Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A Czeglédy-dosszié avagy az MSZP árulása?

2017. június 15. - Európa Kávézó

Őrizetbe vették Czeglédy Csabát, az MSZP tagját. Olyan emberről van szó, aki a szocialisták belső köreihez tartozik, ráadásul önkormányzati képviselő Szombathelyen. Ahogy Tállai adóhivatala elővette, Botka László elhatárolódott tőle. Nem jó precedens.

czegledy_csaba.jpg

Innen a Kávézóból különös az a gyorsaság, ahogy Botka László elhatárolódott saját pártja megtámadott tagjától, városatyájától. Alig vitték be Czeglédy Csabát, máris kiadott egy személyesen jegyzett közleményt - eddig ez a gesztus nem volt jellemző az MSZP miniszterelnök-jelöltjére -, és egy politikai tiszteletkör után azonnal közölte, hogy máris felmondja a párt a Czeglédyvel kötött összes szerződést. Vagyis az MSZP mai első embere pár órán belül kivetette a közösségből azt az embert, aki amúgy Botka megbízásából lát el jogi feladatokat a Magyar Szocialista Pártban. Botka gesztusa úgy pláne nehezen értelmezhető, hogy a pártelnök, Molnár Gyula viszont egyértelműen kiállt Czeglédy mellett. Érdemes vigyázni egymásra, muszáj szolidaritást vállalni, mert például Czeglédyt amiatt is támadhatják, hogy korábban eredményeket mutatott fel a Fidesz ellen akár a tárgyalóteremben, akár amikor a kábítószeres fideszeseket lebuktatta...
Rendben van ez? Mivel az ügyészség és az adóhivatal is erős fideszes kötelékben működik, lehet, hogy érdemes lett volna várni ezzel az elhatárolódással. Juhász Ferenc vagy Hiszékeny Dezső "bűnügye" esetében az MSZP azonnal felháborodott, tiltakozott, kikérte magának az eljárást.
Czeglédyre, aki pedig Botka László személyes jogi ügyeit is intézte, mintha más szabályok vonatkoznának. Lehet, hogy kiderül, hogy az ellene indított vizsgálat jogos, de amíg erről nincs jogerős ítélet, talán kaphatott volna annyi bizalmat, hogy a megbízásai felmondásával nem keltik előre rossz hírét? Vagy eddig jól dolgozott, de Tállai nem hisz neki, akkor kiderül, hogy a párt sem bízhat benne? Hogyan lehetne elvárni az MSZP-től a kormányzással járó erős szolidaritást, akár lehetséges koalíciós partnerekkel, ha a párt egyik fontos emberének azonnal elengedik a kezét?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr7412594741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Szikora 2017.06.15. 13:17:40

na,már reggel mondtam hogy kitalálják hogy koncepciós per.

stumbek 2017.06.15. 13:48:18

Nagyon koncepció gyanús ügy ez ! Közelednek a választások,be kell valakit vinni és naponta kikiáltani bűnösnek ! A Fidesz a saját bűnözöit miért nem fogja le ?!

Veronika Laska 2017.06.15. 16:36:47

Jönnek a választások. Historia est magistra vitae

László Rudits 2017.06.15. 16:41:33

Botka ismét bizonyít én meg kérdezek. Laci, mennyiért korpás a hajad?

Lilla50 2017.06.15. 22:31:11

Különösen nagy költségvetési hátrány okozás--- Vicc! Azért kíváncsi leszek, hogy a jogi képviselő, aki a dk-nak is dolgozott (vagy dolgozik?) Meddig lesz együtt emlegetve a tőle igencsak különböző másik párttal?
Végre arikulálódni látszanak--gyerünk összemosva tartani őket!
Ez a lecke és megvan a vezetőszár is meg az összemosás is!

