatható, hogy az én véleményem is "EGY vélemény"; az viszont miből olvasható ki, hogy azt én el akarom adni "mindenki véleményeként"?
Abból, amit K. G. viselkedése kapcsán írtam, mi nem tény: talán nem egészen másként vélekedett néhány napja, vajon nem adta azt írásba is egy közös levélben; talán ennek - a gyökeres véleménycserével járó "megvilágosodásnak" - semmi köze ahhoz, hogy az MSZP a saját listáján felajánlotta neki a biztos parlamentbe való jutást garantáló miniszterelnök-jelöltséget?
Okos lépés volt-e ez a részéről; hihette-e, hogy nem ébreszti fel vele - önmagával szemben - a haszonelvűség gyanúját? Vajon mindez bazi nagy bölcsességre meg jellemszilárdságra (kikezdhetetlen mentalitásra és moralitásra ) vall?

nyünyüge 2017.12.08. 17:54:07

@patyuka: odáig igazad van, hogy a kritikám zöme nem neked szól, hanem a szerzőnek, elnézést.
Amúgy elég rég óta figyelem KG politikai karrierjét. Ennek alapján kizártnak tartom, hogy egyik napról a másikra és egyéni ambíció okán döntsön együttműködésről, együtt nem működésről bárkivel, egy listára kerülés ígéretéért.

Zoltan Hazafi 2017.12.08. 18:05:03

@nyünyüge: Ha van egy nulla százalékos párt-személy stb., akkor a legjobb reklám egy cikk, amely megismerteti a néppel az ominózus nulla százalékost. Ha meg még jobban meg akarja ismertetni - kiplakátolja, aztán nemzeti inzultációt indít róla. :-)

ulpius66 2017.12.08. 19:06:43

Szerintem a Karácsony azért még mindig jobb, mint a Botka!

ulpius66 2017.12.08. 20:05:58

Mondjuk a csúcs az lett volna, ha az MSZP a Fideszből, esetleg a KDNP tagjaiból választ SAJÁT miniszterelnök-jelöltet....... bár a Karácsony sem rossz!

Pyrrhus 2017.12.08. 21:05:22

Akkor pont annyi szavazatot fog kapni, mint g.Orbán az elmúlt választásokon.
NULLÁT.

Baljobb 2017.12.09. 09:21:14

A cikk egy lavór fost sem ér. Az egészből csak az érdekelne, hogy a cikk írója mennyi gázsit kap a fidesz valamelyik kifizető emberétől.

Orosz Csaba 2017.12.11. 22:37:28

Nyünyüge és Baljobb!
Egyetértek Veletek!
Gréczy Zsolt szóvivő úrnak a közeli jövőben nem javasolnék
francia Becsületrendet. :-(

szavazó 2017.12.14. 10:36:12

@Okos Tóbiás: Miért is kellene kimaradnunk??? Melyik szava nem igaz a cikknek?? Nem ezt az utat járta be Karácsony? Nem ő maga használt elég minősíthetetlen szavakat arra, hogy elfogadta az MSZP jelölését?? Akkor mi is a baj a DK-val és pártolóival?? Nem máshol kellene a baj forrását keresni?

Zsuzsanna Heltai 2018.01.12. 14:40:00

@Okos Tóbiás: abszolút egyetértek. Ennek nem tudok örülni, sőt!

Goldner Ibolya 2018.01.13. 06:21:48

@nyünyüge: elvhűségből - a népemet szolgálom - nem lépett vissza, ígérete ellenére Lévai Katalin javára?

nyünyüge 2018.01.13. 15:08:39

@Goldner Ibolya: nem ismerem a történetet (csak ilyen félszavas visszautalásokból egy oldalról), így ehhez nem tudok hozzászólni. De nyilván KG sem hibátlan és nem szent, ahogy egyikünk sem az.
Az viszont számomra elfogadhatatlan, ha egy láthatóan pártelkötelezett blog ex katedra általánosítva dehonesztáló kijelentéseket és erkölcsi ítéleteket fogalmaz meg a neki nem tetsző szereplőkkel kapcsolatban.
Erre gondolok: "'Karácsony kaméleon volt, aki mindenkinek szimpatikus akart lenni, végül mindenki szimpátiáját elvesztette. Pár fős pártja nem érdekel senkit, a szövetségesi hűséget nem ismeri, képtelen tartani a szavát."
Mert honnan tudja a szerző, hogy mit akart Karácsony és főleg, hogy mit gondol Karácsonyról a "mindenki" ?

Tóthné Ágota 2018.02.23. 14:56:48

Az ember csak úgy kapkodja a levegőt, olyan gyorsan változik minden. Sajnos negatív irányban.
Ebből mi lesz? Bukás.Nagy pofáraesés.
Hol vannak a jó ,,öreg,,párttagok
Lendvai,Kovács stb
???!!!!!
Maradt a sok hülye egyrakáson
süti beállítások módosítása