Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Vona téved, nem jön sem ő, sem a Jobbik

2017. január 29. - Európa Kávézó

Ez a nácik sorsa. Lehet vizslát simogatni, lehet új tetkót varratni, mégsem fognak soha választást nyerni. Vona Gábor mindenről beszélt az évértékelőn - Török Gábor nevű barátja nyomban meg is dicsérte - de a Jobbiknak sosem lesz 2,5 millió szavazója, sőt az elmúlt egy évben vesztettek minimum 300 ezret. Tehát vagy Orbánt mentik meg, és akkor a hőzöngő kritika hazugság, vagy tovább várnak négy évet. De azt már Vona nem biztos, hogy kibírja.

 vona_garda.jpg

Kellemetlen, amikor a korábbi barátok tüntetnek az ember ellen, hogy aggyad mán vissza a gárdamellényt, te Zázrivecz, mert nem vagy rá méltó. Hanukázol, holott eddig arról volt szó, hogy kiirtjuk a zsidókat. Most hazudsz, vagy akkor hazudtál? Akkor inkább alaposan kizárunk - az amúgy betiltott szervezetből. Tragikomédia, de ez legyen Vona Gábor gondja. 

A Jobbik elnökének évértékelőjét nem csak az árnyékolta be, hogy gárdista cimborái hisztiztek, hanem az is, amiről nem beszélt. A Jobbik nemhogy nem erősödik, de az elmúlt egy évben erősen visszaesett. Itt nem egy erősödő szervezetről beszélünk, hanem a szavazóbázis sorvadásáról. Időnként Haraszti Miklós, vagy Heller Ágnes siet a segítségükre - szégyenszemre -, de a Jobbikot a saját a köreiben ez is inkább gyengíti. Haraszti és Heller súlyos tévedése abban áll leginkább, hogy demokraták számára tenné választhatóvá a vérvádazó, uniós zászlót égető, KGB-ügynököt Brüsszelbe küldő, az iszlám előtt térdre boruló figurákat. Remélem, egyszer bocsánatot kérnek érte.

Vona, bizony, téved. Ha igaz, hogy a Jobbik nem áll össze senkivel, akkor a Jobbik nem kerül kormányra. A bejutó demokratikus pártok nem állnak össze vele, maradna talán az LMP, de azt épp a Momentum nevű formáció oszlatja fel. Lehet segíteni Orbánon, hogy többsége, esetleg kétharmada legyen, de az néhány bársonyszék, majd lassú kínhalál. Torgyán József, Szabó Iván, Dávid Ibolya tudna mesélni...

Érdekes volt ugyanakkor, hogy Vona Orbánról és Gyurcsányról beszélt. Értjük mi, hogy a túloldali mumus megnevezése fontos, de ezzel ki Vona ki is jelölte, kit tekint az ellenzék valódi vezetőjének. Botka László biztos nem volt tőle boldog, hogy tőle nem tartanak...

A politikában van olyan, hogy valaki irányt vált. Orbán is volt a Liberális Internacionálé alelnöke. Vona például Orbán polgári körében kezdett, az ő politikai édesgyermeke. Megtagadhatja apukáját, de ő ezt aligha fogja hagyni, ráadásul a középre pozicionálás eddig inkább vitt a Jobbiktól, mint hozott volna. Még van egy éve. De van a demokratikus ellenzéknek is, hogy visszaszerezze a szegényedő, leszakadó, elégedetlen, de nem náci szavazók bizalmát. És akkor a Jobbiknak egy érve marad, hogy ők a tiszták, akik még nem voltak kormányon. Az pedig az LMP-nek is kevés volt...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2512165325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2017.01.29. 09:20:29

A nácizás nem érv.
A jobbikosok, gárdisták programjában nem szerepelt soha a zsidók kiírtása, ez a poszter aljas hazugsága, ami persze egyenesen következik a nácizásából.
Hja kérem, ezek 75 éves reflexek.

Egyébként kár volt értük, mert a helyzetleírás a ma 95%-os elemzői konszenzust hozza, gondosan elhallgatva azt a "zseniális" felismerését d209-nek, hogy bizony buktort nem lehet leváltani nélkülük. Még akkor sem, ha zazrivecz visszaadja a fidesznek és a távolmaradóknak a saját radikálisait és felszippant valamit középről helyettük.
A nagy, buktorbuktató technikai koalicióhoz kell zazrivecz is a maradék népével és persze kell pár vagon unicum is mellé kedves vezetőkek!
De buktor ellen bármit bevetnek és bevesznek!

