Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Fidesz-MSZP nagykoalíció készül?

2015. október 13. - Európa Kávézó

Kirajzolódik egyfajta láncolat abból, ahogy az MSZP-ben történnek az események. Kiszivárog egy több hónapos Orbán-beszéd, amelyben Hiller Istvánról, mint nemzetben gondolkodó szocialista vezetőről beszél. Néhány napja kiderül, hogy az MSZP irodáit, Csányi Sándor egy cége veszi meg. Végül Hiller bejelenti, hogy nem ugrana el a feladat elől, ha az MSZP megújítása a tét. Csendben egy Fidesz-MSZP nagykoalíció készül a háttérben?

 

Az utóbbi napokban koncentrált támadás indult Tóbiás József ellen. Lassan nincs olyan sajtótermék, amelyik ne az MSZP válságáról értekezne. Kétségtelen, hogy "Tóbiról" nem ordít a karizma, pártja támogatottsága stagnál. Még a legelszántabb szocialista párttag sem látja benne Orbán 2018-as kihívóját sem, nemhogy egy leendő miniszterelnököt. A háttérből azt hallani, hogy Mesterházy Attila akar visszatérni, akit - és szövetségeseit - az sem riaszt vissza, hogy amikor ő állt az élre, kétszer lett Orbánnak kétharmada, és a magyar baloldal minden idők leggyengébb kampányát nyomta - az együttes Juhász Péter szerint talán nem véletlenül. Ő legalább is szóvá tette, hogy a szocik mindent leállítottak, amikor Rogán Antal botrányos belvárosi ügyeit kellett volna szellőzeteni a választás előtt.

Mondanánk, hogy kapkodás és fejetlenség tapasztalható a Jókai utcában, de lassan Jókai utca sincs. Pontosabban, Jókai utca van, de ott MSZP-székház már alig. Ez a történet is különös. Az anyagi gondokkal terhelt, adósságot görgető MSZP számos székházát, irodáját adta el, sajtóinformációk szerint az ingatlanvagyon negyedét - Csányi Sándor egyik cégének, az OTP Faktoringnak. Olyan kizárt lenne, hogy egy ilyen vétel előtt Csányi egyeztet Orbánnal, netán kifejezetten ő rendelte meg a tranzakciót, így hozva függő helyzetbe és a szalonellenzék szerepébe a túlélésre játszó MSZP-t? Hogy Orbán és Csányi között ilyen viszony simán működik, ezt talán senki sem kétli. Különben is, mi szüksége lenne egy OTP-cégnek bármilyen MSZP-irodára?

A köldökzsinór mindenesetre létezni látszik. Orbán pedig abban a Hiller Istvánban látja a baloldal, számára is elfogadható jövőjét, aki éppen ma nyilatkozta, hogy "nem ugrana el." Ráadásul, mondta másutt, 2006-ban, az utolsó győzelem idején ő volt az elnök. 

El is indult a találgatás, ki lesz az új főnök. Felbukkant, majd gyorsan eltűnt egy pécsi fiatalember, bizonyos Tóth Bertalan, most meg Harangozó Tamás nevét tesztelgetik. Örök ígéretnek pedig ott van Botka László Szegedről, akit a párton belül már "Vaci Lacinak" neveznek, annyit vívódik.

Ha ehhez odaillesztjük, hogy az MSZP pozitív semlegességet hirdetett menekültügyben, tartózkodtak a katonák határra vezénylésekor, szétszavaztak a budapesti olimpia kapcsán, akkor ezek mind a Fidesznek tett gesztusként is értékelhetők. Orbánnak is jobb lenne kifelé, hogy 2018-ban nem a vállalhatatlan, külföldön végképp szalonképtelen Jobbikkal, hanem az elfogadott szocialistákkal kötne szövetséget. Jól ráfogná, hogy ez az új nemzeti egységkormány, az MSZP segítene preparálni az összetört szövetségesi kapcsolatokat.

Ördögtől való elmélet? Nem hinnénk, hogy így lenne. 1996-ban Orbán és Torgyán még egymás ellen harcolt, majd mégis összejött a Fidesz-FKgP koalíció. Orbánban ez a váratlanság megvan, az MSZP-nek pedig lehet, hogy ez az esély a politikai túlélésre, kormányzati posztokra - és Gyurcsánytól is egy életre megszabadulnának.

Az egy másik kérdés, hogy az az MSZP mennyit érne.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr457964242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flúgatlan 2015.10.13. 12:22:23

Hát, ... Azért jó sok szavazót vesztenének ezzel a húzással. Nem tartom túl valószínűnek, bár én nem vagyok túl tájékozott.

