Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

MSZP: tényleg a DK az ellenfél?

2016. március 21. - Európa Kávézó

Néha elgondolkodtató hírek érkeznek az MSZP tisztújításáról, Az odáig rendben van, hogy megindul a 2018 előtti utolsó helyezkedés. Ilyen a politika, ilyen a pártok belső élete: ambíciók ütköznek. Csak az nem világos, hogy a jelöltek egy része miért a DK-hoz és Gyurcsány Ferenchez képest, a szövetséges pártot ekézve próbál pozíciót fogni, és miért nem csak a Fideszre és annak vezetőjére összpontosít?

szocik.jpg

Sok sikert kívánunk innen, a kávézóból a Magyar Szocialista Pártnak, amely komoly téttel fut neki az idei tisztújításnak. Amelyik csapat bekerül az elnökségbe, az fogja elvinni a pártot a következő választásra. Rajtuk lesz a kormányváltás felelősségének egy része, ugyanakkor nekik lesz bérelt helyük a 2018 utáni országgyűlésben. (Ha addig a nép máshogy nem dönt az Orbán-rezsim sorsáról.)

A jelöltek közül Szanyi Tibornak a röpiratában sikerült hadat üzennie a magántulajdon szentségének, és nem tudni, hogy miközben "dögös" szervezetet szeretne, szán-e bármilyen szerepet ebben az általa Brüsszelbe utaztatott gój motorosoknak. Harangozó Tamás az indulását bejelentő interjúban azonnal gyurcsányozni kezdett. Közölte, hogy korábbi pártelnöke és miniszterelnöke egybentartja a Fideszt. Mily különös, hogy mondá mindezt másfél héttel azután, hogy az MSZP és a DK közös (!) jelöItje agyonverte a Fideszt Salgótarjánban. Majd a két párt ezt közös (!) sajtótájékoztatón ünnepelte meg. A legnagyobb eséllyel Tóbiás József vág neki a megmérettetésnek. Őt erősítheti, hogy amikor mindenki kihátrált, ő beugrott, továbbá a tarjáni siker is. Korábban ő is tett megjegyzéseket a szövetséges pártra, bár az utóbbi időben efféle megszólalásai kétségkívül ritkultak. Negyedik jelöltként Molnár Gyula nevét rebesgetik, ak ugyancsak közös (!) polgármester-jelölt volt Újbudán, és ha Bajnaiék nem indulnak el ellene, akkor ma nagy valószínűséggel újra a XI. kerület polgármestere lenne. Beugorhat még Botka László, akit a pártban csak Vaci Laciként emlegetnek, és aki ugyancsak Gyurcsány-fóbiában szenved.

Előre jelezzük az Olvasónak, hogy nem érdemes végveszélyt látni abban, ha egy párt belső kampányt folytat, és az sem ördögtől való, hogy megindult a helyezkedés. Ugyanakkor látni kell, hogy ma az MSZP-ben az a hang a legerősebb, hogy önállóan akarnak indulni a választáson. Úgy érzik, így érhetik el a legjobb eredményt, és a kicsiket (Együtt, PM stb.) nem kell koloncként bevinni a Parlamentbe. A DK-hoz való viszony, a velük való együttműködés ezért is nyomasztja őket, mert Gyurcsányék önállóan is simán bejutnak, ráadásul egy jó kampánnyal komoly eredményt is elérhetnek, akár a a szocialisták rovására.

Erős MSZP nélkül nincs kormányváltás. Ezért úgy "engedjük útjára" tisztújító folyamatukat, hogy ne a saját oldalukon keressék az ellenséget, hanem ha egy mód van rá, Orbán Viktorban találják meg. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr828508976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati Illés 2016.03.21. 11:36:30

Az MSZP egyedül soha nem tudja legyőzni Orbánt ! Itt a mostani helyzeten csak uglehet változtatni ha a baloldali pártok összefognak, egyedül egyiknek sem fog sikerülni. Mind egyedül akarnak neki vágni, mert mindegyi győzni akar, de ez nem fog menni.Itt csak az összefogás segit mert sajnos még nagyon olyan sok ember van aki vakon megy az Orbán után, nem akar felébredni vagy nem érdekli a saját sorsa.Természetesen szerintem az LMP-t és a Jobbikot ki kell hagyni az összefogásból. Ha az Orbán kormányt meg tudják buktatni utána lehet dönteni a vezetésről.Egyedül egyiknek sem fog menni !!!!!!.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.03.21. 11:47:07

Az MSZP csak akkor nyerhet a 2018-as választásokon, ha létre tud hozni egy közös egységplatformot a DK-val Együttel, LMP-vel és a PM-el. Ki kell dolgozni a formációknak egy közös programot és annak mentén kell politizálniuk. A miniszterelnök jelölt személyéről ráérnek később is egyeztetni közvetlenül a választások előtt, hogy a Fidesz ne legyen képes karakter gyilkolni a miniszterelnök jelöltet.
A jelenlegi választási rendszer nem teszi lehetővé, hogy a demokratikus ellenzéki pártok önállóan induljanak, mert azzal csak a Fidesz győzelmét segítik elő. Ezt kell megérteni mindnekinek.
Az önálló induláshoz az MSZP kevés, mint lócitromban a C vitamin.

