Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Amikor szégyen lesz, hogy fideszes voltál

2017. január 22. - Európa Kávézó

Ma még nem tudni, hogy ez 2018-ban lesz-e (bízunk benne, hogy igen), de Orbán és rendszere meg fog bukni. El fog jönni a pillanat, hogy szégyen lesz, hogy ott álltál mellette. Énekeltél neki, eladtad a lelked a pozícióért, pénzért, vagy csak félelemből, vagy mert simán hülye voltál és hittél neki. 

orban_sziv.jpg

A történelem produkál furcsa dolgokat. 1789. július 13-án minden francia nemes vígan tollaslabdázott kastélya kertjében, másnap menekülniük kellett. 1956. október 22-én Gerő Ernő nyugodtan felült a Belgrádba tartó vonatra, másnap feküdt a Sztálin-szobor és halottak hevertek a Magyar Rádió épülete előtt. Van békésebb történet is: 1987-ben Grósz Károly lett a miniszterelnök, volt 800 ezer MSZMP-tag, laktanyáinkban vodkáztak az oroszok, nem léteztek ellenzéki lapok, működött a háromper - és másfél év múlva mégis összeomlott a rendszer, amely erősebb volt Orbánénál.

Már most szólunk, hogy ki fog derülni: Magyarország nem erősödött, hanem gyengült. Kínos lesz, hogy Te fideszes civil felmondtad Habony és Rogán szövegeit. Szégyen lesz, hogy letagadtad, hogy összeomlik az egészségügy, hogy elfogadtad a KLIK oktatási parancsait. Hogy azt hitted, amikor piros-fehér-zöld drapériába öltöztek, akkor a nemzet érdekeit képviselték. Gyalázat lesz, hogy ott álltál a diktátor mellett, hogy aztán állami vállalat szponzorálja a koncerted, hogy kapj egy kis pénzt egy C-ligás belsőépítésztől, hogy színigazgató lehess. És Te, aki csak simán végrehajtottál, megszavaztad, elhallgattad, Te is szégyellni fogod. Akik Rákosit éltették, azok is szégyellték a bukás után. Be fogod látni, hogy hiába hazudtad magadnak, hogy a stadion fontosabb, mint hogy ne legyen éhező gyerek. Hiába kábítottad magad azzal, hogy azok is loptak, amikor Mészáros Lőrinc vagy külföldre menekül, vagy vallomást tesz. És látni fogod, hogy nem jött menekült, hogy anyád is meghalt kórházi fertőzésben, pedig még élhetne. És örülni fogsz, amikor egy következő kormány beengedi a szegény, de tehetséges fiatalt az egyetemre. Nem fogsz viháncolni, hogy a nyugger 1300 forintos emelést kapott, mert emlékezni fogsz, hogy Rogán és Szijjártó ennyi jattot adott egy sörért. 

Még nem tudjuk, mikor jön el, amikor nem érted, hogy tudtad megmagyarázni magadnak mindazt, ami történt. És fogalmad nem lesz Neked, aki emlékszel a rendszerváltásra, hogy miért adták el az országot az oroszoknak. Jobb, ha tudod: ezek a fiúk ellopták a pénzedet, és ha jön a számonkérés, felülnek az első repülőre és a svájci házaikba költöznek. Neked meg itt marad az ellopott jövő, és hogy megint majd pár év, amíg talán jobb lesz.

És ha mégsem látod be. és ott hagyod a vitrinben Orbán fotóját, annál rosszabb lesz neked.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5512144495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sütemény1975 2017.01.23. 17:13:19

A blogger a sajat tapasztalait irja, csak Ő a baloldallal járt így....

putris72 2017.01.23. 17:18:16

@dr kíváncsivagyok: Hu!Te aztán tudsz!!Tehát 2000 milliárdot el loptak,meg plusz 3000 milliárd magánnyup pénzt!Mindezt 6 év alatt!!Akkor csak egy kérdésem van??Mond,hogy tudtak vissza fizetni 8800 milliárd forintot az IMF-nek?Visszafizették a vállalkozástoktoll a szocik által visszatartott áft 250 milliárd!Miként lehet,hogy növekedett a gazdaság,és csökkent az adósság,és a munkanélküliség?Hogy lehet,hogy nőnek a bérek,és csökken a rezsi,és az áfa??

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.01.23. 17:18:51

@BaIt:

Te mindenlében összevissza hazudozó gyurcsányista liberális! Orbán Vikotr alatt oylan eredmények fognak jönni, mint még soha.

Csak néhány, hogy elmondhasd a Soros gazdádnak a rossz hírt:

Orbán Viktor megígerte, hogy 2018-ban 50% alatt lesz az államadósság. Már 78%-on állunk a ballibsi elkúrás 81%-a után, tehát ez a cél játszva teljesülni is fog!
www.nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/hirlevelek-egyben/2014-februar/feb-28

Orbán Viktor megígérte, hogy 1 millió új adózó munkahelyet teremt 2020-ra. Ebből már ma megvan 800 ezer, a maradékot fél kézzel is meg lehet teremteni.

www.hrportal.hu/hr/nem-lesz-meg-az-1-millio-munkahely-20161021.html

Ma magyarországon akkora a gazdasági növekedés, hogy Orbán Viktor 4 millió bevándorlót fog behozni az országba, hogy fenntartsa a világrekorder növekedésünket. Mit nem adnának a válságban síránkozó EU országok, ha nekik is ilyen kellemes gondjaik lennének mint nekünk!

www.origo.hu/itthon/20010608orban.html

wolves84lb 2017.01.23. 17:25:00

@Ballib cenzúrázók réme 22: elhiszem, hogy te elhiszed ezt, mivel ezt Ők mondták neked, de ettől ez baromság. a kommunista az kommunista, pont. persze a fideszesek ezt nem merik vállalni, hiszen szinte mindnek van vaj a füle mögött.

Szelid sunmalac 2017.01.23. 17:27:21

@Tdizsolt: Jajjj isenem..probaltma en ezt mar ilyne nagypofaju kocsogokkel, mint te. Akkor meg $$$-nek hivtak a faszkalapot. Az se jott el. Te sem leszel ott.

wolves84lb 2017.01.23. 17:27:38

@Ballib cenzúrázók réme 22: remélem, te leszel az első, akit a faszára húz Ali és Abdul :))))

wolves84lb 2017.01.23. 17:29:11

@Ballib cenzúrázók réme 22: látom, jól értesült vagy a témában. Szóval, ha lesz vmi kis hóm-videód Alival és Abdullal, sztem tedd fel az indavideo-ra :)

Tdizsolt 2017.01.23. 17:30:45

@Szelid sunmalac:

Te még általánosba jársz,ugye? Mert a 3.-os fiam jobb helyesírásból,mint Te, te kocsog....

Tdizsolt 2017.01.23. 17:32:36

@Tdizsolt:

Vagy csak remeg a kezed az idegtől,és össze-vissza nyomkodod a billentyűket,picipofám?... :)

dare 2017.01.23. 17:38:20

Azért nem szeretne az ember 2-szer ugyanabba a kardba beledőlni, egy levitézlett embert nem kéne újra hatalmi pozíció közelébe se engedni, mert egy olyan mókuskerékre váltunk azzal jegyet, amibe nagyon belefáradunk.
A Fideszt le kell váltani, ez tény.
Talán gyakorolhatnánk valami olyan megvalósítást, hogy aki már volt hatalmon, azt többé már ne kerüljön be a parlamentbe.
Mindegy hogy jó volt-e amit csinált vagy nem, volt ideje, volt lehetősége, köszönni szépen és pá pá.
Ezzel elkerülhetjük azt a Stockholm szindrómát, amivel már nagyon sokan megfertőződtek, és ez nekünk se jó, nekik se jó.
Nem tovább parádézni, hanem elmenni szépen valahová, minél távolabb a politikától, és átadni a helyet másnak.
Én már csak azt nem értem, hogy egy olyan ember, aki felruházta hatalommal Orbánt, fegyvert adott neki, muníciót a harchoz, az mi a fészkes lópikuláért nem tűnik el végre az összes olyan politikussal együtt, akik előidézték ezt nekünk?
Én nem akarok egy olyan embert se a hatalom környékén se látni, aki már volt hatalmon.
Csomagol és viszlát.

wolves84lb 2017.01.23. 17:39:35

@Tdizsolt: mi van, picipofám, bánt valami? Nem nyálazta be a farkát valamelyik barátod, mielőtt faszrahúzott, és emiatt vagy morci?
Tudod, a látensek szoktak ugrani ennyire, ha félnek, kiderül, a répát nem csak a húslevesben szeretik :)

Gondolom, a fostalicska volvódon nagy betűkkel rajta lesz, hogy "tdizsoltiablog.hu-ról"...vagy csak rózsaszín lesz, cicukám? :) Vagy miről is kéne megismerjelek? :)
Nem tudom, te hol a rákban lakhatsz, de sztem legyen a randi kicsit beljebb...mondjuk a Markó utcában, mivel én ott dolgozok. Ne aggódj, bemegyünk a kapualjba, ahogy szoktad akkor is, amikor épp strihelsz az utcán. Csak én nem adom oda a szokásos 500 ft-ot a szopásért, ha nem baj.

