Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Orbánt a politikai korrektség hiánya végzi majd ki

2017. február 11. - Európa Kávézó

Amikor Orbán repülője lejön, nagy robajjal fog földet érni. Halálos zuhanásába sokan fognak belepusztulni. Nem értik majd, mi történt: a gép romlott el, vagy a pilóta hol követte el a végzetes hibát? Pedig amit tesz, az önpusztítás. Az iránta érzett harag és gyűlölet cafatokra tépi majd - és nem lesz politikai korrektség. Ő maga mondta, hogy az hülyeség.

orban_evertekelo.jpg

A diktátorok egyszerre elmebetegek és gazemberek, akkor is, ha egy ideig zseninek látják őket. Hitler is visszaadta a németek hitét, három perc alatt szállt meg magatehetetlen országokat, autópályákat is épített. Ceausescu bezzeg nemet mert mondani az oroszoknak és kiküldte a románokat a Los Angeles-i olimpiára, igaz, már nem volt áram és nem volt mit enni. Glédában álltak a nemzeti zászlók mögöttük, mindegyik szerint hazájuk erősödött, sőt, őket irigyelte mindenki. Kiiktattak minden féket és mindenki mást, azt hitték, magasra emelik hazájukat. Az egyik aztán méregkapszulát evett amikor már a bunkeréből is hallhatta a főbáros bombázását, pár perc múlva az égő benzinben enyészett el. A másik ügyét egy iskolában egy-két óra alatt letárgyalták, zavartan szorongatta a kucsmáját, hogy aztán sortűz végezzen vele. Mindketten romokat hagytak magukat.

Orbán politikai sorsának végét még nem ismerjük, Évértékelő beszédét azért nem érdemes elemezni, mert aki azt mondja, hogy itt egyre jobban élnek az emberek, és német, holland keresztények fognak Magyarországra menekülni, az tényleg elvetemült és zakkant. Egyszerre nézi hülyének a magyarokat - egy részük ezt a szöveget még meg is eszi - és egyszerre árulja el önmagáról, hogy közönséges gazember, akinek fogalma sincs a valóságról.

Magyarország eközben nem erősödik, hanem erőlködik. Minden mérhető listán zuhanunk a korrupciótól a környező országokhoz mérhető gazdasági teljesítményen át az egy főre eső nemzeti jövedelemig. Pár autógyár és az uniós pénzek tartják talpon az országot. A dekadencia része, hogy egyesek azt hiszik, ha fütyülnek, az politika. Mások pedig egy eleve reménytelen népszavazásért szaladnak aláírni papírokat egészséges nemzettudatról handabandázó fiataloknak, segítve Orbánt, hogy még hónapokig ne lehessen beszélni az összeomló egészségügyről, a szegénységről, a kivándorlásról. Hogy nem veszik észre, hogy ez az aláírásgyűjtés a szervezők párttá alakulásával csak tovább osztja az ellenzéki térfelet, ami megint csak Orbánnak jó...

Az általános hanyatlásban Magyarország pusztul. Az elgyötört, megnyomorított lelkek nem képesek talpra állni. Az ellenzék egy ember kiiktatásán fáradozik, miközben nagyjából egy hét alatt meg lehetnek állapodni a közös listáról vagy a külön listáról - ez ugyanis mindegy. A lényeg a 106 egyéni választókörzet, ahol ha egy közös ellenzéki jelölt indul, Orbán verhető lenne. Csak kellene egymás iránt némi politikai korrektség. Hogy aztán a politikai inkorrektség jegyében örökre leszámoljanak Orbánnal.

Még mielőtt minden elpusztul és egyszer csak egy társadalmi robbanás mutassa meg, mi a politikai korrektség hiánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3912248340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter Götz 2017.02.11. 11:23:20

Orbán csak szimplán bűnöző!

Gépész53 2017.02.11. 11:40:53

Csak a pontosság kedvéért: Hitler főbe lőtte magát, a ciánkapszula Himmler és Goering eszköze volt.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.02.11. 13:23:28

@Gépész53: Hitler biztosra ment, elharapott eg cián kapszulát ésfőbe is lőtte magát. Éva Braun harapott ciánra.

László Winkler 2017.02.11. 13:43:11

Orbán a saját sírját ássa! Meg van győződve a saját hülyeségei jogosságáról, meg van győződve,hogy nyugodtan szórhatja két marékkal szórhatja az adófizetők pénzéből a sok milliárdot stadionokra,futballcsapatokra (itthon és külföldön).
Az,hogy a magyar egészségügy,oktatásügy helyzete milyen,az Orbánt baromira nem érdekli! Neki egy dolog fontos:a senkinek nem kellő kisvasút, a külhoni futballcsapat 3 milliárd forintos támogatása! Az nem számít,hogy itthon a lakosság elszegényedik ennek a dicső kormánynak az uralkodása folytán! Orbán Úr :egyszer eljön az elszámoltatás ideje! Nem szeretnék a bőrében lenni!!!

László Winkler 2017.02.11. 14:05:20

Lopunk,rabolunk,és a saját baromságainkat próbáljuk meg kivitelezni! Ez Orbán politikájának alapelve! Azt senki nem tudja biztosan,hogy hány milliárdja van külföldi bankokban,hogy sok,az biztos!

István Tamasi 2017.02.11. 14:14:55

"Magyarország növekszik." Kit csapunk be ezzel? Magunkat nem, mert mi tudjuk, hogy nem igaz, de a hanyatló EU-t meg a Sorost, őket igen. Huhh! Jól kibabráltunk velük, ugye?

Bryan élete 2017.02.11. 16:31:11

B+ cikkíró, miért a 106 választókörzet kierőszakolása a legfontosabb aduász és miért nem egy olyan közös programalkotás, amit nem verhető szét két héttel a választások után.??????? Egy olyan jövőkép, amibe mi, a már ingadozó szavazók bele tudnánk kapaszkodni és akkor nektek sem kellene attól fosni, hogy újabb trónkövetelők jelennek meg a porondon.
Kit érdekel 106 újabb ingyenélő? Persze, fel kell építeni őket a körzetükben, meg minden, de mit fognak képviselni, mi lesz a programbeszédükben?
Az kevés, hogy orbántakaroggy.
Orbán ámokfutásának hetedik!!!!!! évében, a választások előtt bő egy!!!!! évvel még mindig egymás kilökdösése folyik a fészekből, a szavazók teljesen elbizonytalanodtak és az lesz a pártok sorsa, hogy otthon maradunk.

oldboyhoki 2017.02.11. 16:51:04

Egyetértek az előttem szólóval!
Amikor már az új, baloldali program elemeinek magyarázata, bemutatása, összefüggés rendszerének elemzése kéne műsoron legyen, aközben mi van?
Nincs baloldali program!
Sőt! Olyan érzésem van, hogy nincs baloldal sem!
Tetszik - nem tetszik, ez egy nagy Orbán - FIDESZ győzelemnek ágyazza meg a nászágyat!
Most hallom Bolgár Úr műsorát, hogy a népnek fel kéne ismerni, hogy a kormány mindent akar, mindent megold, mindent magához akar vonni!
Igaz! De a népet ez nem érdekli könyörgöm! Az emberek túlnyomó része - minden ellenkező híreszteléssel szemben - érezni kezdi, hogy jobban él!
Nos ezzel szemben kéne programot alkotni kedves baloldali "vezéregyéniségek"!
A magam részéről sok sikert kívánok ehhez és Önöknek drukkolok!