Lilla50 2017.06.15. 22:35:26

"Mert ha nem így van, egy 2011-ben indított nyomozásban, amiben mindig mindenben kiszolgálták a nyomozókat, vajon miért 6 év után, jött le az ideje a gyanúsításnak, akkor, amikor már 5 éve semmi konkrét tevékenységet nem végzett a cégben?" Ez meg Gőgös Zoltán!

a nagy hohoohooo 2017.06.15. 22:41:37

Egymilliárdos korrupciós ügyet akart feltárni,bármit is akar rátolni ez az ócska hatalom..
"Ahogy már korábban írtam, nem a mi dolgunk ítélkezni Czeglédy felett, megteszik majd helyettünk a Pintér-Polt-Handó három királyok, és katonáik. Én csupán arra akarom felhívni a figyelmeteket, hogy amíg Farkas Flórián, ,,Mennyi” Roland, Orbán, Mészáros, Habony, Rogán, Andy Vajna, Matolcsy, Tarlós szabadlábon élik luxus életüket, addig az a Czeglédy, aki az elmúlt években halálra szopatta az egész fideszes rabló bandát, őrizetben van! Azt pedig jól tudjuk, hogy még ha az egész eljárás végén be is bizonyosodna az ártatlansága, addigra már karrierjét, cégeit régen tönkretették, a politikai hasznot pedig sokszorosan begyűjtötték jóakarói.

Milyen érdekes, hogy az államhatalmi megtorló gépezet egyszerre mozdult rá Simicska reklámcégére és Czeglédyre, vannak még véletlenek!

Azt azért el kell mondanom, hogy egy dolog nagyon elszomorít. Ha valamiben, abban biztos vagyok, hogy Czeglédy sem a pártjától, sem a szombathelyiektől, sem az úgynevezett ,,barátaitól” nem azt érdemli, hogy megtagadják, elhatárolódjanak tőle, és lapítsanak, mint szar a fűben. Nem veszitek észre, hogy az állampárt pont erre játszik?????!!!!!

És hogy még miért is állok ki Csaba mellett annak ellenére hogy sok mindenben nem értek vele egyet? Mert Niemöller idézete alapján biztos vagyok benne, hogy ha a fidesz maffia engem vitt volna el, most ő állna ki mellettem!"

szendro.blogin.hu/2017/06/14/amikor-czegledyt-bezartak-csenben-maradtam-mert-gyava-voltam/

2017.06.16. 03:59:38

@Csaba Szikora: "Testvér! Seegíts a lebukottakat!" Hgyomány, még az illegalitásból!

Bartha Péter 2017.06.16. 06:07:11

Másfél éve lezárták már egyszer ezt az ügyet, hogy most a választásokra ismét elővegyék! Furcsa egy időpont egybeesés, emlékezve az előző választások előtti fideszes rabszíjon történő elővezetésekre!

Tóth István csuszek 2017.06.16. 07:06:06

Az MSZP kihátrált az igazmondás mögül is,miért na hagyhatná cserben a legjobb emberét is?

tegnaptuska 2017.06.16. 08:04:20

Az MSZP nem hátrált ki Czeglédy mögül, konkrétan több vezető MSZP politikus írta, mondta, hogy kiállnak Czeglédy mellett. Tehát az első hazugság már felütésként megvolt, mindez azért, hogy Botkát lehessen gyalulni. Amúgy teljesen igaza van a dk-s habonyi revolver médiának: továbbra is maradjon Csaba az MSZP megbízott ügyvédje, előzetesből ez a feladat csuklógyakorlat. Betegek vagytok Zsolti.

Lilla50 2017.06.16. 08:31:06

Több vezető politikus igen, Botka viszont elhatárolódott. Ennyire egységes az mszp!

A beteg nem az aki ezt felveti!

tegnaptuska 2017.06.16. 08:34:46

@Lilla50: Elhatárolódott tőle? Milyen szavakkal tette?

Ludvig Jenő 2017.06.17. 13:37:59

Botka, Botka, nem lesz ennek jó vége!
süti beállítások módosítása