Baszod...tdizsolt....ezt a nevet...:)) Nem mondták még, hogy szánalmas vagy? Legalább annyira, mint a fostalicska dízeled? :) Remélem, megcsipeltetted okosba...hogy kormoljon rendesen :)

Szóval...privátban várom az igazi elérhetőségedet...telefonszám pl...ha annyira kívánod a nagy faszomat :)

wolves84lb 2017.01.23. 17:41:31

@Tdizsolt: a 3.-os fiad ugye a testvéred is? Hiszen a cigóknál úgy szokás, hogy a nagyját az apa csinálja, az apraját meg a nagyja...:)

Mond csak, egy osztályba is jártok a fiaddal? Vagy te már elvégezted a 4 elemit? :)

wolves84lb 2017.01.23. 17:44:52

@Tdizsolt: remélem, a picipofámmal nem arra próbáltál utalni, hogy esetleg sunmalac és én ugyanazok lennénk...:)

Csak mert akkor szólok, hogy kurvára nem. Esetleg láthatod azt is, hogy én ékezettel írok, ő meg nem. Egyéb apróságokkal nem fárasztalak, mint szemantika, stílus, szóhasználat, stb...

NBarbieReloaded 2017.01.23. 17:55:06

@wolves84lb: Igen es itt van a butuska wolves is, aki mikor kifogynak a sosem letezo ervei akkor mindenkit kihiv bunyozni. :DD Idiota barom. :D
Masreszt szinten o az, aki ha valaki vilagosan leirja, hogy bukhat a fidesz is, az nem szamit, mert ot nem lehet atverni, o tudja, hogy ez csak alca es valojaban akkor is fideszes az ember.
Te Jezus Ur Isten.
Asszem nincs tobb kerdesem, menjel gyurjal egyet, az ottani IQ negativ legkor valo neked oreg. :)

a nagy hohoohooo 2017.01.23. 17:56:43

@MACISAJT: Höhöö copy...
""et"" szót (és az azt követő szavakat) a kereső figyelmen kívül hagyta, mivel egyszerre legfeljebb 32 szó adható meg keresési feltételként.
Keresési eredmények
Teljesen nyilvánvaló - NemGogol
nemgogol.blog.hu/2016/11/01/teljesen_nyilvanvalo
2016. nov. 1. - És Magyarországon az '56-os forradalom bukása után a forradalom vérbe fojtásából .... Németország is ide jutott volna ha mondjuk a bukás után megtartották volna a ... De azok sorsa a bukás után egy pillanatra sem volt kérdéses. Magyarországon viszont kivették az MSZMP nevéből az M-et( amúgy ami ...
Hitler lapjához hasonlította Kósa Lajos a Népszabadságot - Kettős ...
kettosmerce.blog.hu/2016/.../hitler_lapjahoz_hasonlitotta_kosa_lajos_a_nepszabadsag...
2016. okt. 31. - Kósa Lajos Tisza István szobrának avatásán a Völkischer ... a pártot annak minden tettét, mint a Völkischer Beobachter.” ... Ha PayPalen vagy banki utalással támogatnál minket, klikk ide! ... Pető Péter: Eljött az igazság utáni politika fénykora .... Németország is ide jutott volna ha mondjuk a bukás után ...

nemgogol.blog.hu/2016/11/01/teljesen_nyilvanvalo

Tdizsolt 2017.01.23. 17:58:29

@wolves84lb:

Ezekkel a velős,"most odabaszok neki" beszólásaiddal is csak azt bizonyítod,hogy te sem vagy több10-15 évesnél... Nem,nem vagyok cigány,bár inkább lennék az,mint metélt zsidóbérenc,ha jól tudom nálatok dívik a gyermekkorú fiúk megbecstelenítése,ami a szaros szentírásotok szerint nem büntetendő...vagy tévedek?

És mi lesz a randevúval? Vagy olyan messze "lakol" pesttől,hogy onnan nincs közvetlen járat a fővárosba? Te kis csicska... :)

wolves84lb 2017.01.23. 18:07:49

@NBarbieReloaded: ugye nem zavar, hogy a naccerű tdizsolesz ajánlgatta a "bunyót", én csak felkínáltam neki az esélyt? Ugye nem? Semmi baj, nagyorrúbarbika...majd máskor :)

Szelid sunmalac 2017.01.23. 18:10:23

@Tdizsolt: Ennyi? Tenyleg ennyire telt? Helyesiras? Miert nem TARTAMILAG reagalsz? Amugy meg elutesrol halltal mar? Nem mi? ...Hat persze, hogy nem....nagypofaju.

Szelid sunmalac 2017.01.23. 18:12:11

@wolves84lb: Mi bajod a szemantikammal? Nagyon szep es kifejezo szemantikam van! Ketto is!

Tdizsolt 2017.01.23. 18:14:31

@Szelid sunmalac:

1: Tartalmilag nincs mihez hozzászólni,
2: Elütés?....de ennyiszer? Drága barátom...

wolves84lb 2017.01.23. 18:16:48

@Tdizsolt: nálam ciki a velős, odabaszós beszólás, viszont nálad a csillogó humorod egyik apró bizonyítéka...ugye? Hát aranyapám, neked nem ment a matek általánosban, ugye? Mert a logika az valami távoli ismeretlen és egzotikus hely számodra, ahogy látom :)

Ezt bizonyítja az is, hogy nem értetted meg: nem csinálok hülyét magamból egy P+R parkolóban a világ végén miattad. Nem fogok egy V70es volvót keresgélni, amit majd megismerek...hogy miről, arról nem ugattál egy kurva szót sem, mert takony van a gerinced helyén. Dobd be a rendszámot, haver...vagy valamit. Egy szaros volvo nem a világ közepe, baszod...ugyan honnan ismerném meg? :)

Tudod, ezért kértelek, hogy privátban add meg az elérhetőségeidet...nem kell itt, nem akarom, hogy utána meg azért sírj, hogy visszaélnék az adataiddal.

A Markó utca kicsit jobb hely a randira...jóval kevesebb autó áll itt, és mivel ide járok, tudom, hogy V70es volvo nem szokott itt állni. Itt megismerlek, elég könnyedén. Ja, és mielőtt összeszarnád magad, nem a Kúria felé kell jönnöd, hanem a másik végébe.
Kettőnk közül te ajánlgatsz P+R parkolót...én kocsival járok dolgozni, háztól házig, szóval sztem hagyjuk ezt a részt...kis csicska :)

Tdizsolt 2017.01.23. 18:17:16

@wolves84lb:

Nem ajánlgattam,csak azoknak ajánlottam fel,akiknek nagy az arcuk,és minden ok nélkül becsméreltek úgy,hogy nem is ismernek.... A kettő nem ugyanaz...

wolves84lb 2017.01.23. 18:19:03

@Szelid sunmalac: semmi bajom nincs vele...csupán sztem másképp írunk, másképp fogalmazunk. Mivel mindketten értelmes emberek vagyunk, választékosan, de saját szájízzel :)

Tdizsolt 2017.01.23. 18:23:02

@Tdizsolt:

A végén még kiderül,hogy valami elbaszott fegyőr vagy? Vagy a családod látogatod hébe-hóba? Tehát neked Pest egyik közlekedési központja a világ végén van? Azért a P+R-ben,mert ott tőbb a szemtanú te szarházi...Persze,dobok rendszámot,meg taj számot,meg tel. számot,meg utca házszámot...viccelsz öcsi?....Röhejes vagy picipofám....

wolves84lb 2017.01.23. 18:23:48

@Tdizsolt:
Egészen pontosan ezt írtad:
"@a nagy hohoohooo:
Addig hehehe-zel,amíg valaki le nem veri azt a hülye fejedet...a monitor előtt ülve nagy a pofád,mindenkit degradálsz,az utcán meg füled-farkad behúzva osonsz,nehogy valaki észre vegye azt a tenyérbemászó pofádat,és lebasszon egyet(ha egyáltalán kimerészkedsz az otthon biztonságos öleléséből)...rohadt sok szabadidőd lehet,hogy ilyen szép kerek regényeket írogatsz ahelyett,hogy inkább kivernéd...megtartalak abban a hitedben,hogy veled együtt a magadhoz hasonló idióta kockák az interneten mindenféle következmény nélkül beszólhatnak bárkinek,de tudd,ha összefutnánk,lecsavarnálak mint a szart! Minden jót,te ballib bibsi..."

És ugye úgy kezdődött, hogy te beokádtál egy baromságot, a kolléga meg felhívta erre a figyelmedet...amire te mint izomjóska verést helyeztél kilátásba.

wolves84lb 2017.01.23. 18:29:34

@Tdizsolt: jah, fegyőr vagyok...azért írtam, hogy nem AZON a végén dolgozok, ahol a hozzád hasonló kis cigók szokták várni a családot :) Segítek, videékikém, a Kúria is azon a végén van a Markónak.
Bocs, számomra az Örs kint van a halál faszán - nekem a belváros az a Belváros, nem pedig a Kőbánya, meg Zugló.

Ha szemtanút szeretnél, a Markónál jobbat nem is kereshetnél. Annyi kamera van, mint az Oscar-gálán. Bár sejtem én, hogy ez csak a kifogás része a bulinak :)

Na, akkor sztem mára hanyagolj...meg a jövőben is. Ha valami mondanivalód van, akkor tudod, mi a dolgod...

