Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka és Fodor - a furcsa pár

2017. április 03. - Európa Kávézó

Zavarba ejtő interjú jelent meg a mai Népszavában. Fodor Gábor állt ki Botka László mellett. Eddig is tudtuk, hogy nagy a baj az MSZP önjelöltje és a liberális szót bitorló szélkakas körül, mindketten nehéz helyzetbe sodródtak, de ez a felajánlkozás már végképp kínos, és tovább mélyíti az MSZP és a Magyar Liberális Párt válságát.

botka_fodor.jpg

Nem lehet véletlen, hogy az MSZP-közeli Népszava készített méretes interjút Fodor Gáborral. A cikk mintha azt próbálná sugallni, hogy a mindenki által kiseprűzött, senki által el nem fogadott Botka mégis csak képes a szövetségkötésre, igaz, ehhez az 1 százalékért küzdő MLP jelentkezett.

Nézzük először Fodor szemszögéből. Ha van még olyan, hogy liberalizmus, amit elvileg az MLP képvisel, akkor nem lehet összebútorozni azzal a Botkával, aki a piacgazdaság, vagy a verseny liberális alapjait alázza a fizessenek a gazdagok szlogenjével. Nem gondolhatja komolyan Fodor sem, hogy a "liberális kispártokat" szitokszóként használó szegedi újgazdag polgármester örömmel látná a legkisebb liberális kispártot. Más se hiányozna az éppen Rákosi Mátyás szólamaival próbálkozó, szélsőbal felé forduló, az európai szociáldemokráciáról letérő MSZP-nek. Fodorban nincs szavazatszerző képesség, maximum arra lehet képes, hogy néhány körzetben külön indulva a a maga 1-2 százalékával a Fidesz javára billentsen el egy körzetet. 

Botka pedig hirtelen rátalálna a liberális kispártra? És mi lenne a helyzet azzal, hogy Botka elutasít mindent és mindenkit, aki és ami 2002 és 2010 között történt. Ehhez képest Fodor Gábor maga a velünk élő történelem, a Botkához szinte hasonló veterán, aki ráadásul a Gyurcsány-kormány környezetvédelmi minisztere volt. A Gyurcsány-kormány ciki, de a minisztere nem ciki?

És mi a helyzet azzal, hogy Fodor részvételre buzdított a menekültügyi népszavazáson, ezzel Orbánt segítve?... Ez beleillik abba, hogy Botka is kezet fogott Orbánnal Szegeden, de elfelejtett neki beolvasni, pedig ő akar lenni az ellenzék miniszterelnök-jelöltje? Mintha Botka és Fodor is Orbánhoz lenne bekötve...

Fodor az interjúban arról beszél, hogy nem a 2014-es ellenzéki együttműködéssel volt baj, hanem hogy túl későn született meg. Nos, a fő baj az volt, hogy nem volt az ellenzéknek vezére, akibe bele lehetett volna látni a győzelem képességét. Előtte pedig egy év eltelt a huzakodással, ahogy most is...

Botka kapkod. Szemmel láthatóan rátört a politikai magány, egyre több támadás éri a vagyona és urizálása miatt is. A magunk részéről nem kérünk a Botka-Fodor frigyből. Az az igazság, mindketten megosztók és hiteltelenek, inkább hátra kellene lépniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1912398533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BAZINGA2 2017.04.03. 21:18:31

Szuper! Botka lesz a miniszterelnök és Fodor meg a helyettese. Ahogyan Móricka elképzelte. Kész röhej az egész. Amúgy Fodorék, hányan vannak?

Lilla50 2017.04.03. 22:55:19

A dolog az alapideológia mentén még bizarabb: Botka új szocializmus építene jogi és vagyoni relatív egyenlőséggel, míg Fodor meg küzdene a piac szabályozta gazdaságért és adóból a társadalmat működtetné szociális hálóval a rászorultak felé. Teljesen más elv! Az ernyőpárt viszont működhetne--de azt meg az mszp nem akarná. Amíg az ideológiák(a mélységben lévő különbségek ) csatája el enm döl, addig marad a patt helyzet és a CEU törvény könnyed törvénnyé emelése

Anna Kisfaludiné Baán 2017.04.04. 11:07:43

Fodor aki éppen az szdsz-ben ült, engedélyezte a CEU működését, nem tudom kinek a felhatalmazás mellett. Nem tudta, hogy mi kell egy "egyetem" működéséhez?

apácai 2017.04.04. 11:31:01

Kész röhej ez a cikk!

Kivlov 2017.04.04. 13:03:02

fodornak mindegy, csak valaki a listáján bevigye a partlamentbe.

illaim 2017.04.04. 13:10:24

@Anna Kisfaludiné Baán: Maga agymosott fidesses ribi! Ez a poszt nem az CEU-ról szól! De a CEU működéséről törvény rendelkezik! Csak a fidesses horda nem tiszteli Magyarország törvényeit!

WLaci 2017.04.04. 13:20:42

Botka egy elég nagy város elég jó polgármestere sok éve, Fodor meg egy nagy nulla. Akármi is a véleményünk, ne emlegessük egy lapon a kettőt.

Skankhunt42 2017.04.04. 13:35:14

nna, nem jöttek a hsz-ek, ezért le lett szólva, h tegyék már címlapra a posztot

Bryan élete 2017.04.04. 15:11:04

A picsába már ezzel az állandó botkázással itt minden héten. Rövidesen vége lesz a min.elnökijelölti karrierjének, akkor miról írtok?????????

Ennyire nem lehet foshat Botkától a dk, hogy minden héten csak vele foglalkozik. Rohadtul unalmas.
Történik még annyi minden kis országunkban, amiről szeretnék itt cikket, véleményt, vitaalapot olvasni:
Pl:
www.atv.hu/kulfold/20170404-az-eu-nem-kertel-kemeny-ultimatumot-inteznek-orbanhoz

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_omolhat_ossze_az_orban-rendszer.632965.html

24.hu/belfold/2017/04/04/europa-nem-hallgathat-a-nemet-allamfot-is-sikerult-felpiszkalni-a-ceu-kivegzesevel/

ésígytovább.
süti beállítások módosítása