Dániel Galsai 2017.02.11. 17:03:50

Hat éve nyomjátok ezt az " Orbán pusztulása" dumát! Csak a hasonlatok egyre otrombábbak - most már zuhanó repülőgép, Hitler, Ceausescu...
Közben aki nemzetközi szinten gyalázta és megbélyegezte (horvát miniszterelnök, osztrák elnök, az olasz Renzi, Clintonék és a demokraták...) mind-mind megbuktak, többségük csúfosan!
Ezzel szemben Orbán és a Fidesz hat éve folyamatosan toronymagasan vezet - jelenleg is MINDEGYIK intézet szerint nagyjából 2/3 ot szereznének! Ti pedig már lassan ott tartotok, hogy még a Jobbikkal is összefognátok - akiket korábban szakmányban neonáciztatok (amúgy azt is teljesen jogtalanul!) Akik -nagy valószínűséggel - ebbe a pofátlanságba azért már nem mennek bele, már csak azért sem, mert akkor tényleg minden régi szavazójukat elveszítik...és még a jelen állás szerint az is kevés lenne...nélkülük pedig az összes balliberális rom-párt összesen talán 20% szerezne...akár van lista, akár nincs!
No, ennyit a ti "demokratikus elveitekről" és az esélyeitekről!
De ha ez a szánalmas " Orbán bukik" mantrázás segít nektek a fruszrtrációitok elviseléséhez, csak csináljátok! Én toleráns vagyok a lelki betegekkel...

u.i: Orbán néhány hónapja nyilatkozta, hogy bár még "érzi magában az erőt", de azt is érzi, hogy maximum 1-2 jó ciklus van még benne, utána hátrébb lép., visszavonul a napi harctól. Orbán most 54 éves... Többek között ebben is példát vehetnének róla a testileg és főleg szellemileg elaggott európai politikusok... a hazaiakról ne is beszéljek!

toportyánzsóti 2017.02.11. 17:21:14

@Dániel Galsai: Majd ha hozzád is későn ér ki a mentő mint az egyik barátomhoz,akkor már késő lesz ráébredned mekkora ökörségeket hoztál itt össze.Ma már megyei jogú városokban sem ér ki 2km-re időben a mentő akkora sikertörténet ez a gnarancs kormányzat.

s.g.l. 2017.02.11. 17:59:43

@Amelanchier: gondolkodj!
106 egyéni körzet a legfontosabb a fidesz leváltásához, ha ez nem megy semmire sincs szükség, még közös programra sem!!!!

Skankhunt42 2017.02.11. 18:40:50

@toportyánzsóti: egyértelmű, orbi vezette a mentőt!!

Ména Ságh 2017.02.11. 19:25:22

...mongyuk azért aki viccnek tudta venni a kurvaországozást stb de most elmebajként emlegeti, vagy nem érti mit akart kifejezni a nyugatról jövő bevándorlás attól nem is lehet mást elvárni....

a nagy hohoohooo 2017.02.11. 21:39:37

@Dániel Galsai: Szegény szellemi CÖF-ös Galsai aki újságírónak beképzeli magát újra előadtad magad......Csörgősipka a fejembe, fűtőelem a seggembe, most vagyok csak elemembe..höhööö...
Nagyon szép beszéd volt. Végig sírtam az egészet...brhühüü...várkert bazári majom,nem nyalogatta a száját, meg nem rángatózott, úgy látszik sikerült eltalálni a jó gyógyszerezést, ennek örülök
Tudom, hogy ez az gyógyegér a miniÁlniok. De akkor is túl nagy jelentőséget tulajdonítunk ennek az értékelőnek.Jójó de a végén elvitték az ápolók a beteget, vagy még mindig közveszélyesen szabadon van?
Mert ugyanazt a nagyívű, hangzatos marhaságot mondja 19 éve.Ha minden ennyire jó, akkor mi a faszért kell milliárdokért kiplakátolni az egész országot, hogy "Magyarország erősödik"?
Azért kell ennyi magyar zászló, hogy nehogy elfelejtse melyik országban van? Csak ideológiákat cserélget, a harc viszont állandó. És közben semmi mást nem szolgál az egész, csak azt, hogy háborítatlanul lophasson,az EU pénzek azok amelyek segítenek a növekedést statisztikailag bizonyítani. Ha ez nem lenne, akkor az ország évek óta negatív növekedést,azaz visszaesést produkálna.. Mindezt akkor amikor Európa nagyobbik fele pozitiv számokat produkál Uniós segélyek nélkül...
Hat éve másról sem beszél csak arról, hogy hamarosan jobb lesz..
" a magyar gazdaság immár négy éve töretlenül növekszik..."
Zsiday:"A magyar gazdaság olyan, mint egy lerohadt Trabant.
Semmi ereje nincs, de azért erős hátszélben az érdi lejtőn
ez is gyorsan robog, lobog a szél, fújja a hajunk, maxira tekerve a
Sláger Rádió, látszólag minden oké."
Egy csodálatos elme..ööö... elnézést, akarom mondani beteg elme újabb agymenése.....höhöö...
A nyugatiak totál ki vannak borulva, hogy 3 évente autót cserélnek, télen nyaralnak, nyáron telelnek, hogy heti öt nap munkából és egy állásból megélnek, hogy nem halni járnak a kórházaikba, az iskolákban a gyerekeik úgy tanulhatnak, hogy nem az állam diktálja a tollbamondást, hogy van normális nyugdíjuk, kiszámítható jövőjük és az állam felnőttként gondol rájuk. Hogy nem adóztatják szénné őket, nem lopják el az utolsó fillérjüket, hogy a politikusaik nem hangzatos lázálmokkal tömik a fejüket a hazára hivatkozva és nem plakátokról tudják meg azt, mennyire jól élnek.
Nem lehet könnyű, valóban.Sajnos a hazámra úgy kell gondolnom , mint egy bolondokházára ahol évekkel ezelőtt átvette az irányítást egy beteg, akinek évről évre
romlik az állapota...
A többi beteg pedig nem mer ellenállni illetve két marokkal eszi a szart, miközben beteget látogató rokonok csapdába estek.
A helyzet, hogy már nagyon az utolsó pillanatban vagyunk. Egy békés "átmenet", egy szimpla kormányváltás semmire nem lenne elég. Itt nem a kormányt, hanem a fél országot kellene leváltani: a közhivatalok vezetői, az oktatási intézmények, kórházak igazgatói, a bíróságok, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Minden zsákfaluban lapul egy tucat kollaboránsa a rendszernek, aki "ellenzékből" is meggyőződésből tenne keresztbe bármilyen konszolidációs kísérletnek.
Nincs sok forgatókönyv. Vagy hagyjuk, hogy fejjel menjenek a falnak, és kivárunk egy államcsődöt, ami után a felelősök piszok gyorsan lelépnek, és utána jó húsz évig elég szar lesz mindenkinek, és kb 50% eséllyel vagy visszakúsznak, akik okozták, vagy valamilyen szélsőséges fasiszta banda jut hatalomra és akkor aztán végleg baszhatjuk.
A másik verzió, hogy betelik a pohár, és erővel mozdítjuk el őket. Azaz százezres tüntetések, gyújtogatás, lincselés. Sok halott. Ebben az esetben hamarabb juthatunk ki a gödörből, de ez sok ember életébe kerülhet (és nem csak politikusokéba). Ez magában hordozza annak a veszélyét is, hogy terrorizmusnak bélyegzik és karhatalmi eszközökkel vagy akár külső segítséggel lépnek fel ellene.
És van a leglogikusabb: lemondani erről a szarkupacról, elhúzni innen, eltitkolni a szomszédainktól, honnan jöttünk és a gyerekeink már nem is tudnak majd magyarul beszélni.
Igen, mert a világ jelentős részével szemben itt a Kárpát-medencében néha könnyű azt hinni, hogy Magyarország valami sziget.
A magyarok többségének legendásan kevés kapcsolata van más kultúrákkal, más nemzetekkel, mert körülöttünk úgyis mindenki köcsög így szinte semmi indíttatása és igénye nincs arra, hogy ő maga tegyen ezért a kapcsolatért, hogy toleráns legyen akár csak azzal, aki nem eszi kétpofára a csülkös pacalt. Mindezt szépen kiegészíti a sírvavigadós-együnkigyunk zsellérmentalitás, ami miatt nagyjából a törökök kivonulása óta sokan kizárólag a szervilizmuson keresztül tudják értelmezni a felemelkedést, talpnyalásban próbálva elérni a dicsőséget, hogy azt is a magyarok csinálják a legjobban.
Ennek megfelelően ugyanezek a magyarok tudnak a leginkább megdöbbenni, hogy a világ mégsem ér véget a magyarságtudatnál, és amikor a külvilág időnként bekopogtat,migránsok vagy egy gazdasági válság, vagy bármilyen fejlődés, akkor megtalálja az önigazolást, hogy tényleg mindenki köcsög, hiszen a magyarok nem csináltak semmi rosszat, mégis őket büntetik a "valakik".

