Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Meglesz a DK-MSZP-Együtt-Párbeszéd megállapodás

2017. október 27. - Európa Kávézó

Felesleges a görcsölés és cinikus rosszakarás: meglesz a DK-MSZP-Együtt-Párbeszéd együttműködés a 2018-as választásra. A 106 egyéni körzetben ezek a pártok egyetlen jelöltet ajánlanak majd a választók figyelmébe. A kormányváltás az LMP és a Momentum miatt hiúsulhat meg. Ez a két párt Orbán Viktor hatalomban maradásáért dolgozik.

 hozza.jpg

Az elmúlt 48 órában megjelent néhány írás, amely körbehuhogta az ellenzéki pártokat. Sorjáztak a sok "ezek bénák", "nem is akarnak kormányváltást", "csak egyik ki akarja szorítani a másikat", és más, ehhez hasonló ostobaságok. Érdemes tehát újra tisztázni, a pártok közötti viták, konfliktusok teljesen normálisak. Ez a többpártrendszer, a verseny része, az pártok vezetői, tagjai, támogatói nem véletlenül vannak külön szervezetekben. 

Botka kilenc hónapos ámokfutása után most az a legjobb hír, hogy akiket a bukott miniszterelnök-jelölt megpróbált végleg összeveszíteni, végre egy asztalhoz ülhettek és tárgyalhatnak. A 106 egyéni jelöltben kell megállapodnia a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt és a Párbeszéd delegációinak. Hogy e pártok külön listáikon még kikkel tudnak és/vagy akarnak együttműködni, az az ő dolguk. Itt a Kávézóban biztosak vagyunk abban, hogy ez a négy párt felelősen gondolkodik, és tudják, mi a tétje a jövő évi választásnak.

Akik a teljes összeborulást hiányolják, azokat emlékeztetnénk arra, hogy 2010-ben és 2014-ben ez már megtörtént, és a közös miniszterelnök-jelölt, közös lista, közös jelöltek koncepciója kétszer megbukott. Nem érdemes megpróbálni ugyanabba a folyóba harmadszor is belelépni. A külön listák tisztán megmutatják a pártok kínálata közti különbséget. A közös miniszterelnök-jelölt ügyében pedig azért nem érdemes erőlködni, mert az eltelt hét és fél év (!) nem termelt ki senkit a civil világból, aki a politikától érintetlenül, de annak szabályait, útvesztőit ismerve oda merne állni Orbán elé, vállalva a Fidesz azonnali gyűlöletkampányának áldozati szerepét. Egyetlen párt pártpolitikusát pedig a többiek nem fogadják el. Ez az esély az elmúlt 9 hónapban a jelölt hibájából elveszett...

 A választási győzelem az LMP és a Momentum makacsságán múlhat. E két párt önálló jelöltállítása akár tucatnyi olyan mandátumot juttathat a Fidesznek, amelyet az ő együttműködésükkel a demokratikus oldal szerezhetne meg. Ez bűnös kollaboráció, ez árt az ország nemzeti érdekeinek is. Szél Bernadettnek és Fekete-Győr Andrásnak dönteni kell. Korszakot akarnak váltani 2018-ban, vagy kormányt. Ha így folytatják, lesz korszakváltás: Orbán kilépteti az országot az Európai Unióból és a Fidesz folytathatja a nemzet pusztítását és a lopást.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5313104928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása