Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Dopemant saját felkérői hagyták cserben

2015. június 08. - Európa Kávézó

Szerdán tartották az első tárgyalást a 2013 szeptemberében ledöntött hungarocell Orbán-bábu ügyében. A műsorvezetőt, Dopemant garázdasággal vádolják. Vártunk pár napot, hátha történik valami, de a mai napig nem szólalt meg a szervezők egy része és a zenész szakma sem - a rapper mellett. Csak a Szolidaritás viselkedik tisztességesen.

Az Európa Kávézó várja az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért reakcióját, ahogyan a művész szakma kiállását is Dopeman mellett. A koncepciós per Bacsó Péter A tanú című filmszatíráját is felülmúlta, de mindazok, akik Dopemanből amúgy vállalhatatlan "alternatív köztársasági elnököt" csináltak, mélyen hallgatnak azután, hogy egykori támogatottjuk bajba került.

A per úgy áll, hogy a „tanúk” és a feljelentők azonosak voltak, magyarán a feljelentő tanúskodott a maga feljelentése mellett. A „tanúk” közül egyik se volt jogvégzett, ugyanakkor gyakran használtak jogi terminusokat, azaz mintha a szájukba adtak volna szövegeket. A „tanúk” egyike se volt jelen a szobordöntésen, beszámolóik a médiában tapasztaltakra korlátozódtak.

Minden „tanú” előadásában szerepeltek azok az elemek, amelyek látszólag bizonyítják a garázdaságot, mivel annak jogi fogalma szerint az követi el, aki „olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen”. A riadalom, félelem, megbotránkozás szavak és azok metaforái minden vallomásban szerepeltek.

Miközben a vád az erőszakos, riadalmat keltő magatartás: a tárgyalás Dopeman „Bazmeg” című számának szövegének a felolvasásával kezdődött, mintha a vád azt akarná sugallni, hogy a dal önmagában erőszakos lenne.

A klipet egyébként 2011-ben, az Együtt–Korszakváltók későbbi alapítói közé tartozó Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport október 23-ai tüntetésén forgatták. A Facebook-csoport azóta beolvadt az Együtt pártba, mivel az megszüntette platformjait, így a Facebook-csoport adminisztrátora, Juhász Péter alelnökké nőtte ki magát. Hallgatása azért is gyanús, mert éppen maga hozott létre olyan virtuális platformot, amely a szabad véleménynyilvánítás mellett tört lándzsát, ők kérték fel Dopemant - máig felfoghatatlan okokból - alternatív köztársasági elnöknek. Nem szólal meg az Együtt párt első embere, Szigetvári Viktor sem, pedig a szobordöntés-akciót a korabeli tudósítások szerint a párt logója alatt is hirdették - még ha a rendezvény fő házigazdája a Szolidaritás is volt - elsőszámú szónoka az azóta külföldre elgaloppozott Bajnai Gordon, aki utóbb szintén elhatárolódott, mintha meglepte volna a szobordöntési akció. Nem szólal meg a Párbeszéd Magyarországért Párt sem, pedig amíg nem szakítottak az Együtt–Korszakváltókkal, addig Karácsony Gergely (PM) volt a párt kommunikációért felelős vezetője, egy ilyen performansz megrendezése pedig alapos kommunikációs irányítást igényel.

Most, és akkor is egyedül a Kónya Péter vezette, az Együttől azóta már leváló Szolidaritás vállalta a szolidaritást Dopemannel. Részt is vettek a tárgyaláson. Ez a korrekt magatartás.

Nem áll ki a zenész szakma sem Dopeman mellett és csendes az értelmiség is, amely végignézte a kordonbontást, 2006-ban  Budapest felgyújtását, és azt is, amikor a fideszes viccember, Fábry Sándor leköpte Gyurcsány Ferenc fotóját.

Pedig egy fotó leköpése is okozhat annyi megbotránkozást, riadalmat, mint egy hungarocell bábu ledöntése.

Ilyenkor pontosan tudjuk, miért tart ott a demokrata oldal és a balliberális értelmiség, ahol. 

Lent.

Hogy akarnak egy egész orbáni rendszert lebontani, megdönteni, ha egy bábu jelképes ledöntése nyomán szervezett kirakatper esetén is passzívak maradnak?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr547527296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mogyorósi István 2015.06.09. 13:54:52

@6.Lenin: Kiemelni az ellenzékét? Pénzt nem ad. Akadályozza őket ahogyan csak tudja.
Egyedül az időnként előnyökért vele kokettáló Schiffert támogatta. Frakció ügyben egészen biztosan, de mintha valami anyagiak is lettek volna az egyik alkalommal.

Ezzel szembeni állítás, valóban feszelgés.

6.Lenin 2015.06.09. 13:55:10

@Mogyorósi István:

Az ellenzék részéről érthetőnek tartom ezt a fajta -szerintem értelmetlen-szardobálást, hiszen nincs elfogadható, valódi alternatívájuk.

A Fidesz részéről eddig nem találtam elfogadható indokot arra, hogy miért igyexik ezt a tehetségtelen bandát felemelni a saját maguk által kiharcolt pozícióból.

Ha 19=20-1, akkor elég szar a jövőt illető kilátás, bár egem ez sem zavar már túlságosan-70 felett.

6.Lenin 2015.06.09. 14:01:14

@Mogyorósi István:

Ez nekem új.
Anyagilag is támogatni kellene az ellenzéket a kormányon lévőknek?

Eddig azt hittem, hogy az ellenzék szerepe az, alternatívát kínálva meggyőzze a választókat, miért is érdemes inkább rájuk szavazni.

A logikád szerint, ha én azt mondom a szomszédomra, hogy ő 1 szemét geci, attól én már nem lehetek az?

Érdemes volt ide benézni, mindig tanul valamit az ember fia.

látens liberális 2015.06.09. 14:03:57

Kedves kommentelők!
Nagyon jól szórakozom.
Köszönöm

6.Lenin 2015.06.09. 14:10:41

@látens liberális:

Végeredményben még 1 igazi liberális sem tehetne mást, hiszen minden kommentelő véleményét el kell(ene) fogadnia.
Így elég viccesre sikeredett a tiéd is.

6.Lenin 2015.06.09. 14:13:52

Részemről csak ennyit fizettek ki előre, de azért tanultam is 1-2 dolgot.
Már megérte, bár a sztorí szart sem ért.

krokodil 2015.06.09. 14:16:57

@Mogyorósi István: pont így fogalmaz egy kriptonáci mint te, mondom, h kriptonáci párt vagytok amióta létrjöttetek: felsorolsz 91 minősítést nem egész 1 nap leforgása alatt (kár, hogy most nincs hozzá meghamisított, 17 %os közvélemény-kutatás :DDD).

te vered ki a btk-t, nem dopeman, mert ezek az állítások súlyosabbak. sötét szobában, ahogy a médiából is tudhatjuk, kokainnal, amfetaminnal, thc-val. minden szuper, pénz érkezik "valahonnan", megteheted. csak tudod a túlkapásokkal az a baj, hogy ha felhalmozódnak egyszer azon veszed észre magad, hogy nincs kilincs az ajtódon.

a kesztyűt nem nem akarod, hanem nem tudod felvenni, mivel:

az ide linkelt bizonyítékaid kontextusából és időségéből is kiragadottak! (vigyázz, ne egy retorika könyvet vegyél elő, ne keverd össze még egyszer, hanem egy logikát :D)

ezért stylustalan vagy sem, nietzschei vagy sem, olvasd már el a tudósításokat te szerencsétlen, kisebbségi komplexusos őrült, hogy a vád mit gondol arról, ki szervezte a tüntetést, jó?

ne velem vitatkozz, a váddal!

ja, velük nem mersz! az más! ezért is az az álláspontod, hogy a szolidaritás szervezte. értem. meg is értem. de ettől ne hazudj, főleg ilyen kenetteljes, aljas stílusban.

ja, érveid sincsenek, ehelyett jössz az álértemiségi bullshittel, nietzschei, óóó, "justitia", óóóó -- igazán sajnálom, hogy, amikor értelmiséginek akarsz mutatkozni, csak az idegen nevek s szavak felét tudod leírni.

nem tudsz olvasni a sorok közt, ami szintén nem értelmiségi létre utal. sehol senki, sem én, sem más, nem állította, h a mi véleményünk az együtt párt szervezése. érted? belefér a sok nietzsche közé a kis buksidba, hogy ezt a vád állította? vagy nemcsak buta vagy, hanem lusta is?

azok után pedig, hogy sikerült olyan megállapítást tenned, hogy a "magyar nyelv logikája", ami szerfelett szórakoztató, nem vagy hiteles abban, hogy másokról olyanokat állíts, hogy több profiljuk van, mert te rájössz a szövegből.

azok után, hogy te magad buktál le, hogy egy másik nicken neked szegezett kérdésre véletlenül ebből a profilból válaszoltál, szintén nem vagy hiteles e tárgykörben.

amit ide hánytál nyelvből, az nem bizonyíték. a retorika, úgy mint a filozófia, természetesen szintén a logikából fejlődött ki. ugyanakkor megint magad alá tettél. a nyelv logikáját a LOGIKA TUDOMÁNYÁGA és társtudományai vizsgálják, így pl. a fuzzy logika, a szemiotika, neurolingvisztika stb. a retorika véletlenül sincs köztük, de ez se baj, elnézem neked, aki szerény képességei (pl. nem talál meg egy csillag ádám videót vagy egy nol.hu cikket) ellenére nagypofájú, amit azzal kompenzál, hogy sokat emlegeti nietzsche -t...

a konklúzió az egy olyan szó, amit nem tanultál meg használni, főleg azért mert semmi értelme annak, hogy a "konklúzió tekintetében". :-) és senki semmilyen konklúziót nem vont le. jelentése ugyanis: összegzés+val/vel. de ezt se keresd retorika könyvben, jó? :D

végezetül: a 2013 őszi akciót az együtt, a pm és a szolidaritás szervezte a vád szerint. tehát a vád szerint.

nem az itt kommentelők szerint, te kis nietzsche-bubus, fő logika szakember, aki a logikát a retorikával akarja alátámasztani, mindeközben összekeveri őket, és nem ismeri a konklúzió jelentését és etimológiáját sem. :)

végezetül: a 2013 őszi akciót az együtt, a pm és a szolidaritás szervezte a vád szerint. azaz a vád szerint, nem pedig a kommentelők szerint.

próbálkozol szánalmasan valami tanulság osztással, az is elég kompenzáció szagú. fentiek alapján, hogy semmiről semmit nem tudsz, nekem picit fura.

és ezért kérlek, engedd meg, ne tegyem magam tanulságává a tiédet, mert még a végén elhinném, hogy a vádemelést a kommentelők intézték, a retorika az logika, a konklúzió meg már nem is tudom mi, így hárít a tudatalattim a butaságaidra.

a 2013 őszi akciót az együtt, a pm és a szolidaritás szervezte a vád szerint. azaz a vád szerint, nem pedig a kommentelők szerint.

te nagyon okos, logika szakember, fejtsd már meg, miért ez állhatott a vádemelésben. :D

csak sejtem, hogy nem fog menni... azért vagytok ilyen idegesek, mert megtudtátok, mi a vád, és nem volt infótok ügyészségi és rendőrségi szakról. de még csak a sajtóban megjelentekről sem!!! :))) mi több, tegnap valakinek itt valaki azt próbálta beadni, hogy ez polt péter sara. miért? polt péternek van valami magánhadserege, ami biztosította a rendezvényt, és nyomást tud gyakorolni ez a maszek cég a rendőrségre, ahonnan elindul, h mi lesz végül a vád - vagy mi a fasz? ugye, milyen sci-fi? pedig ezt ti írtátok, én csak összefoglaltam. :)

krokodil 2015.06.09. 14:18:31

@6.Lenin: támogatják az együttet, valaki elég sokszor belinkelte ide tegnap este. a bíróság szivárogtatott a napi gazdaságnak.

Mogyorósi István 2015.06.09. 14:19:38

@6.Lenin: Itten fogalomzavar van kérem. Nem az ellenzéknek kell alternatíva, hanem az ellenzéknek kell alternatívát mutatnia magát ajánlva. Feltételezem te is így gondoltad, csak időnként úgy jársz mint én szoktam. Lassabban gépelek mint azt a gondolataim megkövetelnék. :-D
...és már bocsánat, de a "szardobálást" egy magát jobboldali pártnak nevezett vetette be teljes rössel. Az SZSDSZ mutatkozott be eme oldalról, de a fidesznél, majd a jobbiknál teljesedett ki. Ale negatív kampány.
Az ellenzéket MINDEN ANYAGI forrástól elzárják, hiszen a kampányjellegű butító tevékenységek milliárdokba kerülnek. Anélkül nem nagyon lehet eljutni a tömegekhez, szavazói, támogatói bázist építeni. Legyen akármilyen szép és okos programjuk is. ...de hát ez nyilvánvaló már mindenki előtt! Akkor mégis hogy-hogy ezek szándékos elhallgatásával nyilvánítasz véleményt?

Engem e jelenség zavar. Zavarnia is kell. Nekem gyerekeim vannak, akikből egy már elmenekült az országból. Szerintem ilyen gondja a legtöbb családos embernek van. Menjek unokázni 2500 kilométernyire? Na neee!

Mogyorósi István 2015.06.09. 14:23:14

@6.Lenin: Ja? Bocsánat. A tehetséget nem gátlástalanságban és a boldogulásunk elsíbolásában kell keresni. Az eddigiek együtt és / vagy segedelmükkel az ország államadósságának 2,5-szeresét lovasították meg az országból. Eme vádról karöltve lapít mind. ...és akkor maradjak én is birka? Ugye ez nem lenne normális.

krokodil 2015.06.09. 14:32:20

@látens liberális: szerintem is baromi szórakoztató. két eljárási szakban (rendőrségi és ügyészségi) vett részt két szervezet is, az együtt és a pm, majd a bírósági szakban nyilvános lesz, mert a tudósítások megírják, hogy mi hangzott el a vád részéről, ezek után a kommentelők a hibásak, akik ezt ide vetik, nem csak én, mások is: miszerint az együtt s a pm szervező volt. és ki a hibás? a kommentelő. nem a szervezeteik vezetői, akik ezt elhallgatják előlük, nem ők, akik nem olvasták a tudósítást az 1. tárgyalásról, hanem azok, akik idekommentelik.
tényleg szórakoztató, alig várom szeptember 15-ét, ezek közül ki fog ott ülni, és aznap mit fog ide kommentelni. :)) addig is szépen mentek mindent. :))

Pepibubó 2015.06.09. 14:34:45

Elég reménytelen helyzetben a haza, ha gondolkodók sokasága ilyen egyszerű csapdába képes lépni 2015. Magyarországán.
Emberek! Van a garázdaság, amit a hétköznapi élethelyzetek, együttélési szabályok védelmében fogalmaztak meg törvényben.
Meg aztán van a demonstráció, amit arra találtak ki a demokrácia létrehozói, hogy NEM hétköznapi élethelyzeteket felhasználva kizökkentsen. Olyan eszközökkel, amelyek hétköznapi helyzetben megrökönyödést keltenének. Ezért is kell a demonstrációt előre bejelenteni. Mert aki azon részt vesz, tudja, hogy esetleg meg fogják botránkoztatni.
Aki nem érti, mi a különbség egy gyurcsányi bábu farkával integetni egy tüntetés során, szemben azzal, hogy egy tömött buszon teszi ezt, az nem érti a demokrácia lényegét.
Vagy nem akarja érteni.

