Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka mélypontra vitte az MSZP-t - már nem hisz a kutatásoknak

2017. augusztus 23. - Európa Kávézó

Szánalmas magyarázkodásba kezdett Botka László, miután szembesült azzal, hogy a baloldaltól nem távoli Závecz Research mélypontot mért a szocialistáknak attól kezdve, hogy Botka színre lépett. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, nem hisz a kutatásokban. Érdekes, amíg kezdetben személye körül pozitív várakozás volt, addig hitt ugyanezen felmérésekben.

botka_bukik.jpg

Nagy a baj, és Botka László úgy tesz, mintha nem értené a számokat. A Závecz Research friss kutatása szerint az MSZP a teljes népességben 10 százalékon áll. A szegedi polgármester egymillió új szavazók vizionált háromnegyed évvel ezelőtt, ehhez képest minden hónapban tízezrek hagyják faképnél az általa vezetett Magyar Szocialista Pártot. 

Ennél is különösebb volt a mentegetőzés, amivel Szeged első embere próbálkozott tegnap este az ATV-ben. Azt mondta, hogy nem hisz a kutatásokban, neki más tapasztalatai vannak, és ő a győzelem programját tette le az asztalra. Amikor színre lépése körül várakozás alakult ki, akkor még a felmérésekben gyarapodó MSZP-t látott maga előtt.
(Amikor Botka a győzelem programjáról beszél, itt a Kávézóban sosem tudjuk, milyen programra gondol? Eddig egy kétmondatos szlogent láttunk az igazságosságról, meg arról, hogy fizessenek a gazdagok. Ide vehetjük még az azóta mélyen elhallgatott 13. havi nyugdíjat. De kész program? Hát, az sehol.)
Ha a most közölt számokhoz hozzá vesszük a milliós nyaralások, a Rolex óra, a hamis vagyonnyilatkozat sztoriját, a szegedi parkolóbotrányt, az ugyancsak szegedi, Mars-téri törvénytelen bontásokat, a kibontakozó Szeviép-ügyet, akkor itt a gondok csak halmozódni fognak. 
Botka, és hosszabb távon az MSZP miatt az ellenzék elveszítheti esélyét a választási győzelemre. Márpedig ezt a szavazók büntetni fogják. A számok szerint a felelőst lassan elkezdik megtalálni.
Lépni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr8112774572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2017.08.23. 15:56:15

"Ha a most közölt számokhoz hozzá vesszük a milliós nyaralások, a Rolex óra, a hamis vagyonnyilatkozat sztoriját, a szegedi parkolóbotrányt, az ugyancsak szegedi, mard-téri törvénytelen bontásokat, a kibontakozó Szeviép-ügyet, akkor itt a gondok csak halmozódni fognak. " Ezen szakasz nélkül is elég lesújtó a kép!
Botka kirekesztéssel kezdett, az pedig nem demokrata magatartás.
Önmagát nevezte ki--
És nagyobb ellenfele a Neki ellentmondó, vagy az akit annak minősít, mint a fő cél elérése az Orbán rezsim cseréje. Igaz nemzeti önállóság igénye nem igen különbözik Orbánétól a nemzetállami jövőképtől

capriman.com · http://capriman.com 2017.08.23. 16:52:47

Már a "székfoglaló beszéde" előre vetítette a kudarcot. Az a demokrata, aki nagy többséggel, törvényesen megválasztott másik demokrata párt vezetőjét akarja kirekeszteni és diszkriminálni, kudarcra van ítélve! Koherens, megvalósítható programmal, demokrata hozzáállással, az erőket koncentrálva és nem forgácsolva lehet legyőzni a fidesst. Sok okos, értelmes politikus és szakember szándéka visszaállítani a demokráciát, a szabadságjogokat, a normális állami működést, a fékek és ellensúlyok rendszerét. Csak velük együtt, okosan összefogva van remény a váltásra! A haragszomrád kisstílű buta politikája csakis károkat okoz!

laszlo ador 2017.08.23. 17:14:23

Egy hitvány egyéniség ´,hogyan merült fel egy ilyen individuárol az elképzelés
mineszterelnök jelöltnek nevezni?

lac08 2017.08.23. 17:47:36

A mélypontra szerintem Gyurcsány vitte az mszp-t,azóta sem tudnak kikecmeregni a gödörből!