Róbert Székely 2017.02.11. 22:40:46

Mármint a kommentek:) Egyszerű. 2018-ban meglátjuk. Én is kíváncsi vagyok, hogy a nép hogyan látja ezt az egész kérdést. Azután beszéljük meg

fules 2017.02.12. 00:03:47

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel."

toportyánzsóti 2017.02.12. 00:39:35

@Skankhunt42: Te is belehalszasz majd a hülyeségbe.

Dániel Galsai 2017.02.12. 07:47:57

@a nagy hohoohooo: A személyeskedésed sok mindent elárul! Tudod én saját névvel kommentelek - nem álnéven, sunyiban! Tehát vállalom magam és a véleményem - ellenben te...nagy hohoohooo...és akkor személyeskedsz azzal, akinek simán utána tudsz keresni! No comment...
Írásod többi részére nem nagyon lehet érdemben válaszolni, egy része alaptalan epeömlés, gyűlölködés, a többi teljesen szubjektív tényszerűtlen vagdalkozás - némi magyar-gyűlölettel fűszerezve!
Jellemző, hogy az írásom (és az eredeti blog-cikk)) lényegére gyakorlatilag nem is reagálsz! Ha csak azt nem tekintjük reagálásnak, hogy 100 ezres tüntetéseket és vérfürdőt vizionálsz - gratulálok a lelkedhez! Szerencsére ott tartunk, hogy az Együtt kb. 100 embert tudott kivinni a Várkert Bazár elé füttyögetni, a Tanítanék Mozgalom pedig 1000-et a Kossuth térre - pedig a ballib média (HírTV, ATV, Index, 444 és a többiek...) hetek óta reklámozták, és az ott elhangzottak szerint legalább 30 szervezet csatlakozott! Így voltak ezren... Az pont az 1%-a annak, amiről te álmodozol!
Közben Orbánék masszívan a 2/3-ad környékén állnak, az ellenzéknek és a "független civileknek" (höhöhö...) gyakorlatilag nincs esélye! Szerinted itt mindenki trafikos, föld-mutyis, oligarcha, bértollnok, Fidesz-nyalonc haszonélvező -ennyi trafik, amennyien a Fideszre szavaznának, egész Európában nincs! Itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter...? Nem lehet, hogy mégis te vagy a hülye, és a saját vérgőzös frusztrációidat akarod kivetíteni a világra..???
Van egy ésszerű javaslatom! Ha ennyire utálod ezt a hazát, ennyire lenézed a nemzeti identitást, ennyire leköpöd a csülkös pacalt - akkor vándorolj ki! Csak ne Amerikába...tudod, már ott is a nemzeti identitás győzött...Ausztriába se...ott meg ugye a Szabadságpárt áll nyerőre... Lengyelországba se...Olaszországba se...és egyre több helyre ne! De biztos találsz még néhány szegletet a világban, ahol szükség van kozmopolita tányérmosogatókra - az ottani bér feléért! És ott lehet sok hamburgert és chipset enni...
Indulj! Neked nyilván ez az emberi lét csúcsa...nekünk sem fogsz hiányozni...mindenki jól fog járni...mi kell még a boldogsághoz?

T.Jani 2017.02.12. 08:05:15

Miért kellene korrektnek lennie, egy olyan országban ahol a politika kizárólag karaktergyilkosságra épül?
A Fidesz ezért nem szereti ha az egyéni választókörzetekben nők indulnak hiszen ők kevésbé bírnák a mocskolódást, ilyen esetben volt rá példa hogy inkább kirúgták a pártból egy férfi induló (Lázár) miatt.

a nagy hohoohooo 2017.02.12. 08:45:16

@Dániel Galsai: Mielőtt reagálnék a szösszenetedre, érdeklődöm tatus. gyogyi, pellus (pisi,kaksi) protkó,vérnyomás, ápolók, rendben?Leírtad saját lelkiállapotodat. OK. De miért akarod kivetíteni miránk?nagyon be
lehetsz szarva ha mocskolódás nélkül már hozzá se tudsz szólni.
Azt olvastam csak az horkan fel akinek az anyját szexuálisan pejoratív értelemben emlegetik,alapos okkal,így van ez tapasztalatom szerint a teféle takonyjobberekkel.
Vmi nagyon nem stimmel... Talán a szexuális mellőzöttség,vagy esetleg egy társ -akiben sokáig bízott- általi megcsalatásnak következtében szoktak így emberek elferdülni a valóságtól.Köszi jót mulattam,igazán jó volt látni ahogy még nagyobb hülyét csinálva magából kiröhögteti magát egy újabb jobber.

a nagy hohoohooo 2017.02.12. 09:38:52

@Dániel Galsai: Ja dettó uez:azért a kétmillióért, amit havonta kapsz tőlünk, lelkes pofát vágsz,
www.origo.hu/itthon/20170210-europai-szintu-beszedet-mondott-orban-az-elemzok-szerint.html
Igenis!

Jahúgy :"Ez a cikk nem kommentelhető"
Bárki bármit mond, én kedvelem Simicska Lajost, szívem együtt dobban az övével,ő mindig kitartott elvei mellett („mindenkinek jogában áll hülyének lenni”). ..és ez a mai jobboldal egyedüli értelmi kiváltsága ..hihiii..

a nagy hohoohooo 2017.02.12. 09:46:14

@Dániel Galsai: És ,hogy kiélvezzem minden percét ahogy egyre barnább nyelvvel megaláztad magad :"FELRÁZANDÓ!" -állt a sósavas üvegen, amit Hugo bácsi jól meghúzott,úgy tűnik az ÉPÜLETES hozzászólásodból.
Ide vágó:
László Juszt

A miniszterelnök megint felállt a hordóra és kioktatta Európát.
Nem is lenne baj ezzel, ha nem beszélne sületlenségeket.
Azt mondja most Brüsszelben: "Európa régen globális jelentőségű volt, később regionális lett, de lassan már az se."

Vagyis: Európa még önmagán belül sem tudja a szükségleteit kielégíteni? Tényleg? Németországban nincs elég német autó? Spanyolországban nincs elég spanyol élelmiszer?

Mivel amikor Orbán mond valamit, nagyon javasolt sürgősen megnézni a tényeket is, ezt látjuk (2016-os helyzet):

1. Az Európai Unió a világ 1.-2. GDP-termelője, nagyjából az USA-val egy szinten.

2. A GDP-termelők erősorrendjében az első 10 között 5 uniós állam foglal helyet (Oroszország nem)

3. Az Európai Unió exportja a világba messze meghaladja az összes vetélytársáét:
- EU: 2,3 billió euro
- USA: 1,6 billió euro
- Kína: 1,8 billió euro
- Japán: 648 billió euro
- Dél-Korea: 506 billió euro.