Mogyorósi István 2015.06.09. 14:41:44

@látens liberális: Szórakozol? Egy ember hatalmi bosszú által vezérelt zrikálásán? ...és a társadalmi közönyön? Jó gyomrod lehet.

Toportyán Zsóti 2015.06.09. 14:44:19

@6.Lenin: Nem válasz volt csak idéztelek.

krokodil 2015.06.09. 14:47:10

@Pepibubó: ez elvileg egy ellenzéki blog, de úgy látszik senki se érti. :( nem értették akkor se, amikor elhatárolódtak, ami egy csúnya manipuláció volt, és bedőltek neki. egészen elképesztően szomorú.

krokodil 2015.06.09. 14:48:29

@Mogyorósi István: nem a helyzeten, a kommenteken. a tiéden például én is jót szórakozom. meg az olyanokén, akik szerint polt péter manipulációja ez az egész. van itt min szórakozni, na.

Mogyorósi István 2015.06.09. 14:55:32

@krokodil: Amit leírtam az úgy korrekt. A tévelygéseidre nem érdemes időt vesztegetni.pl. az elejéről:
Kicsit figyelmesebben olvastál volna, akkor számodra is egyértelműen kiderül, hogy Nem az Együtt tagja és aktivistája vagyok. ...de mint látszik most is erre alapozod mondókád. Hiba.
A másik hiba összemosni egy identitását megtagadó pl. jobbikossal, aki így követ el mindent a jobbikért.

Kérlek, a következőkben ne csak a meggyőződésed vezed elő a magad módján, hanem próbálj meg igazodni a valósághoz. Tudod a problémáink valós felismerése, megismerése az korrekt kiindulópontja a megoldásoknak.
Amennyiben minősítéseket olvastál tőlem, az csak szelíd tükör volt az általad előadottakhoz.
Ezért köszönöm az előzőekhez képest is agresszívebb soraid, de nem élek vele.

krokodil 2015.06.09. 15:02:08

@Mogyorósi István: értem. én tévelygek, te korrekt vagy. :) ez eddig is így volt szerinted, most is így van. ezzel nem jutottunk tovább. :)
minden egyes állításoddal ugyan megbuktál, de az szerinted korrekt. én meg elfogadom ezt, mert rég szórakoztam ennyit.:)
agresszió: már ehhez is értesz. mit jelent a verbális agresszió? csak azért, mert én nem tudom. talán azzal is a retorika foglalkozik? :D
megint nem mondtál semmit, csak fröcsögsz: magadra nézve méltatlanul, másokat szórakoztatóan.
s mivel nem szeretném mások szórakozási lehetőségét elvenni, kérlek írj még sokat.
köszi! :)

Mogyorósi István 2015.06.09. 15:02:20

@krokodil: Polt Petya bástyaelvtárs manipulációja...? Akkor jól elszórakoztatod magad, mert én ilyet még közvetve sem írtam. Nem baj? :-D Nem hát! kellett ez is a hitelképességedhez. ;-)

Mogyorósi István 2015.06.09. 15:04:20

@krokodil: Mindent leírtam, belinkeltem, nincs több mondandóm. A többin a te lelked.

szamaritánus 2015.06.09. 15:18:13

adam hyl, neked mire fel van ekkora pofád?

krokodil 2015.06.09. 17:40:47

@Mogyorósi István: azt hiszem, én így ilyet, kifejezetten, csak és kizárólag a te szövegedre nem írtam. tudom, h eddig is a szövegértelmezés volt a baj, h mindenki hibás a hibásokon kívül, de keresd már vissza, h általánosságban írtam-e. hátha mégis.
hogy mindent belinkeltél-e... azért nem hinném, mert amikor be belinkeltél 1-2 dolgot, akkor még nem derült ki, nem tudod, a vád szerint, nem az itt kommentelők szerint volt szervező az együtt és a pm. ezért ne essünk túlzásokba, de volt itt még pár ember, aki ezt nem értette, ezért azt gondolom, hogy ide linkelhetnéd, néhány forrást megadtam. :-)

adam hyl 2015.06.09. 17:47:28

@szamaritánus: tulajdonképpen több dolog is lehetséges.
a) neked így tűnik
b) valóban az
c) a kettő együtt
stb.
ezen a mocskolódáson kívül szeretnél még valamit hozzáfűzni?
amúgy mire gondolsz konkrétan?
erre? "@selyemgubó: valóban az a "logikai" következtetésed, hogy azért, mert a szolidaritás elment a tárgyalásra, ezért téves a cikk?
mit állítasz?
miért téves?
hol téved?
mi a hiányzó logikai láncszemed (vagy láncszemeid) az alábbi két állításod között?
A) a szolidaritás elment a tárgyalásra ; B) téves a cikk.

a károssal most ne foglalkozzunk, az logikailag nem megfejthető. :)

itt figyel az együtt-pm transzparens: www.google.hu/search?q=egy%C3%BCtt-pm+szobord%C3%B6nt%C3%A9s+2013+szeptember+23.&es_sm=93&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Ze11VaieOIarsAG3s4PABg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=szobord%C3%B6nt%C3%A9s+2013+szeptember+23.&imgrc=j3JhTpB5eRoGXM%253A%3B9w5B6DSSMVGyJM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.444.hu%252Forbanszobor.jpg%3Bhttp%253A%252F%252F444.hu%252Ftag%252Fegyutt-2014-pm%252F%3B500%3B375

itt két együtt-pm transzparens figyel: www.google.hu/search?q=egy%C3%BCtt-pm+szobord%C3%B6nt%C3%A9s+2013+szeptember+23.&es_sm=93&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Ze11VaieOIarsAG3s4PABg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=egy%C3%BCtt-pm+szobord%C3%B6nt%C3%A9s+bajnai&imgrc=FQwdmbrw3eRugM%253A%3B1hW5c4QgeYuTzM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.prherald.hu%252Fwp-content%252Fuploads%252Fszobord%2525C3%2525B6nt%2525C3%2525A9s.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.prherald.hu%252F2015%252F06%252Fa-dopeman-targyalas-gyanus-tanui%252F%3B1280%3B807

itt beszél bajnai gordon: www.google.hu/search?q=egy%C3%BCtt-pm+szobord%C3%B6nt%C3%A9s+2013+szeptember+23.&es_sm=93&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Ze11VaieOIarsAG3s4PABg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=egy%C3%BCtt-pm+szobord%C3%B6nt%C3%A9s+bajnai&imgrc=O-M12I4e52JmRM%253A%3B1hW5c4QgeYuTzM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.prherald.hu%252Fwp-content%252Fuploads%252FBajnai-Gordon-besz%2525C3%2525A9det-mond-a-szobord%2525C3%2525B6nt%2525C3%2525A9s-akci%2525C3%2525B3n.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.prherald.hu%252F2015%252F06%252Fa-dopeman-targyalas-gyanus-tanui%252F%3B1020%3B632

azt sajnos nem lehet illusztrálni, hogy karácsony gergő volt-e a kommunikációs igazgató, de a párt email címén bizonyára válaszolnak neked, de szerintem ezt a pozíciót gergő se fogja letagadni, mivel szerződése volt, és nem hülye.

van még valami "logikai" megállapításod?

oh, majd elfelejtettem! pedig már nagyon vár a feleségem..., ezért csak egy percre tartanálak föl: azt tudtad, hogy az együtt és a pm mint pártok, a szolidaritás pedig mint egyesület volt a szervező?

csak szólok, nehogy magadra legyél káros. :* ("

no, csak azért, mert szívesen megismétlek mindent. :D
több infót meg most nincs kedvem adni, mert úri kedvem így tartja. na, nagy a pofám? :D

6.Lenin 2015.06.09. 18:52:47

@Mogyorósi István:

Igazad van, félreérthető, ha valaki nagyon ezt szeretné, de azért értetted, hogy mire is gondoltam. Máskor megpróbálok. figyelmesebben írni.

Zavar a jelenség. Engem is, de más, mint téged.
El kéne térni a jelenlegi történettől, bár beleillik 1 jól kigondolt sorba, na engem ez a része zavar. Együtt aktivista vagy, talán nem írnék akkor neked sok újdonságot.

Szerintem a valódi történet kezdete 2008 utánra tehető, és szépen illeszkedik 1 tervezett, de téves helyzetértékelésre felépített sorozatra. Meg is bukott szépen.
Ebben 1 kulcsfigura volt Bajnai, és csapata, de ezekről te talán többet tudnál mesélni.

A szobordöntögetés is ebbe a sorba illik, csak hasonlóan a többihez elég pöcs módon volt megszervezve. Vagy inkább téves elképzelésre.
Pedig volt hozzá támogatás szépen, még kintről is. Van még most is, csak sikertelen.

A Fidesznek hagyni kéne a fenébe, hogy jelentéktelen, szinte mérhetetlen támogatást (itthon) élvező ..............koknak ilyen lehetőséget (média) lehetővé tegyen.
Nem betiltani kéne, hanem a helyén kezelni. Nagy ívben tojni rá.

Sajnos az tök reménytelennek tűnik jelenleg Mo-on, hogy valamiféle értelmes párbeszéd alakuljon ki. Elég elolvasni az indexen megjelenő blogokhoz írt hozzászólásokat. Ez 1 más világ. Igyexem alkalmazkodni én is, bár a reményt nem vesztettem még el teljesen, talán.

Az alt. közt. elnök úr meg 1 seggfej, akár elítélik, akár nem. Rajta 1ik helyzet sem segítene.

adam hyl 2015.06.09. 21:04:41

@szamaritánus: ezt is érdemes megismételni:
"Elég reménytelen helyzetben a haza, ha gondolkodók sokasága ilyen egyszerű csapdába képes lépni 2015. Magyarországán.
Emberek! Van a garázdaság, amit a hétköznapi élethelyzetek, együttélési szabályok védelmében fogalmaztak meg törvényben.
Meg aztán van a demonstráció, amit arra találtak ki a demokrácia létrehozói, hogy NEM hétköznapi élethelyzeteket felhasználva kizökkentsen. Olyan eszközökkel, amelyek hétköznapi helyzetben megrökönyödést keltenének. Ezért is kell a demonstrációt előre bejelenteni. Mert aki azon részt vesz, tudja, hogy esetleg meg fogják botránkoztatni.
Aki nem érti, mi a különbség egy gyurcsányi bábu farkával integetni egy tüntetés során, szemben azzal, hogy egy tömött buszon teszi ezt, az nem érti a demokrácia lényegét.
Vagy nem akarja érteni."

Mogyorósi István 2015.06.09. 21:59:15

@6.Lenin:
2015.06.09. 18:52:47
...dehogy keresem az igazam. Egyszerűen megjegyeztem, hogy úgy jártál, ahogyan sokszor én is.

Ez az itteni vitapartnereim alapvető tévedése. Nem vagyok Együtt tag és aktivista sem. Egyszerűen a korábbi változatában eme bejegyzés olyat állított, miszerint az Együtt szervezte ama demót. Igaz, akkortájt a Székely Sándor az Együttre való befolyásunk okán Együtt tag és funkcionárus volt. Nekünk az Együtt, a Milla, a PM elképesztő morális károkat okozott. Mostanság próbáljuk kiheverni. Azt már hallhattad, a Szoli vezetősége már kilépett az Együttből. ...én pedig soha nem is voltam pártnak tagja.
A szobordöntéssel semmi baj nem volt és ma sincs. A kísérő jelenségeivel annál inkább. Pl. Dopeman. A megjelent többség már akkor iszonyodott tőle a helyszínen.

A szobordöntésre szükség volt, mert a munkahelyeinek féltésén keresztül a civil társadalom leült. Statikussá vált. Kik maradtak? Munkanélküliek, idősek és az iskolás fiatalok. Ők merik rendszerint vállalni az arcukat egy-egy tüntetésen.

Orbánék mindent megtettek azért, hogy ellenzékük ne legyen. Az anyagi megvonásokat, már említettem. A civilek alapvetően segélyszervezeteit is ellehetetlenítették, és maguktól tették függővé. A norvég alapítvány kapcsán is kiderültek azóta a rágalmak.
A tehetséget pedig manapság pénz nyújtotta lehetőségekben mérik. Itt van pl. a Szolidaritás. 70%-a főiskolát, egyetemet végzett. A tehetség adott. Inkább rutin nincs, és a saját zsebünk adta korlátok mutatják meg, mennyire lehetünk eredményesek. A vezetőségünk a tagdíjainkból gazdálkodik, és legfeljebb minimális összegű adományból. Azt sem magunkra költjük, hanem az emberekre. Ismerős rendezvény a Blaha aluljárójából az egy falat kultúra? Minden héten pénteken csinálják a pestiek.
Szóval ami nekem kikerekedett a mondókádból az az, hogy nem a valóságnak megfelelően állítottad be magad a helyzet értékelésére. Nem is tehetted, hiszen alapvető információkkal nem rendelkezel. ...pedig mint máskor úgy most is, az ördög a részletekben van.

Szumma:
- Nem az vagyok, akinek hiszel;
- Az ellehetetlenítés nem egyenlő a tehetség fokával;
- A fidesz1 és a fidesz2 (jobbik) sem azt teszi, amit róla képzelsz és elvárnál. A fidesz maradt az, az átkosbeli pártmaradvány, akiknek tevékenységében, struktúrájában, vezetési technikájában, eszközeiben határozott analógia fedezhető fel a "nagy" elődök tetteiből. Csak becsomagolták őket egy kis jobboldali maszlagba, no és egy kis Horthy mítoszba.

