Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Nem jön befektető - Magyarország zuhan

2017. május 12. - Európa Kávézó

 

Zuhan a beruházási kedv Magyarországon. Csendes adat a tegnapi hírfolyamból. A nemzeti össztermékhez mérve több, mint húsz éve nem volt olyan adat, hogy ennyire ne épüljön semmi... Mondanunk sem kell, a csehek, a szlovákok, a lengyelek vernek minket... Ennyit az Orbán-kormány sikereiről.

valsag.jpg

Befejeződtek a nagy uniós projektek - már megint az a szemét Brüsszel - az Európai Unió legnagyobb zuhanását mérik a magyarországi beruházási kedvben - ezt az Eurostat állapítja meg. Tavaly nálunk a GDP 17,8 százalékát tették ki a beruházások. Csehországban ez 24,6 százalék, ami Európa második legmagasabb adata, Szlovákiában 20,2 százalékos, de egy kevéssel még a lengyelek is előznek minket.

Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy milyen fontosak az uniós pénzek. Közép-Európa egésze összedőlne ezek nélkül, de a magyar zuhanás még a környező államokéhoz képest is látványos, az egész unióban a legnagyobb.

A KSH nemrég azt is megállapította, hogy 1990 óta nem volt akkora zuhanás a beruházásokban, mint most.

Tényleg érdemes megállítanunk Brüsszelt... Ha nem jön a pénz, összeomlunk, ha pedig Orbán kivinné az országot az Európai Unióból, akkor mindenre keresztet vethetünk.

És még valami: a számokból kiderül, hogy ABBAN  A NYOLC ÉVBEN MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍTETT!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5512500405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2017.05.12. 19:32:23

@Zsoltbacsi: Na bónusz + dalold szépen Republic után :"Repül a bálna. Ez a parancs. Érik a narancs. Repül a bálna. Repül a bálna. Aki hülye, az is marad! ..."hehee...Egy helyt már írtam, hogy a Fidesz / kormányzat a világpiaci árak csökkenésének 50 %-val MEGVESZI KILÓRA titeket birkámékat....
ITT és ÍGY élünk ma, Magyarországon....
És megint lehet mutogatni orrba-szájba a rizsaharc mesterét, magát Rizsaszilárdot. Az egyik portálon csak úgy tisztelték​, hogy a beszélő disznósajt. Igazi telitalálat.
Így adóztatnak Orbánék jövőre - Százmilliárdok folynak el a kedvezményeken
Növekvő lakossági adóterhek, jelentősen mérséklődő vállalati adóbefizetések, ezer milliárd forintot közelítő adókedvezmények – ez jellemzi röviden a kormányzat adópolitikáját. A társasági adó egyre kisebb súllyal szerepel a költségvetésben, s jövőre már százmilliárd forintnyi adókedvezmény megy a sportra – más fontosabb kiadások helyett.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_adoztatnak_orbanek_jovore_szazmilliardok_folynak_el_a_kedvezmenyeken.637103.html

Zsoltbacsi 2017.05.12. 19:37:59

@a nagy hohoohooo:

Tele van csusztatassal es demagogiaval az irasod. De tudod mit? Igazad van, jojjenek vissza az elkurok, es az evi rendszeres 2x aremeles. Sot, valasztas elott legkozelebb is legyen afacsokkentes, es 5 eves adoterv, atan valasztasok utan vissza az egesz. Kosznom, de en nem kerek beloluk.

Mellesleg kikered magadnak a 27 szazalekos afat. Tudod, Orban emelt 2 szazalekot. Elarulok egy titkot: a kedvenced 3,5x akkorat emelt, raadasul o torolte el a kedvezmenyes 15 szazalekos kulcsot is. De tudom, az ilyesmik nem szamitanak nektek, a 7 szazalekos emeles az igen, europeer tett, de a k. anyjat a masiknak... :)

Szerintem az osztrak Faymannon kivul nincs meg egy ember europaban, akinek sikerult az a bravur, mint a te szerelmednek: egy ciklus alatt csinalt egy 44 szazalekos partbol egy 13 szazalekost... (mindezt ugy, hogy a sajto 9x szazaleka a kezeben volt)

Zsoltbacsi 2017.05.12. 19:39:16

@a nagy hohoohooo:

Ja, es termeszetesen az uj kormanynak kotelezo lesz minden gazaremelesnel majd elore bejelenteni, hogy "Lassan mondom...."

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.12. 19:48:28

@a nagy hohoohooo:

Az, hogy neked anyagi érdeked fűz9dik a nép kizsákmányolásához a te bajod. De gazdáidat köszönjük, nem kérjük, elég volt országrontásukból.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.12. 19:51:56

@a nagy hohoohooo:

A közművek magántulajdona eleve abszurdum, ez csak a te gazáidnak jó, a népnek nem.

Lassan vissza kell vásárolni az országot, ez a következő program. A gazdáid meg mehetnek vissza Monte-Carlóba pezsgőfördözni, mint onnan is ki nem toloncoja őket a népharag.

Ez van, becsengettek, a szmeét világodnak lassan vége...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.12. 19:53:11

@István Tamasi:

Nyugod le, makákó, előbb-utóbb felelned kell bűneidért...

István Tamasi 2017.05.12. 20:08:18

@a nagy hohoohooo:
Megnéztem a weboldalát onnan tudom, hogy Ivanovnak hívják.
Azonkívül az is kiderült róla, hogy Todor Zsivkov és Fidel Castro janicsárképzőiben pallérozódott azaz maradt ostoba bulesz hegyibirka.

István Tamasi 2017.05.12. 20:18:30

@a nagy hohoohooo:
Zsotlbácsi egy ostoba fitymaszos bérkommentelő, azokat a lózungokat sikongja amivel a Lendvai utcai kiskremlből ellátják.
Ennek aztán mondhatja bárki, hogy mekkora hazugság a rezsikamu, mondhatja bárki a világpiaci olajárakat /2010 előtt 110USD, manapság 50 körüli, de néhány éve 30 alatt is volt/, annyit ér mint demensnek az elemi iskola.
Ennek az agyatlan fitymaszbirkának mondhatod, hogy a termelő beruházások rátája mélyen az amortizáció alatt van mert nem ért belőle egy kukkot sem.

Zsoltbacsi 2017.05.12. 20:31:59

@István Tamasi:

HAt igen, az a 3-4 szazaleknyi agyhalotton kivul senki se erti meg Ferko zsenialitasat... Szoval 18 utan is marad nektek a kispad :)

(Ezert a hozzaszolasert 180 forint+afat fogok szamlazni)

a nagy hohoohooo 2017.05.12. 22:25:20

@Zsoltbacsi: Derága túlértelmes takonynáci baro....köznyelven szólva te kevered a szezont a faszoddal ..mondjuk nemis csoda mert mindig azt látod amikor a tükrödbe nézel borotválkozáskor stb....az tuti ,hogy nagyoneccerű 1 bites az értelmi képességed ha még a " "Lassan mondom...." nál leragadtál....ami mondjuk nem annyiból állt .....

..© Dr. Lados Mihály
A privatizáció indokai
www.sze.hu/~lados/N_RT09/LM_Tmen2_05_Privatiz%E1ci%F3.pdf

a nagy hohoohooo 2017.05.12. 22:28:47

@F.M.J.: Te most ilyen copyhülye takonynáci vagyol ,vagy a Társki hülyült be ennyire ?...belenéztem a discusodba ,s lám copy,snittelés :
Homo manipulátorisz - Székely Szabolcs (Tarski) blogja
tarski.blog.hu/2017/04/22/homo_manipulatorisz
2017. ápr. 22. - Itt ugyanis már az alapvető szabadságjogok értelmezésének a problémája adódhat. Ha arra ... visszafogja a vállalkozásokat, nem tud érvényesülni a szabad vállalkozás elve sem. ... Az adórendszerünk jellegének és kulcsainak meghatározásánál nem szabad elvonatkoztatni a földrajzi és jogi kontextustól.
F.M.J. - blog.hu user profil
blog.hu/user/758255/tab/activity
Ha valóban léteznek ilyen bizonyítékok, akkor azokat nem csak OV, hanem az oroszok sem fogják hagyni megszerezni, hiszen akkor ... Az adórendszerünk jellegének és kulcsainak meghatározásánál nem szabad elvonatkoztatni a földrajzi és jogi kontextustól. ... Az is azért volt, mert a földrajzi/jogi kontextus lehetővé tette.

