Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka kettős mércéje - Czeglédy-dosszié

2017. június 18. - Európa Kávézó

Czeglédy Csabától elhatárolódott Botka László. Saját, most előzetesbe vetett ügyvédjével szemben az MSZP-n belül etikai vizsgálatot indított, a párttal kötött szerződéseit felbontotta. Azonban a szegedi parkolóperben saját, ugyancsak MSZP-tag alpolgármestere ellen semmilyen szankciót nem indított, pedig ő már vádlottként ül a bíróság előtt.

mszp_uj.jpg

Úgy látszik, Botka Lászlónál kettős mérce érvényesül, amikor a párton belüli rendről van szó, a példa statuálása a cél. Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s önkormányzati képviselő ellen büntető eljárás indult. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje azonnal elhatárolódott tőle. Ez az eljárás kiverte a biztosítékot a szocialista frakcióban, és több vidéki szervezet is számon kérte az új főnöktől a szolidaritás hiányát.

Ugyanez a szigor nem érvényesül, amikor Botka közvetlen szegedi környezete kerül szembe a hatósággal. Az ismert szegedi parkolóperben már vádlott az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szegedi alpolgármestere, kabinetfőnöke és jegyzője.  Az alpolgármester ráadásul tagja is a Magyar Szocialista Pártnak. Botka egyiküket sem bocsátotta el, sőt, a helyükön maradtak. A vádlott alpolgármester ráadásul első a három alpolgármester közül, ő a polgármester első számú helyettese, Vele szemben, bár tagja az MSZP-nek, etikai eljárásról sincs hír.

Mi itt a Kávézóban nem értjük, miért ez a megkülönböztetés? Czeglédy miért ér kevesebbet, mint Solymos László, vagy ha úgy tetszik, mitől van több bizalom a hűtlen kezeléssel vádolt Solymos Lászlóban, mint Czeglédyben, aki számos pert nyert meg Botka Lászlónak?

Ha valaki komolyan veszi, hogy ha nem is a demokratikus ellenzék, de az MSZP miniszterelnök-jelöltje, annak ügyelnie illene az efféle fontos részletekre, mert a saját pártja belé vetett bizalma is elillan. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr8912603559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2017.06.18. 13:44:35

index.hu/belfold/2017/06/18/meglepo_visszaterok_dolgoznak_botka_laszlo_kampanyan/

""Csütörtökön ezért kellett magyarázkodnia egy kibővített elnökségi ülésen az új kommunikációs igazgatónak, Kerényi Györgynek. Kerényi azzal magyarázta a kommunikációt, hogy Botkát el kell távolítani minél jobban ettől az ügytől, egy Fideszt szidalmazó kiállással pedig egy cseppet sem segítenek Czeglédy helyzetén. "" --- Gőgös Zoltán azt mondja a per 2011-ből indul---- és a cégi tevékenység azóta szünetel, és most jött el a vezetőszár ideje!

Lilla50 2017.06.18. 13:46:19

"Csütörtökön ezért kellett magyarázkodnia egy kibővített elnökségi ülésen az új kommunikációs igazgatónak, Kerényi Györgynek. Kerényi azzal magyarázta a kommunikációt, hogy Botkát el kell távolítani minél jobban ettől az ügytől, egy Fideszt szidalmazó kiállással pedig egy cseppet sem segítenek Czeglédy helyzetén. "
index.hu/belfold/2017/06/18/meglepo_visszaterok_dolgoznak_botka_laszlo_kampanyan/

Czeglédy céges pere 2011-től datálódik a cég felszámolódott--a vezetőszár ideje pedig most jött el.

Komodoi23 2017.06.18. 16:08:29

A demokratikus oldalt elérte a bűnözés.
Demokratabűnüzés (vesd össze: cigánybűnözés).

Valaci 2017.06.18. 16:13:20

Az én bizalmam rendületlen. :-) Eddig sem bíztam Botkában, ezután sen fogok. :-)

Lilla50 2017.06.18. 18:09:16

@Valaci: Botkában és a stábjában --én sem bízom

nemecsekerno_007 2017.06.19. 10:11:45

A fidesz megint 2/3-ot fog szerezni. Minél többet nézem, olvasom az ellenzéki hírportáloka, tévéket annál inkább ezt érzem.

Pedig 60% bőven elég lenne.

Emília Röszkei 2017.06.19. 10:26:54

@Lilla50: Nem számolódott föl. Legalábbis az index szerint az őrizetbe vételre hivatkozva nem fizették ki az aktuális havi béreket a diákoknak ... Tehát működő dologról van szó.

morph on deer 2017.06.19. 13:15:48

Botka milyen minőségben intézkedik az MSZP-n belül?
Rosszul tudom, és ő most a főtitkár is?
A komisszárt már felismertem, de úgy néz ki, hogy ő egyszemélyben az atyaúristen - formális tisztség nélkül.

Tudom, lehet valaki őrsvezető, meg nótafa és őrsinaplóvezető is egyszemélyben, de azt hittem, ezt azért már kinőtték.
Hát nem.
süti beállítások módosítása