Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Molnár Gyula könnyűnek találtatott

2017. augusztus 11. - Európa Kávézó

Jól indult az elnöki posztért, aztán Botka megette reggelire. Megvolt az esélye, hogy karakteres MSZP-vezető legyen, de az esélyt eljátszotta. Belement az ellenzék szétverésébe, Gyurcsány nemtelen támadását is magára vállalta. Az MSZP sem lesz neki hálás érte, a demokraták közössége pedig végképp nem.

 

gyula_es_feri.jpg

Sodródó, meggyötört ember lett Molnár Gyula. Sikeres újbudai polgármester volt, a rá bízott kerület épült, szépült, fejlődött. Az ellene indított pert túlélte, az MSZP elnöke lehetett. Üzenete az volt, hogy együttműködés kell. A vasárnapi asztalhoz akarta ültetni a vitatkozókat, ott lehetett volna megbeszélni közös dolgaikat.

Bármilyen furcsa, de Botka felbukkanása és ámokfutása történelmi esélyt kínált számára. Ha képes lett volna Botkával szembe menni, visszatéríteni a pártot az MSZP-tagok által is kívánatosnak tartott együttműködési irányba, felnőhetett volna a legkarakteresebb és legsikeresebb MSZP-elnökök, vezetők, Horn Gyula, Kovács László és Gyurcsány Ferenc mellé. Ha választási győzelem talán nem is fűződött volna a nevéhez, de a józan hang szószólójaként, tisztességes politikusként őrizhette volna meg az emlékezet. 

Sodródása messzire vitte a vasárnapi ebéd asztalától. Legutóbbi mondata, miszerint az MSZP mindenkivel kész együttműködni, kivéve Gyurcsány Ferenccel és a Jobbikkal, már egy durva szint a mélység felé vezető úton. Molnár Gyula pályafutása legsikeresebb időszaka arra a Botka által megtagadott 8 évre tehető. Gyurcsánynak például Budapest-megbízottja volt. Így aztán ha MSZP-elnökként egy kalap alá veszi Gyurcsányt és a Jobbikot, ott mindennek vége van. 

Sokan fűztek reményt ahhoz, hogy pártelnök lett. Sajnos, nem élt és nem él pártelnöki jogkörével. Bólogató Gyula lett a baloldal Orbánja mögött. Pedig amikor kimegy egy tévéstúdióból, nyilván tudja, hogy amit mondott, ciki, kínos, vállalhatatlan, és a rá bízott szocialisták sem ezt akarják. Tudja, hogy aki a feszültséget szítja - mindegy, hogy Botka szorításában, vagy anélkül -, az Orbán kottájából játszik. Így válik cinkosává a rothadt rendszernek.

És mégis megteszi. Egyszer, kétszer, tizenötször. Arcán látszik, hogy maga is tudja, ez az út nem jó. Amit mond és tesz, az újabb Orbán-kormányt jelent jövőre. Persze, az sem kizárt, hogy ennek így kell lennie. Most már ez az MSZP útja. Hátha a Fidesz majd segít rajtuk.

Molnár Gyulát elárulják a tekintete, a mozdulatai.  Pontosan tudja, hogy az MSZP-nek nincs Gyurcsány-fóbiája, csak Botkának van. Azt is látja, hogy Botka nem csak a DK-val, de egyetlen más párttal sem tudott semmiben megegyezni. Egyedül vannak immár. És mégsem tesz ellene semmit. Ez több, mint bűn, ez hiba.

Azonban még mindig lenne kiút. Az elnök mégis csak az elnök. Még mindig ébredhet úgy valamelyik reggel, hogy ő ehhez nem adja a nevét, és változtat az irányon. Bátorság kellene hozzá. Pár hét és kiderül, hogy volt-e. 

Ha nem, akkor az MSZP elindul a megsemmisülés felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1812739900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attilaj 2017.08.11. 16:02:29

Miért nincs ennek a jó írásnak szerzője? "Pontosan tudja, hogy az MSZP-nek nincs Gyurcsány-fóbiája, csak Botkának van." Ezt a mondatot annyiban korrigálnám, hogy sajnos Botkán kívül is van nagyon sok MSZP-vezetőnek Gyurcsány-fóbiája. Lent a végeken kevésbé.

BAZINGA2 2017.08.11. 16:34:57

Botka szétveri az MSZP-t. Úgy járnak mint az MDF, eltűnnek a süllyesztőbe.

ulpius66 2017.08.11. 16:41:31

Komolyan kérdem.