A cél szerintem csak enyhébb: a baloldalon belül kicsit felhozni az MSzP-t, megjutalmazni azért, hogy kicsit visszavett az orbánozásból meg a nácizásból, segíteni nekik, hogy ők erősödjenek meg, ne a gyűlölt Gyurcsány. Jól jön egy kis külső támogatás, amikor nagy ritkán kell a 80% a Parlamentben.

imres 2015.10.13. 12:59:57

Prüntyőke! Miért is kell az újabb kétharmadhoz MSZP-vel dúsított nemzeti egységkormány, amikor egyedül is - na jó, a KDNP-vel közösen - is megy?
Már megint túl sokat ittál Pistike. Nem csoda, hogy hülyeségeket fantáziálsz.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.10.13. 13:37:33

"mi szüksége lenne egy OTP-cégnek bármilyen MSZP-irodára?"
- Tudod az csupán egy épület. Nem kell többet gondolni, mint ami van. Megvenni egy befektetés. Részint a tulaj diktálja a feltételeket, részint egy meglévő bérlő hajlandó többet fizetni, mint egy beköltözni szándékozó. Márpedig a szocikat rendesen pénzelik kintről a fajtársak, akarom mondani elvtársak, tehát duplán jobb üzlet üzemelő szoci székházat venni, mint egy akármilyen másik ingatlant.

Amúgy a képen látható három díszpéldány együtt sem képes felmutatni annyi tehetséget, mint OV egyedül. Értem ezt a szavazók meggyőzésére ugyan úgy, mint bármi megmagyarázására, ha azt szükséges.

Nemzeti egységkormányt az erősek szoktak összehozni. Az egész felvetés nevetséges, hiszen adott a nagy (2/3) koalíció (Fidesz-KDNP), jön utánna a lényegesen kisebb, de az összes többinél együtt is erősebb Jobbik, és utánuk a zajos elhullajtott morzsák. Jelentéktelenek. Nincs szükség a szavazataikra, minek hajtanának rá?

"Ördögtől való elmélet?"
- Nem, inkább egy túlfűtött fantáziától. Érdemes lenne visszaolvasnod a korábbi cikkeidet, hogy lásd az elméleteid realitástartalmát az azóta ismert események tükrében. Talán te is tudnál olyan jól szórakozni, mint az olvasóid. Na persze csak kellő humorérzék és önkritika esetén.

pástétom 2015.10.13. 17:37:38

Nem lesz szükség semmilyen nagykoalícióra. A tény viszont attól még igaz: az mszp egy domesztikált párt lett, egy simulós álellenzéki tömörülés, amely legfeljebb egy remélt kormányváltásban gondolkodik az Orbán által teremtett színfalakkal a háttérben.

Véleményem szerint az orbáni rendszer lebontásának kívánalma és az ehhez szükséges akarat -a köztársaság, a demokratikus jogállam helyreállításának, mint bármifajta továbblépéshez szükséges kiindulási követelmény - eme párt esetében szóba sem kerül. Nem csak a párt nyilvános politikájában, de a színfalak mögött sem. Ehhez sem kívánalom, sem a szándék és akarat nem látszik.
És hogy ez mekkora baj, hogy milyen következményekkel jár mindez, arról most ne is beszéljünk.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.13. 17:43:30

@imres: az feltűnt, hogy már most sincs 2/3? Vagy tudsz valamit, és megint megváltoztatják a választási törvényt a saját javukra?

Nagykoala szerintem nyíltan nem lesz (kerületi sunyi nagykoalák persze voltak. Csak a fidesznek a látszak megőrzésére kell egy álellenzéki párt, na meg a régi elvtársi bajtársiasság is ott van, hiszen a fidesz és az mszp is az mszmp leszármazottja, na meg a fidesz tele van ex mszmp-s és mszp-s "elvtársakkal".

Csak összenő ami összetartozik, összefújja a szemetet a szél.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.13. 17:44:51

@fidesz maszop dk egykutya: és persze ha a nem a fidesz váltja egymást, hanem túlságosan feljön valami harmadik párt, az lehet hogy elszámoltatást hozna, és megszüntetné az elmúlt 25 év váltórablógazdálkodását.

willcox 2015.10.13. 18:07:44

@F.M.J.: Orbán egy dologhoz ért igazán, elképesztő tőkéhez juttatja a sajátjait és saját magát, de gondolom ez Téged nem érdekel.

czjanos 2015.10.13. 18:15:22

A Fidesz a "feket özvegy": nász után megeszi a párját. Lásd: a Torgyán-féle Kisgazdapárt. Ha az MSZP nem tanult ebből, akkor ássa csak a maga sírját.

röf 2015.10.13. 18:41:21

Lázálom.
Attól, hogy az MSZP nem tudja magát sehová pozicionálni, ráadásul az utóbbi időben bármihez csatolták a nevüket, az mind bukta lett, azért nem gondolom, hogy megesik rajtuk Orbán szíve, és maga mellé veszi őket a bakra...