NBarbieReloaded 2017.01.23. 18:32:34

@wolves84lb: Jaa, hogy czippel ferinek ajanlott verest? Hat ez a nagypofaju 4 elemis akcionyugger, a hondvedseg szegyene mar kihuzta par embernel a gyufat, szoval ezen nem csodalkozom. :)

Ja, @Tdizsolt: tudom ferike cimet, ha erdekel...:)

Tdizsolt 2017.01.23. 18:55:42

@wolves84lb:

A XVII-ben lakom cca. 34 éve,és nem ide születtem...(ennyire vagyok vidéki)...értem már,azért erőlteted a Markót,mert ott be vagy védve? Vicces fiú vagy te...az Örsön ott leszek holnap,ha Te nem,az a TE szégyened lesz....

Tdizsolt 2017.01.23. 18:57:42

@Tdizsolt:

Részemről ennyi,nem vagyok hajlandó tovább tépni a számat miattad,egy szóval sem érsz többet számomra....

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.23. 18:59:34

ELtértetetk a tárgytól vazze..

A szégyenkező Gyurcsány csicskák szerint szégyen lesz Orbánra szavazni majd egyszer, amikor szégyenükben a Soros bérencek mind elmentek a picsába.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.23. 19:01:47

@Tdizsolt:

Ne adj tápot nekik.
A hivatásos Gyurcsány bérencek minnél több infot gyűjtenek a fórumozókról és listázzák őket.
Ha kiderítik ki vagy ráduszítják az indexes Sixx és Sajó féle tetveket egy lejárató riport erejéig.

Szard le őket, ennyit érdemelnek, és ezt kell tenni velük.

Tdizsolt 2017.01.23. 19:06:11

@Legeslegalja:

Igen,köszi,realizálódott bennem,hogy ezek papírkutyák,említésre sem méltóak,csak elkapott a sikítófrász attól,amiket itt össze-vissza firkálnak...kár volt beleülnöm a hintába,már leesett...inkább megyek,és elaltatom a kislányomat... :)

Üdv:Zsolt

(U.i.: Te se húzd fel magad rajtuk,nem éri meg!)

a nagy hohoohooo 2017.01.23. 19:09:34

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Ha a hülyeséged virágozna, már régen virágoskert lennél.Ezt a sok veretes baromságot el is hiszed,vagy csak minket kápráztatsz vele?...ha az agymosástól még nőni is lehetne, te seggen ülve nyalnád a holdat.
Valójában 11,8 százalékos a magyar munkanélküliség?
2016. december 19. hétfő

Hiába folyamatosan javuló statisztika, ha a teljes képet vizsgáljuk, a regisztráltnál jóval nagyobb munkanélküliség látszik.
mfor.hu/cikkek/makro/11_8_szazalekos_a_valos_munkanelkuliseg_idehaza_.html

"Külföldről szóltak be keményen az Orbán-kormánynak

2016. december 16. - 10:55

Első ránézésre, egy külső szemlélő számára talán minden rendben van, belülről azonban szép lassan rohad, amolyan Patyomkin-gazdaság - olvasható a Bloomberg Magyarországról szóló cikkében. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint hiába a költségvetési fegyelem és a felminősítések, a kiszámíthatatlan, piacellenes intézkedések miatt egyszerűen nincs meg a külföldi befektetők bizalma az ország iránt, emiatt pedig folyamatosan csökken Magyarország növekedési potenciálja. A legfontosabb feladat az urambátyám-rendszer felszámolása, a piaci bizalom helyreállítása lenne, erre azonban egyelőre nem sok szándék mutatkozik...."

A magyar gazdaság olyan, mint egy lerohadt Trabant.
Semmi ereje nincs, de azért erős hátszélben az érdi lejtőn ez is gyorsan robog, lobog a szél, fújja a hajunk, maxira tekerve a Sláger Rádió, látszólag minden oké.

„A baj az, hogy Magyarországon valóban van egy ciklikus fellendülés (»hét bő esztendő« – erről már 2013 elején írtam), de ez egy strukturálisan egyre romló háttérben következik be. Kedvenc hasonlatom a lerohadt Trabant a magyar gazdaságra: semmi ereje nincs, de azért erős hátszélben az érdi lejtőn ez is gyorsan robog, lobog a szél, fújja a hajunk, maxira tekerve a Sláger Rádió, látszólag minden oké. Az NGM arra hivatkozik, hogy lám-lám mindenki jól érzi magát. A baj azonban az, hogy szép lassan a Trabantot Velorexre cseréljük, és a versenyképességi rangsor pont ezt mutatja.

Nincs azonnal következménye, hiszen amíg jön az EU-s pénzeső, és tart a globális gazdasági stabilitás, addig minden rendben van. Azonban a külső, európai támogatás nélkül a hazai gazdaság azonnal lefulladna. Szétzüllesztett intézményrendszerrel, a független intézmények felszámolásával, a kiszámíthatóság hiányával, gyengülő oktatással nehéz lesz versenyezni a jövőben. Ha nincs hátszél, nem fogunk haladni.

A hazai gazdaság benne van a hét bő esztendőben, de a mutyiszféra térnyerése azt mutatja, hogy a versenyképességi lecsúszás valós, és a hátszél elmúltával komoly következményei lesznek. Van 2-3 évünk, hogy fordítsunk ezeken a folyamatokon, különben ismét olyat csattanunk majd, mint 2009-ben vagy 1994-95-ben. Addig is élvezzük ki a menetszelet…”

Ha nem jönne ide , ebbe az Országba naponta 2 milliárd Uniós pénz - amit marok tartva , de elfogadnak - közben meg ál/- szélmalom-szabadságharcot vívnak a híveik "hüjítése" céljából az EU-val - annak is nem kis része Fidesz-közeli haverok zsebeibe varázsolódnak , ha nem lenne benn ebben az Országban 3 erős autógyártó - amihez a Fidesznek semmi köze -- akkor ezt az országot már rég be lehetett volna sóval hinteni ! Majd akkor hiszek az Orbáni reformokban , ha az majd nem csak a haveri Andyvajnák , Garancsik , a Tiborcvejkóék , Matolcsyk , Ragyástónik , "szíjgyártópetik , Poltpetinék és Mészároslőrinc-haverok élvezik , hanem lejut majd a kisember szintjéig is és a majd 1,5milliós, 111 ezer bruttó fizetésű ,minimálbéren tartott rabszolga nem 73 ezer nettót visz haza fizetésnapon , Orbánék a sikerpropagandájuk ellenére több , mint 6 év Qrmányzásuk alatt ennek a rétegnek is megduplázták !!! az adóikat - mert a világon nincs még ekkora elvonás egy gyalázatos , balkáni szintű minimálbérből más országban , mint M.országon - amiből kénytelen a maga és családja létét fenntartani és aminek Orbánék annak is jelentős részét vissza nem lopják a világbajnoki Orbáni 27 %-os , "világbajnoki" ÁFA megfizetése révén ...de Ők még kedvezőbb helyzetben vannak a minden tekintetben jogfosztott és éhbéren tartott "közmunkások" százezreihez képest.Most majd ismét rákényszerítik a munkaadókat egy jelentős minimálbér emelésre , aminek következtében még több adójárulék kerül az Orbáni büdzsébe !

a nagy hohoohooo 2017.01.23. 19:14:19

@Tdizsolt: Ugye te vagy az R(rezsi) Szilárd szellemi rokkantnyugdíjas?Utóbb valami óriás plakáton láttunk bohócnak öltözve reklámoztad ,hogy a mihígmélymagyarok rovásírásban is nagyobb a farkuk,messzebb tudnak PISAlni....
Azt olvastam csak az horkan fel akinek az anyját szexuálisan pejoratív értelemben emlegetik,alapos okkal,így van ez tapasztalatom szerint a teféle takonyjobberekkel.
Köszi jót mulattam,igazán jó volt látni ahogy még nagyobb hülyét csinálva magából kiröhögteti magát egy újabb jobber.

Fruka1 2017.01.23. 19:39:28

"Jobb, ha tudod: ezek a fiúk ellopták a pénzedet, és ha jön a számonkérés, felülnek az első repülőre és a svájci házaikba költöznek. Neked meg itt marad az ellopott jövő, és hogy megint majd pár év, amíg talán jobb lesz."
Nagyon jó az írás, tömören összefoglalja a jelenlegi állapotokat. Akik most a szekértolók, azok akkor majd a jövőbeni hatalom támogatói lesznek, ők fogják a leghangosabban elítélni a múltat. ez így volt a rendszerváltás utáni években is, a régi rendszer szekértolói, funkcionáriusai,igazgatók és művészek satöbbi, lettek a legnagyobb hazafiak és rendszerváltók hirtelen. Aztán mostanra tisztességben megőszült milliárdosok és milliomosok lettek a privatizációnak nevezett lopás következtében jónéhányan a mi pénzünkből, az ország vagyonából. De a mai magyar valóságban ez dicsőség, és teljesen rendben lévő dolog, sajnos. Közben az ország kivérzett, sok a jó stadion, viszont a kórházban és otthon is meghalnak az emberek akiknek még nem kellett volna. De ez sem baj, gondolom haljon aki tud, az elit pedig kijár Bécsbe, Milánóba, ide -oda kezelésre, és ez így rendben van úgy néz ki.Egy fogtömés is luxus már lassan, hiába dolgozik az ember. De a legnagyobb probléma az, hogy nincs egy megfelelő párt és vezető akire lehetne majd a voksot tenni, és elkezdődhetne valami más a kleptokrácia helyett....

cardiobascuralis 2017.01.23. 19:44:04

@fidesz maszop dk egykutya:
Ha Kádár rendszere jönne vissza, arra simán szavaznék.
Csakhogy Orbán Rákosi rendszerét építi, nem Kádárét. Arra meg nem.

Jolka40 2017.01.23. 19:52:54

@dare: Ez miért nem jutott eszedbe már 2010 előtt?

Parajpuding 2017.01.23. 19:55:19

Értelmes embereknek már most szégyen fideszesnek lenni. De ezek többsége genetikailag aljas és gyáva, mert amikor majd fordul a kocka, elsőként fognak letagadni és szánalmasan magyarázkodni, hogy azért mert...

Szabványok 2017.01.23. 19:58:51

@a nagy hohoohooo: 84%-ban egyetértek.Inkább csak hangsúlyokban tér el a véleményünk.
Sajnos hosszan írtál, nem olvassa el senki, nem fogja fel.

Szabványok 2017.01.23. 20:02:02

@Tdizsolt: :-)
Na, mit mondtam, kedves Nagy hohoohoo?
Íme a példa, hogy miként reagálnak egy 50 soros elemzésre.

midnight coder 2017.01.23. 20:06:09

@vajdasagi: "Vagy legalábbis nem a migránsok miatt, hanem Kína miatt."
Kína az, ami miatt előbb-utóbb mindenképp összeomlott volna. A folyamatot csak gyorsítják a migrik, mivel a szociális rendszert terhelik. A probléma akkor fog bekövetkezni, amikor az európai polgárok szembesülnek az életszínvonaluk drasztikus esésével, a fiatalok azzal, hogy esélyük sincs arra hogy melót találjanak - és lesz pár tízmillió olyan emberük akinek még ennyi esélyük sem lesz, és akkor sem nagyon rajongtak az európai civilizációért amikor még bőségesen jött a segílyke. A kettő együtt fogja elhozni a Mad Maxet.

midnight coder 2017.01.23. 20:10:39

@wolves84lb: Ezek valószínűségek: a jelenlegi folyamatok ebbe az irányba mutatnak. De lehet, hogy mondjuk 5 év múlva felébrednek a németek, franciák, norvégok, elzavarják a fenébe Merkelt és csapatát, és kizavarják az országból az összes migrit. Ehhez nem kell sok, csak valami nagyon nagy, több városnyi embert elpusztító terrortámadás.

cardiobascuralis 2017.01.23. 20:24:28

@guy:
Ja, bezzeg a szlovákok, azok mekkora gazdasági nagyhatalom, mi?
Valahogy mégis elérték, hogy nálunk sokkal szarabb helyzetből indulva mára fényéveket vernek Magyarországra. És még 3 évvel kevesebbjük is volt rá.

@metax:
Belorussziában nincs semmi, mert nincs ilyen nevű ország (illetve csak annyira, mint Polszka, Dojcsland meg Elleniká).
Fehéroroszország van.
Amit az ott élők a saját nyelvükön Belorussziának hívnak.

@BéLóg:
A felminősített hitelbesorolás még mindig nincs ott, ahol 2010-ben volt, amikor átvették a hatalmat.
A devizahiteleseket nem kihúzták a szarból, hanem vagy belenyomták, vagy benne hagyták. A többségnek a havi törlesztője vagy nőtt, vagy max. 1-2 ezer forintnyit csökkent.
Az 1% infláció meg esetleg papíron létezik, a valóságban jóval több. Mindezt úgy, hogy közben felélik az ország valuta- és aranytartalékát.

@1ghost:
Akármekkora az elégedetlenség, nincs kire szavazni.
Esetleg ha a Kétfarkú Kutya találna egy elfogadható miniszterelnök-jelöltet (ez lehetne akár Botka is, csak amíg az MSZP színeiben játszik, esélytelen).
Szóval maradni fog Orbán.

Amelyik párt meg nem a minél nagyobb részvételre fog buzdítani 2018-ban, az simán mocskos, aljas hazaáruló geci.

Tdizsolt 2017.01.23. 20:25:06

@Fruka1:

Ennyi....A lényeg tömören,értelmesen megfogalmazva...

gyászhuszár 2017.01.23. 20:30:39

Baromi jo iras de nem er semmit. Vergodes egy tal szarban. Jol megmondod bassza meg a tutit nyertel a lotton vazze?

cardiobascuralis 2017.01.23. 20:33:26

@Tdizsolt:
Lehet, hogy a fiad ismeri már az ékezetes betűket is, amiket te nem?

Tdizsolt 2017.01.23. 20:44:49

@Szabványok:

Nem jól írtad a balfasz nevét...a harmadik "ho" három O-val van...

cardiobascuralis 2017.01.23. 20:45:15

@Tdizsolt:
Ahogy látom, lefagyott épp a szájkarateprogram...

Tdizsolt 2017.01.23. 20:48:04

@cardiobascuralis:

A zapukám aztat üzeni hogy most nem tudd válaszolni mert éppen a bácsi anyukáját dugja háturról

Skankhunt42 2017.01.23. 20:51:32

@wolves84lb: kisköcsög, ha tényleg a Markóban dolgoznál akkor nem emberkednél ezzel. vagy egy frissen felszerelt 40kg-os veréb vagy akit nem mernek körletre engedni ezért bújtatják a toronyban.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.23. 20:55:10

@cardiobascuralis:

Azér ahoz pofa köll, hogy a szlovákokkal példálózz veretes Gyurcsanyista ként.

A Szlovákok mögöttünk kullogtak mindenben 2002-ben.
Amikor kedvenceid átvették a hatalmat, úgy lekúrták, hogy a GDP növekedésünk éppen fele annyi volt, mint a második legszarabbnak 2002-2010 között.
Így csúsztunk az EU utolsó helyére, a Görögökkel holtversenyben.

Szóval a Gyurcsány bénázását, és elkúrását ne aggasd a Fidesz nyakába, mert csak a magadfajta marhák hiszik el.

dare 2017.01.23. 21:01:56

@Jolka40: Eszembe volt, csak nem írtam le.
És nem is szavaztam soha levitézlett pártokra.
Gondolom te is vagy vele.

november13 2017.01.23. 21:02:40

Sokszor olyan érzésem van a fidesz mellett kardoskodó embereket hallgatva, mint amikor valaki egy bántalmazott kapcsolatban mentegeti az Őt terrorizáló/kihasználó felet. Nehéz belátni, hogy a szép szavak csak az udvarlás idejére szóltak, ki szereti bevallani, hogy csalatkozott? Az emberek kitartanak a választásuk mellett, mert kudarc ként élik meg a szembenézést. Ilyenkor jön a relativizálás, a másra mutogatás, de semmiképp sem a szembenézés. Utólag majd letagadják, elfelejtik. Az hogy elisszák a mama nyugdíját, vagy a gyerek cipőjére szánt pénzt, bagatel, hisz van benzin a kockaladában, sör a hűtőben, és a szomszéd is láthatja, van pénz, hisz kint van a parabola a tetőn

1ghost 2017.01.23. 21:03:06

@cardiobascuralis:
"Akármekkora az elégedetlenség, nincs kire szavazni."

Baromság. Két bit fölött ilyet senki nem mond.

Ezért inkább feküdj le, lazíts, hátha holnap jobb lesz.

Janossz 2017.01.23. 21:42:20

@midnight coder: Midnight darkness. Ez jobban illene hozzád.

cardiobascuralis 2017.01.23. 21:47:54

@Tdizsolt:
Ez a bácsi, akinek az anyukáját dugja, apukádnak az édesbátyja?
Gyanús volt eddig is, hogy gyakran hangzik el nálatok a dik má kifejezés...
Téged nem tudott még meg? Vagy téged a bácsi szokott? Esetleg a saját bátyád?
(Bocs, csak felszínesen ismerem a népszopásaitokat, kedves hiperpegmentált lányka.)

cardiobascuralis 2017.01.23. 21:48:30

@Skankhunt42:
Neked a szövegértés láthatóan nem az erősséged.

Janossz 2017.01.23. 21:50:50

@1ghost: "Akármekkora az elégedetlenség, nincs kire szavazni."
Nagyon bírom ezt a nincs kire dumát. Papagájék napjában százszor adják elő.
Hülyeség. Ha lop a raktáros, azonnal ki kell vágni. Majd lesz helyette másik.

cardiobascuralis 2017.01.23. 21:51:44

@Legeslegalja:
Bocs, azóta eltelt 7 év. A szlovákok kicsit jobban előznek, mint 2010-ben.
Ha kihúznád a fejed Orbán seggéből, talán te is látnád (bár a mákszem agyaddal nem hiszem, hogy felfognád, mit látsz).

Mellesleg kurvára nem a görögükkel voltunk egy szinten 2010-ben sem, ezt a vajdád csak a ti idióta fideszes szarevő pofátokba hazudta.
Nyugaton meg elmondta az igazat, hogy Magyarország egyáltalán nem áll rosszul, sőt, Bajnai milyen kurva jó munkát végzett. Csak hát ezt felfogni már kevés az agyatok.

cardiobascuralis 2017.01.23. 21:53:37

@1ghost:
Akkor mondd már meg, most kire lehetne szavazni érdemben.