A hőség ment az agyára a ballibsi politikusoknak, vagy maguktól ennyire hülyék?

jaap 2017.08.11. 17:24:04

Nem értem ezt az írást. Molnár ugyan valóban sikeresnek tekinthető újbudai polgármester volt de az a bizonyos per politikai hullává tette. Hogyan tudta volna sikeressé tenni az mszp-t? Eleve nem szabadott volna elvállalnia a maszop elnökségét, nem elég karizmatikus, nem elég erős hozzá és legfőképpen nem elég tiszta, lásd a pert. Elnökségével hatalmas adut adtak a fidesz kezébe amivel ha kell, élni is fognak ( teljesen mindegy igaz vagy hamis lesz amit állítanak ) . Csakhogy nem kell mert Gyula úr a maradék tekintélyét is igen gyorsan erodálja azzal, hogy szó nélkül hagyja Botka ámokfutásszerű működését. Amúgy a 2010-es letaglózó vereség óta eltelt időben tényleg nem talált értelmes és legalább többé kevésbé makulátlan múltú új arcokat az mszp??? Tényleg csak a végletekig lejáratódott arcaik vannak továbbra is? Így valóban a megsemmisülés felé mennek, botka lehet kicsit elodázza a dolgot...

nemecsekerno_007 2017.08.11. 17:54:32

"Amit mond és tesz, az újabb Orbán-kormányt jelent jövőre...."

Muhahaha!!!

Ez alapból így van, Molnár Gyula csak az újabb 2/3-ot segíti elő :)

nemecsekerno_007 2017.08.11. 17:56:47

Remélem végleg eltűnnek ezek az MSZMP-klónok a történelem sűlyesztőjében. Szégyen amit az ország közösségeivel tettek az elmúlt 40+X évben.

Kollaborálásra képesek csak és a múltat képviselik.

Bryan élete 2017.08.11. 18:04:53

Dögöjjekmeg, ha értem.
Botka egyszer csak váratlanul és kéretlenül előugrott a jó kis betonbiztos dagonyájából, hogy akkor holnaptól ő lesz a miniszterelnök jelölt.
Rendben. Értem. A szociké.
De mi köze van a többi párthoz azon az alapon, hogy ki indulhat és ki nem?
Ha lesz még más pártoknak is ilyen jelöltje, akkor ez a fajsúlyos téma ilyen kabaréba züllik?
Legelsősorban a programok összefésülésén kellene igyekeznie egy jövendőbeli miniszterelnöknek, hogy ezen az alapon ki kivel tud majd együttműködni, helyette kicsinyes személyeskedésbe csap bele.
Nihil.

felső határ nincs 2017.08.11. 18:06:40

hát ideje voln már feloszlatni az mszp nevü ganajdombot

de Orbánnak is az az érdeke hogy ezek minnél tovább szerencsétlenkedjenek, hiszen ő géniusznak tünik az ilyen közös képviselő szintü kiöregedett párttitkárok között

Bryan élete 2017.08.11. 18:08:49

Ja, és Molnár Gyula egy teszetosza gyenge báb, akinek már az álláig ér a szoci szar és a saját fennmaradásásért kűzd.

röf 2017.08.11. 18:24:11

Nyomorúságos történet most Molnárra zúdítani a felelősséget, s megtenni bűnbaknak.
Ez az MSZP így ahogy van nem képvisel senkit és semmit.
Tökmindegy, ki a vezetője.
Ennek a pártnak nincs semmi mondanivalója, mit szeretne csinálni.
Ez a párt csak azt hajtogatja, mit csinál rosszul a Fidesz.
Ok. Azt én is tudom.
No de mit csinálnának a szocik? Azt senki nem tudja.

BAZINGA2 2017.08.11. 18:26:34

Olvasom a Molnár nyilatkozatát, miszerint az MSZP minden párttal összefog, kivéve a DK.- t és a Jobbikot! Az egészben az az érdekes, hogy a többi kis pártok, meg Botkával nem fognak össze. Akkor, hogy is van ez? Botka azt akarja, hogy álljanak be mögé, vagyis a jelöltjeikre szavazzanak! Kérdezem én, ki az a hülye aki mögé áll, és hatalomra segíti? Senki. Egyedül meg az MSZP kevés. Vakon vannak.

2017.08.11. 18:41:18

Sikeres mszp vezetők a felsoroltak ? Baszki, te tökhülye vagy

altona 2017.08.11. 19:13:02

'....felnőhetett volna a legkarakteresebb és legsikeresebb MSZP-elnökök, vezetők, Horn Gyula, Kovács László és Gyurcsány Ferenc mellé....."

nevezettekhez "felnőni"?!!!! Ezt egy darabka szar alapból túlszárnyalja.

mszp+ 'baloldal2 2017 = hülyék gyülekezete.

És ez rendben is van így! szerintem

Bibic 2017.08.11. 19:53:56

@Amelanchier: Sokak számára úgy tűnhet, hogy Botka ügy váratlanul előugrott. Azonban az elmúlt év májusában itt járt Schulz Szegeden. Újhelyi ajánlására "háztűznézőben". A liberális Únió kiszemelte, mint egyetlen lehetőség akivel "le lehet váltani Orbánt". Azért olyan nagy a mellénye és azért oly arrogáns (mint polgármesterként is), mert belé nyomják a lóvét. Aki nem áll be a sorba az nem jut a húsos fazékhoz. Láthatóan ő diktál.

morph on deer 2017.08.11. 21:14:26

@Bibic:
"Azonban az elmúlt év májusában itt járt Schulz Szegeden."

