Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka csak az MSZP jelöltjeiről dönthet, más pártéról nem

2017. augusztus 18. - Európa Kávézó

Miután megjelent, hogy Botka arra kérte az angyalföldi polgármestert, hogy minden budapesti kerületben találja meg a legjobb jelöltet, nem árt valamit gyorsan tisztázni: sem Botkának, sem Tóth Józsefnek nincs ilyen jogosultsága, és nem is lesz. Ha így gondolják, akkor nem értik a többpártrendszert.

mszp_2.jpg

 

Most abba bele sem megyünk, milyen elképesztő, és az egész ellenzék kormányváltó terveit aláásó háború zajlik a Magyar Szocialista Pártban. Elég elolvasni a tegnapi híreket, hogy most akkor Tóth József elhatárolódott saját miniszterelnök-jelöltjétől, vagyis... izé... mégsem...


Azért érdekes hír is előkerült a szocik belső kardcsörtetése közben. Ez úgy szól, hogy Botka Tóth Józsefet azzal bízta meg, hogy minden kerületben találja meg a legjobb ellenzéki jelöltet. 

itt valami tévedés van. Tényleg azt gondolja akár Botka László, akár Tóth József, hogy ők majd eldöntik, ki a legjobb jelölt egy budapesti választókörzetben? Jobb, ha most szólunk, hogy ez megint tévút. Botka, vagy Tóth legfeljebb abban dönthet, hogy az adott kerületben melyik a legjobb szocialista jelölt - és ennyi. Ha a demokratikus pártok által közösen jelölt személyről beszélünk, akkor abban az MSZP nem dönt, ahhoz már a többi párt javaslata és egyetértése is szükséges. Megállapodás híján pedig minden párt indíthat saját jelöltet, elvégre a mandátum 2018 áprilisában lejár, előjogok nincsenek, a többi pedig a választók dolga. Majd ők eldöntik, melyik jelölt mennyit ért. Hogy ki a jó jelölt, arról a választó dönt, és nem Botka és nem Tóth.

Ha Botka azt hiszi, hogy ellenzéki jelöltállító feladattal bízhat meg egy szocialista politikust, akkor nem érti a többpártrendszert. Még egyszerűbben: az MSZP az MSZP-jelöltekről dönt, semmi másról. Oszt jó napot.

Ezt üzennénk az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, mielőtt megint megfeledkezik magáról, és nem értené, hogy cselekvési hatóköre korlátos. Egyre inkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr6312758898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frenk12 2017.08.18. 10:13:54

Érdekelnek otthoni munkák, pénzkeresési lehetőség? (Nincs MLM, piramis, egyéb visszataszító dolog :) ) Amivel találkozhatsz: YouTube partner program és nézettség növelés, Instagram Marketing, Fordítási Munkák, Freelancer munkák (bármi, programozástól kezdve, videó vágás, amit el tudsz képzelni), Ingyenes Domain szerzés, Ingyenes VPS :)
Csekkold: valodi-otthoni-penzkereses.blogspot.com/

Veronika Laska 2017.08.18. 11:15:21

Ezek folyton nagyobb méretű ruhát hordanak, mint a saját méretük

Tölgyes Péter 2017.08.18. 13:54:46

@Frenk12: Miért gondolod, hogy ez itt hirdetési vagy magán marketing oldal lenne?

nick papagiorgo 2017.08.18. 14:00:36

ugyanitt hódfarkú tetőcserép eladó :)

inteligencs elenzeki 2017.08.18. 14:13:58

Csak a szokásos szoci bénázás . A belterjes szocializálódásból fakadó torzult helyzetfelismerés.

nick papagiorgo 2017.08.18. 14:14:20

Egyébként a szocialistáknál már megint ködszurkálás folyik: Botka megbízza Tóthot, hogy kutassa fel a "legesélyesebb jelöltet".

Egyfelől hogyan kutatja fel, mini-népszavazásokat tart választókerületenként? Vagy becsönget mindenhová?:

Másfelől, mi van, ha a "legesélyesebb jelölt" nem az ő pártjában van (hanem a Fideszében..... na jó, ez csak móka). Akkor nekilátnak vele egyezkedni. Persze nem a pártjával, csak vele, a személlyel. Egész újfajta, érdekes koncepció.