Sir Galahad 2015.10.13. 19:06:33

Hülyeség. Többet vinne, mint hozna.

Potyka Kálmán 2015.10.13. 19:08:35

Pontosabban: ez lehet azon egérutak egyike, amit O.V. nyitva szeretne tartani a saját maga számára. Ebből még nem következik az, hogy az MSZP besétál ebbe az utcába.

Azt azért megértem, hogy a DK ideges. Viszont a türelem jobb tanácsadó.

Hiller István meg épphogy egyike azoknak, akik mintha inkább a DK elképzelésével szimpatizálnak az Uniópártról. Ahogy Mesterházy A. és Kunhalmi Á. fémjelezte vonulat is barátságosabb a DK-hoz.

Aki mindenre ugrik, az előbb utóbb úgy jár, mint Tigris. Ugrálósnak fogják tartani.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.10.13. 19:14:23

@willcox: Ne legyél ennyire egysíkú. A szinpátiának semmi köze a józan értékítélethez. Jelenleg nem arról van szó, hogy OV jó dolgot tesz-e, vagy sem, hanem hogy amit csinál, azt jól csinálja-e. Persze ez téged mint OV-utálót nem érdekel. Neked csak az a fontos, hogy mindenkinek megpróbálj beszólni, aki nem veled köpköd. Az, hogy nem vagy képes, vagy nem akarsz józanul mérlegelni a lehetőségek között, még nem változtat a tényeken.
Abban egészen biztos lehetsz, hogy semmi esélye sincs az ellenzéknek addig, amíg lenézik az ellenfelet, és nem képesek objektív képet alkotni róla.

Mészáros Laci 2015.10.13. 19:25:08

Szerintem fidesz mszdp lesz az.

Emami Bácskai Béláné 2015.10.13. 19:48:00

Ne már....ez mégis tányér volt egyszer...

2015.10.13. 19:49:12

Hülyék vagytok. A maszop a következő választásokon nem jut be Orbán házába, így felesleges ezen agyalni. Sokkal egyszerűbb lenne a szociktól átvenni a szervilis majmokat, hiszen ugyancsak egy szoci pártban lenne a helyük, de az már nemzeti. Remélem, valaki megjegyzi majd, hogy a blogger hülye.

willcox 2015.10.13. 19:49:58

@F.M.J.: Nem köpködtem, amit leírtam az tényszerűen igaz. Azt írtad, nem az a lényeg, hogy jó dolgot tesz-e, pedig szerintem ez a döntő. Orbán nagyon hatékony amiről Magyar Bálint nagyon érthetően ír a Posztkommunista maffiaállam című művében.

kvadrillio 2015.10.13. 20:03:07

FÖLÖSLEGESEN KOALÍCIÓZNAK, SENKI NEM FOG RÁJUK SAVAZNI.A SZOCIALISTA KORMÁNY KÉPES VOLT MAGYAR MEZŐGAZDASÁGOT MŰKÖDTETNI KIVÁLÓAN, ÖNELLÁTÓK VOLTUNK ÉS EXPORTRA IS JUTOTT(12 CUKORGYÁRUNK IS VOLT ÁFA-CSALÓK NÉLKÜL!), A MAI KAPITALISTA KORMÁNY OLYAN IMPOTENS, HOGY NEM TUD MAGYAR MEZŐGAZDASÁGOT MŰKÖDTETNI, A FÖLDEK PARLAGON HEVERNEK, A TERMÉNYEK, KUKORICA STB. KISZÁRAD, HA NEM ESIK ESŐ, MERT MEGSZÜNTETTÉK A TSZ-EKET ÉS AZ ÖNTÖZÉSES GAZDÁLKODÁST, HOGY AZ ÁLLAM ÁLTAL MEGCSINÁLT ÚJ FÖLDESURAK FÖLVEHESSÉK A FÖLDALAPÚ UNIÓS MILLIÓS TÁMOGATÁSOKAT ! EBBEN A MAI KAPITALIZMUSBAN CSAK A ÁLLAM/BOTCSINÁLTA MÉSZÁROS LŐRINC FÉLÉK "TUDNAK" MEZŐGAZDASÁGOT MŰKÖDTETNI, MILLIÁRDOKAT ELFELEJTENI...HAHAHAHA........