Zsoltbacsi 2017.05.12. 22:30:31

@a nagy hohoohooo:

Tudom, most talaltam ki, ugye? Az idézett mondat sosem hangzott el, sot, a "nem lesz gyogyszerfelirasi dij" se, ugye? Igaztalan vádakra epitve igaztalan orszagot lehet epiteni. Bar ezt is en talaltam ki, tudom

a nagy hohoohooo 2017.05.12. 22:35:47

@MaxVal BircaMan HJCD: Beszólok már a FideSS takonynáci vezénylő központba küldjenek már egy olyan mihígmélymagyart a bircahang helyett akinek a tanév zártával meglesz a negyedik általánosa,mindegy hány éve járja az isit,az is,hogy hány éves,tőlem lehet ha 30 feletti az évei száma asse baj,csakmert ilyen alacsony szinten kurva nehéz veletek kommunikálni heheee...

a nagy hohoohooo 2017.05.12. 23:06:56

@Zsoltbacsi: Na, kábé ilyen hiteles minden amit
mond a FideSS... ezen már csak röhögni lehet....
Még egy copyhülye takonynáci hehee..Ne égesd már magad te retkes orbánszolga.
"Bezárják a CEU-t, az MSZP gyurcsányozik - Európa Kávézó
europakavezo.blog.hu/2017/04/11/bezarjak_a_ceu-t_az_mszp_gyurcsanyozik
2017. ápr. 11. - A szocialistáknak nem a CEU- vagy a civilek elleni támadás a fontos, ... Ordas nagy hazugság - "nem vezetünk be gyógyszerfelírási díjat" 2.
Gyurcsány lemondott-e arról, hogy miniszterelnök legyen? - Médianapló
medianaplo.blog.hu/.../medianaplo_gyurcsany_lemondott-e_arrol_hogy_minisztereln...
2017. ápr. 8. - Nem tudom, hogy 2018-ban, 2022-ben vagy később ágaskodik-e a .... itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, ...
A legundorítóbb pol.marketing fogások... - Index Fórum
forum.index.hu › ... › PoliDili › A legundorítóbb pol.marketing fogások...
2008. febr. 14. - 30 hozzászólás - ‎14 szerző
Veres Elvtárs, a 'gyógyszerfelirási díj' helyett a 'vizitdíj' kifejezés ... De mindehol el kell mondani az igazságot, mert a ballib soha nem fogja ...

vagy sírni...széles mosollyal nyugtázom,hogy fingod sincs a témához,a dolgokhoz, helyből olyan hülyék vagytok mint más nekifutásból, a szellemi színvonalatok a bányászbéka segge alatt van, szóval az sem érdekel ha agyvérzést kaptok, miköz én....szaunázni készülök a barátnőmmel...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt bármely témában! Az élmezőny szoros a kormány tagjai, mezei
IQ hiányos halandók, és a kormányközeli konzumidióták között.

Nem tudni magyar?

Talán keress egy értelmező kéziszótárt, es keressed ki belőle, hogy mi a különbség a vizit dij, es a győgyszerfelirási dij között. Van tan akad egy kedves szomszéd 8 általánossal, és elmagyarázza.
Tán nem kellett volna a vizitdij sem, ha nem lopna csalna a fel ország. Ha esetleg mindenki rendesen fizetne az adóját, vagy mondjuk a vállalkozók nem fekete munkásokat alkalmaznának, akkor a közösből tobb jutna az egeszségügyregyre is. Meg ha esetleg nem lett volna az a sok társadalmileg tökeletesen elfogadott indokolatlan táppenz, és mondjuk nem lennenek olyan emberek, akik lefizették a leszázalekoló orvosokat, aztán a rokkant nyugdij mellett vigan fusiztak tovább. Némelyik kórház már májusban leállta műtétekkel mert elfogy a keret. Az tan jobb?
Ha nem lopnátok talán nem tennének ennyi terhet a tisztességesen dolgozókra sem.
csak tudnám miért nem megy a gondolkodás! A gyógyszerfelírási díj NEM egyenlő a vizitdíjjal. Menj el egy magánorvoshoz akkor majd meglátod! A rászorulóknak nem kell fizetni, akinek meg internetelőfizetése van, nehogy már földhözvágta volna a 300 Ft!
Mennyi volt a vizitdij?
Mennyi volt egy doboz cigaretta?
Mennyi volt egy havi internet előfizetes?

Na és a nem lesz gázáremelés hehee mondottam volt :"hülyéket és mihígmélymagyar takonynácikat nem tanítok ,de veled kivételt teszek mert 2 in 1-ben"...hehee..
"Biztosan sokan emlékeznek a szocialista Lendvai Ildikó 2002-es mondataira. "Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés."
magyarnarancs.hu/aszerk/regi-nota-83228

Csaxólok mert sok betű van a linkben és azok a teféle nyomiknak ősellenség ,szval a link azért van mert abban van az információ ,mint a tojásban az élet ,és nem mint a fejedben lévő takonynáci szellemi sötétség hehee..

Kár,hogy sántít a meséd,mert Bajnait még Orbán is elismerte lányos zavarában,mikor átvette a kormányzást!
Az IMF-t pedig azért kellett menesztenie,hogy végre ellenőrizetlenül folyhasson a szabadrablás!
Ott ugyanis megnézték,hogy mire ment,ahogy az EU is ezért gond!
Rezsicsökkentés leple alatt,meg úgy 60 új adó!
Igaz rafkósan,hogy a sok együgyű,mást köpködjön ne a tettest!
Multik adója,amiről a hülye is tudta,hogy a vásárló fogja fizetni,de sok hasonló trükkjük a mai napig!
Elvették az önkormányzatok pénzét és jogköreit,hogy a buta paraszt az önkormányzatokat köpködje a helyi megnövekedett adókért!
nem volt nehéz visszafizetni a hitelt. Megemelték az ÁFÁT és elvették a magánnyugdíjpénztári megtakarításokat.
Meg a fidesz még elköltötte a 3000 milliárd ft-ot a nyugdij vagyonból.
Gazdaság. Amit a Gyurcsány által behozott Mercedes és a liberális migránssimogató többi német autógyár tart lélegeztetőgépen. Emlékszel, hogy mekkorát hisztizett a Pártod Feri Mercedeses üzlete után? Hogy "összeszerelő üzem" lesz Magyarország? Hogy vizsgálatot követeltek, hogy miért nem a magyar vállalkozásoknak adnak adókedvezményt? Istenem, a szellemi leépülés és a szándékosan rossz memória, az jár a párttagságid mellé? És még te vádolsz másokat hazugsággal? Hát kotródjál már vissza a Magyar Időkre!
Épül az ország. :) Az országban 2004 óta egy kapavágás nem volt EU-s pénz nélkül, ahonnan te, a szaros vezéreid Lézerestül és Kövérstül már holnap kilépnének ...
Istenem, ha a szektás fideszes narancstálibok egyszer a dinoszauruszok sorsára jutnak, akkor ebből az országból még lehet is valami.

a nagy hohoohooo 2017.05.12. 23:21:40

@Zsoltbacsi: Gyere vissza segghülye takonynáci hehee....szeretem amikor egí segghülye takonynáci feldobja saját szarát,aztán bambán tátott szájjal aláll,...mondottam volt :"hülyéket és takonynácikat nem tanítok ,de veled kivételt teszek újraheheee...
Höhöö..mindig kéjes örömmel tölt el amikor a leghülyébb takonynácit vezénylik ide ...hihii...kiélvezem minden percet míg felfűt a szauna...