Vagyis az Unióból a világ felé kivitt termékek meghaladják az amerikai + japán kivitelt összesen. Pedig Európa nem is exportál energiahordozókat!

A külker mérleg tekintetében pedig azt látjuk 2016-ban, hogy az Unió behozatala a kivitelhez képest jóval kisebb arányú, mint az összes többi szereplőé. Az USA többet hoz be, mint amennyit exportál (külső piacfüggő), Kína pedig nagyjábol annyi ad el, amennyit vesz.

A külső és belső befektetések (beruházások) terén is az Unió az első. valamint az egy főre jutó GDP vonatkozásában is.

Az EU fejlődő országokból való behozatala nagyobb, mint az USA+Kanada+Kína+Japán összesen.

Akinek ez a kép egy "már nem is regionális erőt" mutat, ott nem tévedésről, hanem szimpla hazudozásról beszélhetünk. Csak az a fura, hogy ilyenkor nincs ott senki, aki az udvarias meghallgatás után azt mondaná: Uram, elnézést, de Ön ostobaságokat hord itt nekünk össze."

Bryan élete 2017.02.12. 12:06:38

@a nagy hohoohooo: "Mivel amikor Orbán mond valamit, nagyon javasolt sürgősen megnézni a tényeket is, ezt látjuk (2016-os helyzet):"

én meg azt mndom erre, mikor orbán mond valamin nagyon javasolt sürgősen megnézni, mennyi gyogyót adtak be neki aznap, hogy pár megírt oldalt összefüggően el tudjon olvasni.

Zsoltbacsi 2017.02.12. 12:59:14

@a nagy hohoohooo:

"Mivel amikor Orbán mond valamit, nagyon javasolt sürgősen megnézni a tényeket is, ezt látjuk (2016-os helyzet):"

"Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, akkor én most mondom Önnek, ez nem igaz. Tudja, mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed."

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.12. 15:26:43

Orbán meg fog bukni 2022-ben, de akkor se a ballibek fognak nyerni.

$pi$ 2017.02.12. 16:00:26

"Az iránta érzett harag és gyűlölet cafatokra tépi majd"

Én nem értem, eddig úgy volt, hogy orbán gyűlölködik, a politikai ellenfelei meg übertoleránsak, akik nem gyűlölnek senkit. Akkor most mindenki az orbánt gyűlöli? A végén a gyűlölködés fog nyerni? Ezért drukkolunk... hogy végre győzzön a gyűlölködés?

Mondjuk azt sem értem, hogy eddig úgy volt az orbán valamiféle diktátor. Akkor a diktátorokat elég gyűlölni és megbuknak? Dehát akkor azok a diktátorok, akik nem buknak meg azokat nem gyűlölték? Szeretett diktátorok? Na, de ha nem gyűlölik őket, akkor mi a baj velük?

$pi$ 2017.02.12. 16:03:13

"és német, holland keresztények fognak Magyarországra menekülni, az tényleg elvetemült és zakkant"

Közismert tény, hogy jelenleg is költöznek be magyarországra ezekből az országokból és közülük páran azt mondják, hogy a bevándorlók miatt jönnek ide. De persze a legtöbben azért jönnek, mert magyarország sokkal olcsóbb egy csomó dologban és itt jobb életük van.

A blog közismert tényeket tagad és azt állítja, hogy elmebeteg dolog ezeket a tényeket elhinni. Ez már a sokadik index cikk, amelyik azon hörög, hogy orbán hazudott, ilyen nincs is. Pedig van. A blog hazudik.

Parajpuding 2017.02.12. 16:20:05

Országrontóviktor természetesen bukni fog, azt nem tudjuk pontosan, hogy mikor és mekkorát (nagyot, de abban is vannak árnyalatok). Engem inkább az érdekel, hogy az ország és a nemzet az addigi rombolását mennyire és milyen hosszú távon fogja megsínyleni. Mert közvetve, vagy közvetett módon lesz áldozat. És nem kevés. Pillanatnyilag a buk(tat)ást nem az ellenzék felől érdemes várni.

nemecsekerno_007 2017.02.12. 16:28:07

@toportyánzsóti: Há ez szomorú mer' tőlem az elég sok TB-t elszednek. Meg mást is.

nemecsekerno_007 2017.02.12. 16:30:00

@László Winkler: Muhahahahahahahahaha

Ha az adóbevallás nem is, a baloldal programja elfér egy söralátéten :)

TheSaurus 2017.02.12. 16:46:21

"Orbánt a politikai korrektség hiánya végzi majd ki"
Majd. Sőt, kivégződik magától. Vagy a végelgyengülés. Más nemigen. :(

morph on deer 2017.02.12. 17:02:06

@László Winkler:
"Orbán a saját sírját ássa!"

Meg a tiedet és az enyémet, többek közt. Ahogy így belelendült, sikerülni fog az egész országot belerakni a gödörbe úgy, hogy csillagászati távcső kell akár az albán életszínvonalhoz, ha még egy terminust tölthet hatalomban.

És akiknek tennie kéne valamit ez ügyben, mett ők azok, akiknek az lenne a dolga, a "gittet" rágják és/vagy egymást ölik, mert azt a könnyebb.
Legalább addig is úgy néznek ki, mintha csinálnának valamit. Aztán majd lesz valahogy.
Vagy nem.

inebhedj - szerintem 2017.02.12. 17:21:24

Na de minek leváltani ezzel (ugyanazzal) az ellenzékkel ezt (ugyanazt) a kormányt? Ugyanabban a vetésforgóban pörgünk 27 éve (tessenek már megnézni, 27 évvel a II. vh után hol járt az NSZK és hol járunk mi most a eendszerváltás után), meg is látszik rajtunk. Mi változna ugyanezen grémium "összefogásával", épp eléggé őssze van fogva/fonódva az most is.

illaim 2017.02.12. 17:32:10

@Zsoltbacsi: Ezt a böfögést, amit ideeresztettél, ez mire vonatkozik? A leírtakból semmire nem tudtál cáfolatot előhozni! De ha már annyira nosztalgiázni akarsz te piciny bogárka, 2008-as fidesses "Világszabadalom" mert a vezéred annak nevezte a szociális népszavazási procedúrát! Nos az általatok meghülyített polgárok leszavaztál a 300 Forintos vizitdíjat, mert van itt pénz, csak a kormány nem arra fordítja amire kell! Harsogtátok! Na te piciny bogárka hova lett a pénz? Mivel a sohasemhazudtam vezéred a duplájára emelte az egészségügyi hozzájárulást, és éppen a kétszeresénél többet fizet még az is, aki egész évben nem volt orvosnál! Persze a kórházi napidíj irreleváns, hiszen már be sem jut oda a beteg, sőt van aki már önmagát műti, mert olyan hosszú a várakozási idő! Na piciny bogárka hogy is van ez?

morpho 2017.02.12. 17:33:32

@Dániel Galsai:
Te Dani! Szervilizmusod határtalan! Te régebben sokkal önállóbb figura voltál! Az meg, hogy a saját neveden kommentelsz, pont leszarós. Ez a te döntésed és úgy csinálsz, mintha ezt mindenkinek követnie kéne, miközben a netes kommentelés tipikusan anonim műfaj, de nem baj, neked sem kell mindent értened. A kommentjeid, amúgy lényegtelenek, leszámítva egy megjegyzést, amin tényleg meglepődtem:
"Orbán néhány hónapja nyilatkozta, hogy bár még "érzi magában az erőt", de azt is érzi, hogy maximum 1-2 jó ciklus van még benne, utána hátrébb lép., visszavonul a napi harctól. Orbán most 54 éves... Többek között ebben is példát vehetnének róla a testileg és főleg szellemileg elaggott európai politikusok... a hazaiakról ne is beszéljek"