EGY (1) nevet kérek. A bárki, az akárki, a 10-en is vannak nem elfogadható válasz.
Érted: 1 konkrét nevet.

cardiobascuralis 2017.01.23. 21:54:17

@Janossz:
Akkor neked is:
Akkor mondd már meg, most kire lehetne szavazni érdemben.

EGY (1) nevet kérek. A bárki, az akárki, a 10-en is vannak nem elfogadható válasz.
Érted: 1 konkrét nevet.

Janossz 2017.01.23. 21:59:01

@cardiobascuralis: Wittinghof. Parancsolj.
De biztos van még száz, aki különb lenne a mostaninál.

HorseFucker 2017.01.23. 22:04:41

@cardiobascuralis: Az nem hazugságvolt, hanem eltervezett pénzszerő akcio:
a 2 féreg fidess -es gazember 2 egymásutáni napon beugatta az államcsődőt, amitől a padlora esett az OTP. Itt nyerték az első pénzt a shortokkal
! Utána pár napra jelezték (ugyanaz a két förtelmes féreg genny állat), hogynincs is semmibaj, kilábalunk.Ekkor jött egy gyors Up . Ittnyerték a második nagy lóvét!
Rohadtak volna az anyjukba és basszák meg anyjukat a ravatalán !

cardiobascuralis 2017.01.23. 22:21:49

@Janossz:
Köszönöm.
És ki ismeri, ki tud róla bármit?
Azt nem kétlem, hogy Orbánnál bárki jobb lenne, csak hát ahhoz olyasvalaki kell, akiről el is hiszik a választók.

cardiobascuralis 2017.01.23. 22:22:53

@HorseFucker:
És azóta sem engedik visszaerősödni a forintot, ha kell, még áldoznak is rá kuszaszemék.
Pedig valójában a 260 Ft körüli euró lenne a valós ár.

1ghost 2017.01.23. 22:26:56

@cardiobascuralis:

Én azt értem bazmeg, hogy a Takony Árpád meg a rogán propaganda azt mondja, hogy nincs kire szavazni, de nekik ezért fizetnek. Remélem neked is, mert ha nem, akkor baromi nagy gáz van.

dare 2017.01.23. 22:48:40

@cardiobascuralis: Bocs, hogy belekotty, de csak annyit fűznék hozzá, mindenkinek saját megfontolásból, meggyőződésből kell egy pártra szavaznia.
Megnézi a pártokat ki mit kínál, és az alapján meghoz egy döntést.
Ha nem talál magának egy szimpatikusat se, az is egy döntés, még nem talált, van ilyen.
Viszont sokan meg se nézik a jelölteket (legyen tánc), és ez alapján nehéz elhinni azt, hogy nincs kire, nem tudnak kire szavazni.
Majd a szavazás előtt eldöntöd, utánanézel kire, vagy kikre lehet.
Van idő.

cardiobascuralis 2017.01.24. 01:27:23

@1ghost:
Én egy nevet kértem, nem terelést, azzal tele van a padlás.
Szóval KIRE?
EGY (1) nevet kérek.
A bárki, az akárki, a 10-en is vannak nem elfogadható válasz. Ahogy az sem, hogy melyik propaganda mit mond, mert az kb. annyira ismerem és utálom, mint te.
Érted: 1 konkrét nevet.

Mert valakire biztos szavazni fogok, és az biztos nem Orbán lesz, csak a sok szar közül nehéz lesz kiválasztani a legkevésbé büdöset.
Gyurcsány? - tuti nem
Vona - tuti nem
Botka - ha kibassza az MSZP-ből a kriptaszökevényeket, akkor talán
Kétfarkú - mint legértelmesebb megoldás, talán

De egyik sem azért, mert ezek a jó megoldások. És csak szétforgácsolódnak a szavazatok, míg a Fideszéi nem. A 1,5-2 millió elmebeteg barom rájuk fog szavazni, ahogy eddig mindig 1998 óta.
Szóval ne terelj, hanem mondj valami konstruktívat.

cardiobascuralis 2017.01.24. 01:59:30

@dare:
Idő nem sok van, alig több mint 1 év.
De ezek egyikére sem lehet jó szívvel, és amíg van 4-5-6 ellenzéki jelölt, addig a Fidesz tutira nyer, és az új szabályok értelmében megint 2/3 környékén.

Leváltani úgy lehetne őket, ha EGY azaz 1 azaz 1 azaz 1 azaz EGY ellenzéki jelölt lenne, aki mögé beállna mindenki a Jobbiktól a DK-ig, olyan ígéretekkel, hogy elszámoltatás jön, teljes családi és rokoni vagyonelkobzásokkal, amivel nem tudnak elszámolni, honnan van, külföldi számlák zárolásával, külföldi ingatlanok elkobzásával (valami lehetőség biztosan van rá) és börtönnel a tolvaj Fidesz-vezetők részére, a III/3-as akták és az összes titkosított dokumentum feloldásával stb., sőt, akár még azzal is, hogy új alkotmány, a Fidesz által kinevezett faszok (Polt, Matolcsy, MTVA-vezetők stb.) eldózerolása, a fékek és ellensúlyok visszaállítása, olyan törvények alkotása, hogy 2/3-dal se lehessen megváltoztatni azokat (pl. az alkotmányt), csak az összes parlamenti frakció egyetértésével, ha kell, törvénymódosítások árán, és közös szakértői kormány felállítása 4 évre, amiben a Fidesz kivételével mindenki ad embereket, ki melyik területhez ért, és nem pártérdemek alapján, valamint annak ilyen 2/3-sal sem megváltoztatható törvénybe iktatása, hogy 1 ember max. 2 cikluson át lehessen kormányfő.

Az a röhej, hogy erre egyetlen párt esetében látok legalább halvány esélyt, és az egy viccpárt.

És amíg ez nincs meg, addig sajnos marad a Fidesz, mert a 1,5-2 millió fasz rájuk fog szavazni, a másik 1,5-2 millió meg, aki elmegy, 4-5-6 felé.

(Arról most nem beszélnék, hogy szerintem a DK meg az MSZP a Fidesz leányvállalata, akik simán egyeztetnek a háttérben, a lopott pénzt meg risztelik. Nem véletlenül nem került börtönbe 2002 után egy fideszes sem, és 2010 után egy MSZP-s vagy SZDSZ-es sem, pedig voltak ígérgetések mindkét esetben. Itt politikai maffia van, amiben mindkét oldalon ott vannak a keresztapák, és most épp Orbán a capo di tutti capi, azaz a főbakter. Ne lepődj meg nagyon, ha esetleg olyan képet látsz majd valami lesifotóstól, ahol don Vito di Felcsút meg don Franco d'Elchuro bratyizik valami nagyon zárt partin.)

dare 2017.01.24. 03:00:03

@cardiobascuralis: Megígérem, hogy nem fogok meglepődni. D
Egyetértek azzal amit leírtál, de nem vetted számításba az előválasztás lehetőségét.
Ha azzal kalkulálunk, akkor már több eséllyel indulhatnának az ellenzéki pártok a Fidesz ellen, mert a kevésbé támogatott ellenzéki jelölt valszeg visszalépne és átadná a szavazatait a tőle erősebbnek. Nem lenne szétaprózódás.
Viszont ha semmi nem lesz az egészből, még mindig van idő, hogy több párt összefogjon, és erős alternatívát nyújtsanak a Fidesszel szemben (persze nem az MSZP-vel és a DK-val)
Ha viszont semmi nem valósul a fentebb említettekből, akkor marad a nagyon sok jelölt, és a remény, hogy 1 év alatt még nagyon sok minden történhet, talán többen vállalnak aktív szerepet a kampányban ismert emberek közül.
Még sok minden lehet, várjunk 1 évet, és úgyis visszatérünk rá.

Zsoltbacsi 2017.01.24. 03:59:36

@cardiobascuralis: @dare:

Nem tudom, mit szivtok, de kerek en is belole :)
El se tudom kepzelni, hogy milyen kormanyzast vartok azoktol, akik egy kis varos kozgyulesi helyen is addig marakodtak, ming megnyertek a fidesznek (Dunaujvaros), vagy azoktol, akik meg abban se tudtak megegyezni, hogy okt 23an hol tuntizzenek....

cardiobascuralis 2017.01.24. 04:10:12

@Zsoltbacsi:
Én pl. a fogamat, add meg a címet, majd ha valamelyiket ki kell húzatnom, elküldöm, hogy szívhasd te is.

Egyébként ha figyelmesen olvasnál, pont erről beszéltünk.