2006 és 2008 között a Gyurcsány-kormány 10 százalék közeléből 4 százalékra nyeste le az államháztartás GDP-arányos hiányát,A 2006 nyarán elkezdett költségvetési kiigazítás eredményeit végül a Bajnai-kormány stabilizálta. Nagy ügy, mondhatnánk, de 1990 óta először fordult elő, hogy választási évben nem választási költségvetés készült, hanem nagyjából olyan, amilyen az adott helyzetnek megfelelt.

Miért nem jó gazda az állam?
2014.08.24. 20:34 |

Gyakran visszatérő momentum a kapitalizmus kritikusaitól, hogy persze nem igazán jól működik bizonyos állami szolgáltatás, de ha a megfelelő emberek kerülnek megfelelő állami pozícióba, és megfelelő törvényeket hoznak, akkor ezek minősége jobb lesz. Másképpen, a "jó állam" létrehozása csak szándék kérdése, és az "állam nem jó gazda" csak egy extrém vélemény. Az alábbiakban azt mutatom meg, hogy igen komoly érvek vannak amellett, hogy miért nem tud az állam hatékony gazdasági szereplőként viselkedni.

liberatorium.blog.hu/2014/08/24/miert_nem_jo_gazda_az_allam

Az nem baj, ha valaki buta, legfeljebb közröhejjé teszi magát,csak legalább ne reklámozza.
Na csá ,.....heheee...további kellemes oralizálást hehee..

Zsoltbacsi 2017.05.13. 03:26:43

@a nagy hohoohooo:

Hahaha, liberatorium.blog.hu mint hiteles forras :)
Ez olyan, mintha valaki a nacitmus mellett ervelne, es a Mein Kampfra hiatkozna

Na ennyire volt hiteles a tobbi is.

Peldaul megint fehoztad a manyupot: légyszíves mutass egy jogeros birosagi iteletet, hogy "el lett lopva" igazan sok helyen bemoszeroltatok az orszagot! Erdekes, hogy meg a tetuhintas vilagbank se mondta ki a kedvetekert...

babbaba 2017.05.13. 08:25:11

@MaxVal BircaMan HJCD:

Te valóban ororsz ügynök vagy?

Miért nem hagyod békén a magyarokat?

grafoguru 2017.05.13. 19:43:57

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Nem is kell olyan sok befektető, már így is túl sokan vannak."

Számszerint hányan?

CM2131 2017.05.13. 20:27:57

Na, akkor lassan írom, hogy az elvtársak is megértésék: MINDEN makrogazdasági mutatató folyamatosan javul 2010 óta. Ilyen csak egyszer volt a rendszerváltás után, az első Orbán kormány alatt.
Gyakorlatilag gazdasági katasztrófa vár Magyarországra ha 2018-ban nem a Fidesz győz, ami 15-20 évvel visszaveti az országot.
Ezen érdemes gondolkozni, minden más csak kofalárma.

illaim 2017.05.13. 20:28:20

@a nagy hohoohooo: Helo! amit a nagy igyekezetedben kifelejtettél!
A vizit díj 300,-Ft alkalmanként, de évi legfeljebb 6000,- Ft volt a törvényi előírás szerint. Amikor az Orbán hatalomra jutott megemelte az EÜ járadékot + 1 %-kal!
Így évente csak a minimálbéres a kétszeresét fizeti, a korábbi törvényben meghatározott 6000,-Ft -nak! ezek a fidesses barmok meg még mindig a kevesebb vizitdíj miatt verik a nyálukat! Tudod erre mondta "Besenyő Pista bácsi "Maaaargit! Nooormális?

Jakab.gipsz 2017.05.13. 20:37:56

@a nagy hohoohooo:

A jó édes anyukád az a takonynáci, és te magad vagy a takonynáci, nem tetszik húzz el és hülyíts másokat. .

Gáz ügyek Kádár elintézte az oroszokkal Tengizt kik matyizták el, kiknek? Kik zúzták szét az iparunkat, a mezőgazdaságunkat, az aranyunkat, náluk reklamálj
Te ütődött gyűlölködő.
Mást se tudsz csak gyűlölködni, romlott vagy és gonosz.

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.05.13. 20:38:23

" Tavaly nálunk a GDP 17,8 százalékát tették ki a beruházások. Csehországban ez 24,6 százalék, ami Európa második legmagasabb adata, Szlovákiában 20,2 százalékos, de egy kevéssel még a lengyelek is előznek minket."

Ahhoz képest, hogy 2010-ben ÁLLAMCSŐDBŐL indultunk, zseniális hogy csak pár százalék az eltérés. Miközben tartahatnánk mi is ott, ahol a Görögök évek óta, 30 %-os munkanélküliség gazdasági káosz, totális eladósodás, folyamatos államcsőd.

illaim 2017.05.13. 20:41:35

@CM2131: Mekkora boldogság! LOL Az államadósság nominális értéke a 19600 milliárdról feljavult 25000 milliárd fölé!
Bravó! LOL

illaim 2017.05.13. 20:49:20

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: Te piciny bogárka! Ebben a témában vagy te vagy Orbán hazudik! te melyikre tippelsz?
„...és Magyarország, még egyszer mondom, a magyar gazdaság, és különösen a magyar pénzügyi mutatók, azok az európai unió legtöbb államánál sokkal jobb állapotban vannak. Még a legfájóbb dolog, az államadósság mértéke, ami olyan 80% körül van, és szerintem nagyon magas, még az is csak egy európai középmezőny. Nem egy abszolút ponthoz kell viszonyítanunk, hanem az európai gazdaságok körében kell elfoglalnunk egy jó pozíciót. Az európai gazdaságok körében a magyar gazdaság pozíció jelenleg jó. Egy gyengeségünk van, az a legfájóbb, ez pedig a növekedés alacsony volta. [...] A magyar gazdaság teljesítménye európai mércével nem csak hogy megbízható, hanem kifejezetten vonzó üzleti lehetőség.”
(Orbán Viktor miniszterelnök 2010 július 24-én, ATV)

élveteg 2017.05.13. 21:01:51

"És még valami: a számokból kiderül, hogy ABBAN A NYOLC ÉVBEN MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍTETT!"

Akkor arra valami magyarázatot ha szabadna hogy ha jobban teljesített akkor miért volt az hogy a válság még alig hagyta el amerikát, itt a szoclibeknek tetüjük nem volt nem pénzük

1ghost 2017.05.13. 21:03:23

@Jakab.gipsz:

Most mit idegeskedsz? Hohoho kimondta az igazságot! Te tényleg egy orbán valagából kibújt takonynáci vagy, aki azért a kibaszott fkétfillérért itt rohad a neten napestig, mert szabad emberként a piacgazdaságban éhen döglene.

contractor 2017.05.13. 21:30:10

És ha jönne is a befektető, akkor is ki dolgozna a gyáraikban? Senkit nem találnának aki dolgozzon. Majd hoznának embert a Balkánról vagy Indiából. Akkor menjenek oda inkább és ne itt rontsák az amúgy is rossz levegőt. Nem kell mindent lebetonozni, se beépíteni.

anyadmajma 2017.05.13. 21:35:44

@MaxVal BircaMan HJCD: mi van te hazaáruló bolsevik geci, megint itt szopod magad telehasig?

anyadmajma 2017.05.13. 21:38:22

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: államkurvaanyád volt itt, te hazaáruló bolsevik geci. Pont annyira volt itt államcsőd, mint amennyire apád fasza csődölt be amikor anyádba rakott.