Te itt kiről/miről firkálsz Dani? Orbánról? Arról a demokratáról, aki 25 éve vezet egy pártot? Mutass már egy demokráciát a világon, ahol erre példa van? Mutass már egy demokrata pártvezért, aki két egymás után elbukott választás után a helyén marad? Csak egyetlen példát légyszi! Orbán egy valódi demokráciában már rég eltűnt volna a politikai süllyesztőben, te meg arra vagy büszke, hogy róla vehetnének példát??? Kik?? Renzit emlegetted. Aki a bukta népszavazás után lemondott, mint egy demokrata miniszterelnök. Orbán mit is csinált a bukott népszavazás után? Nem hogy nem ismerte be a politikai bukást, de még tele is plakátolta százmilliókért az országot, hogy 98%!! Mi van Dani??? Egykét jó ciklus még benne van? A végén tovább ül az ország nyakán mint Kádár! Te meg az ellenzéket fikázod? Van egy leválthatatlan párt, ami kialakított egy olyan törvényi hátteret, amivel leválthatatlanná tette magát, ezért választáson lehetetlen őket megbuktatni és akkor te jössz a széthúzó ellenzékkel és azzal, hogy Orbán úgy is lenyomja őket? Persze, hogy lenyomja! És??? Az jó lesz, ha 20 év múlva még mindig Orbánnak hívják a spirituális vezetőt?? Te ilyen "demokráciát" akartál Dani? Ez komoly? Dani, vegyél egy nagy levegőt és gondold ezt át még egyszer úgy, hogy félreteszed a szervilizmusodat. Gondold át, hogy tényleg kell-e háromezres stadion, meg kisvasút egy kétezer fős faluba? Vajon tényleg demokrácia van Magyarországon? Vajon tényleg csak azért nem lehet Orbánt leváltani, mert gyenge az ellenzék? Vajon lehetséges az, hogy egy 10 milliós országban nem találnak hat!!! éve egy miniszterelnöknek alkalmas személyt, akit nem Orbánnak hívnak? Jó ez így Dani? Tök komolyan kérdezem!

nick papagiorgo 2017.02.12. 17:33:43

Kezdem már kicsit unni, hogy Orbán kb minden héten csúfosan megbukik.

Csak egy kérdés, ha már ezt ennyire zsigerből akarjuk (mint ahogy ezt a "gyújtó hangú", mozgósító stb hozzászólás is teszi), nem kellene lassan már tenni is valamit?
Mert a nagy Orbánbuktatók most inkább egymást marják a koncért, és marhára nem látni, hogy fel tudnának mutatni bármiféle programot (ezt a "sokak Magyarországa" meg a többit inkább hagyjuk, általános lózungokat tartalmaz, mint a szegények felemelése, meg ezek). Gyurcsány úr meg azzal foglalkozik, hogy a saját baloldali kollégái mesterkedéseiről rántja le a leplet.

Általános Orbánfikázás, meg ilyenek, hogy "évértékelő beszédét nem is érdemes elemezni", helyett nem kéne inkább ezzel foglalkozni?

Csak kérdezem :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.12. 17:44:33

"és német, holland keresztények fognak Magyarországra menekülni, az tényleg elvetemült és zakkant."

www.br.de/fernsehen/das-erste/sendungen/report-muenchen/videos-und-manuskripte/deutsche-auswanderer-ungarn-116.html

Meghallgattam a riportot. Azt azért nem gondoltam volna, hogy 10-ből 8 német érdeklődő már az otthoni "menekültek" elől menekül Magyarországra. Elszomorító, ahogy Merkel és bandája a saját népét elüldözi a hazájából.

"Von zehn Anfragen sind acht Stück, die aus diesem Grund Deutschland verlassen wollen. Aus dem Grund wegen der Flüchtlinge und was sie dann mehr zahlen müssen."
Ottmar Heide, Immobilienmakler

Tíz érdeklődőből nyolc ezért akarja elhagyni Németországot. A menekültek miatt és azért, hogy ezért mennyivel többet kell fizetniük.

"Doch seit September letzten Jahres kommt laut Aussagen diverser Makler ein anderer, für die Deutschen wichtiger Grund dazu: Die politische Lage in Deutschland. Auch auf Facebook wird rege über das Auswandern nach Ungarn diskutiert."

Tavaly szeptember óta az ingatlanközvetítők szerint egy a németek számára újabb fontos ok jelent meg: A németországi politikai helyzet. A faszbukon is élénk beszélgetések folynak a Magyarországra történő kivándorlásról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.12. 17:46:12

Csak megjegyzem: a fenti riport nem egy szélsőjobbos adón, hanem a német közszolgálati médiában ment le.

Célkereszt 2017.02.12. 17:54:45

Orbán azért beszél így, mert ez rezonál a választók lekével. Egyszerúen csak azt mondja, amit a többség gondol vagy szeretne hinni. Orbán szépen követi. Csak ennek a gondokodásnak a csődje térítheti el a választókat. Sajnos ennek még sokáig lesznek hívei, ha csak a szólamok szintjén elégíti ki a választókat, de eléggé pragmatikusan kormányoz.

toportyánzsóti 2017.02.12. 18:48:42

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Bukott kérődző,maradj a blogodon,putingazda azé küldi kopekjait.

morpho 2017.02.12. 18:54:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Te tényleg azt akarod itt igazolni, hogy számottevő mennyiségű ember "menekül" Magyarországra Németországból a migránsok miatt? Te most tök komolyan arra teszel kísérletet, hogy ezt bebizonyítsd? Értem én, hogy kicsöpög a füleden a szervilizmus, de tényleg van az a pénz, amiért valaki elkezdi bizonygatni, hogy a föld lapos és három elefánt tartja a hátán? Mindezt vasárnap este?? Ne már Kovácsné!

nick papagiorgo 2017.02.12. 18:59:10

@morpho:
nézzed meg a riportot, az ARD-n ment le :)
Ez van :)

Willkommenskultur 2017.02.12. 19:02:02

muhaha poszter a 7en nem várt keddig Orbán megbuktatásával

ogli dzsí 2017.02.12. 19:09:50

Orbán nyilván nagyokat sarkított a beszédében, de az alap trendeket, a poszterhez hasonló libtardokkal ellentétben, az elmúlt években rendre eltlálta.

És mivel tudja, hogy a nk-i média odafigyel arra, amit mond, szándékosan provokálja a nyugatu választókat. Hollandiában és Franciaországban is van esély politikai fordulatra idén, és ha az utóbbi országban megtörténik, akkor Orbán megnyerte a szabadságharcot, onnantól Brüsszel eddigi politikájának lőttek.

Mellesleg senki normális ember nem örülne neki, ha a nyugatiak közül sokan települnének a keleti nagyvárosokba, ugyanis iszonyúan elszállnának az ingatlanárak. Úgyhogy a sok gyogyós zöldhályogos nyugati remélhetőleg megfogadja Orbán riogatását és renbe teszik az országaik közbiztonságát.

midnight coder 2017.02.12. 19:24:10

@morpho: Most még nem annyira számottevő. De a gazdag Nyugat-Európa napjai meg vannak számlálva. És minden nap érkeznek a migrik most is - az illiberális _valódi_ diktátor Erdogan bácsinak köszönhetően onnan pillanatnyilag nem, de az olaszokon át folyamatosan. Pár évtizeden belül lesz vagy 15-20 millió migri ezekben az országokban, nagy részük fiatal férfi, akinek esélye sem lesz munkát találni - ahogy a helyi fiataloknak sem igazán. A mostani nagyon jó életszínvonal le fog esni a mi mostani életszínvonalunkra - ez pedig a munkanélküliséggel és kilátástalansággal együtt elég durva társadalmi feszültségeket fog generálni arrafelé.