Zsoltbacsi 2017.01.24. 04:13:59

@cardiobascuralis:

Szerintem figyelmesen olvastam. En a valasztasok utanrol beszeltem.
En most leteszem a nagyeskut, hogy ha valami csoda folytan megis nyerne ez a "nagykoalicio", akkor a 3 szazalekos dk akarna iranyitani a 15 szazalekos mszp-t es jobbikot. Olyan szdsz modra a farok akarna csovalni a kutyat.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.24. 08:07:20

@midnight coder: Ja, az nem sok, szinte mindennapi az ilyen városnyi pusztítású terrortámadás. Pl hirosima, nagaski, drezda, és... Őő

Balt 2017.01.24. 08:09:14

@Ballib cenzúrázók réme 22: Nem is ez a határvonal, mert bizonyos olvasatokban Horn és Megyó is reformkommunista volt (pl. Grószhoz képest), hanem 2004 dec 5. Ott vált nyilvánvalóvá a különbség. Ami persze nem azt jelenti, hogy Pozsgaynak vagy Szűrösnek bármi köze lett volna a Fideszhez, csak az internácik onnan fújnak rájuk. :)

Balt 2017.01.24. 08:26:41

@Legeslegalja: Ez konkrét? A két indexes geci (többek közt) nekem is nagyon zsenánt, egyszer talán érdemes volna beleverni az orrukat a saját piszkukba.

vajdasagi 2017.01.24. 08:30:43

@midnight coder: A migráncsok és Kina hatása az EU-ra, illetve a Te arról szóló eszmefuttatásod: ez mind logikusan hangzana egy más szakma képviselőjétől. Pl. egy jogász, vagy egy közgazdász gondolhatja így. De Te és én informatikusok vagyunk (a nick-edből ítélve). Akkor Neked is bele kell venned a számításaidba a mesterséges intelligenciát, a robotokat, a drónokat, azt, hogy lassan a gondolatainkat is olvasni fogják, meg azt is, hogy ki mikor fingott. Ez jelentősen megváltoztatja a képet.

mojszipupi 2017.01.24. 11:35:14

Horváth András gyanusítottként történő kihallgatása az ékes példája annak, hogy miért nem lehet már az Orbán maffiával a jelenlegi jogi keretek között felvenni a harcot és ezért miért kizárólag az utcán dőlhet meg ez a rezsim.
Az Orbán-Polt-Pintér vezette bűnszövetkezet ellen egy szimpla állampolgár a jog adta kereteken belül a mai Magyarországon semmit nem tehet. Lehet aláírást gyűjteni, lehet feljelentgetni, lehet a rendőrséghez fordulni, de a rabul ejtett szervezetek vezetői csak nevetnek majd. A legfontosabb pedig, hogy lehet látszat választást is tartani, de garantáltan el fogják csalni. Ha máshogy nem megy megint kiküldik a csőcseléket h verjék szét Budapestet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.24. 13:59:42

@Balt: Jajajaj... de erős valaki! Nem szeretem az ilyeneket. Erősködni a net sötétjéből.... Nem érzed hogy szánalmas? Kampfer is eljátszotta ezt, aztán amikor megbeszéltük a találkát, odajött az Őrsre a haverjaival, és amikor megláttak minket - négyen nyomtunk közel fél tonnát, akkor elspuriztak. Ne akard te senkinek az orrát beleverni a szarba! Tudod nálunk ballibsiknél is akadnak olyanok akik nem először vernek be orrokat.

Balt 2017.01.24. 15:13:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te könyvet nyilván csak párttagkönyv formájában láttal. A "beleverni az orrát a piszkába" kb. azt jelenti magyarul, hogy a fejükre olvasni a bűneiket, "tetemre hívni", ilyesmi. Narkósokat meg elhízott aggastyánokat nem bántanék fizikailag.

Balt 2017.01.24. 15:14:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Bár azt látom, a héten birkózószar-kúrán vagytok. :))

Skankhunt42 2017.01.24. 16:38:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: jaaaa, 4-en 1 ellen. s még dicsekszel is vele

2017.01.24. 17:40:55

@vajdasagi:

LOL
egy mezei bigott informatikus vs társadalomkutatók, akik sokmindent nem vesznek figyelembe, egészen figyelemreméltó:)

BéLóg 2017.01.24. 19:10:01

@cardiobascuralis: Erre szokás mondani, hogy folyamatdinamika. Az még a gazdaságban sem úgy megy, hogy elindulsz a lejtőn aztán csak úgy megállsz és AZONNAL visszafordulsz. Azt hiszem ebben egyet fogunk érteni.
Ha valaki kap egy padlóra küldő pofont, hát először azt se tudja hol van, aztán nagyjából feltápászkodik, aztán megrázza magát és EZUTÁN tud visszaütni.
Arról már nem is beszélek, ha lejjebb csúsztunk volna vagy maradnánk a bóvliban, akkor te örülnél?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.24. 19:36:47

@Skankhunt42: "odajött az Őrsre a haverjaival, és amikor megláttak minket"
Ezt írtam. Már értem miért írsz annyi hülyeséget. Nem csak hülye vagy, hanem funkcionális analfabéta is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.24. 19:38:44

@Balt: Én a helyedben körbenéznék harcművész és MMA fórumokon, blogkon, és majd akkor meglátnád milyen kúrán vagyok.

vajdasagi 2017.01.24. 19:55:51

@WiteNoir: Maradjon meg mindenki a véleményénél. De majd úgy 20 év múlva jusson ez eszedbe az a komment-váltásunk. :-)
Én egyébként egyáltalán nem repesve várom azt az új világot. Csak tudom, amit tudok. Ekkora változások közepette a "társadalomkutatók" szart sem érnek.

Skankhunt42 2017.01.24. 20:12:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: tehát-en vártátok. ő is csalt és te is. mit nem értesz ezen?

Balt 2017.01.24. 21:21:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kurvára leszarom. Biztos szét tudsz tépni egy könyvet puszta kézzel. Párttagkönyvet. :))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.24. 21:37:29

@Skankhunt42: Eleve így volt megbeszélve, te nagyon hülye. Így szokás matekolni, ha valakiknek gondjuk van egymással és azt le akarják rendezni. Ez a biztosítás mindkét oldalról. De látom életedben nem jártál/dolgoztál az éjszakában.

@Balt: Egyelőre nem én fenyegetőztem.

Skankhunt42 2017.01.25. 05:58:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: na ez igaz, az előre megbeszélt fight kimaradt az életemből

a nagy hohoohooo 2021.10.24. 18:47:38

A trükkök százai , az erről szóló parlamenti vitát -az eredeti 2006-ost,ami minden kétséget kizáróan bizonyítja ,hogy a fidesz szándékosan hazudik , uszít ,gyűlöletszítás céljából ,és a fideszkormány -2010-alatti parlamenti bizottságok jegyzőkönyveit .
2006. október 6 (18. szám)
A kormány iránti bizalom kinyilvánításáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitája
DR. VERES JÁNOS..

DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársak! Ha megengedik, először néhány eddig elhangzott dologra szeretnék reagálni.
Navracsics frakcióvezető úr tett ma egy kijelentést, amelynek a valóságtartalmával kapcsolatban valóban merülhet fel kétség.
www.arcanum.com/ro/online-kiadvanyok/OGYNaplo-orszaggyulesi-naplo-1990-2019-4/20062010-1BF01A/2006-evi-oszi-ulesszak-1C4374/2006-oktober-6-18-szam-1C43EF/a-kormany-iranti-bizalom-kinyilvanitasarol-szolo-orszaggyulesi-hatarozati-javaslat-altalanos-vitaja-1C4438/dr-veres-janos-1C44FE/

Majd a 2010-es vita ,a fidesz koncepciós valósághajlítások.

Jegyzőkönyv*

az Országgyűlés Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának
2010. február 2-án, kedden 9 óra 37 perckor
az Országház főemelet 64. számú tanácstermében
megtartott üléséről
www.parlament.hu/documents/static/biz38/bizjkv38/KTB/1002021.htm

a nagy hohoohooo 2021.11.25. 07:54:25

Segítek segghülye orbánfelszopó mett besz.ptad a fejedbe idomított goebbelsi :mindig a legalacsonyabb értelmi képességüekhez kell szólni propagandát höhöö
Mindig széles mosoly szalad körbe az arcomon amikor a NER nemzetthy elhülyítés rendszere idomított segédmunkása (vagy valamék sz.rcsimbókja -feldobja a fejében idomított nemzetthy lakájsz.art oszt a vezérimádattól bambán tátott szájjal aládzsavel hehe..
A közvetlen előzmények közismertek. A magyar gazdaság 1993–94-ben a kontrollálatlan egyensúlytalanság állapotába rohant.
először 1990-ben amikor elvakult a jónép a Marihilfer kirakataitól,attól ,hogy végre nem lesz ha jól emlékszem 300 dolláros valutakeret,nem kell a nagyikat beültetni az autóba amikor Bécsbe mégy a pénzed költeni,amikor elhitted,hogy az utazás szabadsága egyet jelent a szabadsággal,és az említett Mariahilfer kikatai által elvakítva nem láttad,hogy szegénységet is "árukapcsolsz"magadnak ahhoz a nagy szabadsághoz,minden négy évben dönthettél kiket veszel a nyakadba ,előrevinni,a magad,a gyerekeid ,az ország sorsát boldogulni a jövőért ,vagy vissza az urambátyám Horthy korrupt világba.
Antallnál már tapasztalhatta a nép hová vezet a jobboldal fasiszta múltat visszahozó uralma ,Antall megalapozta a mai milliárdosok jólétét minden eladhatót eladott köztük jól működő vállalatokat dohánygyár konzervgyár stb ami nem lenne olyan nagy gond hiszen én is tudok a piacosítás szentségéről mégis ő indította el egyáltalán nem olyan szakszerűen az a folyamatot aminek a végét most élvezhetjük
1994-re az Antall kormány a nyugat kérése ellenére erőszakolta a hitelek fizetését,amit a nyugat nem is kért,sőt figyelmeztették ők megvárják míg megerősödünk ,de nem, Antall fizetett mint a katonatiszt ha az ország beledöglik is,ezzel olyan nagyra növelte az ország hitele, hogy azt csak a Bokros csomag tudta megoldani,Bokros azzal a csomaggal húzta ki az országot abból a szärból amibe Antall a"mi kifizetjük az adósságot mint a katonatiszt"...megugrott a .munkanélküliség,gyárak ,üzemek szűntek meg,és az emberekkel akarták megfizettetni ,a szegényekkel ha tönkremegy az ország akkor is!
Namég szép ,hogy az emberek inkább a szocikat hozták vissza.
„A megbomlott külső és belső egyensúly, a hatalmasra duzzadt adósságállomány, valamint a gyorsan növekvő ikerdeficit kritikus helyzetbe hozta a magyar gazdaságot 1994 végére. Elkerülhetetlenné vált a gazdaság realizált teljesítményei és a végső felhasználás között tartósan megbomlott egyensúly helyreállítása. (A folyó fizetési mérleg hiánya 1994-ben már elérte a GDP 10 százalékát, az államháztartás konszolidált deficitje pedig meghaladta a GDP 8 százalékát. Az adósságszolgálati terhek – tőke- és kamatfizetési kötelezettségek – elvonták a forrásokat a beruházásoktól, teljesítésektől, öngerjesztő hatásuk elindította az adósságspirált.) Magas volt a gazdaság importigényessége, gyenge a versenyképessége, szűkösek voltak a potenciális exportkapacitások” – írja Lengyel László.[3] (A helyzet részletes gazdaságstatisztikai elemzésétől azt hiszem, itt el lehet tekinteni.) A helyzet katasztrofális volta ugyanis ténykérdés – legfeljebb a társadalom túlnyomó többsége számára akkor ismeretlen – volt, míg azok az elemzések, amelyek úgy argumentáltak, hogy „baj van, de azért nem akkora”, egyszerűen komolytalanok voltak.