Csordas Monika 2017.05.13. 22:16:48

Hála istennek!!! Ne is jöjön senki majd orbán es a habony most mutassák meg hogy az eu nélkül mit kezd es ez meg csak a kezdet brüsszelböl.hahaha éljen brüsszel es soros

Magomed Dasajev 2017.05.13. 23:17:26

Leszarom a gazdasagot, nekem csak az szamit, hogy az Orban szivatja a libsiket.

bonsalty 2017.05.14. 00:26:34

Sajnos a habony média Pulitzer szinvonala itt sem áll meg. Csak az nem derül ki, hogy ezek az arányok mennyire relevánsak, bármi értelmük van -e, illetve a cikk írója közgazdász vagy a parlament DK soraiból ír? A lakásárak az egekben, egy szakembert nem lehet találni, a toronydaruk számából pedig látható, hogy az előző évekhez képest rekord mértékű beruházás várható. Ettől függetlenül megértettük, hogy Brüsszel mellett a külföldre távozott honfitársak együttműködése fontos és azt is tudjuk, h a daruk száma nem korrelál Orbán jóságával. Ha a jobb és baloldal nem híreknek álcázott propagandát sugározta volna 27 éven keresztül előrébb lennénk. A cikk írójától pedig kérdés, h Brüsszel most mi a teendő- állítsuk meg vagy bőnyállal nyaljuk, hogy jobban csússzon?

Mr. Waszabi 2017.05.14. 00:44:29

27%-os áfát ki a fene akarna fizetni? Olyan állami rablás megy itt, hogy csoda, hogy még nem verték agyon Orbánt egy szívlapáttal. Jól hazudik, ellenben sajnos a gazdasági teljesítmény mutatja a valót.

bonsalty 2017.05.14. 01:00:54

@a nagy hohoohooo: Emlékszem erre az időszakra, gyakran összemossák a vilagválsággal, de 2006-ban semmi indok nem lehetett arra, hogy az állam háztartási hiánya töbszöröse legyen a növekedésnek. Az Orbán Medgyessy átmenet idején 6, 5 és 4 százalék feletti gazdasági növekedés volt jelen egy évtizeden át. Mire Gyurcsány átvette a hatalmat szétcseszték a költségvetést, (100 napos program, pénzosztás korábban 50 szazalek beremelés a közszférában, kánaán).Jó dolog lehetett volna, ha mértékkel teszik fokozatosan nem görögösen csinálják. A gazdaság leállt, a kötségvetés visszasült,ekkor előztek be a szlovákok 11 százalékkal és ekkor voltunk néhány évre a világválságtól. Nagyon elbaltázta a gazdaságot az MSZP egy még majdnem tökéletes környezetben, erre nem lehet mentség és ezt a saját bázisa is lepontozta egy otthon maradással a szavazások idején. Konkrét ezermilliárdokban mérhető a versenyhátrány, amit akkor felhalmoztak, álljon itt Lengyelország, Horvátország és Szlovákia, mint versenyindikátor. Az ország úgy került bele a válságba, mint a síelő aki lesiklás előtt bezabál több kiló marhakonzervet, hát nem segített...

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.05.14. 01:18:35

@anyadmajma: Persze azert kellett egy het alatt 21 milliard dollar hitelt felvenni, mert minden rendben volt. 21 milliard, Paks2 miatt folyik a rinya, a soros faszat szopo libsik meg, siman felveszik a duplajat ugy, hogy semmi nem epul belole, meg egy atomeromu sem.
Szoval a hozzad hasonlo libbant gecik szetkurtak az orszagot.

tireless treehugger 2017.05.14. 01:23:25

A daruk csak budapesten dolgoznak, az ország ennél nagyobb. Lakást építenek mert azt támogatják, na meg stadiont-parkolót-múzeumot, ezek nem termelő beruházások és meglevő kapacitásokat használnak ki.
Fél évek telnek el egyes nagyobb termelő beruházások ( >1.000 munkahely) indítása között pedig alap esetben, minden hétre kellene hogy jusson egy újabb. ( egymillió új munkahely)

Az únióból újabb cégek nem jönnek, otthon/magukkal vannak elfoglalva. A technológia váltáshoz sokkal fontosabb a már jól integrálódott, stabil eu normákhoz igazított, jó közlekedéssel és közelebbi telephelyeken fejleszteniük. A szükséges munkaerő úgyis odamegy ahol igény van rá. Az ország egyébként is kiürült, a tehetségesek jó része már elment, az elvándorlás (lassan de) folyamatosan gyorsul, a hazai fejvadászok is már kifelé dolgoznak.

Most éppen kínaiaknak ajánlunk eu belépési pontot, holnap iránnak, de volt már itt egyiptom meg kuwait. Csupa távoli szereplő, más sztenderdek, más rendszerek, nem kompatibilis háttér, reménytelen jogi-szabályozási környezet, ismeretlen partnerek, .... Erre nekünk sem emberünk sem tudásunk nincs, mi max a környező országokba tudunk eladni velük kooperálni, a többi csak messzi álomvilág. A pénz a következő probléma, összeszerelünk egy buszt eladjuk a németnek aztán másnap átveszi és kifizeti. Hol van nekünk pénzünk arra hogy sokhónapos/éves exportot finanszírozzunk, kereskedelmi-céges képviseleteket fizessük, és legfőképp olyanokkal versenyezzünk távoli piacokon akik már száz éve ott vannak?.

Próbálkozni attól még lehet, még van mit elpazarolni elkölteni ellopni. Aztán amikor jön a baj csak szépen elsunnyognak, izé bocsika elvesztettük a választást. Mert politikusból nem lesz szakértő nem lesz mérnök nem lesz kereskedő nem lesz társadalmilag értékes ember.

2017.05.14. 01:35:33

@Zsoltbacsi: van abban valami báj, hogy egy fideszes az angol szocikkal példálózik...
Hát nem Orbán volt, aki kiállt Cameron mellett?Hát nem ő volt, aki üdvözölte a brexitet, és találkozott May asszonnyal?
Na, ezek adták el az állami vagyont....mármint a pártjuk.
Persze értem én, elszóltad magad. ex mszmp...
Komcsi vagy.

Világít a torony 2017.05.14. 01:44:08

@Zsoltbacsi: ßarban lehet a kormánypárt meg a vazallusa is, ha a vakhangyáik ennyire harapnak. Azonban amilyen ostobák, a levegőt marcangolják.
Fidiótának lenni elég megalázó lét. Mondhatni, undorító.

2017.05.14. 01:45:11

@bonsalty: ne hazudj. A gdp folyamatosan nőtt. Tavaly sikerült meghaladni a 2006-os gdp-t.
A gyurcsi alatt aztán a válság alatt leállítottak kifizetéseket a mocsok brüsszeliek, amit Orbán alatt utaltak ki. Nem kis szerepe volt benne Bajnainak...
A megyókorszak pedig arról szólt, hogy bevállalt dolgokat, amit nem kellett volna tartani...
Csakhogy nem is lehetett. Az mnb elnöke fideszes maradt. A forint kamata magasan volt tartva.
A lakáshitel a fidesz által kihelyezett taposóakna...nem finanszírozható...
ezért jött be a devizahitel...
De minek magyarázom neked, hisz nem értesz hozzá. Finkelstein meg mást mond.

Világít a torony 2017.05.14. 01:48:00

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: Nincs az két millió. Megingathatatlan pedig csak az lehet, kit megölnének a gondolatok. Nem is gondolkodik inkább.

2017.05.14. 01:51:02

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: A hitelt azért kellett fölvenni, mert az ország nem rendelkezett elég tartalékkal.
Tudod, volt egy világválság, ami megingatta az usa-t, az Angolokat, de az oroszokat is...Avagy szerinted Putyin is balfasz?
Inkább azt magyarázd meg, hogy miért vesz fel az állam a mai napig hitelt?
En tudom a választ, csak kíváncsi vagyok a Finkelstein-Habony verzióra. Mert a tiédet sosem tudom meg. Neked nincs...

Nzoltan 2017.05.14. 05:25:37

Nem az a baj, hogy nincs külföldi befektető, hanem az, hogy nincs magyar. Ezt a rendszerváltás után nagyon elbaltázták, fűleg a ballib oldalon. És most sem hagynák egy befektetői réteg kialakulását (fizessenek a gazdagok ugyebár... ).
Pedig "gazdagok" nélkül a prolinak sem lesz jobb.