BAZINGA2 2017.08.23. 18:56:55

Nem kell higgyen a kutatásoknak! Nézzen szét maga körül! Legutóbb kiküldtek egy csomó meghívót, mert Botka beszédet mond! Pár ember lézengett, gondolom akiket kivezényeltek. Egyre fogynak a szimpatizánsok. Az MSZP ha nem lép sürgősen, 2018 - ban be sem jutnak a parlamentbe! Teljesen lenullázza a pártot.

bartospeeter 2017.08.23. 19:25:41

nem kell lépni, jó ez így. Az MSZP alkalmatlan változni, de kiváló 1%-os párt lehetne belőle Botkával vagy anélkül.

Proud Mary 2017.08.24. 00:35:11

@capriman.com: óóóó, más párt nem ezt csinálja a jobbikkal?

nyünyüge 2017.08.24. 12:36:34

"Az a demokrata, aki nagy többséggel, törvényesen megválasztott másik demokrata párt vezetőjét akarja kirekeszteni és diszkriminálni, kudarcra van ítélve! " --- ezt most Botkára mondod, amiért Gyurcsányt szapulja, vagy a DK-ra, amiért Botkát gyalulja, akármi történik :) ?

viharsarki 2017.08.24. 13:08:11

Ujra le kell ülni ahhoz a bizonyos közös asztalhoz, összefésülni a programokat, ismertetni melyik ellenzéki párt kit inditana szivesen / lehet az egy közmegbecsülésnek örvendő civil szakember kiválasztani a legvonzóbbat a választók számára, és hajrá! Fogy az idő, nem lehet tovább késlekedni!/

BAZINGA2 2017.08.24. 18:31:15

Az embernek lassan olyan érzése van, hogy Botka ezt direkt csinálja. Lenullázza az MSZP -t....Ki tudja, hogy miben állapodott meg Orbánnal, annak a szegedi látogatásakor? Lehet, hogy ha szétveri az MSZP -t, akkor Szeged örökös polgármestere marad. Egyelőre jó úton halad, mert 2018 -ra elfogynak az MSZP szavazói, ha csak nem kapnak észbe, és keresnek egy másik miniszterelnök jelöltet! De ha mégse kapnak észbe és kihullna a Parlamentből, lehet jót tesz nekik, mert utána újjáépítik magukat, és megszabadulnak azoktól a sok régi megélhetési politikus társaiktól. Ellenzéki pártokra szükség van, csak újakra!

BAZINGA2 2017.08.24. 18:34:40

@Csaba Szikora: !
Nekem tökmindegy! Én csak elmondtam a véleményemet. Egy biztos, Botkával buknak. Nem az én gondom, de ha ennyire vakon vannak meg is érdemlik!

BAZINGA2 2017.08.24. 18:41:55

@viharsarki: !
A gond az, hogy legtöbben ragaszkodnak a képviselőséghez, mert megélhetési politikusok. Pedig nagyon igazad van! Még lenne rá idő, hogy minden ellenzéki párt egy közös asztalhoz üljön és megvitassák, hogy kik azok a személyek akik biztos nyerők ha elindulnak? Nem számítana, hogy melyik párt jelöltje az illető, hanem csak az, hogy a választók rá szavazzanak! Sajnos ezt nem érik fel ésszel.

al Dajjal 2017.08.24. 20:28:56

Persze, ha a DK nem hisz a közvéleménykutatásnak, az jogos reakció. Mástól ez szánalmas?
A kormánypártisággal nem vádolható Index hozta, benne további hivatkozások.
index.hu/mindekozben/poszt/2017/05/12/a_dk_szovivoje_lenullazott_egy_tudomanyt_mert_nem_tetszett_neki_egy_felmeres_eredmenye/

Scagnetti 2017.08.25. 15:35:00

Mondja ezt egy dékás blog. :)
süti beállítások módosítása