a nagy hohoohooo 2021.11.25. 07:54:59

@a nagy hohoohooo: A valós helyzet még annál is sokkal rosszabb volt, mint ami Lengyel László rövid sommázatából kitűnik. Az évtizedfordulón még szilárdnak látszó egyensúlyi helyzet ugyanis úgy romlott kumulatív (magyarul vesztébe rohanó) módon, hogy eközben a gazdaságot komoly sokkhatás nem érte.[4] Az ország saját jószántából vágtatott a külső és belső eladósodás felé, amikor a gazdaságpolitika hagyta felértékelődni a forintot (ezzel olcsóbbá téve az importot a hazai termelés ellenében, egyszersmind rontva az export jövedelmezőségét), mesterségesen leszorította a kamatlábat (ezzel elérve a megtakarítások csökkenését), halasztotta az energiaárak egyébként elkerülhetetlen emelését, és ugyancsak halogatta a már 1992–93-ban is rohamosan növekvő költségvetési hiányt mérséklő takarékossági intézkedések véghezvitelét. E gazdaságpolitika eszközei – a forint felértékelődése, az alacsony kamatok a halogatott árkiigazítások egyaránt – az infláció látszólagos, mert hosszú távon tarthatatlan leszorítását szolgálták, valamifajta PR gazdaságpolitikát. Ha a gazdaság megrendülését erős külső sokkhatás idézte volna elő, akkor ugyanezek az eredmények (inkább eredménytelenségek) kevésbé nyugtalanítóak lettek volna. Ugyanis az alkalmazkodás az ilyen előre nem látható hatásokhoz (mint, mondjuk, az egykori olajárrobbanás volt) a legjobb gazdaságpolitika mellett is időt vesz igénybe. Ezekben az években azonban ilyesmi nem történt, mégis padlóra kerültünk.

Az MDF vezette koalíciós kormány – nem tudom, hogy választási taktikából, vagy valóban hamis illúziókba ringatva magát – a szaporodó kritikák ellenére azt hirdette, hogy kemény korrektív beavatkozásokra nincs is szükség, a „holtponton már túljutottunk”. Urbán László mandátumának visszaadása előtti utolsó parlamenti beszédében világosan fogalmazta meg a gazdaságpolitikai viták lényegét: „Magyarország kormányai az utóbbi 10 évben olyan gazdaságpolitikát folytattak, amely az ország fogyasztását magasabb szinten tartotta, mint amit teljesítményünk nemzetközi versenyképessége alátámaszt. A különbségeket a késő kádári korszakban gyorsuló hitelfelvétellel pótolták, az Antall-kormány idején pedig a hitelek mellett a működőtőke beáramlása fedte el ezt a különbséget. Mindez abban a reményben történt, hogy közben majdcsak modernizálódik a gazdaság, s teljesítményünk felzárkózik igényeinkhez. Az elmúlt 2 évben azonban exportunk folyamatosan 30 százalékkal marad el importunkhoz képest, ami korrekciót igényel, mert még további 2 évig nem fenntartható
beszelo.c3.hu/cikkek/a-..
a Bokros-program »rendbe tette az ország pénzügyeit«, stabil és fenntartható növekedési pályára állította a gazdaságot. Nem ritka az olyan politikusi nyilatkozat, amely a Bokros-csomagnak tulajdonítja, hogy az addig stagnáló magyar gazdaság növekedési pályára állt.

a nagy hohoohooo 2021.11.25. 07:55:39

Ennek oka az, hogy mára bebizonyosodott az, amit Bokros már 1995-ben tudott, hogy nincs ingyenebéd. Hiszen "Bokros nevével ma is inkább riogatnak azok a politikusok, akik a jelentősebb gazdasági reformokat el akarják kerülni. Azok, akik az állam mindenhatóságát hirdetik, amely ha akar, jobbra fordíthatja az emberek sorsát." Ebből egyenesen adódik az, hogy az állam eladósodik, a kassza kiürül. Ahogy azt napjainkban is láthatjuk. Elengedhetetlen a reform, melyet a politikusok a választásokig nem akarnak megtenni, a szakértők viszont igen. A választáskor viszont "legyünk résen. Ne higgyük el, hogy az államon múlik a mi boldogulásunk. Ismételjük újra és újra: nincs ingyenebéd".
az országnak szembe kellett néznie a rendszerváltás következményeivel, "tisztázni kellett végre, hogy ténylegesen milyen jövedelmi szintre és életnívóra számíthat a lakosság az 1989-ben elindított rendszerváltás által. […] Az Antall-kormány […] a nemzeti jövedelem csökkenését átmenetinek gondolta, és – merő jó szándékból persze – nem akarta engedni, hogy a személyes jövedelmek ugyanolyan gyorsan csökkenjenek, mint az országé. […] Bokros fellépésével a Horn-kormány pontot tett az eladósodási folyamat végére, és megcélozta a »fenntartható gazdasági növekedést«. A valósággal való szembenézés próbára tette a politikai elitet; mindenekelőtt azt az oldalt, amelynek a népszerűtlen feladat jutott." Azon a bizonyos vasárnapi kormányülésen két kormánytag is beadta lemondását. "Az intézkedések listája azt mutatta, hogy a kormány minden lehetséges eszközt (fiskális, monetáris, kereskedelem- és szociálpolitika) alárendelt a pénzügyi egyensúly rövid távú helyreállításának." A csomag hatására, bár az igen nagy társadalmi megrázkódtatással járt, igen komoly eredményeket ért el Magyarország. "A privatizáció nekilendülésének és a stabilizáció melletti elkötelezett kiállásnak köszönhetően az országot és a kormányt övező nemzetközi üzleti és politikai hangulat hamar megváltozott, s az ország külső megítélése egy év leforgása alatt jelentős javulást mutatott. A csomag legfontosabb eredménye mégis a külföldi partnerekhez eljutott üzenet volt: a magyar kormány fontosnak tartja az egyensúlyt és kiszámíthatóságot, tudja, hogyan működik a piacgazdaság, és vállalja, amit ennek érdekében tennie kell, legyen szó akár drasztikus kiigazításról."
www.eszmelet.hu/vigvari..
És akkor az Orbánnék ennek pont az ellenkezőjét csinálták 98-02 között. ..... a Bokros csomag eredményeit elosztogatták ugyanúgy választási célokra mint most ,lásd az akkori lakásdevizahiteleket,amivel 20 évre előre eladósították a kőccségvetést a következő kormányoknak..
Demencia degenere..replay:
1-A magyar eladósodás az első orbánkormány 2001-ben a 2002 -es választásokra -akkor még krumpli híján bevezetett kedvezményes lakáshitellel indult höhöö..
2001.évi XCIII.törvény a devizahitelekről...höhöö..
2-az orbánkormány felélte a Bokros csomag eredményeit ,Happy And kft.,koronaúsztatás,12 állami gazdaság lenyúlása 80 évre titkosítva,stb..Gripenek bérlése-Orbán saját zseb korrupciója,PPP hitelek,amik mily érdekes éppen 2010 után fordultak termőre Simicska KÖZGÉP-nek,stb.iraki adósság elengedése...stb..,nem maradt mit osztogatni,ezért vezették be a devizahitelt,amit a PSZÁF,de Gyurcsány is ellenzett.
Járai FideSS MNB elnök szándékosan magasan tartotta a Ft.kamatait és így terelte a svájci frank felé a hiteleket.
Matolcsy szerint ha 2002-ben ők nyernek a FideSSnek megszorításokkal kell kezdeni annyira kifosztották az államkasszát,az MNV devizakészletét.
3-Medgyessy csak korlátozni tudta.mert a hitelboom már futott,mivel hülye vagy hozzá mi a hitelboom segítek .hasonlat:..mint egy hatalmas óceánjárót teljes sebességről megállítani..höhöö..