Visceroid 2017.05.14. 06:02:51

@BAZINGA2: " Így jártak... "

" Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."

Azaz nem "így jártak", hanem "így jártunk".

anyo05 2017.05.14. 06:35:14

Jobban teljesített, felvett 12ezermilliárd hitellel:((((( Majd a fidest visszafizeti:((((( Szemlt banda!!!!!!

röf 2017.05.14. 06:38:48

Aszittem ez a cionista horgász már kimúlt, de idereinkarnálódta a fene....
Ami tény, robog a gazdaság, szomorú a liberál.

pecás a szardarab 2017.05.14. 07:18:35

@illaim: "Az államadósság nominális értéke a 19600 milliárdról feljavult 25000 milliárd fölé! "

Rohadt Soros bérenc! Azt bezzeg eltitkolod hogy a nettó államadósság nőtt!

pecás a szardarab 2017.05.14. 07:19:37

@anyo05: Mit fizetett vissza a fidesz?

"Az államadósság nominális értéke a 19600 milliárdról feljavult 25000 milliárd fölé"

eszim 2017.05.14. 07:49:01

@CM2131: Neked és hasonlóknak ajánlom ezt a grafikont:
uploads.disquscdn.com/images/fbd23683ac0eb13d0de47b78bc1b7cf435030c4a48790acc659a3fe55debbb4d.png
Vond ki a gazdasági növekedésből az éves Európai Uniós támogatásokat gdp százalékban.

torró 2017.05.14. 08:04:46

@Állítsuk meg a cirill szervezeteket!:
Ha veszel fel banki hitelt, mit kell először fizetned? És fogy az adósságod? Évekig nem! Ha nem értesz hozzá miért mondasz hülyeséget? Jó ideig még emelkedni is fog az adósság, mert a kamat nyomja!
A Többi gazdasági szakértőnek mondanám, hogy a kapitalizmus már csak ilyen. Egy ideig emelkedik a befektetői hajlam majd csökken. Ez már csak így működik. És a befektetőket a hozam valószínűségi mutatója a döntő, és nem politikai, ahogyan ezt egyesek szeretnék beállítani! Az EU pénzekről meg tudtommal el kell az EU felé számolni. Ugyanis csak arra költheted el amire adják!

profiügyfélszolgálat 2017.05.14. 08:36:12

Nehéz megérteni, hogy miért kell ilyen buta posztokat kitenni. Kamugrafikonnal, a felmérés linkje nélkül, egy máshol megjelent hírből szószerinti kivágásokkal, hasból vett adatokkal hergeli az embereket. Nagyon messze van ez egy Európa-kávézótól. Be nem ülnék egy ilyenbe.

midnight coder 2017.05.14. 08:42:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Csakhogy nem is lehetett. Az mnb elnöke fideszes maradt. A forint kamata magasan volt tartva."

Mert hogy a piac csak ezen az áron volt hajlandó finanszírozni. Persze lehetett volna a forint árfolyamát csökkenteni.

"A lakáshitel a fidesz által kihelyezett taposóakna...nem finanszírozható...
ezért jött be a devizahitel..."

Ami azt jelentette, hogy az állampolgár fogadott a bankkal, hogy a forint árfolyama nem romlik - miközben a forint árfolyama jó magasan volt tartva, és kb. biztosan tudni lehetett, hogy hosszú távon ez nem lesz fenntartható.

A dolog másik oldala, hogy a devizahiteleket Fletóék alatt költötték el - növelve ezzel a GDP-t, míg a problémákat Orbánék idejében okozta. Ez volt csak az igazi időzített bomba.

Zsoltbacsi 2017.05.14. 08:50:26

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ok, akkor azt is tedd melle, hogy 2002ben mennyivel adta at, es 2010ben mennyivel kapta vissza... Azt meg mar csak zarojelben teszem hozza, hogy az atlagos afa mar 2 eve a 2010es ertek alatt van...

midnight coder 2017.05.14. 08:53:28

Amúgy egyes területeken szerintem korlát lehet a munkaerő is. Hiába akarnál felvenni egy rakás képzett, nyelvet beszélő szoftverfejlesztőt, ha a képzett szakik nagy része már az egyetem után húz kifelé Nyugat-Európába a négyszeres fizuért. De ugyanez igaz lassan minden területre. Az orvosok nagy része a nyugdíjkorhatárt közelíti, pedagógusok dettó, normális szakit találni bármire Budapesten kész művészet. De az áruházláncok pénztárosainál sem az megy mint pár éve, hogy felvették az ipsét próbaidőre, aztán elküldték és vettek fel másikat, ma már örülnek ha találnak valakit.

grafoguru 2017.05.14. 09:01:17

@MaxVal BircaMan HJCD:

"Öveké a magyar gazdaság 80 %-a."

Nyugodj meg, már nem jönnek. Innentől jó lesz.

horvathviteztamas 2017.05.14. 09:31:25

Más megvilágításban: Húsz éve nem volt ennyi a nemzeti össztermék... Fröcsögő vesztesek vagytok csupán! Szokjátok a helyzetet, mert sokáig fog tartani! Szánalmas banda vagytok!

Vidéki László 2017.05.14. 09:52:14

@MaxVal BircaMan HJCD:
"A tulajdon nem változik."
Te viszont változol. Rohamosan elhülyülsz. Bár korábban sem voltál egy zseni.

n3spr3ss0 2017.05.14. 09:55:26

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: Te is benyelted ezt az orbáni hazugságot,semmilyen államcsőd közeli helyzet nem volt 2010-ben.Az orbáni gazdasági csoda 2016-ban érte el a 2006-os gyurcsányit.

n3spr3ss0 2017.05.14. 09:56:44

@horvathviteztamas: Melyik nemzetiről beszélsz? Ha az Audi két órára leáll,Vargáék össze fossák magukat,mert romlanak a nemzeti mutatók.

n3spr3ss0 2017.05.14. 09:59:13

@midnight coder: Arról is beszélj,ki csinált a 260 Ft-os euróból 315 forintosat.Meg a 180-200 forintos frankból, 280 forintosat. Na,ez tett be a deviza hiteleseknek.

miketbeszéltek 2017.05.14. 10:10:27

@MaxVal BircaMan HJCD: "Nem is kell olyan sok befektető, már így is túl sokan vannak." Igazad van. Nem kell áram sem, az olyan kapitalista dolog, világítsunk petróleumlámpával. Nem kell gazdasági növekedés sem, az uralkodó osztály továbbra is jól fog élni a nép kizsákmányolásából, a katolikus egyházat meg úgyis kitartja a hatalom....

Buchhalter 2017.05.14. 10:14:46

@midnight coder: sajnos még mindig sok munkaadó a múltban él.Ezt tapasztalom a saját munkahelyemen és állásinterjúkon is.Pedig elvileg én jó helyen vagyok : Budapest.Mostani melóhelyem építőipari cég.Itthon minimális termelés.Külföldi telephelyekre kölcsönzünk ki fizikai melósokat nettó 6-7 €-t!Szerintem a tulaj nem normális.Mérges ,hogy szezon van és nem hogy tartanánk a létszámot a folyamatos felvétel mellett apránként csökken.Mi irodai melósok se vagyunk megfizetve pedig elvárt a nyelvtudás.Voltam most a héten 3 cégnél állásinterjún de már direkt mindenhová odaírom,hogy mennyi az elvárt bér igényem.Felesleges körökhöz nincs se kedvem se időm.Ebből kettőnél elkezdtek lefele alkudozni.Nagy kegyesen nettó 10 ezret engedtem,de láttam az orcájukon,hogy nem tetszik.Nekem se a feltételek ez a 6 hónapos határozott idejű szerződés ami kezd divat lenni ,nekem nem jön be.Aztán vagy meghosszabbítják vagy nem.A Lidl-nél is ez a divat .Hiába emeltek a fizetéseken ha ilyen tré szerződést akarnak lenyomni a leendő munkavállaló torkán.Van lehetőség és tovább áll.Ha a munkaadók a nyugati árakhoz nem társítanak az elkövetkezendő 1-3 évben nyugati béreket és persze bejelentve meg még egyéb finomságok ,akkor a versenyszférában ,de az államiban is folyamatos lesz a külföldre elvándorlás.Sőt,mivel kint van immár 7-8 éve egy fix 400-ezres tábor ki van taposva a családtagoknak,rokonoknak,ismerősöknek egy jól kitaposott út.Ha az ország nem akar úgy járni mint Bulgária,vagy Románia hogy a sok kivándorló melós miatt a szociális ellátó rendszerek kezdenek meginogni akkor sürgősen lépniük kell valamit és rövid időn belül!