Párbeszéd.
Gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy a gyenge ellenzék is egymást méregeti kóstolgatja a lehetséges dominancia megszerzéséért. Nem ismeretlen a jelenség. Ez politika, ahol kőkemény érdekek ütköznek. A súrolódásokat most kell letudni, nem kormányon. Sok az új fóka. Részben a fidesznek köszönhetően. Ott van az Együtt 2014 párt és az ő látszat ellenzéki elnöke. Mára az is kiderült hogyan jutalmazták Bajnai térnyerésének akadályozásáért. Ezek így mennek.

Sajnos azt kell mondjam, nem volt elég egyszer szétverni a szocializmust. Visszalopták mára nacionalista "jobboldali" köntösben.

6.Lenin 2015.06.09. 22:25:28

@Mogyorósi István:

Akkor megint félreértettük 1mást.

Engem nem zavar bármelyik pártnak, horgászegyesületnek, vagy bélyeggyűjtő körnek is vagy a tagja.
Ez ma szabadon gyakorolható jog Mo-on.

A többi a szokásos rizsa: csak neked lehet igazad, mindenki, mindent rosszul lát,értékel

Szerintem ezért tart itt az ellenzék.
Mindent jobban tudnak/tudnának, de ezt még eddig a gyakorlatban nem sikerült bizonyítani.
Az ellenzéki pártok 1más bandájából csábítgatnak ide-oda néhány tévelygőt.

Az elmúlt néhány évben számottevő elmozdulás nem történt. A közvélemény manipulálókat most nem ildomos emlegetni, hiszen nagyot tévedtek az elmúlt hónapokban, nem csak nálunk. Ezeknek (is) már nincs hitelük.

Természetesen azt elfogadom, hogy kifogások mindig vannak mindenkinél. Főleg azok a legtehetségesebbek ezekben, akik amúgy semmit sem képesek maguk megoldani (még külső segítséggel sem)

Mogyorósi István 2015.06.09. 22:43:38

@krokodil:
Bocsánat. Vagyok annyira alapos, hogy sorban az összes kommentet átfutom. A jelenséged nem csak rajtam látszik. Valóban létezik olyan, hogy másnak írt állításodat is beledolgoztam a számodra adott válaszba. ...de amit röviden írtam, a poénkodásodra, miszerint én Polték manipulációjának tartom szerinted a bírósági fejleményeket, azt most is tartom.
Vád...
Értem én, de lesza.....m. Irreleváns ahhoz, amit ezen a blogon el akartam érni. Értem én, hogy az ügyésznő felsorolására hivatkoznál, de nagyon mindegy. Politikai kirakat pert játszatnak a bírósággal. Nem az elsőt. Pl. Gyurcsánnyal mire mentek? ...pedig a kiszivárogtatás szerint polt petya bástyaelvtárs elejtette, a fiúk most Sukoró ügyben akarják elmarasztalni Gyurcsányt. ...és mi lett? Akkor ez most ilyen részletességgel érdekeljen? Há ennyire megvezethető bolondként kezelnél?

Jó! Utálom magam ismételgetni és ugyanazt más szavakkal leírni, de mivel úgy korrekt (itt utoljára) megteszem.)

Történések:
A posztra felhívták a figyelmem. ...és Gréczy a provokátor figyelőn már meg is osztotta.
Alapvető állítás szerint (korábbi változata eme írásnak) az Együtt szervezte a szobordöntő "projektet". Egyértelműen úgy jött ki, hogy a Szolidaritást meglopták, a képességeit lenézik. Székely Sándor, Bódi Bea és a többiek egyszerűen le lettek nullázva. Szóltam érte, és szó szót követett, mire megjelentél te.

Te egyszerűen nem fogtad föl mi van. Azt láttad, hogy Adammal cserfelek. ...és jöttél igazságot tenni.
Nálad is maradtam Együtt fan, Ebből a koncepcióból aztán nehezen szabadultál meg. Addig is a felvett koncepciód szerint bíráltál és néztél hülyének.
Hiába minden érv, egyszerűen nem kapcsoltál.

Mielőtt végleg belefulladtunk volna az irreleváns részletekbe, rövidre fogtam a dolgot. Nem érdekel, nem érdekelhet az ügyésznő vádbeszéde, mert akkor nem kell ügyvéd, ezért túl nagy jelentőséget tulajdonítani a végkimenetelre egyrészről logikátlan, mert korai, másrészről pedig a cikkhez elfoglalt álláspontomhoz (benne célomhoz) teljességgel érdektelen.
Nem értetted.
Természetesen (mint ahogyan azt már mondtam én is), nem közömbös, számomra sem, hogy egy olyan kaliberű (sem) cselekményért, amit anno sokat követtek el éppen ők, vagy az ő unszolásukra, most azért elrettentésként bosszút álljanak. ...és valóban lapít a még lehetséges érintettek köre. A fidesz ennek talaját már alaposan előkészítette. Ha ugrálsz, éhen halhatsz.
Fontos dolgok ezek is, sőt...! ...de nem erről beszéltem. ...mert másként érzem az érintettségünket a témában.

Ezért már megbocsáss, de az előbbi hozzám szólásaidra ezután sem kívánok reagálni. Remélem ezúttal megértesz!

Mogyorósi István 2015.06.09. 23:36:16

@6.Lenin: Sajnálom, ha a beavató, kvázi leíró jellegű konkrétumok számodra csak rizsa.
Néhány (8-10 éve), még én is ezt mondtam volna.

Van erről egy viccnek szánt tanmese. A medve csörtet a bozótban, fenn élelem híján köröz egy sas. A medve nyulat eszik, a sast meg rohadtul nem érdekli.

Két különböző világ vagyunk, különböző tapasztalatokkal. Ma már tudom, anno egy amatőr hozzáállásával szemléltem a környezetem. ...mint a sas.

A mindenkinél okosabb lenni duma önmagában nulla. Kéretik okosabb lenni és meg is mutatni! Elviselem. :-)

A tehetség és az ellehetetlenítés nem azonosak. A semmiből feltűnő karizmából már megjött a világ. Nekünk is illene, mert az egyik éppen hatalmon van. Akárminek is címkéznéd.

Szumma, nem értettük félre egymást, csak te a teljesen egyéni koncepciód hozod, amiből rugalmatlanságot mutatsz. Valójában én is egy koncepció szerint rendezem az itteni kommentjeimet.
Különbséget abban látok, míg nekem tapasztalataim vannak, és amiatt tájékozódom, neked megfigyeléseid és arra alapozott koncepciód, kvázi hited.

A helyzetértékeléseid, abból eredeztetett következtetéseid már önmagát reklámozzák. Szerintem nem is nagyon kellenék én már hozzá..

6.Lenin 2015.06.10. 13:05:45

@Mogyorósi István:

Szerintem semmiféle konkrétumot nem írtál. Leírtad a saját elképzelésed az ügyről, anélkül, hogy megnézted volna a hátterét, keletkezésének a valódi (?) körülményeit.
Magát a történés jelenlegi állását tök értelmetlenül csócsálják itt néhányan, kiragadva csak ezt a részletét.

Abban 1etértek itt néhány hozzászólóval, hogy ezt a pacákot behúzták a csőbe, és mivel az igazi szándék sikertelenül végződött, szarban hagyták. Miért is ne, erre szánták már eredetileg is.

Magyarázatok-mint mindig-természetesen vannak minden oldalon. Lehet morzsolgatni a fogak közt ezeket, talán tanulságot is leszűrhetnek belőle a résztvevők-mindenki a saját hovatartozásának megfelelőt-, de sok jelentősége nincs. Mindig voltak/vannak,lesznek balekok is, akik beugranak a "hívó" szónak.

Az alt.közt. elnök úr ennek beugrott-mert balek volt- most megszívja, vagy nem, majd maga eldönti, mit szűr le belőle.

Tök nincs jelentősége (csak neki, esetleg, ha végre átlát a szitán)
Szerintem.

Mogyorósi István 2015.06.10. 13:39:51

@6.Lenin:
Aha! Kiderülnek itt lassan a dolgok. Ezek szerint a korábban tett közléseimet, majd annak kétségbevonásával kierőszakolt források megadását sem láttad. A helyzetleírásokat a közismert példákkal elfelejtetted.

...de hogy a szájad íze szerint foglalkozzak a konkrétumokkal...
- A hatalom bosszújáért csak a hatalom tehető felelőssé. Ennél kisebb dolgokért diktátorozták Gyurcsányt.

- Dopeman ale Tyereskova. Ott kellene állniuk egymás mellett az egyenlő mérce szerint. Olyan rondán beszélt az ellenzékről. Gyurcsányt többször leköpködték, tüntetéseken felakasztották az őt jelképező bábút, felgyújtották az őt jelképező bábút.
...és akkor jössz az érdekes értékszemléleteddel.
Akik hívták, azok most is ott vannak mellette. Akik elhatárolódtak tőle, azok meg nincsenek ott. Akik még szolárisak lehetnének, mert ők is sorra kerülhetnek, azok lapítanak.

Ne kenje másra senki a hatalmi arroganciát, és megnyilvánulásait! Még akkor sem, ha hitet tett mellette. ...mert embernek kell maradnunk, a birkák között.

6.Lenin 2015.06.10. 19:19:05

@Mogyorósi István:

Ki a toszt érdekel dopeman, vagy tyereskova, belerángatott balekok.Vagy bármelyik balek.

Milyen emberekről, meg birkákról beszélsz?

Figyeled te a nemzetközi eseményeket? Értesz is belőle valamit?

Vannak néhányan (embernek nevezni kicsit túlzás lenne, inkább majdnem istennek magukat képzelő vkik)), és több milliárd birka, és ez 1 jó darabig még így is marad. egyidős állapot az emberiséggel, csak a birkák száma lesz idővel több, de néha ritkítják őket, mint mostanság szép lassan beindulni látszik)

Hatalmi arrogancia-vicces vagy.

Átrendeződik a világ,aki most elalszik, eltűnik, mint eddig mindig hasonló átrendeződések során. A most itt rágott gumicsont még 1 bolha fingjával sem összevethető történelmi értéket képvisel. Ha most nem figyelünk oda, könnyen lehetünk egyenértékűek vele, és szép lassan még az illatunkra se fog emlékezni senki.
Szerintem.

Komolyra fordítva...
Te komolyan hiszed, hogy ilyen szobor rugdosó seggfejekkel bármit is el lehetne érni ma Mo-on?
Már 5. éve képtelenek komoly fordulatot elérni. Bajnai megbukott, pedig volt mögötte komoly tolóerő (igaz nem Mo-on).
Most a jelek szerint már GyF-et is próbálják fényezni, hátha totál amnéziás a magyarok többsége.
Gondolom a pénz nem gond, birkák is vannak hozzá, igaz, még nagyon kevesen.
Bajnai mögött még annyian sem voltak., de szerintem most a Feri mögött se lesznek sokkal többen.
2012-ben is téves volt a helyzet értékelése, most is az.
De kár erről most bármit is gondolni, majd valahol eldöntik, mi is legyen a sorsunk (?)
(arra talán van esélyünk, hogy ne mi legyünk a hülye birkák gyülekezete, többre nem sok)

Most nézem, nagyon túl van már spilázva ez az ügy.
Kellemes volt itt lenni.

Mogyorósi István 2015.06.10. 21:35:15

@6.Lenin:
A nemzetközi helyzet sajnos számunkra majdnem mindegy. Egyrészről, mert nem vagyunk számottevő erő, másrészt mert a beavatkozás elvi lehetőségét is szinte ellehetetlenítettük. (Képzett és tapasztalt diplomaták szélnek eresztése, a külpolitikai mozgástér beszűkítése a folyamatos "szabadságharccal", az erőt képviselők irányában) Amit orvbán mostanság kezd beszélni, az a jelenség legalább 5 éve ismert. "Jókor" kezd ébredezni.
...de részletezhetnénk továbbiakban is, mert úgy látom sok minden szorulna tisztázásra a közös nevezőhöz közelítésre.

Amit írtál, hogy mit gondolhatok komolyan, no azt nem. Talán azért, mert olyat még érintőlegesen sem írtam.

Mellékesen tájékoztatlak, ahová jöttél ott Dopeman-ről van szó, és a hatalmi arroganciáról. Ami tagadhatatlan.

...de a kedvedért belementem az offolásba. ...de tudd, amit írtál a korábbiakkal kapcsolatban, az egészen egyszerűen nem felel meg a valóságnak.
Az értékítéleted pedig abszurdnak látom.
Aki itt köntörfalazott, az éppen te voltál. ...de ha nem hiszed, ne hidd, de itt nyoma van. Nem elég felkészültséget és tudást sejtetni, azt alkalomadtán nem árt virítani.
Az alaklom pedig itt volt.

Köszönöm a társaságod és a beszélgetést!

6.Lenin 2015.06.10. 22:29:35

@Mogyorósi István:

"Mellékesen tájékoztatlak, ahová jöttél ott Dopeman-ről van szó, és a hatalmi arroganciáról. Ami tagadhatatlan."

Végre!

Én is eddig a hatalmi arroganciáról írtam, és dopemanról. Arról a hatalmi arroganciáról, ami a nyakunkba akarta sózni Bajnait, és amihez a dopeman nevezetű balek asszisztált, csak a jelek szerint "elfeledkeztek" róla, ott hagyták, ahová eredetileg is szánták. Bajnai még a gágogó libáknak se kellett. Most meg a Ferivel kísérleteznek.
Mi ez, ha nem hatalmi arrogancia? Tagadhatatlan.

A végére csak összeértek a gondolataink dopemanról, és a mögötte meghúzódó hatalmi arroganciáról.
Tagadhatatlanul igazunk lett.
Jó volt itt lenni.

Mogyorósi István 2015.06.10. 23:01:00

@6.Lenin:
Mi? Végre?
Ja! Meg a nemzetközi helyzet... (hogy csak egyet említsek a legutóbbiakból.)

Hatalmi arrogancia attól aki nem is került hatalomra? Aki mellesleg Bokros után másodikként mentette meg az országot a csődtől? Bajnaiék 3 embert juttattak a parlamentbe és egyet az EP-be. Senkinek nem kellettek?
Mondom én, hogy valami nagyon el van kalibrálva az értékítéletednél.
Ja meg a minden oldalról rágalommá bizonyosodott libázás, ami beivódott egyesek agyába.

Az ne dumáljon a másik fél hatalmi arroganciáról, akik szétverték a társadalmat a "mifajtánk és ők"-re, akik az emútnyócévezés alatt szétverték az ország gazdaságát. (Akik fanjai azon örömködtek blogjaikon -pl. Mandíner- hogy sikerült Gyurcsánynak mind a nyolc kormányprogramját szétverni. ...mert az országnak minél rosszabb, annál jobban lehet rossz közérzetet sulykolni az emberekbe.)
Akik Gyurcsány öszödi lázadását nem átallották vallomásnak hazudni.
Akik aljas hazaárulóként az ország kohéziós támogatásának letiltásáért lobbiztak az EU parlamentbe. Akik szaladgáltak az USA nagykövetségre, és az EU-ba a kormányt országával együtt feljelenteni?
Akik úgy körberágalmazták a csőcseléknek Gyurcsányt, hogy máig érvként alkalmazzák a már bukott rágalmakat?
Akik jó komcsi tanítóik nyomán koncepciós perek sokaságát kezdték meg?
Amibe a Dopemané csak az egyik?

