Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Schiffer és Kövér - egy brancs

2015. augusztus 09. - Európa Kávézó

Milyen demokratikus ellenzéki párt, amelyik Kövér Lászlót hívja meg egy pódiumbeszélgetésre? Azt az embert, aki körbegyalázott már mindenkit aki nem ért egyet a Fidesz aznapi véleményével, egyúttal kiátkozva magyarok millióit saját hazájukból. Ez a párt az LMP. Menthetetlenül Orbán kiszolgálói.

Teljesen mindegy, hogy mikor, milyen módon árnyalta, kvázi vitatta Schiffer András Kövér László szokásos vadulását egy tegnapi fórumon. A helyzet az, hogy az LMP Ökopolisz Alapítványa levelet írt ennek az alaknak, vagy telefonon felhívták a házelnököt (rettenet...), hogy ugyan nem venne-e részt a mi pártunk rendezvényén? Elindult az időpont-egyeztetés, hogy mikor ér rá Magyarország egyik fideszes közjogi méltósága és az elvileg a leváltáson ügyködő szervezet között. Hogy miért a Fidesz egyik verbális verőlegényével kell dumálni az LMP első emberének hazája jövőjéről, az rejtély. Vagy nem is az.

A mai napig különös, hogy 2010-ben hogy tudott az LMP elindulni a fővárosi önkormányzati választáson. Jávor Benedek - akkor még LMP-s politikus - három nappal a határidő előtt reménytelenül nyilatkozott, majd vidáman, hogy a határidő napjára csoda történt: összegyűltek a kopogtatócédulák... Azóta is tart a csoda: néhány századdal ez a képződmény mindig átugorja az öt százalékot. Korábbi vállalásuk, hogy egyenlő távolságot tartanak a "zelmúltnyolcév leszerepelt politikusaitól és pártjaitól" és a Fidesztől, már a múlté, ha valaha is igaz volt. Schiffer sosem ül le MSZP-s, DK-s politikusokkal, de a Fidesszel és a Jobbikkal tüntetően szerepel. 

Olyan a kép, mintha semmi más feladata nem lenne Schiffernek, mint Orbán korábbi ügyvédjének, hogy azzal a pár százalékkal (ezek szerint néhány századdal mindig 5 fölött) elhitesse, hogy ő bizony sem azokat, sem ezeket nem szereti és majd váltóerő válik belőle. Kicsit felháborodik a kormány ellen a parlamentben, aztán ott üldögél velük napernyők árányékában. Elfelejt reagálni az MLSZ-ben a Fidesz, amúgy Vona közelében dolgozó Török Gábor szavaira, miszerint az LMP és a Jobbik közötti fal lebontható lenne. A hallgatás egy ilyen horderejű kérdésben megengedhetetlen - hacsak nem az egyetértés jele...

Volt egyszer egy ígéret, hogy lehet más a politika. Az ezt a nevet viselő formáció vezetője hatalommal való visszaélésért feljelentett egy kormányzó miniszterelnököt - azóta kiderült, hogy ártatlanul. Egy másiknál, a jelenleginél nem lát ilyen problémát. Akkor egy beruházás jött volna Magyarországra és ügyészért kiáltott, most meggazdagodott a papa, a feleség, a vej, a gázszerelő és a teljes pereputty. De ez őt nem zavarja. Nem zaklatja Polt Pétert, a korábbi fideszes képviselőjelöltet holmi beadványokkal.

Schiffer és Kövér egy brancs. Aki a nyílt utcán durván elkerget egy tőle kérdezni akaró szocialistát, de dumcsizik a másokat férgeknek nevező figurával, az hiteltelen és jellemtelen ember.