roxxtar 2017.05.14. 10:35:13

Blablabla. 2010 óta zuhan az ország. Először az IMF, aztán a nyugdíj, majd a rezsicsökkentés meg a különadók, most meg ez... :D Nevetségesek vagytok.

roxxtar 2017.05.14. 10:43:36

@Buchhalter: A hazai fizetések mégis hogyan emelkedjenek mikor a magyar vállalkozások döntő többségben belföldi piacra termelnek? Emellett a dolgozók tudása, munkamorálja és a hajlandósága a fejlődésre a béka segge alatt van és így bizony kurva nehéz többet fizetni. Pontosabban mire fel fizessenek? Arra, hogy az általuk megtermelt pénz épphogy fedezi a bérköltségüket? Itthon egy hatalmas tévedésben él mindenki: az államot okolják azért mert ők lusták, buták és arrogáns követelőzők. Nézd meg azokat akik tanultak, képezték magukat mennyit keresnek itthon (IT - papír nélkül, 8 általánossal is simán kereshetsz nettó 500-1.2 millió között, pusztán azzal, hogy értesz(!) mondjuk a Javahoz vagy más nyelvekhez.). De vállalkozhatsz is: ha úgy érzed jobban tudod csinálni mint a mostani munkaadód, akkor vállalkozz. Ja, de az is para mert nincs rá pénzed, azt sem tudod hova menj infóért, nincs kedved esténként munka után utána olvasni mert az Éjjel Nappal Budapest jobb program... stb. Akkor nincs min csodálkozni.

miketbeszéltek 2017.05.14. 10:46:45

@profiügyfélszolgálat: "Nagyon messze van ez egy Európa-kávézótól. Be nem ülnék egy ilyenbe." Erdogán bácsi török kávézója a jó hely!

KissGecihuszár 2017.05.14. 11:00:28

Én nem értem, ezeken a valóban lesújtó adatokon most pillázgatunk&hüppögünk, mint halacska a hálószatyorban?? Mégis mit teccettek gondolni; hogy majd lesz olyan nettó elmebeteg őrült külföldi (és itt most édes mindegy, hogy nyugati, netán ázsiai, de tőlem lehet Ausztrál, esetleg Amcsi is), vagy hazai befektető, aki egy totálisan szétvert, befenyített, ad hoc módon, számos esetben visszamenőlegesen meghozott törvényekkel a fideszgeciket ebben-abban a szektorban helyzetbe hozó, végletekig vízfejű, ezzel ellentétben a kvalitatív munkaerő tekintetében lepusztuló, kiürülő Keleti, Déli országrészekkel megáldott Hazánkban majd egy megbaszott petákot is inveszTál?? Ennyi, itt a vége és ez 2020 után még sokkal rosszabb lesz, mert akkor már csak az !1/3-adát!! fogjuk -ha egyáltalán nem basznak jól ki velünk az "állítsuk meg a fejőstehenet és a szarjunk oda, ahonnan zabálni kapunk kampány miatt!- kapni a 2014-2020 közti EU pénzeknek. Ja, hogy a velünk egy ívású Visegrádi országoknak már a hátsó ködzáró lámpájának fényét se látjuk (a normál hátsó helyzetjelzőjüket már hosszú évek óta nem, hiszen az ugye kisebb fényerejű) , de már a kipufogójuk szagát se érezzük?? Persze, hogy nem, mert ők már E autókkal suhannak, miközben mi még a pöfékelő dieselünket próbáljuk egyáltalán menetkész állapotban tartani, mert részecskeszűrőre egyáltalán nem telik! Ez van; 2004-es EU-s csatlakozásunk óta eltelt 13 évet fullra elkúrtuk, nem kicsit; NAGYON és ez így a '90 és 2004 közt dettó elkúrt 14 évvel együtt már túl sok, ezt már nincs az az ország, társadalom, gazdaság, mely képes lenne kiheverni, nemhogy ez a minden szempontból -nagyrészben a kádáréra pusztításai okán erkölcsileg, tartásilag, menthálisan- fossá züllesztett mai átlagmagyar társadalom, amely nettó birka módjára -leszámítva a némi bizakodásra okod adó '90-es taxisblokád 1-3. napját, illetve a 2006 okt. 23-át- csendben, beletörődve tűrte, hogy az épp aktuális regime pofájába röhögjön, szembeköpje, miközben kihúzza a lába alól a talajt, szétkúrja mind az ő, mind pedig a kölykei, sőt unokái jelenét, jövőjét! Tényleg senki mást nem hibáztathatunk a jelenlegi egyre szarabb, kilátástalanabb helyzetünkért, csak saját magunkat, azaz a mai 35-85 közti generációk tagjai hányják nyugodtan szembe magukat!

Buchhalter 2017.05.14. 11:12:05

@roxxtar: nem veszem magamra amiket írtál,mert szerintem többel rendelkezem mint 8 általános és folyamatosan képzem is magam.Úgy látom indulatból ide írtál valamit és kicsit átgondolatlan is.A soraidból az jön le,hogy az átlag magyar egy életképtelen nyomoronc aki örüljön ,hogy a semmit se érő munkájáért kap egy kis bérnek nevezett valamit.Pont tegnap egy baráti társaságban beszéltünk vállalkozás beindításáról.Hát igen okoska ,kell hozzá tőke és kapcsolati tőke is.Kicsi az ország,kicsi a piac.De ha egy magad válallkozól vagy max családtaggal addig okés a hektikus bevétel ,de amikor már van alkalmazottad felejtsd el a kifogásokat! Lakásbérlés ,önmaga fenntartása stb.sHa képtelen vagy mint vállalkozó kitermelni vele együtt egy tisztességes hasznot akkor ne vállalkozz! Vagy a piac és a szegmens nem jó vagy te vagy tehetségtelen.Magyarországon már szinte mindenhol és mindenben nyugati árak vannak : lakás,kocsi szolgáltatások , de a bérek jobb esetben is harmada! Már megírták máshol és én is tapasztaltam hogy ugyanannál a multinál külföldön a munkaadó ugyanazért a munkáért nyugati bért kap például Münchenben de Budapesten magyar bért! De ugye ezt se érted.Szerinted a magyar munkaerő tré ,tényleg "jó" a hozzáállásod.És még annyit a magyar sírós vállakozók egy részéről hogy pampog a gyenge munkaerőre az adókra(megsúgom nyugaton is sok adót be kell fizetned) ,de amíg azt látjuk,hogy 3 luxus autója van és Budán kápéra vesz luxus lakást és luxus útra megy nyaralni ez egy kicsit evidens.De veled ellentétben ritkán de találkozok jó fej vállalkozókkal aki megbecsüli az embereit és velük osztozik jobban rosszban.