Jakab.gipsz 2017.02.12. 19:50:05

Jó igaz Dorfi és a Condukátor, a kárpátok géniusza politikai diktátorok voltak de hol maradnak a filozófus diktátorok a felsorolásból például az a hülye Trockíj, a permanens forradalmár, % os fejkvótába szabta az agyonlövetendők létszámát + teljes vagyon elkobzást is hozzá csapot a prémium feladathoz, vagy az a nagyon Hülye Marx úr világ proletárjai egyesüljetek adta ki a jelszót, a fél-analfabéta bunkóknak, Lukács György se volt egy kispályás hiéna, noha mai is van számos méltatója.
Ha már egyszer népharagot vizionál az Európa Kávézó, mert ha Orbán megy, ki jön helyette, Soros Gyuri a globalizátor, meg a füttyös történész, (önkéntes mártír), a füves-ember és még sokan mások, köszönjük egyéb jó-tanács?

Szóval: népharag stop, várjunk még egy kicsit.

kheiron 2017.02.12. 20:22:56

@morpho:

"Mutass már egy demokrata pártvezért, aki két egymás után elbukott választás után a helyén marad?"

Gyurcsány Ferenc.

morpho 2017.02.12. 20:33:02

@kheiron:

Gyurcsány melyik pártot vezette kétszer egymás után?? '06-ban nyert a szocikkal, '10 ben nem ő vezette a pártot, '14-re új pártot alapított, azóta elvesztett egy választást. Azóta semmi. Nem jó példa.

morpho 2017.02.12. 20:34:16

@midnight coder:
"a gazdag Nyugat-Európa napjai meg vannak számlálva"

Kádár rendszer 2.0 " A kapitalizmus a szakadék felé halad! " Igen! Hogyne!

pali923 2017.02.12. 20:38:20

@a nagy hohoohooo: ez jó szöveg volt. Nagy kár, hogy minden szava igaz. :(.

$pi$ 2017.02.12. 20:41:46

@morpho: "Te tényleg azt akarod itt igazolni, hogy számottevő mennyiségű ember "menekül" Magyarországra Németországból a migránsok miatt?"

Ki mondta, hogy számottevő? Ezt amolyan menekülőútként rejtetted el a mondatodban, hogy ha kiderül, hogy mégis vannak ilyen menekültek, akkor azt mondhasd, hogy "nem számottevő"?

A sztori a következő:
1. Orbán azt mondta, hogy az ilyen embereket befogadjuk. Jelen időt használt, nem mondta, hogy ilyen emberek vannak (bár vannak), pláne nem mondta, hogy "számottevő".

2. A ballib média elkezdett hörögni, hogy ilyen menekültek nincsenek is. Persze vannak, csak őket a valóság nem érdekli.

3. A hozzászólók az indexen rengeteg példát hoztak, más hozzászólók meg próbálják sulykolni, hogy az orbán hazudott, hazudott, megint hazudott. Pediga valóság az, hogy ők hazudnak. Megint.

$pi$ 2017.02.12. 20:45:23

@morpho: "Te itt kiről/miről firkálsz Dani? Orbánról? Arról a demokratáról, aki 25 éve vezet egy pártot? Mutass már egy demokráciát a világon, ahol erre példa van? Mutass már egy demokrata pártvezért, aki két egymás után elbukott választás után a helyén marad?"

Jellemző, hogy demokratának vallod magad, de közben te akarod megmondani, hogy ki vezesse azt a pártot, ami ellen uszítasz évek óta napi nyolc órában.

ogli dzsí 2017.02.12. 20:46:46

Orbán nyilván nagyokat sarkított a beszédében, de az alap trendeket, a poszterhez hasonló libtardokkal ellentétben, az elmúlt években rendre eltlálta.

És mivel tudja, hogy a nk-i média odafigyel arra, amit mond, szándékosan provokálja a nyugatu választókat. Hollandiában és Franciaországban is van esély politikai fordulatra idén, és ha az utóbbi országban megtörténik, akkor Orbán megnyerte a szabadságharcot, onnantól Brüsszel eddigi politikájának lőttek.

Mellesleg senki normális ember nem örülne neki, ha a nyugatiak közül sokan települnének a keleti nagyvárosokba, ugyanis iszonyúan elszállnának az ingatlanárak. Úgyhogy a sok gyogyós zöldhályogos nyugati remélhetőleg megfogadja Orbán riogatását és renbe teszik az országaik közbiztonságát.

vajdasagi 2017.02.12. 21:31:30

@ogli dzsí: Ha "politikai fordulat történik" Hollandiában és Franciaországban, ahogy vizionálod, akkor esetleg szétesik az EU. De ha meg is marad, a nekünk nyújtott EU-s felzárkóztatási segélyek elapadnak. Ettől hazánkban sokan éhezni fognak. Pontosabban: a mostanitól sokkal többen fognak éhezni.

Valóban jó ez neked? És nekünk?

morpho 2017.02.12. 21:33:52

@$pi$:
- Számottevő=statisztikailag számottevő, amiről egy miniszterelnöknek illik szót ejtenie. 3-30-300-3000= nem számottevő. Több viszont nincs, ennyi meg 2 éve van, tehát amiről Orbán beszélt az nem létezik, csak veled együtt két félnyominger narancskullancs próbálja ezt bizonygatni egy liberális blog kommentsávjában. Amúgy vicces :))

- Én nem akarom megmondani, hogy ki vezesse a pártot, pont le is szarom. Én csak felhívtam a figyelmet, hogy demookráciákban bukott váklasztások és elbukott népszavazások után a pártelnökök/miniszterelnökök le szoktak mondani. Ezek a demokrácia játékszabályai világszerte, nem pedig az enyémek. Értem én, hogy fáj neked, hogy imádott vezéred nem demokrata , de attól még nem lesz az, hogy magáról azt mondja, vagy te róla azt mondod.

gmihaly621 2017.02.12. 21:37:36

@Amelanchier: De előtte 176 egyéni volt és még ráadásnak a listások.@Dániel Galsai: Nem nyugszanak a horvátok, a bélügyminiszterük most azzal büszkélkedik a Deutsche Wellés marha firkásznak, hogy náluk nincsen migránskerítés. Na ja, a szlovénok kényszerültek megépíteni azt.@a nagy hohoohooo: Mert a 45 éves elvtársi megszállás alatt nyomatott "hazafika", vagy ahogy kivándorlóink hívják: "hazaköpködés" a kívánatosnál mélyebben épült bele egyes sötét lelkekbe, A lesajnáló "sikerpropaganda" is ilyesfajta kifejezés, kártékony. Amúgy az elvtársi reformközgazdák által orvul lerombolt gazdaság, ipar helyreállításának kis lépéseiről az országlakosokat is tájékoztatni kell.

morpho 2017.02.12. 21:37:55

@ogli dzsí:
"Franciaországban is van esély politikai fordulatra idén, és ha az utóbbi országban megtörténik, akkor Orbán megnyerte a szabadságharcot, onnantól Brüsszel eddigi politikájának lőttek."
Attól, hogy Franciaországnak új elnöke lesz, már miért lőttek volna Brüsszel politikájának? Ezt így hogy raktad össze? Legóból? Gyurmából? Továbbá! Milyen szabadságharcot nyer meg Orbán??? Brüsszel ellen? Brüsszel mi vagyunk.- Saját magunk ellen folytatunk szabadságharcot??

ogli dzsí 2017.02.12. 21:46:14

@vajdasagi: Nem gondolom hogy szét fog esni az EU Le Pentől, de olyan biztos nem marad mint amilyen most. És igen, a visszaosztott pénzekből biztosan kevesebb lesz, remélhetőleg a befizetett pénzekből is.