Kár, hogy a ballib értelmiség egy része éveken át beszopta ezt a hazugságot. És egy részük még mindig nem látja a valóságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr37693534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aaabbbccc 2015.08.09. 15:22:55

es aki a kovetkezo valasztason nem fog ossze a dk-val (pl mszp) az is a fidesz embere lesz, gondolom

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.09. 15:48:42

Ha az LMP tagságának többsége esetleg nem is ért egyet Schiffer Andrással, akkoris minimum egy elhatárolódást elvárnék tőlük. Így olyan szaga van a dolognak, hogy ők mindenben támogatják Schiffer Andrást. Pedig az LMP többre érdemes párt lehetne, ha időben meg tudnának szabadulni az elborult utópisztikus és globalizáció, illetve minden ellenes Schiffertől.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.08.09. 15:50:58

@aaabbbccc: Nm erről van szó, hanem arról, hogy a Schiffer külön utassága kontraproduktív . A Fideszt nem lehet úgy leváltani, ha mellette folyamatosan dörgölőzünk hozzá.

makokriz 2015.08.09. 16:12:11

Elképzelhető, hogy ezzel a gesztussal Schiffer, érzékeltetni kívánja, hogy ő és az LMP a Fidesz és a Jobbik oldalán áll.
Ez az is bizonyítja, hogy "sosem ül le MSZP-s, DK-s politikusokkal, de a Fidesszel és a Jobbikkal tüntetően szerepel."

Vagy tudja, hogy a demokratikus baloldalról további szavazókat nem tud gyűjteni, s próbálkozik a jobboldalnál . . . és próbál középre pozíciónálni pártját, hogy majd 'billenő párt' lehessen.

Lilla50 2015.08.09. 16:21:40

Schiffer nem különutas, hanem igaz zöldbalos :)
Nomármost:
Ha Magyarországnak kell egy valódi népnemzeti baloldali párt, hát Schiffer épp alkalmas arra.
Világos?!
No és mit szólnak ehhez a pártja tagjai?
444.hu/2015/08/09/kover-laszlo-ha-a-jobboldal-egy-gyongyvirag-es-a-baloldal-egy-ibolya-akkor-az-a-kulonbseg-koztuk-hogy-a-gyongyvirag-nem-gyuloli-a-nemzetet/

Dániel Galsai 2015.08.09. 17:40:27

@aaabbbccc: Annyira helyes és világos hozzászólás, hogy nem is csoda, ha a szerzőnek ez nem jutott eszébe!
Már szinte unalmas leírni: olyan emberek, blogok, szerzők átkozzák most Schiffert, akik amúgy a párbeszéd szükségességéről, a más vélemény tiszteletéről és a toleranciáról papolnak!
Szegény Schiffer! Én gyakran fárasztóan egysíkúnak tartom ezt a mániákus zöld-politikát, nem is szavaznék az LMP-re, de az gyalázat, ahogy ez a siserahad a torkának esik! Ezerszer elmondta: nem áll be egyik oldal mögé sem, független akar maradni, nyilván abban bízik, hogy egyszer esetleg ő lehet a mérleg nyelve, és akkor megvalósíthatna jó pár dolgot a saját terveiből, eszményeiből...! Ennyi...
És a szánalmas szubkultúra, a romkocsma filozófusok és az ultra és balliberális töredékek most hörögnek, hogy miért beszél Kövérrel és miért nem állt össze a szocikkal! Miért állt volna össze?! Hogy legyen még egy bohóc Gyurcsány - amúgy teljesen reménytelen és tehetségtelen - cirkuszában?! És miért hívja meg őt, őket?! Kövér egy komoly potenciál a kormányban - még ha ez a kíváló europakávézónak fáj is... Vele érdemes vitatkozni. Mit csináljon az ÖSSZESEN 20%-nyi , négy pártból álló baloldallal?!?! Még egy teljesen tartalmatlan, semmiről nem szóló, átkozódó Szárszói Találkozót, amin már az épeszű baloldaliak is csak röhögnek és szégyenkeznek?!?!?!

mortullus 2015.08.09. 18:41:30

Az LMP-nek saját erőből van újra frakciója a megfelezett Országgyűlésben. Míg a többi szélsőliberó mikro-, és hobbipártnak megy nincs. Ennyit erről.

belevauvau 2015.08.09. 18:55:13

@Dániel Galsai: szvsz ebből a beszélgetésből annyi a leszűrhető tanulság, hogy a két partnernek nincs egy petáknyi jövőképe. Részemről nagyon is sajnálatos dolog, hogy Magyarország legnagyobb, egyben kormányzó pártjának második embere, nem rendelkezik jövőképpel, vagy arra.vonatkozó távlati tervekkel. Szemben Gyurcsány Ferenccel, aki legalább rendelkezik olyan tervekkel és elképzelésekkel, amelyek a jövőre nézve életképes alternatíva a jelenlegi zsákutcás politikának.