Veronika Laska 2017.01.29. 09:28:19

„A szolgáké a hatalom kutya emberek és alattomos nőik húznak ócska takarókat tengerészeinkre”

(Jim Morrison Amerikai ima)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.29. 11:00:07

A "demokratikus ellenzék" álnevű ballibek SOSEM lesznek már hatalmon, a nép nem kér belőlük.

Lilla50 2017.01.29. 11:34:33

Azért az évértékelője zseniális beszéd volt, és ezért félelmetes is! Csak a magyar emberekről szólt, amely rejtetten fajelméletes gondolkodás, és óhatatlanul kirekesztő is! A jól felépített szövegéből ezt viszont kevesen látják meg, mert nem vagyunk erre érzékennyé téve!

Nem a cigányok és zsidók direkt támadása szólalt abban meg, hanem a szlogen ismétlődött: "Magyarország a magyaroké!"
Ez pedig kizár minden együttműködést. Önellátó nemzet-gazdagaságot vizionál, és hazafias iparpolitikát. A harcot a földesurak és helytartók ellen indítja , mint magyarság ellenségei ellen.
A magyarság teremtő energiáit terelné egységbe a szabadság és biztonság ilyenforma megteremtésével. És történelmi küldetésének tekinti, hogy minden magyart(és csak magyart!) képviseljen.

Arról viszont nem szól egy szót sem, hogy ki a magyar?
aki választópolgár?, aki ide született?
Vagy ki?
Hogyan kell a magyarságot szolgálni?

A populizmusa lélekmérgező! Háborúba vívő!

szamtanmertanfizikapeterbacsitanitja 2017.01.29. 13:01:29

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ami ennyiszer ismételgetnek, az gyanús!

s.g.l. 2017.01.29. 13:31:12

azt nem értem , Ocsmány Vigyor mikor fordult egyet, akkor vele fordult a pártja és alattvalói.
ez nem jön össze másnak?
akkor ez a zember aki székházat loptt az egy szent??

Arthur Bloch 2017.01.30. 05:05:48

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Jósnak tetszik lenni?? Bircából sem lesz szalonna???! Most mi? Troll,akit jól megfizetnek....

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.30. 05:57:53

@Arthur Bloch:

Ne magadból indulj ki. Az, hogy téged Soros fizet nem jelenti azt, hogy mást is fizet valaki.

mojszipupi 2017.01.30. 11:38:23

Tetszik , vagy nem, de nagyon jó beszéd volt. Mi sem mutatja jobban, minthogy azonnal betámadták az ellenérdekelt oldalról, ahogy ez a blog is mutatja. Egy építő beszéd volt, árokásás helyett. Kurva nagy hibát követ el a baloldal a nácizással, miközben pontosan tudják, hogy Simicska már nem enged teret a szélsőségeknek a oártban, mert nyilvánvaló, hogy úgy nem lehet előrébb jutni. Ha már nincs más fogás rajtuk, csak az üres nácizás, az nagyon csúnya koppanáshoz fog vezetni 2018 ban a baloldalon. Vona nem fogja átvenni a hatalmat, de erősen el fog szívni szavazókat a baloldaltól

Arthur Bloch 2017.01.30. 15:26:16

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Birka! Én magam fizetem,magam! Bozo...

Tibor Rajna 2017.09.16. 05:31:08

A cikk szerzője szándékosan hazudik, amikor megpróbálja a magyar szavazókat a magát demokratikusnak tartó ellenzék és a nácik táborába bekényszeríteni.
A baloldal addig nácizik, míg kiprovokálja a másik oldalon a zsidózást. De ha éppen ez a célja, akkor jó úton jár. Ez viszont nem a magyar keresztények, és nem Magyarország érdeke. Sőt a Magyarországon élő zsidó polgártársainké sem. De érdeke lehet többek között néhány ostoba baloldali politikusnak, akik Orbán Soros-veszélyéhez hasonlóan náci-veszéllyel riogassanak, hogy aztán a semmitől megvédjék a választókat, cserébe egy parlamenti pozícióért.
süti beállítások módosítása