Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A Fidesz-média és a tiltott pártfinanszírozás

2015. május 05. - Európa Kávézó

Megint töltik bele a mi pénzünket a hazugsággyárba. Csökken a Napi Gazdaság ára és dől bele a hirdetés. Az MTV már megbukott és Orbán azt hiszi, errefelé kell keresgélnie. Nem fog menni.

Az Európa Kávézó - már hagyományai miatt is - elvégre a régi, fából készült, nyeles újságtartókat mi is kedveljük, nem bántanánk nyomtatott terméket. Orbán azonban megint félreéérti a helyzetet. Egyszer belenyomott nyolcvan milliárdot a "nemzeti közszolgálatba", amit a kimutatások szerint százezren néznek. Az alig több, mint a választók egy százaléka. A miniszterelnök pedig azt hiszi, ha folytatja a médiarablást és a közpénz lenyúlását, ha kellő mennyiségű hazugsággal tudja etetni végtelenül lenézett népét, és ehhez üzeneterősítő felülete is van, akkor megfordulhat a politikai széljárás.

Pedig nem tud megfordulni. Hiába viszik le felére a Magyar Nemzet helyére kinézett Napi Gazdaság árát. Pár ezer példányról indulnak és eddig csak hivatalok és gazdasági szereplők fizették elő a lapot. Hogy lenne ebből negyvenezer példány, ahol jelenleg a Magyar Nemzet tart - amúgy csökkenő eladási adatokkal? Sanyi bácsi és Juliska néni, ha imádja is Orbánt és ha van is rá pénze, nem fog előfizetni egy Napi Gazdaság című újságra. A címére sincs szüksége, ráadásul nem olyan fajmagyar cím, mint a Magyar Nemzet.

Az újságok példányszáma amúgy sem nő, hanem csökken. És hiába fogja bemondani az MTV, hogy mit leplezett le a Napi Gazdaság. A százezer néző, akihez eljut, nem tétel.

Az eddig a Nemzethez vagy a Heti Válaszhoz, meg a Demokratához érkezett százmilliós hirdetéseket átirányítják a Napihoz. De ez is egy médiakampányra lesz elég, meg a frissen érkezett sportrovat finanszírozására. Önmagában már az is röhej, hogy a Napi gazdaság sportrovata... A pénzmegvonás a simicskista lapoktól csak növelni fogja ott az ellenállást. Jönnek majd a fanyalgó, a Fideszért haragszom, nem ellene típusú, súlyosan romboló publicisztikák. Az Orbánt gecinek nevező egykori barát pedig elég sokáig el tudja finanszírozni az eddig összeharácsolt milliárdokból a lapjait. 

Az sem utolsó látvány, amikor egy Bencsik vagy egy Borókai megkapja a levelet, hogy az eddig bőkezű szponzornak mutatkozó állami cég felmondja a támogató szerződést, mert a főnök megsértődött.

Amúgy adódik a kérdés: ami itt történik az nem tiltott pártfinanszírozás? Adófizetői százmilliók vándorolnak az újfideszes médiához. Ezt csak végig kell nézni, mint a Simicska-Orbán háború részét?

Végezetül: a két "gigász" meccsében Lajos vezet... Orbán hazugságai ugyanis média nélkül meghalnak. A médiafölény pedig már odaveszett...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr747431124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.05. 07:28:47

Helyes. Osztottam. Jó lenne tudni, hogy a Napi Gazdaságba Orbán hogyan dönti a pénzt. A hírdetésen túl van még más lehetősége?

Tibman 2015.05.05. 16:04:21

Egyszer hallottam valamelyik rádióban egy ezzel kapcsolatos interjút és ott az új tulaj(?)/főszerkesztő(?) mondta, hogyha végeztek a változtatásokkal akkor átnevezik a lapot. Azt még nem tudta megmondani, hogy mi lesz az új neve, de azt igen, hogy a névváltás augusztus körülre várható.

BiG74 Bodri 2015.05.05. 16:58:29

Pedig a Magyar Nemzet lassan olvashatóvá kezd válni.

STIRLITZ 2015.05.05. 17:24:31

Simicska veszít, Orbán sajnos stabilan áll pozíciójában! Minden kártya az ő kezében van ugyanis:

- 2018-ig elmozdíthatatlan
- Nincs demokratikus erő vele szemben (az MSZP, DK, PM, LMP) minipártok 12% alatt)
- Bármikor tud új médiát teremteni. Most is ezen dolgozik Habonnyal
- Ha vészesen visszaesne támogatottsága, koalícióra léphet a Jobbikkal.

lékek és ellensúlyok 2015.05.05. 17:36:52

Így megy ez kelet-európában.
Amíg a szocik kormányoztak, nem volt gondjuk, most viszont van, hogy már 5 éve nem ők osztják a lét.
Nem kell ebből nagy ügyet csinálni.

Larry Silverstein 2015.05.05. 18:21:17

Ahhoz, hogy legyen olyan hogy 'ti pénzetek' , egyszer majd választást kell nyernetek.

hehe

csak egy néző 2015.05.05. 18:37:48

Orbán facebook oldaláról
"Ilyen embercsak 100 évente csak egy születik?
Sajnos pechünkre pont most van a 100. év.
Remélem a végzetében is követi nemsokára a példaképét Széchenyit.

"-Széchenyi távozása a közélettől drámai körülmények között zajlott le, egyre sűrűbben gyötörte a közelgő nemzethalál víziója, emellett tudtára adták, hogy az elmegyógyintézet megszűnt rá nézve menedékhelynek lenni."

Blogger Géza 2015.05.05. 18:41:31

A kimutatások szerint jóval többen nézik a közszolgálati mint, mint százezer néző. Tehát hazugságokat nem a Napi gazdaság (kérünk egy példát) terjeszti, hanem a balliba médiamocsok.

Blogger Géza 2015.05.05. 18:44:49

@Blogger Géza: .. a közszolgálati médiát...
süti beállítások módosítása