kvadrillio 2015.10.13. 20:06:57

...és.....mijaz..., hogy Orbánka keresi az utódját ??? TALÁN MEGENT CSALÁSSAL AKAR VALAKIT BEÜLTETNI A "KIRÁLYI " SÉ.KBE ??? A SZAVAZÓKRA NINCS IS SZÜKSÉG ??? MERT, HA MEGTALÁLJA , AKKOR AZ MÁR MINELNÖK IS LESZ SAVAZÁS NÉLKÜL ???:o)

Scagnetti 2015.10.13. 20:07:02

Ennyire nem jönnek Ferihez a szoci szavazók, hogy ilyesmivel kell riogatni őket?

lol7 2015.10.13. 20:07:36

"Az egy másik kérdés, hogy az az MSZP mennyit érne."
Miért, most ér valamit? Amúgy logikus lenne a szövetség, mindkettő simlis, politikusbűnöző kommunista párt, összenő ami összetartozik. Lehetne a nevük mondjuk Hazaárulók Szövetsége.

lol7 2015.10.13. 20:09:03

@kopasz barmok országa:
"Sokkal egyszerűbb lenne a szociktól átvenni a szervilis majmokat"
Már megtették. Nyuggereknek és birkameneteseknek hívják ezeket a volt III/III-asokat.

kvadrillio 2015.10.13. 20:15:31

EGY ÁLLAM, EGY KORMÁNY, BÁRMILYEN ÁLLAM ÉS KORMÁNY, AKKOR MŰKÖDIK JÓL, HA EMELKEDIK A TÁRSADALOM ÉLETSZÍNVONALA ! NEM EGYES EMBERKÉK JÓLÉTER, HANEM AZ EGÉSZ TÁRSADALOM JÓÓÓÓ...LÉTE !!! AZ UNIÓS PÉNZEK, AMIT AZ ORSZÁG KAP, (NEM ORBÁN KAPJA ! SENEM A KORMÁNY KAPJA , TEHÁT AMIT MAGYARORSZÁG KAP UNIÓS MILLIÁRDOKAT...7 ÉVES CIKLUSOKRA ELOSZTVA !!!!!!!) A MAGYAR NÉP ÉLETSZÍNVONALÁNAK EMELÉSÉT KELL, HOGY SZOLGÁLJA ! AZAZ, A MAGYAR KORMÁNY, A MAGYAR TÁRSADALOM FELEMELKEDÉSÉRE, ÉLETSZÍNVONALÁNAK EMELÉSÉRE KELL, HOGY FORDÍTSON !!!

EZZEL SZEMBEN..., 26 ÉV ALATT A MAGYAR TÁRSADALOM ÉLETSZÍNVONALA NEM NŐTT, HANEM A BÉKA SEGGE ALÁ ZUHANT !!!!! EZ A MAGYAR KORMÁNY ROSSZ MŰKÖDÉSÉT MUTATJA ! FÜGGETLENÜL AZ ÁLTALA LÉTREHOZOTT MÉSZÁROS LŐRINCEKTŐL.....

kvadrillio 2015.10.13. 20:27:54

az mszp..., ha akarta volna már rég leváltotta volna a fineszt ! DE ! NEM AKARTA ! :o), HANEM ÖSSZEDOLGOZOTT VELE A HÁTTÉRBEN, HISZEN VELE ŐK IS GAZDAGABBAK LEHETTERK, LEHETNEK !
ORB ÁN LEÁNYKÁJA MEG KITANULTA SVÁJCBAN A TURIZMUS.GURU TANFOLYAMOT, OICCT AZ APJA-ANYJA ÁLTAL ÖSSZEHARÁCSOLT HAZAI ÉS KÜLFÖLDI FÖLDEKET, INGATLANOKAT MAJD ÖSSZEFOGJA ÉS TURISZTIKAILAG IZGAZGATJA !!! HISZEN JÓ ÜZLET A TURIZMUS UGYE,,, ! :) A MAGYAR NÉP 70-80 %-A MEG TOVÁBB CSÚSZIK LEFELÉ A LEJTŐN..... BASSZA MEG !