Már bocsi, de erre egy villanyszerelő azt mondaná, hogy itt valami nagyon fordítva van bekötve. Az értékrended elképesztő.

Na ezek a tagadhatatlanok, nem azok, ami leírtál. ...mert azok már önmagukban hordozzák a saját cáfolatukat.

No most kezd eredményes lenni a csevej. Amikor nem balettozva hányod a rizsát.

6.Lenin 2015.06.11. 13:25:27

"Zavar a jelenség. Engem is, de más, mint téged."-írtam fentebb néhány hozzászólással.

Abban nincs semmi meglepő, hogy mindketten mást értünk hatalmi arrogancia alatt.
Erről beszélgettünk eddig.

Én leírtam a véleményeb, de nem azzal a szándékkal, hogy bárkit is meggyőzzek az igazamról. Csupán éltem a véleménynyilvánítás szabadságával.
Én elfogadom, hogy neked (és másoknak is)más a véleménye.

Igazi kávéházi diskurzus-vélemények ütköztetése-, de 1 valami nagyon hiányzott-nekem-a filinghez.

www.youtube.com/watch?v=GmMqc7zADGc

Mogyorósi István 2015.06.11. 18:06:39

A magyar nyelv által tudható mit jelenet a hatalmi arrogancia. A halamon lévők hatalmukkal való visszaélését. Ehhez képest más álláspont nem lehet, hiszen amiről beszéltünk az aktuális hatalomhoz kötött. Függetlenül attól, hogy ez ki milyen módon szándékozik értelmezni. A nyelvünk ezt már korábban megtette.

A vélemények ütköztetése, nem éppen iskolai eset. Az, a közel azonos felkészültségű emberek álláspontjainak csiszolása vitában, kulturáltan.

...hol van már ilyen zenés kávéház. Ki emlékszik már ilyenre? Talán a színházba járók Zerkovitz Csókos Asszonyából, vagy Krúdy Szindbádjából kaphattak némi ismeretet. Sajnos Krúdyt és a csórón jól élni kívánó Kosztolányit sem nagyon ismerik már könyvből. Ma talán az amerikai pub-ok, némelyikében találhat az ember még ilyen hangulatot rockabilly-vel. Az angolokéhoz, skótokéhoz volt szerencsém, de nagyon más. A skótokéban pl. gitárt visz valaki és / vagy valami más hangszert, és a törzsközönség együtt énekli Rod Stewart dalait. Amolyan kocsmai minőségben.
Azt hiszem kijelenthetem, a pénztelenségünk miatt nem is tudnánk fenntartani, rendszeresen látogatni ezeket. :-) ...de azért nagyon jó hasonlatnak tartom.

Mogyorósi István 2015.06.11. 18:15:58

...ja?
Elfelejtettem pedig nagyon jellemző ránk. Újházy Ede levese is Újházy tyúkleves lett, pedig részletesen leírta, hogyan készíti minél öregebb kakasból. ...és akkor még nem is beszéltünk a kockás abroszos asztalokról, minden asztalom kancsóban víz, mellette poharak, zónapörkölt, pájsli, és a kötelező frissen csapolt sör, amiben sokkal kevesebb volt a szénsav. No de ne kanyarodjunk el ennyire a kávéháztó,l a kisvendéglők felé!
Nem is tudom hirtelenjében hol van még kávéház nálunk. A híres nevezetes Pilvaxot is inkább lehetne cukrászdaként emlegetni. Kecskemét főterén volt egy. Egy darabig. Liberte néven. Aztán éttermet is kreáltak bele.

krokodil 2015.06.11. 18:30:38

@Mogyorósi István: Én kérek bocsánatot inkább. :) Ha ezen a blogon el akarsz érni valamit, akkor írj posztot. Vagy, ha nincs rá mód, írj nyilvános válasz posztot, pl. a Democrat blogon. Amúgy meg nem lehetsz annyira önző, hogy csak te akarsz elérni valamit, más kommentelőknek is lehet efféle szándéka, ami nem jelenti azt, hogy nem kapcsol valaki (pl.én, ahogy írod), hanem esetleg mást vagy mást is el akar érni, mint te.

Ettől kezdve pedig a játék része, hogy ki, kit, kinek néz, vagy úgy tesz, mintha nézne… EBBEN AZ ÜGYBEN PEDIG MINDEN EGYÜTT-AKTIVISTA MINDEN FÓRUMON POLTPÉTEREZETT, AMI EBBEN AZ ÜGYBEN RÉM KÁROS, MERT DEMAGÓG, MERT JOGI NONSZENSZ ÉS MERT EMBEREKET BAJBA SODORHAT. De természetesen a párt nélküli kölkök azt hiszik, jó marketinget csinálnak vele.

Az értékítéleteddel, ami személyemre vonatkozik, nem akarok vitatkozni, ahogy látom egyrészt meglehetősen sommásak, másrészt kihagysz bizonyos dolgokat a számításból, amikor ide írsz, pl. a rendezvényt biztosították – hogy mást ne mondjak...

Ehhez képest a többi, így pl. a politikai vonulata mellékes. Személyeskedések (Bódi Bea és társai) nem érdekelnek, túlontúl pöti. Azt magam is sajnálom, hogy a Szolidaritást folyton alázták a pártszövetségben, nagyon aránytalannak és igazságtalannak tartottam mindvégig magam is.

Egyébként pedig, miért nem vállalod névvel magad? Ha ugyanis csak politikai szereplő vagy (akár háttér ember), nyugodtan megtehetnéd, ráadásul hitelesebb is lenne. Szemben velem ez esetben, aki ezt nem teheti meg, ha ugyanis igaz az, hogy végéig olvastál mindent, akkor feltűnhetett számodra, hogy én mit (esetleg kiket) védek az ügyben, maradjunk annyiban, ha nem tűnt föl, hogy „bizonyos” kisembereket, akiknek a sorsával játszik a rohadék, hatalommenedzser Együtt és PM. Ha nem érted még így se, kérlek, legalább ne vitatkozz, mert nem nekem ártasz vele.

Igen, „megvezethető bolondnak” (ahogy írod) vagyok kénytelen kezelni téged,ha még mindig nem fogod föl azt, hogy engem NEM a politikai része érdekel, nem érdekel ebben az ügyben sem Bódi Bea, sem Gyurcsány, sem Sukoró. Erre már fent utaltam.

Értem, hogy nem értek semmit, de aki végignézni ezt a beszélgetést, pontosan tudja, hogy te vagy az, aki nem ért semmit, más kommentelők szerint is.
Értem, hogy nekem vannak koncepcióim, de mindenki más szerint, ahogy látom, éppen neked.
Hogy lehet, hogy mindenki a forgalommal szembe megy, csak te tartod a helyes menetirányt? :D

Az kicsit megmosolyogtató, hogy soha nem akarsz válaszolni, és mindig azt teszed. :)

6.Lenin 2015.06.11. 21:30:11

@Mogyorósi István:

"A magyar nyelv által tudható mit jelenet a hatalmi arrogancia. A halamon lévők hatalmukkal való visszaélését."

Erről írtam eddig én is.

A hatalom (a nagy) arrogáns módon visszaélt/visszaél/megpróbál visszaélni a hatalmával, és megbuktatott/meg szeretne buktatni legális kormányt/kormányokat.

Ma Mo-on minden adott, hogy az ellenzék törvényes keretek közt leváltsa a szerinte hatalmával arrogáns módon visszaélő kormányt.

2014-ben volt 3 legális lehetőség. (a többséget nehogy már törvény által kelljen biztosítani az ellenzéknek) azért meg kell küzdeni a választók előtt. Nem fejrugdosással, hanem vmiféle jobb kormányzás lehetőségének a hihető bemutatásával. Néhány időközi ezt világosan igazolja.

A hatalmi arrogancia emlegetése a tehetetlenségre adott bárgyú kitaláció.
Szerintem.

Hihetőnek/hitelesnek kell lenni.
Ha a jelenlegi kormány sem felel meg ezeknek, meg fog bukni.

Szerintem nem olyan bonyolult dolgok ezek.

kb 2012 óta megpróbálnak visszaélni a hatalmukkal, és megbuktatni 1 legálisan megválasztott kormányt, Bajnait beemelve a hatalomba. ebben a cirkuszban vett részt dopeman. Miután a kísérlet kudarcba fulladt, az említett pacák szarban van (?).
Szerintem nem lesz az ügyből semmi, mert nem is ér semmit, hiába is próbálják keverni a kakit. Nem ér ez a pacák annyit. Bajnai is eltűnt, ennyit ért ő is.

Talán majd a Feri (szerintük).

Mogyorósi István 2015.06.11. 21:41:30

Ahogyan a jobboldali beállítottságú vitapartneremnek írtam, véleményt és álláspontot ütköztetni csak kulturált vitában, nézeteink egymás melletti megmérettetésével lehet. Így én nem megtéríteni szándékozom a partnert, hanem érdemi véleményt látni tőle. Nehezen, de időnként sikerül.

Ebben a személyeskedés, számomra az érvek hiányában adódó tehetetlen sértettséget jelenti.
Nem tartom személyeskedésnek, mikor a téma körüli vitában megértetési céllal személyére próbálja a vita kényes részét részeit kivetíteni. Ami efölött van, azt a szereplőkre nézve méltánytalannak, kerülendőnek tartom.

Rendezvénybiztosítás: Szolidaritás, és hivatalból a rendőrség. Nem tartottam relevánsnak a témában.

A Szolidaritást nem alázták. A Szolidaritást támadták, mert kényszeríteni akarták a sajátosan liberális rögeszméik rájuk kényszerítésére. Nem merték alázni, hiszen nem éppen nagy létszámával biztosította a kvázi hosztesz tömegbázisukat. A Szolidaritás tetteit és vezetőit próbálták bírálni. Most majd a maguk kenyerén...

Mi demagóg és mi nem, azt hosszan lehetne taglalni. A demagógia hatását máig láthatjuk. A fidesz-jobbik permanens kampányában és annak következményeiben.
Polt Péter támadása.
Az első orbán-kormány idejéről adott tanulságokat. Ama ismertető jegyeket máig felismerni. (mint pl. amit már írtam, A fiúk most azt akarják, hogy Gyurcsány ellen Sukoró ügyben találjunk valamit.) ...és tessék. Dopeman-é nem az első koncepciósnak nevezhető megnyilvánulásuk, bosszú- és megfélemlítő hadjárat folyik. Úgy tűnik, már nem csak a munkahely válik kétségessé, ha valaki el meri mondani lesújtó véleményét a hatalomról.

Értékítélete mindenkinek van. Van aki megbékél vele, van aki nincs tisztában vele, és amikor szembesítik önmagával, akkor megjelenik a kognitív disszonancia. Vele a sértett önérzet motiválta önigazolási szándék, mellyel a legtöbb esetben csak mélyíti belső ellentmondásait.

Teljesen mindegy a Szolidaritás vezetőségével kapcsolatos ilyetén véleményed. ...de ha már említetted, a fidesz zuhanásában szerepet játszó tüntetéssorozatok tevőleges szervezője, koordinátora volt Bódi Bea. Pöti? Látod? Mi lenne ha nem lenne pöti?

A PM és az Együtt a múlt. Sok minden közrejátszott a támadásaikon kívül, sok más is, amiért betelt nálunk a pohár miattuk. Pontosabban elsőként a PM-el. ...de ettől függetlenül, ami nem reális velük kapcsolatban, azt szóváteszem. Pontosan eme kényszerházasságból való megismerésükből kifolyólag. Ezért ha vitatkozom, akkor nem a kisemberek ellen vitatkozom, hanem a megismerendő valóság miatt. ...már ha valóban a bajaink forrásának tényszerű megismeréséhez ragaszkodunk a valóság feltárása alatt.
Tudod? Ami neked művinek, valótlannak tűnik.

Aztán a nevem vállalásáról írsz. Már bocsi, de én a valódi nevemen írok, face azonosító által. Ezért aztán számomra érthetetlen amit írsz, mert szinte csak azt nem írtam le milyen alsógatya van éppen rajtam. Próbáltam idézőjelesen olvasni, de úgy sincs értelme. Anélkül meg egyenesen nonszensz. Ha fontosnak tartod, kérlek magyarázd meg mi volt azokkal a sorokkal a szándékod!

Aztán hogy mi érdekel téged valójában...
Tudod, hogy hol vagy? ...és azt is, hogy miért írtál ide valójában? Itt adam lenne az a kisember aki miatt felléptél? ...de akkor miért vesztél bele irreleváns részletekbe?
Kvázi semmi sem érdekel, és hülye aki nem érti ezt meg. (?) Biztosan ezt akartad írni?

Ki mit nem ért, e tekintetben biztos lehetsz a reményeid által. A tényeket pedig itt olvashatjuk. Az pedig számomra megnyugtató. Eddig. ;-)

Forgalom és egyéb menetrendek: A legyek százmilliárdjai tartják ellenállhatatlannak mások ürülékét, de attól én még ember vagyok.

A válaszok érdemi részt kívánnak. Amennyiben olyan nincs, nincs mire válaszolni sem. Mementó a későbbiekre.

Mogyorósi István 2015.06.11. 21:57:40

Sukoró: A két első találat. fiúk akarjak sukoro keresőszavakra.
nol.hu/belfold/polt_tenyleg_gyurcsany_fejet_akarja__mert_a__fiuk_igy_akarjak__-915221
hvg.hu/napi_merites/20101214_gyurcsany_polt_peter

Aztán beidézték, és kiderült, az erőlködésnek nyögés a vége. ...de biztos ami biztos, a gyűlölködni rendeldeltekből le is köpködték a bíróság előtt.

Mogyorósi István 2015.06.11. 22:21:27

@6.Lenin:
Érdekes. Úgy olvastam, hogy az a piszok Bajnai arrogánsan hatalomra akart kerülni.
Te is látod, vagy csak én. ...mert nem is egyszer tértél vissza rá. Hol körbeírtan, hol közvetlenül. Nem? Gondolom nem kell idézzelek.