És - habként a tortán - ott van Botka, aki megint megszólalt:
"„Aki 2014 tavaszán egyéni választókörzetben képviselői mandátumhoz jutott, és ott tisztességgel, becsülettel végezte a képviselői munkáját, minden politikai logika azt mondja, hogy neki kell indulni, nem kérdés, de a cél az, hogy többet nyerjünk."

Na most ebből aztán mindenki döntse el, hogy ha ez azt jelenti, hogy ha valahol szoci jelölt nyert, akkor ő is fog maradni, vagy ott is keresgélik az legesélyesebb jelöltet. Mint Mátyás király, mondott is valamit, meg nem is :)

inteligencs elenzeki 2017.08.18. 14:15:16

@nick papagiorgo:

És Virág, video, árvácska, meg Solárium.

sztd 2017.08.18. 14:18:50

Nem, valójában a kampányról beszélünk. Ha a váasztók elhiszik, hogy az MSZP jelöltje lesz az esélyes, abban az esetben akkor is ők jelölik ki az ellenzéki jelöltet, ha ott integet Karácsony Gergely&Co. mondván, hogy ők is ott vannak. Persze, hogy ott vannak, lesz mindenhol vagy 15 jelölt, csak éppen nem számítanak.

Ha a választók nem hiszik el ezt az MSZP-nek, akkor pedig az MSZP sem fog számítani.

Martin Schilz is bemondta, hogy ő lesz a következő kancellár, pedig valószínűleg ismeri a kancellárrá válás szabályait, és neki nem 8, hanem 1 hónapja van.

BAZINGA2 2017.08.18. 14:57:00

Azért fognak megbukni, mert nagy az arcuk. Akkor lesz Botka miniszterelnök, amikor én Bazinga2 pápa.... vagyis marad itt minden a régiben.

Andy73 2017.08.18. 15:07:27

"nem értik a többpártrendszert."

Nem csak ők, hanem a baloldal nagy része. Pedig lassan 30 év telik el az egypártrendszer óta, az átkos 40 év után. Talán 40 év elég lesz majd megérteni.

Andráska8 2017.08.18. 15:44:26

A Népszava már miniszterelnökként írt Botkáról tegnap. :(

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.18. 15:59:01

Botka-narancs összecsapás lesz jövőre? Rázva, nem keverve? :)

torró 2017.08.18. 17:18:30

Van egy tiszta új lemez fürdőkádam, eladó. Arra az esetre ha Botka szeretne "befürödni"!:DDD Nem elég hogy eddig molyoltak, most meg teljesen összekevernek mindent. Basszus! Orbán már csak egy kávét kér! Ha nem csinálnak semmi parádét(kampányt) úgy is nyerhetnek.

fátum 2017.08.18. 18:24:30

Lehetne kérni valami forrás megjelölést? Ez egy több, mint kéthetes cikk, amiben csak az MSZP-s jelöltekről van szó.
index.hu/belfold/2017/08/01/botka_laszlo_toth_jozsef_angyalfoldi_polgarmesterre_bizza_a_budapesti_kampanyt/
Ha nincs megfelelő forrás, akkor ez egy ún. szalmabábérvelés, de nevezhetjük hazugságnak is.

Garai László 2017.08.18. 19:12:26

Kedves Európakávézó (DK szócső) névtelen cikkírója! Szégyelled a nevedet??? Vagy csak félsz kiírni???
Nem vagyok egyedül, én 1 egységsugarú ellenzéki szavazó vagyok, mint még sokan mások.
Ha tehetném, 1ik kezembe Botka, a másikba Gyurcsány üstökét ragadnám meg, jó erősen összekoccintanám és bézárnám űket 1 sütét szobába, addig nem gyühettök ki, amíg mög nem állapodtok valami közösben, amire (akire) én majd szavazhatok.
De ti elérhetetlenek vagytok, ugyanúgy, mint Viktor. E-mailre nem válaszoltok, leszartok bennünket, szavazókat. Olyan elérhetetlenek vagytok, mint a fenti cikk sütétben bujdokló írója., aki szégeyelli a böcsületös nevét.
Hát hogy a jó büdös francba akartok így kurmányt váltani? Vagy nem is akartok, a kényelmes zsöllye möglösz a kupolás épületben???

Lacika
süti beállítások módosítása