Bafana 2015.10.13. 20:37:35

Quaestor nagykoalíció néven már összeértek. Amennyiben úgy alakulnak 2018-ban a dolgok, ahogy Samu bácsi nem szeretné, akkor nyilvánosan is összeállnak majd, kétsége ne legyen senkinek. Az egész "rendszerváltósdinak" semmi értelme nem lenne, fajtik nem azért pumpáltak beléjük annyi pénzt.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.10.13. 20:40:37

@willcox: "amit leírtam az tényszerűen igaz", "Orbán egy dologhoz ért igazán, elképesztő tőkéhez juttatja a sajátjait és saját magát"
- Erre írtam, hogy "szinpátiának semmi köze a józan értékítélethez". Akkor most lassabban. Ha OV valóban csak a nagybani lopáshoz és osztáshoz értene, akkor sosem került volna olyan helyzetbe, hogy ezt meg is tehesse, de főleg nem lenne képes megtartani ezt a pozícióját. Ezen kívül még számos olyan tulajdonsága van, amit profi módon gyakorol. Azzal, hogy alábecsülöd a képességeit, még nem ártasz neki, sőt. Csak olyan valaki lesz képes megszerezni tőle a kormányzást, aki értelmes elemző módon számol a képességeivel. Tehát nem egy Orbán útálunk gittegylet, hanem egy fajsúlyos ellenfél.

"Azt írtad, nem az a lényeg, hogy jó dolgot tesz-e, pedig szerintem ez a döntő"
- Ezt is vegyük át mégegyszer. Egy ember képességeit nem az határozza meg, hogy mire használja, hanem az, hogy milyen hatékonysággal. Attól, hogy a vizsgált illető tevékenysége x számú embernek ellenszenves, még nem jelenti azt, hogy nem céltudatos, vagy hatékony. Ne keverd a szezont a fazonnal!

Ami meg Magyar Bálintot illeti, mivel közszereplő, így elvileg jogosan tehetem nyilvánosság előtt kritika tárgyává. Nehéz eldöntenem, hogy egy utolsó mocskos szemétláda, vagy egy idióta a köbön. Az az ember egy cégéres majom. Minden politikai formációban van ilyen. Csak a példa kedvéért: Deutsch Tamás, Jávor Benedek, Karácsony Gergely, stb. Ilyen céltalan ütődött senkik véleménye nem lehet mérvadó semmilyen szempontból, csupán szociológiai tanulmány alapjául szolgálhat.

Tudományos libsizmus 2015.10.13. 20:44:00

Gigantikus méretű szarban lehettek, ha mér ezzel próbálkoztok, libsik,

Tudományos libsizmus 2015.10.13. 20:46:47

@czjanos:
Hát öcsém, ha a Fidesz a fekete özvegy, akkor az SZDSZ az micsoda?

Nemfajtalan srác 2015.10.13. 21:10:40

Az MSZP-nek múzeumban a helye, nem kormányban

Kormányzásra egyébként is a jelenlegi vezetői gernitúra alkalmatlan, a régiek meg csak egy gyenge utánérzetét tudták eljátszani a kommer önmaguknak, amíg be nem bújtak a súgólyukba a színpad alatt

Ez a párt egyszerre mutatja a totál öregkori elhülyülés (demencia postcox) és az ifjonti elmezavar(hebefrénia) tüneteit. Leginkább állatorvosi múzeumban a helye

kvadrillio 2015.10.13. 21:29:45

Nem biztos, hogy érdemes felkerülni Zsiga Marcell listájára - a Jobbik már vizsgálódik

Mint ismert, a napokban napvilágot látott a Szerencsejáték ZRt. (SZZRT) által dotált szervezetek listája, ezen olyan cégek, alapítványok, programok, önkormányzatok és magánszemélyek szerepelnek, akiket anyagilag is támogat a SZZRT. Azonban, léteznek olyan emberek is, akiknek a neve nem szerepel ezen a listán, azonban ott lenne a helye? Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint igen.

Szilágyi György keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a lista napvilágra kerültével egyidejűleg kiderült az is, hogy a tavaly Zsiga Marcellnak megalakított cég, a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft., milyen szakszerűen őrködik a szétosztásra szánt, támogatási összegek fölött, amelyekről egyébként korábban a SZZRT döntött.

Egyébiránt nem szabad elfelejteni, hogy arról a Zsiga Marcellről beszélünk, aki azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőjeként azt találta mondani, hogy

Magyarországon meg lehet élni 47 ezer forintból.

S, hogy milyen az élet: az egykori kormánypárti politikus jelenleg másfél millió forintot vesz fel, mint a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft. ügyvezetője. Lám, van, aki nem tud semmibe se belebukni.

Ezt példázza az a körülmény is, hogy Zsiga Marcell cégalapítására már 2014-ben kifizettek 456.522 forintot, de hogy mi alapján, azt nem tudni, hiszen a cégalapításra csak 2014. december 22-én került sor, míg a cégbíróságon való bejegyzés csak 2015. január 8-án történt meg - hangsúlyozta a jobbikos honatya.