Az idén meg:
"Orbán és Botka kezet fogtak, szívélyesen üdvözölték egymást, és mosolyogva mentek be a városházára." - ez az első látogatás volt:

index.hu/belfold/2017/01/30/orban_es_botka_mosolygva_fogtak_kezet_szegeden/

Az még nem tűnt fel, hogy Botka eddig csak az orbánnal szemben álló oldalt támadta, amelyikhez - elméletben - ő is tartozik?

Valahogy sem a fideszt, sem az orbánt, de még a kormányt is csak szőrmentén emlegette. Viszont "Gyurcsány" megy ezerrel...

Gondolod, hogy Schulz dumálta tele a fejét, és tőle kapott egy "visszautasíthatatlan" ajánlatot?
Mert a liberális jobboldal már csak ilyen, mi, hogy támogatja a kommunista jelmondatokkal kampányoló "szocialista" miniszterelnökjelöltet!
Ezektől minden kitelik. :))

sztd 2017.08.11. 22:58:33

Az eredménytől függetlenül, Botka elgondolása helyes. Orbán leváltásához ugyanis ki kell alakulnia egy értelmezhető erőnek, amelyik leváltja. Egy összefogásból jellemzően nem, de egy világnézetileg és egy méretileg létező szervezetből kifejlődhet ilyen. Azt Botka ilyen hisztérikus közegben értelemszerűen nem mondhatta, hogy most stratégiai építkezés folyik, amihez idő kell, hisz a baloldalon szinte mindenkinek büdös a sziszifuszi munka, csak az eredményt várják, de ettől még ezt teszi. Ezt teszi egyébként a DK is, csak ők hátrébb vannak, és ezt teszi a Jobbik is. Ezt szeretné az LMP is, és erre jelentkezett be a Momentum is.

Ezekből csak egy maradhat, ő lesz a váltópárt, a többiek pedig a kétpártrendszerben akarnak majd harmadikok lenni, vagy eltűnnek.

Szóval értelemszerűen egy összefogás csak annak jó, aki le van maradva, mert addig a másik sem halad az úton.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.08.11. 23:16:51

"Így aztán ha MSZP-elnökként egy kalap alá veszi Gyurcsányt és a Jobbikot, ott mindennek vége van. "

Ez elég csacska kijelentés volt. Sem ezzel, sem azzal, mondta M.Gy., de ettől még a kettő nem lesz egyforma. Persze aki még mindig az egy bites "velem vagy ellenem" elv alapján nézi a világot, annak ez nem lesz érthető.

miketbeszéltek 2017.08.12. 00:43:17

Molnár megválasztásával már nyilvánvalóvá vált, hogy esély sincsen a baloldalnak a megújulásra, és megelégszenek a Fidesz kegyelméből néhány jól fizető politikai állással a vezetőség tagjai. -Ha szétesnek, a politikai vákuumban még mindig több esélye lesz egy hitelesebb/életképesebb formáció létrejöttének....

n3spr3ss0 2017.08.12. 05:34:23

@röf: A fidesz mit csinált 8 éven keresztül?

2017.08.12. 06:03:16

@pite e: GrisA elment, összeestek, mint a tolvaj, kiűrített zsákjA

Gábor Szögyéni 2017.08.12. 07:57:47

Talán jobb is lenne,ha pusztulna az MSZP. Korrupt,túlélésre játszó galerivé züllött a párt. A baloldal kerékkötője.

fekete_kápó 2017.08.12. 08:54:03

Jaaj, de sajnálom :D
Hogy lehet komoly képpel leírni bármit ezekről a vasari mutatványos bőröndjébol ezredszerre előhúzott kopott paprikajancsikról?? A választásig még kipurcan tízezer ex-bm nyugger, ezek meg végre elhúznak a bélbe.

Komodoi23 2017.08.12. 14:58:51

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Az ellene indított pert túlélte"

Némi elvtársi segítséggel. Tudniillik egy olyan bíró mentette fel, aki korábban véletlenül az MSZP jelöltje volt az alkotmánybíróságba, tehát jó elvtárs, csak erről "elfelejtett" szólni amikor rá szignálták ki Molnár ügyét.
Az elvtárs segítsd a lebukottakat tipikus esete, a bolsevik bíró felmenti a bolsevik bűnözőt.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Linnax 2017.09.12. 09:26:49

@Bibic: Ugyanúgy, mint orbán. Erre üvöltözöm én azt, hogy csöbörből vödörbe!
süti beállítások módosítása