Lilla50 2016.03.21. 13:59:41

"A jelenlegi választási rendszer nem teszi lehetővé, hogy a demokratikus ellenzéki pártok önállóan induljanak, mert azzal csak a Fidesz győzelmét segítik elő. "

Viszont a parlamentben van 38 ellenzéki képviselő, akik 8 felé gondolkodnak.
Ebből 6 magát baloldalinak tételezi. Csak mind másképp! A 6 közül a dk-t viszont nem tartják baloldalinak, mert Szanyi szerint is az, aki a bad godesbergi elvet vallja az nem baloldali.
Pedig másképp nem lesz a baloldal kormányzóképes.
//az is igaz, hogy a bad godesbergi elvet sem tudja alig valaki :( //

Bryan élete 2016.03.21. 15:10:46

Köszönjük Emese....izé, mszp, hogy ekkora energiákkal a DK. malmára hajtjátok a vizet. Ennél jobb ingyenreklám nem is kell.

czjanos 2016.03.21. 18:46:38

Orbán közben Hatvanipusztán vakargatja Nárcisz füleit és vigyorog: ezek megint egymást ekézik!

Andráska8 2016.03.21. 19:11:42

Hiller István önálló szoci győzelemről beszélt egy órás interjújában Salgótarjánban. Mit is várhatunk ezektől? :(

program készítő 2016.03.21. 19:33:36

Az mostani pártoknak csak egy ellenfele lesz--az amely a pártokat visszaminősíti Civil szervezetté és elveszi az állami támogatást tőlük örökre.Orbán szerencsére egymagában nem ellenfél,mert előéletét(sárisápi bánya),csak a megyében lakó bányászok ismerik.

Sexual Harassment Panda 2016.03.21. 19:47:01

Olyan "tisztùjìtàs" lesz, amiben ugyanazok a règi arcok lesznek mint eddig?

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.21. 19:51:23

@Sexual Harassment Panda: esetleg vissza kéne hívniuk a fideszből az összes ex mszps, mszmps komcsit... Bár akkor kb eltűnne a fidesz, nem tudnák kivel csinálni a cirkuszt.

türelmesebb 2016.03.21. 19:57:07

Ha nem lesz összefogás a baloldalon, akkor reménytelenek, így a viccpártok helyett a leghitelesebbet a kétfarkuakat választom! Remélem sokan fognak követni, hogy megtanitsuk az öntelt, beképzelt, .... stb politikusokat.

Hajdú Peter 2016.03.21. 19:57:42

Szerintem az mszp a jobbikkal fog osszefogni, mas eselye nincs.
Az elmult 2 evben jol lathato a ket part kozeledese.
18-ban, mar biztos hogy egyutt indulnak.

Sexual Harassment Panda 2016.03.21. 20:02:06

@fidesz maszop dk egykutya: ez a "tisztújítás" már sem 2010ben, sem 2014ben nem működött.Most miért fog??

2016.03.21. 20:33:06

"Erős MSZP nélkül nincs kormányváltás."

Álmodik a nyomor: az mszp ma már nem politikai tényező, mint ahogy az várható volt Gyurcsány megbuktatása után. Igaz, ezzel a süket szlogennel sikerült még időben hazavágni Bajnai mozgalmát is. Erős maszop Fletó idején volt utoljára, amikor Fletó egyedül is fel tudta törölni Orbánnal a padlót, nem is egyszer. Hát ilyen már nem lesz, hacsak nem hoznak létre egy új baloldali pártot. És ne feledjük, Vitya a mai napig betegesen fosik Gyurcsánytól...

gondolkodó? 2016.03.22. 08:35:15

Én nem látok az MSZP-ben egyetlen karizmatikus embert sem ! Tisztekezűt sem, mert ha lenne egy is, az bátran nekimenne Orbánnak, s fejére olvasná a parlamentben is gaztetteit ! De mivel egy sem meri felvállalni a mai képviselők közül ( Gőgös is csak finoman ) a konfrontációt, gondolom van az Ő számlájukon is, amit Orbán azonnal nyilvánosságra hozna ! ( Emlékezzünk a tegnapi, Vona felszólalásakor előhúzott cetlikre. ) Tisztekezű, karizmatikus emberre lenne szükség, akit utána nem buktatna meg saját pártja ! Nem tudom kire lehet majd szavazni 2018-ban ! Elkeserítő a helyzet !

Mészöly Kálmán (törölt) 2016.03.22. 08:55:57

komcsik ezek mind

Bbogas 2016.03.22. 11:51:46

@The Ghost Wolf: "Az MSZP csak akkor nyerhet a 2018-as választásokon, ha létre tud hozni egy közös egységplatformot a DK-val Együttel, LMP-vel és a PM-el."

Kihagytad a Fodorgábort. Láttuk már az MSZP-t egyetlen másik párttal koalícióban kormányozni, napról napra ment az egymás közti marakodás. Hat álláspontot hogyan hoznának akkor közös nevezőre?

Scagnetti 2016.03.22. 15:35:27

@The Ghost Wolf: Ezt láttuk már 2014-ben is, aztán mire is volt elég? Ja, emlékszem, fideszes kétharmad lett belőle.
süti beállítások módosítása