Tehát egy olyan ügyvezető kapott több mint 400 ezer forintos támogatást 2014-ben, akinek a cége csak 2015-ben alakult meg - fordította le Szilágyi György a helyzetet.

....maaaarci !!! hááááá....neköd nem öléééég a havi 47 ezer ft ???? he ??????

NU, MOST MERNNYÉ INNEN A BÜDÖSBE, DE GYORSAN !!!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.10.13. 21:58:30

@imres: Téves, csak a Jobbikkal van meg a két legutolsó időközi óta. De nem baj, csak álmodozz...

kvadrillio 2015.10.13. 22:17:22

Az iráni parlament jóváhagyta a nagyhatalmakkal kötött nukleáris megállapodást
Forrás: kuruc.info/r/4/149706/

Az iráni parlament jóváhagyta a nagyhatalmakkal kötött nukleáris megállapodást Reklám Az iráni parlament jóváhagyta kedden azt a megállapodást, amelyet az ország az úgynevezett hatokkal (az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjával és Németországgal) kötött a nyáron - jelentette az iráni hivatalos média. Ali Hamenei ajatolláh, az Iráni Iszlám Köztársaság legfőbb politika és vallási vezetője, akinek jogában áll a végső döntést meghozni az országnak gazdasági és pénzügyi előnyökkel járó egyezményekről, korábban azt közölte, hogy a törvényhozásra bízza a megállapodás jóváhagyását vagy elvetését, a parlamenti döntést nem fogja felülbírálni. (MTI)

José Gusanomatonza • 13 órája

:)

Ez tetszik!

Kötik az egyezményeket ide oda, rágják a gittet!

De a világ egyik leg több atom fegyverével rendelkező törpe terror állama(IZRAEL) nem ír alá semmit, nem vesz részt a határozatok "szentesítésében" (tehát azt csinál amit a csökött parazita agyuk diktál) de kavarja a szart mindenűt és mindenkivel!

Minden országot, hatalmat, politikát bírál, utasít, de ő azt csinál amit akar! Talán ezzel a törpe terror állammal kellene kezdeni a rendrakást, nem az olyan államokkal akiknek nagy valószínűséggel még működő atom kütyüjük sincs!! Sem polgári, sem katonai!

PARAZITA MENTES SZEBB JÖVŐT!!!

kvadrillio:........JOSÉ-KA !... PUNKT AZÉÉÉÉ...LEHET EZT A TÖRPE MINORITÁST FÖLROBBANTANI, MERT TELE VAN ATOMMAL !!! :o)))))))))

Leptis Magnaq 2015.10.13. 22:51:24

@willcox: nem hát, ki nem szeret szegény lenni?

Toportyán Zsóti 2015.10.14. 07:18:54

Moszkovita nagykoalába simán beveszik a zombikokat is és még akkor is kisebbségi lesz az az agymosott tömeg akiket mint fajmagyarokat képviselnek.

bontottcsirke 2015.10.14. 07:56:42

A szerző komolyan tolhatja a drogot. Bár annyiban igaza van, hogy háttérmutyik mindig is voltak, de mindenki mindenkivel-ahogy a szexben szokás. Ezért viszont nem érdemes köpködni ez a 'fejlettnyugaton' is így van.

2015.10.14. 09:11:47

Elvagytok maradva! Néhány fontos brossúra!
"Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Tolsztoj Leo 1802! beszoptuk!
Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom... csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó! Márai Sándor
"A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." (Márai Sándor)
„Mi felakasztjuk a kis tolvajokat, a nagyokat kinevezzük politikai posztokra!” Mondta volt Esopus!

legeslegujabbkor 2015.10.14. 22:19:01

@F.M.J.: Senkisem tagadja, hogy Orbán a legnagyobb hazudozó. Azt sem, hogy egy link használtautó-kereskedőnek tűnik.
Valóban hatékonyan teszi tönkre az országot. Minden posztra tehetségtelen senkiket ültet, a szakemberek pedig már külföldön dolgoznak. Az EU pénzéből telik minden csókos kifizetésére. Amúgy voltál mostanában kórházban?
Magyar Bálintról azt írsz, amit akarsz. De el kell viselned, ha mások viszont elismerik a tudását.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.10.15. 14:20:37

@legeslegujabbkor: Tudom, hogy a fanatizmus kellemes dolog, amolyan radikális dágvány. Mihelyt le tudja adni valaki a gondolkodás igényét egy egyszerűbb tapskórus kedvéért, máris el tudja viselni az illető a velejáró együgyűséget.