program készítő 2015.08.09. 19:19:50

Per aspera ad astra = "göröngyös úton a csillagokig," jelentése = minden emelkedés küzdelemmel jár.
.Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) . Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum. Új Nemzedék Mozgalom (Bajnai.Gyurcsány ),Ifjú Szocialisták.Védegylet (civilszervezet)

Marianna Hetyési 2015.08.09. 19:31:15

@aaabbbccc:
nem hiszem, hogy igaz lenne, amit most leírt.
Honnan veszi, hogy a DK így viselkedne?

aaabbbccc 2015.08.09. 20:08:34

@Dániel Galsai: bal oldal igyekszik elfelejteni, hogy 2008 kornyeken az LMP a Gyurcsany-Bajnai kormany levaltasara jott letre. Amikor megerezte a hatalom es a penz lehetoseget par gerinctelen alak kivalt belole (PM) de szerencsere az arulasuk ara oriasi pofaraeses lett. Es Schiffer azert sem akar restauraciot, mert azokban a kerdesekben, amelyekben az LMP kritikus, a Fidesz es az MSZP/DK/stb egy kovet fuj, pl TTIP.

aaabbbccc 2015.08.09. 20:20:37

@The Ghost Wolf: a kulonutassag mint jelzo annyira de annyira avittas, lancos kutya is lesz meg belole ?

beduka 2015.08.09. 21:48:27

.....-"Egy brancs maguk!"-a fegyőr megjegyzése a "Tanú"c. film Markó utcai vesztőhelyén, amikor kiderül hogy Pelikánt mégsem akasztják föl,sőt elengedik.....mindkét szereplő az előző évtizedek a nem létező "kommunista"(?)nomenklatúra leszármazottja, haszonélvezője volt.Gondoljátok hogy a mai Házelnök a "Szoc. Hazás" ősökkel kellett hogy felvételizzen a jogra?Mondjuk meg is látszik habitusán, a Kínai Nagy Falat hosszában ledönthetnénk a pasassal akkora bunkó-igaz az intelligencia nem tanultság kérdése, Szóval hogy is állunk napjainkban a kontraszelekcióval?A hadseregben az a szólás-mondás járta, hogy ha a sz@r fölkerül a polcra, leveri a befőttet! ????

beduka 2015.08.09. 21:53:20

@beduka: ...az előző évtizedekben a nem létező....

Estevan Sely 2015.08.09. 22:06:22

ezek a szemetek 1-másra akadtak

Dániel Galsai 2015.08.09. 22:43:50

@belevauvau: Már ne haragudj, de ez egy minden alapot nélkülöző hitelv, tőszomszédságban az elmebajjal! Lehet gúnyolódni a szobrokon, gátakon, új fővárosi buszokon, stadionokon, rezsicsökkentésen, európai vitákon, határon túliak integrálásán - a tény, hogy Gyurcsány(ék) 8 év alatt, nem hagytak semmi mást Magyarországra, csak a csődöt, az önfeladást, a pitiséget!
A balliberális kurzus hagyott ránk egy "vaskefét" a Dózsa György úton, ahová még maguk sem mennek ki, ami inkább az 56-os forradalom gyalázata, mit emléke... A mellett nem tudsz EGYETLEN dolgot mondani, ami ez után a pszichésen sérült alak után az országra maradt volna!
Ez nem Orbán reklám: többször tévedett, hibázott, méltatlan emberek is vannak mellette pozícióba, de a két kurzus egyszerűen összehasonlíthatatlan! Az egyik oldalon egy szervilis, bulvár- bohóc, a nyakában a liberálisokkal, elvtelenül, lefeküdve az IMF-nek, Hagyó és Zuschlag kifizetésekkel....
Orbán után akkor is marad valami, ha három év múlva a " Baloldali Megélhetési Elmebajok Pártszövetsége" nyerne! (Szerencsére erre szinte nincs esély...) Maradnak - igen ! - a pályák, a baloldali polgármesterek is használhatják őket... Marad a Vigadó, az általatok gyalázott, MNB által vásárolt nemzeti kincsek, az elkészült szobrok, a határon túliak visszatért hite, a Vár. a balliberálisok által elbaltázott, végül Tarlós által befejezett 4-es metró, a Gyurcsány által fölvett IMF hitel visszafizetése, az egész " merjünk kicsik lenni!" ócskaság átlépése...!
Ha máson nem, a közvélemény kutatásokon elgondolkozhatnál: Gyurcsány (és a többi töredék...) gyalázkodik, az EU-ba jár hetente feljelenteni, mocskolódik, destruál... És ennek ellenére a Fidesznek EGYEDÜL kétszer annyi a népszerűsége, mint az egész balliberális bolhacirkusznak! Ugye nem gondolod azt, hogy azok mind trafikosok, földtulajdonosok és oligarchák?!?!
Egyszerűen gondolkozó emberek, látják a különbséget, és nem romkocsmai hőbörgőktől tanulják a valóságot...!