KissGecihuszár 2017.05.14. 11:13:37

@Vidéki László: @miketbeszéltek: Hagyjátok, úgy 1 segghülye a "mi bircánk", ahogy van! Az ilyeneknek a fideszes főgecik mellett a helyük a kényszermunka táborok priccsein!! Ezeknek ez lenne a legjobb bünti, szépen felépíttetni velük a Hazánk számára legfontosabb M8, M9-es autópályák legzúzósabb Dél-Dunántúli, ill Veszprém megyei szakaszai mellett létesítendő táborok barakkjait, a jóféle emeletes fapriccsekkel, aztán dolgoztatni őket a pályaépítéseknél, nyilván a legnehezebb kubikolós melókkal, betonhordással reggel 5-től este 5-ig, majd szépen megzabálnák, amit egyik-másik főzni jobban tudó párttagtársuk elkészített, majd alvás! Ja, mindezt a legszigorúbb gépfegyveres őrzés mellett, ahol a legkisebb balhé, netán szökési kísérlet AZONNALI lelövetéssel jár, ugyanis statárium lenne bevezetve ezen elítéltek és persze a különböző "bulikban" részt vett családtagjaik, rokonságuk, egyéb fidesz seggnyaló vazallusok számára! Ez lenne ám a jó világ, ahol végre érezhetné ez a megnyomorított NÉP, hogy minden mocskos geciláda elnyeri a méltó büntijét, aki ellenük tett!

miketbeszéltek 2017.05.14. 11:22:51

@KissGecihuszár: Birkánkkal sokszor van vitám, és mostanában annyival agresszívabb, mintha más írna a nickjén - de ne haragudj: ha néhány nem tetsző hozzászólás miatt Gulágba küldenék embereket, akkor semmivel sem lennénk különbek a kommunistáknál/náciknál...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.14. 11:23:38

@miketbeszéltek:

Igazad van, 1990 előtt nem volt áram az országban, én is így emlékszem.

miketbeszéltek 2017.05.14. 11:33:31

@MaxVal BircaMan HJCD: A hsz-om nyilván a túlzás stíluseszközével élt részben; de mivel a villamosítás annak idején a kapitalizmus találmánya volt, az egyre harciasabb antikapitalista vélekedésed miatt szó szerint is megállja a helyét.

torró 2017.05.14. 11:39:04

@KissGecihuszár:
Most akkor mond el, náci vagy, vagy komcsi? Mert ez a megoldás rájuk jellemző. És utánunk a vízözön. Szerencsére okosabb emberek döntenek helyetted. Ez nagyon gyerekes gondolkodás. Ha csak erre vagy képes inkább titkold el.Amikor Ferike kiterítette a lapjait, akkor persze hallgattál. Az rendbe volt? Amúgy ha mondjuk jövőre leváltja valamelyik tömörülés a fideszt, 8 év múlva ugyan ezt leírhatod majd, mert itt minden kormányon lévő párt haveri köre ugyan ezt fogja csinálni. vagy kisebbe, vagy nagyobba.. Ezt borítékolom neked!

Brix 2017.05.14. 11:41:51

Az lehet hogy kevesebb a beruhàzàs, de az is igaz, hogy soha nem volt ennyi gazdag ember mint most, és a gazdagok sem voltak ennyire gazdagok, mint manapsàg...Mindenki a szegénységről beszél, de Budapesten 25-30 millió egy kétszobàs új lakàs, amit meg is vesznek az àtlagemberek...

midnight coder 2017.05.14. 11:42:28

@n3spr3ss0: Na ja. A gond csak ott kezdődik, hogy az az árfolyam fenntarthatatlan volt. Ha anno Megyóék behúzzák a fékeket az osztogatás helyett, akkor talán maradhatott volna, de nem hogy ők nem húzták be, hanem utána Fletó még rá is tett egy rakással a 2006-os győzelem érdekében. Utána pedig jött Öszöd.

midnight coder 2017.05.14. 11:50:47

@Buchhalter: Igen, kellene. Egy multinál dolgozva, ahol az ügyféllel és a felsőbb menedzsmenttel angolul beszélsz, sőt lassan már egymás közt is, mert egyre több a külföldi kolléga, ahol a keleti leányvállalatnál ugyanazt kell teljesíteni mint a nyugatinál, sőt - itt picit még húzósabbak is az elvárások - elég nehéz megérteni hogy miért is fizetnek ezért harmad-negyedannyit mint ha ugyanezt a munkát ugyanennél a cégnél kinn csinálnád.

A másik oldalon pedig a hazai cégnek Kb. hasonló elvárása van mint a nyugati megrendelőnek, csak tizedannyi pénzt sem szán rá. Az a cég pedig, aki nekik dolgozik már eleve kevesebb pénzből gazdálkodik mint az eleve külföldre dolgozó multi, plusz hazai cégként még ő maga is megpróbál ügyeskedni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.14. 11:55:23

@torró: "Most akkor mond el, náci vagy, vagy komcsi? Mert ez a megoldás rájuk jellemző. "
- Rájuk? Ajánlanék egy egyszerűbb megközelítést, mert ez a kettő ugyan az. Szocialisták. Néha nemzeti, máskor internacionalista. Attól függ, hogy épp miben látják a pillanatnyi érdekeiket. Jellemzőjük, hogy mindent "végleg" akarnak elintézni, függetlenül attól, hogy értik-e egyáltalán a problémák lényegét. Pillanatnyilag azért vannak dilemmában, mert baloldali szócsövön kell a tőkét dicsőíteni. Ugyan így vergődnének, ha jobbos trombitán kellene játszani az Internacionálét. Kicsit összekuszálódtak a szegmensek, és ezt egyszerű felfogással nehéz átlátni.

midnight coder 2017.05.14. 11:59:06

@KissGecihuszár: Na, te sem igen láttál még autópálya építést közelről.

Kubikolni már a Kádár-rendszerben sem nagyon kellett az autópályaépítésnél. És nem azért, mert nem lett volna meg hozzá a rejtett erőforrás, hanem mert nem volt gazdaságos már akkor sem, amikor lényegében ingyen volt a munkaerő.

midnight coder 2017.05.14. 12:04:27

@F.M.J.: A szocik problémája ennél picit súlyosabb. Az alapvető gond az, hogy elhaladt mellettük a világ. Ott élnek valahol az 50-es években, és rohadtul nem tudnak mihez kezdeni az olyan problémákkal mint globalizáció. Lásd Pl. Botka elvtársat és a "fizessenek a gazdagok" kampányt. A csóka azt hiszi, hogy a mai napig a vasfüggöny mögött él, és nem veszi észre, hogy azok a "gazdagok" akik ma egy multinál megkeresnek annyit mint egy osztrák takarítónő, már így is tömegesen hagyják el az országot. És aki elhagyja, az már nem fog ide SZJA-t fizetni, sem progresszívet sem semmilyet. Sem TB-t, sem ÁFÁ-t. És igen, ezt bizony az újraelosztási rendszer nyertesei, a csórók, segélyezettek szívják meg.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.14. 12:16:11

@midnight coder: Nagyrészt egyetértünk, de én ez esetben a "vitakészségükre", és a felfogásukra utaltam. A véleményed a "gazdagságról", a befizetésekről, adókról, járulékokról teljes mértékben osztom. Azért nem részletezem, mert részint kiegészítve, részint az összefüggéseket is megvilágítva már tavaj augusztusban megírtam a saját felületemen. Azóta sem változott semmi.

2017.05.14. 12:17:29

@midnight coder: lófaszt, mama. A forint árfolyamát az mnb szabja meg. Akkor épp fidesz által vezérelve. Magas alapkamat-magas hitelkamat-magas állami hozzájárulás a lakáshitelek kamatában.
A forint árfolyamának magasan tartásával megakadályozták az inflációs korrigálást.
Tényekkel kár vitáznod.
A devizaadósság lefaragását pedig a libás kezdte....
Mellesleg a fidesz nem tett mást, mint lecserélte a devizahitelt forinthitelre.
Szerencsère a nemzetközi helyzet ezt lehetővé tette. Mesterségesen alacsonyan tartott usa majd eu alapkamatok a befektetőket erre irányították.
Mellesleg az állam hitelezése magas kamatvisszafizetés mellett történik.
Amennyiben a tőke elfordul a régiótól, növekedni fog ismét az államkötvény kamata.
A megoldást abban talaálta meg a kormány, hogy a bankokat kényszerítette a finanszírozásra , hogy csökkentette a deviza tartalékot (ez volt az oka, hogy gyurcsiérában hitelt kellett fölvenni), és konvergálta az állam finanszírozását. Deviza helyett forintba.
Hogy ez miért jó?
Mert egy hirtelen inflációval kevesebbet kell visszafizetnie, mint amivel tartozik. Erte utal, hogy a forint árfolyamával is játszik...
Mellesleg azt fogja megszivatni, akinek államkötvényben van a megtakarítása...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.14. 12:20:58

@miketbeszéltek:

Tehát mivel a tűzijátékot a császári Kínában találták fel, mindenki aki tűzijátékot néz, köteles a feudalizmus híve lenni?