Nem értek veled egyet az ellenzék lehetőségei terén.. Ott van pl. a bajai példa, ahol a cigányokat megvásárolták egy "tányér levesért". Ott van a sajtó megjelenés lehetősége. látványos korlátok között. Nem úgy mint anno, hogy előre megadott időben, időkeretben mondhatták el a magukét. Szorosan ehhez kapcsolódik a hirdetési lehetőségek kérdése. Óriás plakátok. Ha jutott is rá hely, arra madár sem járt. A kampánypénzek kérdése. Szerinted egyenlő út, egyenlő esélyekkel mentek a dolgok? ...és a saját választási törvényük többszöri saját testreszabása, a körzetekkel együtt?
Amennyiben mindezeknek tudatában vagy, értelmezhetetlen az ezzel kapcsolatos állításod. Nem? Ja! ...mert " 3 Legális lehetőség".

Hatalmi arrogancia? Mostanra már úgy van, hogy aki ezt felemlegeti azok tehetetlenek és bárgyúak. No! Nem látszol te demenciásnak. Korábban 8 éven keresztül ez volt a legszalonképesebb kormány- és Gyurcsány bírálata az ellenzéki festett komcsiknak.

Kormány bukás...? Neeem! Kopott ugyan a hazudozásai és a kontár pénzbeszedési törekvései elleni figyelemfelhívó tüntetések hatására a a népszerűsége, de pártunk és kormányunk előre elrendezte magának az egyszerű többség helyetti 2/3-ot. Nem így történt?

Bajnai eltűnéséről érdekes elképzeléseid vannak. A valóság nem alapozza meg az állításod, és amit tovább görgettél belőle. Bajnainak sokba került a kampány. Családja és szakmai ambíciói is vannak. A politikába való visszatérését egyszer komolytalan kísérletnek titulálod, másrészről arrogáns szemétségnek, majd komoly de dugába dőlt kísérletnek. Kicsit túl mobil ez a dolog. Nem? ...és akkor most ehhez ott van Dopeman, akinek a személye tényleg jelentéktelen, de a megfélemlítő bosszú, a meghurcolás, no az már valami! Kicsinyes nímand szarjankók ezek. Szerintem.

6.Lenin 2015.06.11. 22:57:31

@Mogyorósi István:

Már azt is írtam, hogy ez a történet kb 2008 után kezdődött (komolyabban).

Sehol nem írtam, hogy Gyurcsány, vagy Bajnai (vagy az őket hatalomba segítő háttérben munkálkodók hülyék lennének. Csak később félrenéztek 1-2 dolgot.)

Nyilván minden politikával komolyabban foglalkozó sejthette,2010-ben nagy bukta lesz. Fel is készültek rá. Arra is, hogy a következő kormány legkésőbb 2012 elejére megbukik. Nagyon sok jel erre mutat/mutatott.

Azt is írtam, hogy sok mindent tévesen értékeltek (a nagy vízen túl), ezért ez a kísérlet megbukott. Vagy tévesen voltak tájékoztatva a hatalomért ácsingózók által.
A 14-es választásokat követő fideszes balfaszkodás beindított némi nyálképződést a bal oldalon, de jelenleg elég komolytalan pacákok kapaszkodnak a hatalomért.

Magyarázat/magyarázkodás természetesen mindig volt/van/lesz, de ezt is már írtam
Kiragadni folyamatából 1 eseményt, csak torz következtetésre vezethet.
Ezzel birkózunk már 1 ideje.
Én megpróbálom a kialakulásától (?) végignézni, te pedig ide-oda csapkodva elterelni a lényegről a figyelmet, és vmiféle rémtörténetet kreálva túlspilázni 1 jelentéktelen ügyet.

Ózd, Veszprém, Tapolca példája nevetségessé tesz néhány magyarázkodást.
Volt/van legális lehetőség.

Mondjuk Baját emlegetni elég rizikós, szerintem. Onnan kezdve cseszett el sok mindent a ballib oldal. Nagyon rossz kísérletbe kezdtek Baján. visszaütött. 3 bukta 14-ben lett a jutalma.

Szerintem nagyon tévúton botorkálsz/botorkál a ballib tábor. Főleg, ha azt látjuk, hogy 18-ra lesz vagy 500 mini akármi, jelentéktelen manusokkal az élükön. 1mást fogják nyírni a választások előtt.
Mindegy, nem az én gondom.

krokodil 2015.06.12. 04:04:04

@Mogyorósi István: Azt hiszem, te igazi reménytelen eset vagy. Legalábbis ebben a cyber-kommunikációban biztos. Kezdjük ott, hogy használok egy jelzőt, pl. piros, te viszont válaszodban már azt írod, én kasmír vöröst írtam, azaz megtolod egy többlettartalommal, azt is minimum negatív megközelítéssel vagy úgy beállítva, mintha a másik rosszat akarna, esetleg a kettő vagy a három együtt. Kövér kisfiú voltál vagy nincs orgazmusa a feleségednek?!

Érvek hiánya: részemről nem maradt el. „Csak” tényállásokat és kordokukat raktam ide, de ha neked az kell ahhoz, h személyeskedj, h még abban is személyeskedj, h nincsenek érveim, hát legyen ettől jó az éjszakád, emésztésed, fellációd vagy akármid.:)

Rendezvénybiztosítás: ha nem tartod relevánsnak, akkor végig nem értetted miről írok. Ha pedig nem értetted, hogyan tudtál vitatkozni vele…?

Alázás/támadás: többet alázták, mint támadták.

Bírálatot soha nem hallottam az Együgyű 2014-től a Szolira, csak minősítgetéseket, méghozzá közéletbe nem illőket. Ezért most nem írnám ide.

„Az első orbán-kormány idejéről adott tanulságokat. Ama ismertető jegyeket máig felismerni.” – ebben NAGYON egyetértek.

„A fiúk most azt akarják, hogy Gyurcsány ellen Sukoró ügyben találjunk valamit.” – ha ezt így látod, akkor nem értem, miért nem érzed relevánsnak, amikor azt írom, a rendezvényt biztosították... :-x /lips are sealed/

„Dopeman-é nem az első koncepciósnak nevezhető megnyilvánulásuk, bosszú- és megfélemlítő hadjárat folyik.” – igen, csak más definíciós térben zajlik. Ez az első konc. per, ami a halálbüntetés bedobása után indult, és neeee, ne láss bele megint többet vagy mást, mint amennyit állítok. Csak annyit állítottam, h más a definíciós keret, nem pedig azt, h őt vagy bárkit halálra akarnának ítélni, hanem azt állítom ezzel, hogy magasabban van az ingerküszöb és az észlelési küszöb is a konc. perek kapcsán emiatt.

„Úgy tűnik, már nem csak a munkahely válik kétségessé, ha valaki el meri mondani lesújtó véleményét a hatalomról.” – ha ezt így látod, akkor nem értem, miért nem érzed relevánsnak, amikor azt írom, a rendezvényt biztosították... :-x

Kognitív disszonancia/belső ellentmondás: előbbi kognitív folyamat, utóbbi affektív, nem hinném, hogy annyira összefüggenek. Vagy csak részben.

Nem írtam a Szolidaritás vezetőségéről semmit. Azt írtam, nem tartozik ide. Éppen azért, mert TE hozakodtál elő vele.

„A PM és az Együtt a múlt.” – ebben tök igazad van, bár én már 2013 őszén így láttam. :)

Na, akkor milyen színű az alsógatyád?

Igen, tudom, hogy hol vagyok, elég koherns mások számára, amit írok, sajnálom, ha neked nem. Hogy jön ide Adam? És te hol vagy?

Nem azt akartam írni, amit megint félreértesz vagy szándékosan félreértelmezel, hanem azt, hogy láthatóan téged nem ért senki, de ezt biztos magad is látod. Ám ha nem, rajtad kívül mindenki.

Mogyorósi István 2015.06.12. 11:36:24

@6.Lenin:
Gyurcsány, Bajnai...?
Igen. Azt IS írtad. Most meg kényed kedvedre válogatsz belőle.
...de hiszen mindegyik verziódra megvan már a válasz. Akkor ennek mi értelme volt?

- Azt valóban nem írtad. ...én sem azt írtam. (Mi ez a széria most? Meleg van?)

- A korábbi liberális sajtó szenzáció hajhászóan átvette az ellenzék minden rezdülését. Nem mérlegelte, kommentálta mi igaz belőle, mi nem. Gyurcsány mögül kihátrált a maszop, katonák nélküli tábornok maradt. A rágalmak özönére sem válaszolt. Erélytelensége mindenkit meglepett. Legjobban a fideszt, hiszen orbán ettől a fazontól rettegett. Még a közelébe sem mert menni. Ezek után nem kellett politikával komolyabban foglalkoznia senkinek ahhoz, hogy előre láthassa a rágalmakkal felheccelt, butított gyűlölködésre uszított tömegek reagálásának következményeit. Már a sajtó is megírta az országra nézve nem túl kedvező történéseket. Pénzemberek kilincseltek orbánnál, a segítségüket leajánlva. A háttérhatalom átrendeződése is megkezdődött. Nem történt semmi váratlan.

- Rendezvénybiztosítás... Előtte vajmi keveset foglalkoztál vele, de mivel a dolog evidens, azért nincs is mit rajta rágódni. ...de ha szerinted van, mutasd!

- A tengeren túli értékelés, pontosabban támogatás, a kiépült kapcsolatrendszerek megőrzéséért volt. A komolytalan pacákok, a választók körében volt. Minden valamire való politikai tényezőt lesöpörtetett a fidesz. Hiába az ország kétszeri megmentése a csődtől. A hatalom megszerzése minden áron, volt a cél. ...és kikre jellemző célként a hatalom megszerzése? A baloldalra. ...de ezeknél magyarabb nem létezett, és ők jobboldalinak hirdették magukat.

Magyarázkodni az iskolában szoktak. Ezt írtam erre válaszként. Itt tényeket kellene ütköztessünk. Eddig javarészt csak véleményeket kaptam. Nem?

- Nem tudom szerinted mit sikerült időrendbe tegyél, de az biztos, hogy a mondókámon túl vagyok, abban lévő állításaim még állnak. Gyakorlatilag már egy ideje csak megyek utánad. ...de ha ez csapongás...? Nem vitatkozom.

- Nevetséges hivatkozás Baja esete? Nem az egyedüli volt. ...és a többi javarészt jobbikos, abból a kevésből időközi, és önkormányzati választásból, amit nem a baloldal nyert. Vagy más-más dimenzióban lévő Magyarországon élünk?
Soroljam fel a baloldali győzelmeket? Minek? Nem ez volt a prioritás, hanem a választás és annak tisztasága, amiben te egyenlő esélyeket hangoztattál tévesen.
...és még én beszélek mellé, meg csapongok.

Baját másnak emlegetni, mint amit mondtam nem vall felkészültségre. Ott voltam. Ott csaltak már az első körben is ahol csak tudtak. A második kör úgy zajlott, hogy az első kör előtt ígért tűzifát, a két választás között adták, kifejezetten ama egy választási körzetre, ahol a legtöbb csalás volt, és ahol csak a láncszavazás vétke miatt ismételtették meg a választást. A második körben aztán volt két napig tartó dajdaj, tombola mobiltelefonokkal, LEZÁRT KÖRZETEK, AHOVÁ NEM MEHETTÜNK BE, pl. a cigányok össznépi banzájára, amit zárt körűnek hazudtak, 2 millió forinttal megtoldott második köri fidesz költségek. Ezt a hírt sem cáfolták még meg. Járőröző fidelitaszos kölkök, akik figyelték az ellenzéket, nehogy úgy merjenek viselkedni mint ők. Lehallgatási botrány. Minden utcasarkon legalább egy Kovács fotó álló reklámtáblán.
Eredmény, egy köztörvényes bűnökért büntetett előéletű honpolgárt juttattak be a helyi közgyűlésbe.
Mit is cseszett el itt a baloldal? Írjad csak le?
Nem! Ez a csőcseléki tempó érvényes a fidesz-jobbik politikájában. Úgy látszik rákosi kék cédulásai hódíthatnak, miközben a "baloldal" képviseli a jobboldali erényeket.
...és ehhez képest te mi alapján is bírtál a kijelentésedet megtenni? Mi a háttere?

Így aztán én is azt mondanám, hogy tévúton jár a ballib tábor. Kifejezetten az a leginkább, amelyik eme kifejezéssel él, a maga valóságától teljesen elvonatkoztatva.

Mogyorósi István 2015.06.12. 12:05:26

@krokodil:
Bocsánat, de ennyi irreális állítást egyszerre még nem követtél el. Tetted ezt úgy is, hogy engem idéztél, de nem tetted mellé a korábbi állításodat.
A rendezvény biztosítására degradálni a szervezőket csak hátsó szándékkal lehet.
Annak kiemelt jelentőséget tulajdonítani, miközben az erre tett korábbi állításaid nem álltak meg, valóban reménytelen esetet mutat.
...mint kopó emlékeid az első kommented után. ...és mindezek ellenére nem átallottál összeszedettséget megállapítani magadról.

Oszt sikerült megtudd végre ki vagyok, ha már az alsógatyám ilyen formában érdekel? ...vagy még mindig nem vetted észre, hogy nem én vagyok itt nicknévvel.

Mint mondtam érdemi közlések érdemesek válaszra. Várom.

Káló Kamilla 2015.06.12. 12:34:22

@Mogyorósi István: & @krokodil:

csak most jutott el hozzám a hír, hogy ti egymással vitatkoztok. szakajtó kacajt kaptam tőletek <3

@kroxi: ezerX elmondtam neked, b+, hogy a szolisokkal soha nem fogod nyilvános felületen megértetni, hogy a szobordöntés nem az ő akciójuk volt, mert érzelmileg kötődnek hozzá, és emiatt nem látnak el az érdekeikig, ami nem mellesleg az igazság is, hogy nem csak az ő rendezvényük volt, hanem a Külön 2014-é és a Párbeszéd Magunkért-é is. a tetves elhatárolódás óta magyarázom, írom, mondom ezt neked, de süket vagy! és bocs, de abban igaza van ennek a mogyorósinak, h te kevertél bele Adammal vívott asszójába. a csoportban is többen mondták, hogy madzagon rángatott pincsi kutyád!