legeslegujabbkor 2015.08.12. 21:40:33

@Dániel Galsai:
"a tény, hogy Gyurcsány(ék) 8 év alatt, nem hagytak semmi mást Magyarországra, csak a csődöt, az önfeladást, a pitiséget!"

"Soha nem látott magasságba, 25 ezer milliárd forint fölé emelkedett júliusban a költségvetés adóssága az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint. Az adósság most 1377 milliárd forinttal haladja meg a tavaly év végi szintet. Az emelkedés az ÁKK szerint átmeneti, az év végére a GDP-arányos adósságszint csökkenni fog - írja a Világgazdaság.
A központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 25 258,1 milliárd forintot tett ki június 10-én – olvasható az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelentésében. Ilyen magas szinten még soha nem járt az adósság, 25 ezer milliárd forint fölé nem került még az állomány."

Hurrá!

Dániel Galsai 2015.08.13. 09:26:05

@legeslegujabbkor: Kedves "ellenérvelő"! Az is egy picit baj, hogy nem az eredeti, a cikket jellemző arrogáns problémafelvetésre reagálsz...( Schiffer-Kövér találkozó) DE az valóban nagy baj, hogy még az én válaszomra se...
Az államadósság egy bonyolult, összetett probléma, függ a változó forint árfolyamtól, az év elején általában "elszalad" a hiány, a második félévben javul az arány (a NYUGATI szakértők szerint is 74% alatt lesz a GDP arányos államadósság az év végére, szemben a 2010-es több, mint 83%-al...)...
Ám nem erről volt szó, nem ez volt a téma! Én azt próbáltam felidézni, elmagyarázni, hogy - csak őszintén végig kell gondolni! - hogy a Gyurcsány-Bajnai érában úgy jutottunk el a csőd közelébe, odáig, hogy előbb vettünk föl IMF hitelt, mint a görögök (!!!), hogy KÖZBEN SEMMI NEM ÉPÜLT, ha úgy tetszik "semmit nem kaptunk érte cserébe"!!!
Nem volt rezsicsökkentés, csak évente több növelés (lehet rajta gúnyolódni, hogy mennyi az annyi - édesanyám nem magas nyugdíjas, neki nagyjából havi 10 ezer...), nem épültek gátak, nem volt érdemleges béremelés (pedagógusok, most ősszel lesz az egészségügyben...), és - igen! - nem épültek szobrok, múzeumok, stadionok, egészen a sokak által kiátkozott, MNB által visszaszerzett, megszerzett műkincsekig...!
Én azt állítottam, és most is állítom, hogy akárhogy kutatunk az emlékeinkben, a Gyurcsány érában volt a teljesen kegyeletsértő "Vaskefe" és az elbaltázott 4-es metró, háromszoros áron, befejezetlenül... Slussz!
A többi az kórházbezárás, áremelés, "merjünk kicsik lenni" és "nincs ingyen ebéd"...
Én nem Orbán propagandát akarok csinálni, csináltak ők is jó néhány hibát! De azt látni kell, hogy egy ország költségvetése az egy dinamikus egység: nem csak számokból áll! A rezsicsökkentés kézzel fogható haszon, ahogy a felépült stadionokban egy következő kormány is rendezhet eseményeket (nem csak focit!), a Kossuth tér itt marad, ahogy a műkincseket sem fogja hazavinni Matolcsy, ha egyszer lemond... Utóbbihoz hasonlót amúgy minden normális európai jegybank vásárol, ez nem pénzszórás, ez a nemzeti vagyon növelése és biztosítéka!
Több mint negyed százada foglalkozom közélettel, írok politikai jellegű írásokat, de őszintén megmondom, igazából magam sem értem, hogy Gyurcsányék miképpen tudták a csőd közelébe kormányozni az országot, úgy, hogy közben SEMMI KÉZZELFOGHATÓ nem maradt utánuk! Csak a teljes lelki nihil és a csődközeli ország...
Alighanem amíg a világ világ, minden hatalomnak lesz "klientúrája", akik mindig jobban fognak járni, mint az átlagember. A lényeg - mint mindig - az arányokon múlik! Leegyszerűsítve: hogy azon kívül, hogy ők jól keresnek, mi haszna van ebből az országnak! Gyurcsány alatt nem épült semmi, de legalább voltak megszorítások, és így jutottunk el a 83%-ig.... Most épültek amit felsoroltam (közel sem teljes a lista...) , van pénzügyi tartalék, a gazdaság két lábon áll, az EURÓPAI (tehát nem kormány) adatok szerint a fontos adatok szerint folyamatosan dobogósok vagyunk, és így állunk 74%-on...
Ezeket az adatokat - de inkább mondjuk azt: "tényezőket" - illik összehasonlítani, én ezt próbáltam, erről beszéltem!
Üdvözlettel!