Hogy éheznénk az nagy butaság, 2004ig sem éhezett senki, ha jól emléxem. Minden a részleteken múlik, hogy hogyan tud megújulni az EU, mi még mindig inkább egy megújuló EUban lennénk a leginkább érdekeltek, de a nyugat európai államok is.

Egyébként meg Le Pen megválasztása esetén legfeljebb népszavaztat az EUról, úgy magától ne fog csak úgy kilépni. Az egy dolog ha Orbán lázadozik az EU ellen, az egy komolyabb dolog ha a lengyelek teszik ugyanezt, de ha Franciaország csinálja akkor már kénytelenek lesznek tényleg megreformálni.

A franciák inkább az eurót szeretnék elfelejteni, hogy versenyképesebbé válhassanak. A britek is sokkal versenyképesebbek lettek most, hogy a font sokat gyengült az euróhoz képest.

ogli dzsí 2017.02.12. 21:49:09

@morpho: Nem fog tovább müködni az EU, ha kizárólag német érdekeket szolgál. Eleve a német-francia kiegyezésre alapították az európai közösséget, és ha a franciák fellázadnak, akkor az EUt muszáj lesz megreformálni.

morpho 2017.02.12. 22:17:04

@ogli dzsí:
A franciák miért lázadnak fel?? Mi ez a hülyeség?? Ja az alternatív tények! Erről mindig megfeledkezem! Bocs! Mi a fasznak kell úgy csinálni, minbtha Orbán faszságainak lenne bármilyen valóságalapja? A franciák nem hülyék. Orbán sem akarja, hogy az EU meggyengüljön! Az egész hanta egy hatalomgyakorlási technika, amit a Finkelstein-Habony duó talált ki, Orbán elmondta, te meg a narancskullancs barátaid, meg úgy csináltok, mintha ennek az egésznek lenne valós alapja. Nincs neki és a magyarok vagy nem tudják ezt, vagy nem érdekli őket az egész. Azt se tudják, mi az hogy EU! Javaslom olvasgatni a nagy hohoohooo 2017.02.11. 21:39:37-kor és 2017.02.12. 09:46:14 írt kommentjeit!

ogli dzsí 2017.02.12. 22:24:48

@morpho: Miért lázadnak fel? Mert ott van jelenleg a legnépszerütlenebb - baloldali, migránspárti - kormány az EUban? Mert szinte biztos, hogy a nyíltan EU kritikus Le Pen szinte biztos hogy simán nyeri az elnökválasztás első fordulóját?

morpho 2017.02.12. 22:31:57

@ogli dzsí:
De a másodikat már nem fogja megnyerni. Egyébként Le Pen nem Europer politikus és egy elszigetelt Franciaországot a franciák sem akarnak. A magyarok sem akartak elszigetelt Magyarországot, csak nem mondták meg nekik, hogy Orbánnal ez vár rájuk. Putyin sűrűn jár Budapestre szopatni, más viszont nem jön. Európából például senki, ha meg véletlenül mégis, akkor az is csak fél órára, egy kávéra, aztán se híre se hamva. Na ezt nem akarják a franciák. Egyébként ez tök lényegtelen, mert az EU politikáján nem fog változtatni a francia választás.

morpho 2017.02.12. 22:38:17

@Larry Silverstein:
Lehet. Csak az nem derül ki, hogy kiket kérdeztek, milyen mintán (milyen életkorú/hány fő). Érdekelne, hogy pl. a TV2-csoport vezérigazgatója, Dirk Gerkens is benne van-e? Diplomaták? Külkereskedők? Esztergomi Suzuki gyárba átjáró szlovákok???

$pi$ 2017.02.12. 22:40:36

@morpho: "- Számottevő=statisztikailag számottevő, amiről egy miniszterelnöknek illik szót ejtenie. 3-30-300-3000= nem számottevő. Több viszont nincs, ennyi meg 2 éve van, tehát amiről Orbán beszélt az nem létezik,"

Elmebeteg egy érvelés. Azt mondta, hogy vannak ilyen emberek, de mivel 3000-nél kevesebb, nem illik beszélni róla és mivel nem illik beszélni róla, és mivel nem illik beszélni róla nem is létezik.

Pont ez a baj öreg, hogy a liberálnácik megmondják, hogy miről illik beszélni és miről nem, aztán amiről nem illik beszélni az nem is létezik.

Ebből van elege az embereknek. Vedd észre, hogy már nem ti mondjátok meg miről illik beszélni. Szólásszabadság van.

Zsoltbacsi 2017.02.12. 22:41:52

@morpho:

Azert en meg emlekszem, hogy a brexitben is milydn biztosak voltatok, hogy elmarad. Sot korusban hanytatok az epet Orbanra, hogy micsoda hulye, hogy Trumpra tett, hiszen mindenki tudta, hogy Clinton az 10000000 szazalekos befuto.... Es akkor a tobbi joslatot meg sem emlitem...

Larry Silverstein 2017.02.12. 22:44:50

@morpho: 'A magyarok sem akartak elszigetelt Magyarországot, csak nem mondták meg nekik, hogy Orbánnal ez vár rájuk.'

- tudnál mondani valami kevésbé elkoptatott kommunikációs panelt is?

Most lennénk elszigetelve? Mégis, kitől?

Larry Silverstein 2017.02.12. 22:45:56

@morpho: dirk gerkens nincs más országban? meg összeszerelő munkás?

Te miről beszélsz, szedd már össze magad!

ogli dzsí 2017.02.12. 22:47:19

@morpho: 'Egyébként ez tök lényegtelen, mert az EU politikáján nem fog változtatni a francia választás.'

- akkor szét fog esni. Britek és franciák nélkül nincs EU.

$pi$ 2017.02.12. 22:50:13

@morpho: "- Én nem akarom megmondani, hogy ki vezesse a pártot, pont le is szarom. Én csak felhívtam a figyelmet, hogy demookráciákban bukott váklasztások és elbukott népszavazások után a pártelnökök/miniszterelnökök le szoktak mondani. Ezek a demokrácia játékszabályai világszerte, nem pedig az enyémek."

ilyen "játékszabályok" nincsenek. Ez csak politikai propaganda, amit terjesztetek. Hogy mást ne mondjak az egész ellenzék elbukta a választásokat és mégsem mondtak le a pártvezérek. Vagy megemlíthetnénk az mszp által keményen elbukott vizitdíj népszavazást, ami után megint csak nem mondott le senki.

A pártvezetőnek és a kormánynak teljesen felesleges lemondania, ha egy esetleges újabb választásokon is őt választanák meg. A fidesz vezetését a fidesz választja, ha ők az orbánt akarják, akkor ki vagy te, hogy a lemondását követeled?

$pi$ 2017.02.12. 22:53:34

@Zsoltbacsi: "Es akkor a tobbi joslatot meg sem emlitem... "

Minden egyes jóslatuk elbukott. Éveken keresztül nyomták a jövendöléseket és egy sem jött be. Statisztikailag már régen be kellett volna jönni pár dolognak.