Ha már olvastad a hozzászólásomat, akkor vehetted volna a fáradtságot a leírtak értelmezésére. Megfigyelhetted volna, hogy nem foglaltam állást sem OV ellen, sem mellette. Te egyszerűen nem vagy hajlandó az összetett gondolkodásra, csupán hajtogatod a hangzatos denagógiákat. Megpróbálod a másik fél véleményét leírni valamilyennek, amiről szó sem volt, de azt hiszed, hogy ezzel magasabb vitapozícióba kerülsz. Csakhogy bármennyire is hihetetlen számodra, előfordul, hogy a másik nem olyan hülye, amilyennek látni szeretnéd.

Tehát tételesen:
"Senkisem tagadja, hogy Orbán a legnagyobb hazudozó"
- Tényszerűen ostobaság. Ha így lenne, nem volna milliós szavazótábora.
Tehát, NEM mindenki ért egyet veled. Van aki tagadja az állításaidat..

"Azt sem, hogy egy link használtautó-kereskedőnek tűnik."
- Neked annak tűnik, de az OV-fanok rajonganak érte, és akkor is istenítenék, ha a nyílt utcán rúgdalná őket végig. Tehát ismét NEM mindenki ért egyet veled.

"Valóban hatékonyan teszi tönkre az országot. Minden posztra tehetségtelen senkiket ültet,"
- Anélkül, hogy vitatnám az O-kormány viselt dolgait a személyi kérdésektől az egyébb botrányokig, azt is tudni kell, hogy az előttük regnálók sem csináltak nagyobb jólétet, de azt is folyamatos eladósításból érték el. Tehát nem összességében az országot teszi tönkre, hanem eléggé elvitatható módon a sajátjainak oszt. Ez viszont bármennyire is csúnya dolog, a haverok is magyarok, és nem IMF érdekeltek, tehát nem az országot teszi tönkre, csupán pozícióhoz juttatja a sajátjait.

" a szakemberek pedig már külföldön dolgoznak."
- Vannak szakemberek, akik valójában, de ismét csúsztatás úgy kifejezve, ahogyan te teszed. Esetleg te külföldről blogolsz, vagy egyszerűen nem értesz semmihez.

"Amúgy voltál mostanában kórházban?"
- Voltam, látogatóban. Betegként nemigen járok orvosok közelében. Talán több reklámozott modern kaját kellene ennem, és akkor több szükségem lenne rájuk. Így csak jogsithosszabbíttatni, meg véradás alkalmával közelítem meg őket. Családon belüliek látogatása nem számít.

"Magyar Bálintról azt írsz, amit akarsz. De el kell viselned, ha mások viszont elismerik a tudását."
- Érdekes a felvetésed. Tehát, ha jól értem, akkor a te szubjektív megítélésed minden nyilvánvaló ellentmondásával szemben magától értetődő axióma, miközben egy sokszorta elutasítottabb, mint elfogadott, egyértelműen tehetségtelen levitézlett miniszter kritikája csupán magánvélemény. Ezt még át kellene gondolnod!

legeslegujabbkor 2015.10.15. 19:47:40

@F.M.J.: "bármennyire is hihetetlen számodra, előfordul, hogy a másik nem olyan hülye, amilyennek látni szeretnéd."
Te csinálsz a vitapartnereidből hülyét, én a véleményeddel vitatkozom.

Senkisem tagadja, hogy Orbán a legnagyobb hazudozó"
- Tényszerűen ostobaság.

Nem az. Amikor nem mond igazat, akkor kikacsint a táborára, hogy elértsék: most csak a külföld kedvéért mondok ilyeneket.

Azt sem, hogy egy link használtautó-kereskedőnek tűnik."
- Neked annak tűnik, de az OV-fanok rajonganak érte

A link autókereskedők nagyon jól el tudják adni a portékájukat, és közben rajonganak értük.

"bármennyire is csúnya dolog, a haverok is magyarok, és nem IMF érdekeltek, tehát nem az országot teszi tönkre, csupán pozícióhoz juttatja a sajátjait. "

Ha teljesítmény nélkül a közösből lopott pénzt ad arra érdemteleneknek, akkor tönkreteszi az országot. Az IMF lopás alatt a kamatokat érted, amit a kölcsön után fizetni kell, akkor tájékoztatlak, hogy rosszul jártunk nélkülük.

Esetleg te külföldről blogolsz, vagy egyszerűen nem értesz semmihez.
Kiváló érvelés

Tehát nem érdekel vagy nem tudod, mi van mostanában a kórházakban. Kifizették már az adósságukat? Vagy lekapcsolták már a fűtést is.