legeslegujabbkor 2015.08.13. 20:33:12

@Dániel Galsai: Arra reagálok, amire csak akarok.

Azon pedig vitatkozhatunk, hogy melyik hatalom mennyi lóvét lop a közösből, de ugye nem azt akarod írni, hogy az átláthatatlanul költött közpénzből kevesebbet lehet lopni, mint amikor némi betekintésünk volt a pénzmozgásokba.

Dániel Galsai 2015.08.15. 03:37:32

@legeslegujabbkor: Arra reagálsz amire akarsz, de szerintem az minimum illendő, hogy valamennyire az eredeti témánál maradjunk! Már csak azért is, mert csak így lehet elvi vitát folytatni...
A "teljesen átlátható közpénz" az valami olyasmi, mint a Yeti, a hegyi ember, mindenki beszél róla, de még senki sem látta... Az elmúlt 25 évben még nem volt egyetlen olyan közbeszerzés, közpénzből megvalósult beruházás sem, ahol valaki valakiről nem derítette ki, hogy az közel áll az éppen aktuális kormányhoz! Vagyok annyira jóindulatú (talán naiv, de mindenképpen logikus....), hogy én ezt még bizonyos szinten meg is értem: kis országban élünk, mindenki kapcsolatba hozható mindenkivel, pláne egy viszonylag szűk üzleti világban. És azt is nagyjából érthető emberi dolognak tartom, - természetesen tisztességes, ésszerű keretek között! - hogy senki sem az ellenségét preferálja egy "vagy-vagy" helyzetben.... Nem akarok könnyű ziccereket leütni, de Zuschlág, Hagyó, a 10 millárdért soha meg nem épülő Kormányzati Negyed, vagy a háromszorosába kerülő, amúgy teljesen ésszerűtlen nyomvonalú 4-es metró az "betekintés" volt a "pénzmozgásokba"?!?! Na, ne nézzük már egymást hülyének!
Ezért közelítettem, és közelítem mindig éppen ellentétes oldalról a kérdést! Mi az ami MEGVALÓSULT, mi az ami kormányokon átívelően AZ ORSZÁGNAK megmarad, az ilyen-olyan közpénzből megvalósult beruházásokból?! Tárgyi, de szellemi értelemben is!
Nos, ebből a szempontból - nem akarom megismételni az elég beszédes listákat! - az arány a Gyurcsány-Bajnai érára nézve, finoman szólva gyalázatos!
Uff, én beszéltem!
süti beállítások módosítása