a nagy hohoohooo 2021.11.25. 07:56:52

4-Orbán 2002 után mindenben keresztbett a szocik reformjainak ,a népszavazások megvannak ?legjobb példa a 300 ft-os vizitdíj ,ami nem a 300 ft -ról szólt hanem a teljes egészségügyi és TB rendszer reformjáról,benne a nyugdíjrendszer,azóta már többlábon állna az EÜ és a nyugdíj is ,nem kéne százmilliárdokkal tömködni a lyukakat, akkor még ellenzékből fontosnak tartotta Orbán a népszavazásokat ,2010-től kormányon lekorlátozta ebben a kivéreztett állapotában érte az országot az USA -ból kiinduló pénzügyi hitelválság,amit szerencsére Gyurcsány az IMF hitellel kivédett-
az EU ,Merkel és Barroso ,Almunia elfogadták Gyurcsány konvergenciatervét-másnap betették az IMF hitelt az MNB-be és ezzel elmúlt a veszély..
Bajnai pedig egyensúlyba hozta a gazdaságot.
5-annyira csőd volt ,hogy a szarosnyelved alanya orbángazdád 2010-ben Merkelnek és Barrosónak dicsekedett-lásd:FAZ-milyen világbajnok teljesítményt nyújtott Mo.két egymást követő kormánya válságkezelésből..höhöö...
Bónusz-
2010 -ben óriási adóssága volt orbángazdádnak a nyolcévig őt pénzelő oligarchák felé,de a Bajnai féle feszes költségvetés nem engedte lopni.,elment Barrosóhoz engedélyezze a 7 százalékos hiányt,Barrosó beintett höhöö...ezért lenyúlta a 3000 milliárd MANYUPOT...
Aztán 8968 milliárdos "nemmegszorításokkal "..höhöö...amiket ugye"nemhárítottakát".
1-2-3.Matolcsy csomag,
..hihii..hazazavarta az IMF-t,amivel az volt a baj ,hogy nem hagyták lopni belőle..és lecserélte az occóbb hehee..IMF hitelt a Templeton drágább dollárkölcsönére..
Up.:államadósság 2010:20 000 milliárd
2020-45 000 milliárd hihii
+kínai vasút hitel
+Paks2 hitel
+1500 milliárd eurohitel ,ebből 900 milliárd 30 évre
+15 000 milliárd államkötvény:MÁP+...hihii..
Látszik még a béka segge?...höhööö..és erre az újabb 25 éves
adókedvezmény..miből ?...höhöö..
Ja.Hogy miért volt 2006?Orbán észlelte-,tudta,hisz ott volt,ő dolgozta ki az EU csatlakozás folyamata,szabályai,a vállalt kötelezettségek mintegy 80%-át-mekkora pénzözön fog ránkömleni a felzárkóztatás éveiben,Orbánnak irtózatos nagy megalázás volt ,hogy az EU csatlakozást nem ő hanem Medgyessy írta alá-Medgyessy udvariasan felajánlotta Orbánnak azt a tollat amivel aláírta a csatlakozás szerződést,és az tahó sértődésében visszautasította
hehee....-minden előzetes felmérés ellenére ami az ő győzelmét mutatta 2002-ben, elvesztette a hatalmát,holott már beígérte az őt pénzelő oligarcháknak,csakhogy hatalomra jusson,illetve a hatalommal megszerezhető pénzekhez.

Ha a Horn Gyula alatt nem jött volna a Bokros csomag össze omlott volna a maradék magyar gazdaság is.A Bokros csomag egy szükségszerű lépés volt, és ha az mszp nem hátrál meg akkor ma Magyarország nem itt tartana... Mindenki hallgat, mint a sír arról, hogy mi történt az Antal kormány alatt. Ész nélküli privatizáció, a fekete gazdaság létrehozása.
Orbánnék ennek pont az ellenkezőjét csinálták 98-02 között. ..... a Bokros csomag eredményeit elosztogatták ugyanúgy választási célokra mint most ,lásd az akkori lakásdevizahiteleket,amivel 20 évre előre eladósították a költségvetést a következő kormányoknak..Az újabb növekedés az első Fidesz-ciklus második felében kezdődött, amikor a kormány a választásokra készülve költekezni kezdett.Orbán 2001-ben bevezette a kedvezményes lakáshitelt,amiből Járai tevékeny segítségével lett aztán a devizahitelpokol Az eladósodást Orbán kezdte az ingatlanlufi felfújásával és a deviza hitel engedélyezésével első uralkodása idején Járai meg a magas alapkamattal folytatta- A hazai gazdaság a devizahitelek súlya miatt hátránnyal (bár korántsem akkor hátránnyal, mint amire a kormány hivatkozik, miszerint “Magyarország Görögország szintjén volt”) indult . A gazdaság bővülésének egyik leg-főbb motorjaként működő hitelezési expanzió miatt ezek az országok rendkívül sérülé-keny állapotban szembesültek a likviditási válsággal.2010-ben, bár addigra már nagyjából a többi mutató rendben volt.2006-ban.az év végén megkezdődtek a megszorítások, ennek hatására a költségvetés már 2008-ban elsődleges többletet mutatott.A negyedik szakaszban, 2007 végétől 2010 végéig az adósságráta 80 százalékra emelkedett. Ez alapvetően a világgazdasági válság következménye: a GDP emiatt bekövetkezett visszaesése, a lehívott, de fel nem használt IMF-EU-hitelekből képzett finanszírozási tartalékok növekedése és az árfolyamveszteség.Bajnai lehozta a hiányt 4%-ra ,annyira nem volt csőd ,hogy orbángazdád Merkelnek és Barrosonak dicsérte ,hogy Magyarország két egymást követő kormánya-Gyurcsán-Bajnai jobban oldotta meg a pénzügyi ingatlanhitelválságot és abból kialakult gazdasági válságot mint Európa bármelyik kormánya:Orbán Viktor 2010 júliusában Angela Merkel német kancellárnál tett látogatása során elismerte: a szocialista kormányok korrekt módon és "válságkezelésből jelesre vizsgázva" adták át az ország irányítását.

a nagy hohoohooo 2021.11.25. 07:57:29

@a nagy hohoohooo: Orbán akkor kijelentette, hogy Magyarország "világbajnok teljesítményt" nyújtott a pénzügyi konszolidációban. A közlemény felidézi, hogy Orbán Viktor 2010. november 10-én egy FAZ-interjúban úgy fogalmazott: "Magyarország két egymást követő kormánya" olyan lépéseket tett, amik "összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott."aztán a megvezetett jónép megszavazta Orbánt,Nem utolsósorban az IMF hitel nagyobb részét már az Orbán kormány költötte el. Csak a kormánykasszában hagyott Bajnai 1860 milliárdot belőle, amit szintén Orbánék használták fel .Többek között abból vásároltak 500 milliárdért MOL-részvényeket,amit eltőzsdéztek,jött a forintbedöntés,Kósa és Szíjjártó.Oda van a magánnyugdíj 3000 milliárdja, nem 3.000 Mrd, hanem 2.950+1.200 és minden évben emelkedik 350-320 milliárd forinttal. Orbán elzavarta az olcsóbb IMF-t ,mielőtt lenyúlta a 3000 milliárd manyupot,majd 8000 milliárdos "nemmegszorítással" ????hazazavarta ????az IMF-t amivel az volt a baja,hogy nem hagyták belőle lopni,osztogatni a haveroknak,és helyette a jóval drágább dollárhitellel még jobban eladósította az országot,a drágább kamatozású dollárkölcsönöket bocsájtott ki.S jöttek a nemmegszoríttások,amiket ugye nemhárítottak át. százezreket ott hagytak ellátás nélkül, Magyarország az EU tagországai között az utolsó helyek egyikén áll, az EU-ban itt az egyik legnagyobb szegénység, az egészségügyből százmilliárdokat vontak ki, az oktatás szintén padlón van.Pont az történik kicsiben, mint a 2008-as világválságot kirobbantó bankszektorban nagyban.
Nagyotmondó jelentések, számok, meg statisztikák, de valós tény, és teljesítmény nincs mögötte.
Hazudozhatnak össze-vissza, hogy nincs infláció, meg szegénység, csakmert sikerült az alapkamatot a béka segge alá vinni, és a statisztikát torzítani.Íme:" Kedvenc hasonlatom a lerohadt Trabant a magyar gazdaságra: semmi ereje nincs, de azért erős hátszélben az érdi lejtőn ez is gyorsan robog, lobog a szél, fújja a hajunk, maxira tekerve a Sláger Rádió, látszólag minden oké.
Ajh, én hülye, akkor eddig rosszul csináltuk.
Meg voltunk győződve, hogy a tanulás segít a magadfajtákon, de most felhomályosítottál, hogy nem ,csak a verés hehee....Kizárólag a segítségnyújtás vezérel, de hát nekem is pénzbe kerültek az intelligencia-tabletták, amelyeknek csomagjáért száz eurót kérek. A tablettákból napi egy, különösen hülye gyerekeknél, napi két szemet ajánlott, étkezés előtt...hehe..
süti beállítások módosítása