@mogyorósi: kroxi pontosan tudja, ki vagy, nem véletlen kezdett el jogilag írni, nem azét, hogy kirekesszen másokat, végig neked szólt, te ezt nem vetted észre. provokációja tetőfoka, amikor kérdezi, miért nem vállalod magad, erre te megint cinikus voltál.
amúgy azt én se értem, miért kell belekötni az olyan blog posztba, ami már a leadben elmondja: "Csak a Szolidaritás viselkedik tisztességesen."
Később: "Most, és akkor is egyedül (...) a Szolidaritás vállalta a szolidaritást Dopemannel. Részt is vettek a tárgyaláson. Ez a korrekt magatartás."
egyébként a Kónya már az elhatárolódás utáni első interjújában (s ha jól emléxem köbö 2 hétig vegzálták ezzel) is azt mondta, hogy közös volt a rendezvény, de a balhét neki kell elvinnie. nagyjából - ha kissé kiterjesztett befolyásolással is - ez van leírva ebben a blog posztban is.
ami fontos: épp ti ketten nem akartok mást, az eltérések nüansznyiak. és véleményem szerint a más foglalkozásból származhat.
:-*

6.Lenin 2015.06.12. 13:17:11

@Mogyorósi István:

A te tényeid-égett a Reischtag, felgyújtották. 1 provokáció eredménye, ez persze téged nem nagyon zavar.

Aztán nekiálltok "vitázni" anélkül, hogy tisztázva lennének a körülmények. Mindenki védi a saját-igaznak kikiáltott verzióját. tök felesleges időpocsékolásnak tartom.

Volt/van ma Mo-on valódi-tömegek által támogatott kormányváltó hangulat?-Nincs.
Szándék lett volna?-Igen.

Gyurcsány megbukott, kellett keresni mást, ő volt Bajnai.

Nem a magyarok többsége akarta őt, hanem mások választották ki a számunkra.

Lóvé is volt, politikai támogatás is (EP viták Mo-ról, hamis, torz hírek tömkelege)

A lóvéra beindult az "ellenzéki" erők szaporodása. Sok tehetségtelen senki próbálkozott/próbálkozik jelenleg is.

Semmiféle tömegtámogatást nem élveznek ezek a nagyhangú senkik ma sem.
Ha Fidesz 14 után nem kezd balfaszkodni, ma már mérhetetlen lenne az ellenzék támogatottsága (most se az, nevetséges 2-3 %on állnak, de szeretnének hatalomra kerülni.Még viccnek is gyenge)

Mit számít, hogy ki szervezte, miért a szobordöntögetést? 1 hamis helyzetértékelésre alapozott pöcs módon végrehajtott politikai provokáció volt. azzal a szándékkal, hogy talán tömegek fognak csatlakozni hozzá.

Nem történt semmi. elbukott, mint a többi. Hiába kiabálták a hahások a gyertek velünk-et. Leszarták őket. El is tűntek ők is. El fognak a többiek is, főleg, ha nem lesz mögötte már lóvé sem.

Természetesen lehet arról is vitázni, hogy ez dopeman nevezetű balek, mit is tett, anélkül, hogy előtte megpróbálnánk tisztázni a miérteket.

Leégett a Reischtag, ok.
Akkor volt következménye a provokációnak.
A mostaninak nem. Kit érdekel komolyabban, hogy mi lesz ezzel a balekkal?
Szerintem már ő is rájött, hogy átverték.

krokodil 2015.06.12. 13:24:00

@Mogyorósi István: :DDDD megint ott tartunk, hogy irreális, megint ott tartunk, hogy idekeversz valami kopó emlékeket..., ugyanaz a mogyorósi-jelenség, a pirosat is kasmír vörösnek olvassa..., mindenben rosszindulatot lát ("rendezvény degradálása") Mio Dio! Mi ez?!

"Érdemi közléseket" ahogy írod, kaptál. Ha ezt a szóösszetételt is netán rosszul alkalmazod és a "konkrét állításra" gondolsz (ti. a közlés és állítás közt óriási a különbség, még több mint az érdemi és konkrét közt), azt a megfelelő helyen elmondtam, és teljesen nyilvánvaló, hogy nem fogom nyilvános felületen közzé tenni, mert majd ha úgy gondolják, rád tartozik, fogsz róla tudni.

MUTASD MÁR MEG BAZMEG AZT A MONDATOT, AMELYBEN DEGRADÁLTAM (!!) A RENDEZVÉNY BIZTOSÍTÁSÁT, HÜLYEGYEREK!

Ezt pedig én várom, de kurvára! A FELTÉTELEZÉSEDET PEDIG - EGYÉRTELMŰEN ÉS HATÁROZOTTAN - VISSZAUTASÍTOM.

Meg ne próbáld még egyszer!

krokodil 2015.06.12. 13:28:10

@Káló Kamilla:

Kamillácska! Te meg azt vedd észre, hogy nem csak én provokálok, a Mogyorósi is,mert ki akar szedni belőlem vmit, ami nem tartozik rá, ha rá tartozna tudna róla, és nem tőlem, és nem így itt, mert totálisan hülyének néz, biztos vmi nyeretlen kétéves.
Nézd meg odáig elment, hogy én, éppen én degradálom a rendezvény biztosítását. Vagy totálisan hülye, vagy provokál. Szvsz utóbbi, de akkor se túl okos.
>>> Kónya azt mondta közös v a rendezvény, írod. Ezt meg én mondtam neked milliószor, hogy ő egy puha, lúzer. Ha lojális csapat lenne körülötte, másfél éve ezt fújná mindenki körötte (ÉPPEN AZÉRT MERT Ő A VEZETŐ ÉS Ő EZT ÁLLÍTOTTA!), de ez nem így van, lásd ezt a threadet, meg ami a csopin van és így tova, tova... :(

krokodil 2015.06.12. 13:38:20

@6.Lenin:
>>> Nem a magyarok többsége akarta őt, hanem mások választották ki a számunkra, írod. 2009-ben még Gyurcsány akarta, a miniszterelnök-jelölti casting kamu volt. Később valóban "mások választották ki", és ha belegondolok, hogy a vetélytárs Andor Laci volt, akkor vérzik a szívem a hibás döntés miatt. Mindegy, így ennek ebben a formában szerencsére vége. Átrendeződik a világ éppen. Akik pedig ebben a szövegösszefüggésben a "mások", azok most ebben az átrendeződésben nem állnak jól. Nem de? ;-) Hasta siempre!

Káló Kamilla 2015.06.12. 13:44:44

@kroxi: jó, nálad is van igazság, mi folytassuk a csopiban. :-* még csak annyit: ha ez a fax provokál, mit állsz le vele? hagyd a fenébe, egy túlmozgásos, tojásfejű, fontoskodó. (amúgy szerintem nem hülye...)

Ciber 2015.06.12. 16:17:45

@krokodil: Tudatlanságodat okoskodással próbálod feledtetni. Az ügyészség állapítja meg, hogy egy feljelentés megalapozott, vagy sem. A feljelentés alápján, ha kell, nyomozást indít, majd a tények és az azt kiegészító nyomozati adataok elapján viszi bíróságra az ügyet. A bíróságon a vádat az ügyész, a gyanusítottat az ügyvéd képviseli.
Tudom, hogy nem lehet mindenki jogtudó, de ha úgy tesz, ám jogtudása egy szál sem, akkor ha hallgatott volna, bölcsebb maradt volna.
Talán ha baloldali létedre azt a bölcseletet elfogadtad volna, amit még Lenin tukmált az utókorra, hogy 'Tanulni, tanulni, tanilni!" ma nem ott tartanál, mint egy 2 éves nyeretlen. :) A tanulás nem fáj, a butaság viszont néha nagyon. Nőlj nagyra!

adam hyl 2015.06.12. 16:34:47

@Mogyorósi István:
nézd már, kik vannak a szobordöntésen karácsony (pm) rendezkedik, török zsolt (mszp) tobzódik, bajnai a szervezői szervizben...! "érdekes". a legtöbb zászló mszp-s és dk-s.
(egyébként a dk nem határolódott el!)

nava.hu/id/1730288/

másnap:
RE: "ha a nevét adja hozzá bajnai gordon, mégis csak hozzá kötik".
KP: "hát, nyilvánvalóan, de azért a balhét én viszem el".

www.youtube.com/watch?v=T4ixYpc5bMo

adam hyl 2015.06.12. 16:42:30

@Ciber: nézd már, kik vannak a szobordöntésen karácsony (pm) rendezkedik, török zsolt (mszp) tobzódik, bajnai a szervezői szervizben...! "érdekes". a legtöbb zászló mszp-s és dk-s.
(egyébként a dk nem határolódott el!)
nava.hu/id/1730288/
másnap:
RE: "ha a nevét adja hozzá bajnai gordon, mégis csak hozzá kötik".
KP: "hát, nyilvánvalóan, de azért a balhét én viszem el".
www.youtube.com/watch?v=T4ixYpc5bMo

más. a tanúk maguk a feljelentők voltak (ahogy ez a poszt is írja, és teljes magyar média), ettől kedve irreleváns, amit írsz. de hadd kérdezzek már valamit, ha nem is hozzám szóltál. dopemant rabosították? a rendőrségi szakban mi történik, ne az ügyészségről hadoválj, vagy ne minket megszólítva, mert mi arról nem írtunk, és nem az ügyészségen dolgozunk. ÍRJÁL NEM MEGCÍMEZVE, önálló hozzászólást az ügyészségi agymenésedről, és ne csinálj úgy, mintha szövegöf. lenne, mert az nincs, mert lassan egy egyhetes üzenetre válaszolsz. egész pontosan azt hazudod, hogy válaszolsz, mert csak úgy csinálsz.
a kurva anyáddal beszélj így, te kis glosszé kesztűs, puhatestű.

adam hyl 2015.06.12. 16:46:28

@Káló Kamilla: megnyugodhatsz, itt vagyok. nekem elment tőlük az életkedvem is, rosszabbak mint a fidesz vagy a jobbik (mert azok legalább képzik az embereiket), ez a sok glosszé kesztyűs... hazudnak mint a vízfolyás, plusz segg hülyék. nem kroxi mondta, csak ő nem adta fel, én meg nem bírom az ilyen tudatlan ám tudálékos férgeket, és épp most megtapasztaltam, nem is véletlen, hogy nem. ez ciber is minuszos hozzászólású az adatlapja szerint, aztán idejön bajt keverni.

Ciber 2015.06.12. 17:22:50

@adam hyl: Anyád foglalkozására nem voltam kíváncsi. Nevelési módszere viszont hagy maguk után bőven kívánnivalót. Majd ha agysejtjeid száma meghaladja a tizet, akkor próbálj véleményt írni, ha azt akarod, hogy legalább hátrányos helyzetűnek ítéljen meg a társadalom! Úri ember csak ennyit ír tahóságod megnyilvánulásáról.

krokodil 2015.06.12. 17:55:32

@Ciber: Azért vagy hiteltelen, mert tartalom helyett embereket minősítesz N sorban, aminek a közepén egy fél mondatban írsz arról, mi a kül. a rendőrség és ügyészség közt, tudásod egyenlő egy érettségizőjével, mivel ,amit leírtál arról, mit csinál az ügyészség, az a NAT-ban is benne van, jószerével így egy 18 éves is tudja.Ez volt az elméleti része. Hogy a gyakorlatban mi történt, arról meg már meggyőződtem eddigi megjegyzéseid alapján, hogy fogalmad sincs. Ami nem baj, és én ezért nem is nevezlek téged tudatlannak.

Ha nem érted, hogy a megfélemlítés LÉNXEGE ABBAN ÁLL, HOGY NEM KELL HOZZÁ HAVERI MUTYI (a poltpéterezés ezt sugalmazza), HOGY MŰKÖDJÖN A RENDSZER, akkor fogalmad sincs a demokráciáról, akkor fogalmad sincs arról, hogy mitől nem vagyunk demokrácia (mert nem haveri mutyitől), hogy az egyedi bűnbakképzés káros és kontrapruduktív. Ha ezért az ügyért csak Polt lenne a felelős, akkor se volna helyén való ezt kommunikálni, mivel felelős az Együtt és a PM elsősorban, és még az MSZP és a Liberálisok, akik politikai haszonszerzés miatt elhatárolódtak. A buli azért jól jött mindenkinek (egy médiaesemény), és még jobban jött az elhatárolódás (még egy médiaesemény), így két médiaeseményt csináltak 1-ből a Szolidaritás kárára (plusz volt egy "alapos ok", hogy félretolják a Szolidaritást), azaz aljas, egyéni érdekek miatt határolódtak el a Szolitól a többiek - NEM PEDIG ELVI ALAPON.
Miközben az összes, az orbáni rendszer lényegére rámutató, és azt megingató tüntetést a Szolidaritás szervezte. Mi lett viszont a jövő? A Szolidaritás még van, a PM és az Együtt már nincs. Feltűnt, hogy NEM NULLA százalékra mérik, hanem meg sem említik, hogy MÉRHETETLEN (a közvélemény-kutatásokban)? :)

Ja, s elmondom, mi történik a folyamatos poltpéterezés hatására:

1. Egyedi bűnbakképzés (KIFEJEZETTEN ÉS KIZÁRÓLAGOSAN NÁCI dolog, sem a fasiszta, sem a kommunista diktatúrák nem alkalmazták, csak a nácik, mivel a másik 2 típusú diktatúra a csoportos bűnbakképzéssel élt "csak").

2. Az ellenzéket erre nevelni erkölcstelen, mivel viselkedésmintát sajátíttat el, jelesül a nácit (pl.: gepnarancs.hu/2015/06/a-nacionalista-kormany-nacionalista-ellenzeke/), kevésé rossz esetben az ellenzéki szavazó és aktivista tábor apátiáját idézi elő (mint minden demagógia hosszú távon)

3. Elmarad a LÉNYEG, A RENDSZERKRITIKA, azaz, hogy az emberek maguktól állnak be a sorba.

4. Nem arra világít rá az ellenzék, hogy attól diktatórikus a rendszer, hogy bizonyos szervek demokráciában nem lehetnek közvetlenül a miniszterelnök irányítása alatt, miközben - nagyon tudatlanul elárulom neked :)) - lehet ilyet többet is találni, konkrétan ebben az ügyben is van egy ilyen. Találd meg, jogászkám! :D

5. Nem arra világít rá továbbá ezzel a demagógiával az ellenzék, hogy a Jobbik be van épülve a karhatalomba. Ebben az ügyben erre is van egy csúnya példa, szerintem, okos fiú vagy, biztos megtalálod ezt is, némi informálódással, meg azért, mert penge egy jogász vagy. :D

És még tudnék, mit írni... :(

krokodil 2015.06.12. 17:57:50

@adam hyl: :D Tényleg kibírhatatlanul ostobák, de easy rider, öcsém.

adam hyl 2015.06.12. 19:58:06

@Ciber: mi az, ragozni se tudsz? a többit nem is értem, mert nem válasz.

adam hyl 2015.06.12. 20:00:29

@krokodil: "Találd meg, jogászkám!" cool!
"biztos megtalálod ezt is, némi informálódással, meg azért, mert penge egy jogász vagy" , ez is cool! őrült vagy. :)
mit erőlködöl? :) úgyse értik. hagyd már!