$pi$ 2017.02.12. 22:58:21

@morpho: Most olvasom, hogy az LMP 23 ezer aláírást gyűjtött. Egy 2 milliós városban! Nagy lemondások lesznek náluk nem? :)

morpho 2017.02.12. 23:25:46

@$pi$:
" Azt mondta, hogy vannak ilyen emberek" vannak. Meg gátőrök, hidrobiológusok és ukrán feketézők is vannak, pont annyian. Róluk miért nem beszélt?
Szólásszabadság van? Tényleg? Még van kb 3-4 orgánum, a többit már felzabálta a narancskommandó.
"A pártvezetőnek és a kormánynak teljesen felesleges lemondania, ha egy esetleges újabb választásokon is őt választanák meg. " Mint például David Cameron esetében? Pedig simán nyert a választáson aztán mégis lemondott a népszavazás után. Nem érted, vagy nem akarod ezt érteni? Pedig egyszerű. Ha egy pártvezető elbukik egy szavazást, az azt jelenti, hogy elutasítják a politikáját. Tehát csókolom van. Ennyi.
Az LMP pár nap alatt elég sok aláírást összeszedett, csak azt nem értem, hogy mi ilyen vicces ebben? Nem a népet kell megkérdezni fontos ügyekben? Az ezer Mrd forintos Olimpia nem fontos ügy?

Lemondtak a pártvezérek. A 2010-es brigádból egyedül Gyurcsány maradt. Hazudozzál kicsit jobban!
Gyurcsány a vizitdíjas népszavazásba bukott végül bele, úgyhogy nem igaz, hogy nem mondott le senki, csak nem időben.

morpho 2017.02.12. 23:27:56

@Zsoltbacsi:
Én egyedül ülök itt, de köszi a királyi többest. Bóknak veszem. A Brexitet a britek már nagyon visszacsinálnák, húzzák is az időt, de hát a népszavazás kötelez. Demokrácia van. Trump meg nem lesz jó Orbánnak se, majd várd ki a végét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.12. 23:30:22

@$pi$:

"ha ők az orbánt akarják, akkor ki vagy te, hogy a lemondását követeled?"

Nem is értem, miért követeli a lemondását, amikor úgyis minden héten megbukik. :D

morpho 2017.02.12. 23:32:33

@Larry Silverstein:

Magyarország az EU-ban van elszigetelve, továbbá az USA és a demokratikus kormányok úgy általában nem állnak szóba Orbánnal, csak ha nagyon muszáj.

"dirk gerkens nincs más országban? meg összeszerelő munkás?
Te miről beszélsz, szedd már össze magad!"
Bocs, de te miről beszélsz???

@ogli dzsí:
Britek nélkül van. A franciákra meg visszatérünk, ha kiléptek. Most már csak azt nem értem, hogy te miért drukkolsz ennyire, hogy az EU sikertelen legyen? Neked mi a jó ebben?

Larry Silverstein 2017.02.12. 23:38:45

@morpho: Az EUn belül kitől van elszigetelve? Az USAtól miért lenne elszigetelve?

Mondom hagyjad már a baromságokat. Kivel találkozik a cseh miniszterelnök, akivel Orbán nem?

A V4eken belül látványosan jobb a viszony most, mint volt. A németekkel volt vita a menekültügyről, de nem csak nekünk, és egyelőre az van amit mi akartunk, ami jó.

Befektetőkben nincs hiány, a turizmus is csúcson van.

Ergo böfögsz hülyeségeket össze vissza.

"dirk gerkens nincs más országban? meg összeszerelő munkás?
Te miről beszélsz, szedd már össze magad!"
Bocs, de te miről beszélsz??? - megpróbáltad tagadni, amit a listán elért Magyarország vmi irreleváns hülyeségeddel, jól beégtél. Ennyi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.12. 23:47:17

@Larry Silverstein:

Annyit azért el tudok képzelni, hogy míg a Magyarországon dolgozó külföldiek között nagyobb arányban vannak külföldi cégek vezető beosztású emberei, addig mondjuk Németországban nagyobb hányadot tesznek ki a kétkezi munkások. Ez befolyásolhatta a megelégedettségüket.

Persze a felmérés módszertanának ismerete nélkül csak találgatni lehet.

Zsoltbacsi 2017.02.12. 23:58:16

@morpho: Trump meg nem lesz jó Orbánnak se, majd várd ki a végét.

Nem errol beszeltem, hanem hogy hetekig fikaztatok Orbant, aztan valahogy megis o tett jo lora. Azt kene eszrevenni a balfekeknek, hogy a patas mindenben legalabb fel-1 evvel elottuk jar

Larry Silverstein 2017.02.13. 00:00:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tény hogy semmit nem írnak arról, hogy kiket kérdeztek meg, de nem szokták a felméréseket úgy csinálni, hogy az egyik országban a vezérigazgatókat, a másikban a kukásokat kérdezik, milyen a külföldi meló.

morpho 2017.02.13. 01:32:10

@Larry Silverstein:
Nézd meg a külföldi állam/kormányfők magyarországi látogatásait az elmúlt 5 évben, aztán nézd meg Orbán külföldi meghívásait, aztán térjünk vissza erre a kérdésre!
"Tény hogy semmit nem írnak arról, hogy kiket kérdeztek meg"
Öné a tanú, a védelem visszavonul!

@Zsoltbacsi:
"hetekig fikaztatok Orbant, aztan valahogy megis o tett jo lora. Azt kene eszrevenni a balfekeknek, hogy a patas mindenben legalabb fel-1 evvel elottuk jar"
Én most is fikázom! Fél évvel hamarabb kilopja a kolbászt a kamrából, mielőtt észrevennék! Előbb utóbb úgy is le fog bukni!

Larry Silverstein 2017.02.13. 02:03:34

@morpho: Te állítsz baromságokat, úgyhogy nézz utána te !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.13. 10:58:23

@Larry Silverstein:

"de nem szokták a felméréseket úgy csinálni, hogy az egyik országban a vezérigazgatókat, a másikban a kukásokat kérdezik, milyen a külföldi meló."

Természetesen. Ám ha az adott országban a külföldi dolgozók összetételére jellemző mintát kérdeznek meg - és ez kézenfekvő -, akkor bizony mégis csak az lesz, hogy Magyarországon arányában több vezérigazgató kerül majd a megkérdezettek közé, mint mondjuk Nagy-Britanniában, mivel ott több külföldi tányérmosogató dolgozik, mint nálunk. :)

Ezzel nem morphot támogatom - nem is látom, amit ír, mert szűröm -, csak próbálok elfogulatlan lenni.

Zsoltbacsi 2017.02.13. 12:08:04

@morpho:

"Én most is fikázom! Fél évvel hamarabb kilopja a kolbászt a kamrából, mielőtt észrevennék! Előbb utóbb úgy is le fog bukni!"

Ezzel nincs gond, de attol meg egyenesebb lenne beismerni, hogy hetekig/honapokig olyan dolgokat szajkoztal, amik megbuktak. (ezt nem csak Trumpra ertettem).

Tudod, arra a kerdesre, hogy faszsag volt Clintonnet tolnod nem valasz az, hogy de akkor is szar lesz Trump. Es ide beillesztheted "a kerites nem fog meg senkit", "kivonulnak a bankok", es meg vagy 10 hasonlo szoveget.

Beáta Rigóné Szilágyi 2017.02.15. 00:19:49

@Gépész53: Hitler szeretője, Eva Braun vett be ciánkapszulát 1945. április 30-án. Hitler valóban golyót eresztett a halántékába ugyanezen napon. (Bár pár nappal öngyilkossága előtt "kedvenc" kutyáján kipróbálta a ciánkapszula hatását - de az eredménytől nem volt elragadtatva. Eva Braunt egy nappal közös öngyilkosságuk előtt vette feleségül a berlini főhadiszálláson (föld alatti bunker).
süti beállítások módosítása