KissGecihuszár 2017.05.14. 12:21:57

@torró: @miketbeszéltek: Tévedni teccenek, én ugyanis '97-'03 közt fidesz tag voltam, mint real jobboldali, keresztény, konzervatív, de mert 2003-ra volt szerencsém a fidesz kemény magját oda-vissza-tétre-befutóra megismerni, ezért jobbnak láttam gyorsan távozni, nehogy a szar idővel rám is boruljék, mert a mai fidesz sem nem keresztény, sem nem jobboldali, sem nem konzervatív, hanem a legalattomosabb autoriter, bizonyos rétegek számára kellő adag populizmust odaborító, nettó Nemzet és Népnyúzó brigád, s mint ilyen, kellő elrettentő erejű büntit érdemel, amire a legjobb a totális vagyonelkobzás melletti kényszermunka. Ha ezt én vezényelhetném le, mint egyfajta Harvey Keiteli problémamegoldó, attól egyrészt én is boldoggá válnék, mert nekem ezek bőven alám basztak 2010-2015 közti időszakban, amikor is minden olyan témában ellehetetlenítettek, melyben sokad magammal nagyot
maradandót tudtunk volna alkotni (pl. falusi, 1-2KW teljesítményű biogáz erőmű projektek, melyek képesek lettek volna árammal, hőenergiával, CNG gázzal, műtrágyánál jobb minőségű ,magasabb tápanyagtartalmú talajkondícionáló anyaggal ellátni azon 2-3 falut, melyet képes lett volna ellátni 1-1 erőmű, s melyből sajnos csak mutatóba épült tán tucatnyi az országban és melyek az év 365 napjának 24 órájában képesek működni). Igen, tiszta szívből és őszintén gyűlölöm őket, sokkal jobban, mint a szintúgy gyűlölt fletót és bandáját, mert mind két bagázs sokat tett azért, hogy szeretett Hazám ekkora szarban legyen!

KissGecihuszár 2017.05.14. 12:24:53

@midnight coder: Hidd el, jártam már autópálya építésen, azért van ám ott még bőven emberi erőre is szükség, pl a vasalatok elkészítésénél, bizonyos helyeken a beöntött beton csömöszölésénél, stb. Hidd el, lenne számukra bőven hasznos, teremtő meló...

2017.05.14. 12:28:13

@horvathviteztamas: utánanéznél a 2006- os gdp- nek?
Tudod, az elmúlt húsz év alatt sohasem kapott ennyi segílyt a magyar. Vered magad, mint az ecceri cigány? Segíj az jááár!

Milyen gazdaságról beszélsz, amikor a külföldön dolgozók többet utalnak haza, mint a gdp növekedés? Szégyelld magad!
Menj ki a ferihegyi reptérre, és csókolj kezet nekik, hogy nem kell éhezned. Fideszjobbágy.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.14. 12:30:12

@KissGecihuszár: Ha szerinted a betont "csömöszölik", és valóban jártál útépítésnél, akkor te egy időutazó vagy. Tudod ez a technológia már vagy egy évszázada kiveszett az ipari betonozásból. Nem is vitatkozz, a betontechnológia része a foglalkozásomnak. Ja, a vasalatok is előre elkészítve érkeznek a helyszínre, csak össze kell őket illeszteni a helyükön, de ahhoz is szakképzett vasszerelőkre van ám szükség, akik pl tudnak szerelési rajzot olvasni.

2017.05.14. 12:30:43

@MaxVal BircaMan HJCD: birka, tudjuk, hogy hülye vagy, nem kell bizonygatnod.

miketbeszéltek 2017.05.14. 13:37:37

@KissGecihuszár: Sajnos, igazad van, de arról volt szó, hogy Bircát küldjük-e koncentrációs táborba azért, mert Fideszpárti hozzászólásokat írt.

miketbeszéltek 2017.05.14. 13:39:48

@KissGecihuszár: A sztoridat tanulságos lenne részletesebben megismerni!

KissGecihuszár 2017.05.14. 16:13:03

@miketbeszéltek: Hééló, NEM koncentrációs, hanem KÉNYSZERMUNKA tábor; a kettő nem ugyanaz!!! Ami a biogáz témát illeti; nagyjából az a technológia, amit pár hónapja adtak át Balatonszabadiban. Röviden a lényegről: képzelj el a kuktaszerű főzőüstöt, melyben 135C fokra melegítik fel mondjuk a már előrohasztott a szántóföldi növényszárat (pl. kukoricaszár), mindezt 15 Bar nyomás mellett, mely ezért elemi sejtjeire "robban" szét, eközben igen jelentős, magas CH tartalmú biogáz képződik, mely igen magas fűtőértékkel bír, mint a hagyományos, silókukoricát alapanyagául felhasználó. Ezen ténykedés közben ugye hőenergia is képződik, majd a végtermék, mely dettó igen magas tápértékű massza, a hígtrágyához hasonló technológiával "kispriccelhető" a földekre. Ezen technológia 4, piacképes végterméket ad: 1; a 20kV-os hálózatokba küldhető áramot, 2; gépjárművek üzemanyagául szolgáló CNG-t, 3;hőenergiát, mellyel üvegházakat, egyéb az adott településen található köz és lakóépületeket fűthetünk, 4; magas tápértékű, a szétrobbantott rosttartalom okán sokkal hamarabb és hatékonyabban felszívódó talaj kondíciónáló anyagot. Egyszóval; túl jó ahhoz, hogy primitíviában sikere legyen, ahol -egyebek mellett- a real vidékbe is csak belerúgott az elmúlt 27 "demokratikus" év során, aki csak arra járt!

KissGecihuszár 2017.05.14. 16:15:30

@KissGecihuszár: Ja és a technológia nemcsak a szántóföldi növényszár, hanem -természetesen a működtető rendszer átprogramozása után- a kommunális szennyvíz, kommunális hulladék, vágóhídi nyesedék, egyéb hulladék és persze az almostrágya hasznosítására egyaránt alkalmas.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.14. 16:44:13

@KissGecihuszár: Mekkora a legkisebb mérték, ahol még gazdaságosan működtethető? A kérdés komoly! Hamarosan tervezési szakaszba lép a közelünkben egy tanösvény, amit ezeknek a lehetőségeknek a bemutatására készítenek.
Én nem hiszek a pályázatokban. Nem is vettem igénybe sosem. Elég volt látni azoknak a kálváriáját, akik a közelemben éltek vele. Volt olyan munkám, amit pályazati pénzből finanszírozott a megrendelőm. Szaporítja az ősz hajszálakat, főleg a sok ostobaság. A végén meg a felesleges ráfordítások miatt nem is olcsóbb. Amire szükség van, azt meg kell csinálni házilag, jól, megbízhatóan, és kész. Engem érdekel a masinád.

miketbeszéltek 2017.05.14. 17:02:20

@KissGecihuszár: A munkatábor is koncentrációs tábor (hello):-)
-Te hogyan kapcsolódtál ehhez az "erőműhöz"? Feltaláló/gyártó/menedzser voltál? -Hogyan tettek alád?

miketbeszéltek 2017.05.14. 20:09:56

@KissGecihuszár: Áramot gázmotorral termelne a gép? -Gondolom, végeztetek számításokat. (Gazdaságosságit, illetve hatástanulmányokat.) Mennyi takarmányszár kellene, mennyi energiát vált ki stb. (Biztos tudod, hogy a biomassza energetikai célú felhasználása okozott már kártékony torzulásokat is a világ mezőgazdaságában.)
süti beállítások módosítása