6.Lenin 2015.06.12. 20:03:40

@krokodil:

Sokkal fontosabb téma lenne a "másokról" diskurálni, bár van összefüggés a jelenlegivel is. Rosszul állnak jelenleg? Őszre nagy szívások lesznek körülöttünk.
"Korán"? -lenne helye vele foglalkozni.

krokodil 2015.06.13. 00:53:58

@6.Lenin: Szia, elolvastam tőled mindent itt, csak nem nagyon volt időm válaszolni, mert láttad a zaklatásokat. Úgy gondolom, nagyon sok mindenben egyetértünk, ezt úgy értem, a topicokban és a napirendmeghatározásokban szinte mindenben, csak fordítva vagyunk bekötve. :))) Tehát ami nálad ok, az nálam következmény és fordítva, a témák súlya, fontossága stb., az nálam is így néz ki kábé. Így, fordított logikával értek egyet az ősz topic-kal is. Az ősz szerintem is fontos lesz, de én azt látom benne, hogy az lesz a Fityisz mélypontja. Ahogy én látom, eltűnt a kollektív önreflexiójuk, ebből az következik, hogy valóban őszre mutatnak a vektorok, ahogy te írod, de azt is gondolom, hogy ez lesz a vesztük. A Fityisz egy valamihez nagyon értett, amihez a _baloldal_ soha (rendszerváltás óta soha), az pedig a pszichológiai tényező, és most azt látom, hogy ők is vesztik el ezt a sajátságukat. A másik kérdésedre a válaszom: szerintem rosszul állnak, csak olyan stratégiai pontokra helyezték az ellenzékben a bombáikat, hogy mivel statikai pontok is ezek egyben, amíg nem robbantja fel senki, addig éppen, hogy tartanak statikailag, ha viszont robbannak, akkor porig hull az épület. Érted? Biztos... És nehogy azt hidd, hogy hiszek az előválasztás-demagógiában. Inkább úgy látom, lesz a Fityisznek egy olyanja, mint a szociknak anno a DK... Szerintem Bajusz lesz az ő Gyurcsányjuk. De ez csak teória. :)

krokodil 2015.06.13. 01:05:57

@Mogyorósi István: Mai szösszenet.:(

Írjanak jelentést arról, hogy mulasztottak, miközben nem mulasztottak...

Mai hír: "a kerületi kapitány azért rendelte el a vizsgálatot, mert a járőr a járőrútvonalán egy állampolgári jelzésre folytatott intézkedéséről nem tett jelentést az irányítóközpontnak." Ezzel szemben (szintén a hírben): "két őrmesternek és a törzsőrmesternek pedig jelentést kellett írniuk arról, hogy miért mulasztották el intézkedési és jelentési kötelezettségüket. Ezt a járőrök állítólag azzal magyarázták, hogy semmit nem tapasztaltak, ami a bejelentést alátámasztotta volna."
hvg.hu/itthon/20150612_plakat_dobas_rendorok_parancsnoki_vizsgal

Nem kommentálom, értened kell.

Mogyorósi István 2015.06.13. 11:48:55

@6.Lenin:
2015.06.12. 13:17:11
Megadtad eddigi állításaid összefoglalóját. A merev álláspont nálad sem lett flexibilis.
...én pedig ismételgettem magam (Innen-onnan idézve, példálózással, hírközlő portálok anyagaival) eleget.
Amit lehetett megbeszéltük, álláspontunk Merőben más. Amit számomra sikerült elővezess napokon keresztül, az nem több mint tutiként hangoztatott vélekedés. Sehova nem vezet Ergo már nincs értelme.

Mogyorósi István 2015.06.13. 11:50:13

@Káló Kamilla:
Csak egy hírek a sok közül. Ideje felülbíráld az általad tudni vélteket a témában.

www.hirado.hu/2013/10/02/szazadveg-a-valasztok-tobbsege-elteli-a-szobordont

Mogyorósi István 2015.06.13. 11:54:12

@krokodil:
Ne magyarázkodj! Egyszerűbb ha észreveszed mit írtál eddig, és mennyiszer ismételgeted magad változatosnak sem nagyon mondható szavakkal tévesen.

Amennyiben az általam hozott több tény ellenére, (linkek, példák) még mindig nem térsz napirendre a valóság fölött, addig minden állításod nettó szócséplés.

Mogyorósi István 2015.06.13. 11:57:12

@krokodil: 2015.06.12. 13:28:10
Érdekes! Ominózus kommented után, éppen én szóltam emiatt neked.
Provokáció?
Szerintem a félrevezetés és félrevezetettség az.

Mogyorósi István 2015.06.13. 12:10:22

@Ciber: Az eljárásban feljelentés elbírálás így történik.
- a feljelentés befut a kerületileg illetékes bíróságra. Az megállapítja a feljelentő személye valós személy A feljelentett kilétére és a feljelentés tárgyára vonatkozóan kiadja az ügyet nyomozásra a rendőrségnek.
- A rendőrség megállapítja a feljelentésben megjelölt személy azonos az általuk felderítettel. Megállapítja a feljelentésben teherként felrót esemény mikor hol és milyen formában követövtette el a feljelentett. Jelentését megküldi a bíróságnak.
- A bíróság megállapítja a nyomozás eredménye alátámasztja a feljelentésben állítottakat és (és eme esetben is) megállapítja az ügyben a feljelentő társadalmi funkciót lát-e el. Amennyiben politikai közfeladatot ellátó személyről van szó, (országgyűlési képviselő, miniszterelnök), akkor hivatalból üldözendő cselekményként az ügyet megküldi az ügyészségnek. Az ügyészség kihallgat, vizsgálódik, és megvádolja a delikvenst. A tett súlyosságának mértékében kerül az ügy bíróság elé, vagy az ügyvéd (-ek) megállapodást kötnek az ügyészséggel a büntetési tételről.

Mogyorósi István 2015.06.13. 12:18:16

@adam hyl: Több linket is feltettem már, ami igazolja az esemény Szolidaritás szervezését. Kik tartózkodtak a kvázi VIP helyeken, az is Szolidaritás kompetencia.

Nekem más mondandóm nincs. Minden itt van leírva, igazolva.
Mellesleg valóban. A DK és Gyurcsány volt tán az egyedüli, aki nem fanyalgott.

Mogyorósi István 2015.06.13. 12:22:54

@adam hyl:
2015.06.12. 16:46:28
...csak az igazat, csakis az igazat, a színtiszta igazat. Egyszer már megköszöntem, amiért hajlandó voltál a valóságnak közel megfelelően korrigálni írásod.
...holmi jellemrajz költeménnyel ne írd fölül ha lehet. Még a csordatagotok kedvéért sem!

Mogyorósi István 2015.06.13. 12:28:43

@krokodil: Ez manapság nem újság. Újra a szocializmusban élünk. ...csak még a rendőrök nem pofozkodnak.

krokodil 2015.06.13. 13:17:51

@Mogyorósi István: Az összesre egyben válaszolok.
1. Nem magyarázkodtam egy percig sem, legfeljebb MAGYARÁZTAM neked, mert értetlen voltál (és vagy is:)), és elfogult.
2. Tartozol azzal, hogy ide rakd, hogy én lehúztam volna a rendezvény biztosítását. Írogatsz itt összevissza, mint egy pubertás, de a válaszaid az érveid mindig elmaradnak. "Valamiért..." :)
3. Most már tartozol azzal is, hogy ide írd, indokold meg, én mivel magyarázkodom. VÁD VÁD UTÁN, BIZONYÍTÉK, AKÁR A SAJÁT ÍRÁSAIMBÓL NUKU. Elég fideszes, az ilyenek szavazták meg újra, mint te, ez az az emberi magatartás, ami miatt itt tartunk. Tulajdonképpen tipikus kriptonáci vagy. Hiába burkolózol egy demokrata szervezetbe, ahogy viselkedsz, az náci. Ettől kezdve pedig kriptonáci vagy. Ugyanis: végig én voltam, aki azt magyarázta, közös rendezvény volt (mint a cikk is), és ti voltatok azok, akik szerint ez csak a Szolidaritásé volt. ERGO TE VAGY AZ AKI ÉRTETLEN ÉS ÚGY HÁRÍT, MINTHA MÁS ROSSZINDULATÚ LENNE.
4. A feljelentés tényleg a bíróságra kerül?!?!!? :D JAJJJ! Azt hiszem, vannak itt problémák... pl. éppen ezért nem érted, miért az Együtt szervezte és nem a Szolidaritás.
5. A linkjeid, nem bizonyítanak semmit, még egyszer mondom. A vád szerint, a magyar média szakma szerint (pl. Rónai Egon elég óvodás módon magyarázta el az olyanoknak mint te) azt állítja, hogy ez az Együtt rendezvénye volt. Mert az volt. Az, hogy a Szoli ebben lúzer volt, és kihasználták, mint megannyi minden másban, az egy más kérdés, és ezért fizikailag nekik volt benne munkájuk. De ez NEM JOGI kategória.
6. Adam nem korrigált semmit, azért szállt ki, mert nem értetted meg őt, ezt pár sorral fentebb maga le is írta.
7. Mi nem újság manapság, te egysejtű?! Könyörgöm! A) vagy eddig nem értettél semmit, B) vagy ezt nem érted. AZ FEL SEM MERÜL BENNED, HOGY HA NEM TARTOZNA VALAMILYEN MÓDON A BESZÉLGETÉSÜNKHÖZ, AKKOR NEM RAKNÁM IDE ÉS NEM NEKED? Vagy: ha manapság nem újság, akkor eddig, miért nem értetted meg, hogy a szobordöntés kapcsán erre a jellegre 199-szer utaltam? Akkor folyton lehülyéztél, amikor a szobordöntés kapcsán hoztam elő e jelenséget. Most meg azt mondod, ez manapság nem újság... Több mint érdekes.

6.Lenin 2015.06.13. 13:22:48

@krokodil:

Amikor az őszt említettem, nem a Fideszre gondoltam, ezért írtam úgy, hogy nagy szívások lesznek körülöttünk.

A Fideszt nem értem, 3 megnyert választás után kellett volna 1 legalább fél éves nyugodt időszak, míg az ellenzék végleg eltűnik a homályba. Szerintem felfalták volna egymást, de ez lényegtelen, most se tartanak sehol.

Szerintem az EU-ban lesznek komolyabb problémák, amitől mi is szívni fogunk, az ellenzékkel együtt, kivéve a szélsőjobbot Nekik éltető elem, ami most várható.
Ausztriában már vannak jelei.

Ukrajna, Görögország, menekültek, lesz fejtörés miattuk bőven.
Ehhez képes ilyen balekok, mint dopeman, vagy a szaporodó, de semmitmondó ellenzéki akármik csak 1 vidám fuvallat ebben a hőségben..

Nézd meg, ebben a hőségben kabátban van a legtöbb menekült, mi lesz -10 foknál?
Ausztriában már keveslik a kaját, és a minőségét/mennyiségét.

Nem ezért jöttek ide, hogy visszamenjenek. Éhesek lesznek, és dühösek. Nincs mit elveszteniük, hiszen nincs is semmijük. tisztálkodási igény se nagyon. Járványok kitörése csak idő kérdése.

Nagyon veszélyes opciók egy helyre tömörítve. Sok jót nem ígérnek.
Mi meg a plakátokkal pöcsölünk.

Észbontó ez a rövidlátás.

Visszatérve a Fideszre, vagy észhez térnek, vagy mennek ők is a levesbe, az ellenzék ballib része mindenképpen, hiszen rájuk fog sülni ez a mostani ökörködésük, ha tényleg szembe kell majd nézniük a valósággal. Az ellenkezőjét kellene majd mondaniuk.

Ha valódi megoldást/következtetést szeretnénk , akkor a kezdetektől mindent -vagy a hozzáférhető legtöbb lehetséges körülményt kell vizsgálni.
Kiragadni csak olyasmiket-ami nekünk kedves, vagy mi koncepciónkat igazolhatná, az csak torz eredményre vezethet. Lásd az itt zajló "vitát".
Szerintem (lehet, fordított logikával)

Mogyorósi István 2015.06.13. 20:19:50

@krokodil:
Újra csak ismételnem kellene magam, a félműveltséged ellenében. Luxus. A zavaró és / vagy nem ismert valóságot behelyettesíted notórius véleményeddel.

...és még te fogalmazol meg elvárásokat. Elvárod, hogy botorságaid szó szerinti idézetét állítsam eléd. Ezért töröltetted ki a nyitókommentárodat?

Hisz abban adam mellett kardoskodtál az téves állítása mellett kardoskodva. ...és mi volt adam alap állítása? Mit javított ki a bejegyzésében?

Becsületesen nem megy?
Mielőtt másokat a szádra veszel, előtte gyakorolj önmegismerést, mert nagyan el vagy szállva magadtól, és fikarcnyi önkritikát sem sikerült gyakorolj. Erre is helybéli ismerősödnek kellett felhívnia a figyelmed rajtam kívül. Ezek után nem csodálom a bukottsága ellenére hajtogatott, forgatott, illogikus, becsmérlően gőgös megjegyzéseidet. Aminek nekem címzett nyitánya még töretlen.

Szóval ne akarj önigazolásaiddal zaklatni! Vagy felkészültséget mutatsz, vagy hallgass. Az előbbi nem megy sem neked, sem jobbos beállítottságú kollégánknak.
Ergo, pontokba szedett rögeszméid későbbiekben sem fog meghatni.
Sőt! Egyáltalán nem fognak meghatni, mert mint írtam korábban, ennek értelme már nincs. Ezért inkább mással foglalom el magam.
Aztán ha eljutsz a nyugalom ama szintjére, hogy átgondold eddigi elképzeléseidet a világról, talán kinyitod az ablakot, és megpróbálsz rácsodálkozni a valós világra.
Leninünk megkísérelte, és hite szerint a világ dolgainak kivetülését ránk ismeri.
Nem! Ő sem ismerheti. Nem ismerheti sem ő sem te sem más, mert mindent a ránk vonatkozó mértékben közölnek velünk, melyek jelentős részéről bebizonyosodott, hogy festett kommunistáink és a hozzájuk amortizálódottak, csak dezinformáltak minket. Sokszor az ellenzéki sajtót, és magát az ellenzéket is manipulálva. ...és ez többnyire hónapokba évekre veti vissza a valóság megismerését.
Szóval majd ha már megnyugszol... ...és ha az önigazolási kényszered, ha nem is sikerül levetkőznöd, legalább tiszta korrekten, és méltósággal, becsülettel követed el. Addig még kell egy kis idő, és szoknod kell Nietzsche felemlegetését is. Még akkor is ha fáj. ...Zarahustra, Értékek átértékelése. Ajánlott olvasmány. Részemről. ;-)
No pusszantalak!