Magyar Bálintról neked is van véleményed, meg nekem is lehet. A sajátunkat ne fogadjuk el mindenek felett állónak, ha kérhetném.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.10.16. 17:53:22

@legeslegujabbkor: Még utoljára megpróbálom megértetni veled a problémát, bár nem látom sok értelmét. A jelek szerint a gond az, hogy nem a jelentésüknek megfelelően használod a szavakat. Ezen túl az is probléma, hogy ennek megfelelően nem a jelentésüknek megfelelően értelmezed mások mondandóját.
Tehát.: Nem vitatkozhattál a véleményemmel, mert nem fogalmaztam meg véleményt, csupán rámutattam a tárgyi tévedésekre. Nem mondtam, hogy OV jó kormányfő, azt sem, hogy nem az. Azt mondtam, hogyha elegendő támogatója van, tehát nagyságrendet képvisel, akkor nem hiteles azt állítani, hogy mindenki ellene van, mert nem igaz. Nem arról volt szó, hogy x, vagy y, vagy párt, vagy csoport, vagy akárki, hanem hogy bárkik, de sokan. Teljesen mindegy, hogy cinkosságból, összekacsintásból, szimpátiából, vagy érdekből. Ez az összefüggés vonatkozik a legtöbb félreértelmezésedre, ezért most nem fecsérlem az időt az újbóli tételes válaszra.

Ami nem a magyar nyelv helytelen értelmezéséből fakad:
„Te csinálsz a vitapartnereidből hülyét, én a véleményeddel vitatkozom.”
- Hülyét nem lehet csinálni senkiből sem, legfeljebb leleplezni a hülyeségét. Véleményt pedig nem fogalmaztam meg, tehát a mondat ezen része is értelmetlen.

„Az IMF lopás alatt a kamatokat érted, amit a kölcsön után fizetni kell, akkor tájékoztatlak, hogy rosszul jártunk nélkülük.”
- Tipikus konformista megközelítés. Mindig a pillanatnyilag kényelmesebb utat követni. Így vezetik a haszonállatokat is, hiszen egyiknek sem jut eszébe, hogy az út a vágóhídon végződik. Ezért nincsenek cukorgyáraink, ezért volt eladva a fővárosi ivóvízkészlet, meg egy csomó más városé is, ezért nincs egy rakás mindenünk, ami megvolt, mert pillanatnyilag az épp regnáló vezetésnek könnyebb volt eladni, mint megdolgozni a megtartásukért.

„Kifizették már az adósságukat? Vagy lekapcsolták már a fűtést is.”
- Ballib ajvékolás. Sehol sem kapcsolták le a fűtést, most kezdik átvállalni a kórházak adósságát is. Amikor az önkormányzatokét vették át, ugyan ezetket a szövegeket lehetett hallani. Az a gond a ballib megmondókkal, hogy bár lehetne értelmes és valós alapokon megfogalmazni kritikákat, de vagy túl hülyék hozzá, vagy minden lehető módon sárosak a közéletben, ezért olyasmikkel szórják tele a médiát, amin értelmes ember csak szánakozni tud. Pl.: amikor telepufogták a sajtót, hogy megszűnt a sajtószabadság, vagy mind a kétezren kivonultak az utcára, és azt harsogták, hogy nincs szólásszabadság. Jó, hogy nem futottak ki valahová elpanaszolni, hogy gátolják a szabad utazást. Miért nem azt mondták, hogy a közmédiát önreklámra használja a kormány. Az valós lett volna, csakhogy ők is azt tették, amikor „dübörgött a gazdaság”. Szánalmas tyúktolvaj banda. Csak az fáj nekik, hogy most nem ők fogják a merőkanalat a húsosfazék mellett.

„Magyar Bálintról neked is van véleményed, meg nekem is lehet. A sajátunkat ne fogadjuk el mindenek felett állónak, ha kérhetném.”
- Persze hogy kérheted, én is ugyan ezt kértem kicsit hosszabban megfogalmazva tőled, amikor elmagyaráztam, hogy a kinyilatkoztatásaid, miszerint „Senkisem tagadja, hogy Orbán a legnagyobb hazudozó”, nem állják meg a helyüket, mert tudvalevő, hogy emberek százezrei gondolják másként, függetlenül attól, hogy igazuk van-e, vagy sem. Te akkor ezt sérelmesnek találtad, pedig mint fentebb rámutattam, önellentmondásba estél, most meg sérelmezed, hogy leírtam a véleményem, pedig én nem fogalmaztam úgy, mintha az össztársadalmi vélemény lenne.

legeslegujabbkor 2015.10.16. 18:46:39

@F.M.J.: Egy szavadat sem értem, mert egyik sem mond semmit. Csak kavarsz.
süti beállítások módosítása