Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A választás itthon dől el, csak menj el szavazni

2017. október 07. - Európa Kávézó

A kormányváltók vannak többségben. Szerintünk pedig még annál is kevesebben szavaznának a Fideszre, mint amennyit mérnek nekik. Nem érdemes udvarolni a határon túli magyaroknak, a választás itthon dől el, csak el kell vinni az urnákhoz mindazokat, akik Orbán bukását akarják.

valasztas_uj.jpg

A határon túli magyaroknak adott szavazati joggal Orbán durván átverte a magyarokat. 2001-ben, az első Orbán-kormány idején Martonyi János külügyminiszter levelet írt az Unió Velencei Bizottságának, hogy nem tervezik az állampolgárság megadását a magyaroknak.

Aztán jött 2004-ben az új miniszterelnök, és Gyurcsány Ferenccel erősödni kezdett a reménytelenségből az MSZP. Orbán beszállt egy népszavazásba, de akkor is hazudott. Csak állampolgárságról beszélt, szavazati jogot még mindig nem akart adni.

2006-ban, a választás előtt felbukkant Mikola István, a Fidesz akkori második embere, aki belengette, hogy megadják a szavazati jogot, és hosszú távra berendezkednek. Azóta nem csak szavazati jogot kaptak, hanem a 2014-es választáson a határon túli voksokkal lett meg a kétharmad - amelyik szerencsére azóta megszűnt.

A határon túliaknak adott szavazati jog mélyen igazságtalan. Aki Kassán, vagy Kolozsváron, vagy Rio de Janeiróban él, ne dönthessen arról, hogy itt milyen adórendszer legyen, hogyan formálják a törvényeket. Aki nem itt él, nem vállalja a választás végeredményének következményeit. Csak az szavazhasson, aki itt él, vagy élt, és most például munkavállalóként külföldön dolgozik.

A 2018.as választás kampányában nem érdemes udvarolni Erdélyben vagy a Délvidéken. Orbán sem tud ott annyi voksot felhajtani, ígérhet bármit, hogy a választás ne itthon dőljön el. A demokratikus ellenzék feladata az együttműködés a 106 egyéni körzetben, és megtalálni mindazokat, aki a Fidesz bukását akarják. 

Lehet győzni 2018-ban, aki mást állít, az vagy hazudik, vagy a Fideszt segíti. Itthon kell mozgósítani, és a többség elküldheti ezt a bandát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1412936919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2017.10.08. 07:15:55

Lendvai Ildikó leírta: " Aki nem akarja, hogy hullarablók ólálkodjanak körülötte, az keljen fel, és mutassa meg, hogy él

– írja saját pártját figyelmeztetve Lendvai Ildikó pénteken."
Van az a szitu, amikor az ellenségem ellensége a szövetségesem. Még ha csak átmenetileg és kényszerből is, mert őt kevésbé rühellem és a közös cél: a harmadik legyőzése. Ez most pontosan ez a szituáció, és ezt a választók többsége megértené. A Jobbik mellőzésével nincs kormányváltás, egymást fogják kiütni a baloldallal és megint a Fidesz nyer, méghozzá fölényesen. Szövetkezzenek győzelmük esetén a választási törvény módosítására és ezt tegyék teljesen világossá, érthetővé mindenki számára. Utána, ha már nem lejt a pálya semerre sem, írjanak ki új választást, és mindenki szavazzon arra, akire valóban akar, de most nincs helye finnyáskodásnak.
Amennyiben nincs más lehetőség arra, hogy elmozduljunk ebből a holtpontból, akkor igen. Ráadásul nem pártra, hanem pártszövetségre, akik kizárólag egy célból szövetkeznek egy rövidebb időre: újraírni a választási törvényt. Nem arról van szó, hogy hatalomban maradnának. Ez nem is lenne lehetséges, túl nagyok az ideológiai eltérések, képtelenek lennének közös kormányzásra. Amennyiben ők erre nem hajlandóak szövetkezni, az nekünk is nagyon rossz. Akkor szavazzunk a szívünk szerint, de illúzióink ne legyenek, marad a Fidesz.
Egyébként a Jobbik és a fidesz között nincs nagy különbség..Én például nem szavaznék kettőjük közül egyikre sem, de amennyiben ebből a célból szövetkeznek átmenetileg, továbbá a többiek közül is maguk mellé tudnak állítani annyit, hogy matematikailag kijöjjön az esély, akkor igen..Sajnos ismerem a mentalitásukat, ezért írtam , hogy nem szavaznék rájuk. Csak ebben az egy esetben, és tulajdonképpen ekkor sem rájuk, hanem egy összefogásra egy konkrét cél érdekében. A legjobb az lenne, ha ennek a választási szövetségnek az egyéni jelöltjei civilek lennének, és ez kizárná valamelyik párt részéről az önálló kormányalakítást.
Rá kell venni az ellenzéket ,hogy nincs más választás mint kölcsönösen engedve együttműködni 2018-ban,mert ha nem nem lesz 2022.

megamedve 2017.10.08. 09:04:18

@a nagy hohoohooo: a jobbikra én sem fogok szavazni bármennyi frappáns plakáttal is szívatják a gecit, és a puttonyokat. Tele vannak (most elnyomott és kussoltatott) bármikor, nem sokkal lennének különbek a mostani fosnál. Ráadásul a geci hajdani jobbkeze tolja őket, aki nem különb egy jottányival sem.

Éhesló 2017.10.08. 13:30:13

Népfrontot elvtársak, népfrontot!

MrCharlieFirpo 2017.10.08. 14:49:59

Ünneprontó vagyok tudom, de maradjunk a realitások talaján.

A kormányváltást akarók vannak többségben, teljesen igaz. De, az ilyen kijelentések mögött, valahogy elsikkad, hogy bizony ebből a kormányváltást akaró többségből egy jelentős részt foglal el a Jobbik - akikkel senki sem igazán akar együttműködni -, és az LMP, akik senkivel nem akarnak együttműködni. A Momentum szintén ide tartozik, bár nem képviselnek jelentős erőt.

Ergo, a maradék együttműködést akaró baloldal (MSZP-DK-Együtt-PM) lepkefing erősségű pártjai kéne hogy leváltsák a kormányt. Innentől kezdve valóban mindegy, hogy a külhoni magyarok kire szavaznak.
süti beállítások módosítása