Káló Kamilla 2015.06.13. 21:21:21

@krokodil: ez a mogyorósi tényleg náci. vagy igaza, vagy igaza van. ha igaza van te akkor is rossz vagy, bűnbakot alkot belőled, ha igaza van, akkor is. hogy az ilyen miért nem a jobbikban van? biztos azért, mert az egyenes lenne. nem baj, megosztom a szolis csopikba', terjedjen csak. :o)

Káló Kamilla 2015.06.13. 21:23:59

@Mogyorósi István: Ön valóban kriptonáci. Önnek csak igaza lehet, vagy igaza lehet. Mindkét esetben a másikból bűnbakot alkot, kiforgatja szavait, és olyanokat ad a szájába, amiket nem szeret. Viszonylag sok szolis csop-ban benne vagyok, kritikus megjegyzéseit szándékomban áll megosztani. Az EK-ban, úgy ahogy a demokrata oldalon, nem szeretjük a kriptonáci viselkedést. Kérem, keresse meg az önnek megfelelő formációt.

Mogyorósi István 2015.06.13. 21:36:42

@Káló Kamilla:
Nem! Ezt az mondja aki szintén összekacsint az itteniekkel, és mondják a magukét egymás védelmezve az idegent támadva. Ja! ...és mindezért az idegen a náci.

...és megkérem Hölgyem, ossza meg csak nyugodtan a kritikámat, önökre fér.

Kriptonáci. Inkorrekt duma. Ezt kritizáltam többek között. Amikor az önjelölt demokraták elfelejtenek autonóm egyéniségek maradni, közben képmutatóskodva osztanák az észt. Amikor felsülnek akkor jön a csordaszellem.
"A csorda halálos ellensége a rangsornak: ösztönösen az egyenlősítőt kedvelik: az erős egyénekkel szemben a csorda ellenséges, méltánytalan, mértéktelen, szerénytelen, pimasz, kíméletlen, gyáva, hazug, hamis, irgalmatlan, alattomos, irigy, bosszúvágyó."
...de idézhetnék Kölcseitől, vagy éppen Padányi Viktortól is. De minek? Az itteni "demokratikus" megnyilvánulások alapján értelmetlen.

krokodil 2015.06.13. 21:38:49

@Mogyorósi István:
Ok, félművelt vagyok.:D
Ok, valóságérzékelési problémáim vannak.:D
Ok, elvárásaim vannak. :D
Ok, becstelen vagyok. :D
Ok, Adam se a barátom. :xD
Ok, gyakorlok önismeretet. :D
Ok, zaklatok. LOL
Ok, te a mindentudás birtokában vagy a teljes Szolidaritás Mozgalommal, amelynek a 6000-ről lecsökkent 400-ra az aktivitsa állománya. :D
Ok, nagyon jól csináltátok, azért lett ez az eredmény. :D
Ok, veled mindent mindenki megbeszél. :D
Ok, megnyugszom. LOL

Szerintem mindenben igazad van, remélem sikerült elfelejteni, hogy kövér kisgyerek voltál, és sose volt a feleségednek orgazmusa.

Fentiekkel szemben, akkor elmondom a tényeket is: AZ EGYHETES EURÓPA KÁVÉZÓN ELTÖLTÖTT SZÁNALMAS PRÓBÁLKOZÁSAID EGYIKÉNEK ALKALMÁVAL SEM SIKERÜLT EGYETLEN EGYSZER SEM:
1. AZ IDEHÁNYT HAZUGSÁGAIDAT KÉRÉSRE BIZONYÍTANI.
2. MÁS EMBEREKET (ENGEM, ADAMET, LENINT STB.) ÉRT VÁDJAID, ALJAS EMBERI MINŐSÍTGETÉSED UTÁN, KÉRDÉSRE SE ADTÁL VÁLASZT.
3. FENTI ELMARADÁSA OKÁN VISZONT ÚJABB VÁDAK ÉS RÁGALMAK ÉRKEZTEK.

Az ajánlott olvasmányodról: csak nem elfelejtetted, hogy pár napja lebuktál, mennyire műveletlen vagy pl. éppen azon szerzők és tudományágak kapcsán is, amivel te hozakodsz elő? :))))

krokodil 2015.06.13. 21:40:06

@Káló Kamilla: AHA, és most már paranoiája is van. Összefogtunk ellene. :DDD Hitler is paranoiás volt.

Káló Kamilla 2015.06.13. 21:42:10

@Mogyorósi István: Jól van. Hagyjon minket békén. Zaklató!

Mogyorósi István 2015.06.13. 21:53:09

Minden utóbbi állításra itt áll még, amit nem lett törölve. Természetesen demokratikusan.
Gratulálok a heveny és szelektív felejtéshez. Az idejövetelem egyetlen célját elértem. A zaklatás elbírálásához nem ártana egy kis korrektség. Ennek során zaklatva én lettem. Aki mást állít és még azt is hanyagolja, mi mire következett, aszerint az történ, hogy én a visszaütéssel verekedést kezdeményeztem. Bájos.
No de az itteni "demokráciától" nem lehet csodákat várni. ;-)

Mogyorósi István 2015.06.13. 21:56:53

Egy falat kultúra a valóságosabb lokális demokrácia felfogásotokhoz a politikáról és szereplőiről. Némi intelem.

Parainesis Kölcsey Kálmánhoz
mek.oszk.hu/06000/06028/html/gmkolcsey0002.html

Mogyorósi István 2015.06.13. 22:01:53

Ja? Ha nem teszik amit írtam, teljesen demokratikusan törölhettek. ;-) Azt szeretnétek, nem a kellemetlen valóságot. ...bár... adam előtt még mindig le a kalappal!

6.Lenin 2015.06.15. 18:50:54

1 már biztos, nagyon rossz jós lenne belőlem.

Őszt említettem a minap.

index.hu/kulfold/2015/06/15/semmi_panik_minden_ajtot_bezartunk/

Mi meg még mindig a plakátokkal pöcsölünk.

adam hyl 2015.06.16. 11:09:37

@Mogyorósi István:

A Szolidaritás újságja írja: "Dopeman a vád szerint az Együtt PM és a Szolidaritás Egyesület 2013 szeptemberi, fővárosi demonstrációján többször belerú- gott az Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló, az eset előtt már darabokra tépett papírmasé szobor fejébe".
szolidaritas.org/files/1/kedvesszomszed-2015-06-02-szam.pdf

SZÓVAL LE LEHET SZÁLLNI RÓLUNK, VESZTETTÉL, ÉS NE ZAKLASS MINKET. Amúgy nem fogtunk össze ellened, te támadtál meg egyesével minket, sértegettél, vagdalkoztál, ezek után egymástól függetlenül reagáltunk rád.

krokodil 2015.06.16. 11:52:59

@6.Lenin:

Szia! Bocsánat, hogy csak most. Én értettem, mire gondoltál,csak azt gondolom, a nemzetközi helyzet egy kicsi és kényes földrajzi ponton elhelyezkedő országot (Mo.) erősen befolyásol. Tehát úgy gondolom, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik, a kormányzat rossz helyzetben van, és a konstelláció őszre lesz a legkedvezőtlenebb.

Lásd például, a magyar sajtó tele van ezzel az interpretációval: hvg.hu/nagyitas/20150615_sziriai_menekultek_torok_hatar_attortese

Mi a valóság, ami el van tussolva a magyar sajtóban? (A Gépnari egy blogról emelte át): gepnarancs.hu/2015/06/a-torok-titkosszolgalat-fegyvert-szallitott-az-iszlamista-miliciaknak-sziriaban/

"A Fideszt nem értem, 3 megnyert választás után kellett volna 1 legalább fél éves nyugodt időszak." -- A Fideszben sem mindenki fideszes. :D És tán ezért nincsenek nyugton...

"Szerintem az EU-ban lesznek komolyabb problémák, amitől mi is szívni fogunk." -- Szerintem már vannak. Az EU nem globális játékos, végleg elvesztette vezető szerepét. Csak 2 /3/ hatalom létezik: Oroszo.és USA. A mérleg nyelve Kína, ami az USA kereskedelmi partnere, de katonailag csak az oroszokhoz tartozhat. Az EU-nak el kell dönteni, kinek a csatlósa lesz. A magam részéről szakadok a röhögéstől, amikor a kis bolhafing EU meg akarja regulázni a görögöket.:)

"Ukrajna, Görögország, menekültek" -- igen, vágtam az elején is már, h erre gondolsz, válaszoltam is.

Járványok, düh, plakátok -> rövidlátás: TÖK EGYETÉRTEK.

A Fidesz menni fog a levesbe. Nem tudja megoldani az eluralkodó problémát. És, ha megy a levesbe, az MSzP-nek sincs sok hátra.

"legtöbb lehetséges körülményt kell vizsgálni. " -- Azt csak kül- és biztonságpolitikai aspektusból lehet, az meg elég egyértelmű.

"Itt zajló "vita" " -- A szolisok érzelmileg ragaszkodnak ahhoz, hogy a szobordöntés az ő gyerekük (ez akár még érthető is lenne), ezért nem lehet velük megértetni, hogy a szervezés (mint fizikai cselekedet) nem azonos a jogi értelemben vett szervezéssel ("a nyilvános szereplők a szervezetüket képviselik és jelenítik meg"). Ezért attól kezdve, hogy Bajnai vezérszónok volt és az Együtt cégbíróságra beadott hivatalos jelképe (népszerű nevén, logó) alatt szervezték a rendezvényt (szobordöntés) ez az Együtt-PM rendezvénye volt. A PM, ami csak szövetséget alkotott az Együttel, tehát a jelkép és Bajnai személye jogi értelemben nem teszi őket szervezővé, pedig úgy kerül bele, hogy a kommunikációs-stratégiai igazgató a rendezvény időszakában Karácsony Gergő volt.

Na, de a nemzetközi helyzet valóban sokkal fontosabb. :)

A későbbi hsz-edre (index): a határzárat nem értem. Két okból. Miért Pintér, miért nem Hende? Ebből arra következtetek, h megint Ovi magán játéka (mint a 130 zsoldos kiküldése az ISIS ellen), ti., ha a katonai szövetségből eredeztethető lenne, akkor Hende lenne meghallgatva, akik szinte alig van itthon, mert folyton "nátózik" valahol. A másik ok, hogy a katonai szövetség térképén hazánk a déli államokhoz van sorolva. Vigyázat! Nemcsak EU van, NATO is... Utóbbi szerint pedig nem zárhatjuk el onnan magunkat, ahova magunk is tartozunk.

Mogyorósi István 2015.06.16. 14:35:40

@adam hyl:
Mi ez már megint? A Szolidaritás lapja először leírta a vád hibás álláspontját a szervezőkről. Utána a következőket olvashattad volna.
"...29-én a SZOLIDARITÁS TÜNTESÉSÉN belerúgott a hungarocellből készült,
ledöntött Orbán Viktor-szobor letörött fejébe, és ez szerintük „megbotránkozást és riadalmat válthatott ki "

Soha nem az a győzelem a lényeg, hanem az, hogy mire megy vele az ember.
Így aztan az amnéziátokkal sokat kezdeni nem tudok, de nem is akarok.
A Szolidaritás szervezte tüntetésről már sok linket idetettem. Amit te hoztál, az is engem igazol. Csak nem a korrekt részt idézted.

Amúgy nem ártana, ha megpróbálnál emlékezni és felidéznéd, hogy valójában csak téged szólítottalak meg. Azt is egy megalapozott kifogással. A többiek a védelmedre és a banda védelmére keltek. Az inzultusok itt és ekkor kezdődtek a minősítésekkel együtt. ...persze ezt a kommentet már törölted. ...természetesen csak véletlenül. :-D Ebben a minőségetekben az ellenzékiségnek többet ártotok, mint használtok.

adam hyl 2015.06.16. 16:03:42

@Mogyorósi István: igen, ezt magyarázzuk neked 5-en, több mint egy hete. most már, h a saját újságod is megírta, elhiszed? :)

Mogyorósi István 2015.06.16. 16:27:59

@adam hyl: ...hogy a VÁD ezt állítja? Igen. Nem elhiszem, hanem tudom, hogy rosszul állítja. A "saját újságom" sem állította amit ti / te. ...vagy nem olvastad amit írtam?

6.Lenin 2015.06.16. 19:22:12

@krokodil:

Kösz a hosszú választ. Lehet 1x lesz olyan téma is, amin vitázhatnánk is 1et (valami lényegtelen részletkérdésen)

adam hyl 2015.06.19. 11:06:55

@Mogyorósi István:
Ezt láttad?
frsz.hu/mar-hatalybalepes-elott-modositjak-az-uj-szolgalati-torvenyt-az-uj-illetmenyrendszer-bevezeteset

És ezt?

hvg.hu/itthon/20150612_plakat_dobas_rendorok_parancsnoki_vizsgal

Továbbá ezt?

hvg.hu/itthon/20150615_Kutya_vilag_jon_a_rendorokre_juliustol#rss

Miért próbálhattuk neked annyira magyarázni, hogy nem mellékes szempont, h biztosították a rendezvényt? (Amit egyébként támadásnak vettél...)

Mogyorósi István 2015.06.20. 02:23:14

@adam hyl: Nem vettem támadásnak, egyszerűen nem illett abba a logikai rendbe, amiben az előző közléseitek szerepeltek.
Az általam feszegetett téma szerint irreleváns.
Mellette nyilvánvaló, ez a Szolidaritásnak egy újabb markáns feladat.

Ergo, most sem változott a véleményem.

adam hyl 2015.06.22. 12:41:58

@Mogyorósi István:
Miért lenne irreleváns? A rendezvényt biztosították -> a vád garázdaság -> ami a helyszínen történt.
Előbbi linkjeim egy állandósult állapotot próbáltak jelezni.

És akkor a hab a tortán: www.hir24.hu/sotet-oldal/2015/06/18/arcon-lotte-a-rendort-a-budapesti-ferfi/

A rendőr elvileg ugye, a törvény képviselője, ugyanakkor, ha a törvényt zárójelbe teszik POLITIKAI SZEMPONTOK ALAPJÁN, akkor (a törvénnyel együtt) a rendőr mellékes (lesz).

Ez egy koncepciós politikai per?

Igen!

Nekem meg ez a véleményem. :)

Mogyorósi István 2015.06.23. 07:22:19

E téren a véleményünk totálisan egyezik.
süti beállítások módosítása